Köyhä karsii elämästään kaiken mukavan

okjkijuy

Tässä maassa eletään kädestä suuhun monessa perheessä. Voisi olla toisinkin, mutta sitä ei hyväksytä. Mitä tarkoitan?

Vähän rahaa tarkoittaa vähiä menoja. Köyhä karsii elämästään kaiken mukavan ja hauskan, sosiaalinen elämä tyrehtyy ja syrjäytyminen alkaa. Ei ole rahaa mennä minnekkään, käydä missään, ostaa pientä kivaa lapsille, järjestää kutsuja. Rahat menevät pakollisiin menoihin, kuten asumiseen, sähköön, ruokaan, vaatteisiin, ja niin edelleen. Se, että rahat menevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen.

Olin kuitenkin luopunut sähköhellasta, imurista, suurimmasta osasta sähkövaloja, vedenkeittimestä, taloni alakerrassa kokonaan sähköpattereista, ja valitettavasti muutettuani kaupunkiin ja pesukoneeni rikkouduttua en edes ajatellut hankkivani uutta, vaan pesin nyrkkipyykkiä.

Mikä hitto tätä maata sitten vaivaa, jos köyhyydestä voi tehdä taidetta, vai onko se liian raskaasti sanottu? Enhän minä köyhille tässä päätäni auo vaan köyhien arvostelijoille. Tätä maata vaivaa suvaitsemattomuus. Köyhän on asetuttava omaan lokeroonsa, kuten rikkaankin. Rikkaan tulee elää tietyllä tavalla, että elämä ulospäin näyttää ihmisen varallisuustason. Sama juttu köyhän kohdalla. Ei siinä ole jumalauta mitään oikeutta ruveta pullistelemaan illallisviinillä taikka notkuvalla joulupöydällä, jos on köyhä! Silloin pitää kituuttaa ja noudattaa niitä termistöjä, joita yhteiskuntamme on köyhille luonut. Niihin termistöihin kuuluu sähkö, auto ja kaupasta uutena ostetut vaatteet. Olkoonkin hinta se, että ihminen ei voi enää nauttia elämästään.

Ihminen ei saa nauttia elämästään, se on köyhiltä kielletty. Jos luovut nykyaikaisuudesta ja säästät siinä, ja sitten viet perheesi lauantaisin ulos syömään ja viettämään laatuaikaa, niin et piru vie ole köyhä! Vaan huijari! Laiskamato, joka elää yhteiskunnan varoilla, niin!

Aivan, köyhä ei myöskään saa olla älykäs edellämainitulla tavalla. Millä yhteiskunta pitää otteessaan ihmistä, joka ajattelee itse, eikä tyydy yhteiskunnan asettamiin perusteettomiin vaatimuksiin? Ei millään.

Sitäpaitsi Suomen tulisi huolehtia omistaan ja turvata kaikille ruoka, asunto, vaatteet ja muu välttämätön.

Tämä maa kaipaa kahta asiaa. Suomen on päästävä tilaan, jossa jokaisella ihmisellä on turvattu toimeentulo. Nykymalli ei todellakaan ole mistään kotoisin. Siitä kirjoitetaan jo riittävästi, joten en kajoa siihen enempää.
http://www.lokakuunliike.com/koumlyhaumln-aumlidin-blogi

74

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iujhgytr

      Suomen tulisi huolehtia omistaan ja turvata kaikille ruoka, asunto, vaatteet ja muu välttämätön.

      Tämä maa kaipaa kahta asiaa. Suomen on päästävä tilaan, jossa jokaisella ihmisellä on turvattu toimeentulo. Nykymalli ei todellakaan ole mistään kotoisin.

      • jnjhghyt

        osiaalinen elämä tyrehtyy ja syrjäytyminen alkaa. Ei ole rahaa mennä minnekkään, käydä missään, ostaa pientä kivaa lapsille, järjestää kutsuja. Rahat menevät pakollisiin menoihin, kuten asumiseen, sähköön, ruokaan, vaatteisiin, ja niin edelleen. Se, että rahat menevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen.

        Olin kuitenkin luopunut sähköhellasta, imurista, suurimmasta osasta sähkövaloja, vedenkeittimestä, taloni alak


      • ijhjuuyt

        tarkoittaa vähiä menoja. Köyhä karsii elämästään kaiken mukavan ja hauskan, sosiaalinen elämä tyrehtyy ja syrjäytyminen alkaa. Ei ole rahaa mennä minnekkään, käydä missään, ostaa pientä kivaa lapsille, järjestää kutsuja. Rahat menevät pakollisiin menoihin, kuten asumiseen, sähköön, ruokaan, vaatteisiin, ja niin edelleen. Se, että rahat menevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen


      • ijhjuy

        mää - Söi vain 9,38 eurolla!

        Seinäjoen Sanomien toimittaja testasi kuukauden, millaista on köyhän elämä. Kun bensasta ja muista autokuluista ei voinut työmatkojen vuoksi tinkiä, hän säästi ruuasta. Köyhänä eläminen laihdutti toimittajaa 10 kiloa.


      • okjhj

        miten hän pärjää tonnin eläkkeellä.
        Yksi etlehti.fi:n suosituimmista keskusteluista on niin kutsuttu "tonniketju". Tässä melkein viisi vuotta sitten käynnistyneessä keskusteluketjussa on mainittu monenlaisia selviytymiskeinoja tuhannen euron kuukausieläkkeellä elämiseen.

        Säästämisvinkeistä uusimmat keskittyvät roskakatosten hyödyntämiseen, dyykkaukseen, kuten tämä nimimerkki Helminrehellinen kirjoitus.

        ”Hyvällä onnella elän ehkä 20–30 vuotta, joten olen alkanut tyhjentämään asuntoani itselleni tarpeettomista tavaroista myymällä niitä kirpputoreilla ja netissä.


        Mutta jotkut esineet eivät kelpaa edes halvalla. Olen niitä sitten vienyt taloyhtiön roskakatokseen erilliseen laatikkoon ja laittanut lapun päälle, että saa ottaa ilmaiseksi. Aina ovat kelvanneet jollekin tuntemattomalle. Itselleni on tullut hyvä mieli pelkästään siitä, ettei niitä ole tarvinnut roskiin heittää.

        Olen lopettanut sanoma- ja aikakauslehtien tilaamisen monta vuotta sitten. Minua ei yhtään hävetä kaivella roskakatoksen paperinkeräykseen menevää roskalaatikkoa ja poimia sieltä lehtiä luettavakseni. Ei yhtään haittaa lukea esimerkiksi päivän tai kahden vanhaa Hesaria, kun ei se maailma niin kamalasti muutu parissa päivässä.

        Itse kannoin sanomalehtiä roskakatokseen 40 vuotta, kun oli varaa niitä tilata. Toivottavasti niitä lukivat henkilöt, jotka olivat samassa tilanteessa kuin minä nyt olen: raha ei riitä kaikkeen.”


      • ytrdfgcv
        ijhjuy kirjoitti:

        mää - Söi vain 9,38 eurolla!

        Seinäjoen Sanomien toimittaja testasi kuukauden, millaista on köyhän elämä. Kun bensasta ja muista autokuluista ei voinut työmatkojen vuoksi tinkiä, hän säästi ruuasta. Köyhänä eläminen laihdutti toimittajaa 10 kiloa.

        Mikä helkutin nostopölvästi se siellä taas jyllää? Minuutin välein nostaa näitä vanhoja aiheita kopioimalla aloitustekstistä osan. mitä helvetin järkeä siinä touhussa?


      • tgf4edsw

        enevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen.

        Olin kuitenkin luopunut sähköhellasta, imurista, suurimmasta osasta sähkövaloja, vedenkeittimestä, taloni alakerrassa kokonaan sähköpattereista, ja valitettavasti muutettuani kaupunkiin ja pesukoneeni rikkouduttua en edes ajatellut hankkivani uutta, vaan pesin nyrkkipyykkiä.

        Mikä hitto tätä maata sitten vaivaa, jos köyhyydestä voi tehdä taidetta, vai onko se liian raskaasti sanottu? Enhän minä köyhille tässä päätäni auo vaan köyhien arvostelijoille. Tätä maata vaivaa suvaitsemattomuus. Köyhän on asetuttava omaan lokeroonsa, kuten rikkaankin. Rikkaan tule


      • ygfcdsw

        Köyhä karsii elämästään kaiken mukavan ja hauskan, sosiaalinen elämä tyrehtyy ja syrjäytyminen alkaa. Ei ole rahaa mennä minnekkään, käydä missään, ostaa pientä kivaa lapsille, järjestää kutsuja. Rahat menevät pakollisiin menoihin, kuten asumiseen, sähköön, ruokaan, vaatteisiin, ja niin edelleen. Se, että rahat menevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen.


      • nbvcfde

        umiseen, sähköön, ruokaan, vaatteisiin, ja niin edelleen. Se, että rahat menevät edellämainittuihin asioihin, ei vielä riitä. Asioiden tulee täyttää tietyt standardit. Köyhänkin lapsen tulee olla puettu muodikkaasti, ettei koulussa aleta kiusata. Auton tulee olla nyt edes 2000-luvulta ja asumisen muodon tiloiltaan ja tasoltaan nykyaikainen.

        Olin kuitenkin luopunut sähköhellasta, imurista, suurimmasta osasta sähkövaloja, vedenkeittimestä, taloni alakerrassa kokonaan sähköpattereista, ja valitettavasti muutettuani kaupunkiin ja pesukoneeni rikkouduttu


      • Standarditsekaisin

        Ehkä juuri siksi ihmiset ovat niin kovasti köyhiä, että köyhyys korvain väliss' on suurempaa kuin kukkarossa.


    • Revisiitä

      "Se on rikkain jonka huvit ovat halvimmat."

    • wywy

      Ei todellakaan ole kaikkien oman maan kansalaisten asiat kunnossa toimeentulon osalta. Lisää vaan kurjistetaan. Ovatko päättäjät todella noin laskutaidottomia, perusasiat ei voi olla heillä tiedossa, miten mikin vaikuttaa kaikkeen, muuten näin hölmöjä päätöksiä ei voi käsittää. Toinen karmeampi vaihtoehto on, ettei välitetä omista.

    • Ensimmäiseksi

      Mamut ulos maasta!

      • Ihanekaensiksi

        "Mamuista" ei kannata huolehtia ollenkaan niin kauan kun ei osaa, pysty eikä kykene edes itsestään. Kannattaa tuntea ensin itsensä, sen jälkeen tuntemattomat eivät pelota niin paljon.


    • niiiiinn

      Ja köyhä nuori ostaa sipsejä ja hampurilaisia, eli syö, -joutuu syömään epäterveellisesti.
      Samaten muut, joilla ei ole rahaa, ostavat jotain maistuvaa, koska vihannekse tja hedelmät, marjat ja hyvä terveellinen ruoka on aina kalliimpaa.
      Nyt saa kaalia halvalla, mutta ei sitä joka päivä jaksa kukaan syödä.
      Pensasmustikat ja ananas, jotka ovat hyviä, ovat liian kalliita.
      Jopa jäätelöistä on kevytjäätelö kalliiimpaa kuin rasvaisempi, epäterveellisempi jäätelö.
      Eipä saa hallitus taaskaan terveellisiä ruokia halvemmiksi.

      • nuukuuskunniaan

        Nyt saa halvalla myös porkkanaa ja lanttua. Mustikoita syödään ja säilötään kesällä. Ananas on silloin tällöin tarjouksessa n. euron kilo, silloin sitä pystynee ostamaan.
        Satokausikalenterista voi tarkastaa, mitkä kasvikset ovat milloinkin tuoreimmillaan ja parhaimmillaan sekä ekologisimmillaan. Yleensä ne ovat samaan aikaan myös halvimmillaan.
        Köyhän nuoren kannattaa ostaa ihan tavallista perunaa eikä sipsejä. Hampurilainen menettelee silloin tällöin, mutta yleensä kannattaa suosia itse tehtyjä kotiruokia.


    • mikäonmuutenpihvi

      Meill ei syödä kuin makaroonia ja riisiä. Niillä elämme koska ei ole rahaa bussimaksuun hakea leipäjonosta toisesta kaupungista mitään sinne matkaa 42 km ja toiset takasin, ei ole rahaa. Rahaa jää kuusa käteen 4 euroa, sillä saa makarooni pussin 19 senttiä ja riisiä 1,50 ja niitä syömme puolidesiä päivä.
      Köyhät ei saa syödä, sipilä on niin määrännyt.

    • makaronilinja

      Sipsit voi tehdä itse perunasta. Hampurilaisen voi tehdä myös itse. Limun voi korvata vedellä, jossa on puristettua sitruunaa ja vähän makeutusta.
      Makaroniruokia usein, perunasta saa myös erilaisia ruokia. (marttojen reseptit)
      puuroja, vellejä.
      Mitään mukavaahan ei köyhällä saa olla. Siihen on vain totuttava. Kirjasto, ulkoilu, ilmaiset näyttelyt (jos löytyy) itse keksittävä askartelua, käsitöitä mahdollisuuksien mukaan, kalastusta.
      Paljon muuta ei pysty harrastamaan. TV on huono, ohjelmat nykyään ala-arvoisia. Parempi jos alkaisi itse kirjoittamaan kirjaa tai näytelmiä.

      • nuukuuskunniaan

        Vapaaehtoistyö on maksuton ja mielekäs harrastus.


      • EiMakaroniaMinulle

        Kaikki eivät voi syödä vehnää ja siten makaronipohjaisia ruokia. Jos sinulla on jokin ruoka-allergia ja olet köyhä, niin kusessa ollaan!


    • herrameidäthylkäs

      Köyhien ei kannata lisääntyä. Köyhät voisivat ottaa hengen itseltään, niin rikkaille jäisi enemmän tilaa hengittää. Ei rikkaat jaksa kuunnella köyhien kitinää. Jokainen on oman onnensa seppä. Vain vahvimmat selviävät.

    • saakilonperunaa

      Ananas purkki on sika kallis siis se pieni 80c/kpl!!!!

      • eirahaaSPRlle

        Ananaspurkissa on elohopeaa, tuore on ihan eri makuista, ja kallista.
        Nuoret ei ala perunoista sipsejä tekemään. Ja maksaa se sähkökin.
        Totuus on, että nuoret ostaa hampurilaisia ja sipsejä, koska ne on halpoja ja suolaisia, eli maistuvat nälkäiselle. Epäterveellisiä.
        Ei nuoret voi ostaa kalliita salaattejakaan.
        Lanttu on aika karvasta.


      • nuukuuskunniaan
        eirahaaSPRlle kirjoitti:

        Ananaspurkissa on elohopeaa, tuore on ihan eri makuista, ja kallista.
        Nuoret ei ala perunoista sipsejä tekemään. Ja maksaa se sähkökin.
        Totuus on, että nuoret ostaa hampurilaisia ja sipsejä, koska ne on halpoja ja suolaisia, eli maistuvat nälkäiselle. Epäterveellisiä.
        Ei nuoret voi ostaa kalliita salaattejakaan.
        Lanttu on aika karvasta.

        Ananas halpenee joulua kohti. Seuraa tarjouksia! Nykyään nuorilla ja vanhoilla on loisto-oltavat, kun keskellä talvea saa kohtuuhintaan kaupasta eksoottisia hedelmiä. Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä.
        Jos totuus nuorista on se, mitä kerroit, niin epäterveellisen ruoan syöminen on heidän oma valintansa. Minkäpä sille mahtaa. Mutta ihmetellä täytyy.
        Kalliita salaatteja ei tarvitse ostaa, kun tekee itse salaatit käyttäen sesongin aineksia.
        Lanttu hautuu uunissa pienen öljytilkan ja suolaripauksen kanssa ihanan makeaksi. Tosin tähän aikaan vuodesta tuorekaan lanttu ei ole karvasta. Raaka lantturaaste on herkullista. Sitä voi halutessaan mehustaa appelsiinimehulla tai vaikkapa ananaspurkin nesteellä.


      • muttaenostanut

        tuore ananas oli 2,15e/kg mitä sinkku tekee noin paljolla?


      • nuukuuskunniaan
        muttaenostanut kirjoitti:

        tuore ananas oli 2,15e/kg mitä sinkku tekee noin paljolla?

        Lähikaupassani myydään myös ananaksenpuolikkaita. Kysypä, jos se onnistuisi teilläkin. 2,15 € on vielä melko kallis kilohinta. Osta vasta, kun hinta laskee 99 senttiin.


      • TerveysKunniaan
        nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Ananas halpenee joulua kohti. Seuraa tarjouksia! Nykyään nuorilla ja vanhoilla on loisto-oltavat, kun keskellä talvea saa kohtuuhintaan kaupasta eksoottisia hedelmiä. Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä.
        Jos totuus nuorista on se, mitä kerroit, niin epäterveellisen ruoan syöminen on heidän oma valintansa. Minkäpä sille mahtaa. Mutta ihmetellä täytyy.
        Kalliita salaatteja ei tarvitse ostaa, kun tekee itse salaatit käyttäen sesongin aineksia.
        Lanttu hautuu uunissa pienen öljytilkan ja suolaripauksen kanssa ihanan makeaksi. Tosin tähän aikaan vuodesta tuorekaan lanttu ei ole karvasta. Raaka lantturaaste on herkullista. Sitä voi halutessaan mehustaa appelsiinimehulla tai vaikkapa ananaspurkin nesteellä.

        "Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä."

        Ennen oltiin paljon sairaampia ja kuoltiin nuorempana kuin nyt.


      • hullupuuro
        nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Ananas halpenee joulua kohti. Seuraa tarjouksia! Nykyään nuorilla ja vanhoilla on loisto-oltavat, kun keskellä talvea saa kohtuuhintaan kaupasta eksoottisia hedelmiä. Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä.
        Jos totuus nuorista on se, mitä kerroit, niin epäterveellisen ruoan syöminen on heidän oma valintansa. Minkäpä sille mahtaa. Mutta ihmetellä täytyy.
        Kalliita salaatteja ei tarvitse ostaa, kun tekee itse salaatit käyttäen sesongin aineksia.
        Lanttu hautuu uunissa pienen öljytilkan ja suolaripauksen kanssa ihanan makeaksi. Tosin tähän aikaan vuodesta tuorekaan lanttu ei ole karvasta. Raaka lantturaaste on herkullista. Sitä voi halutessaan mehustaa appelsiinimehulla tai vaikkapa ananaspurkin nesteellä.

        minnekäs on unohtunut huttu, eli ruispuuro, ja ruispuolukkapuuro, ja kaurapuuro.


      • nuukuuskunniaan
        TerveysKunniaan kirjoitti:

        "Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä."

        Ennen oltiin paljon sairaampia ja kuoltiin nuorempana kuin nyt.

        Niinpä niin. Kyllä nykyolot ovat loistavia verrattuina entisiin, ja silti valitetaan.


      • nuukuuskunniaan
        nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Lähikaupassani myydään myös ananaksenpuolikkaita. Kysypä, jos se onnistuisi teilläkin. 2,15 € on vielä melko kallis kilohinta. Osta vasta, kun hinta laskee 99 senttiin.

        Tänään tuore ananas näkyi maksavan Citymarketissa euron kilo. Voi olla, ettei sen hinta tänä vuonna laskekaan 99 senttiin, joten nyt on syytä mennä ananasostoksille.


      • VeroVaroinOnnensasepille
        nuukuuskunniaan kirjoitti:

        Ananas halpenee joulua kohti. Seuraa tarjouksia! Nykyään nuorilla ja vanhoilla on loisto-oltavat, kun keskellä talvea saa kohtuuhintaan kaupasta eksoottisia hedelmiä. Ennen sellainen ei tullut kysymykseenkään, ja silti elettiin ja tehtiin työtä.
        Jos totuus nuorista on se, mitä kerroit, niin epäterveellisen ruoan syöminen on heidän oma valintansa. Minkäpä sille mahtaa. Mutta ihmetellä täytyy.
        Kalliita salaatteja ei tarvitse ostaa, kun tekee itse salaatit käyttäen sesongin aineksia.
        Lanttu hautuu uunissa pienen öljytilkan ja suolaripauksen kanssa ihanan makeaksi. Tosin tähän aikaan vuodesta tuorekaan lanttu ei ole karvasta. Raaka lantturaaste on herkullista. Sitä voi halutessaan mehustaa appelsiinimehulla tai vaikkapa ananaspurkin nesteellä.

        Remukiljua pitäisi köyhäin joukkotapahtumana juoda vähintään kerran vuodessa arkdianmäen kupeessa, ja kommentoidakseni näitä työnteon riemusta kiljuvia, niin typerä tolvana työpanostaan palkatta toiselle antaa, vaikka olisikin varaton.


    • Helpotti_heti

      Itse en jaksanut karsia elämästä, joten lähdin töihin. Nyt pystyy pitämään autoa liikenteessä, jota työttömyysjaksoina en ole pystynyt. Vieläkään en pysty ostamaan kaikkea mitä haluaisin, mutta onneksi paljon ei puutteita olekkaan, mihin sen riman nyt vetää. Mitään välttämättömyyksiä ei onneksi puutu. Säästää pitäisi, kun tilejä nyt toistaiseksi tulee. Sitten kun loppuu, niin heti perään otan toisen pestin ja palkkakin nousee vähän. Pitäisi sekä säästää, että uusia yhtä sun toista ja työttömänä nämä asiat etenivät tuskastuttavan hitaasti. Mä vaan kyllästyin.

      • JoRiittääHehkutus

        Olisikin hienoa, jos vaan voisi kävellä työpaikkaan ja sanoa, että hei, mä aloitan täällä huomenna. Ja sitten alkaisi palkka juosta.

        Tänä päivänä ei vaan löydy töitä, joista saisi toimeentulon. Työkkärissä on kyllä kaiken maailman puhelinmyyjän ja markkinointimiehen hommia, mutta ei niistä saa kaavittua kasaan elimiseen tarvittavaa toimeentuloa.

        Hieman kaipaisin empatiaa ja toisen osaan asettumista eikä vaan ainaista omaan napaansa tuijottelua tyyliin "kyllä töitä tekevälle löytää/säästin rahat omaan asuntoon työttömänä".


      • Myyntitykki11
        JoRiittääHehkutus kirjoitti:

        Olisikin hienoa, jos vaan voisi kävellä työpaikkaan ja sanoa, että hei, mä aloitan täällä huomenna. Ja sitten alkaisi palkka juosta.

        Tänä päivänä ei vaan löydy töitä, joista saisi toimeentulon. Työkkärissä on kyllä kaiken maailman puhelinmyyjän ja markkinointimiehen hommia, mutta ei niistä saa kaavittua kasaan elimiseen tarvittavaa toimeentuloa.

        Hieman kaipaisin empatiaa ja toisen osaan asettumista eikä vaan ainaista omaan napaansa tuijottelua tyyliin "kyllä töitä tekevälle löytää/säästin rahat omaan asuntoon työttömänä".

        No mikäs vika niissä puhelinmyyjän ja myyntimiehen hommissa on ? Kyllä sekin työ on työttömyyttä parempi ja voi sitten jo työssä olevana hakea niitä parempia hommia. Ja CV:kin saa täydennystä..


    • enenääköyhä

      Köyhyyttä on niin montaa sorttia. Tuttavapiirissä on "köyhä", joka ostelee lähes joka päivä vaatteita ja muunlaista kampetta. Useinmiten kirppareilta, mutta kuitenkin. Viikossa mene vähintään kymmeniä euroja tavaraan, meikkeihin, koruihin ja vaatteisiin. Joinakin viikkoina jopa satasia. Kaikki paikat täynnä jos jonkinlaista roinaa. Ruoka saatetaan vipataan vanhemmilta eikä silloinkaan nuukailla. Toimeentuloluukulla täydennetään hankintoja ja jostain kumman syystä saa helposti ylipuhuttua sosiaalityöntekijän.
      Itse olen kohtalaisen hyvin toimeentuleva, mutta en vaan pysty niin huolettomasti raha käyttämään

      • se-on-luonnollista

        Mikä kumma se on. Nuori haluaa pukeutua, nuorten maailma on sellainen.
        Vanha ei osta vaatteita eikä meikkejä.


      • Helpotti_heti

        Minulle tuli monelta vuodelta palautusta yhdestä liikamaksusta! Nyt pitää lähteä käyttämään nämä pois. Nettiä selailen ja lisäksi miettinyt, että mitä minä nyt tarvitsisin. lisäksi pitäisi tehdä hyviä kauppoja ja ale-prosenttien pitäisi olla kohdallaan. Lähdin myös töihin, että voin elää tällaista elämää. Malttiakin pitäisi olla, ettei tee turhia ostoksia ja ne tärkeät jää ostamatta. Se on vaan kierrettävä ja kaareltava ja plarattava nettikauppoja.


      • TyötönAjattelija

        "Lähdin myös töihin, että voin elää tällaista elämää"

        Mikäs on lähtiessä, jos on töitä. Kaikille ei vaan riitä töitä tämän päivän Suomessa.


    • eiei

      Kuka täällä toivoo toisen kuolemaa, hävetkää siat !!!!!!!!

    • nfdbj

      Jos köyhyys olisi mukavaa, kaikki ryhtyisivät köyhiksi. Ei sellainen yhteiskunta toimi.

      • selitysontuu

        miksi et rupea rikkaaksi??


      • RikkaudestaRyysyihin

        Yritin päästä rikkaaksi, mutta ajauduinkin köyhyyteen, kun patenttikeksintöni rikastumisesta ei toiminutkaan. Firma meni konkkaan ja vaimo naapurin matkaan. Minulle jäi vain laskut ja vitutus.


      • nfdbj
        selitysontuu kirjoitti:

        miksi et rupea rikkaaksi??

        Olen pohtinut rikkaaksi ryhtymistä. Silloin kuitenkin joutuisin maksamaan paljon veroja, jotta loiset voivat juhlia. Olen siis todennut, että ei kannata.


      • rikasköyhäapina

        väittäisin silti, että keskiverto rikas elää tyytyväisempänä kuin keskivertoköyhä. tietysti vituttaa, että pitää elättää köyhiä, mutta onpa varaa viettää talvet floridassa golfaamassa tai piipahtaa sidneyssä kuuntelemassa mukavaa musiikkia.

        Jos saisin valita, olisin rikas, joka lahjottaisi omaisuudestaan puolet pois. eläisin silti ihan mukavasti jäljellejääneellä omaisuudellani eikä omatuntoni soimaisi niin kovasti.


    • LooginenVirheSulla

      Oon Köyhä, mutta en ole karsinut elämästäni mitään mukavaa :)
      Päinvastoin, sitä lisää mikä on mukavaa ja epämukavasta eroon...
      se on taloudellista! ^^

    • perelkelee

      Kyllä riitti taas Hallituksen päätöksellä rahaa maahanmuuttoon ja maanviljelyyn, mutta ei diapetikoille lääkkeisiin. Huume horhöillekkin annetaan neulat ja huumeet ilmaiseksi, hävetkää Sipilät ja mukana seuraavat juoksukoirat.

      • kbnujn

        Kakkostyypin diabetes on usein itse hankittu. Ei Suomella ole varaa kannustaa ihmisiä diabeetikoiksi maksamalla siitä aiheutuvat kulut.


      • TriTolonen

        idiotismi on myös itse aiheutettua eikä voi vaatia, että yhteiskunta auttaisi sinua idiotismisi hoidossa.


      • Ainoatoikeat

        Lääkkeitä syövän diabeetikon pitäisi kokeilla aina terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa tautinsa taltuttamiseen - ensin.


    • wywy

      Taasko täällä syyllistetään ihmisiä, jopa sairauksista. Eiköhön diabetes ole myös geeneissä. Lääkärikin voi määrätä lääkkeitä josta seuraa kakkostyypin diabetes, jos ei ole tarpeeksi perillä asioista esim. nesteenpoistolääkkeet.

      • Itseaiheutettua

        Diabetes on elintasosairaus joka tulee justiinsa tasan siitä, että syö itsensä sairaaksi. Ts. ei osaa hommaa oikein ja hyvin, terveellisesti vaan syö mitä sattuu ja aivan vääriä ruoka-aineita.


      • tietoa_ei_luuloja

        Kaikenlaista skeidaa sitä kuuleekin.

        2-tyypin diabetes on elintasosairaus = itseaiheutettu sairaus.

        2-tyypin diabetes on täysin tuntematon sairaus luonnonkansojen keskuudessa. Kun luonnonkansat joutuvat länsimaisen ruokavalion ja elintapojen piiriin, heilläkin alkaa esiintyä 2-tyypin diabetesta.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00011

        "Noin kolmasosalla ihmisistä on perinnöllinen taipumus tyypin 2 diabetekseen. Pelkkä perinnöllinen taipumus johtaa harvoin diabetekseen, jos henkilö säilyy normaalipainoisena ja liikunnallisena. Taipumus muuttuu usein diabetekseksi, paino nousee, ja etenkin jos syntyy keskivartalolihavuus (ks. «Vyötärölihavuus (keskivartalolihavuus, omenalihavuus)»6). Keski-ikäisillä ihmisillä, joilla on 15 kiloa tai enemmän ylipainoa, vaara sairastua diabetekseen on ainakin 10–20-kertainen normaalipainoisiin verrattuna. Myös vähäisen liikunta lisää diabeteksen vaaraa."

        ELINTAVAT ovat ratkaisevat!!!


      • Eivätsynnyitsestään

    • jkll

      Myös tietyt lääkkeet lisää riskiä ja tämä on fakta, lukee oikein lääkepurkin kyljessä.

    • gfgfg

      Älkää te opettako vesilintua uimaan. Joku täällä oikein luennoi mistä johtuu diabetes. Kuinka tietämättöminä jotkut toisia pitää. Suurin osa ihmisistä kyllä tietää, että diabetes on itseaiheutettu sairaus, tosin kylläkin osittain, mutta tässähän tuotiinkin julki myös muita syitä.

      • PöhköÄijä

        Sinun mielestäsi siis köyhyys, työttömyys ja sairaudet on hyvin pitkälti itseaiheutettuja eikä yhteiskunnan pitäisi osallistua niiden hoitoon?

        Tervetuloa susien laumaan!


    • pååååååmmm

      Kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä elää alle kahdella dollarilla päivä, siihen verrattuna köyhiä ei suomessa olekaan. Suurimmalla osalla kyse on asenteesta, etenkin jos mittarina on matkat, krääsän ostaminen tms..

      Ja tämän sanon siis pitkäaikaistyöttömänä/opiskelijana.

      • Pitkäaikatyötön

        Ihmeesti tosiaan pysyvät hengissä. Tuopa sellainen kaveri Suomeen elämään vaikkapa 1 euron päivätuloilla, niin katsotaan miten pärjää! Olisiko antaa hänelle vinkkejä hengissä pysymiseen?
        Hylätystä autiotalosta saa asunnon, mutta polttopuita ei saa kerätä toisten metsistä. Pahvilaatikosta saa vuoteen, jonka voi vuorata kuivilla puiden lehdillä, jotka käyvät myös peitoksi. Vettä saa latkia järvestä. Kesällä poimitaan marjoja ym. kasveja sekä ongitaan, talvella käydään pilkillä.
        Lihaakin saa, jos osaa metsästää. Metsästyslupa 1.8.-30.4. kanalinnuille on 130 e/kausi, mutta jousimetsästäjälle edullisesti vain 65 e. Vesilintu- ja jänislupa on 80 e/kausi, jousella 40 e.
        Saaliskiintiöt kausiluvissa:
        20 saaliseläintä / kausi, joista korkeintaan
        - 10 metsäkanalintua
        - 2 metsäkanalintua / vrk
        - 1 metso / vrk, 2 metsoa /syksy Metsähallituksen lupa-alueilta
        - Pienpeto-, villisika- ja rauhoittamattomien lintujen saalista ei ole kiintiöity.
        Vesilintu- ja jänisluvat 15 saaliseläintä / kausi
        http://www.eraluvat.fi/metsastys/pienriistaluvat/lupaehdot.html
        Touko-, kesä- ja heinäkuun metsästyskiellon aikaan syödään talven varastot pois.

        365 euron vuosituloista jää jousimetsästäjälle peräti 260 euroa muuhun, kuten aseen, nuolien, suolan, vitamiinien ja vaatteiden hankitaan. Järvessä peseydytään kesät talvet. Lämmitystä, sähköä ja kaiken maailman puhelinhömpötyksiä ei tarvita. Näinkö olisi hyvä absoluuttisesti köyhän elää?


      • KöyhyydenMaksimointi

        Mahtaisko olla niin, että ne köyhät elää jossain hieman lauhkeamman ilmanalan alueella. Suomen talvesta ei taitaisi kovinkaan moni noista selvitä.

        Ja mikä ihmeen hinku sinulla on ihailla köyhyyttä ja kurjuutta? Pitäisikö oikeasti sinusta Suomen elintason pudota kehitysmaaluokkaan?


      • uihjbn
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        Ihmeesti tosiaan pysyvät hengissä. Tuopa sellainen kaveri Suomeen elämään vaikkapa 1 euron päivätuloilla, niin katsotaan miten pärjää! Olisiko antaa hänelle vinkkejä hengissä pysymiseen?
        Hylätystä autiotalosta saa asunnon, mutta polttopuita ei saa kerätä toisten metsistä. Pahvilaatikosta saa vuoteen, jonka voi vuorata kuivilla puiden lehdillä, jotka käyvät myös peitoksi. Vettä saa latkia järvestä. Kesällä poimitaan marjoja ym. kasveja sekä ongitaan, talvella käydään pilkillä.
        Lihaakin saa, jos osaa metsästää. Metsästyslupa 1.8.-30.4. kanalinnuille on 130 e/kausi, mutta jousimetsästäjälle edullisesti vain 65 e. Vesilintu- ja jänislupa on 80 e/kausi, jousella 40 e.
        Saaliskiintiöt kausiluvissa:
        20 saaliseläintä / kausi, joista korkeintaan
        - 10 metsäkanalintua
        - 2 metsäkanalintua / vrk
        - 1 metso / vrk, 2 metsoa /syksy Metsähallituksen lupa-alueilta
        - Pienpeto-, villisika- ja rauhoittamattomien lintujen saalista ei ole kiintiöity.
        Vesilintu- ja jänisluvat 15 saaliseläintä / kausi
        http://www.eraluvat.fi/metsastys/pienriistaluvat/lupaehdot.html
        Touko-, kesä- ja heinäkuun metsästyskiellon aikaan syödään talven varastot pois.

        365 euron vuosituloista jää jousimetsästäjälle peräti 260 euroa muuhun, kuten aseen, nuolien, suolan, vitamiinien ja vaatteiden hankitaan. Järvessä peseydytään kesät talvet. Lämmitystä, sähköä ja kaiken maailman puhelinhömpötyksiä ei tarvita. Näinkö olisi hyvä absoluuttisesti köyhän elää?

        Metsäkanalintujen metsästyskiintiöistä informoiva ihminen taisi unohtaa oleellisimman: Suomessa on toimeentulotuki, joka takaa asunnon, ruuan, vaatteet, ilmaisen terveydenhuollon jne. Lisäksi, jos valitsee käyttää ruokarahansa johonkin muuhun kuin ruokaan, Suomessa jaetaan EU-ruokakasseja ilmaiseksi joka paikkakunnalla.


      • Pitkäaikatyötön
        uihjbn kirjoitti:

        Metsäkanalintujen metsästyskiintiöistä informoiva ihminen taisi unohtaa oleellisimman: Suomessa on toimeentulotuki, joka takaa asunnon, ruuan, vaatteet, ilmaisen terveydenhuollon jne. Lisäksi, jos valitsee käyttää ruokarahansa johonkin muuhun kuin ruokaan, Suomessa jaetaan EU-ruokakasseja ilmaiseksi joka paikkakunnalla.

        En suinkaan unohtanut, vaan et ymmärtänyt tekstiäni. Toimeentulotukea saava henkilö ei kuulu luokkaan "elää alle kahdella dollarilla päivä". Jos saa 1 euron päivässä, sillä ei nyky-Suomessa pysy hengissä, mutta tt-tuella se on mahdollista.


    • wywy

      Sinulle nuukuuskunniaan, Ei pidä nykyaikaa verrata entiseen, Nyt eletään tätä päivää. Elintaso on noussut. Miksi köyhimpien pitäisi elää menneisyyden mukaan valittamatta. Tuskin itsekään siihen tyydyt. Ei muutako aina valittamaan, kun tuntuu siltä.

      • nuukuuskunniaan

        Jos luit ja ymmärsit viestini, niin huomasit, että en suinkaan vaatinut ketään elämään menneisyyden mukaan. Muistutin vain siitä, että nykyään on ihmisillä sikälikin loistavat oltavat, että keskitalvellakin voi syödä eksoottisia hedelmiä. Tänään lisäsin vielä kommentin, että Citymarketissa tuore ananas on juuri nyt kilohinnaltaan yhden euron. Toisin sanoen yhden tunnin melko heikostikin palkatulla työllä pystyy täällä napapiirillä hankkimaan kymmenen kiloa tuoretta ananasta. On se valtava muutos verrattuna vaikkapa viisikymmenlukuun. Eri asia sitten on, kuinka kauan luonto ja maapallo kestää moista mässäilyä.


    • ManKori

      Köyhät haluavat sitä mitä kuvittelevat tarvitsevansa. Tiedän sen kun olen ollut itsekin köyhä. Sitten taas jotkut hyvin toimeentulevat alkavat karsia omasta tahdostaan kuluttamista ja materiaa ympäriltään. Se siinä köyhyydessä ikävintä on että ei voi valita tällaisia asioita vaan joutuu menemään niiden vähien rahojen ja armonpalojen ehdoilla.

      • PintaaSyvemmältä

        Köyhät haluavat ihmisarvoisen ja turvallisen elämän, ei mitään luksusta tai kulutushysteriaa. Köyhänä oppii nopeasti, mikä on olennaista ja mikä vain mainosmiesten luomaa höttöä ja pintaa.


    • uyuyu

      Juuri näin. Rikkailla on vara, mistäkarsia. Köyhä ei voi enää karsia mistään. hyvä jos saa edes elämisen perusasiat.

      • Mukavatyötön

        Totta! Köyhä palaa perusasioiden äärelle: mikä on pakollista, mistä voi säästää vielä vähäsen, mitä ei tarvitse ja mikä on turhaa. Köyhällä ei ole varaa olla kranttu. Köyhyys on luovaa ja avartavaa, mutta en suosittele kenellekään.


    • pikku_mökin_akka

      Köyhä karsii elämästään kaiken mukavan. Ei ole nykyajan asuinmukavuuksia, sähkö ja netti on. Vaan kaipaa puhdasta vettä, jos olisi vaan hana josta tuli vettä yltäkyllin tai edes kaivo, josta vain hakisin puhdasta vettä. Katsoin elokuussa olympiakisoja. Ihan pelästyin, kun näin jonkun kaatavat pullosta hyvää, kirkasta vettä maahan.
      Mukavaa on kun ei tarvitse erikseen käydä ruinaamassa rahaa mistään ja jääkaapissa on ruokaa ja on oma rauhakin.

      • neitsyys24vuotiaana

        Sielläkö se PÖTKÖPÖLVÄSTI taas esiintyy pikkumökin akkana. Samainen akka kertoili joskus muitakin satuja rempasta jne. kun osoitti niin, että ei tiedä mitään pikkumökissä asumisesta. Kortepohjan asperger-natsi unelmoi maallemuutosta.


      • pikku_mökin_akka
        neitsyys24vuotiaana kirjoitti:

        Sielläkö se PÖTKÖPÖLVÄSTI taas esiintyy pikkumökin akkana. Samainen akka kertoili joskus muitakin satuja rempasta jne. kun osoitti niin, että ei tiedä mitään pikkumökissä asumisesta. Kortepohjan asperger-natsi unelmoi maallemuutosta.

        Mistä rempasta puhut??? Minulla on yli 14 vuoden ura mökissä asumisesta. Mitä haluat tietää pikkumökissä asumisesta? Voin kertoa vaikka, miten sauna rakennetaan omin käsin.


      • sairasta_touhua
        pikku_mökin_akka kirjoitti:

        Mistä rempasta puhut??? Minulla on yli 14 vuoden ura mökissä asumisesta. Mitä haluat tietää pikkumökissä asumisesta? Voin kertoa vaikka, miten sauna rakennetaan omin käsin.

        Akka: "Sadevettä kerään. Mutta sadevesi on usein nokista. Pikku saunan rakensin, kun ajattelin että ihmisoikeuksiin kuuluu peseymismahdollisuus. Pyykin pesen sadevedellä. Vesi pitää tarkkaan siivilöidä, ettei kone tukkeennu. Koneen kyljessä on vesiautomaatti-saavi yhdistelmä. Vaan joskus tulee kuiva kausi ja talvella lunta sitten tupaan. "


    • kdkasdfajs

      Kaikki on EU:n syytä ja euro pisti lähes kaiken kuusinkertaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4274
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1799
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe