Pääsykokeet Sosionomi Turku AMK

LiikaakoLukemista

Vertaistukea em. hakijoille.

Haluaisiko joku kokeissa aiemmin ollut kertoa kokemuksistaan?

Tänä vuonna syksyn pääsykokeista on mainittu vain ennakkomateriaaleja koskeva osuus. Kokeiden sisällössä ei ollut mainintaa ryhmätehtävästä tai haastattelusta. Hmm.. Voisiko koe oikeasti sisältää vain kirjallisen osuuden kun kyse tällaisesta alasta? Tai sitten sen yhteydessä suoritetaan yksilöhaastattelu tms. (yllärinä).

Entä mites materiaalit? Alkaako soveltamisopas tulla jo korvista ja sieraimista? Kuinka paljon ootte lukeneet?

17

1324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raasmus-

      Ihmetytti tuo, ettei ollut mainintaa haastatteluista tai ryhmäkeskustelusta. Niitä ei kaiketi sitten ole.
      Materiaali vaikuttaa selkeämmältä kuin esivalintakokeen tekstit, jotka olivat helvetistä.

    • Alle2viikkoa

      Materiaalit on kyllä mielekkäämmät. Oon tähän mennessä lukenu 3 krt molemmat. Lisää ehtii vielä hyvin. Kiinnostaisi tietää onko aiemmin ollut essee-tehtäviä vai taas pikkutarkkaa monivalintaa...

    • kuumottaajo

      Ihmettelin tosiaan ettei siellä valintakokeen kohdalla lukenut ryhmätilannetta kun viime vuonna oli. Oletan ettei sitä tällä kertaa sitten tule. Aikakin vain 2h koko valintakokeeseen. Keväällä oli monivalintakysymyksiä kirjallisessa osiossa. Luulisi etttä jos ei ryhmätilannetta ole niin kirjallisessa monivalinta essee.

    • raasmus-

      Millaset monivalintakysymykset oli keväällä? Kysyttiinkö jotain nippelitietoa kuten esivalintakokeessa vai oliko jotain sellaista, mitä normaali ihminen oikeasti voi muistaakin?

      • kuumottaajo2

        Ei läheskään niin nippelihommia kuin esivalinnassa. Mutta kyllä materiaalit piti olla hyvin hanskassa. ETENE-tekstistä esim. että mikä oli kenenkin henkilön ajattelutapa jne. Kyllä siitä kokeesta selviää jos on ajatuksen kanssa lukenut. Jos essee tulee niin se jännittää.. en tiedä onko nyt sitten hankalampi jos ei muuta ole kuin kirjallinen.


    • Yololo

      Itseäni ihmetytti myös tuo vaivainen 2 tunnin aikaraami :o hyvin lyhyt koe tiedossa. Eettisyys-teksti on mielenkiintoista luettavaa ja helposti mieleenjäävää. Toinen nivaska ei sitten niinkään, tönkköä tekstiä, tosin hyvin loogista ja itsestään selvää. Muutamaan kertaan olen lueskellut ja kokonaisuudet ihan ok hallussa, nippelitietoa täytyy treenailla jos monivalintaa luvassa... Kauhea stressi, kolmet kokeet tiedossa ensi viikolla ja halu päästä sisään niin valtava.

      • Yololo

        Mietin myös että kokeen aika 12-14 on erittäin outo. Onko mahdollista, että hakijoita olisi kutsuttu eri aikoihin, jolloin kahteen tuntiin saisi ympättyä kirjallisen ja jonkin sortin haastattelun?


      • kuumottaajo3

        Tai sitten hakijoita ei ole läheskään niin paljon kuin keväällä ja valintakoetta on muutettu lyhyemmäksi. Hankala sanoa :/


      • Yololo

        Jep, hakijoita kyllä varmasti vähemmän kuin myös aloituspaikkoja. Mutta silti niin outoa :D


      • kuumottaajo4

        Niinpä :D olis ihan kiva tietää etukäteen.


    • Pänttääjä

      Hei
      Onko täällä vielä ihmisä paikalle? Huomena on Turun amk:n sosionomin toisen vaiheen koe. Mailissa mainittiin ennakkomateriaali ja aika on klo12-14. Edellä moni on miettinyt ei siten ole lainkaan ryhmäkeskustelua. Näinköhän on? Kaverini on sitä mieltä, että toiseen vaiheen kirjallisen kokeeseen jälkeen parhaat valitaan vielä yksilähaastatteluun. Onko näin? Luulin sosionomin pääsykokeen olevan kaksivaiheinen tai näin luulin jostain lukeneeni?

      • Päätäynnälakia

        Vielä yksilöhaastattelu, en usko. Ei kuitenkaan ole paljon aikaa jäljellä, kun opiskelijat pitäisi olla valittuna. Jos kokeeseen kuuluisi muuta kuin kirjallinen osuus, olisi siitä mainittu s-postissa. Keväällä kuului muutakin pääsykokeeseen, nyt jos kuuluisi... mainittaisiin siitä varmasti samalla tavalla kuin keväällä oli maininta. Onnea kaikille huomiseen kokeeseen!


      • Pänttääjä

        Kiitos vastauksesta! Luin viime kevään infot tokaan valintakokeeseen ja siinä kyllä erikseen toisiaan mainitaan ryhmäkeskustelu ym. Tämän syksyn infossa ei mainita kuin ennakkomateriaalin ja parin tunnin koeaika ja että koko koe on kaksivaiheinen. Näin sen täytyy siis olla.
        Koe tulee siis oleman vaikea monivalintakoe tai vaativa essee, kun näiden perusteella kolmasosa porukasta karsitaan pois.. Materiaalit oon lukenut kertaalleen, mutta se ei taida enää riittää, jos pitää pinetä tietoa tarvita ym.tarkempia määritteitä avainsanoineen.
        Mutta onnea myös kaikille!!


    • raasmus-

      Millaiset fiilikset jäi eilisestä kokeesta?

      Odotin paljon vaikeampaa. Nyt koe vaikutti lähinnä yläastetasoiselta. Monivalinnat olivat onneksi helpompia kuin esivalintakokeessa. Avoimet kysymykset eivät olleet juuri sen vaikeampia. Valitettavasti koe kuitenkin painotti enemmän hyvää muistia kuin asioiden ymmärtämistä.

      • KuumeIskiKokeenLoputtua

        Se, että pelkkä kirjallinen eikä siinäkää psykologista osioo tuntu hassulta. Motivaatio ja pänttäystaidot lähinnä testattiin..

        Itsellä ainaki olisi mennyt aivan penkin alle, jos en olis lukenu enn.mat. kunnolla ja tehny muistiinpanoja, koska ala ennestään itelle vieras.. (Esim. En lukematta olis tienny mm. päätöksistä, asumispavelujen erot, rakenteellisesta sostyö jne.) Suurin osa kysymyksistä oli varmoja/helppoja. Mutta oli muutama, jossa todella tarkasti piti pohtia. Ja niistä jäi itel sellane fiiis, et ratkasevat lopputuloksen. Sen tyyppistä, että kaikki tai 2 vastausta oikein, mut vain _aina_ siinä kyssässä oikein yksi. Ja onneks tajus, et sii ohjees painotettii sitä "aina". Pari kyssää sain pelastettua, ku palas miettimään tarkemmin. ETENE-osios oli yks kompa, missä Kantiin sopi 2 vaihtoehtoo. Menin siinä "ansaan" ja Rawlsista menetin ainaki yhen.

        Tuttu pääsi lukematta sisään vuosi sitten, mut silloin oli ryhmäkeskustelu. Koska nyt koe helppo, monella varmaa meni hyvin - arvailu ja maalaisjärki ei riitä. Vaik siit tossaki olis apua. Mut pitäis ne kompat ja nippelitki mennä oikein. Suoritus tuntu vahvalta, yksään kyssä ei lyöny tyhjää, mut saa nähä riittääkö.


    • IhanaaItken

      Sain sähköpostia 15:40, että valittu päivätoteutukseen!

      • Yololo

        Me too, siellä nähdään :):)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe