Luulin, että tämä on uskonnonuhrien palsta

Ei-joka-palstalle-kiitos

Vaikuttaa todellakin siltä, että suurin osa tänne kirjoittajista ovat itse uskovia. No joo, on kai heilläkin oikeus olla uskonnon uhri, miksi valitsivat, uskonnon siis. Jos se kerran on huono, vaikea tai muuten vaan sietämätön, miksi jäivät siihen uskontoon?

Todella olen ajatellut, että täällä kirjoittaisivat ne ns. "normaali"-ihmiset, jotka eivät siedä oikein minkäänlaista uskontoa tms. Tämähän oikeasti vilisee pelkästään uskovien kirjoituksia. Menikö se uskontojen uhrin osa nyt sitten todella meiltä muilta, jotka emme siedä, emme jaksa enää minkäänlaisia uskontoja tai edes sen harjoittajiakaan enää? Taitaa olla Juha Sipilän omistama koko suomi24.fi-keskustelupalsta tai sitten Kirkon. Uskovatkin nääs tulevat jo kyllä ihan joka tuutista ulos. Eikö voi pitää pienempää meteliä uskonnostaan, helvettiäkö on pakkokäännyttää kuin Keski-Ajalla? Kyllä nyky-ihmisellä on itsellään ollut aivot jo pitkään, joilla itse miettiä ja päättää, haluaako uskoa vai ei!

10

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julianontotuus

      Mistähän moinen vihasi kumpuaa? Et ole tainnut olla koskaan uskovainen. Kirkkoon kuuluminen, kirkossa käynti, tai kymmeneenkään kirkkoon kuuluminen ei tee kenestäkään uskovaista. Pappina toimiminen ei tee kenestäkään uskovaista. Ymmärsitkö.
      MYSTERY BABYLON THE GREAT, THE MOTHER OF HARLOTS: "COME OUT OF HER MY PEOPLE!"
      https://www.youtube.com/watch?v=8b7Zc57Us44
      Katolisen kirkon harhaoppi on vienyt monia pois totuudesta. Katolilaisuus ei ole kristinuskoa. Totuus vapauttaa. Jeesus on tie totuus ja elämä. Ei tarvitse välikäsiä. Helvettiin on helppo päästä mutta taivaaseen eivät pääse kaikki eikä kukaan ihminen tiedä minne päätyy. Pyhän hengen kosketus antaa varmuuden Jumalan olemassaolosta. Pyhä henki eikä muutkaan henkivallat ole sidoksissa kirkkoon.

      Paavi on saatananpalvoja ja niin ovat monet maailmantähdetkin ja poliitikot, valtaeliitin edustajat salaseuroista. Monet heistä kuuluvat Ninth circle satanic child sacrifice lahkoon joka on toiminut jo kauan. Siihen kuuluu myös kuninkaallisia ja on linkitettynä Italian mafiaan ja lapsikauppaan.
      http://www.whale.to/c/eyewitnesses_testify.html
      Bohemian Grove jonne maailman valtaeliitti kokoontuu salaisesti.
      https://reptiliandimension.wordpress.com/2015/03/08/eyewitness-to-ninth-circle-satanic-cult-rituals-describes-ceremony-and-confirms-kevin-annetts-research/

      Et ehkä ole lukenut raamattua yhtään etkä tiedä edes missä mennään. Tämä maailma palvoo mammonaa ja ihmisarvo mitataan rahassa. Joka rahaa rakastaa se vihaa jumalaa. Etsivälle löydetään ja kolkuttavalle avataan. Jolla korvat on se kuulkoon. Eivät kaikki pääse taivasten valtakuntaan jotka sanovat HErra, herra.

    • samaaolenajatellut

      Tämä on todella hiljainen palsta. Niin, teillä uskontojen uhreiksi joutuneet voitte kirjoitella täällä, mutta ei niitä kirjoitteluja täällä juuri näy. Eikö ole uhreja vai on heillä omat suljet Facebook-ryhmät, ym.
      Jos joku kirjoittaa, oli sitten uskovainen tai ei, niin palsta pysyy jollakin tapaa pystyssä.

    • omalehmä

      Varsinaiset uskontojen uhrit taitavat kirjhoitella vähän toisaalla. Heidän kohdallaan ei liene kyse niinkään yleisluonteisesta "filosofoinnista" vaan omakohtaisesti koetuista kipeistä asioista.
      http://www.uskontojenuhrientuki.fi/yhdistys/

    • Uhri.tietämättään

      Uskontojen uhri saattaa olla ihminen, joka kaikin keinoin yrittää pysyä uskossaan. Hän kärsii huonoa omaatuntoa ja murehtii syntejään, joita jokapäiväinen elämämme on täynnä, jos tarkkoja ollaan. Töllainen uskonsa uhri saattaa pilata lähimmäistensäkin elämämn ahtaalla elämänkatsomuksellaan. Vasta kodistaan poistuneet lapset huomaavat, että maailmallisemmat ihmiset ovat laajakatseisempia ja hengittävät vapaammin kuin tiukassa uskossa elävät, käskyjä seuraavat ja toisia vahtivat uskikset ikinä.

      • fundiksien_formaatti

        "Uskontojen uhri saattaa olla ihminen, joka kaikin keinoin yrittää pysyä uskossaan. Hän kärsii huonoa omaatuntoa ja murehtii syntejään, joita jokapäiväinen elämämme on täynnä, jos tarkkoja ollaan."

        Uskontojen uhreilla tarkoitetaan uskontojen ja uskonliikkeiden aiheuttamien monisyisten ongelmien ja väärinkäytöksien kokonaisuutta.

        Ongelmallisesta uskonliikkeestä irtaantuva voi olla uskonsa menettänyt tai henkilö joka edelleen on uskova, mutta ko. uskonliikkeen ja usein samalla lähipiirin hengellis-henkinen ja elämänsä dominointi on kestämätöntä ja samaan aikaan henkilö voi painiskella myös oman uskonsakin ja sen sisällön kanssa.

        Uskonliikkeestä eroamisen tarve ei aina automaattisesti tarkoita uskostaan eromasen tilannetta.

        Uskonsa menettäminen on useinkin melko pitkä henkilökohtainen prosessi.

        Uskontojen uhrit rakentuvat pääsääntösesti erilaisissa fundamentalisissa ja korkean kontrollin ahdistavissa ja tiukasti dominoivissa fundamentalisissa uskonliikkeissä.


    • pitkäänuskossa

      Juuri väärä- ja lakihenkinen uskonnollisuus tekee kantajastaan uhrin. Jeesus Kristus on tullut vapauttamaan vangit vankiloistaan. Ateistit ja maailma ei meitä ymmärrä, mutta usko on meille todellinen voima ja vapaus ja elämä.
      Vapaa aito kristitty, ei piinaa ja alista läheisiään ja hän antaa vapauden myös omille perheenjäsenilleen tehdä valintansa, ei pakota ja painosta ketään uskomaan, ei edes omia lapsiaan.

      • fundiksien_formaatti

        "Juuri väärä- ja lakihenkinen uskonnollisuus tekee kantajastaan uhrin. Jeesus Kristus on tullut vapauttamaan vangit vankiloistaan. "

        Ristiriitaisen ja monitulkintaisen Raamatun selektiivisellä luennalla voi rakentaa itselleen myös pehmennetyn version kristiuskosta.

        Raamatun VT:n ISIS-tyyppisiin hirmutöihin käskenyt Jumala on aivan sama kuin alla olevatkin narsistiset ja vihahnekiset sanat lausunut kristittyjen johdattaja, joka ei pitänyt aikalaisilleen ja läsnäolijoilleen antmaansa _pikaisen_ paluunsa lupausta heidän elinaikanaan.

        *

        "Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maaan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan."

        "Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan; ja ihmisten vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'."

        "Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka ei ota ristiänsä ja seuraa minua, se ei ole minulle sovelias. "(Matt. 10:34-38)


    • omaäitipilkkasi

      Eivät ateistit pidä siitä jos uskoo Jumalaan. Siitä tulee sotia perheen piirissä.

      • fundiksien_formaatti

        "Eivät ateistit pidä siitä jos uskoo Jumalaan. Siitä tulee sotia perheen piirissä."

        Tuossahan sitä karikatyristä uskoville niin tyypillistä yleistystä tuli jälleen kerran.

        Ihmiset ovat yksilöitä, mutta monikin uskomuksien ja uskontojen historiaan niiden edesottamuksineen lähemmin perehtynyt riskeeraa siirtyä angostismiin tai ateismiin.

        Osa uskovistakin nuo uskomukset kriittiselle analyysille asetettuaan kokee vastaavan kehityskaaren maailmankuvissaan. Moni angosti ja ateisti on entinen uskova.

        Harvemmin kuitenkaan kenenkään _henkilökohtainen_ usko häiritsee, mutta sitten kun tuota uskoa aletaan julistella totuutena ja tämä vielä mahdollisine syyllistämisineen, ainoine 'oikein eelämäntapoineen' ja uhkakuvineenkin, niin tilanne luonnollisestikin riskeearaa muuttua.


    • uskonnonuhrit

      Kaikki, jotka uskovat harhaoppeihin ovat uskonnonuhreja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe