MAP-näkijät ja profeetat.

samarin

Selkeyttä (ja muutkin mormonit) sanovat mielellään että Jumala ei ole kuollut vaan antaa jatkuvasti uutta ilmoitusta. Kun kysytään mitä Jumala on ilmoittanut Monsonin kautta ei vastausta kuulu, korkeintaan tulee linkki konfferenssipuheisiin josta kunkin lukijan pitäisi ilmeisesti itse löytää ilmoitukset.

Uusimmassa Liahonassa apostoli Nelson väittää, että "Profeetat näkevät tulevaisuuteen. " Samaten hän väittää, että "Herra on luvannut meille, ettei Hän koskaan salli profeetan johtavan meitä harhaan."

Väärentäjän ja murhamiehen Mark Hofmannin toimet MAP-kirkon ylimpien profeettajohtajien kanssa osoittavat, ettei noilla profeetoilla ollut kykyä "nähdä tulevaisuuteen", jos olisivat nähneet olisivat huomanneet että Hofmann sai vankilatuomion väärennöksistä ja murhista. Samaten on helppo nähdä että heitä itseään oli helppo johtaa harhaan.

Wikipediasta Mark Hofmannin kohdalta:

"Vuonna 1980 Hofmann kertoi löytäneensä 1800-luvulla painetun Kuningas Jaakon käännöksen välistä taitellut paperin, joka sisälsi "reformoidulla egyptillä" kirjoitettua tekstiä. ....

Hofmannin sensaatiomainen "löytö" teki hänestä kuuluisan. Dean Jessee, jota pidettiin tärkeimpänä Joseph Smithin käsikirjoitusten tutkijoista, totesi Hofmannin löydön aidoksi, hän jopa vakuutti, että kyseessä oli Smithin omin käsin laatima asiakirja. MAP-kirkko julkistikin Anthonin käsikirjoituksen löytämisen huhtikuussa 1980. Käsikirjoituksen arvo oli kirkon arvion mukaan 25 000 dollaria. Kirkko hankki käsikirjoituksen Hofmannilta antamalla hänelle noin 20 000 dollarin arvosta harvinaisia keräilyesineitä kirkon alkuajoilta, esimerkiksi Mormonin kirjan erittäin harvinaisen ensipainoksen.

Kirkon johto, mukaan luettuna ensimmäinen presidenttikunta ja kirkon tosiasiallinen johtaja, myöhempi Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon presidentti Gordon B. Hinckley, olivat vakuuttuneita Hofmannin löydön aitoudesta. Dokumentin arveltiin osoittautuvan vahvasti todisteeksi siitä, että Smith oli todellakin löytänyt reformoidulla egyptillä kirjoitetut kultalevyt ja että Mormonin kirja näin ollen oli aito historiallinen teos.

Tekemänsä "löydön" jälkeen Hofmann keskeytti opintonsa ja ryhtyi vanhojen kirjojen keräilijäksi ja kauppiaaksi. Tulevina vuosina hän teki yhä uusia "löytöjä", jotka liittyivät myöhempien aikojen pyhien liikkeen historiaan. Hofmann halusi epäilemättä ansaita väärennöksillään rahaa, ja MAP-kirkko oli halukas ja vakavarainen maksaja." ...

Ehkä merkittävin Hofmannin myöhempien aikojen pyhien historiaa koskevista väärennöksistä on nk. salamanterikirje, jonka hän "löysi" 1984. Kyseessä oli Martin Harrisin eräälle varhaiskauden merkittävälle mormonille, William Wines Phelpsille muka kirjoittama kirje, jossa hän kertoi Joseph Smithin nuoruudesta ja Mormonin kirjan löytämisestä. Salamanterikirjeen tiedot erosivat useissa kohden MAP-kirkon virallisesta historiankirjoituksesta, sitä paitsi sen sisältämät tiedot olivat kutakuinkin tuhoisia profeetta Smithin maineelle. Kirjeen mukaan Smith oli harjoittanut nuoruudessaan aarteenetsintää erilaisten maagisten keinojen avulla. Kun kirkon virallisen historian mukaan Mormonin kirjan olemassaolon oli kertonut Smithille enkeli Moroni, näki Smith kirjeen mukaan valossa salamanterin, joka muuttui vanhan hengen hahmoksi. MAP-kirkko hankki kirjeen omistukseensa ilmeisesti toivoen voivansa pitää sen salassa. Toivo raukesi piankin tyhjiin, koska Hofmann itse vuoti kirjeen sisällön julkisuuteen.

Kirjeen sisällön tultua julkiseksi apostoli Dallin Oaks vakuutti julkisuudessa, että salamanterikirje ei kyseenalaista Smithin virallista kertomusta Mormonin kirjan löydöstä. Koska salamanteri on mytologiassa eläin, joka elää tulessa, olisi hyvin mahdollista, että Smith olisi kutsunut tulenkaltaisessa valossa ilmestynyttä enkeliä salamanteriksi. Apostoli Oaksin selitys ei ollut kovinkaan vakuuttava, ja se itse asiassa saattoi kirkon entistä enemmän naurunalaiseksi.

Jerald ja Sandra Tanner, jotka ovat profiloituneet MAP-kirkon vannoutuneina vastustajina, olivat ensimmäiset, jotka julkisesti tuomitsivat salamanterikirjeen väärennökseksi vuonna 1984."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mark_Hofmann


Asiasta enemmän kiinnostuneille linkki englanninkieliseen wikipedia-artikkeliin jossa on paremmat lähdeviitteet:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Hofmann#cite_note-28

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ygrad

      Eräs epäilyttävä ilmiö Joseph Smithin kirjoituksissa on nimet joilla henkilöt esiintyvät teoksissa. Tuntuu siltä, että Smith veti nimiä hihasta, miten muuten jonkun nimi voisi olla esim. Abinadi, Gidgiddoni, tai kymmenet muut mitä keksityimmältä tuntuvat nimet. Mihinköhän nämä nimet ovat kadonneet vain muutamassa vuosisadassa? Voihan Utahissa tietenkin olla joku epäonninen pikkupoika jonka nimi on Abinadi.

      • Kohdalleenasettaminen

        10. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Eliaan pitää tulla ensin?"
        11. Jeesus vastasi ja sanoi: "Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen.
        12. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä."

        Elias oli Abinadi joka eli 169-148 eKr ja jota ihmiset eivät tunteneet vaan tekivät hänelle mitä tahtoivat (ruoskivat hengiltä).
        Mitä Jeesus tarkoitti puhuessaan että ihmiset eivät tunteneet häntä (Abinadia)? Sitä että Abinadi (Elias) oli Pyhä Henki.


    • Ygrad

      APlle vielä vastaukseksi, että mormonit eivät välitä siitä, että kaikki mormonismissa on väärennöstä. Kaikki Smithin kirjoittamat teokset ovat osaksi mielikuvituksen tuotetta ja osaksi lainattu muista lähteistä. Jopa mormonismin historia on niin väärennettyä, ettei siitä ota selvää mikä on totta ja mikä ei. Juuri viime konferenssissa puhuttiin kuinka tärkeää on olla keskittymättä epäjohdonmukaisuuksiin kirkon opeissa ja kirjoituksissa ja keskittyä tottelemaan ja maksamaan.

      • samarin

        Tuosta tuli mieleen eräs jäsen joka sanoi että vaikka kirkko ei olisikaan totta, ei hän ikinä sitä jättäisi koska se opettaa parasta elämäntapaa.

        Minunkin kokemukseni on että useimmat (aktiiviset) mormonit eivät halua tietää kirkon historiasta kovinkaan paljon.


      • Sekavuutta

        Mormonit ovat eksyneet lähes kaikissa suurissa tiedoissa kuten Jumalan (Jahve) ja Jeesuksen (Sana) ja Pyhän Hengen (Gabriel) tuntemisessa ja lisäksi he ovat sekoittaneet yhden suurimman kirkkauden ilmoituksen, joka piti ilmoittaa lopun aikana, antajan Moronin eli enkeli Zotielin työn ilmoittamisessa oikein.

        Mormoneille ei taida merkitä mitään Jeesuksen sanat ”Tämä merkitsee ikuista elämää, että he hankkivat sinun tuntemustasi, ainoan tosi Jumalan, ja hänen tuntemustaan, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.” (Johannes 17:3.).


    • samarin

      Jos nyt profeetat eivät saa päivin ja öin ilmoituksia, niin eikö tässä olisi ollut tuhannen taalan paikka Elohimille innoittaa profeettojaan olemaan uskomatta huijarin ja tulevan murhamiehen valheisiin?
      Olli? Selkeyttä? Nenada?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe