Anne Berner vaatii kaavamuutosta. Kerrostaloja !!!

Se-on-niin-reilua

Mitä mieltä olette hyvät espoolaiset, meneekö tämä tällainen nyt ihan reilusti? Ja että Anne Bernerin asia käsitellään avoimesti, samalla tavalla kuin rivikansalaisenkin tonttihankkeet?
https://www.uusisuomi.fi/asuminen/206888-kl-asukkaat-suivaantuivat-anne-bernerin-yhtion-kerrostalohankkeeseen-haluaa-tehda

Liikenneministeri Anne Bernerin yritys hakee ja vaatii Espoolta pientalorakentamiseeen kaavoitetulle 1.9 hehtaarin tontilleen kaavamuutosta, joka sallisikin rakentaa paikalle 7 kpl kerrostaloja.

Uusi Suomi ennakoi että Bernerin vaatimus menee läpi ainakin Espoon Kiinteistölautakunnassa.

"Jos ja kun lautakunta hyväksyy sen, siirtyy asia
kaupunginhallituksen ja mahdollisesti myös
kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi."

Seuraava kohta on, että onko lahjuksilla voideltu, Kokoomus-vetoinen Espoon kaupunginhallituksemme hyväksymässä asian. Kokoomuksen Jukka Mäkelä varmasti junaillee asian niin, että tämä vaihe ainakin käsittelee asian Bernerin eduksi.

Ja viimeisenä niittinä, onko täysin selkärankaa vailla oleva Espoon Kaupunginvaltuusto lopulta siunaamassa Anne Bernerin busineksille oman erikoiskohtelunsa?

23

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • drreee

      Espoo voisi koplata pari liikennemiljardia noihin kaavamuutoksiin...

      • Tieverkot-Bernerille

        Tulee vaan käymään niin, että Berner ja Sipilän hallitus kaappaa valtatieverkoston lisäksi myös Espoon alueella olevan tie- ja katuverkostonverkon. Kaikki mätetään sisään uuteen Valtion Infra Oy:hyn.

        Sieltä ne tieverkot myydään 10 v. kuluttua sopuhinnalla, veroparatiisiyhtiöiden omistukseen.

        Espoolaiset joutuu jatkossa maksamaan Bernerin liikenneministeriölle Tieverkon Käyttömaksua. Siitä hyvästä että saadaan autoilla tai kävellä omalla tieverkollamme.


    • ahneudenhuippuanne

      Eukon kannatti lähteä politiikkaan pienelle palkalle neljäksi vuodeksi ja järjestellä lakimuutokset energiataloudellisten talojen rakentamisen verovapaudelle ja nyt pakolla kaavoittaa omistavansa alueet monikertaiselle rakennusoikeudelle. Ahneudella ei näköjään ole mitään rajaa. Jos valtuustonne antaa kaiken mennä läpi niin sinne äänestetyt ovat olleet virhevalintoja tai niin ahneita että Berner on ostanut nekin päätökset.

      Yritäpä tavallinen duunari saada pelkkä puunkaatolupa Espoossa omalle tontillesi...vaikeampaa juttua ei ole.

      Niinpä kannattaakin tehdä kaikki ihan omalla luvalla ja jos joku valittaa niin toteaa vaan; oho! Korkeintaan pikkusakko on pahin sanktio kun vielä "istuttaa" jotakin risua tilalle.

      • oikolukuaiheellista

        ...siis kaavoituttaa omistamansa...


    • Vaikee-raksavirasto

      >> Yritäpä tavallinen duunari saada pelkkä puunkaatolupa Espoossa omalle tontillesi.

      Ei tuollaisiin tosiaan voi lupia lähtee hakemaan. Jos sanoo hakemuksen perusteeksi sen, että pihakoivu on laho, niin se pitää todistaa Espoon Rakennusvirastolle eläinlääkärin tai hortonomin antamalla maksullisella todistuksella, että siinä puussa on tosiaan mätä sisusta.

      Puuta nurin vaan, tarpeen mukaan. J jos joku tulee määkimään jälkeenpäin pihaan, niin maksaa sitten vaan ne pikkuset sakot pois.

    • 22222222

      Jos tämä menee läpi niin aiheuttaa kylä mielenkiintoista keskustelua ja tavallaan pieni ennakkopäätös. Nyt Espoon rakennusvalvonnan kanssa saa väitellä pikkuasioista ja jos Laurinlahden kaltaiseen paikkaan voidaan yhtäkkiä rakentaa rantaan isot kerrostalot niin millään määräyksillä ei enää väliä.

      Espoohan pyrkinyt että rannat ovat metsän suojassa -> tämän jälkeen ei todellakaan. Lisäksi ei millään tavalla sovellu Laurinlahteen tai ko paikkaan, olen tontin ohi useasti pyöräillyt. Ja ei, en asu Laurinlahdessa tai edes ihan lähellä joten ei henkilökohtaista syytä.

      Korkeintaan kolmikerroksiset pienkerrostalot voisi ko kohtaan antaa rakentaa niin sopii maisemaan.

    • hyväperneri

      Asuntoja tarvitaan kasvavaan tarpeeseen, tuo on ihan hyvä ja kannatettava hanke.

    • Dr.Doom

      Valtion varoilla asutettaville mamuille tarvitaan uusia hienoaja koteja ja Bernerille varmaa vuokratuottoa. Molemmat voittaa win - win

    • Se-on-niin-reilua

      Espoon identiteettikin edellyttää, ettei rakenneta kerrostaloja, vaan omakotitaloja ja sinne tänne tornitalo. Espoon identiteettiä Länsiväylän pientareena on puolustettava Bernerin kaltaisia belsebubeja vastaan.

    • Annen-omat-lait

      >> Asuntoja tarvitaan kasvavaan tarpeeseen, tuo on ihan hyvä ja kannatettava hanke.

      Niin siis huomauttaisin että eteläisenkin Espoon alueella on valtavat määrät viljelykäytössä olevaa peltoa.

      Kaikki tämä voitaisiin kaavoittaa ja rakentaa asunnoiksi, ja maanomistajat saisivat jättimäisen korvauksen pelloistansa. Perusteena on, että asuntoja tarvitaan, ja siksi pellot(kin) rakennetaan nyt pikavauhtia täyteen, oli Yleiskaavat alueella millaiset tahansa.

      Anne Bernerin pikkuinen oma maapläntti ei tarvitse mitään rikkaan väen erikoiskohtelua, vaan samat säännöt ja lupakohtelut ihan tasa-arvoisesti kaikille espooaisille.

    • Monopolipeliä

      Berneri on senverran monessa mukana, että varmaan tämäkin
      menee heittämällä läpi. Miksiköhän Suomessa muuten suolataan maanteitä niin paljon, oliskohan niin, että liikeenneministeri on suolamonopolissakin mukana, näin huhut kertovat....

    • pitääpaikkansa

      Niin että, asuntoja tarvitaan, kunhan Berner tai joku muu ei niitä tee.
      Kateus on kauhea tauti, se kun vie kalatkin vedetä, sanotaan.

    • asiat

      Anne Bernerin pikkuinen oma maapläntti ei tarvitse mitään rikkaan väen erikoiskohtelua, vaan samat säännöt ja lupakohtelut ihan tasa-arvoisesti kaikille espooaisille.

    • Taviallinen

      Espoo on muutenkin suomen epämielyttävin paikkakunta elää tavalliselle ihmiselle.
      Siksi lähdinkin sieltä pois.

    • Rosvotkiinni

      Anne linnaan.

    • Tapiolalainen

      Berner omistaa kyseisen tontin ja hakee sille ihan laillisesti kaavamuutosta saadakseen mahdollisimman hyvä tuoton omaisuudelleen. Tässä ei ole mitään merkillistä ja väärää. Kaavamuutoksesta päättää Espoon poliitikot, kuten kaikista muistakin kaava-asioista. Tässäkään ei ole mitään väärää.

      Kokonaan toinen asia on se, että onko kyseinen paikka sovelias kerrostaloille huomioiden ympäröivän rakennuskannan. Sen arvioinnin tekevät em. poliitikot. Kunnalla on lainmukainen kaavoitusmonopoli, joten sitä kautta se kulkee. Ennakoin kuitenkin, että menee päätös miten tahansa, lopullinen siunaus tulee korkeimmasta oikeusasteesta.

      Mielestäni Espoossa on kerrostaloille paremminkin soveltuvia alueita, kuin po. tontti. Mutta eipä se tässä taida painaa.

    • titityy_85

      Espoossa ei ole kiinteistölautakuntaa, kuten aloittaja väittää. Faktantarkistusta, kiitos.

      • Lautamiehet-istuu

        >> Espoossa ei ole kiinteistölautakuntaa, kuten aloittaja väittää. Faktantarkistusta, kiitos>>

        Oikeampi termi on tietenkin "kaupunkisuunnittelulautakunta". Mutta ei se asiaa miksikään siitä muuta. Lautakunta kuin lautakunta.

        Sellainen elin joka on Espoossa asetettu kiinteistö- ja kaavoitusasioiden kanssa istumaan ja niitä märehtimään. Ja etuoikeutetulle porukalle (Bernerit) erilaisia pooikkeuslupia myöntämään.


    • annetaanrakentaa

      No hyvä kun sellainen rakentaa jolla on siihen mahdollisuus. Nämä huutelijat persaukisia, ei sellaiset mitään mihinkään pysty rakentamaan.

    • Huippuhintaa-merenrantaa

      Niinhän tämäkin kokoomuslaisittain pedattu ja sovittu "hyvävelihanke" Anne Bernerin hyväksi meni läpi.
      http://www.lansivayla.fi/artikkeli/513445-liikenneministeri-anne-bernerin-yhtio-sai-tahtonsa-lapi-espoossa-pientaloalueen

      Espoolaiselle omakotialueelle, merenrantatontille saa nyt Kaupunkisuunnittelulautakunnan 8-5 äänestyspäätöksen jälkeen rakentaa kaikkiaan 7 kpl kerrostaloja.

      Espoon Kokoomus ja Keskusta tykkäävät tällaisesta meiningistä, että poljetaan taviskansalaiset katuun, ja herraväelle luodaan ihan omat säännöt.

    • Mistä-näitä-tulee

      Sveitsinjuusto, Bernerin akka on yksi härskeimmistä naisministereistä mitä meillä on ollut koskaan. Edes sota-aikoina tai Neuvostoliiton voimien päivinä ei tällaisia ääri-vasuriakkoja ollut missään. Silmitöntä oman edun tavoittelua. Kohtuudesta tai mistään säännöistä ei piittaa mitään.

    • onsehärskiakka

      Eikö sitä eukkoa saa mitenkään ulos espoosta. Siltä pitää pakkolunastaa kaikki omistukset espoon alueella.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe