Jämsän kaupunginjohtajalla on laaja luottamus.

pohjalaanen

Tietojen keruun tässä vaiheessa ei ole löytynyt lainopillista syytä erottamiseen. Pahin syy lienee suuntautuminen pirkanmaalle. Keskisuomi on keskustajohtoinen. Kahdessa kolmasosassa niitä kuntia, joissa on tehty aloitteita
kunnanjohtajan erottamiseksi, on Suomen Keskusta valtuuston
valtapuolue. Neljässä kunnassa Suomen Sosialidemokraattinen
Puolue on suurin puolue, yhdessä kunnassa sosiaalidemokraatit
ja keskustalaiset jakavat suurimman puolueen mandaatin, samoin
sosiaalidemokraatit ja kokoomuslaiset kahdessa kunnassa.

91

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jämsälääne

      Ensimmäinen valtuutettujen ja kaupunginjohtajan avoin yhteinen keskustelutilaisuus on vajaan viikon päästä. Moni valtuutettu ei siis ole vielä edes nähnyt ja kuullut kaupunkimme johtajuusongelman vakavuutta.

      Huvittavaa julistaa galluppeja ennenkuin asia on ajankohtainen. Todennäköisimmin Salminen tulee irtisanoutumaan ennenkuin tilapäinen valiokunta tekee esityksensä kaupunginvaltuustolle.

      • dfgdjkkgg

        21 § (29.6.2006/578)
        Luottamushenkilöiden erottaminen kesken toimikauden

        Valtuusto voi erottaa kunnan, kuntayhtymän tai kuntien yhteiseen toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.

        Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa valtuutetuista on tehnyt sitä koskevan aloitteen.


      • FeikkiNerokasta

        Niin mitä sitten?

        Jos puheenjohtajisto erotetaan, tilalle valitaan uusi puheenjohtajisto.

        Nykyiset puheenjohtajat nauttivat valtuustoryhmiensä enemmistön tukea, joten heidät valitaan uudelleen samaan tehtävään.

        SO WHAT, sanoisi Lipponen


      • fxgjklööä
        FeikkiNerokasta kirjoitti:

        Niin mitä sitten?

        Jos puheenjohtajisto erotetaan, tilalle valitaan uusi puheenjohtajisto.

        Nykyiset puheenjohtajat nauttivat valtuustoryhmiensä enemmistön tukea, joten heidät valitaan uudelleen samaan tehtävään.

        SO WHAT, sanoisi Lipponen

        Maakuntaristeilyltä, kun vp ML oli kännissä kuin käki, on videokuvaa ja valokuvia. Julkaistaan tiistaina Keskisuomalaisessa...
        ps. oletko varma tuosta nauttimisesta?


      • EriNopeatSilmälasit

        Siittä vaan. ML some-sivut saisivat vain lisää tykkääjiä.
        Eduksi Kepulle, kun vaalit lähestyvät.

        Kuvittelenko vain, vai onko Kataja co. joukoissa havaittavissa hermoilua... on tainneet Perusnaiset päättää aloittaa seksilakon niitä kohtaan jotka antavat tukensa seksistiselle kokkarinarsistille.


    • Jämsälääne

      Vaalien jälkeen lehdissä julkaistaan karttoja, joissa vihreällä värillä on keskustaenemmistöiset kunnat. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta koko Suomi maakuntakeskuksien ulkopuolella on vihreää. Jos 75 prosenttia kaikista kunnista on kepu-johtoisia, niin tilastollisesti on luonnollista, että enemmistö kunnanjohtajakriiseistä on kepu-johtoisissa kunnissa.
      Jämsässä suurin ryhmä on SDP.

      • Analyysi

        Voi olla laaja, mutta ei riittävä kun tälle tielle on pitänyt lähteä.


    • Jämsälääne

      Lainopillinen tilanne on yksinkertainen. Kuntalain mukaan valtuuston enemmistö voi erottaa kuntajohtajan, eikä luottamuspulaa kummempaa syytä tarvita.

      Valtuuttujen mielipiteen muodostamiseksi on syytä odottaa valtuuston iltakoulua ja tilapäisen valiokunnan valmistelua. Lainopillisia ongelmia on noussut esille Rikoslain, Puoluelain ja kunnallisen virkamieslain vastainen kunnallisen vaalituen tarjoaminen.
      Seksuaaliselle häirinnälle on nollatoleranssi. Tästä tulee työnantajan huolehtia ja puuttua, mikäli työntekijä rikkoo kansalaisen perusoikeuksia. Tähän on jo Perustuslain suoja. Kaupunginjohtajan asemassa olevalta henkilöltä pitää voida odottaa kohtuudella parempaa käytöstä myös virka-ajan ulkopuolella. Kyseessä on työnantajan maine.

      Moninaiset johtamisongelmat ovat kenties tärkein epäluottamuksen peruste. Tästä on näyttöä usean vuoden tavoitekeskusteluiden muistioissa, tarkastuslautakunta on puuttunut tähän, johtoryhmän palaute kertoo vakavista johtamisongelmista ja melko tuore Pertec oy raportti kaupungin organisaation ongelmista kertoo samaa. Vahingonkorvauksia kaupunginjohtajan laiminlyönneistä on odotettavissa. Miljoonamoka arvonlisäveropalautuksissa ja haaste kattettomista lupauksista golf-kenttään liittyen esimerkiksi.

      Jos ei tämä riitä, niin eihän mikään riitä.

      • ggyyllkki

        Todellinen ongelma on osaamattomissa ja yhteistyökyvyttömissä puheenjohtajissa. Päätunareiden Merja Lahtisen ja Piritta Rantasen on valtuuston kokouksen 7.11. jälkeen viisainta erota tehtävistään. Se on Jämsän edun mukaista. Valtuuston enemmistö tulee äänestämään aloitetta vastaan.


      • PääEdelläMäntyyn

        Salmisen takana oleva valtuutettujen Pirkanmaa ryhmä sulkee silmänsä ja korvansa kaikilta epäluottamuksen taustaa kuvaavilta perusteluilta.

        Maakuntaan sijoitusta ei tehdä jämsäläispäättäjien muskeleilla. Valtioneuvosto on sijoittamassa Jämsää nykytapaan Keski-Suomeen.
        Mikä vimma on puolustella epäkelpoa kaupunginjohtajaa? Ei sillä maakunta-asia kummemmaksi muutu.

        Pikkupolitikoinnilla saatetaan saada perinpohjin nolattu Salminen pysymään virassaan, mutta ei tämä ainakaan kaupungin johtamisongelmaa poista. Päinvastoin.


    • TyöpaikkaIlmoitus

      Etsitään hyväperseistä asiantuntijaa Jämsän kaupunkiin.

      Edellytetään moukkamaisen käyttäytymisen hyväksymistä.

      Ps Ethän ole punatukkainen

      Pps Ethän käytä punaisia housuja

      Ppps Sinkkuus katsotaan eduksi

    • Sopivuustesti

      Kataja on mouhunnut kaupunginhallituksen puheenjohtajalle eroa.

      Kuka siis tilalle?
      Täyttääkö Pekka Katajan perse kaupunginhallituksen puheenjohtajan perseelle asetetut tiukat ja kireät kriteerit?

      Buhahahahahaaaaaaaa

      • UusiKäytänne

        Jatkossa kaupunginvaltuuston kokouksissa on syytä aloittaa uusi käytäntö. Valtuutetut ja virkamiehet tulevat jatkossa pitämään puheenvuoronsa valtuustosalin etuosaan aivan kaupunginjohtajan kohdalle.

        Pääsee Salminen puheiden aikana arvioimaan perseitä, eikä tule aika niin pitkäksi hänelle.


    • ikekö

      Lukekaa tän päivän ksml. Ei sitä kenenkään päätä vadille, syyttä laiteta.

      • Hartsah28

        En periaatteesta rahoita kyseistä sontasiionia, kertokaa nyt mitä siinä luki? Haluan tietää, olen niin kamalan utelias, ja tykkään myös juoruilla.
        Kopsatkaa ne tekstarit tänne.


    • Ikekanerva

      Kun nimi on enne...

      • SelvähänSe

        Salminen ei ainakaan voi nyt selitellä lähettäneensä sopimattomia viestejä hirrrveessä humalassa.
        Juuri kerkesi lehdessä vannomaan ottavansa max 1-2 saunaolutta viikossa ja joskus pienen tilkan laatuwhiskyä.


      • NimiOnEnne

        Kokkareita molemmat Ilkat


    • Richard_Gere_

      Kävin lukemassa nuo julkaistut tekstiviestit. Kyllä on aikuisen miehen lähettämiksi todellista pölkkypään tarinaa ja sepustusta. Miten tuommoisella naamalla varustettu sänkipää vielä kehtaa arvostella naisten takapuolia, kun itsekin näyttää käyttävän paremmin naisille sopivia silmälaseja?

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/jamsa tekstiviesti_56885

      • ööööööööööööööööööö

      • Missä_on_Salminen

        Jämsän Seutu-lehdessä on kommenttiosiossa linkki, millä pääsee ihan oikeasti lukemaan noita lapsellisen tökerösti ja kömpelösti kirjoitettuja Salmisen lähettämiä tekstiviestejä. Kyseisen lehden lukeminen netissä on maksumuurin takana.


    • SuperIdiootti

      Kokkarinarsisti Salmisen tekstivirtaa tulkitsemaan tarvitaan apteekkaripuolueen ammattitaitoa käsialan tunnistamiseksi.

      "huaisin tulla iltatuuuteenne" -vongataanko iltateelle vai kainaloon tutimaan?
      "lättäpeppu...olen ididiootti!!!" - ensin tulee mieleen yksinkertainen naisille perseistä puhuva idiootti, mutta kannatta huomata etuliite id-.

      Psykiatri Sigmund Freudin teorioissa seikkailevat id, ego ja superego.

      Id on se osa minuutta, joka toimii mielihyväperiaatteen mukaan ja pyrkii toteuttamaan haluja ja viettejä. Pikkuvauvan käyttäytyminen liittyy kokonaan viettien ja välittömien halujen tyydyttämiseen. Kasvaessaan kokemuksen ja opetuksen myötä hän oppii kontrolloimaan niitä. Salmisesta paljastuva käyttäytyminen feikkiwanhan kuoren alla on jäänyt pikkulapsen tasolle, joka ei kykene ottamaan vastuuta teostaan kun on jäänyt pippelillään leikkimisestä kiinni naapurin tädin 60-vuotisjuhlilla.

    • lainus

      Viestit tulivat aamuyöllä kello viiden ja kuuden välillä. Tässä niistä eräitä:

      Kaunis. Tiedän että osaat käynnistää mopot ja raksat...soitellaan huomenna 13 jälkeen..sopiiko, huaisin tulla iltatuuuuteenne.

      Anteeksi SYVÄSTI tuo lättäpeppu...olenididiootti!!! Itselläni menee huonommin;) Ja oon feikkiwanha.

      Saman päivän iltapäivällä viestittely jatkui muun muassa näin:

      Tilanne ei oo muuttunut aikaisemmasta keskustelusta. alappa Tyttö töihin.rva Kansanedustaja.salilla nähdään :) Nii illalla olet Airportissa vai miten se oli?

      Sopii..en tule sinne..meillä on paljon puhuttavaa, mutta muutama asia heti alkuun 1. Et käytä punaisia vaatteita, ainakaan tarkoituksellisesti. Pukeudut Aina naisellisesti..farkut tästälähtien vain poikkeustapauksissa, ja minä tarkastan takaa onko ok.. seksististä varmaan koko juttu, mutta niin se maailma vaan pyorii

      Onko sinusta tehty värianalyysi, mitkä värit sinulle sopii? Mielestäni sinun pitää vältää hiusten värjäystä punaiseksi/ylipunaiseksi 2. Aloitat kuntosali ym. liikuntaharjoittelun koska terveyttä säteilevä ihminen on uskottava ihminen muutenkin

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli pelästynyt, soittanut poliisiystävälleen ja ilmoittanut kaupunginjohtajalle, että viestit ovat sopimattomia. Puheenjohtajan mukaan heidän välinsä ovat episodin jälkeen olleet erilaiset.

      • Asiallisuuttapeliin

        Noin kun kopioidaan suoraa tekstiä, joka on toisen tuottamaa pitäisi muistaa mainita se lähde, mistä on tekstinsä kopioinut!!


      • jhfjhfyfcvc
        Asiallisuuttapeliin kirjoitti:

        Noin kun kopioidaan suoraa tekstiä, joka on toisen tuottamaa pitäisi muistaa mainita se lähde, mistä on tekstinsä kopioinut!!

        olisi mukava tietää, mitä P. Rantanen on viestitellyt Salmiselle...sinkkujahan molemmat silloin olivat. Naurettavaa tuoda 2v vanhoja viestejä muiden luettavaksi. Varo Västinen lähettämästä viestejä Rantaselle. Tallentaa ne ja käyttää hyväkseen eron tullen.


      • RaskainRikePuuttui

        Kun noin pitkän pätkän Keskisuomalaisen juttua olit siteerannut, niin olisit laittanut ne kaikki siellä olleet viestit samantien.

        Puuttui mm viesti, jossa Salminen lupasi lain vastaisesti järjestää kaupungin työntekijän kansanedustajaehdokkaan vaalityöhön.


    • pölhölä

      Oliskohan mahdollisesti ensin annettu ymmärtää,että olis torttua tarjolla?kaverihan oli selvästi ihastunut viestin vastaan ottajaan!kyllä on jämsässä valtuutetut hakoteillä,ketkä ovat irtisanomista vaatineet!!sopisivat asian niinkuin aikuiset ja jatkaisivat todellisten ongelmien parissa!!

      • Touhola

        Sysmässä on hommat aika sekaisin kun kunnanjohtaja on naimisissa hallituksen puheenjohtajan kanssa. Menee roolit sekasin ja kuka valvoo ketäkin ja kenen alaisuudessa.

        Piritta oli Salmisen viestittelyn aikaan jo kimpassa nykyisen miehensä kanssa ja heillähän on nyt yhteinen lapsikin.


      • IleVers20

        Voisi alkaa myös kaupunginhallitus tuunaamaan kaupunginjohtajan feikkiwanhaa habitusta.
        Ensinnäkin ne tyttömäiset silmälasit veks ja silmäkirurgille.
        Hiusraja on noussut huolestuttavasti, hoituu plastiikkakirurgialla ja samalla silmänluomiin virkeämpi ilme.
        Nuorekas korvakoru tekee hyvän säväyksen
        Perseestä ylimääräiset rasvat pois ja sitten toiseen pakaraan tatuoidaan Donald Trumpin naama. Tekee herrojen saunailloissa ja pukuhuoneissa vahvan muistijäljen. Kaikki tietää sen jälkeen mistä Jämsän Äijä pissii.


    • lumitulijo

      Kyllä pistää mietityttämään halu julkaista tekstiviestit. Haetaanko tästä kohua jolla päästäisiin jopa eduskuntaan...ei noilla meriiteillä ja tavoilla ei missään nimessä. Jos on "aikuinen" olisi hoitanut asiat ja asiattomuudet jo silloin kun asia on ollut esillä eikä vasta nyt. Onkos sanonta, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Ja tällä tarkoitan juuri viestejä.

      • EiTulostaSiisUlos

        Eduskuntavaalit on kolmen vuoden päästä, ei ole vaalitempaus, ei pormestaritempaus eikä maakuntakysymys.

        On tehty aloite kaupunginjohtajan irtisanomisprosessin käynnistämiseksi. Aloitteen tekijät ovat esittäneet Salmiselle.ja myöhemmin kaikille valtuutetuille 24 kohdan listan jossa on havaintoja Salmisen kyvyttömyydestä hoitaa kaupunginjohtajan virkaa. Pääosassa on johtajuuden puutteetta, päätösten valmistelun johtamisen ongelmia, poissaoloista, sopimattomasta käytöksestä tahdittomista lausunnoista, selkeistä virkavirheistä joiden kustannukset ovat miljoonaluokkaa ym ym.
        Tämän pitkän listan päälle on vielä lisämausteena seksistiset viestit hallituksen puheenjohtajalle.


      • ddghrmjhg

        Olen saanut luettavakseni 24 osaisen "perustelu"väitteet Salmisen erottamiseksi. Yksikään kohta perusteluista ei ole sellainen, jonka mukaan olisi toimittu väärin. Osoittaa vain, että johtavat luottamusnaiset eivät osaa tehtäviään ja koko johtoryhmä on muka toiminut väärin, ei yksin Salminen. Aina ei luottamushenkilö saa mielipidettään hyväksytyksi
        Aloitteentekijät iskivät lisäksi tahallaan valheellisesti myös arimpiin aiheisiin millä voivat lyödä: Alkoholinkäyttö ja tekstiviestit

        Vakuutan ja alleviivaan että Salmisella ei ole alkoholiogelmaa. Vapaa-aikanaan myös kaupunginjohtajalla on oikeus silloin tällöin ottaa paukut. Niin Merja Lahtinen kuin Piritta Rantanen ovat puheenjohtajakaudellaan esintyneet vapaa-ajallaan huppelissa kuin myös moni valtuutettu.

        Ja sitten nuo tekstiviestit, mistä kaupunginjohtajaa syytetään. Kaksi vuotta sitten kun Piritta oli sinkku ja kj oli sinkku kj lähetti Piritalle muutaman tekstiviestin missä kehui Piritan ulkonäköä tms. Mitä helvetin pahaa siinä oli kun molemmat oli sinkkuja kj yritti iskeä Pirittaa. Ja lisäksi se yksi yöllinen puhelinsoitto on pyydetty ja annettu anteeksi.Minkäännäköistä julkisuusarvoa ne eivät ansaitse puhumattakaan erottamisperustelua. Nyt kun tekstiviestit on julkaistu keskisuomalaisessa ei niissä ole mitään ihmeteltävää. Kahden sinkun viestejä. Olisi hyvä jos Salmisella olisi tallella myös Piritan lähettämät tv:t. Tuskin se ihan yksipuolista viestittelyä oli. Aika nopeastihan Piritta sitten löysi uuden miehen oman miehen kuoleman jälkeen. Lapsikin on jo tehty. Ei ehtinyt korrektia suruaikaa pitämään.
        Joulukuussa olivat jo yhdessä Dubain matkalla.

        Ja sitten vielä tuo tökerö ulostulo. Viisi valtuutettua marssi kaupunginjohtajan luo ja vaati välitöntä irtisanoutumista uhkauksella että tuovat asioita julkisuuteen jos ei eroa. Sairasta toimintaa. Jämsän edun mukaista on, että päätunarit Merja Lahtinen ja Piritta Rantanen eroavat puheenjohtajatehtävistään vapaaehtoisesti 7.11. valtuuston kokouksen jälkeen ja heidän tilalleen valitaan yhteistyökykyisemmät henkilöt. Niitä kyllä nykyisestä valtuustosta löytyy.


      • SelväJuomari

        Puolen tunnin välein pitää samaa asiaa oikoa. Onko herra ddghrmjhg dementoitunut?

        Tekstiviestien aikaan hall.pj. on seurustellut nykyisen puolisonsa kanssa. Ainakin Salmisen itse antaman selityksen mukaan kj on samoihin aikoihin kolmeen otteeseen hakenut töitä etelä-Suomesta "perhesyihin" vedoten. Ainakaan Salmisen vanhemmat eivät asu Jämsää etelämpänä. Oliko siis edes Salminen sinkku lähetellessään törkyviestejään?

        Kuka muu kuin Salminen itse pystyy vakuuttamaan onko hänellä alkoholiongelmaa. Alkoholiongelmainen ei edes itse pysty vakuuttamaan muita tästä asiasta, sillä eihän juomari pysty myöntämään edes itselleen olevansa juomari.

        Ongelman tunnustaminen aikoinaan ja hoitoon hakeutuminen olisi voinut pelastaa uran. Ainakin heikolle suoriutumiselle työssä olisi saatu ymmärrettävä syy. Tälle tielle ei enää voi lähteä. Mies väittää vakaasti juomaa kuluvan max 2 olutta viikossa. Kun läheltä seuraavat näkevät sen olevan kukkua, niin taas yksi lisänäyte miehen epäluotettavuudesta.


    • Parastaolisi

      Ei kai ole mitään epäselvää siinä, että epäluottamusta esiintyy ja siihen on ilmiselvästi myös aihetta. Kun näin kerran on, niin ei se ongelma sillä poistu, että osa porukasta asettuu puolustuskannalle kuka mistäkin syystä. Jo Salminen olisi fiksu mies, niin vetäisi nyt tästä oikeat johtopääökset ja eroaisi itse.

    • Varsako

      Taidetaan mennä Kanerva ja Tuksu linjalle...kuitenkin naurettavaa tuoda viestit Keskisuomalaisen sivuille. Niilläkö nyt ratsastetaan. Taitaa pj olla hevosmiesten vietävissä.

      • Keskittykääoleelliseen

        Heittäkää ne viestit hiiteen. Pääasia on tehtävien hoito. Onko hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla vai ei? Onko huolimattomuudella tuotettu taloudellista vahinkoa kuten väitetään? Onko alkoholin käytössä huomautettavaa? Jos vastaus näihin kysymyksiin on kyllä, niin turhaa on silloin kenenkään lähteä puolustelemaan.


      • Jämsän_Rock_Hudson

        Mitään viestejä ei hävitetä, ennen kuin se juoppo sänkipää on saatu heitettyä Jämsästä pihalle. Käyttää myös tyttöjen silmälaseja. Ei ole miehellä yhtään minkäänlaista tyylitajua.


    • ViileääHarkintaa

      Ei aloitteen tekijöillä ole ollut mitään tarkoitusta uittaa Salmista kölin ali.

      Johtajasopimuksen mukaista irtisanoutumista esitti vaikutusvaltainen joukko valtuutettuja, mm varsinainen ja 1. vara pj niin hallituksesta kuin valtuuustostakin. Salmiselle esitetyt kattavat perustelut olivat kiistämättömiä, pitkältä ajalta ja monien eri tahojen toteamia. Pienimmän riesan tie olisi ollut hyväksyä tosiasiat heti.

      Nyt julkisuus on lähtenyt kaikkien lapasesta. Salmisen uhmakas käyttäytyminen, sopimuksen repiminen, ongelmien kiistäminen ja lakimiehen omaksi turvakseen hankkiminen ei ole Jämsälle eduksi.

      Irtisanoutumisen tie on edelleen käytössä. Pelastetaan mitä pelastettavissa on. Valtuustokäsittelyyn edetessään revitään taas uusia rintamalinjoja. Päätöksentekokyvyn rampauttamista Jämsä nyt kaikkein vähiten kaipaa.

      Yrittäkää nyt puhua kaupunginjohtajalle järkeä, jolla puheyhteys häneen on. Otetaan opiksi, eikä tahallaan ajeta kuilun reunalta rotkoon.

      • ddddggghhjj

        Tämän sopan pääkeittäjät/kutojat valtuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen ja hallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen pois tehtävistään Jämsän edun nimissä ja heidän tilalleen valtuusto valitsee uudet, yhteistyökykyiset valtuutetut ja Jämsä nousuun. El Syanidikin joutaisi lapsellisine mielipiteineen valtuustosta lähtemään. Viimeistään kevään 2017 vaaleissa tulee niin käymään.


      • HaaveVain2

        Mikäs sitä estää esittämästä eroa puheenjohtajistoille. Mainitut puheenjohtajat ovat kuitenkin saaneet hyvin laajasti kiitosta kun avasivat pitkään muhineen paiseen.

        Puheenjohtajat nauttivat kuitenkin omien valtuustoryhmiensä varmaa tukea, joten nimitettäessä uutta puheenjohtajistoa, päätyvät samat nimet uudelleen nuijan varteen. Turha tehdä töittentöitä kun lopputulos on sama kuin nykyisin.


      • yksivainmonenpuolesta
        HaaveVain2 kirjoitti:

        Mikäs sitä estää esittämästä eroa puheenjohtajistoille. Mainitut puheenjohtajat ovat kuitenkin saaneet hyvin laajasti kiitosta kun avasivat pitkään muhineen paiseen.

        Puheenjohtajat nauttivat kuitenkin omien valtuustoryhmiensä varmaa tukea, joten nimitettäessä uutta puheenjohtajistoa, päätyvät samat nimet uudelleen nuijan varteen. Turha tehdä töittentöitä kun lopputulos on sama kuin nykyisin.

        Kyllä meidän ryhmästämme löytyy uusi valtuustonpuheenjohtaja. Suosaari. Merjasta ei tämän episodin jälkeen ole jatkamaan tehtävässä.


      • sikuuri

        Omassa ryhmässämme on Lahtisen kannatus kiikunkaakun. Loppupelissä tämänkaltaisessa tilanteessa valtuuston enemmistö ratkaisee puheenjohtajat, ei ryhmä. Nyt jo olen varma että valtuuston enemmistö tulee kaatamaan aloitteen ja Salminen jatkaa tehtävässään. Lahtisen on viisainta vetäytyä vapaaehtoisesti.


      • JustDreaming2

        Nonni, Sikuuri.
        Herääppäs ja mene päästämään kissa ulos.


      • ddgdhjrui
        JustDreaming2 kirjoitti:

        Nonni, Sikuuri.
        Herääppäs ja mene päästämään kissa ulos.

        Kun valtuusto on äänestänyt aloitteen kumoon,, tarkoittaa se samalla että valtuuston enemmistöltä on mennyt luottamus valtuuston puhenjohtajaan kuin myös hallituksen puheenjohtajaan. Menikö perille???


      • vvb58ko0
        sikuuri kirjoitti:

        Omassa ryhmässämme on Lahtisen kannatus kiikunkaakun. Loppupelissä tämänkaltaisessa tilanteessa valtuuston enemmistö ratkaisee puheenjohtajat, ei ryhmä. Nyt jo olen varma että valtuuston enemmistö tulee kaatamaan aloitteen ja Salminen jatkaa tehtävässään. Lahtisen on viisainta vetäytyä vapaaehtoisesti.

        Paavuori valtuuston puheenjohtajaksi. Lahtinen voi keskittyä missikilpailuihin.


      • Setsuuri

        Muisteleppas miten valtuusto järjestäytyi ja valitsi puheenjohtajiston. Jos et muista, niin toimintatapa löytyy kaupungin hallintosäännöstä ja kuntalaista.
        Kysy vaikka Hallintojohtajalta menettelytapaa ennen turhan aloitteen jättämistä.
        Demokratiassa sellaisiakin saa toki tehdä.


      • dgfddhjfj
        Setsuuri kirjoitti:

        Muisteleppas miten valtuusto järjestäytyi ja valitsi puheenjohtajiston. Jos et muista, niin toimintatapa löytyy kaupungin hallintosäännöstä ja kuntalaista.
        Kysy vaikka Hallintojohtajalta menettelytapaa ennen turhan aloitteen jättämistä.
        Demokratiassa sellaisiakin saa toki tehdä.

        Kun valtuuston puheenjohtaja menettää luottamuksen voi valtuuston enemmistö hänet erottaa.


    • id_idiootti

      Kunhan UPM ihan kohtapuoliin julkaisee Jämsän paperitehtaille oikein tuntuvan kurinpalautuksen, niin Salminen lähtee luultavasti suorastaan juoksujalkaa Jämsästä pois.

    • HöröHuvitus

      Ympäristöään tarkkaileva ihminen saa nautintoa kummallisista asioista.

      Kuten siitä kun Vasemmistoliiton A Paakkanen pontevasti seisoo kaupunginjohtaja Salmisen tukena ja rinnalla, vaikka Salminen itse ididiottimaisesti kuvailee itseään seksistiseksi kokkarinarsistiksi.
      Eikä Ilkka edes ole kiinnostunut punatukkaisista naisista.

      • Seurattuon

        A. Paakkanen vastustaa aina kaikkia järkeviä esityksiä.


    • vanhapieru

      me ollaan päätetty nesteiden, tb, elosen ym parlamenteissa että IS jatkakoon

      • Pölvästien_parlamentit

        Sinne se Ile tulee kohta istumaan teidän muiden hölmöläisten sekaan iso nippu erorahoja taskussaan.


    • Pikku_Juttu

      Ei Ilkka Salmisen tyylitajulla, ryvettyneellä maineella ja ekaluokkalaisen kirjoitustaidolla pääse enää Jämsän jälkeen muuta kuin korkeintaan Kontiolan kaupunginjohtajaksi.

      • junanviemäonneksi

        Olen samaa mieltä ja kun tarkemmin ajattelee,ehkä Kontiola onkin Jämsän salanimi....??


    • FeikkiwanhaId_idiootti

      Mistähän semmoisia samanlaisia tyttömäisiä silmälaseja saisi?

      Uskaltaiskohan kysyä Tekstiviestillä?

      • jamsalaene

        Mitenkähän liittyy Salmisen silmälasit hänen viranhoitokykyynsä? Nimittäin nuo lasit on nyt jo niin moneen kertaan ja monessa keskustelussa mainittu, että jokin tärkeä merkityshän niillä täytyy olla.


      • frghjjklööö

        Piritta Rantanen ei julkaissut omia kaupunginjohtajalle lähettämiä tekstiviestejä. Tämä episodi näyttää kulminoituvan noihin 2v vanhoihin tekstareihin ja silmälaseihin. Tasapuolisuuden nimissä Piritta, omat tekstiviestit myös julkisuuteen. Salminen varmasti vaihtaa silmälasit uusiin.


      • FeikkiId_Idiootti
        jamsalaene kirjoitti:

        Mitenkähän liittyy Salmisen silmälasit hänen viranhoitokykyynsä? Nimittäin nuo lasit on nyt jo niin moneen kertaan ja monessa keskustelussa mainittu, että jokin tärkeä merkityshän niillä täytyy olla.

        Niin se maailma vaan toimii,
        Jos Salminen katsoo oikeudekseen puuttua ja arvostella toisten henkilökohtaisia ominaisuuksia ja hiusten väriä, niin siinä tapauksessa meillä muilla on oikeus arvioida kaupunginjohtajan tyttömäisiä silmälaseja ja persettä.

        Salmisen viranhoitokyvyn kritisointi saa varmasti hyvää ainesta ensi maanantain valtuuston iltakoulussa. Ellei Salminen irtisanoudu enne kyseistä ajankohtaa.


      • sdafnnnn

        Sinkulta sinkulle lähetetyissä yksityisissä tekstiviesteissä ei ole mitään erityistä. Kj:n vain neuvoi pukeutumisessa ja värimaailmassa. Mitähän Piritta kommentoi itse????


      • FeikkiWanhaKokkari

        Ei ole sinun eikä Salmisen itsensä tehtävä arvioida ovatko tekstiviestien lähettäminen katsottava sopivaksi kaupunginjohtajan asemassa olevalle henkilölle.
        Jos olet valtuutettu kysy Piritalta maanantain iltakoulussa oliko hän sinkku viestejä saadessaan. Aloitteen tekijöiden tiedon mukaan seurusteli jo silloin nykyisen puolisonsa kanssa.
        (monettakohan kertaa tätä aihetta jankataan?)


      • Ei_ylipunaista

        Jos jollain on kotona ylimääräisiä Barbi-nukkeja, niin niitä voisi lahjoittaa kaupunginjohtajalle.
        Pääsee Salminen ihan vapaasti leikkimään nukkeleikkejä ja pukemaan sille vaatteita. Etusijalla ei ylipunahiuksiset barbinuket. Myös hyvin barbin perseestä istuvia hameita kannattaa lahjoittaa.
        Farkkujen pukeminen nukelle ei Salmista kiinnosta.


      • fhrstklöä

        no ei ainakaan sormuksia ollut. Joku täällä kirjoitti että kj lähetti tekstareita Piritan hoitaessa sairasta edellistä puolisoaan. Täällä niin paljon valehdellaan. Tämänkaltaista kirjoittelua Piritta varmaan halusi kun julkaisi ne kj tekstarit. Julkaisisi vain myös omat kj:lle lähettämänsä tv:T


      • Jampe22

        Minä laitan aina sormuksen taskuun kun lähden naistentansseihin.


      • kyrvänsyylä-

        Ja mulla olis pumpattava Barbara. Vaikka Salmiselle myisin.


      • Yli_AiheellisetSyyt

        Tässäkin viestiketjussa vaaditaan viiteen kertaan julkistamaan Keskisuomalainen lehdestä puuttuneet Pirittan vastaukset Salmisen viesteihin.
        Mitään ei puuttunut, viestiketju oli sellainen. Näin sanottiin iltakoulussa valtuustolle ja sama lukee alunperin myös lehdessä.
        Tässä on todistustaakka Salmisella aivan kuten muissa 24 irtisanomisaloitteen perusteessa, joista yksikään ei ollut kaupunginjohtajan asianajajan lausunnon mukaan aiheellinen. Ylihermostunut Salminen ei itse saanut sanottua juuri mitään itse.


    • hiljaayössä

      Ooattakaa jämpsälääset. Kukkaan ei ole niin tyhymä että julkaisi omia, hänelle tulleita viestejä, kun asia on kesken.

      • jamsalaene

        No nyt näkyy yksi tyhmä löytyneen, kun saadut viestit on lehdistölle annettu. Itse lähetetyistään ei vaan mainita missään mitään. Kaikesta päätellen vastasi itsekin saamiinsa viesteihin jotakin.


    • dfgfgmmnnb

      Olen satakymmenen varma että aloitetta ei olisi allekirjoittanut monikaan pelkästään olemattomien "johtajuusongelmien" takia. Moni allekirjoittaneista on puhuttu ympäri valheellisen alkoholiongelman ja sitä kautta huhupuheiden seurauksena.
      Piritan kaksi vuotta vanhat sinkkuaikaiset yksityiset tekstarit toinen toisilleen, mutta julkaistuna vain yksipuolisesti kj;n lähettämät, ovat myös vaikuttaneet. Osoittaa vain Piritasta, kun niillä vielä uhkaili, älykkysosamäärän pohjanoteerausta. Niinkuin täälläkin on nähty, on tekstarit nostetu eniten esille. Ei kj ole niin monta tekstiviestiä lähettänyt etteikö Piritta olisi niihin vastannut. Ne pitää julkaista myös.
      Vielä vuosi sitten esim uusi jämsä ryhmä ja moni muukin ryhmä kehui kj:aa ja nyt kerrotaan että johtajuusongelma on ollut vuosia. Myös yrittäjiltä tullut palaute on ollut myönteistä, lukuunottamatta muutamaa omasta mielestään kaltoinkohdellutta. Todellinen ongelma on henkilökemioissa. kuten eräs arvostamani keskustalainen henkilö on todennut.

      • Yli_Ididiootti

        Pekan epätoivo syvenee, vai onko krapula-aamun morkkiksen synkistämä tunnelma syynä alakuloon.

        Veikkaan lauantai-ilta klo 20 jälkeen löytyvän taas taistelunuhoista tekstiä täältä.


      • Toinenmielipide

        Minä taas ihan sivullisena ja asioista mitään tietämättömänä olen pitkän elämänkokemukseni nojalla sitä mieltä, että ilman todellisia syitä ei kukaan näin rankkaan ja raskaaseen toimenpiteeseen lähde pelkkien henkilökemioiden takia.

        "Valheellista alkoholiongelmaa" en usko olevan olemassa. Jos semmoista epäillään, kyllä siihen yleensä on myös aihetta.


      • Yli-ProsenttinenVarmuus

        "Olen satakymmenen varma"

        Onko tämä jääkiekkoilmaisu sattuma vai freudilainen lipsahdus?

        "Minulla on täysi tahto tehdä edelleen 110 prosenttisesti työtä."

        Toista ilmausua Salminen on käyttänyt viimeaikaisissa haastatteluissa ja toista viljellään tällä foorumilla mm "dfgfgmmnnb"-nimimerkin toimesta.


    • Verorahatmuualle

      Piritta on Salmisen esimies. Seksuaaliselle häirinnälle on olemassa 0 -linja ja sitä havaitessaan tulee esimiehen puuttua viipymättä, oli häirinnän kohteena kuka tahansa. Ei tämä episodi anna todellisuutta kummempaa kuvaa Jämsän kaupungin johdosta, ei virkamies eikä luottamushenkilöpuolelta.

      • mhvhjhxxx

        Sinkku Kj lähetti tekstiviestejä ja Sinkku Piritta vastasi varmasti moneen jos ei kaikkiin niistä. Pyysi sitten lopettamaan ja kj lopetti.Kaksi vuotta jälkeenpäin Piritta uhkasi kj:aa että eroa en julkaise, jos et eroa julkaisen. Ala-arvoista toimintaa.
        Miksi ei Piritta omia julkaissut. Ne myös julkisuuteen ennenkö voi puhua nollatoleranssista.


      • FeikistiNaistaArvostava

        Nollatoleranssi tarkoittaa ettei sikailua siedetä.

        Jopa mamuille opetetaan ettei suomalaisten kesäinen tapa pukeutua tarkoita että nainen on antanut luvan tulla kourimaan. Kyllä myös kaupunginjohtajalta voidaan kohtuudella vaatia naista arvostavaa käytöstä.

        Nyt Hallituksen puheenjohtaja esiintyy Salmisen tekstissä tahdottomana nukkea, jonka persettä voi vapaasti arvioida ja jota voi pukea ja vaihtaa hiustyyliä kuin Apu-lehden paperinukelle.

        Jos jollain on kesämökillä vanhoja Apu-lehtiä, niitä voi lähettää kaupungin kirjaamoon.


      • sdgrjjkkl

        Pitäisi päästä näkemään tasapuolisuuden nimissä millaisia viestejä Piritta lähetteli kj:lle. Eihän sitä voi tietää kuinka härskejä viestejä Piritta laittoi. Kyllä ne naisetkin osaa vihjailla ja antaa ymmärtää.


    • jamsalaene_

      Onko kunta-/kaupunkipuolella erilainen käytäntö alkoholiongelmien kanssa, kun mitä on yksityispuolella?
      Jos, siis JOS on havaittavissa jollakulla työssä alkoholin käytön kanssa ongelmia, niin ei ainakaan yksityinen työnantaja voi suoraan antaa lempppuja sen vuoksi. Hoitoonohjausmallin mukaan pitää tehdä useanlaisia toimenpiteitä ennenkuin lemput on mahdollista antaa.
      Tietysti, jos on muitakin syitä, sopimatonta alkoholin käyttöä voi tietysti yrittää käyttää lisäpointtina.
      Kuuluu kuitenkin, että tuo rouvaväkikään ei absolutisteja ole. Edes julkisissa tilaisuuksissa, jossa edustavat Jämsää.

      • Arkirealismia

        Kaupunginjohtajan tehtävä poikkeaa muista virkamiehistä.
        Vain kaupunginjohtaja on irtisanottavissa valtuuston toteaman epäluottamuksen vuoksi, näin sanoo Kuntalaki.

        Epäluottamuksen syytä ei tarvitse välttämättä edes erityisesti perustella.
        Kukin valtuutettu nostaa omassa mielessään ennakkotiedoissa annettuja yksityiskohtia kaupunginjohtajan toiminnassa eri järjestykseen. Yksi pitää riittävänä syynä sitä ettei Salminen ole saavuttanut yhdessä asetettuja tavoitteita, toinen voi katsoa kaupungin johtajuuden olleen tuuliajolla, kolmas voi olla sitä mieltä ettei Salmisen käyttäytyminen ole ollut sillä tasolla kuin kaupunginjohtajalta voi kohtuudella odottaa. Joku voi todeta Salmisen toimintaedellytysten hoitaa jatkossa virkaansa romahtaneen. Myös Salmista tukeva realisti voi nähdä erottamisen olevan ainoa mahdollisuus, jotta kaupungin valtuuston ja virkamiesorganisaation kyky toimia säilyisi


      • Alkomahooli

        Kertovat, että tehtailta saa potkut heti, jos alkometri värähtää. Sama on malli Äänekosken biotuotetehtaalla. Ei nykyisin enää työmailla pämpätä. Sama kai se on kaupunginjohtajallakin työtehtävissä. Niitä työtehtäviä ovat myös edustustilaisuudet.


      • hhddhdhdsdssgffr
        Arkirealismia kirjoitti:

        Kaupunginjohtajan tehtävä poikkeaa muista virkamiehistä.
        Vain kaupunginjohtaja on irtisanottavissa valtuuston toteaman epäluottamuksen vuoksi, näin sanoo Kuntalaki.

        Epäluottamuksen syytä ei tarvitse välttämättä edes erityisesti perustella.
        Kukin valtuutettu nostaa omassa mielessään ennakkotiedoissa annettuja yksityiskohtia kaupunginjohtajan toiminnassa eri järjestykseen. Yksi pitää riittävänä syynä sitä ettei Salminen ole saavuttanut yhdessä asetettuja tavoitteita, toinen voi katsoa kaupungin johtajuuden olleen tuuliajolla, kolmas voi olla sitä mieltä ettei Salmisen käyttäytyminen ole ollut sillä tasolla kuin kaupunginjohtajalta voi kohtuudella odottaa. Joku voi todeta Salmisen toimintaedellytysten hoitaa jatkossa virkaansa romahtaneen. Myös Salmista tukeva realisti voi nähdä erottamisen olevan ainoa mahdollisuus, jotta kaupungin valtuuston ja virkamiesorganisaation kyky toimia säilyisi

        Ainoa mahdollisuus 7.11. valtuuston kokouksen jälkeen on , että valtuuston puheenjohtaja eroaa vapaaehtoisesti tehtävästään samoinkuin hallituksen puheenjohtaja. Se on Jämsän edun mukaista.


      • IltatuuuteeenneHuaisin

        Arvoisa herra P.K. alias hhddhdhdsdssgffr.

        Konsulttifirman, puheenjohtajiston, yrittäjien, kuntalaisten, johtoryhmän ym havaitsemat puutteet ja laiminlyönnit kaupunginjohtajan kyvyssä hoitaa työtään eivät poistu puheenjohtajan erolla. Eikä valtuuston enemmistö edes suostuisi eroon, sillä huikentelevaisten ja juopottelevien miesten ruotuun laittamiseen tarvitaan vahvoja naisia.


      • Johtopätöksiä
        IltatuuuteeenneHuaisin kirjoitti:

        Arvoisa herra P.K. alias hhddhdhdsdssgffr.

        Konsulttifirman, puheenjohtajiston, yrittäjien, kuntalaisten, johtoryhmän ym havaitsemat puutteet ja laiminlyönnit kaupunginjohtajan kyvyssä hoitaa työtään eivät poistu puheenjohtajan erolla. Eikä valtuuston enemmistö edes suostuisi eroon, sillä huikentelevaisten ja juopottelevien miesten ruotuun laittamiseen tarvitaan vahvoja naisia.

        Kummallista, että näitä puolustelijoita aina löytyy. Tehtävien laiminlyönnin arvostelu ei ole voinut syntyä tyhjästä. Ei myöskään raitista miestä voi mitenkään syyttää juopoksi.


    • hgfhghdtdtd

      EI Merjakaan ole juoppo vaikka on esiintymyt maakuntaristeilyllä juovuksissa. Yrittäjien ja kuntalaisten selkeän enemmistön mukaan kj on hoitanut tehtävänsä kiitettävästi. PR ja ML eivät todella ole vahvoja. Ovat osoittaneet sen tässä prosessissa. Uhkailemalla, valehtelemalla ja perättömillä väitteillä joutuu eroamaan tehtävistään

      • Semmoinenselkeäenemmistö

        Suurin osa yrittäjistä ja yli 90% kaupunkilaisista ei ole joutunut kaupunginjohtajan kanssa koskaan minkäänlaisiin tekemisiin, joten ei heillä voi olla tähän asiaan mitään mielipidettäkään.


      • fghjkfghjfg

        Älkää jauhako, huomenna sen näkee tuliko lähtö.


      • Ei_Lättäpeppuja

        Huomenna kun lähtee 80 000 euroa liiveissä, niin ehtii vielä varaamaan lennot Rio de Janeiroon.

        Nimittäin Miss Bumbum Brasil -kilpailun finaali kisataan marraskuun 9. päivänä.
        Tuolloin ratkeaa, kenellä on Brasialian muodokkain peppu.

        Miss Bumbum -kisassa ei niinkään pärjää perinteisellä mallivartalolla, sillä tässä kisassa arvostetaan muhkeita muotoja.


    • HuonoaEsimerkkiä

      Savon Sanomat on selvittänyt meneillään olevalla kunnanvaltuustokaudella tapahtuneita loikkauksia puolueryhmästä toiseen. Selkeästi suurin menettäjä koko Suomessa on ollut Perussuomalaiset.

      Myös Jämsässä Perussuomalaisten ryhmänjohtajan omavaltainen toiminta herättää pahennusta. Hätiköinti ja voimakkaiden näkökantojen esittäminen ennenaikaisesti puhuttaa torikansaa ja perussuomalaisten rivivaltuutettuja. Tunnetusti alkoholin vaikutuksen alaisena kuntapolitiikkaa pyörittävä ryhmäjohtaja on nyt lähes ainoa kaupunginjohtajalle tukea antava valtuutettu. Myös kaupunginjohtajan alkoholiongelma on nostettu esiin irtisanomisaloitteen yhteydessä. Näin ei voi johtaa sen paremmin kuntaa kuin suuren puolueen kunnallista toimintaakaan.

      • ReiskaRutina

        Parempi kertarutina kuin ainainen kitinä. Ei muuta kuin vaihtoon vaan. Katajan kohdalla vaihto tapahtunee vasta vaalien jälkeen.


      • natsit-ei-Jämsässä-juhli

        Sitten juhlitaan, kun Kataja tipahtaa v. 2017 Jämsän kaupunginvaltuustosta. Persujen aika oli ja meni... siirtyisi vaan se v. 2010 Peltosen järkkäämän höpömitalin saanut kuorma-autokuski myös takaisin demareihin, koska persuissa ei ole enää tulevaisuutta. Ei tule Jani Wickholmikaan enää haalimaan ääniä Jämsän persuille.


    • äänestäkääaina

      Mikä, kuka Wikholm...

    • Pohjalaanen

      Kataja lienee maltillisin tässä ajojahdissa. Erikoista on myös että kok ja vas ovat yhtenä rintamana kj. tukena. Maanantain suljetussa ei luottamusta mitattu, mutta hajatietojen mukaan se olisi vain vahvistunut kun asioita perattiin.

      • AsioidenSelvittelyJatkuu

        Kuulemma maanantain iltakoulussa osapuolien kertomukset poikkesivat toisistaan niin paljon että on tarpeen perustaa tilapäinen valiokunta ruotimaan asiaa läpi paremmin. Eivät kahdessa tunnissa päässeet kuin vähän alkuun 25 esitetetyn aloiteperusteen selvittelyn kanssa.

        Samaa mieltä on Salminen. Ilkka sanoi sanomalehdessä heti perjantaina, kun irtisanoutumista esitettiin, että hyvä kun asiat käydään nyt läpi perinpohjaisesti.

        Pitää myös Salmista itseään haastatella. Iltakoulussa Salmisen asianajaja vastasi Salmisen puolesta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe