Tukisukkien käytöstä kysyn

tukisukat

Nilkkani ovat jonkin verran turvoksissa. Hankin Venosan-tukisukat mittojen mukaan. Polvimittaiset sukat kyllä saan jalkaan ja näyttävät olevan hyvin, mutta päivän mittaan valuvat ja nilkan kohdalle tulee vekki. Kävin liikkeessä näyttämässä ja siellä uudelleen mitattiin ja puettiin sukka jalkaan. Neuvottiin enemmän silittelemään sukkaa jalassa eri suuntiin ja vaikka päivän mittaan nostamaan jos valuu. MInulla on polven kohdalla ilmeisesti myös vähän turvotusta, joka saattaa valuttaa polvisukkaa alas. Kuulemma ostamani sukat ovat oikean kokoiset. Silikonireunaa minulle ei suositeltu ihoni ohuuden takia.

Ei ole lääkärin määräystä tukisukille, vaan eräs muu asiantuntija suositteli minulle tukisukkia kun totesi nilkkojeni olevan vähän turvonneet.

Mietin, onko hyödyllistä käyttää tukisukkia jos niitä joutuu päivän mittaan uudelleen nostelemaan. Mitenkähän yleistä tuollainen on tukisukkien käyttäjillä? Pysyvätkö tukisukat yleensä hyvin jalassa ilman nosteluja?

Huomasin että netistä saa tilatuksi edullisempaan hintaan myös lääkinnällisiä tukisukkia. Voisiko eri sukkamerkkien välillä olla merkittäviä eroja? Oletteko nettikaupoista näitä tukisukkia tilanneet ja millaisin kokemuksin?

6

2053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukisukat

      Eikö kukaan tiedä näistä jutuista?

    • Hengissäjatkoajalla

      Massiivisen keuhkoveritulpan kokeneena suosittelen kaikille istumatyöläisille tukisukkia tai jalkojen jumppaamista/kävelyä päivän aikana/jalkojen nostoa vaakatasoon esim tuolille. Olin 3-kymppinen ja terveyteni menetin. Syvävaltimotrombi lähti pohkeesta, nousi keuhkoihin ja henki oli mennä. Loppuelämäni käytän verenohennuslääkkeitä. Jos jalkojen kanssa ongelmia kannattaa suhtautua vakavasti varsinkin jos turvotusta. Tukisukkia on monenlaisia, itsellä mittojen mukaan Venosanit. Päivän mittaan tahtoo vähän valua ja liikuvat jonkin verran. Sillä on merkitystä kun sukkia mitataan onko jalat turvoksissa vai ei. Koska laskevat turvotusta pitää huomioida missä tilanteessa mitat otetaan. Jos sääresi mitat vaihtelevat ei "valmispaketin" mitat välttämättä sovi säärellesi. Itselläni nilkat ohuet ja pohkeet voimakkaat, pitää tehdä mittojen mukaan. Asiantuntevassa liikkeessä saat tietoa sääresi mitoista ja käykö valmiit perussukat vai tarvitseeko yksilölliset ja mitä painevahvuutta käytetään. Pesua vaativat että joustavuus pysyy ja vaihtoa uusiin tarpeen mukaan. Minulla 2-käytössä, toinen "lepää" aina. Silikoni ainakin minulla ärsytti ihoa (kun jouduin reisimallia käyttämään tulpan jälkeen). Nyt olen 40 ja vielä hengissä jatkoajalla ; )

      • tukisukat

        Kiitos vastauksestasi. Hyvää jatkoa.


      • tukisukat

        Muistui vielä mieleen sellainen juttu, kuin jalkojen rasvaaminen. Olen aiemmin päivittäin käyttänyt jalkojen rasvaamiseen jotakin kaupasta ostettua hajustamatonta voidetta. Kysyin tukisukkia ostaessani, että miten jatkossa rasvaan jalat ja hän ehdotti että yön ajaksi.

        Jos tarkoitus on laittaa tukisukat heti aamulla noustua jalkaan, niin pitäisikö käydä sitten pesemässä yön ajaksi levitetyt voiteet vai ovatko ne "haihtuneet" yön aikana? Jos käyn illalla nukkumaan mennessä suihkussa, niin välttämättä en tarvitse aamuista suihkua puhtauden takia. Eikä nykyään edes suositella kovin usein tapahtuvaa kokosuihkuttelua. Tietysti joskus kesähelteillä suihkussa tulee käydyksi tavallista enemmän. Mutta miten itse olet jalkojen ihon rasvaamisen hoitanut? Onko jotakin sellaista ihovoidetta joka ei vahingoita tukisukkia? Muutkin saavat vastata.


      • tukisukat

        Löysinkin itse googlen avulla tarvitsemaani tietoa, laitan tähän:

        http://www.tukisukat.nu/jalkojen_rasvaus

        Tukisukat ja jalkojen rasvaus

        Monia tukisukkia käyttäviä askarruttaa kysymys, miten jalkojen rasvaus vaikuttaa tukisukkien käyttöön. Päivittäinen jalkojen rasvaus onkin hyödyllistä lähes kelle tahansa, ja erityisesti laskimoiden vajaatoiminnasta tai suonikohjuista kärsivälle jalkojen rasvaus on tärkeää. Rasvaus pitää jalkojen ihon terveenä ja joustavana ja estää ihon rikkoutumista. Lisäksi kevyt hieronta jalkojen rasvauksen aikana parantaa jalkojen verenkiertoa.

        Suurin osa tukisukista on nykyisin valmistettu materiaalista, joka ei vahingoitu ihovoiteiden ainesosista. Jos tukisukkasi kuitenkin sisältävät lateksia, älä rasvaa jalkojasi ennen tukisukkien pukemista, sillä ihovoide voi sisältää ainesosia, joka aiheuttaa sukkien rikkoutumisen.

        Parasta on rasvata jalat iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotta ihovoide saa rauhassa imeytyä jalkoihin. Jos haluat rasvata jalat myös aamuisin, varmista että voide on imeytynyt jalkoihin kunnolla ennen kuin puet tukisukat jalkaan. Rasvainen voide, joka jättää jalkojen pintaan kalvon, voi vaikeuttaa tukisukkien jalkaan pukemista. Kannattaakin valita aamuksi käyttöön kevyempi ihovoide, joka imeytyy nopeasti.

        Kevyt talkin käyttö jalkojen rasvauksen jälkeen voi myös helpottaa tukisukkien pukemista, koska silloin sukka liukuu paremmin jalkaa pitkin. Jos tukisukissasi on silikonireunus, älä rasvaa aamulla kohtaa, johon silikonin on tarkoitus kiinnittyä. Rasvaus saattaa vaikeuttaa silikonin kiinnittymistä ihoon, jolloin sukka alkaa käytön aikana valua.

        http://www.tukisukat.nu/


      • Hengissäjatkoajalla

        Kyllähän se omanlaisensa homma on ja sukan korjailu välillä rasittaa mutta kenellekään en omaa kokemustani toivo. Ole huolella jalkojesi kanssa ja seuraile tuntemuksia. Jos omituista puristavaa tunnetta tulee pohkeen sisälle/arkuutta/turvotusta tms. mene äkkiä lääkärille. Kaikki tukoseni (4) lähteneet pohkeesta ja vain pientä kihelmöintiä tuntunut pohkeen sisällä. Kaikille ei voimakasta kipua (pitäisi tulla) tule. Em. vuoksi tilanne eteni tosi rajuksi ja jätti pysyviä vaurioita keuhkoihini. Fyysinen suoritustasoni laski yli 50% ja sen todella huomaa. Mitään riskitekijöitä ei ollut, vain hyvä pohjakuntoni pelasti kuolemalta. Mikä ei tapa se vahvistaa, tällä asenteella pääsee pitkälle ; )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe