IDIOOTTI ! Pistä hirvi ampumisen jälkeen A I N A !

TTeurastaja

Mikä helvetti siinä on että hirvien pistäminen on joillekkin vaikeaa ? Aina kuuluu pistää hirvi!

Ei ole mukavaa kun on valtimot täynnä verta ja lihanleikkaaja kiroaa veristä paskaa ! Toinen minkä idiootit voisi opetella on vetolevyn käyttö ! Liha on velttoa paskaa kun vedetään ilman vetolevyä pitkin mäkiä tuhatta ja sataa mönkiöillä.

20

2842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salmnella

      Ajatella koko 3kg pilalla.syksyn metsästyksestä.Hyi teitä Tutka ja Kota Koiramiehiä
      (Ampuja kuljetaa nylkypaikalle.)

    • Nilssip

      Koirat ei sitä paskaa maistele onko pistetty vai ei.. Täällä fileet myydään huutokaupalla ja loppu jauhetaan koirille.

    • Väitän et kukaan ei tiedä olenko pistänyt hirven peuran tai kauriin kun syö sitä lihaa. On mielestäni myytti jolla ei ole merkitystä lihan kannalta. Suurinosa ei pistä pienriistaakaan joten makua lihaan suurriistassakaan ei voi verrata. Itse suolistan heti saamani hirvieläimet pienriistasta puhumatta ja maku ollut aina yhtä hyvää laitan puukon kurkkuun tai olen laittamatta.

    • rottavittu

      Kyllä veren maistaa lihassa jos on hiemankaan kulinaarista tuntemusta lihasta ja sen käsittelystä. Jos on tollorunkkupaskiainen niin silloin ei maista edes onko suussa tofua vai lihaa.

      Hirvessä on yli 10l verta jos sitä ei pistä se jää lihaksistoon joten hieman tyhmempikin jo tajuaa mikä ero sillä on.

      Saalin käsittely on kaiken a ja o ja jos sitä ei hallitse niin parempi kun siirtyy pelkästään ampumaradalle.

      • ukkorähjä

        Tuota tuota, oletkos paljonkin ampunut hirviä ja sitten pistänyt niitä. 50:n jahti syksyni aikana olen ampunut monia hirviä(80:n kaadon tuntumassa) ; olen myös pistänyt saalistani mutta yhsestäkään hirvestä ei muistini mukaan ole tullut, kuin ehkä se kolme desiä. Niskaranka osumastakin sydän näköjään pyshtyy, koska pistosta ei juuri vertä tule, sydän osumassa ei ole enää mikä pumppaisi vertä pois.
        Keuhko osumassa verestä on valunut suuri osa eläimen sisäonteloihin, eikä siinä pisto auta juuri mitään veren poistumiseen. Suolisto osumassa saatta valtimoista tulla vertä, jos pääsee pistämään sen hirven ilman lopetus laukausta. Ei ole noita suolisto osumia vielä tullut mutta iän lisääntyessä niitäkin saatta alkaa tulemaan.
        Poikasena isävainaan kanssa hirven kaadolla isä pisti suuren lapinleukun hirven rintapäästä sisään eikä siintäkän pistosta muistini mukaan kovin paljoa vertä tullut.
        Hyvää jahtisyksyn jatkoa hirvestäjille.


    • ytfg

      Ampuu keuhkolle niin ihan sama pistääkö vai ei, ei sieltä tule kuin haavaveret kolme desiä.

    • laiskapojut

      Vaikka ei tulisi kuin desi niin kuuluu pistää ! Kohta selitetään että kannattaa suolistaa vasta lahtivajalla.

      • onnuitatullu

        Minäkin pistin pariinkymmeneen hirveen asti, sitten lopetin tarpeettomana ja pistän vain jos on joku ranka tms vuotamaton osuma.


    • Jahtiukko

      Kannattaiskohan hommata isompi kalipeeri niin ei tarvi pistää. Niin just Hommatkaa miesten pelit niin ei tarvitse parkua pistämisestä. Meidän seurassa minimikalipeeri on 338 LM ja kertaakaan ei oo tarvinnu leikkaajien olla mössössä.. kuivia ja siistejä on kropat.

      • voutijalka

        Vittu millään.seuralla mitään minimi kalipereita ole. Jokainen ampuu sillä mikä hyvältä tuntuu ja on lainpuitteissa.


    • lännenhunttari

      en ole peurojani koskaan pistellyt,,eika tarvii..jos keuhkoilla on,,veri on siella,,,sama hirvella..

    • Itsestäänselvyys

      Mikäli sydän on pysähtynyt, pistäminen on turhaa. Piste!

    • Osumakohta

      Minulla on hyvä hirvikoira. No ei se ole rotukoira, tai oikeestaan se on. Useempaa rotua löytyy. Mutta palataanpa asiaan; koira tuo hirven ammuttavaksi.

      Voin mennä passiin lahtivajan nurkalle. Laitan koiran hakuun ja istun kahville. Koira haukahtelee silloin tällöin ja siitä tiedän missä mennään. Koira pysäyttää hirven siihen 50-80 metrin päähän. Siitä kun lasauttaa silmän ja korvan väliin tai edestä silmien väliin tai sitten niskapuolelta korvien väliin riippuen miten päin sattuu hirvi seisahtumaan. Perseeseen ei auta ampua.

      Sitten laukaisun jälkeen on laitettava heti juoksuksi. Kävellä ei auta, jos meinaa saada veret valumaan. Mutta hyvä tullee näin. Nylkyporukankin on helppo homma kun saa ihan tuoreeltaan hoitaa hommat. Sydän pysähtyy hirvellä noin kahdessa minuutissa aivo-osumasta. Lihaa ei mene tärviölle.

    • maanvuokraaja

      Ja minä luulin että hirviporukat olis olleet kaikki taitoisia näissä hommissa. Verestetään se kalakin. Ampukaa ne vitun hirvet pois onnettomuuksia ja vahinkoja aiheuttamasta tai antakaa susien ja karhujen hoidella hommat. Lätkikää itse mieluummin vaikka kärpäsiä akkojenne selästä.

    • ootlaiskapaska

      Totta kai se sydän on jo pysähtynyt kun pitää siihen VHF:ään molottaa minuutti tolkulla vaikka mitään sanottaava ei ole. Ei voi olla vaikeaa kun ammunnan jälkeen pistää rivakkaan kävelyyn ja mora kuoppaan.

      • 350kg

        Se on minuutti aikaa laukauksen jälkeen siirtyä kaadetun hirven luo, jos asiallisesti aikoo pistää. Eli ei kannata kaukaa ampua niin ennättää. 200m ja juokset minuutissa pistämään lumettomana aikana. Lumipeitteen aikana kannattaa ampua vieläki lähempää. Verta on sen verran paljon että menee minuutti valuessa. Kahden minuutin jälkeen hyvästä osumasta on hirvellä sydän taatusti lakannut lyömästä, joten ne jotka ei saa vera valutettua ovat auttamattoman hitaita mettälle.

        Kun ei osaa pistää, niin kannattaa ampua keuhkoille. Sinne ne veret valuu. Pullukoiten tyyli tämä on. Ripeät ammatti hirvestäjät osaa ampua paremmin ja osaa myös pistää veret.


    • HauhauCatepilar

      Poroa täytyy pistää ja verta juoda. Miekat ja veitset ovat turhia. Jollet leiki sarvi eläimien kanssa niin ne maistuvat paskalta jopa tapauksessa. Pistinkin on olemassa. Haulikko on hyvä ase. En ole metsästäjä. Kerron vain minkälaisen karman haluisin tekstin perusteella jos olen ihmisen seurassa.

    • kulinama

      Poroa täytyy pistää ja pillua täytyy pistää tosin näillä on vissi ero sillä jurttikuorman alla on vittumainen lerputtaa kulliaan kun laardiperseet vilkkuu sukkanauhan muotissa.

    • Huvittunutmetsämies

      Enemmän pistämättä jättämisestä on haittaa kuin pistämisestä. Tämä on samanlainen vänkäys näköjään kuin että kannattaako ampua lyijyluodilla vai lyijyttömällä. Väkisinkin tulee mieleen, että samat ukot jättää pistämättä, jotka haluaa väkisinkin ampua lyijyllisellä, vaikka miten on todistettu, että lyijytomu leviää koko hirveen ja on terveydelle epäterveellistä.

    • KyrpäTeurastaja

      "IDIOOTTI ! Pistä hirvi ampumisen jälkeen A I N A !"

      Tarkoitit kai että

      IDIOOTTI ! Pane hirveä ampumisen jälkeen A I N A !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe