kilpauimari pahoinpideltiin 90-asteisella vedellä

aksme

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102722524658_uu.shtml
Oho, ketkä ovat olleet asialla?

26

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolestunut_vanhempi

      Toivottavasti ei hirveästi retostella ihmisten nimillä täällä, mutta lähinnä kiinnostaisi, mikä oli uimaseura, sillä painetun lehden mukaan seuran toiminta on aika retuperällä. Valmentajaa ei ollu kiinostanu ja seuran mielestä asia oli kuitattu poikien lähettämällä anteeksipyynnölllä whatsappissa. Seura laittoi pojat treenikieltoon vasta, kun kaupunki oli uhannut antaa pojille porttikiellon uimahalleihin. Seuran nimi kiinnostaa, jotta en laita omia lapsiani tuohon seuraan.

      • EnYm

        Ehkäpä nimien julkistaminen pistäisi tekijät miettimään tulevaisuudessa tekojaan hieman tarkemmin.


    • ikärajatpois

      Tämähän olisi törkeä pahonpitely, jos kriminaali olisi ollut jo 15 vuotta täyttänyt. Nuorena kun aloittaa, ehtii enemmän.

    • Jokakurittakasvaa

      On se kumma ettei näille per......leille saada mitään kuria. Näistäkin sankareista toinen jatkoi toisessa uimaseurassa jo viikon päästä. Kuumaa vettä päälleen saanut tyttö joutui lopettamaan uintiharrastuksensa. Toivottavasti tyttö saa edes kunnon korvaukset enkä puhu mistään tonneista vaan paljon enemmästä - sitä kun pahoinpitelijät maksavat palkastaan vuosia niin eiköhän niilläkin jokin lamppu syty päässä. Jos ei sitten mamma ja pappa maksa kullannupun törttöilyt ettei lapselle jää paha mieli!

      • ikärajatpois

        Ei saada kuria, kun uimaseurankin mielestä oli ihan ok, että harjoitusaikana jäsenet saivat pahoinpidellä törkeästi toisia seuran jäseniä.


      • tgjgöoyöi
        ikärajatpois kirjoitti:

        Ei saada kuria, kun uimaseurankin mielestä oli ihan ok, että harjoitusaikana jäsenet saivat pahoinpidellä törkeästi toisia seuran jäseniä.

        Kumma kun kuumat vedet tuli tutuksi jo aivan pienenä kun mitään suihkuja ollut ja nyt esitetään sitten ihan tietämätöntä?


    • ymmärtäkää
    • enhänseminä

      Ei kai vaan kulttuurinrikastuttajat ollet asialla?

    • kukkahattutaikukkamekko

      kukaan ei uskalla paljastaa seuran ja tekijöiden nimiä. ovat kun suvakit kun beduiinin pojat raiskaavat. tytöt taisivat oola huonomaineisia.

      • kukkakalsarisetä

        Joko tekijät eivät ole ulkomaalaisia tai sitten tosiaan tekijät on onnistuttu pitämään hyvin piilossa medialta. Tämän voi päätellä siitä, että MV-lehti ei uutisoi asiasta.


    • aikasairasta

      Onneksi ei käynyt pahemmin, 9% sentään aika pieni ala jos ja kun iho lienee parantunut. Jos olisi jättänyt arpia kasvoihin tai liikuntarajoitteita niin sitten paljon vakavampi. Kivusta ainakin varmaan saanut korvaukset, mutta eihän ne Suomessa yleensä isoja ole. Hanoista ei edes saisi tulla polttavaa vettä, tuskin pojat tajunneet miten kuumaa. Ihmetyttää miten voi saada laitteet potkimalla rikki ja miksei ole tehty mitään vaan annettu ilkivallan jatkua.

      • tapaturma_ko

        Mielestäni äärettömän kummallinen toteamus asiassa on se, että kuuman veden päälle heittämisen sanotaan olevan tapaturma! Oli se vesi kiehuvan kuumaa tai vain kuumaa, niin kyllä jokaisen pitäisi tietää, ettei sitä vettä voi kenenkään päälle vaan ihan omaksi iloksensa heitellä! Tosin murkkuikäisten ajattelukyky ei kovin pitkälle riitä, murkkuikäisistähän tässä kaiketi on ollut kyse.


      • säälittävää

        Jos hanakin oli potkittu mäsäksi, niin ihan suunnitelmallinen teko oli alunperinkin.
        Törkeä pahoinpitely, tuhotyö ja vapauden riistokin vielä lisäksi kuulemma?
        Turun sosiaalitoimi herätkää, tämä on lastensuojelu asia.
        Toiminnasta tuli mieleen seinäjoen teinimurha, missä ongelmat lakaistiin hyssyttelyllä.


      • paitsiettä
        säälittävää kirjoitti:

        Jos hanakin oli potkittu mäsäksi, niin ihan suunnitelmallinen teko oli alunperinkin.
        Törkeä pahoinpitely, tuhotyö ja vapauden riistokin vielä lisäksi kuulemma?
        Turun sosiaalitoimi herätkää, tämä on lastensuojelu asia.
        Toiminnasta tuli mieleen seinäjoen teinimurha, missä ongelmat lakaistiin hyssyttelyllä.

        Eihän ne potkijat ole välttämättä samoja kuin heittäjät. Eniten vastuussa rakentajat ja huoltomiehet kun eivät pidä paikkoja kunnossa ja estä rikkomista vaikka tietävät ongelmasta. Hanasta ei kuuluisi tulla polttavan kuumaa, lasten ja nuorten näkee useinkin leikkivän suihkussa kääntämällä salaa kuumalle tai kylmälle. Myös hanojen pitäisi olla uimahalleissa sellaisia ettei termostaatin säätöä pystyisi itse muuttamaan, noista nuppi helppo irrottaa ja laittaa tulemaan vaikka pelkästään kuumaa. Luulisi Oraksella olevan paremmin uimahalleihin sopivia malleja.


    • sorivähän

      Lukinneet välinevarastoon, heittäneet päälle kylmää ja kuumaa vettä. Tekijät alle 15-vuotiaita. Lastensuojelulaitokseen ja mielentilatutkimukseen olisi asiaa. Ei kun tekstarilla sori, pään silitystä ja treenit jatkuvat.

    • Suojaväritönpurkhaton

      Kas,kun ei happoa?!

    • ohovaan

      Kenenkä rikkaan kullannuppuja nämä idiootit on?
      Tämä on ihan selvästi lastensuojelu asia, turun sossut toimikaaa!!!!!!!!!!
      Nyt ei auta urheilussa menestyminen, tämä on törkeä pahoinpitely rikos.

    • Izmo356

      Tapaturma muka, kukahan idiootti ei huomaa että hanasta tulee höyryävää noin 90 °C vettä. Lisäksi nuo hanat ovat olleet rikki jatkuvasti, tekijä ovat varmasti tienneet siitä. Lisäksi kyseessä on vapaudenriisto. Kyllä poliisin pitää tutkia eikä pelkästää antaa oma mielipiteensä. Tekijät ovat tienneet sen koska eli ovat aivan varmasti huomanneet että vesi on tulikuumaa, ämpäriä pitävä käsihän varmasti huomaa että vesi on kuumaa. Kyllä poliisin pitää muuttaa kantaansa. Kenenköhän poliisin poika on tuolla uimaseurassa.

      Valtiosyyttäjä ottamaan kantaa, kantelu sinne.

    • Izmo3466

      Vapaudenriisto

      Mikäli henkilö joko sulkemalla sisään, sitomalla, kuljettamalla johonkin tai muulla tavoin oikeudettomasti riistää toiselta liikkumisvapauden tai eristää toisen tämän ympäristöstä, katsotaan hänen syyllistyvän vapaudenriistoon. Vapaudenriistosta tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään […]

      • ohonuivaan

        Ja heitteille jättö, tuskin nää spedet tyttöä autto?


    • deeeeef

      Nyt testataan tekijöiden inhimillisyys, eli millaisia ihmisiä he oikeasti ovat.

      Jos pojat ja poikien vanhemmat häpeävät oikeasti tekoa niin heidän kuuluisi vapaaehtoisesti tarjoutua maksamaan kaikki kulut mitä tytölle/tytöille tuosta aiheutuu, eli sairaalakäynnit, plastiikkakirurgia yms.

      Poikien vahemmat maksaa ensin kulut itse ja sen jälkeen pojat maksaa pikkuhiljaa takaisin vanhemmilleen menemällä joka kesä kesätöihin alkaen jo ensi kesästä. Ja loput kulut maksavat takaisin sitten kun ovat työelämässä aikanaan. Reilu peli.

      • deeeeef

        Kirjoitin siis tuon ylläolevan viestin sen vuoksi että on hyvin mahdollista että uhrien omaiset ja tekijöiden omaiset löytävät tämän viestiketjun ennemmin tai myöhemmin ja lukevat nämä viestit.


      • mitämaksuja

        Ei lyhytkestoisesta altistuksesta kuumalle vedelle tule pysyviä vammoja, kulut ja sakot varmaan maksaneetkin jos tullut. Ihmettelen miten vesi edes voisi olla 90 asteista vai onko siellä oma lämpölaitos. Hanoista tulee normaalisti maksimissaan 55-65 asteista vettä.

        "Toisessa (2.) asteessa palanut alue ulottuu ihon syvempiin pintakerroksiin. Palovamman aiheuttaa esimerkiksi kuuma vesi, vesihöyry tai öljy. Ihon pinnalle muodostuu rakkuloita, joiden muodostuminen saattaa kestää kaksikin vuorokautta. Vammasta voi irrota ihon ulointa kerrosta. Vaurioalue on punoittava, turvonnut ja erittäin kivulias.

        Pinnallisen palovamman paraneminen kestää viikosta kahteen palovamman laajuudesta riippuen. Yleensä palovammasta ei jää pysyvää arpea."
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=spr00009


      • Aikcrnoffskdmckfpof
        deeeeef kirjoitti:

        Kirjoitin siis tuon ylläolevan viestin sen vuoksi että on hyvin mahdollista että uhrien omaiset ja tekijöiden omaiset löytävät tämän viestiketjun ennemmin tai myöhemmin ja lukevat nämä viestit.

        Silmä silmästä ja hammas hampaasta, vai kuinka? Entä jos vanhemmat maksavat viulut, koska ovat vastuussa, ja jos vesiurheiluseurojen kanssa on vanhemmilla sopimus missä vastuut urheiluseurojen harjoituksista kuuluvat urheiluseuroille, voivat vanhemmat vaatia korvauksia urheiluseuroilta.

        Jos taas kaikessa vastuut on aina vanhemmilla, ovat vanhemmat tietoisia riskeistä kun ovat laittaneet lapsensa urheiluseuraan. Jos väittävät muuta, eivät kenties ole halukkaita huolehtimaan lapsistaan ja kantamaan vastuutaan. Silloin asia voi mennä sosiaalitoimeen ja jopa huostaanottoon ja sitä kautta lapsen sijoittamiseen koulukotiin tai perheeseen, jossa osataan ja halutaan kasvattaa lapsi.

        Ei lasta voi vaatia maksamaan nuoruuden höperyyksistään.


    • ohokuitollai

      Aurajoen uinti RY, ja Turun lastensuojelu, herätys ja toimikaa.

    • Izmo213

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe