tiede pelkää totuutta

enemmintaimyöhemmin

Totuuden kertominen tutkimustuloksista pelottaa tietelijää.
Mitähän poliitikot ja muut sanoisivat tuloksista, mihin muutoksiin
julkaiseminen johtaisi yhteiskunnassa.

8

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taisitteneikoskaan

      Hohhoijaa. Kylläpä teitä paskanjauhajia riittää. Tiede on menetelmä. Ei sillä ole mitään tunteita, kuten pelkoa. Tieteen keinoin nimenomaan tutkitaan totuutta, eikä mikään muu menetelmä ole toistaiseksi osoittautunut sille varteenotettavaksi kilpailijaksi. Saa yrittää. Antakaa tulla vaan niin saadaan taas nauraa.

    • fgdfgf

      Tieteentekijää ei kiinnosta pätkän vertaa mitä poliitikot tai mikään muu yhteiskunnan taho välittää. Tieteellinen julkaisu tehdään kansainvälisissä julkaisuissa joissa jollain suomalaisilla poliitikoilla ei ole mitään vaikutusta. Kilpailu tieteessä on kovaa joten jos joku oikeasti löytäisi jonkun ison uuden raflaavan asian niin siitä tapeltaisiin kuka sen pääsisi julkaisemaan.
      Mutta koska peräkammarin pertti kälviältä ei saa uutta hienoa ideaansa "maa on lättänä ja taika on kivaa" julkaistua niin tieteelliset julkaisut ovat väärässä ja sotivat perttiä vastaan.

    • älyäläjätä

      Alustajalla saattaa olla hyvinkin asiallinen näkökanta.
      Sanotaan että olet lääketehtaan tutkijan palkkalistoilla
      ja sattumalta teet löydön joka ehkä vahinkoittaisi
      työantajasi tuotteen kaupallista arvoa.
      Tutkijain työsopimus on tavallisesti 2 vuotta ja
      jos sitä ei uusita niin täytyy hakea uutta 2 vuoden sopimusta.

      Kuinka monta, istuessaan oksalla, sahaisi oksan poikki?

      • uusi.uskis-aalto

        Ap lienee tässäkin tapauksessa ns. uskonsotureita. Muutamat tiettenalat ovat heille hirvitys ja ongelma, joka pitäisi poistaa lisäämällä uskonnon opetusta lähes kaikissa kouluissa


      • pedagoginna
        uusi.uskis-aalto kirjoitti:

        Ap lienee tässäkin tapauksessa ns. uskonsotureita. Muutamat tiettenalat ovat heille hirvitys ja ongelma, joka pitäisi poistaa lisäämällä uskonnon opetusta lähes kaikissa kouluissa

        - islamin opetuksen tunneilla tätyy opettaa ,että itsemurhapommittajaa odottaa paratiisissa 77 kyrvästähirttäjän ihanaa tytteliä.


    • KyseOnBisneksestä

      Yksityiset tutkimuslaitoksethan voi halutessaan tuottaa ihan mitä lystää ja juuri niinhän ne tekeekin. Asiakas maksaa ja odottaa saavansa omaa bisnestään tukevia tutkimustuloksia.

      Nyt sama tauti on alkanut riivaan julkisiakin tutkimuslaitoksia. Enää rahoitus ei tule suoraan valtion budjetista, vaan yhä useammin maksaja on asiakas, joko yksityinen yritys tai julkinen yhteisö. Kyllä sellasta höpönhöpöö meille syötetään, että voi voi ja tutkimuksien tekiöinä on usein juurkin julkiset, ns. arvostetut tutkimuslaitokset.

      Poliittinen ohjaus on myös entistä kovempaa. Jos esimerkiksi kyseessä on jokin iso julkinen hanke, tutkimukset maalailee vain kaikkea hyvää ja upeaa. Kun hanke valmistuu, yhä useammin se on täysin susi ja jonka tavallinen kadunmies älysi ihan itse jo ennekolta. Tutkimustulokset oli täyttä puppua eivätkä upeat jutut toteutunutkaan, mutta silti kukaan valtaapitävä ei tunnu olevan asiasta huolissaan, eipä juurikaan edes oppositiopoliitikot.

    • Kyllä tämä ilmiö on olemassa, varsinkin Usassa. Kansalle voi kertoa vain korrekteja tieteen tuloksia, muut julkaistaan tiedelehdissä.

      Jos tutkija esimerkiksi tulee tulokseen, että väestöryhmillä tai eri alkuperää olevilla on keskimääräistä eroa ÄO:ssa, on paras olla puhumatta suureen ääneen julkisuudessa, muuten loppuu rahoitus.

      Jos tieteilijä kertoo, ettei ainakaan toistaiseksi Jumalasta ole mitään havaintoa, on viisaampi vaieta kuin kertoa julkisesti. Muuten taas menee rahoitus. Amerikkalaiset kun luulevat, että fyysikotkin ovat hyviä kirkkouskovaisia.

      Kyllä tutkimusrahoituksen saamiseksi aika paljon täytyy näytellä. Eipä Suomessakaan voi ihan mitä tahansa kertoa, varsinkaan sellaista, mikä on vallitsevien korrektien yhteiskunnallisten oppien vastaista.

    • 32rewfsd

      Jos toimitaan poliitikkojen ehdoilla annetaan heille valta tehdä mitä huvittaa. Poliitikkojen yhtälailla kuin muidenkin ihmisten on sopeuduttava vaikka siihen jos tieteelliset todisteet tulisivat että kaikki on väärää tietoa missä olemme tottuneet elämään. Eipä nuo poliitikot taida muutenkaan olla mitään älykköjä jotka vievät ihmiskuntaa eteenpäin.

      Sanoisin että eniten pelottaa kaikkia jumalaan uskovia se mitä tiede voi löytää. Entä jos joutuu myötään itselleen ettei jumalani ollutkaan totta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe