Akku loppu, ovet ei aukea, kuinka konepelti auki?

blond55

Saab 9-3 kyseessä. Auto seissyt jonkin aikaa, ja akku täysin tyhjä. Keskuslukitus ei aukea, eikä mikään ovi erikseenkään edes avainta kääntämällä. Miten pääsen lataamaan akkua, kun olisi nyt tarkoitus tuo ottaa vielä ajoon?

26

6442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uunokinko

      Avaa ensin ovi mekaanisella avaimellasi ja sitten avaat konepellin.

    • lukko-öljy

      Kokeile puhdistaa, ja saada jonkun oven lukko toimimaan. Jatkossa kannattaa välillä käyttää nittä lukkoja, niin toimivat sitten tarvittaessa.

    • blond55

      Ei siis mikään lukko aukea sillä mekaanisella avaimellakaan (molempia etuovia koitin, samoin takaluukkua). Niidenkö siis pitäisi aueta tuolla, etten vaan katkaise avainta lukkoon?

      • Tilausominaisuus

        Tainnut lukkojen voitelu unohtua aikoinaan... tai sitten avaimen kulumisen takia se ei enää toimi vähällä käytöllä olleissa lukoissa, onko sulla vähemmän käytettyä toista avainta?
        Ehdotan lukkojen voitelua aineella, joka irroittaa korroosiota ja annat muhia pari päivää, sitten uutta yritystä kohtuullisella voiman käytöllä.
        Jos mikään ei onnistu, niin halvimman ikkunan rikkominen jne. (ei yleensä sivulasi).


    • samaa_mieltä

      Laita ruostetta irrottavaa öljyä lukkoihin ja anna muhia silloin tällöin öljyä lisää suihkien. Koita sen jälkeen herätellä varovasti edestakaisin kiertäen. Luulisi niiiden siitä vertyvän.

    • kokeilemuitakinlukkoja

      Etkö pääse mekaanisella avaimella autosi sisälle edes autosi peräluukun kautta?
      Mekaanisella avaimella lukko avautuu vaikka autossa ei olisi lainkaan akkua.
      Aseöljyllä kyllä saa monet mekaaniset lukot toimimaan vielä jonkin aikaa.

      • ettänäinon

        Ei muuten aukea ainakaan silloin, jos on kytkeytynyt hälytin päälle, kun ottaa akun irti niin ei aukea avaimella! Oikeaoppisesti se akku irroitetaan virta-avain on asennossa, niin hälytin ei kytkeydy päälle


    • c900

      Tämä juttu on trolli. Sama sepustus Audi-palstalla. Saabin ovet aukeavat mekaanisella avaimella aina.

      • blond55

        Tervetuloa avaamaan. Lupaan tarjota pullakahvit jos aukeaa! Satakunnassa ollaan minä ja saab, eikä täältä minnekään liikuta ennen kuin ovet saan auki. Olen kyllä nyt alkanut miettiä jo sitäkin mahdollisuutta, että jos saabbiin on vaihdettu jossain kohtaa virtalukko, ja mekaaninen avain sopiikin vain siihen? Ei ole koskaan tullut koitettua tuota mekaanista avainta noihin oviin ennen tätä, ja autolla on yksi aikaisempi omistaja.


      • Anonyymi

        Ei aukea, nyt onvtuo tilanne päällä. Varastakalukko mennyt kaiketi päälle. Ei aukea sähköisesti ja avsimella kuskinobven nuppi nousee, mutta ovi ei aukea. Mikä neuvoksi?


    • RMB54

      Tässä hyvä kikka vaikka olisikin trolli asialla.
      Jos autossa on vetokoukku ja siellä jatkuvavirta. Kytke toisesta virtalähteestä jännite jatkuvavirtapistokkeeseen. Johdon numero on muistaakseni 2/54g. Pistoke on yhteydessä suoraa akun johtoon. - johto tietenkin auton runkoon.
      Nyt pitäisi ovet avautua kaukosäätimellä.

      • ei-enää

        Ei toimi enää. Vanhoissa autoissa tuohon 2/54g johtoon tuli tosiaan jatkuva virta, mutta nykyään, ja jo 90-luvullakin, siihen kytketään takasumuvalo. Eli toimisi vain mikäli takasumuvalo olisi jätetty autosta päälle.


    • P-Lindström

      Jos sormet on kuin nippu .... porkkanoita, kannattaa soittaa autoliiton tiepalvelun. Sieltä tulee äijä alta tunnin ja avaa sulle oven auki. Eikä maksa paljonkaan.

    • blond55

      Ei aukea ovet vieläkään, aseöljyllä olen koittanut niitä liotella. Avain liikkuu kaikissa lukoissa jonkin verran (en tiedä, kääntyykö lukko sitten tarpeeksi?), mutta eivät vain aukea. 100€ verot kuulemma maksaa, jos tiepalvelu tulee avaamaan (soitin ja kysyin, halvemmallakin onnistuisi, jos sopii, että käyvät kun ajelevat muutenkin ohi, mutta kun auto ei ole omassa pihassa eikä kovin lähelläkään on hankala tuokin vaihtoehto). Koitin jopa murtautua sisään, kun ajattelin, että jospa ovet aukeaisivat kahvasta rautalangalla kiskoessa (toisessa autossa aukeaa kahvasta, vaikka olisivat lukossa), mutta ei tapahdu mitään. Nyt mietin, että jos rikon keulasta sen säleikön, saako sitä kautta jotenkin konepellin auki niin, että akun saa ladattua? Purkamolla näytti tähän sopivia säleikköjä oleva, ja hinta vain pari kymppiä. Turhaan en halua rikkoa, jos ei se auta mitään.

      • blond55

        Ja kaikkia lukkoja olen tosiaan koittanut, myös takakonttia. Vaikea uskoa, että kaikki noista lukoista olisivat samaan aikaan menneet rikki, mutta tosiaan ei ole itse ennen huomattu tuota mekaanista avainta edes koittaa, olisi varmasti pitänyt...


      • Sulatusta

        Jos koko ajan on ollut pakkasta, niin kokeile vielä sulattaa sitä oven lukkoa, eli esim. hanakuumaa vettä tiiviiseen muovipussiin ja sitten pidät pussia muutaman minuutin lukkoa vasten ja sitten yrität avata sen avaimella.
        Onko vara-avainta, jos avain on niin kulunut ettei se enää toimi kulumattomissa lukoissa (aina käytetty kauko-ohjaimella)?


    • blond55

      Säleikkö irrotettu, en löydä vaijeria, jollaisella kuvittelin luukun aukeavan. :( Helkkarin Saabbi!

      • Saaabbisti

        Helvetin tumpelo ! Et löydä vaijeria tai konepellin lukkoa vaikka ne on esillä, kuin tarjottimella, kun säleikkö on irroitettu ! Älä jatka, kysy kaverilta apua.


    • einiinblondi

      Eikö sieltä löydy sitä vipua, johon vaijeri yleensä tulee? Pääsisikö ruuvarilla kääntämään sitä? Koita löytää samanlainen auto, josta näet, miten se toimii.

    • blond55

      Pakkasta on ollut vasta muutama päivä, eivätkä lukot tunnu jäisiltä. Aseöljynhän pitäisi myös sulattaa/pitää sulana, että eivät jäädy. Jonkinlainen klipu siinä keskellä konepeltiä on kun säleikön irrotti, mutta siitä ei tapahdu mitään. (Ei vaikuta sellaiselta, joka konepellin lukitsee). Tältä näyttää: http://aijaa.com/2KTfmV Tarvis tosiaan jostain samanlainen auto löytää että pääsis tutkimaan, tai edes kuva siitä, missä se vaijeri kulkee. Vara-avainta ei jostain syystä ole (ei siis ollut silloin, kun auto hankittiin), ja uuden jos nyt teettää, siitä varmaan tulee samanlainen kuin nykyisestä, eli ei sen parempi...

    • Yleinenpulma

      Olet painanut kaukosäätimestä ovet takalukkoon. Käännä avainta ääriasentoon vastapäivään, ja nosta ovenkahvasta. Saabin ovien pitäisi aueta.

    • Yleinenpulma

      Lukitusnappi ei siis saab 9-3sessa nouse ylös pelkällä avaimen käännöllä, tarvitaan nosto ovenkahvasta. Tämä siis jos ovet on laitettu takalukkoon näpäyttämällä 2 kertaa kaukosäätimestä.

    • Emppa97

      Kuskinpuolen vilkku väkisin irti ja sieltä vaijeri löytyy.

    • HakkasinSaabini

      Rautakanki auttaa...

    • Kökkösähkö

      Tänään juurikin tämä sama probleemi. 9-3 tai tässä siis vielä 900:nen. Akku oli aika finaalissa eli loppu eikä kärry startannut aamupimeällä. Myös mieli mustana ulos autosta ja ovi kiinni. Ja mitä ihmettä! Radio lämähtää päälle ja auton ovet menevät lukkoon itsestään. Avaimella roplaaminen ei tuota tulosta eivätkä ovet aukea . Avaintakin pitää varoa, etti katkea lukkopesään. Ainoa aito mekaaninen lukko löytyy takaluukusta , mutta menepäs siitä sitten kabiiniin suksiluukusta. Ei edes lapsi siitä sisään ryömisi. Onkohan muuten takaluukusta mahdollista päästä käsiksi akkuun johtavaan johdontynkään? Virran ulosottoa ei tässä pelissä ole. Voihan pirunlaisen piru minkä teki.

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe