Mies ei maksa mitään

rahankäyttäjä

Olemme asuneet avoliitossa jos useamman vuoden. Uuteen kämppään muutimme vuodenvaihteessa. Ostin silloin meille uuden sängyn, sohvan, pesukoneen ja muutakin. Mies ei näihin kuluihin osallistunut.

Hän on nyt maksellut jotain velkojansa pois ja idiootti rahankäyttäjä kun on, vuokranmaksu on jäänyt täysin minun vastuulleni. Yhden kuukauden jouduin maksamaan myös kaikki kauppareissutkin. Pari vuotta sitten kun määräaikainen työsuhteeni päättyi, en saanut rahaa maksaa vuokraa vaan jäin vuokranantajalle velkaa. Mies ei vuokraani tarjoutunut maksaa. Melkein vuoden jälkeen sitten sain taas määräaikaisen työn josta makselin velkani pois.

Olen taas määräaikaisessa työsuhteessa, ollut noin puoli vuotta. Olen saanut rahaa säästettyä, ostanut itselleni uuden puhelimen ja läppärin sekä maksanut täyttä vuokraa ja tarvittaessa enemmänkin. Miehelläni on vakipaikka ja silti vaikeuksia rahankäytön kanssa.

Olen ylpeä siitä, että olen noin kuusi vuotta tehnyt pätkätöitä ja saanut niistä itseni elätettyä hyvin, on sukanvarteenkin jäänyt aina rahaa. Tosin tämä säästöön jäänyt raha on sitten kulunut elämiseen työsopimusten välillä.

On kuitenkin alkanut kismittää se, ettei mies ikinä aktiivisesti osallistu mihinkään kuluihin. Varmaankin siksi ettei hänellä ole ikinä ns. ylimääräistä rahaa. Minulle myöntänyt yhden velan, mutta silti perintötoimistoista tulee kirjeitä pinoksi asti. En myöskään voi pitää yhtään käteistä, sillä hän vie kaikki. Kun on tietoisesti jättänyt lompakkoon muutaman kolikon että töissä saa ostettua kahvin ja huomaakin sitten että ne kolikot on viety. Tai että olen vaikka myynyt kirpparilla omia tavaroitani enkä ole ehtinyt käydä laittamassa tätä rahaa omalle tililleni niin se on kadonnut. Mies maksoi tämän suuremman käteisryöstönsä melkein kokonaan takaisin, mutta pölli sen sitten omaan käyttöönsä pari viikkoa myöhemmin. Itselleni ei tulisi mieleenikään kajota hänen lompakkoonsa, ei edes muutaman euron tähden.

Olen suht säästeliäs tyyppi, nuukakin. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää nämä miehen velat ties minne sekä minulle itselleni. Kyllähän aikuisella pitäisi olla jonkinlaista rahankäytön tajua. Jos velkojaan makselee isommalla kädellä pois niin pitäisi se tehdä niin että rahaa jää myös vuokranmaksuun. Mutta hän luotti 100% siihen että minulla on varaa maksaa. Entä jos ei olisi ollutkaan? Tai entä jos asuisimme erillämme? Jos meille joskus tulisi ero niin miehelleni jäisi sohvapöytä ja kahvinkeitin.

En halua olla se hiekkapillu joka valittaa rahasta joka viikko. Olen häneltä kysynyt pari kertaa että onko jo saanut sen velan maksettua. On aina vastannut "kohta" tai "ei enää paljoa". Haluaisin hänen maksavan kaikki velkani minulle
(sen useamman satasen jonka käteisvarojani pölli sekä kohta puole vuoden vuokrat).

33

2599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olettyhmälehmä

      Vakka kantensa valitsee, nuija.

      • ontod.tyhmälehmä

        Aivan oikein AP :lle, tuollaisiin luusereihin ne aina itsensä haksauttaa. Saa tasan sitä mitä on tilannutkin.


    • Wagneris

      Miksi arvostelet Wagneria? Hänhän on kovin sympaattinen.

    • KeskustelunPaikka

      On omaa hölmöyttä jos antaa toisen käyttää itseään hyväksi. Ota asia puheeksi ja sopikaa kuka maksaa mitäkin. Sanot suoraan että nyt loppui aikuisen elättäminen.

      Meillä maksetaan kaikki yhteiset kulut puoliksi ja omat kulut maksetaan kumpikin omistamme. Ei ihan pilkulleen jaeta kuluja, mutta aika lähelle kuitenkin. Ruokakaupan ostokset merkataan koneelle exeliin kumpi on laskun maksanut ja kätevästi kone laskee saldon josta näkee kuinka paljon toinen on niin sanotusti velkaa tai plussalla. Jos nyt sattuu muutama satanen kertymään toiselle miinusta niin sovitaan että toinen vaikka kuittaa sen esim. asuntokuluissa kuunlopussa kerralla pois. Toimii hyvin kymmenettävuotta ja on oikeudenmukaista kumpaakin kohtaan. Isommissa hankinnoissa jos ostatte yhdessä niin sopikaa jo ostaessa kumpi maksaa osansa toiselle, tai jos hankitte useampia kalusteita, kummalle mikäkin kaluste mahdollisessa erossa jää ja tasatkaa loppusaldo keskenänne. Ei tule epäselvää mahdollisessa erotilanteessa. Raha tahtoo muuten aina haitata suhdetta jos ei sovi rahankäytön sääntöjä heti alkuunsa. Toistahan voi aina taloudellisesti hetken tukea jos tulee tiukkaa, mutta toisen on myös maksettava tuki takaisin.
      Toisen lompakkoon on ihan turha mennä luvatta koskemaan, muuten loppuu se suhde samantien. Siinähän katoaa suhteen luottamus kokonaan ja luottamus on hyvän suhteen peruspilari.

    • Meilläsoon

      niin, että mies maksaa kaikki ja saatana saakin maksaa, tai lähtee kävelemään.

    • oppeliini1

      tuon miehen kanssa ei voi sunnitella mitää pidemmällä tähtäimellä. Et kerro onko asuntonne vuokrasopimus kummankin nimissä. Jos on, niin heti kun vuokrasopimus umpeutuu, sanoudut vuokraisännälle irti ja sinä otat ja lähdet ikiomaan asuntoon. Ilman tuhlaajapoikaa.

      On todella typerää elättää tuollaista hulttiota!
      Lahjoittaisit rahat jotka nyt kvytät hulttion elätykseen, ihmisille jotka todella tarvitsevat apua: sairaat ja vanhukset! TUOSTA saisit hyvän mielen ja tekisit jotain arvokasta. Sen sijaan että heität rahasi "sioille ja katuojaan".

    • jättestorahuokaus

      Täysin turha aloitus. Älä kitise, oma on valintasi.

    • Mies on epärehellinen varas. Neuvoisitko lähimmäistäsi menemään avoliittoon sellaisen kanssa.

      • Anonyymi

        Neuvoisin eroamaan.


    • sinkkumies41-

      Ihme luusereita naiset aina tapailee. Heitä mies pellolle ja sano että et ole mikään sossun luukku. Itselläni ei ole velkaa lanttiakaan. Velka on miehen tekosyy että ei voi maksaa, käyttää sinua hyväksi selvästi. Oletko nähnyt todisteita että se on velkaa jollekkin? Taidat olla sinisilmäinen ja uskot kaiken mitä mies sanoo, miehen pitää maksaa puolet ruuasta ja puolet vuokrasta jos kerran on töissäkin.

    • juoksetyttöjuokse

      Huonot merkit. Maksaja olet jatkossakin. Tee siitä johtopäätöksesi.

      Eikö olis kiva olla kumppanina sellainen mies, jolla on rahaakin taskussa? Joka maksaa laskuja ja kustantaa sullekin jotain joskus?

      Valitettavasti tuo on nimittäin eräänlainen elämäntapa. Aina suut ja silmät täynnä velkaa, ei koskaan rahaa mihinkään. Jos vähän rahaa on, se menee samantien - johonkin. Mitään näkyvää ei synny. Ei vaan ole sitä rahankäyttötaitoa. Velkaa otetaan aina kun on mahdollista vaikka ei ole mitään käsitystä, miten ja mistä sitä maksetaan takaisin. Se on sen ajan murhe.

      Alkoholistin ohella ehkä pahin mahdollinen elämänkumppani.

      • Anonyymi

        Näitä avioliittoja on paljon. Surullisen kuuloista kulissia.


    • tasa-arvonmaa

      Itse olen monet kerrat nähnyt kaupoissa pariskuntia niin mies se on joka säännöllisesti maksaa kassalla.
      Itse olen useamman naisen kanssa seurustellut lyhyemmästä pidempään ja joka kerta kun olemme menneet kassalle niin tulee vaivautunut olotila ja minä miehenä maksan...
      Monella naisella taloudenpito on sitä luokkaa että se mikä viheltäen tulee niin se laulaen menee ja tilipäivänlähestyessä ei ole sitä kolikkoakaan että eletään kädestä suuhun.
      Itsellänikin ex-vaimo lähti ikkunaverhot mukanaan erotessamme kun oman kämpän ostin ennen tapaamistamme ja sen yli 10v suhteen aikana ei maksanut "vuokraakaan" ja kaupassa kävin minä koska muuten jääkaappi olis ollut tyhjänä....
      Lapsilisätkin meni omiin menoihinsa ja huvitteluun ja pikavipeillä eli ja joskus jouduin maksamaan niitäkin kun eräpäivä oli edessä....

      • itsellinen-nainen

        Oliko teillä vuokrasopimus?
        Itsekseen kun elää niin ei tarvitse elättää ketään. Niin minä teen. Seurustelin joskus yh-isän kanssa ja hyvin mielellään mies maksatti minulla myös lapsen kuluja. Emme edes asuneet yhdessä. Suhde päättyi aika äkkiä juuri tällaisten juttujen takia.
        Kyllä miehetkin siipeilee toisten kustannuksella. Ainakin yrittävät.


      • Anonyymi

        Mä oon nähnyt monesti että kassalla mies ottaakin lapset ja nainen maksaa Ikealla kalusteet tai ruoat.

        Ihme tekosyy häipyä lasten kanssa kassalta ja laittaa nainen maksamaan kaikki. Miesten peli, jos et maksa, lähden ja jätän perheen? Ei mitään selkärankaa...


    • ladylike110

      Hyvä maksaja on kuin lottovoitto. Pitäisköhän tuota yhtälöä aukaista. Mitä saat miehestä joka ryssii edelleen velkansa ja varastaa sinulta rakkaaltaan toisen lompakosta rahaa. Se on varastamista e i lainaa. Mikään kultamulkku ei maksa sen vertaa että hommaat ittesi maksuvaikeuksiin. On olemassa noita nuoria miehiä jotka hoitelee vanhempiakin naisia ja kortsua käyttävät tai sitten käytät noita huippukiva.fi tuotteita. Tuollanen laskelmoiva paskis ei ansaitse noin fine kultaista naisystävää. Sori vaan että olen nain raaka.

      • Paitsimeitsi

        Totuus, realistinen suhtautuminen sellaiseen tunnemössötykseen kuin parisuhde ja järjen käyttö siinä on todella niiin "raakaa", että vain aniharvat kykenevät sitä käyttämään. Niitä jotka kykenevät, sanotaan kylmiksi ja laskelmoiviksi, romantiikattomiksi pakastimiksi. Kuka sellainen haluaa olla?


    • huhheiva

      Mitä sinä siltä mieheltä saat, että sinun kannattaa sitä pitää ja elättää? Kyllä aikuisen ihmisen (mies tai nainen) pitää osallistua yhteisen kodin ja elämän kustannuksiin.

      Minä olisin jo heittänyt ulos mokoman siipeilijän.

    • Lellu_5671

      Vaikka aloitus on parin kuukauden takaa, kommentoin vielä. Siinä vaiheessa, kun yhteen muutosta keskustellaan, pitää sopia talousasiat ja kumppanin pitää olla tietoinen toisen veloista ja niihin liittyvistä maksuista. Pyydät avokkiasi listaamaan velat ja niihin liittyvät maksut ja kertomaan mitä varten ne otettu, jotta pääset kartalle toisen todellisesta maksukyvystä. Sen jälkeen arvioitte pitääkö varata aika velkaneuvojalle.

      Kertomasi mukaan avokin pitäisi tulla vakityöpaikan omaavana hyvin toimeen tuloillaan. Niillä pitäisi pystyä normaalisti osallistumaan yhteisiin kuluihin.
      Erityisesti hälytyskellojen pitäisi soida, jos kumppani käy luvatta sinun kukkarolla. Minkä takia et puutu asiaan. Tee selväksi, että et hyväksy sellaista.

      Joudut myös miettimään haluatko elää tästä eteenpäin samanlaista elämää. Kumppanin rahankäyttö ei välttämättä korjaannu koskaan.

      Onko miehellä jokin riippuvuus esim peli tai päihteet, jota varten velkaa otetaan ?

    • Täysindilleä

      Voisitko valaista mikä siinä kuvatuksessa on niin hyvää että katselet sitä ja jatkat elämää sen kanssa.

    • arvosiMukainenko

      Ap pelkää hylätyksi tulemista ja varmista oman paikkansa olemalla tarpeellinen lusmu miehelle, joka ei pärjää ilman häntä. Ap saa jotain voimaa ja hallintunnetta siitä, että hänellä on raha-asiat hallussa. Tämmöisille ihmeellisille suhteille on aina psykologiset syyt. Yksi ystäväni on samanlaisessa tilanteessa. Hän valittaa jatkuvasti tilanteesta, mutta sallii sen jatkuvan.

    • tervemenoavaan

      he,hee....
      Ihan kuin exäni...hänellä samanlaiset oikut!
      Pääsinpä eroon häneen toisen naisen avulla!

    • mekkk

      Laitappa mies kerotmaan kaikki velkansa ja sitten tulonsa niin rupea sinä hoitamaan rahaasioita ja otat elämisen kulut ensin eli vuokra ja ruoka ja se mitä jää mies makselee valkojaan jos pystyy niin helpotaa.

    • askalfd

      Raha-asioita ja rakkautta ei pidä sekoittaa keskenään. Huoleton rahankäyttäjä ei muutu huolelliseksi kuin sillä, että asiat otetaan esille, lasketaan, laitetaan paperille, sovitaan ja sopimuksesta pidetään kiinni. Eikä aina silloinkaan.

      Raha-asioista saa ja pitää puhua niin kauan, että ne ovat järjestyksessä. Jos eivät järjesty, vaihtoehtoja on kaksi: tyytyy kiltisti osaansa maksajana tai siirtyy omaan talouteen.

    • mitäpikemminsenparempi

      Mulla ei ole sulle aloittaja kuin kaksi sanaa: jätä se.

    • Anonyymi

      Erosin äkkiä tuollaisesta lokkeilijasta.

    • Anonyymi

      Minäkin aikanaan ostin. Ostin ukolle vaatteetkin. Kun ero tuli mies varasti sormukset alusvaatteet juhlamekot ja sanoi minulle mitäs ostelit hänelle vaatteita? Tai yhteiseen kotiimme matot ja kalusteet. Ei ikinä enää noita idiootteja. Muutakuin käyttöön😁

    • Anonyymi

      Olet valinnut Unelmien Urpon ja ilmeisesti valituksistasi huolimatta ruokit yhä sen typerän holtitonta käyttäytymistä.

      Jos Ahaaaa - lamppu koskaan syttyy korviesi v älissä ja päätät hankkia oman tuvan oman luvan, toivottavasti opit ainakin että sinun ei tarvitse hyökätä jokaisen idiootin kimppuun.
      Opettele käyttämään valinnan vapauttasi oikein!

    • Anonyymi

      Älkää kukaan elättäkö siipeilijää,vaikka kuinka sokeasti "rakastatte".

    • Anonyymi

      Akoissa samoja lokkeilijoita.Helmiä sialle kun EX.lle lahjoja annoin.Valuvikaiseen ei kannata rahojaan laittaa.Maksullinen olisi tullut satakertaa halvemmaksi.No onneksi ei talous hetkahtanut.Nyt rinnalla ihminen joka arvostaa ja 15v nuorempi sileäihoinen kaunotar❤ Elämä hymyilee🥰

    • Anonyymi

      Helpoiten pärjäät kun muutat yksin asumaan. Mies saa sitten asua vaikka kadulla jos ei vuokran maksu kiinnosta. Miksi naiset on niin tyhmiä että ovat tossun alla.

    • Anonyymi

      Järki käteen nainen, nyt on tullut huono miesvalinta ja ei auta kun erota.

    • Anonyymi

      Tuoko mies lisäarvoa elämääsi niin paljon että haluat elättää. Jos ei niin eroa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe