Torinon käärinliina historiallinen todiste

Hänonylösnoussut

Torinon käärinliina on varmaan tutkituin muinaisjäännös. Perimätiedon mukaan se on hautaliina, jonka Josef Arimatialainen hankki Jeesusta varten tämän ristinkuoleman jälkeen. Liinan ympärille on syntynyt aivan oma tieteenalansa, sindologia ja tutkijat ovat säännöllisesti kokoontuneet konferensseihin vaihtamaan sitä koskevaa uutta tietoa. Siitä on kirjoitettu useita kirjoja ja internetissä sitä koskevia sivuja on lähes 50 000. Sen aitoudesta on kiistelty ja vuonna 1988 suoritetut radiohiiliajoitukset näyttivätkin osoittavan, että liina oli peräisin vuosien 1260 - 1390 väliseltä ajalta. Niinpä sen ajateltiin olevan keskiajalla tehty taitava väärennös. Uudet tutkimukset ovat kuitenkin asettaneet nämä ajoitukset kyseenalaisiksi ja esiin on noussut myös uusia todisteita liinan aitoudesta.

Juha Hiltusen kirja Torinon käärinliinoista on loppuun loppuunmyyty, mutta vuoden alussa siitä otetaan uudistettu painos. Siihen tekijä on lisännyt joukon uutta tutkimustietoa, mm. liinan jalkojen painanteissa on samaa kivipölyä jota tavataan vain Jerusalemin kalkkikivessä oletetun haudan lähistöllä. Pään köörinliinassa on siitepölyä, kasveista joita kasvaa Jerusalemissa.
Myös käärinliinan verijälkien muoto viittaa orjantappurakruunuun, jollainen on ollut juutalaisten kuninkaiden päässä. Myös liinan ajoitus voidaan määritellä kolmella eri tavalla ja jolloin teloitus on tapahtunut 200 ennen tai 200 jälkeen aikamme laskua ja sopii täten Jeesuksen kuolemaan.
Ei mitenkään liina voi olla keskiaikana väsätty väärennös.
Kuuntelin kirjasta käytyä keskustelua ja Hiltunen pitää liinaa epäilemättä Jeesuksen hautakääreenä.
Kannattaa lukea uudistettu painos, kun se ilmestyy.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjestyksenystävä

      Ensin pitää todistaa Jeesus historiallisesti henkilöksi. Vasta sen jälkeen voi todistella hänellä olleen jotain käärinliinoja.

      • tämä.nyt.P

        Raamatun Jeesuksen historiallisuus on totta, josta kertoo myös yksityiskohtaisen tarkasti roomalainen historiankirjoitus. Raamatun Jeesuksen profetialliset sanat, jotka ovat toteutuneet ja toteutumassa todistavat kiistattomasti Hänen olevan historiallinen henkilö sekä sen puolesta että Raamatun sana ei voi olla vain ihmisen ajatuksia, vaan Jumalan sanaa.

        Roomalainen historioitsija Cornelius Tacitus on kirjoittanut seuraavasti:

        "Pysyvä huhu arveli keisari Neroa tämän tulipalon sytyttäjäksi. Voidakseen tukahduttaa huhun, hän syytti rikoksesta lahkoa, jota yleisesti vieroksuttiin sen jumalanpalvelustapojen vuoksi ja jonka jäseniä kutsuttiin kristityiksi. Nimi oli annettu heille erään Kristuksen mukaan, jonka prokuraattori Pontius Pilatus tuomitsi ja naulitsi ristille Tiberiuksen hallitusajalla. Tämä vaarallinen lahko, jota olen kuvannut aikaisemmin, ei ole juurtunut vain Juudeaan, josta se on kotoisin, vaan myös itse Roomaan, jonne kaikki pelättävät ja häpeälliset asiat kerääntyvät ja löytävät sieltä kotinsa."

        Tacituksen todistuksen mukaan roomalaisilla oli historiallinen tieto Herrasta Jeesuksesta, jonka ristiinnaulitsemisen tuomion roomalainen prokuraattori pani täytäntöön n. 33 jKr. keisari Tiberiuksen hallituskaudella. Rooman historialliset lähteet todistavat Jeesuksen olleen historiallinen henkilö.

        On olemassa ihmisiä, jotka kyseenalaistavat Tacituksen kirjoituksen koskien Jeesuksen olemassaoloa. Suurin osa heistä on ihmisiä, jotka ovat valmiita hinnalla millä hyvänsä kiistämään Raamatun totuuden ja Jeesuksen historiallisen olemassaolon. He ovat valmiita hyväksymään valheen, että saisivat sen kautta torjutuksi historiallisen todisteen Jeesuksesta.

        He ovat hyvin samanlaisia ihmisiä kuin ne, jotka kieltävät holokaustin tapahtumat. On yhtä naurettavaa ja röyhkeää väittää ettei holokaustia koskaan tapahtunut kuin koittaa väittää että Tacituksen historiallinen todiste Jeesuksesta on väärennös eikä ole totta.

        Monet ihmiset ovat kyseenalaistaneet onko Pontius Pilatusta ollut koskaan edes olemassa. Ryhmä arkeologeja teki kaivauksia (1961-62 Kesarea Maritima - Israel) löytäen kaiverruksen, jossa luki Tiberieum Pontius Praefectus Iuda (Pontius Juudean maakunnan prefekti Tiberiuksen hallituskaudella). Täten myös historia todistaa kiistattomasti, että Pontius Pilatus niminen henkilö toimi Juudean maakunnassa Rooman keisari Tiberiuksen hallituskaudella.


      • ei.edes.pierua.saharassa

        Siteeraamasi kohta ei todista Jeesuksen olemassaoloa vaan mahdollisesti jonkun esikristillisen juutalaislahkon olemassaolon. Tai jonkin lahkon ylipäätään. Sellaisen olemassaoloahan kukaan ei ole kieltänyt. Kyllä niitä Roomassa riitti.

        Pontius Pilatuksen ja monen muunkin "Jeesuksen" aikalaisen olemassaolosta on historialliset todisteet. Mikään niistä ei kuitenkaan todista Jeesuksen olemassaolosta vaan pelkästään kyseisen historiallisen henkilön olemassaolon. Se että Pontius Pilatus oli olemassa ei todista sitä, että Jeesus oli olemassa.

        Se, että joku on jo 2000 vuotta "uskonut jeesukseen" ei todista, että tuo Jeesus olisi henkilönä ollut olemassa. Edes Paavali ei ikinä edes tavannut häntä. Perimätiedon mukaan Paavali vainosi jeesuksen seuraajia, ei Jeesusta, ennen takinkääntöään eikä Paavalin kirjoituksissa ole mitään mikä viittaisi jeesuksen olleen oikea ihminen.

        Jeesus on varmasti maailmanhistorian tunnetuin ja tutkituin henkilö ja silti hänen olemassaolostaan ei ole ensimmäistäkään konkreettista todistetta. Toisin kuin monesta hänen vähemmän tunnetusta aikalaisestaan.


    • platnot

      ..Vanha ja uus testamentti. Kirjakaupoista ja antikvaarioista löytyy aiheesta. Tutki historiaa .Vältä"jengiytymistä";itsenäisty ajattelussasi.Omatunto. Kysy asianomaiselta itseltään.Jos ei tule vastausta ,kysy uudestaan, niin että huomaat kysyväsi jotain.Kaiken keskellä (Platonin tai jonkun) filosofia vie pitkälle: "mitä jos" on parempi,kuin" mä hokasin".Hyvä kysymys antaa puoli vastausta.

    • eka.osa

      Herrasta Jeesuksesta ja Raamatullisesta kristinuskosta on olemassa erilaisia väitteitä ja versioita, jotka perustuvat valheeseen. Käyn läpi muutamia yleisiä vääristymiä koskien Herraa Jeesusta ja Raamatullista kristinuskoa.

      Egyptin mytologiasta kerrotaan erilaisia tarinoita ja versioita, jonka mukaan Horuksen synnytti Isis (neitsyt) joulukuun 25. päivä. Tarun mukaan itäisellä taivaalla loisti tähti, jota kolme kuningasta seurasi. Tarun mukaan Horus kastettiin 30 vuotiaana ja hänellä oli kaksitoista opetuslasta, joiden kanssa hän kulki tehden ihmetekoja. Tarun mukaan Horuksella oli monia nimiä kuten totuus, valo, jumalan poika, hyvä paimen ja jumalan karitsa. Tarun mukaan Tyfos petti Horuksen, jonka jälkeen Horus ristiinnaulittiin ja haudattiin kolmeksi päiväksi, jonka jälkeen hän heräsi kuolleista.

      Tämän tarinan kautta jotkut pyrkivät tekemään tyhjäksi uskomisen Raamatun opettamaan Herran Jeesukseen, mutta he eivät kuitenkaan onnistu siinä. Itse asiassa Egyptin Horus-jumala on legenda, eli taru, joka ei ole totta. Tarun mukaan Hathor (taivaan kuningatar) synnytti aurinkojumalalle (Ra) pojan, eli Horuksen. Toinen legenda sanoo, että Isis herätti henkiin Osiriksen, jonka seurauksena Isis tuli raskaaksi ja synnytti Horuksen. Egyptin mytologian mukaan Horus syntyi loka-, marraskuussa. Egyptin mytologiassa ei kerrota, että Horus olisi koskaan kuollut, eikä häntä myöskään siten voitu ristiinnaulita. Horuksen kaksitoista "opetuslasta" olivat tähtitaivaan kaksitoista tähtikuviota, ei ihmisiä. Horus tarun levittäjät ovat syyllistyneet valheeseen, jossa he ovat vääristelleet Egyptin mytologiaa, että se näyttäisi siltä kuin Raamattu olisi kopioinut kertomuksen Jeesuksesta Egyptin mytologiasta. Horus taru ei sovi yhteen Raamatun opetuksen kanssa koskien Herraa Jeesusta.

      Jotkut ymmärtävät että mytologia ja taru kertoo, että Kreikassa Attis syntyi joulukuun 25. päivä neitseestä ja ristiinnaulittiin sekä nousi haudasta kolmen päivän jälkeen.

      Attiksesta löytyy myös seuraavia väitteitä: Neitsyt Nana synnytti Attiksen joulukuun 25. päivä; Attis oli maailman pelastaja; Attiksen palvojat söivät leipää (Attiksen ruumis); Attis oli jumalallinen poika ja Jumala; Attis kuoli puussa mustana perjantaina ja hänen verensä valui maahan maailman pelastamiseksi;

      Herodotus kirjoitti Attiksesta, joka oli paimenena Fryygiassa. Attis oli Fryygian kuninkaan poika. Herodotus ei kerro Attiksen syntyneen joulukuun 25. päivä. Herodotus ei kerro Attiksen syntyneen neitseestä. Attis ei ollut maailman pelastaja. Attis kuoli puun alla, ei ristiinnaulittuna. Attiksesta vuoti veri hänen kuollessaan, mutta tarinoiden mukaan hänen verestään syntyi kukkia. Attis ei kuollut maailman pelastajana. Erään tarun mukaan Kybelen isä tappaa Attiksen eikä hänen ruumistaan enää koskaan nähdä ja löydetä. Attiksen kuolemasta on myös monia muita taruja. Attiksella ja Raamatun Jeesuksella ei ole yhteyttä, eikä Raamatun Jeesus ole kopio Attiksesta.

      Jotkut ymmärtävät, että Krišna (Khrisna) syntyi neitsyt Deviakista, mistä tähti oli merkkinä. Jotkut uskovat ja opettavat, että Khrisna kuoltuaan herätettiin henkiin ja ylösnousi sekä syntyi joulukuun 25. päivä.

      Eräs Legenda ja taru Khrisnasta kertoo, että hän syntyi elokuussa ja toinen legenda sanoo hänen syntyneen heinäkuun 19 päivä. On myös kaksi legendaa ja tarua Khrisnan syntymästä, toisen mukaan hän oli Deviakin kahdeksas lapsi ja toisen tarun mukaan hän syntyi neitseestä, legendan ja tarun mukaan Khrisna kuoli puun alle, kun häntä ammuttiin nuolella jalkaan; toinen legenda sanoo, että Khrisna kuoli kun nuoli lävisti hänet puuhun. Khrisnakaan ei ole kopio Raamatun Jeesuksesta.

      Jotkut ymmärtävät, että mytologia ja taru kertoo, että Kreikan Dionysus syntyi neitseestä joulukuun 25. päivä ja nousi kuolleista. Legendan ja tarun mukaan Dionysos syntyi tammikuun kuudes päivä. Legenda ja taru ei kerro Dionysoksen syntyneen neitseestä. Legenda ja taru kertoo, että Titaanit tappoivat Dionysuksen lapsena ja titaanit söivät koko hänen ruumiinsa, paitsi eivät hänen sydäntään. Legendan mukaan Zeus palautti Dionysuksen takaisin henkiin hänen sydämestään. Dionysus ei ole kopio Raamatun Jeesuksesta.

      Yli 1500 vuotta ennen Jeesuksen syntymää Intiassa ja Persiassa vaikutti Mitra-kultti, jossa Mitraa palvottiin aurinkojumalana. Kun Mitra kultti saapui Roomaan, niin varsinkin 100-200 luvuilla jKr. mitralaiset alkoivat kopiomaan kulttiinsa kristinuskon käsitteitä. Apologeetti Justinos Marttyyri (n. 100/114 – n. 162/168 jKr.) toi esille, että mitralaiset kopioivat kristinuskon menoja ja oppeja omaan uskontoonsa.

      Monet sanovat, että kristinusko ja Jeesus on kopio Mitrasta, koska Mitra syntyi neitseestä. Yksikään muinainen lähde ei sano Mitran syntyneen neitseestä, vaan että hän syntyi aikuisena kivestä tai kalliosta. Mitran neitseestä syntyminen on virheellinen ja valheellinen informaatio.

      (jatkuu)

      • jatkuu.vielä.P

        jatkuu...

        Monet sanovat Mitran olevan maailman pelastaja, pyrkien tällä lausunnolla tuomaan esille, että kristinusko ja Jeesus olisi syntynyt mitralaisuudesta. Roomassa (St. Prisca Mithraeum c. A.D. 200) on seinässä säilynyt teksti, jossa lukee olet pelastunut meidät ..... vuodatetulla verellä. Tästä jotkut ovat tehneet johtopäätöksen, että se tarkoittaisi Mitran pelastaneen maailman verensä kautta, ollen maailman pelastaja, joka tarkoittaisi, että kristinusko ja Raamatun Jeesus on kopio mitralaisuudesta.

        Tutkijoiden mukaan seinän teksti merkitys on epäselvä, joka voisi viitata Mitran tappamaan härkään. Muinaisista teksteistä ei löydy viittausta Mitraan ja hänen suorittamaansa pelastukseen.

        Jotkut väittävät, että mitralaiset tekivät otsaansa ristinmerkin. Tertullianus sanoi mitralaisten tekevän otsaansa epämääräisen merkin. Mitralaisten ristinmerkki otsassa on monien tutkijoiden mielestä myytti: (Luc Renaud, Les initiés aux mystères de Mithra étaient-ils marqués au front? Pour une relecture de Tertullien, De Praescr. 40, 4, in: Bonnet, C. / Ribichini, S. / Steuernagel, D. (ed.), Religioni in contatto nel Mediterraneo antico : modalità di diffusione e processi di interferenza, Actes de colloque (Come, mai 2006), Pisa / Rome, Fabrizio Serra Editore (Mediterranea, IV), 2007, p. 171?180.)

        Edellä olevat faktat kumoavat väitteet, että kristinusko ja Raamatun Jeesus olisi syntynyt mitralaisuudesta. Mitra-kultissa Mitraa palvottiin alunperin aurinkojumalana. Raamatussa kielletään auringon palvominen Jumalana. Tämäkin seikka kumoaa sen ettei kristinusko ole mitralaisuuden kopio, sillä myös UT:n opetuksen mukaan ainoastaan Raamatun Jumalaa sai palvoa Jumalana ja kaikenlainen muu jumalanpalvonta oli syntiä ja epäjumalanpalvelusta.

        Monet sanovat kristinuskon pääsiäisen olevan kopio pakanauskontojen pääsiäisajan juhlista (kevätjuhla). Kristinuskon pääsiäisen perusta on vanhan liiton pääsiäisessä, jonka Jumala antoi juhlaksi israelilaisille, sen kunniaksi, kun Herra vapautti heidät Egyptin orjuudesta. Uuden Liiton pääsiäinen muistuttaa uskovia Herran Jeesuksen sovituskuolemasta ja ylösnousemuksesta. Täten kristinuskon pääsiäinen ei ole kopio pakanauskontojen kevätjuhlista, vaan Raamatun Jumalan asettama juhla.

        Tässä kohden on syytä ottaa esille eräs tärkeä asia, joka vääristää tosiasioita. Pedofilia on iljettävä haureuden synti sekä miekkalähetys on vastoin Raamatun sanan Uuden Liiton järjestyksen mukaista opetusta. Katolisen kirkon pedofilia skandaalit ja sen historiassa toteuttama verinen miekkalähetys sekä lukuisat synnit ja verityöt eivät edusta Raamatullista uskoa, vaan perkeleellistä synnin olemusta ja pahan mätää hedelmää. Katolinen kirkko ei edusta Raamatun uskoa eikä Jumalan seurakuntaa, vaan on sen irvikuva ja valheellinen jäljitelmä.

        Monet sanovat kristinuskon tappaneen miljoonia ihmisiä. Väite on väärä, sillä Rooman katolinen kirkko on tappanut miljoonia ihmisiä. Todellisuudessa jumalattomat ihmiset uskovan valeasussa suorittivat nämä kauhistuttavat verityöt. Uskonnon nimissä tehdyt asiat eivät tarkoita samaa asiaa kuin Raamatullinen usko. Tästä selkeä osoitus ja esimerkki on Rooman katolisen kirkon paha ja mätä hedelmä. Todellinen kristinusko ja katolisen kirkon usko on kaksi eri asiaa. Herra Jeesus kehotti rakastamaan jopa niitä, jotka vihaavat meitä, eikä Hän käskenyt opetuslapsiaan suorittamaan miekkalähetyksen kaltaisia kauhistuttavia veritekoja.


      • loppuosasta.P
        jatkuu.vielä.P kirjoitti:

        jatkuu...

        Monet sanovat Mitran olevan maailman pelastaja, pyrkien tällä lausunnolla tuomaan esille, että kristinusko ja Jeesus olisi syntynyt mitralaisuudesta. Roomassa (St. Prisca Mithraeum c. A.D. 200) on seinässä säilynyt teksti, jossa lukee olet pelastunut meidät ..... vuodatetulla verellä. Tästä jotkut ovat tehneet johtopäätöksen, että se tarkoittaisi Mitran pelastaneen maailman verensä kautta, ollen maailman pelastaja, joka tarkoittaisi, että kristinusko ja Raamatun Jeesus on kopio mitralaisuudesta.

        Tutkijoiden mukaan seinän teksti merkitys on epäselvä, joka voisi viitata Mitran tappamaan härkään. Muinaisista teksteistä ei löydy viittausta Mitraan ja hänen suorittamaansa pelastukseen.

        Jotkut väittävät, että mitralaiset tekivät otsaansa ristinmerkin. Tertullianus sanoi mitralaisten tekevän otsaansa epämääräisen merkin. Mitralaisten ristinmerkki otsassa on monien tutkijoiden mielestä myytti: (Luc Renaud, Les initiés aux mystères de Mithra étaient-ils marqués au front? Pour une relecture de Tertullien, De Praescr. 40, 4, in: Bonnet, C. / Ribichini, S. / Steuernagel, D. (ed.), Religioni in contatto nel Mediterraneo antico : modalità di diffusione e processi di interferenza, Actes de colloque (Come, mai 2006), Pisa / Rome, Fabrizio Serra Editore (Mediterranea, IV), 2007, p. 171?180.)

        Edellä olevat faktat kumoavat väitteet, että kristinusko ja Raamatun Jeesus olisi syntynyt mitralaisuudesta. Mitra-kultissa Mitraa palvottiin alunperin aurinkojumalana. Raamatussa kielletään auringon palvominen Jumalana. Tämäkin seikka kumoaa sen ettei kristinusko ole mitralaisuuden kopio, sillä myös UT:n opetuksen mukaan ainoastaan Raamatun Jumalaa sai palvoa Jumalana ja kaikenlainen muu jumalanpalvonta oli syntiä ja epäjumalanpalvelusta.

        Monet sanovat kristinuskon pääsiäisen olevan kopio pakanauskontojen pääsiäisajan juhlista (kevätjuhla). Kristinuskon pääsiäisen perusta on vanhan liiton pääsiäisessä, jonka Jumala antoi juhlaksi israelilaisille, sen kunniaksi, kun Herra vapautti heidät Egyptin orjuudesta. Uuden Liiton pääsiäinen muistuttaa uskovia Herran Jeesuksen sovituskuolemasta ja ylösnousemuksesta. Täten kristinuskon pääsiäinen ei ole kopio pakanauskontojen kevätjuhlista, vaan Raamatun Jumalan asettama juhla.

        Tässä kohden on syytä ottaa esille eräs tärkeä asia, joka vääristää tosiasioita. Pedofilia on iljettävä haureuden synti sekä miekkalähetys on vastoin Raamatun sanan Uuden Liiton järjestyksen mukaista opetusta. Katolisen kirkon pedofilia skandaalit ja sen historiassa toteuttama verinen miekkalähetys sekä lukuisat synnit ja verityöt eivät edusta Raamatullista uskoa, vaan perkeleellistä synnin olemusta ja pahan mätää hedelmää. Katolinen kirkko ei edusta Raamatun uskoa eikä Jumalan seurakuntaa, vaan on sen irvikuva ja valheellinen jäljitelmä.

        Monet sanovat kristinuskon tappaneen miljoonia ihmisiä. Väite on väärä, sillä Rooman katolinen kirkko on tappanut miljoonia ihmisiä. Todellisuudessa jumalattomat ihmiset uskovan valeasussa suorittivat nämä kauhistuttavat verityöt. Uskonnon nimissä tehdyt asiat eivät tarkoita samaa asiaa kuin Raamatullinen usko. Tästä selkeä osoitus ja esimerkki on Rooman katolisen kirkon paha ja mätä hedelmä. Todellinen kristinusko ja katolisen kirkon usko on kaksi eri asiaa. Herra Jeesus kehotti rakastamaan jopa niitä, jotka vihaavat meitä, eikä Hän käskenyt opetuslapsiaan suorittamaan miekkalähetyksen kaltaisia kauhistuttavia veritekoja.

        jatkuu...

        Katolisen kirkon uskonnolliset ja teologiset opetukset ovat vastoin Raamatun sanan totuutta (Marian ja Paavin asema, messu-uhri, kiirastuli, aneoppi, vesikasteen pelastus jne.), samoin katolisen kirkon verityöt sekä seksuaaliset rikokset ovat osoitus siitä että katolisen kirkon harjoittama uskonnollisuus on jumalattomuutta, koska kirkko elää ja opettaa Raamatun vastaisesti. Itse asiassa uskonto ja uskonnollisuus edustavat jumalattomuutta, sillä Raamatun opetuksen mukaan Jumalaan uskomisessa Herran Jeesuksen kautta on kyse uskosta, ei uskonnosta tai uskonnollisuudesta, koska Raamatun opetuksen mukaan kaikkien kansojen jumalat (uskonnot) ovat epäjumalanpalvelusta, eli ne ovat syntiä ja Jumalan tahtoa vastaan.

        Kritiikki kristinuskoa kohtaan, joka annetaan katolisen kirkon tekojen tähden on mennyt väärään osoitteeseen, koska katolisuus ei edusta Raamatun todellista uskoa, eikä alkuperäistä kristinuskoa, eli uskoa Herraan Jeesukseen. Silloin kun kritiikin kohde on väärä, niin sellaisella kritiikillä ei ole mitään arvoa. Jos olet arvostellut ja kritisoinut kristinuskoa katolisen kirkon veritöiden ja muiden pahuuden tekojen tähden, niin olet haukkunut väärää puuta.

        Kukaan ei voi pakottaa, eikä manipuloida sinua uskomaan Herraan Jeesukseen, sillä Raamatullinen usko Herraan Jeesukseen syntyy Jumalan sanan kuulemisen kautta, jonka Pyhä Henki vahvistaa ja todistaa todeksi sinun sydämellesi. Sinun on itse henkilökohtaisesti tehtävä sydämen päätös siitä uskotko Herraan Jeesukseen vai et.


    • todist

      Torinon käärinliina saattaa olla aito, koska sitä ei ole voitu "todistaa". Viimeisten tutkimusten valossa täytyy kyllä sanoa todistettavuuden kasvaneen aika lailla.

      • todenteolla

        Hyvä pointti. "Todellakin". Liinan aitous on selvästikin kasvussa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe