Kova hinku Mars planeetalle!

onewaytickets

Kannattaisko ensin mennä 1 kk saharan autiomaahan, ja jos vielä on kova hinku lähteä Mars autiomaahan niin terve menoa. Ellopin jutuista tulee miljonäärien hupi, ei kukaan järkevä ihminen lähde Mars palneetalle, ihan huvin vuoksi.

14

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jookuulähempänä

      Kuu olisi lähempänä alkajaisiksi joten olisi viisampaa suorittaa edes yksi todellinen miehitetty lento sinne.

      • ssfdvfs

        Ehkä sitten, kun pystyvät kehittämään keinotekoisen magneettikenttä suojan miehitetyn aluksen ympärille. Muussa tapauksessa tarvii pysytellä vielä maan magneettikentän sisällä jatkossakin sekä tehtailla studiossa NASA:n MoonTV:tä.


    • trollinmolli

      Olipa Marsiin menossa kysymys sitten rahastuksesta, pioneerihengestä, tieteestä tai vaikkapa edellisten yhdistelmästäkin, niin aina se Kuuhun menenemisen hakkaa. Kertaluokkaa tai paria vaarallisempaa, näyttävämpää ja varauksin myös järkevämpää kuin Kuuhun meneminen.
      Marsissa on vähemmän vanhoja muovikasseja kuin Saharassa, mutta elintilaa olisi enemmän siinä tapauksessa, että siellä hiukan yllättäen pystyisi asumaan ja lisääntymään muutkin kuin mikrobit.
      Erinomaisen hullua siinä mielessä haaveilla Marsissa asumisesta, ettei Maan kaikkia piirteitäkään tunneta (ja ekosysteemejä silti tuhotaan melkoista vauhtia). Kuitenkin Marsiin jossain vaiheessa tullaan kaikesta huolimatta yrittämään ja menemäänkin, ellei todella suuria onnettomuuksia tapahdu Maassa. Jos taas tapahtuu, niin tietyssä mielessä on sitäkin perustellumpaa saada muutama sitkeä sissi asuttamaan Marsia.

    • egyrtgerh

      Tiedoksi, että tuota kyllä harjoitellaan koko ajan, ei taida kuitenkaan Saharassa mutta eiköhän heillä ihan järkevät harjoitusolosuhteet ole. Ovat taineet jo yli vuoden olla siellä harjoitusolosuhteissa.

    • MITATAALLATAPAHTU

      Jos minulle tarjoituisi tilaisuus menisin heti.

      • Kosmonautti_Koskela

        Jos mestari valehtelijan ja näyttelijän lahjoja löytyy, niin aina kannatta yrittää. Ei ne ihmisiä sinne uskalla todellisuudessa lähettää vielä pitkään aikaan. Vaikka sellainen miehitetty Mars show saatetaan 10-20 vuoden sisällä toteuttaakkin? Isot TV- ja elokuva tuottajat ovat tietenkin leikissä mukana


    • Yhdensuuntainen_lento

      Marsiin muuttavalle tulee ikävä Maapallon ihmiselle ihanteellisia oloja. Maapallo on erittäin harvinainen ja hyvä kohde avaruudessa.

      • trollinmolli

        "Marsiin muuttavalle tulee ikävä Maapallon ihmiselle ihanteellisia oloja. Maapallo on erittäin harvinainen ja hyvä kohde avaruudessa."

        Samaa mieltä. Ihmisen kannalta Maa on ehdottomasti paras paikka. Paljon ja hartaasti saa ahertaa ennen kuin mitään vastaavaa saa kehitettyä minnekään muualle. Apollo-ohjelmat ja avaruusasemat ovat pikkujuttuja verrattuna jonkin muun planeetan tekemiseen ihmiselle asuttavaksi edes jollakin tavoin.

        Eräs erinomaisen epäilyttävä ajatus on se, että olisiko järkevämpää sopeuttaa ihminen toiselle planeetalle kuin toinen planeetta ihmiselle. Molemmat sisältävät hypoteettista teknologiaa ja suuria moraalisia ongelmia katsantokannasta riippuen. Ihmisen sopeuttaminen vain tuntuu näin maallikosta äkkiseltään halvemmalta, mutta ei silti tee asuinympäristön muokkausta tarpeettomaksi.

        Miksi tämmöistä edes esitän?
        1) Palsta on muuttunut satusetien ja -tätien tarinatoriksi. Henkilökohtaisesti pitäisin luultavasti SciFistä enemmän kuin historian uudelleen kirjoittamisesta. :)
        2) Ihminen on melkoisella todennäköisyydellä muokkautunut Maan olosuhteiden mukaan ja pitää ainakin suurelta osin sen takia Maan olosuhteita monella tavoin sopivina. Jos tosissaan tähdätään muualle, eikö kannattaisi lähettää sopeutujia, eikä uhreja?
        3) Tulevaisuutta ei ole, mutta se tulee. Hiukan mukavamman siitä voisi saada jos edes pieni osa siitä suunniteltaisiin ja tehtäisiin itse.


      • jos Maahan olisi tulossa vierailijoita avaruudesta, niin ne todennäköisesti olisivat koneita. Alkaisivat muokata Maata tarpeisiinsa sopivaksi ja käyttäisivät luonnonvarat ja sitten jatkaisivat matkaa. Ihminen tuskin koskaan pääsee vastaavalle tasolle selviytymisessä. Vaikuttaisi enemmänkin itsemurhalta ihmisen touhut.


      • Jumala_syndrooma
        Centt kirjoitti:

        jos Maahan olisi tulossa vierailijoita avaruudesta, niin ne todennäköisesti olisivat koneita. Alkaisivat muokata Maata tarpeisiinsa sopivaksi ja käyttäisivät luonnonvarat ja sitten jatkaisivat matkaa. Ihminen tuskin koskaan pääsee vastaavalle tasolle selviytymisessä. Vaikuttaisi enemmänkin itsemurhalta ihmisen touhut.

        Ei tarvi muista galaxeista ja ulottuuvuuksista tulla robotteja muokkaamaan tai tuhoamaan, ihmiset muutaneet ympäristöä ja itseään jo pitkän aikaa.

        Lääketieteen puolella on jo kaikenlaista tekoraajaa ja elintä. Ja aivoihin asennellaan jo vaapaaehtoisille piirejä päähän jne. On vain ajan kysymys koska niitä haluaa myös terveet. Sahataan jalat, kädet irti, suolistetaan ja uudet kestävämmät mekaaniset tilalle. Lopuksi vaihdetaan myös pää ja tietoisuus kovalevylle.

        Joku haluaa olla kilpailu maailmassa aina suorituskykyisempi, kuin muut.


    • SurRurVaan

      Turhaa mokomaa Marsiin menoa on pohtia.
      Niin on NASAkin tehnyt. Pienoismalleja Nevadassa ajeluttaa ja kansa taputtaa käsiään.

    • Katselin aiheeseen liittyvää mainiota dokumenttielokuvaa "Passage to Mars".

      Dokkarissa olivat menossa erikoisrakenteisella ajoneuvolla pohjoisessa Kanadassa ja yrittivät päästä meren jäitä pitkin syrjäiselle saarelle, jossa olisivat ilmeisesti vetäneet jotain Mars-larppia.

      Sattui kuitenkin niin, että ajoneuvo sai monia vikoja pitkin matkaa ja lopulta matka piti keskeyttää ennen kuin pääsivät päämääräänsä. Tämä olisi tarkoittanut Marsissa, että koko porukka olisi kuollut.

      En ole vielä katsonut dokkaria loppuun asti, mutta alku ei ainakaan vaikuttanut kovin lupaavalta Marsissa selviytymistä silmällä pitäen.

    • Ihminen ei tule koskaan Marsissa käymään, muuten kuin ehkä kamikaze-tyyliin.

    • jimppa_

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe