Suomen on katkaistava yhteistyö Turkin kanssa!

ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

Vasemmistonuoret vaatii Suomea katkaisemaan yhteistyönsä Turkin hallituksen kanssa. Sipilän oikeistohallitus tukee islamistista diktatuuria.

”Täysimittainen diktatuuri on valmis”, sanoo Anni Ahlakorpi.

Maan kolmanneksi suurimman puolueen, Kansan demokraattisen puolueen (HDP) puheenjohtajisto, kansanedustajia sekä muita poliitikkoja on pidätetty perjantain vastaisen yön ratsioissa eri puolilla Turkkia. Twitterissä leviävän tiedon mukaan kaikista HDP:n kansanedustajista on annettu pidätysmääräys.

Turkin sisäministeriö on vahvistanut pidätykset.

Turkin internetyhteyksiä on lisäksi katkottu, jotta kansalaiset eivät pääse lukemaan asiasta sosiaalisessa mediassa.

Turkin vähemmistöjen oikeuksia puolustava, vasemmistolainen, islamismia vastustava oppositiopuolue HDP on maksanut jo pitkään kovaa hintaa vaalimenestyksestään haastettuaan islamistisen AKP-hallituspuolueen.

– Turkin kehitys täysimääräiseksi diktatuuriksi on valmis, kun sen oppositio on heitetty vankilaan. Suomi ja EU ovat toimettomuudellaan siunanneet Erdoganin tien yksinvaltiaaksi, syyttää Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi.

HDP-puolueeseen kohdistetut hyökkäykset ovat lisääntyneet heinäkuisen vallankaappausyrityksen jälkeen huolimatta siitä, että puolue tuomitsi kaappausyrityksen, jonka kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä.

Myös kurdien vaino on kiihtynyt. Kurdinkieliset tiedotusvälineet on kielletty, opettajia on poistettu viroistaan ja valittuja pormestareita on syrjäytetty ja korvattu islamistisen hallituspuolueen AKP:n poliitikoilla.

Aiemmin tällä viikolla Turkin poliisi pidätti myös Turkin vanhimman edelleen ilmestyvän sanomalehden Cumhuriyetin päätoimittajan ja kirjoittajia. Lehti ei ole islamistisen hallituspuolueen AKP:n kontrollissa.

– Suomen on aika kutsua kotiin suurlähettiläänsä Ankarasta vastalauseena AKP-diktatuurin häikäilemättömille otteille. Suomen on samoin lopetettava osallisuutensa Turkin veriseen sodankäyntiin kurdeja vastaan lakkauttamalla kaikki asekauppa sekä sotilaallinen yhteistyö maiden välillä!

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3624975-turkki-pidatti-hdp-puolueen-johtajia-vasemmistonuoret-vaatii-suomea-katkaisemaan-yhteistyon

106

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20161105

      Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi pidätyksiä Facebookissa.

      Myös Andersson toteaa HDP:n tuominneen vallankaappausyrityksen heti sen jälkeen ja painottaneen demokratian tärkeyttä. Erdoganin hallinto sen sijaan ei näytä piittaavan demokratian kunnioittamisesta.

      Myös Anderssonin mielestä Erdogan vie Turkkia kohti diktatuuria:

      ”Suomen ja EU:n tulee vaatia poliittisten vankien ja kansanedustajien vapauttamista sekä reagoida vahvemmin Turkin ihmisoikeus- ja demokratiakehitykseen. Asekauppa Turkin kanssa tulee lopettaa.”

      • politiikko

        Livi on katkera Erdoganille, se on vallassa mutta livi ei eikä ole livillä myöskään sananvaltaa mihinkään. Mitä vittua turkin asioita täällä puitte, menkää sinne turkkiin itkemään siellä ne asiat ovat ei täällä suomessa. HEI APINAT NYT OLLAAN SUOMESSA!!SUOMESSA!! YMMÄRRÄTTEKÖ?


      • perusvasuri

        samalla meitä vasemmistoliitossa on kasvava joukko,jotka vastustavat islamistisista maista tulevaa muuttoa. olemmekin aikeissa kerätä kannattajia joittenka perusarvoihin kuuluu islamin leviämisen ehkäisy, koska se loukkaa eniten ihmis oikeuksia. jakaantuuko puolueemme tämän takia-ilmeisesti koska valmistelut uuden vasemmistopuolueen perustamiseksi ovat jo pitkällä.


      • Rehellinen.Työmies
        perusvasuri kirjoitti:

        samalla meitä vasemmistoliitossa on kasvava joukko,jotka vastustavat islamistisista maista tulevaa muuttoa. olemmekin aikeissa kerätä kannattajia joittenka perusarvoihin kuuluu islamin leviämisen ehkäisy, koska se loukkaa eniten ihmis oikeuksia. jakaantuuko puolueemme tämän takia-ilmeisesti koska valmistelut uuden vasemmistopuolueen perustamiseksi ovat jo pitkällä.

        Löysää puhetta ja rasistipersun propagandaa.


      • Epärehellinen.Vasuri
        Rehellinen.Työmies kirjoitti:

        Löysää puhetta ja rasistipersun propagandaa.

        Ressukka persVasuri se taas näkee persuja joka puolella, heh heh!!
        Ja ne olivat tietysti vaaleanpunaisia.
        Sitä on taas kuljettu Paavon tietä pullon pohjaan asti ja ruvettu näkemään persuja tapulissa. Ja ruvettu muka työmieheksi, ho ho


    • RyssienTrolli

      Hip ja hei!
      Kerrankin olen aivan samaa mieltä Vasemmistoliiton kanssa!

      • politiikko

        ISÄNMAALLISTA VASEMMISTOA EI OLE KOSKAAN OLLUT EIKÄ TULE OLEMAAN, NE PYLLISTÄVÄT AINA JOHONKIN KOMMUNISTI MAAHAN PÄIN.


      • 111001010011001
        politiikko kirjoitti:

        ISÄNMAALLISTA VASEMMISTOA EI OLE KOSKAAN OLLUT EIKÄ TULE OLEMAAN, NE PYLLISTÄVÄT AINA JOHONKIN KOMMUNISTI MAAHAN PÄIN.

        Soini kävi Turkissa juuri kehumassa kuinka samanlainen arvopohja maillamme on...Timokkio nuolee islamilaisen dikdatuurin hanuria. Ei ihme että timokkio on uudistanut maahanmuutonkin holtittomaksi.


      • Räksyttäjä.Vasuri
        111001010011001 kirjoitti:

        Soini kävi Turkissa juuri kehumassa kuinka samanlainen arvopohja maillamme on...Timokkio nuolee islamilaisen dikdatuurin hanuria. Ei ihme että timokkio on uudistanut maahanmuutonkin holtittomaksi.

        Soini kommentit Turkin vierailusta:

        – Syyrian sota on aiheuttanut, yhdessä Irakin kriisin ja ääri-islamilaisen Isisin kanssa ennennäkemättömän pakolaistilanteen ja valtavan epävakauden alueella, joka heijastuu Eurooppaan. Turkissa on yli kolme miljoonaa pakolaista, joista noin 800 000 on lapsia. Pakolaissopimus Turkin ja EU:n välillä on sekä vaikea että välttämätön. Kuka meistä haluaa patoluukut auki ja Eurooppaan miljoonia pakolaisia lisää?

        Soini kertoo myös tuoneensa suurlähettiläille pitämässään puheessa ja tapaamisissa esiin myös Turkin ihmisoikeusongelmat, sananvapauden rajoitukset ja mahdollisen kuolemanrangaistuksen palauttamisen.

        – En lakaise ongelmia maton alle, mutta en kulje maailmalla räksyttämässä vaan etsimässä ratkaisuja. Suomea kuunnellaan ja arvostetaan.


        VasuriRaukan nyt vaan lässyttää jotain paskaa persu-vihassaan :)
        Vasurin pitää Räksyttää, soinin ei. Sitä ei vasuriraukka ymmärrä.

        Toki Suomen Kansa tietää että vasuri valehtelee aina.


    • fryui

      turkki tekee mitä haluaa.se on aivan heidän asiansa.otetaan aamuoluet ja nautitaan talvipäivästä

    • Retee.Realisti

      Mutta kun valtakunnan politiikka on sidottu enemmän EU hun kuin Ahlakorven VL n.

      Diplomaattisuhteita ja kaupallista kanssakäymistä ei ole koskaan katkaistu "konjunktuuri" syistä ja tuskin paljon muistakaan . Tuo lastentarhan hiekkalaatikko ajattelu ei vaan toimi "tosielämässä".
      EU tarvitsee Turkkia samaten siihen integroitu NATO. Liikennöinti Mustalle merelle on turkkilaisten käsissä ja sitä tuskin EU katkaisee. Toinen pointti on siinä , että jos turkkilaiset ulostavat EU hun kaikki Kurdit ja muut siellä olevat paperittomat se vaikuttaa enemmän kuin mikään "suhderuletti" joten pysytäänpäs pöksyissä vaikkapa kunnallisvaalit olisivat "mausteita vailla" !! Mitä taas asekauppaan tulee sen hoitavat varmaankin muut tehokkaammin kuin VL ja Kansanuutiset. Mahtaakohan Erdokan ja kumppanit lukaista Anderssonin ja toverien "viittiä ja tuuttia" ??

    • Vanhempi.valtiomies

      Turkin EU-jäsenyysneuvotteluiden katkaiseminen on ajankohtaista, viimeistään nyt on. Puheenjohtaja Ahlakorpi oikealla asialla, hyvä että sanotaan kovasti, tärkeää sanoa.

    • Rehellinen.Työmies

      Turkissa on nyt väärä komento. Ei sovi Suomelle ollenkaan. Anderssonin ja Ahlakorven linjalle toivotaan järkevän porvarin myös tulevan, osa ei ole järkeviä.

    • Suomenkanta

      Reen on ajanut Turkkia EU:n jo vuosia..

    • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

      Sipilän oikeistohallitus tukee Turkin islamistista Erdogania, myy aseita Saudi-Arabian jihadisteille ja ministeri Mykkänen myy mitä vain Iranin islamisteille, joita vastaan voimassa kansainväliset pakotteet ihmisoikeuksista ja terrorismin tukemisesta.

      • Karstatpois

        Islamisti Sipilä ja Jihadisti Soini.


    • GustavAdolf

      Kyllä se on viisainta pikku Suomen olla kavereita joka maan kanssa eikä polttaa kynttilää molemmista päistä !

      • omaannilkkaan

        Kenen kamuna Mosulin tuhosss?


    • Järkkäri
      • politiikko

        lIVI VOI MENNÄ SINNE TURKKIIN KESKUSTELEMAAN, EI TURKIN ASIAT TÄNNE KUULUU. VOI VOI LIVI NÄKEE KIRJOITUKSISTA KUINKA KATKERUUS LOISTAA..... TYYDY SINÄ LIVI SIIHEN MÖYHÖÖN VAIN JA ANNA AIKUSITEN HOITAA PUHEET JA TYÖT, KOSKA SINUSTA EI OLE SIIHEN.


    • Järkkäri
    • Mylly-Puro

      Islamistidiktaattori Erdoganin tämän kesän saavutuksia:

      - Euroopan ihmisoikeussopimus on Turkissa poistettu voimasta
      - Yli 100.000 opettajaa, tutkijaa ja muuta viranomaista on poliittisista syistä erotettu
      - Yli 37.000 ihmistä on poliittisista syistä pidätetty
      - Yli 200 mediaa on suljettu
      - Yli 100 yliopistoa on suljettu
      - Yli 100 sairaalaa on suljettu

      Diplomaattiset suhteet Erdoganin islamistidiktatuuriin on katkaistava!

      • politiikko

        Ei ole suomen ongelma että siellä tuollaista tehään, älä täällä itke mene sinne turkkiin itkemään.


    • Edellä

      Tärkeä poliittinen avaus.

      • politiikko

        Suomessa tehdään omaa politiikkaa ja turkissa omaa. Vasurit kateellisia kun eivät koskaan pääse päättämään mistään enää. Ollaan niin ihmisoikeus aktivisteja puhe tasolla, mutta kun pitäisi löytyä niille sanoille tekoja kummasti nämä puhujat katoavat.


    • Vanhempi.valtiomies

      Jos EU haluaa tehdä yhteistyötä Turkin kanssa, pitää sen myös painostaa Turkkia, "parantamaan hallintoaan". EU:han sanoo edustavansa ihmisoikeuksia, ja oikeusvaltioperiaatteitakin.

    • Siiri.1999

      Turkin vähemmistöjen oikeuksia puolustava, islamismia vastustava oppositiopuolue HDP on maksanut jo pitkään kovaa hintaa vaalimenestyksestään haastettuaan islamistisen AKP-hallituspuolueen. Ulkoministeri Soini vaikenee ja siunaa islamistien terrorin.

    • SIHT.KV

      Jihadismi yhteinen ystävämme: Suomen ja Saudi-Arabian yhteiset aseet. Soini kiittää.

      • Huumorintajutonäijä

        Islamismin puolesta Timo Soini ja jihadimin puolesta Jussi Niinistö.


      • Kanzi
        Huumorintajutonäijä kirjoitti:

        Islamismin puolesta Timo Soini ja jihadimin puolesta Jussi Niinistö.

        Juha Sipilä ja Uskonnollinen Fundamentalismi kiittää.


    • Me puolustamme kuolemaan saakka kansamme oikeutta elää avoimessa yhteiskunnassa.

      Meidän on taisteltava jihadismia ja islamismia vastaan niiden alkuperäisillä syntysijoilla ja niitä Suomeen levittävien mädättäjien keskuudessa.

      Suomen johtavat jihadistit ovat Jussi Niinistö ja Timo Soini, jotka tärvelevät Suomen valtion maineen myymällä aseita Saudi-Arabian jihadisteille ja vaikenemella islamistisen Turkin terrorista. Lisäksi kaikki persut toimivat militarismia edistävästi, ihmisoikeuksiin, naisten oikeuksiin ja ilmastonmuutokseen välinpitämättömästi suhtautuen, jotka ovat lähi-idän terrorin ja pakolaiskriisin kolme keskeisintä syytä. Näin he päivittäin uusintavat pakolaiskriisiä ja kansainvaelluksia vahvistavia voimia.

      Suhteet islamistiseen Turkkiin on katkaistava. Aseiden myynti jihadismia tukevalle Saudi-Arabialle on lopetettava. Islamistisen Turkin seuraksi puolustusliitto NATOon liittyminen olisi epäisänmaallista. Kansanryhmää vastaan kiihottava uskonnollinen oikeisto eli Perussuomalaiset on asetettava maanlaajuiseen yhteistyöboikottiin.

    • 14.11.2016.7.11

      Turkin islamistisessa diktatuurissa tänä vuonna tapahtunut:

      - Euroopan ihmisoikeussopimus on Turkissa poistettu voimasta
      - Yli 100.000 opettajaa, tutkijaa ja muuta viranomaista on poliittisista syistä erotettu
      - Yli 37.000 ihmistä on poliittisista syistä pidätetty
      - Yli 200 mediaa on suljettu
      - Yli 100 yliopistoa on suljettu
      - Yli 100 sairaalaa on suljettu

      Diplomaattiset suhteet islamistiseen diktatuuriin on katkaistava!

    • sama.periaate

      Olen aivan samaa mieltä.

      Samoilla periaatteilla pitää toki myös katkaista kaikki yhteistyö venäjän kanssa. Venäjällä tosin vallassa eivät ole islamistit, Venäjällä vallassa ovat natsit ja se on (jos mahdollista) vielä huonompi vaihtoehto.

      • 11001001001100101

        Venäjä ei ole samassa jamassa kuin Turkki. Vaikka polkeekin niin lehdistönvapautta ja seksuaalivähemmistöjen oikeutta. Turkki todellakin rikkoo niin kansainvälistälakia kuin muitakin sopimuksia. Turkilla on valttina valtava määrä pakolaisia. Heidän päästäminen suoraan on iso ongelma. Siksi rauha Syyriaan on äärettömän tärkeää. Ilmasto kamppailuun tehoa, Irakin ja Afganistanin stabiloiminen..


      • sama.pe
        11001001001100101 kirjoitti:

        Venäjä ei ole samassa jamassa kuin Turkki. Vaikka polkeekin niin lehdistönvapautta ja seksuaalivähemmistöjen oikeutta. Turkki todellakin rikkoo niin kansainvälistälakia kuin muitakin sopimuksia. Turkilla on valttina valtava määrä pakolaisia. Heidän päästäminen suoraan on iso ongelma. Siksi rauha Syyriaan on äärettömän tärkeää. Ilmasto kamppailuun tehoa, Irakin ja Afganistanin stabiloiminen..

        Venäjäkin rikkoo kansainvälistä lakia ja muitakin sopimuksia. Poliittisia vastustajia pidätetään ja tapetaan.


      • politiikko

        Non nii täällhän on "oikein aktivisteja"? miksi täällä itkette?? menkää sinne itkemään missä tapahtuu tätä ihmisten polkemista. Koska vasuri on ruvennu välittämään lähimmäisestä???? Lopettakaa tuo paska puhuminen, koska yhestäkää vasurista ei ole siihen mitä uhoavat ihmisoikeuksista ym. paskasta.


      • keskustelupalsta
        politiikko kirjoitti:

        Non nii täällhän on "oikein aktivisteja"? miksi täällä itkette?? menkää sinne itkemään missä tapahtuu tätä ihmisten polkemista. Koska vasuri on ruvennu välittämään lähimmäisestä???? Lopettakaa tuo paska puhuminen, koska yhestäkää vasurista ei ole siihen mitä uhoavat ihmisoikeuksista ym. paskasta.

        Etkö ole oivaltanut että tämä on KESKUSTELUpalsta? Täällä on tarkoitus keskustella.

        Vasemmiston periaatteisiin kuuluvat ihmisoikeudet ja tasa-arvo (valitettavasti todellisuus on monesti ollut aivan toista). Hyvä että yritetään edistää noita.


      • 110100101001010111
        politiikko kirjoitti:

        Non nii täällhän on "oikein aktivisteja"? miksi täällä itkette?? menkää sinne itkemään missä tapahtuu tätä ihmisten polkemista. Koska vasuri on ruvennu välittämään lähimmäisestä???? Lopettakaa tuo paska puhuminen, koska yhestäkää vasurista ei ole siihen mitä uhoavat ihmisoikeuksista ym. paskasta.

        Katsoppa suojeluskuntakerholainen herännyt pillerihumalastaa, huomenta..


    • 20161116

      Suhteet islamistiseen Turkkiin on katkaistava. Aseiden myynti jihadismia tukevalle Saudi-Arabialle on lopetettava. Islamistisen Turkin seuraksi puolustusliitto NATOon liittyminen olisi epäisänmaallista. Kansanryhmää vastaan kiihottava uskonnollinen oikeisto eli Perussuomalaiset on asetettava maanlaajuiseen yhteistyöboikottiin.

    • simppeliä

      Haistakaa vittu kaikki vasurit ja muslimit.
      Vihaan teitä.

    • Vasemmistoliittolaine

      Tässä ketjussa on aiheena diplomaattisten suhteiden katkaiseminen Turkkiin. Mielenterveyspalveluita löytyy muualta.

    • Hassaninvaimot

      MIELESTÄNI SUOMEN EI TARVITSE KATKAISTA SUHTEITA TURKKIIN ,KOSKA NIITÄ EI OLE OLLUTKAAN.

    • 84848787474

      Turkki on perseestä kuten vasuritkin.

      • VASEMMISTO.JA.RAUHANAATE

        Suomella on diplomaattisuhteet Turkkiin ja Vasemmistossa ei sitä hyväksytä, koska Turkki on vajonnut islamistiseen diktatuuriin.

        Oikeistohallituksen pääministeri Sipilä ihan veljeilee Turkin diktaattorin kanssa jonka kutsui alkuvuodesta pitkäksi ajaksi Suomeen salaiseen neuvonpitoon.

        Oikeistohallituksen ulkoministeri Soini on niin kuin ennen vanhaan sanottiin suomettunut eli "kusi sukassa" mutta toivoo ettei kukaan puhuisi asiasta mitään.


      • Ville.Vanuatunmatka
        VASEMMISTO.JA.RAUHANAATE kirjoitti:

        Suomella on diplomaattisuhteet Turkkiin ja Vasemmistossa ei sitä hyväksytä, koska Turkki on vajonnut islamistiseen diktatuuriin.

        Oikeistohallituksen pääministeri Sipilä ihan veljeilee Turkin diktaattorin kanssa jonka kutsui alkuvuodesta pitkäksi ajaksi Suomeen salaiseen neuvonpitoon.

        Oikeistohallituksen ulkoministeri Soini on niin kuin ennen vanhaan sanottiin suomettunut eli "kusi sukassa" mutta toivoo ettei kukaan puhuisi asiasta mitään.

        Missä sitten muurarikin voi tuntea olonsa "miljuunaluokkaan" ?

        Ainahan tuonne on matkoja myynnissä ja "Tisu-tv" lähettelee illasta toiseen matkaoppaiden " tosisiistii viihdettä". Missä sitten olisi se maa johon voisi "prolesuuntautunut rauhanystävä" matkustaa ?
        Ei tuolla etäisyydellä ja hintatasolla missään. Kauppasuhteet taas on toinen juttu. Lähes koko aseteollisuus on myyty jo aikoja sitten kevytasetuotannon omistaa "Beretta-konserni" ja Nammokaan ei ole enää suomalaisten päätäntävallassa. Miten käy niiden työntekijöiden jos nuo konsernit siirtävät tuotantonsa muualle ?
        Onhan heidän tehtävä kauppaa eihän suomalaiset voi ostaa kaikkea tuotettua, vai voiko ? Rauhan ja sodan kysymykset ovat niin suuria ettei niitä voi jättää asiantuntemattomien päätettäviksi, sanoi joku valtiomies joskus 10 luvulla. Se oli silloin ennen kumpaakin maailmansotaa ja pätee vieläkin.


    • Apuhoitaja

      Lapsiinsekaantuminen on vakava rikos eikä kukaan kunniallinen ihminen sellaiseen rupea. Moraalinen arvostelukyky on jäänyt kehittymättä, jos tuollaiset erikoiset halut muuttuvat toiminnaksi.

    • TASA-ARVO.JA.KANSANVALTA
    • Apuhoitaja

      Ei liity otsikkoon, mutta korjaan väärän tiedon. Saudi-Arabiassa, Omanissa ja Pakistanissa avioliiton ulkopuolinen seksi on laitonta ja aviolitton alaikäraja 18 vuotta.

    • hehhehhee

      mitä helvettiä meille jotkut kurtit kuuluu nurin vaan jos ei yhteiskuntaan sopeudu.kannatan ehdottomasti etnistä siivoomista

      • VASEMMISTO.JA.RAUHANAATE

        Etninen puhdistus on sotarikos ja siitä tulee rangaista ankarimman mukaan. Kurdistan on vapauden ja tasa-arvon linnake islamistisia diktaattoreita vastaan.


    • Vasemmistoliittolaine

      Li Anderssonin kannanotto:

      ”Suomen ja EU:n tulee vaatia poliittisten vankien ja kansanedustajien vapauttamista sekä reagoida vahvemmin Turkin ihmisoikeus- ja demokratiakehitykseen. Asekauppa Turkin kanssa tulee lopettaa.”

    • Kaino.Kyldyyrimies

      Juu niinhän se Andersson vaatii ?
      Nyt vaan käy niin että Turkki avaa rajat ja EU hukkuu kansainvaellukseen. Kas kun on jo Ukrainan kanssa viisumit poistettu niin onpa meillä mukavaa kun pääsemme tutustumaan kulttuureihin ihan omakohtaisesti. V-läiset varmaan taputtavat ??

    • SIPILÄN.BISNEKSET

      Taas tuli Sipilän palkkaama persutrolli puolustelemaan hallituksen yhteistyötä islamistien kanssa ja aseiden myyntiä jihadisteille.

      • Leksa.Lehtienlukija

        V-liitto olikin nopeampi taputusviive oli vain 4 minuuttia. Aktiivisuutta siis riittää jopa ulkomaan asioiden saattamiseen tolalleen. Kuitenkin vasta aika näyttää mitä tapahtuu. Kun masinoidut turistit ovat Lesboksella keränneet kaikki liivit rannalta on seuraavan ryntäyksen aika. Sen eristimenä ei toimi ainakaan mikään boikottitoimi, pitäisiköhän kysellä niiltä jotka eivät asianomaisia ole ??? Ai niin mikähän lienee tuon Kaino Kyldyyrimiehen näkemys. Tuo kommentointihan on sama kuin mannermaisten lehtien uutisointi. V-liiton toimisto taas toisti kantansa mukaan "Taas tuli Sipilän palkkaama persutrolli puolustelemaan hallituksen yhteistyötä islamistien kanssa ja aseiden myyntiä jihadisteille."
        Siis silmät kiinni ja "hau hau".


    • tunne.edes.rahoittajasi

      No taasko tuli persutrolli puolustelemaan hallituksen yhteistyötä islamistien kanssa ja aseiden myyntiä jihadisteille. Islamisti ja jihadisti maksaa. Sipilä kiittää ja maksaa.

    • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

      Vasemmistoliiton Li Andersson vaatii Turkkia vapauttamaan oppositiokansanedustajat.

      Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson on huolissaan Turkin ihmisoikeustilanteesta. Marraskuun alussa kurdien ja vähemmistöjen oikeuksia puolustavan HDP:n puheenjohtajat sekä useat kansanedustajat pidätettiin Turkissa.

      – Euroopan parlamentti ja EU-maat eivät uskalla puuttua Erdoganin ja valtapuolue AKP:n epädemokraattisiin toimiin, Andersson arvioi maan presidenttiä Recep Tayyip Erdoğania.

      Andersson vierailee tällä viikolla Turkissa yhdessä muiden pohjoismaisten vasemmistopuolueiden puheenjohtajien ja edustajien kanssa. He tapaavat Kansan demokraattisen puolueen (HDP) edustajia ja yrittävät päästä tapaamaan puolueen vangittua puheenjohtajaa Selahattin Demirtaşia.

      – Emme voi seurata hiljaisina vierestä, kun Turkki muuttuu Erdoganin johdolla diktatuuriksi. Olemme paikan päällä osoittaaksemme, että pohjoismaalaiset vasemmistopuolueet eivät voi hyväksyä opposition hiljentämistä ja vangitsemista, hän sanoo.

      Viimeksi kuluneen vuoden aikana Turkin hallitus on vainonnut maan kurdiväestöä ja ihmisoikeuspuolustajia entistä voimakkaammin.

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3641037-andersson-on-huolissaan-turkin-tilanteesta-eu-maat-eivat-uskalla-puuttua

      • Edellä

        Oikein!

        Ihmisoikeudet eivät ole kauppatavaraa!

        Ulkopolitiikka ei sovi uskonnollisen oikeiston johdettavaksi!


    • OmistaHuolissaan

      Pitäisikö reakoita. Tai ei reakoita. Toivoisin vasemmistonuorten reakoivan tähän hätään. Mitä edustaa. Leipäjonoissa olevat kansalaiset. Vähävaraiset eläkeläiset. Syrjätyneet. Ja muut yhteiskunnan ulkopuolelle jääneet.

      • Pyöräilevä.Feministi

        Vasemmistonuoret kantavat vastuunsa köyhimmistä kotimaassa ja ulkomailla. Perussuomalaiset eivät kanna vastuuta edes rasististen kiihottajiensa siisteyskasvatuksesta.


    • Tiitus.Sinisilmä

      "Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson on huolissaan Turkin ihmisoikeustilanteesta. Marraskuun alussa kurdien ja vähemmistöjen oikeuksia puolustavan HDP:n puheenjohtajat sekä useat kansanedustajat pidätettiin Turkissa."

      Jos nyt ensin ajatellaan mihin olemme EU ssa sitoutuneet ?
      Olemme liittovaltion osa joka noudattaa säntillisesti EU määräyksia niin ulko kuin sisäpolitiikassa. Olemme myös tehneet tiettyjä sopimuksia NATO n kanssa . Nämä estävät heikentämästä yhteistä EU puolustusta. Turkki on vaikutusvaltainen ja strategisesti tärkeä NATO maa jonka tehtävä on sulkea Bosborin salmi tarvittaessa. Suomalaisille ei ole oikeutta poiketa EU linjauksista ulkopolitiikassaan. Lisänä on se ettei Turkki odota ikuisuuksia viisumivapauttaan, avaimena tuolle on paperittomien joukko päästö EU alueelle. Joten V-liiton neitoset meluavat suotta "suhderuletillaan" joka ensinäkemältä vaikuttaa pelkältä kuntavaalien kannatuslukemien kohotusyritykseltä. Samaa asiaa näyttää myös tekevän toinenkin jopa TV aikaa saanut kohotusyritys.

    • Vasemmistoliittolaine

      Ulkopolittiseksi naamioitua höpinää. Turkki harjoittaa ihmisoikeusrikoksia oman maansa sisällä ja siksi Vasemmistoliitto sitä kritisoi.

    • tämähtelee

      Erdoganin perimmäisenä pyrkimyksenä kuitenkin lienee uskonnon ja politiikan erottaminen toisistaan, jotta EU -liityntä olisi mahdollinen. Poliittisen islamin terroriteot luultavasti kuitenkin tulevat jatkumaan vuosikymmeniä niin Turkissa kuin EU:ssakin, jos Turkki unioniin liittyy.

      • iaia

        Jopahan oli tulkinta! Vai on diktaattori Erdogan nyt oikein demokratian esitaistelja!


    • Molomomok

      Ainoa järkevä kannanotto, jonka vasurit ovat tehneet vuosikymmeniin.

    • halla-ahomuuttaakaiken
      • Eemeli.1997

        Älä klikkaa ryssäfasistien valemediaa. Älä tue ulkomailta johdettua propagandaa.


      • Karihaaran.Tenho

        Öljystä sotivat suurvallat käyttävät pakolaiskriisiä sodan ulkopuolella olevien EU-maiden kuten Suomen vastaisiin toimiin ja tarkoituksellisesti pyrkivät rikkomaan yhteiskuntarauhaa. Äärioikeisto palvelee suurvaltoja ja syyllistyy maanpetokseen.


      • ROIHUVUORI
        Karihaaran.Tenho kirjoitti:

        Öljystä sotivat suurvallat käyttävät pakolaiskriisiä sodan ulkopuolella olevien EU-maiden kuten Suomen vastaisiin toimiin ja tarkoituksellisesti pyrkivät rikkomaan yhteiskuntarauhaa. Äärioikeisto palvelee suurvaltoja ja syyllistyy maanpetokseen.

        Vasemmistoliiton ja Vasemmistonuorten puheenjohtajat vaativat jo viime vuoden puolella Suomea lopettamaan veljeilemisen Turkin wannabe-diktaattorin kanssa. Hollannissa, Ruotsissa ja Tanskassa siihen on nyt herätty. Suomen oikeistolainen nuoleskeluhallitus kuitenkin edelleen kumartaa kaikkia jotka maksavat tarpeeksi.


    • Järkkkäri

      Anni Ahlakorpi, Vasemmistonuorten puheenjohtaja:

      – Turkin kehitys täysimääräiseksi diktatuuriksi on valmis, kun sen oppositio on heitetty vankilaan. Suomi ja EU ovat toimettomuudellaan siunanneet Erdoganin tien yksinvaltiaaksi.

    • Faari.40

      Vasemmistonuorten pj ja Vasemmistoliiton pj ainoina puolustavat demokratiaa. Tämä on nähty ennenkin. Aina kun tulee kriisi, niin Vasemmisto on ainoa joka näin tekee.

      • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

        Meillä isänmaallisessa edistyksellisessä Vasemmistossa halveksutaan kaikkia laajentumishaluisia suurvaltoja ja kaikkia ylikansallisia suuryhtiöitä ja kaikkia uskonnollisia autoritaarisia liikkeitä tasapuolisesti.


    • VASEMMISTO.JA.RAUHANAATE

      Öljystä käydään parhaillaan sotia useassa maassa.

      Yksi rintamista kulkee Länsi-Euroopassa, missä öljystä riippuvaiset militaristiset suurvallat ja suuryhtiöt pyrkivät pakolaiskriisiä hyväkseen käyttäen rapauttamaan vastuullisten sodan ulkopuolella toimivien valtioiden yhteiskuntarauhaa.

      Oikeistopopulistisen kansanryhmiä vastaan suunnatun kiihotuksen rahoittajat ja hyötyjät ovat ne suurvallat ja ne suuryhtiöt, jotka parhaillaan öljysotia käyvät. Niiden suhteellinen etu on Suomen kaltaisten valtioiden suhteellisen aseman heikentäminen.

    • VasuriNainenIlmanKarvoja

      Moni vasurinainen joutuukin nyt hakemaan eroa Karvakouramiehestään.
      Onhan aate tärkeämpi tässä tilanteessa.
      Nyt loppuu perheessä Kebabin-syönti ja täytetään jääkaappi Camping-makkaralla ja kaljalla.

    • Suolahden.Urho

      Kirjoituksesi oli aivoton. Suomessa asuvat 10.000 kurdia vastustavat ja kurdit myös sotivat Turkin islamistista diktaattoria vastaan. Vain täyskahelit natsit syyttävät heitä uskonnollisen dikatatuurin teoista. Sama kuin haukkuisi Viipurin evakkoja ryssiksi.

    • Järkkkäri

      Vasemmistonuoret vaatii Suomea katkaisemaan yhteistyönsä Turkin hallituksen kanssa. Sipilän oikeistohallitus tukee islamistista diktatuuria.

      Anni Ahlakorpi, Vasemmistonuorten puheenjohtaja:

      - Täysimittainen diktatuuri on valmis!

      • Edellä

        Ahlakorpi on rohkeasti kansanvallan asialla.


    • Puoli-islamistinen protofasismi kuvannee parhaiten Turkin nykyhallintoa. Mikäli EU ei sano mitään, niin seuraava askel on puolet enemmän.

    • Pispalan.Tarmo

      Vasemmisto Suomen ja isänmaan asialla. Persut Turkin ja Natosotilaiden asialla.

    • Vasemmistoliittolaine

      Li Andersson varoitti jo viime vuonna ja Anni Ahlakorpi vaati suhteiden jäädyttämistä Turkkiin. Molemmat olivat aikaansa edellä. Turkin diktaattori uhkailee jo pieniä EU-maita.

      • gbuk

        Vasemmisto puolustaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Oikeisto puolustaa öljy-yhtiöitä.


      • gbuk
        gbuk kirjoitti:

        Vasemmisto puolustaa ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Oikeisto puolustaa öljy-yhtiöitä.

        Sipilän ja Soinin vaalikassojen yhteys Rosneftiin ja Mobiliin välitön vai välillinen?


    • gbuk

      Koska julkistetaan Sipilän ja Erdoganin viimevuotisen Suomen tapaamisen muistiot? Niistä ollaan kiinnostuneita nyt muuallakin kuin Suomesa.

      • Kopsasintuolta

        Turkin diktatorisen presidentin Erdoganin puolue on nimeltään Oikeus ja Kehitys ja se on poliittiselta suuntaukseltaan konservatiivinen ja islamistinen.

        Erdogan ajaa toisaalta uusliberalistista markkinataloutta ja toisaalta pyrkii tuomaan islamistisia aineksia Turkin lainsäädäntöön.

        Erdoganin vahvin tukijoukko on maaseudun uskonnollinen väestö ja erityisesti entisten talonpoikien jälkeläiset, jotka ovat miljoonittain muuttaneet suurkaupunkien slummeihin. Lähiöpersut.

        Vuonna 2008 Erdoganin Oikeus ja Kehitys -puoluetta esitettiin lakkautettavaksi. Pääsyyttäjä vaati myös Erdoganin sulkemista politiikasta viideksi vuodeksi.

        Syyksi määritettiin, että Erdoganin puolue on islamismia edistävien toimien keskipiste. Perustuslaillisen oikeuden tuomarien enemmistö ääänestikin lakkauttamisen puolesta. Määräenemmistö jäi kuitenkin yhden äänen päähän.

        Aikaisemmin Erdogan on toiminut kahdessa muussa puolueessa, jotka molemmat on kielletty perustuslainvastaisina niiden uhattua maallista Turkkia islamistisina.

        Vuonna 1998 Erdogan myös tuomittiin uskonnollisen vihan lietsomisesta 10 vuodeksi vankeuteen.

        Erdogan myös vastustaa sukupuolten tasa-arvoa ja pyrkii rajoittamaan naisten oikeuksia.

        Tällaisen henkilön pääministeri Sipilä kutsui Suomeen ja salasi hänen kanssaan käytyjen keskusteluiden sisällön. Ulkoministeri Soinin harjoittama Erdoganin mielistely on Länsi-Euroopassa aivan poikkeuksellista. Kuka maksaa ja kenelle?


      • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

        Aiheellinen kysymys ja ajankohtainen. Turkin uskonnollinen oikeistodiktatuuri uhkailee jo Hollantiakin. Seuraavaksi Suomea?


      • gbuk
        Kopsasintuolta kirjoitti:

        Turkin diktatorisen presidentin Erdoganin puolue on nimeltään Oikeus ja Kehitys ja se on poliittiselta suuntaukseltaan konservatiivinen ja islamistinen.

        Erdogan ajaa toisaalta uusliberalistista markkinataloutta ja toisaalta pyrkii tuomaan islamistisia aineksia Turkin lainsäädäntöön.

        Erdoganin vahvin tukijoukko on maaseudun uskonnollinen väestö ja erityisesti entisten talonpoikien jälkeläiset, jotka ovat miljoonittain muuttaneet suurkaupunkien slummeihin. Lähiöpersut.

        Vuonna 2008 Erdoganin Oikeus ja Kehitys -puoluetta esitettiin lakkautettavaksi. Pääsyyttäjä vaati myös Erdoganin sulkemista politiikasta viideksi vuodeksi.

        Syyksi määritettiin, että Erdoganin puolue on islamismia edistävien toimien keskipiste. Perustuslaillisen oikeuden tuomarien enemmistö ääänestikin lakkauttamisen puolesta. Määräenemmistö jäi kuitenkin yhden äänen päähän.

        Aikaisemmin Erdogan on toiminut kahdessa muussa puolueessa, jotka molemmat on kielletty perustuslainvastaisina niiden uhattua maallista Turkkia islamistisina.

        Vuonna 1998 Erdogan myös tuomittiin uskonnollisen vihan lietsomisesta 10 vuodeksi vankeuteen.

        Erdogan myös vastustaa sukupuolten tasa-arvoa ja pyrkii rajoittamaan naisten oikeuksia.

        Tällaisen henkilön pääministeri Sipilä kutsui Suomeen ja salasi hänen kanssaan käytyjen keskusteluiden sisällön. Ulkoministeri Soinin harjoittama Erdoganin mielistely on Länsi-Euroopassa aivan poikkeuksellista. Kuka maksaa ja kenelle?

        Erdoganin propagandisteja ei pidä päästää Eurooppaan, Turkin pakolaissopimus on purettava ja EU-neuvottelut katkaistava ja pakolaissopimuspalkkiot jäädytettävä.


      • kankankankan
        gbuk kirjoitti:

        Erdoganin propagandisteja ei pidä päästää Eurooppaan, Turkin pakolaissopimus on purettava ja EU-neuvottelut katkaistava ja pakolaissopimuspalkkiot jäädytettävä.

        Turkinhyysääjä Soini erotettava ulkoministerin virasta.


      • pikku.olio
        kankankankan kirjoitti:

        Turkinhyysääjä Soini erotettava ulkoministerin virasta.

        Sipilä on Erdoganin liittolainen.


      • Raahelainen
        pikku.olio kirjoitti:

        Sipilä on Erdoganin liittolainen.

        Soini on Erdoganin etärakastaja.


      • gbuk

        EU-maiden ulkopuoliset suurvallat tulevat Länsi-Euroopan uskonnollista oikeistoa samasta syystä kuin Turkin islamistista oikeistoakin. Luodakseen sekasortoa EU-maihin.


      • Ristijärveltä
        gbuk kirjoitti:

        EU-maiden ulkopuoliset suurvallat tulevat Länsi-Euroopan uskonnollista oikeistoa samasta syystä kuin Turkin islamistista oikeistoakin. Luodakseen sekasortoa EU-maihin.

        Soini selittää että Erdoganin kanssa pitää tehdä yhteistyötä. Paljonko sille on siitä maksettu?


      • 22-3-2017
        Ristijärveltä kirjoitti:

        Soini selittää että Erdoganin kanssa pitää tehdä yhteistyötä. Paljonko sille on siitä maksettu?

        Ministeriys?


      • Kaivos-kuoppa
        22-3-2017 kirjoitti:

        Ministeriys?

        Sipilän ja Soinin kristitty uskonnollinen ikeisto hyysää islamisteja, koska nämäkin edustavat uskonnollista oikeistoa. Van Vasemmisto puolustaa vapautta ja demokratiaa ja ihmisoikeuksia.


      • hihhulitsoinijaerdogan
        22-3-2017 kirjoitti:

        Ministeriys?

        Soini nuoleskelee Turkin diktaattoria ja pilaa Suomen maineen.


      • PYÖRÄILEVÄ-FEMINISTI
        hihhulitsoinijaerdogan kirjoitti:

        Soini nuoleskelee Turkin diktaattoria ja pilaa Suomen maineen.

        Sipilä on Erdoganin peniksenjatke. Omasta mielestään tietysti toisinpäin.


      • VASEMMISTO.LAINEN
        PYÖRÄILEVÄ-FEMINISTI kirjoitti:

        Sipilä on Erdoganin peniksenjatke. Omasta mielestään tietysti toisinpäin.

        Sipilä ja Soini suojelevat kaikkia ihmisoikeuksien rikkojia. Viimeksi Naapuri-Venäjällä rauhanomaisen mielenosoituksen väkivaltaisesti tukahduttanutta diktaattoria.


      • Volkkeri

        Li Andersson matkustaa Turkkiin tukemaan demokraattista oppositiota.

        Putinisti Soini puolustelee Venäjän diktaattorin ihmisoikeusrikoksia.


      • Suolahden.Urho

      • gbuk
        Raahelainen kirjoitti:

        Soini on Erdoganin etärakastaja.

        Sipilä pitää perää.


    • Järkkkäri

      Tämän ketjun aiheena on yhteistyön katkaiseminen Turkin diktatorisen islamistisen oikeistohallituksen kanssa, mitä Vasemmistonuoret ensimmäisenä Suomen poliittisena järjestönä esitti jo viime vuonna.

      • Boris.Banderollivitz

        Jos poliittisella järjestöllä ei ole muuta tekemistä on tuokin osoitus siitä , että puoluerekisterissä on vielä muutamia jäseniä.

        Luulin , että vain "kiikkutuolivaiheeseen" kuuluu jatkuva jankkaaminen aiheista jolle ei ole liioin sosiaalista tilausta ja mahdollisuutta toteutua. Mutta näkyy tuo olevan myös muutamien nousuhaluisten pienpoliitikkojen harrastekin. On toki itsekehun paikka olla "se päänavaaja" olipa sitten aihe miten paksu tahansa.

        Ilokseni kuitenkin huomasin ennen Äitienpäivää pidetyn "mielenilmaisun" tehon, siinä sukset jalassa vaadittiin lunta. Toki sitä saatiin ja siten kulkue onnistui kohde jolle pyyntö esitettiin otti sen todesta "Belsebuubi" eli toiselta nimeltään "P-le" kuunteli herkällä korvalla pyyntöä. Sitä en tosin tiedä minkä puolueen nuorisojärjestö se järjesti. Lehtikuvan mukaan olivat kuitenkin nuorisojärjestöä. Monissa ns. Perinnepuolueiden nuoret kun alkavat olla ei suksin vaan rollaattorein liikkuvia. Jospa v_liitto järjestäisi samanhenkisen kulkueen Turkin turvaksi, siitä mahtaisi olla välitön apu.


    • 25.5.2017

      Muu EU seuraa esimerkkiä. Ensi vaiheessa Turkin EU-neuvottelut katkaistaan. Erdogan eristetään.

    • Apu-hoitaja

      Vasemmistonuoret ovat järjen ääni. Suomen ulkoministeriö on suomettunut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe