Antarcticalle 35 vuoden matkustuskielto

antarcticanlehtonen

BBC Newsin mukaan kuluneen matkailusesongin aikana Antarcticalla on oletettu kayneen 37,000 turistia, joista 10,000 ei koskaan poistu laivasta. Antarcticalla ei saa enaa tupakoida, syoda eika kayda tarpeillaan, eika Antarcticalle saa jattaa mitaan jalkeensa eika sielta saa ottaa mitaan mukaansa paitsi valokuvia. Lokakuun lopussa 2016 ne teki uuden lain jonka mukaan Antarctican Rossin merelle julistettiin maailman suurin merisuojelualue, jota halutaan laajentaa, joten yksityislaivoja ei paasteta Antarcticalle seuraavien 35 vuoden aikana. BBC News 12. 1. 2016:

Should tourists be banned from Antarctica?

There is no eating or smoking on land and we are instructed to take nothing away except photographs and leave nothing behind, not even a bit of yellow snow.

"So don't drink too much at breakfast," grins Boris.

http://www.bbc.com/news/magazine-30709924

Antarcticalle 35 vuoden matkustuskielto

Jep, ne teki uuden lain jonka mukaan Antarctican Rossin merelle julistettiin maailman suurin merisuojelualue, jota halutaan laajentaa. Yksityislaivoja ei paasteta Antarcticalle seuraavien 35 vuoden aikana. BBC News 28. 10. 2016:

World's largest marine protected area declared in Antarctica

"This is the biggest protected area on the land or the sea, this is the first large scale MPA on the high seas, they are largely unprotected."

Environmentalists have welcomed the move to protect what's said to be the Earth's most pristine marine ecosystem.

They hope it will be the first of many such zones in international waters.

Ultimately, the parties agreed on 35 years.

http://www.bbc.com/news/science-environment-37789594

39

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se on oikein.

    • Etelämantereen luonnonsuojelu on tärkeää!

      Tosin turismia ei ole kielletty vieläkään alueella. Nuo uutiset eivät siitä kertoneet eikä suojelualue estä sitä.

    • antarcticanlehtonen

      No kuka haluaa menna sellaiseen matkakohteeseen, jossa melkein kolmannes turisteista ei koskaan poistu laivasta, ja jossa ei saa enaa tupakoida, syoda eika kayda tarpeillaan, ja josta ei saa jattaa mitaan jalkeensa eika sielta saa ottaa mitaan mukaansa paitsi valokuvia, kuten Antarcticalla on kasketty tekemaan? Enta jos muihinkin matkakohteisiin tehtaisiin samanlaiset saannot luonnonsuojelun nimissa, koska onhan jokaisessa matkakohteessa elaimia ja luontoa, joten eiko niita sitten pida suojella samalla tavalla? Eivat ne suojele niita samalla tavalla, koska muista matkakohteista kuin Antarcticalta ei vaitetysti paase uudelle Maalautaselle, ja siksi ne tekivat saannot Antarctican kohdalla.

      Miksi esim. pohjoisten arktisten merialueiden rannikoilla kaikki matkustajat saavat poistua laivasta rannikolle ja saavat siella tupakoida, syoda ja kayda tarpeillaan, ja saavat ottaa jotakin sielta mukaansa ja saavat jattaa sinne jotakin jalkeensa? Siksi, koska pohjoisten arktisten merialueiden rannikoilta ei uskota voitavan paasta uudelle Maalautaselle.

      • vsdawewea

        Pohjoiseen on ollut helppo päästä ja ihminen on jo jättänyt sinne jälkensä. Etelämanner sen sijaan on pystynyt säilymään ilman ihmiskosketusta miljoonia vuosia..........auts. ihminen ei ole niin vanha. Etelämanner on yksi harvoista paikoista, jonne vasta nykyään ihminen pääsee ja silti niin erikoinen että jos kusee hankeen niin siitä jää sinne pöpöjä ja lopuksi kaikki siellä asuvat smurfit kuolee pois.

        Kuka nyt haluaisi länsimaisen ihmisen kusta jättää sukupolvien taakaksi??? En ainakaan mä.


    • Ei ole olemassa mitään maalautasia. Maa on planeetta.

      • Lisäyksenä vielä edelliseen voisit kertoa, että miten yötön yö on mahdollinen maalautasmallissa etelämantereella?


    • antarcticanlehtonen

      Yoton yo on mahdollinen Etelamantereella, koska maalautasmallissa aurinko kiertaa maalautasen ymparilla olevan Etelamantereen lahella silloin, kun meilla on Euroopassa talvi, samalla tavalla kuin aurinko kiertaa lahella pohjoista arktista aluetta silloin, kun meilla on Euroopassa kesa, jolloin sen pohjoisimmilla alueilla on myos yoton yo.

      Olen aikaisemmin sanonut, etta suhtaudun epaillen koko Etelamantereen olemassaoloon, mutta jos oletetaan, etta se on olemassa, niin maalautasmallissa, jonka mukaan aurinko kiertaa maalautasen ylapuolella, ei ole ongelmaa yottomissa oissa kesalla eika talvella, ei etelaisella eika pohjoisella arktisella alueella.

    • antarcticanlehtonen

      Jos perustan matkatoimiston, joka myy matkoja sellaiseen matkakohteeseen, jossa melkein kolmannes turisteista ei koskaan poistu laivasta, lentokoneesta, linja-autosta tai muusta ajoneuvosta, ja jossa matkakohteessa ei saa tupakoida, syoda eika kayda tarpeillaan, ja josta ei saa jattaa mitaan jalkeensa eika sielta saa ottaa mitaan mukaansa paitsi valokuvia, kuten Antarcticalla on kasketty tekemaan. niin mita luulette, eiko se ole silloin kaytannossa sama asia kuin etta myyn matkoja kielletylle alueelle, jossa saa olla vain niin kauan kunnes tulee nalka tai pitaa kayda tarpeillaan tai alkaa haluta tupakkaa?

      Kaytannossa ne kiellot ovat sama asia kuin laittaa kielto yleensakaan menna koko alueelle, jota kuitenkin mainostetaan turistikohteena. Jos sallitaan jollekin alueelle meno, mutta samalla kielletaan tekemasta siella mitaan, niin se on kaytannossa sama asia kuin kieltaa alueelle meno.

      • Ympäristönsuojelu on tärkeämpää kuin turismi.

        Et vastannut tuohon yötön yö älyttömyyteen?

        Ainiin. Etelämantereen talviaikaan kun taivaalla näkyy tähdet, niin ne pyörivät eteläisen taivaannavan ympäri mikä ei sovi myöskään lautasmalliin.


      • fgtuq

        Ei ne tähdet mihinkään pyöri ne on kiinteitä luminenssilautasia.
        Tätä todistaa myös se tieteellinen fakta, että lautanen on universumin yleisin muoto. Seuraavaksi tulee puoliympyrä ja sitten L-muotoinen kolmioprofiili.


    • 24HourSunIsFake
    • mikä_on

      Antarctica? Kuulostaa avaruusalukselta. Kirjoita suomea!

    • antarcticanlehtonen

      Se on totta, ettei aurinko voi nakya samaan aikaan koko Antarctican alueella, kun maalautasmallissa Antarctica kiertaa maalautasta. Yoton yo voidaan Antarcticalla kuvata silloin, kun meidan Euroopassamme on talvi, vain Antarctican tietylta alueelta yhdella kertaa, eika sen joka alueelta samaan aikaan. Ne videot joissa nakyy yoton yo Antarcticalla, on taltioitu juuri niilta tietyilta alueilta.

      Japanissa loydettiin eraasta buddhalaisesta temppelista noin tuhat vuotta vanha Maalautasen kartta, jossa nakyy myos muita mantereita. Tasta asiasta oli artikkeli hawaijilaisessa sanomalehdessa nimelta Hawaiian Gazette vuonna 1907 ja artikkelin otsikko oli: Was This World Map Made Ten Centuries Ago? Myos se kartta oli julkaistuna sanomalehden artikkelissa. Linkki jossa se kartta ja koko artikkeli on skannattuna:

      https://whotfetw.com/blog/?p=10102

      Olen itse nimennyt sen kartan Uusien Maalautasten kartaksi.

    • antarcticanlehtonen

      En ota kantaa siihen, etta mitka tahdet nakyvat yotaivaalla Antarcticalta eri vuodenaikoina, koska en ole siella koskaan itse kaynyt, ja NASA:n juttuihin en usko missaan asiassa.

      Itse en lahde matkalle Antarcticalle, koska siella voi minunlaiselleni NASA:n juttujen kiistajalle kayda hassusti, ja vaikka sinne menisinkin eika minulle kavisi siella huonosti, niin en voi kuitenkaan tietaa, etta olenko vain jossakin etelaisen meren arktisella pienella saarella oikean Antarctican sijasta, joka saattaa itsessaan olla kokonaan vain petkutusvalokuvilla, petkutusvideoilla, lavasteilla ja palkatuilla nayttelijoilla tehty samanlainen petkutus kuin kuulennotkin.

    • cdcffd

      Satoja näyttelijöitä odottaa koko ajan, mihin Lehtonen suunnistaa. " saattaa itsessaan olla kokonaan vain petkutusvalokuvilla, petkutusvideoilla, lavasteilla ja palkatuilla nayttelijoilla tehty samanlainen petkutus kuin kuulennotkin."

      Hoh-hoijaa. Niinpä tietysti.

    • Ei NASA ole ainut järjestö mikä taivasta katsoo ja sinne kurkottaa. Eteläinen taivaannapa näkyy muiltakin eteläisiltä mantereilta ja näet kuinka tähdet pyörivät sen ympäri.

    • RinssieverstiHarry

      Kyllähän tuolla Etelämantereella on jotain tosi kummallista.
      Menot sinne ominpäin ovat aseellisesti estettyjä?!
      Ympäripurjehduksia ei ole tehty eikä liioin mantereen ylilentoja?!

      Siellä on satoja lämpimänveden järviä ja jokia sekä tuhansia neliökilometrejä paljasta maata. Näistä ei paljoa dokumentoida vaikka juuri ne olisivat kiinnostavia. Kerrotaan vain hyytävästä kylmyydestä joka paikassa?!

      https://www.youtube.com/watch?v=O00GRYUUMRE

      • Ja sinulla olisi näin suuret salaisuudet käsissäsi joka on piilotettu muulta maailmalta?


      • newsmag

        Kyllä on salaista. Onneksi suomalainen retkikunta lähtee tutkimaan Antarktikan mysteeriä. Kuten on tehnyt tiettävästi vuosittain usean vuoden ajan.

        "Suomalainen Finnarp-retkikunta lähtee perjantaina jälleen kohti Etelämantereella sijaitsevaa Aboan tutkimusasemaa.

        Suomalainen Finnarp-retkikunta lähtee perjantaina jälleen kohti Etelämantereella sijaitsevaa Aboan tutkimusasemaa. Tarkoitus on viettää tutkimusasemalla vajaat kolme kuukautta, jona aikana huolletaan tutkimusasemaa ja sen havainto- ja mittauslaitteistoja.

        Suomen oma Etelämanner-tutkimusasema Aboa sijaitsee Kuningatar Maudin maalla noin 130 kilometrin päässä rannikolta ja noin 5  000 kilometrin päässä Etelä-Afrikan Kapkaupungista. Asemalla on työ- ja asuintilat 12 hengelle.

        Suomesta tehdään tutkimusmatkoja Etelämantereelle vuosittain. Tutkimusaiheet ovat liittyneet muun muassa meri- ja rakennetekniikkaan, merentutkimukseen, ilmatieteisiin, geologiaan ja geofysiikkaan.

        Matkat ajoittuvat marras-helmikuulle, jolloin Etelämantereella on kesä ja pakkasta yleensä maksimissaan 15 astetta."

        Huomasitteko muuten - jos Finnarpin kääntä toisin päin, saadaan Prannif!!! Voi jumalauta, tämä alkaa olla vakavaa. Kelatkaa Prann if! Se liittyy jotenkin Fox-uutiskanavan kuumaan Elisabeth Prann'iin. One Ellu antarktikalainen androidi?

        Huh!!


    • antarcticanlehtonen

      En mina eika kukaan muukaan voi matkustaa Antarcticalle yksin, vaan sellaiseen pitaa varata seuramatka. Pohjois-Koreassa on sama tilanne. Siella on tunnettua, kuinka seuramatkaturistiryhmia vahtivat koko ajan valtion agentit, ja turistien matkan varrelle on maaratty nayttelijoita nayttelemaan hyvinvoivia pohjoiskorealaisia, ja osa heista tekee naytoksia matkailijoille puistoissa ja muilla alueilla, ja vaikutelmana on se, etta ne puistoissa tanssivat pohjoiskorealaiset tekevat niita naytoksia ilman turistejakin, etta se kuuluu pohjoiskorealaiseen elamantyyliin.

      Pohjois-Koreassa turistien matkareitin varrella on myos supermarkettien nakoisia kauppoja, joiden nayteikkunat ovat taynna hedelmia maailman eri alueilta, mutta oikeasti ne hedelmat ovatkin muovista jaljitelmakraasaa, jotka nayttavat kaukaa aidoilta. Turisteja kuljettavat ajoneuvot eivat pysahdy sellaisten kauppojen luona, eivatka turistit paase kavelemaan vapaasti kaduilla tarkistamaan, ovatko ne nayteikkunoiden hedelmat aitoja, mutta tutkivat journalistit ovat paljastaneet kuitenkin nama asiat, ja he ovat todistaneet, etta suurin osa pohjoiskorealaisista elaa suuressa koyhyydessa ja kurjuudessa. Kun kerran Pohjois-Koreaan matkustavia seuramatkaturisteja huijataan talla tavalla, niin samankaltaiset petkutukset eivat ole vaikeampia tehda Antarcticalle matkaaville seuramatkaturisteillekaan.

    • Maalautasmalli ei kykene selittämään moniakaan havaintoja mitä kuka tahansa pystyy tekemään esim muiden planeettojen liikkeistä mitkä heliosentrinen malli selittää täydellisesti.

      Jopa kuunpimennykset osattiin ennustaa kauan ennen internettiä tai NASAa heliosentrisen mallin avulla. Samaan ei pysty lautasmalli.

    • Auringonpimennyskö

      Kuunpimennys?

    • hörpätin
    • azzz88
    • Tässä.syy

      Siellä on se alienien ja vanha natsien tukikohta,eikä niitten haluta paljastuvan koko maailmalle,siksi kiellot.

      • rgethgh

        Ja ne tukiohdat otetaan uudestaan käyttöön kun eliitti pakenee killaryn vaalihäviötä. Vaan eipä se riitä heitä pelastamaan.


    • vahinkoja

      Maailma on litteä ja reuna on nyt löytynyt Antarktikselta siksi kielto matkustamiseen, jottei satu tippumisia.

      • VesipysyyPlätällä

        Höhlä. Siellä on lasikupu joten putoamisia ei tapahdu.
        Jenkit räjäyttelivät siellä pieniä atomipommeja operaatio High Jumpin aikana mutta eivät saaneet sitä hajalle:
        https://www.youtube.com/watch?v=B97kDYEIWvE


      • hauraslasi

        Aivan mutta räjäyttelystä seurasi se että kupu joudutaan nyt aitaamaan, ettei yleisö pääsisi liian lähelle (särkymisvaara). Aitaamisessa on arvioitu menevän noin 35 vuotta.


    • oiririri

      Sampein jätkät, tää on salaista tietoa. Nyt kaikki idiootit tietää

    • OletteNoloja

      Maalättyyn uskovat ovat henkisesti sairaita ja jälkeenjääneitä idiootteja. Muistakaa ne lääkärin määrämät lääkkeet.

      • hähähähähähäääää

        Käy sinä imbesilli ensin alakoulusi loppuun.
        Siellä opetetaan äidinkielen oikeinkirjoitusta.


    • tämäyksisyy

      Ehkä syynä on se, että halutaan salata muilta se, että Antarctiksella ei jäät olekaan sulamssa ja näin paljastuisi ilmastonmuutos pelkäksi huijaukseksi. Nythän kilvan annetaan ymmärtää kaikenlaisin kuvin kuinka siellä ei ole edes jäätä enää johtuen ilmastonmuutoksesta. Parempi siis kieltää ketään kansalaisia menemästä tarkistamaan asiaa.

      • liianVaikeaAsia

        Nää ilmastokepulit ei osaa, eikä halua selittää miksi pohjoispuolella jäämassa (ei pinta-ala) vähenee ja eteläisellä puolella lisääntyy.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3279
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      553
      3091
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2503
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2022
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1672
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      119
      1365
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1225
    Aihe