Matkalle new yorkiin

Newyorknewyork

Hei. Haaveissani olisi lähteä viikon mittaiselle matkalle new yorkiin siten että ottais esim. Lennot finnairilta ja trivagon kautta hotellin. Millaisella kyydillä olette kulkeneet lentokentältä ja paljon maksoi ja kauan matkantekoon menee? Tarvitseeko hotellissa maksaa mitään kuluja erikseen paikanpäällä vaikka huone olisi jo maksettu etukäteen? Tarvitseeko matkustusta varten hankkia muita asiakirjoja kuin passin?Onko ostosten tekeminen kuinka paljon edullisempaa/kalliimpaa kuin suomessa, vaikkapa perus vaate ostoksissa (ei mitään tyyliin chanelia tai lous vuittonia)? Ja minkälaisia muita seikkoja maksujen ja matkustuksen suhteen kannattaa ottaa huomioon? Tarvitseeko jokapaikassa antaa tippiä? Kuinka aikaisin paluumatkalle kannattaa lähteä kentälle että saa varmasti taksikyydin? Olen lukenut että tiettyyn aikaa päivästä taksin saaminen voi olla hankalaa. Entä muutoin taksilla liikkuminen manhattanilla jos haluaa käydä katsomassa nähtävyyksiä, niin millaiset ohjeet kuskille täytyy antaa määränpäästä? Kuulemma ei pitä antaa paikan osoitetta vaan kadun nimi, mutta kun ne kadut on monta korttelia pitkiä ja turistina siellä ei osaa neuvoa että mihin kohti pitäisi jäädä.

12

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Newyorknewyork

      Niin ja kannattaako matkarahat nostaa ennemmin käteiseksi vai käykö jokapaikassa visa electron?

    • Matkahaaveilija

      Hei,
      JFK -kentältä kannattaa ottaa keltainen taksi hotellille, maksaa n. 55 dollaria tippi (10 %). Matka kestää silläkin n. puoli tuntia. Siellä tipataan takseissa ja ravintoloissa, deleissä voi jättää kolikkoja tiskillä olevaan kuppiin. Jos olet maksanut hotellin etukäteen netissä, ei tule muita kuluja. Mutta hotellisi luultavasti haluaa kopioida luottokorttisi.
      Noin kuukausi tai kaksi ennen matkaa pitää netissä käydä täyttämässä ESTA-lomake, maksaa noin 10 dollaria ja siihen pitää laittaa henkilötiedot passin numero. Siten pääsee helpommin maahan.
      Kannattaa Central Stationilta ostaa viikon metrokortti n. 30 dollaria ja saa matkustaa mielin määrin, muuten jalat ovat kovilla. Metrokartan kanssa on helppo suunnistaa ja kannattaa hankkia opaskirjanen mukaan jo Suomesta, siellä tietoa parhaista nähtävyyksistä.
      Vaatteet ovat halvempia kuin Suomessa varsinkin Lewikset ja Raybanit, Nykissä yksi maailman suurimpia tavarataloja: Macy's sekä 21st Century, joka myy merkkivaatteita. Kaupoissa ei tarvitse tipata. Ravintoloissa tippi 10-15 % loppuhinnasta, jos palvelu on ok-tasoista. Luottokortti matkaan, siitä on hyötyä.
      Paluuseen kannattaa varata 2-3 tuntia taksillakin, koska kadut ovat ruuhkaisia varsinkin iltapäivisin.
      Nykki on makee ja turvallinen paikka suurkaupungiksi.
      Mukavaa matkaa!

      • tippimies

        10% tippi New Yorkissa on suuri loukkaus tarjoilijaa kohtaan. New Yorkissa alkaa ehdoton minimi ravintola tipille olemaan 20%.


      • Käynyt

        Amerikkalainen yhteiskunta toimii toisenlaisella tavalla kuin suomalainen. Monessa palveluammatissa peruspalkka on oikeasti huono ja elanto tienataan tipeillä.

        Yksi tällainen palveluammatti, jonka tienestit perustuvat tippeihin ja jota suomalaine ei aina miellä palveluksi, on hotellien siivoojat. Dollari tai pari, kun siivous on ok, on paikallaan.

        Homma toimii myös toisin päin. Jos palvelu on huonoa, tippiä maksetaan oikeasti vähemmän.

        http://www.woltersworld.com sivuston YouTube kanavalla on pari uutta juttua New Yorkista. Ne ovat mielestäni katsomisen arvoisia.

        Jos et maksa tippiä, niin kerro ainakin olevasi ruotsalainen!


    • Newyorknewyork

      Mites toi luottokortin kopsaaminen koska en omista luottokorttia? Selailin myös tjäreborgin lennot hotelli tarjontaa ja siellä hotellitiedoissa luki että joissain hotelleissa paikanpäällä saatetaan periä n.21-25$ per päivä jotain maksua vaikka hotelli olisikin maksettu :o

    • Lkdspspo

      Joo hotellissa yleensä veloitetaan ylimääräinen "palvelumaksu".

      Palasin juuri viikon reissulta nykistä. Hotellina District 8avenuen ja 9avenuen välissä. Lentokentältä ota virallinen, keltainen taksi, se maksaa ruuhkasta riippuen tippeineen n. 80 dollarin luokkaa. Passi ja ESTA riittää.

      Muista että kaikkeen lisätään yleensä aina vero. Ravintoloissa tippiä jätetään 15-20%, 10% on minusta noloa ja aivan liian vähän.

      Minä kävelin koko reissun ajan, jalat olivat ok. W 40st kun lähtee 8 avenuelle päin, löytyy asema ja aseman kaupat. 8 avenuen tienoilta (5-9 avenue, broadway, park avenue ym) löytyy valtavasti shoppailumahdollisuuksia. Käy Central Parkissa myös!

      Menomatkalla joudut maahantulotarkastukseen, jossa katsotaan/kopioidaan passi ja pahvinen kortti jossa on tietosi. Sinusta otetaan valokuva sekä sormenjäljet. Sinulta saatetaan kysyä matkan syytä, kuinka kauan aiot olla ja missä yöpyä. Tämän jälkeen pääset hakemaan laukkusi. Maahantulotarkastukseen saat varata reippaasta vartista jopa kahteen tuntiin aikaa.

      Vastaavasti takaisinpäin tullessa sinulta todennäköisesti kysytään ootko itse pakannut laukun, mikä on viimeinen määränpää jne. Tästä matka jatkuu turvatarkastukseen. Varaa takaisinpäin mentäessä 3-4h aikaa kentälle.

      • mtaman

        Ei vaikuta ruuhkat taksin hintaan jos Manhattanille menee, kun taksin hinta on kiinteä 52 usd. tippi ja mahdollinen tunneli tai siltamaksu.


    • Matkahaaveilija

      Hei,
      Luottokortti on ihan must NYC'ssä, koskaan ei tiedä milloin joutuu pulaan eikä visaelektronista ole paljonkaan apua. Rahaa kannattaa vaihtaa sekä täällä Suomessa, onpahan helpompaa maksaa taksi hotellille ja muihinkin pikku kuluihin ja loppuja sitten Nykissä.

      Manhattanilla on ruutukaava ja metrolla on tosi helppoa ja halpaa suhata.

    • AmexMaksaa

      Miksi sitä taksia ei voi maksaa luottokortilla? Käteistä rahaa tarvitsee oikeastaan ainoastaan tipin maksamiseen huonesiivoojalle hotellissa. Joo tiedän kyllä että New Yorkista löytyy muutamia ravintoloita johon käy vain käteinen, mutta mun eteen niitä ei ole tullut kun olen vajaa kymmenen kertaa Manhattanilla käynyt. Mä selviän 2-7 päivän New York visiitistä kymmenen taalan käteiskassalla kahdella luottokortilla.

    • E77733

      Kyllä taksissanon ruuhkamaksut.

    • mtaman

      Näköjään on tullut tällainen: $4.50 rush hour surcharge (4 PM to 8 PM weekdays, excluding legal holidays).
      Eipä ollut jokunen vuosi takaperin tuota.

    • Matkustaja2

      Hanki ehdottomasti luottokortti. VISA on paras, hyväksytään jokapaikassa. ATM (ottokone) sta saat kortillasi dollareita, turhaan ostat $$ huonolla kurssilla pankeista tai muualta!

      Kennedyn kentältä pääsee nopeasti ja halvalla Manhattanille myös junalla tai AIRPORTER -bussilla joka pysähtyy Grand Centralilla ja Port Autorityllä plus vaadittaessa hotelleissa.

      Yleensä kaikki on halvempaa kuin Suomessa ja valikoimaa on vaikka muille jakaa. Metropolitan Museum on aivan pakkokäydä tarkistamassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe