Rovaniemen asuntoalueet

rovaniemellekö

Mitkä ovat hyviä ja mitkä huonompia asuntoalueita Rovaniemellä? Olen hakeutumassa sinnepäin töihin ja paikkakunta on minulle tuntematon.

40

1687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuu----

      asumistoiveista...

    • Rovaniemellekö

      Yksinasuvana haluaisin kerrostaloon, omistusasuntoon ja rauhalliseen taloyhtiöön.

      • onhyväalue

        Sudentie ehdottomasti.


      • kerrostaloasuja

        Luin tuosta myöhemmästä viestistä, että butjettisi on max 200 000. Keskustassa on uusia kerrostaloja, mutta ne ovat neliöiltään pieniä, kun vanhemmat kerrostalot ovat suurempia. Se kannattaa myös ostaessa kysyä, onko talo jonka ostat vuokra - vai omalla tontilla. Sillä on suuri merkitys myöskin yhtiövastikkeeseen. Välittäjä ei tätä kerro, ellei sitä erikseen kysytä. Se kannattaa myös selvittää paljonko talossa on sijoittajien omistamia asuntoja, eli paljonko talossa on "vuokralaisia". Sillä on myös suuri merkitys. Korkalovaarasta saa asunnon edullisesti, esim kaksio noin 50 000 €. Korkalovaara on viihtyisä ja rauhallinen paikka asua ja siellä ei ole sijoittajien omistamia huoneistoja, eli lähes kaikki talossa asuvat ovat asukkaita jotka omistavat itse asunnon jossa asuvat. Olen itse asunut Korkalovaarassa omakotitalossa 34 vuotta ennenkuin ikää tuli, niin aloin arvostamaan helppoa asumista ja myin sen ja ostin kolmion keskustasta uudesta kerrostalosta. Tuo on hyvä neuvo, että asu ensin vuokralla ja katso rauhassa mikä asuinalue sinua miellyttää. Tervetuloa Rovaniemelle, Niinkuin töissä ollessani sanoin eteläpohjalaiselle joka ei ole koskaan käynyt Rovaniemellä, että tule joskus käymään, pääset kerrankin ihmisten ilmoille.


    • ugale

      Rantavitikka, Viirinkangas = ihan jees

    • tervetulloovain

      Totta. Toki ihan ydinkeskustassakin on hyvä asua ja elää.

    • Rovaniemellekö

      Joo, olen surffaillut asuntosivulla ja jos oeln ymmärtänyt oikein halvin on Korkalovaara. Ainakin muuallapäin Suomea halvin on huonoin, joten pitääkö paikkansa ja onko siellä muita alueita mihin ei kannata laittaa rahojansa? Kiinteistövälittäjiltä kun ei kannata kysyä... Tuosta ydinkeskustasta kysyisin, että pyöriikö siellä nuorison autoralli iltaisin? Kiitos jo etukäteen.

      • entinenomakotiasuja

        Jos asuntoa ei osta sijoitukseen vaan omaan käyttöön, niin halvin on Korkalovaara. Esim: kaksio kerrostalossa noin 50 000 €. Keskustassa samanlainen 100 000 - 140 000. Olen asunut Korkaolvaarassa omakotitalossa 34 vuotta se on ihanteellinen ja rauhallinen paikka asua ja jos arvostaa liikuntaa, niin lenkkipolut ja hiihtomaastot on ihan vieressä. Nyt olen eläkkeellä ja arvostan asumismukavuutta, niin myin omakotitaloni ja ostin uuden kerrostalokolmion keskustasta 195 000. Sitten on tietenkin myös arvostusasia, eli pitääkö asunto olla statussumpoli vai arvostaako edullista ja tarkoituksenmukaista asumista.


    • Kokeilevaikka

      Saarenkylä rauhallisin ja vaurain paikka!

    • Joo____

      Kaupungissa on kaupungin melua, sille ei voi mitään..

      Yleisellä tasolla jos hinta ei ole tärkein, viihtyisyysjärjestys on seuraava;
      - Rantavitikka - Viirinkangas - Veitikanharju
      - keskusta
      - Saarenkylä - Syväsenvaara
      - Korkalovaara
      - Ounasrine

      Joo.

    • Rovaniemellekö

      Onko tuo Ounasrinne "huonompi" alue vaikka siellä on sairaala lähellä?

      • Pylli-täti

        Ounasrinne on hyvä paika asua ja elää. Luonto lähellä ja todella rauhallista, aivan kuin maalla asuisit. Muutama kerrostalo siinä rauhattomia, mutta niitäkin vain ne 2-3. Tervetuloa tänne!


    • konservatiivi1

      Tuon kun saisi" pieni talo preerialla" ja kaikilla mausteilla, löytyi etuovi ja 7708405 numerolla.

      • Rovaniemellekö

        Kuhmoon en ole menossa, mutta kiitos kaikille kommentoijille.


    • näinpäaaa

      Saarenkylä on hyvä paikka asua, jos omistusasuntoa etsit, vuokra-asuntoa ehkä vaikeampi löytää. Jos vuokra-asuntoa etsit, niin korkalovaaran alkupää, siis louhikkotie vielä ok.. sudentie ei enään...

    • Rovaniemellekö

      Siis omistusasuntoa kerrostalosta, kaksio-kolmio, saunaa en kaipaa. Tai siis kaipaan, mutta en sähkösaunaan. Onko teillä siellä esim. avantouimareilla mitään kunnon saunaa?

    • Sslll

      Saarenkylässä cittarin lähellä pienkerrostaloja, rivitaloja, Korkalovaaran alkupää on mukava paikka ja edullisia asuntoja. Kaupungin lähistöltä löytyy myös, jos ei ihan keskustaan halua esim. Kaartokatu jne. Käyhän tutustumassa. Tällähetkellä vain telttasauna talvisin.

    • Sutkintie-Kuutosen-Jäbä

      Sudentien alkupää on vallan rauhallista, esim. Sudentie 1-8, siinä on "Laatupolun" (Laavupolku) rikkaat lähellä. Loppupää, olisko se nyt Sudentie 26, siel on levottomampaa. Ne on ihan hyviä jätkiä pohjimmiltaan. Moni on lusinut, mutta ei ne mitään murhaajia ole. Pikkurikollisia ja rattijuoppoja kiljusieppoja enemmän. Ulkopuolisia eivät sotke kuvioihinsa, ellei aivan itse heidän seuraansa hakeutumalla hakeudu. Loppupään jätkillä on aika hyvä yhteishenki, kaveria jeesataan. Ite asun kyllä alkupäässä, mutta äkkiäkö siitä kävelee moikkaamaan kakskutosen kahjoja :)

    • gaiga

      Saarenkylä on maalla, hornassa joen toisella puolella. Ei ikinä sinne. Kyllä viisas ottaa kämpän keskustasta tai Rantavitikka-Viirinkangas-Veitikanharju alueelta. Ne on Roin kauneimpia seutuja ja kaikki palvelut on aina lähellä.

    • Haussa_siis___

      omistus- vai vuokraa-asunto ? Paljonko asunto/vuokra saa maksaa/olla ?

    • Rovaniemellekö

      Siis kuten yllä olevissa viestiessä lukee niin omistusasuntoa etsin max 200 000€

    • Harakkaharakka

      Kauppatorin kupeessa on kiva asua. Kaikki palvelut lähellä. Runsaasti uusituotantoa kerrostaloissa, nytkin rakennetaan useampaa kerrostaloa, joten valinnanvaraa on. Alueella asuu paljon iäkkäämpää ihmistä, mutta ei yhtään haittaa. Jonkin verran yhteisöllisyyttä ainakin joissakin taloyhtiöissä. Pieniä puistoja lähellä.

    • Näinonq

      Rantsu siis rantavitikka, viirinkangas nykyään rauhatonta. Opiskelijat asuu siellä, myös paljon ulkomaalaisia, huivipää väkeä. Älä vain osta sieltä asuntoa. Saarenkylässä voit asua rauhassa näiltä. Suosittelen.

      • never-again-SK

        Höpöhöpö. Rantsu-Viirinkangas on Roin rauhallisinta aluetta. Ei ole mitään ongelmia ollut opiskelijoista ja ulkomaalaisia on kourallinen, ei enempää ja nekin ovat hyviä tyyppejä.

        Saarenkylä on niin kaukana maalla ja junttihenkinen paikka että sitä ei kannata edes kokeilla. Sisäänlämpiävää syväjoki-sakkia ja ihmisten kyttäämistä koko paikka täynnä.


      • Jepulismies

        Joo Rantsulla ja Viirinkankaalla ei kyllä näy mitään matuja tms kaapuveikkoja. Ja jos näkyy, niin ne ovat läpikulkumatkalla Eteläkeskukseen.


    • Ehkäolis

      Viisain eka muuttaa ja tutustua paikkoihin ennen ku lähet omaa asuntoa ostamaan.
      Varsinkaan minkään suomi24 sivujen juttujen perusteella

    • Tein-itse-näin

      Suosittelen seuraavaa konstia: Ota aluksi vuokrakämppä vaikka puoleksi vuodeksi ja tutustu siihen kaupunginosaan mihin valintasi päätyy? Jos miellyttää niin osta sitten asunto siltä alueelta, jos ei niin vainhda paikkaa.

      Helppoa, eikö?

    • Persjalka

      Keskustaan ja sen liepeille nousee uusia kerrostaloja. Ota vain ensin vuokra-asunto ja mieti minne päin suuntaat asunnon ostoon.

      Aivan keskustan Kiela ja ne muut uudet talot on aivan pers....stä, kun pieniin neliömääriin tungettu 3h k s. Aivan kamalia "kanikoppeja".Jopa alle 60 neliöön kolmio ja talo talossa kiinni sekä kamalan kalliita. Vähän kauempaa keskustasta saat tilavan asunnon ja paljon edullesemmin eikä ole talo talossa kiinni. Niissä viihtyy.

      Ihmispolo on niin tyhmä, että kun oikein markkinoidaan ihannekuvilla noita kanikoppeja, suostutaan maksamaan maltaita ja luullaan, että nyt ollaan Onnelassa. On niin pirun fiiniä asua markinamiesten lumoon haksahtaneena ja maksaa itsensä kipeäksi sekä masentua niiden kopperoiden sisälle. Niin se vain on, ei ne ole IHMISEN paikkoja tiheään rakennetut slummit. Pohjoisen ihminen tarvii ilmaa ja avaruutta.

      • kottariope

        Kyllä todellakin tarvitsee ilmaa ja aukeaa aluetta. Me olemme jo pitkään eläkkeellä olleita ja ajateltiin, että halutaan päästä helpommalla. Muutettiin keskustaan sen jälkeen kun saatiin talo myytyä.
        Nyt tätä ihanaa autuutta on jo kohta 4 v takana päin. Jos meillä ei olisi kesämökkiä todellakin näivettyisimme kaupunkiasuntoomme. Onneksi vielä jaksamme olla paljon mökllä ja lapset käyvät tekemässä siellä apuna raskaimmat työt.
        Nytkin meni kesäkausi toukokuun alusta melkein lokakuun loppuun pääasiassa mökillä. Olemme käyneet vielä viikonloppunakin ja joulun seutu menee varmaankin mökkielämässä. Aivan sama missä kolossa sitä sitten elelee kun on loppu tulossa ja niin raihnainen, että lepäilee enimmäkseen. Vaatii se kumminkin sopeutumista ainakin alkuun, että viihtyy tiheään rakennetulla aluella.


      • MuutaRanualle

        Aloitus on "trolli" , joka on ollut täällä jo monet kerrat aikaisemminkin
        , mutta hyvin näkyy toimivan edelleen .


    • Rovaniemelleko

      No en ole trolli. Kovin monta kertaa en jaksaisi muuttaa ainakaan lyhyen ajan sisään, joten tuota monen ehdottamaan vuokra välivaihetta ei jaksaisi.

    • teiniteniin

      Naipase kunnolla niin ajatukses kirkastuu.

    • ceras

      Hei.Rovaniemi ja viirinkangas/rantavitikka alueella asuu Matuja.!!!! Otahan selvää.....

      • ugabe

        Missä siellä? En minä ainakaan ole nähnyt, vaikka siellä asunkin


    • Ulos-tynnyristä

      Muutama, ehkä kymmenkunta saattaa asua irakilaisia. Kunnon väkeä, ei mitään metelöitsijöitä. Yliopistolla on monia kansallisuuksia mutta ne asuvat yleensä Rantsun puolella tai muualla kaupungilla. Niistä ei oo mitään haittaa, mukavia tyyppejä ja englanninkielentaitoisia kaikki. Viirinkangas Ok, samoin Rantsu.

      • ugabe

        Sitä minäkin. Notkujia ja metelöitsijöitä en siedä, oli sitten kantaväestöä tahi "uussuomalaisia"


    • makeheh

      Korkalovaaran sudentiellä sekä ounasrinteen vaaranlaidassa asuvat nistit.

    • vinkkivaan

      Uusia kerrostaloja ei huonoille alueille rakenneta, eikä ole rakennettu vuosiin. Eli kaikki uudet kerrostalot ovat ihan hyvillä paikoilla. Ei muuta kuin valitset tarpeittes mukaan mieleises!

    • aleppolainen

      joku ehdotti ounasrinnettä??,oisko ollu joku satiirinen kaveri,ounasrinteen huonomaine ei ole tuulesta tempaistu,spr asuntojen läheisyys kylläkin takaahalvat neliöhinnat,meno on kun aleppossa,sijotus miielessä ehkä,saat varman vuokranmaksajan spr.tä,muut lähtee sitä mukaan ku pääsevät pois.osta pilkkahintanen yksiö ja vuokraa spr.lle,voit periä kovaa hintaa ja veronmaksajat maksaa.älä itse sinne muuta.jälleenmyyntiarvoahan asunnollas ei juuri ole.

    • speer

      ounasrinnehän on helppo "ratsata"käyt kävelylenkillä vaaranlaita/salmenperäalueella,uskoisin että tunnissa selviää edullisten hintojen syy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe