Viikkiin 2017

Oliv1a

Kuinkas moni on hakemassa? Pääsykokeethan on nyt muuttumassa ilmeisesti, kirjoista tulee tieto vasta 28.3.

38

3491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kortistoon

      Ei kannata. Hae mielummin Aaltoon.

      • viiviik

        Ei kiinnosta Aalto tipan tippaa. Haluan Viikkiin.


      • Oliv1a

        Jep, ei kiinnosta Aalto. Kiitos vain neuvosta :)


      • Onneatiellesi

        Mielummin Aaltoon, josta valmistut KTM:ksi, joita valmistuu useammasta Suomalaisesta yliopistosta helvetillinen määrä vuodessa, kuin Viikkiin, jossa on ainutlaatuisia taloustieteellisiä pääaineita, joita ei ole yhdessäkään muussa yliopistossa? Kuulostaa hyvältä, jatka vaan aallossa samalla kun me Viikkiläiset valmistuttuamme jatketaan suoraan oman alan töihin :)!


    • kortistoonko

      Kokemuksesta suosittelin Aaltoa, mutta jatkakaa vain parhaaksi näkemällänne tiellä. Itse vaihdoin maisterivaiheessa juurikin viikistä Aaltoon. Viikissä taloustiede on mielestäni lähinnä vitsi, kurssit käsittelevät eri teorioita miljoonasta eri näkökulmasta ilman minkäänlaista kiinnityskohtaa todellisuuteen.

      Kerroppas nyt kun kehut niin paljon, minkälaista erityisosaamista olet saanut Viikin ainutlaatuisista taloustieteellisistä pääaineista? Vertailukohteeksi esim. tuta / rahis / laskis. Voisit myös valaista teidän oman alan töistä, tunnustan esim elintarviketieteilijöiden ja ravitsemustieteilijöiden osaamisen, mutta taloustieteilijöiden (markkinointi, ke, ee, ye) erikoisosaaminen jäi itseltä huomaamatta. (Ympäristö-ekonomia itseasiassa hieman peitossa itseltä, voi olla hyväkin linja)

      • kortistöö

        Näistä on melko pöljää vääntää sen enempää, koska molemmat ovat ihan päteviä tutkintoja. Se erikoisosaaminen tulee elintarviketieteellisestä sivuaineesta ja kursseista kuten alan patentointiosaaminen. Elintarvikealan työllisyysnäkymät ovat melko stabiilit vaikkapa pankkialaan verrattuna, jossa teknologinen murros hävittää merkittävästi työpaikkoja lyhyellä aikavälillä. Vientitaitoisista elintarvikeketjua ja liiketoimintaa tuntevista asiantuntijoista taas on yrityksissä krooninen pula kuten esim. Valtioneuvoston tuore selonteko ruokapolitiikasta osoittaa.

        Se on kyllä totta, että jollekin 120 h työviikoista ja muhevista bonareista Lontoon finanssikermassa haaveilevalle kylterinalulle Viikki on totaalisen väärä paikka.


    • Hak1ja

      Moro,

      Mistä tiedät, että pääsykoeaineisto julkaistaan vasta 28.3? Olisiko laittaa jotain linkkiä aiheesta?

      • herätystä

      • Hak1ja

        Hmm. tarkoittaako tuo sitten, että kaikille linjoille nuo aineistot julkaistaan tuona päivänä..? Kaikkina aikaisempina vuosina aineistot julkaistu jo joskus Tammikuussa?


      • Viikki2017

        Tuleeko pääsykokeisiin tuon kirjan lisäksi biologiaa tms. kuten edellisinä vuosina on ollut ? Ei lue missään :O


      • Viikki17
        Viikki2017 kirjoitti:

        Tuleeko pääsykokeisiin tuon kirjan lisäksi biologiaa tms. kuten edellisinä vuosina on ollut ? Ei lue missään :O

        Mietin samaa, ahdistaa kun ei tiedä :D


      • Hak1ja

        Mille linjalle olette siis hakemassa?


    • MAAT17

      Muakin häiritsee kun ei mistään löydä kunnollista tietoa siitä, onko edelleen osio jossa pitää vastata bi tai ke tai fy - kysymyksiin..
      Maataloustieteiden linjasta siis kyse.

      • Viikki2017

        Minä hain myös samalle linjalle:)


      • Viikkiin17

        Täällä myös yksi joka haki maataloustieteiden linjalle! Missään ei ole tietoa tuleeko se bi/ke/fy, oon siis biologiaa päntännyt paljon vaikka ei ole edes tietoa tuleeko se pääsykokeeseen..


    • Viikissäkirjoilla

      Viikin talousaineita ja kauppatieteitä on tyhmää verrata keskenään. Molemmat tutkinnot ovat hyviä, mutta valmistaa erilaisiin tarkoituksiin ihmisiä. Jos haluat lukea rahoitusta ja laskentatoimea, Kauppatiede on ehkä oikea paikka, mutta jos haluat lukea markkinointia, logistiikkaa yms. niin miksi ihmeessä menisit ottamaan KTM tutkinnon joita on pilvin pimein markkinoilla. Lisäksi AMKlaisetkin kilpailevat samoista työpaikoista. Viikin tutkinto tuo loistavaa kilpailuetua massaan eli KTM vastaavanlaisiin pääaineisiin. Lisäksi jokainen, joka haluaa pääsee suorittamaan sivuaineen hankkeniin tai aaltoon.

      Ja kuten edellä todettu niin alan näkymät ovat hyvät.

    • Honggis

      Moikka kaikki!
      En tullut tänne väittelemään kenenkään kanssa.
      Tulin vain vastaamaan kysymykseen, jota kysyttiin alunperin.

      Mä siis itse kysyin saman kysymyksen ystävältäni, joka hakee kolmatta kertaa Viikin yliopistoon opiskelee samaa kuin sä/te.
      Se vastas näin: Tänä vuonna ei ole mitään tiettyä pääsykokeisiin liittyviä kirjoja, mitä pitäis lukea. Lukion bilsa sekä kemman kirjoilla pitäis pärjätä.

      Itse oon lukenut lukion BI 2, BI 4 ja BI 5 ja kemias KE 1- KE 5.
      En oo todellakaan lukenut kaikkea Ihan alusta loppuun, mutta ei se ole mulle maailmanloppu jos en pääse sisään ekalla kerralla.
      En oo EDES avoimes yliopistos taikka valmennuskursseissa.
      Mä itse koen, että toimin parhaiten kun opiskelen itsenäisesti..
      Tykkään itse lukea asioita kovassa paineessa, sillä silloin mun motivaatio on..

      Parhaimmillaan.

      Tsemmpiä kaikille ja toivottavasti me kaikki päästään sisäääääään ^^

      • Viikkiin17

        Kävin tsekkailemassa muiden maatalous-metsätieteellisen hakuohjelmien pääsykoekirjallisuutta ja esim. elintarviketieteissä mainittiin tosi selkeästi että tulee kemia sekä fysiikka tai bilsa. Tästä kai voi päätellä ettei maataloustieteisiin siis tule mitään näistä erikseen.
        Vähän ahdistaa tää epätieto kun ei tiedä miten sitten valmistautuisi pääsykokeeseen muuten kuin lukemalla itse pääsykoekirjaa. Voisiko muka olla että molemmat pääsykokeet osiot koostuvat vain tämän Maailma muuttuu kirjan sisällöstä. Tuntuu oudolta.

        Oisin mielelläni mennyt valmennuskurssille, halu päästä sisään on helvetinmoinen mutta itse en ainakaan löytänyt mitään valmennuskurssia ko. alalle. Harmi sinänsä, ei taida niin paljoa hakijoita sitten olla.


    • Pienipyöreä

      Opintopolku.fi sivulle päivitetään nykyää kaikki tiedot. 28.3 lähtien on ollu tarvittavat tiedot valintakokeen materiaalista. :) täällä ootellaan jo kovasti kokeita! Tänään piti tulla tiedot koepaikasta, mutta siirsivät tiedotuspäivää vasta ensi tiistaille :(

      Mua jännittää iha sikana jo ny kokeet :O en saa kunnolla ees nukuttuu öisin :'D onks muilla samoja ongelmia :D? Tai sit oon vaa yli- innokas.

    • Honggis

      Viiikkiin17 ja Pienipyöreä

      Hei kamut!
      Elikkäs siis, tuota noin..
      Mistä aloittaisin? Haha xD

      Itse päätin lukea vain bilsaa sekä kemiaa, mutta oikeastaan voi valita lukeeko kemiaa yhdistettynä fyssaan tai bilsaan.

      Mä itse kysyin mun ystävältäni, mitä kirjoja pitäisi lukea JOS lukee kemiaa & bilsaa, niin se vastas noi samat tuolla ylhäällä.
      Huomasin muuten Yhden asian, kun kattelin vanhoja pääsykokeita. Siellä kysytään usein tiettyjä Samoja Alkuaineita, jotka on liitetty jollain tavalla luontoon
      taikka muihin maihin
      ( Globaaliset ilmiöt x karkeat arviot päästöistä x Eurooppa x Aasian maat ja muut kaverit ) !

      Mä oon tulostanut jonkin verran vanhoja pääsykokeita Ja kattonut, et miten niihin kannattaa vastata. Ainaskin nyt tiedän selvästi, mitkä ovat mun heikkoudet ( enkä vain stressaa stressaamista :'D )

      Nyt on kuitenkin jo 15.5 ja kohta 16.5.. Eli "3 päivää jäljellä"...
      EI AUTA MUU kuin vaa tehdä Parhaansa ja luottaa, että osaa jotakin.
      Aina on ens vuos jos menee ihan perseelleen xD

      JA!!! ( halukkaat )
      JOS HALUATTE KERRATA Mun kaa, niin mut löytää Caisa kirjastosta! :)

      Mut löytää Instagram: Honggis ja
      Facebook: Mai Honggis

      Stressataanko yhdes? Moi.

    • Viikki2017

      Heei tänäänhän oli maataloustieteellisen pääsykoe! Miten tyypeillä meni?

      • empätiiä

        Tosi paha sanoo :D Kyl se varmaan pistemäärän puitteissa läpi menee, mut eipä täs nyt enää voi muuta ku rukoilla ettei oo kauhee montaa supertietäjää ollu paikal :D


      • Aappunen

        En voi kuon yhtyä edelliseen kommenttiin.... :D jännittää


      • empätiiä

        Onks jengillä paljo lähtöpisteitä? Kyl mä nyt aloin epäröimää iha tosissaan, koska mul huikeet 10 pistettä lähtöön, et jos on tyylii neljän L:än kirjottaneita, ni eikö ne mee aikalail suoraan sisään? :D Et siinä mielessä ehkä ois pitäny vetää se koe vähä paremmi ku keskinkertasesti, tai olla aikanaa vähä reippaampi kirjotuksissa :DD


      • Aappunen

        Mulla oli lähtöpisteet muistaakseni 20 tai jotain ja tiedän toisen hakijan joka oli myös pääsykokeissa ja hänellä oli 22.. empä tiedä onko silti kovin vahvoilla tässä hommassa. Nyt ku jälkikäteen on katellu noita oikeita vastauksia mitä ois pitäny esim esseeseen laittaa ni oon kyllä kirjoitellut ihan puuta heinää sinne XD


      • Empätiiä

        Mistä näkee vastaukset? :o


      • Aappunen
        Empätiiä kirjoitti:

        Mistä näkee vastaukset? :o

        Aa sori, kirjoitin tyhmästi! Luin siis pääsykoekirjasta niitä juttuja uudestaan mitä kysyttiin. Et en tietenkään tiedä mitä tarkalleen ois pitäny laittaa mut kai ne nyt aikalailla samoja juttuja ku siel kirjassa luki. Mul meni jotku asiat kyl ihan sekasin keskenään :D


      • empätiiä

        Joo, nii arvelinki ku tarkemmi mietin, sehä nyt ois liia hienoo et pystys sillee tarkistaa :D Niihä nuo vähä meni, mäki aattelin et ne monivalinnat oli tosihelppoja, mut sit ku tarkastelin ni jotai iha tyhmii menny kuiteski vääri :D Niihi esseetehtävii _luulen_ vastanneeni joteki oikei, mut en varmast kuitekaa nii hyvi et täysii pisteitä tulis... :D Ei se auta ku ootella, on kyl ilone yllätys jos pääsee :D


      • Aappunen

        Jep, peukut pystyyn et päästään sisään! :D


    • Aappunen

      Heippa kanssahakijat!

      Pääsittekö sisälle?😁

      • empätiiä

        I´m in! Keskinkertane näköjää riitti, lucky me :D


    • MAAT17

      Pääsin!
      Aloitan opinnot kyllä vasta 2018, olen äitiyslomalla tämän vuoden :)

    • Sisällä

      Pääsin, aloitus tosin menee vuodelle 2018 äitiysloman takia.

    • Aappunen

      Jippii, hyvä me! Ei hitto oon innoissani!!!

    • varasij1

      Vapautuisko joltaki paikka Joensuun metsätieteeseen

    • fek

      helsinki oli ykkösenä, joensuu kakkosena ja joensuuhun pääsin ja helsinkiin nyt 14. varasijalla.. helsinkiin haluaisin niin paljon, mutta mitä luulette, onko mahiksia?

    • Portaonparas

      Pääseekö sinne yli kymmenen varasijoilta ? Ite oon nyt 14/2018

      • Itsekin_varasijalla

        Mikä sun sijoitus nyt?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe