Laturin vaihdon hinta kallein 294 halvin 67,20

kataiju

Autooni Volvo V50 1.6 D vm:2009 vaihdettiin laturi liikkeessä JL-Autopalvelu Alakorkalontie 10 Rovaniemi. Liikkeen toimitusjohtaja on Janne Lilja. Kyseessä oli vaihtotyö, osat oli minulla itsellä. En ollut sopinut vaihtotyön hintaa sopiessani kyseisestä vaihdosta. Arvioin työajaksi noin 1 h. Minulla on kokemusta korjaamotoiminnasta, olen ollut autokorjaamon työnjohtajana 12 vuotta. Sen jälkeen insinööritutkinnon suoritettuani saman yrityksen palveluksessa vaativampiin tehtäviin korjauksen ja huollon parissa. Vastuualueeni oli laaja, Vaasan alapuolelta Utsjoelle. Hämmästykseni oli suuri, kun hain auton korjaamolta. Lasku oli 294 €, vaihtotyö 3 tuntia ja testerimaksu 39 €. Autolla oli myös käyty koeajolla. En ollut tilannut koeajoa enkä auton käyttämistä testerissä. Laturin vaihdon jälkeen autoa ei tarvitse koeajaa, laturin vaihtotyön onnistumisen näkee kun mittaa latausjännitteen. Kilpailutin jälkikäteen vaihtotyön neljältä korjaamolta saadakseni hinnat vertailua varten. Hinnat olivat: Wetteri 78 € Wetteri on Volvon merkkikorjaamo, Polar Rengas 69 €, Napapiirin autopurkaamo ja huolto 138 €, Karin huoltokorjaamo oli tarkin hinnoittelussa, siinä oli työaika 0,84 h x 80 €/h = 67,20 €. Vaadin hyvitystä korjaamolaskusta 294 € - Wetterin hinta 78 € = 216 €. Wetterin hinnan otin vertailuksi sen vuoksi kun se on merkkikorjaamo, jossa varmasti olisi tehty kaikki vaihtoon kuuluvat työt asianmukaisesti ja ammattitaidolla. Hyvitysasiaa hoidin ensin itse ja sen jälkeen kuluttajaneuvoja. Kuluttajaneuvojalla oli vaikeuksia saada liikkeen toimitusjohtaja Janne Liljaan yhteyttä, ensimmäinen yhteydenotto onnistui ja Janne Lilja lupasi selvittää asiaa. Sen jälkeen yhteydenpito loppui ja lopputuloksena on että Lilja ei suostunut minkäänlaiseen hyvitykseen laskusta. Asia etenee nyt kuluttajavalituslautakuntaan, todennäköisesti päätös on että vaatimukseni on oikeutettu. Kuluttajavalituslautakunnan päätös on kuitenkin vain suositus, Sillä ei ole lainvoimaa. Kaikki liikkeet ei noudata sitä, 80 % noudattaa. Todennäköisesti kyseinen liike ei sitä noudata. Vien asian käräjäoikeuteen, oikeudenkäyntikulut voivat nousta tuhansiin euroihin, mutta ne minulle myönteisessä päätöksessä tulevat liikkeen maksettavaksi. Minulle on oikeusturvavakuutus, olen saanut vakuutusyhtiöltä myönteisen päätöksen, oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta, jos päätös on minulle kielteinen. Omavastuu on 200 €. Otan riskin, että en saa hyvitystä, Tämä on periaatekysymys minulle, lasku oli niin runsaasti ylimitoitettu.

367

8426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpottikoPurkautuminen

      asia selvä, kiitos tiedosta.

      • ins89

        Taitaa olla JL-autopalvelujen kommentti nimimerkki: helpottikoPurkautuminen. Ei minun tarvitse purkaa tuntojani, laitoin vain asian tiedoksi autonomistajille. Teen sen mielellään koska laskutus on niin hävytön, että lasku pitää saada mahdollisimman laajalti autonomistajan tietoon. Eikä tiedottaminen lopu tähän, käytän kaikki mahdolliset kanavat sen julkistamiseksi. Asia ratkeaa aikanaan käräjäoikeudessa.


      • insinööri89

        Lakinaisen kirjoituksesta ei oikein saa selvää onko se osoitettu korjaamolle vai asiakkaalle. Jos asiakkaalle, niin työppaikka oli Tieliikelaitoksen korjaamo jossa oli sisäiset asiakkaat, Ei ollut mitään tarvetta laskuttaa ylihintaa korjauksesta omalta firmalta.


      • ins92

        Vai toope, niin ennen teinkin, kun olin töissä ja korjaamotilat käytettävissä. Laturin vaihto on varsin yksinkertainen työ. minulta olisi siihen mennyt aikaa 30 - 40 min. Nyt olen eläkkeellä eikä korjaamotiloja ole enää käytettävissä. Lopettakaa JL- Autopalvelut typerät kommentit, ne PAISTAA niin selvästi kirjoituksistanne läpi.


      • Lakinaiselle vielä: Onko sinulla lukihäiriö tai muuten vaikeuksia ymmärtää luettua tekstiä ? Mielestäni jompi kumpi täytyy olla. En kirjoituksessani missään vaiheessa todennut, että olen ylilaskuttanut tai huijannut asiakkaita. Tai yritys olisi ollut kertaakaan oikeudessa epäselvistä laskuista. Miten on mahdollista, että sait sellaisen käsityksen että työnantajani jota palvelin 30 vuotta pitäisi hävetä työpanostani tai, että olisin sen mainetta jotenkin pilannut. JL-Autopalvelut (lakinainen). Koettakaa keksiä etes jotakin joka liittyy aiheeseen tai, ettää se jotenkin liittyy kirjoitukseeni.


      • Lisään laskutukseen liittyvän olennaisen tiedon: Kuluttajariitalautakuntaan lähetettävässä lomakkeessa kysytään: Ilmoittiko korjaamo noudattavansa Autoalan keskusliiton korjausehtoja. Tarvitsin ko.tiedon lokakkeeseen, ei sitä ole erikseen ilmoitettu joten kysyin sitä ystävällisesti sähköpostilla tänä aamuna. Pyysin vastauksen selvään kysymykseen kyllä vai ei. Vastausta en ole asialliseen ja ystävälliseen kysykseeni saanut. Kun sitä ei ole tullut, niin he todennäköisesti eivät noudata kyseisiä korjausehtoja.


      • lakinainen
        kataiju kirjoitti:

        Lakinaiselle vielä: Onko sinulla lukihäiriö tai muuten vaikeuksia ymmärtää luettua tekstiä ? Mielestäni jompi kumpi täytyy olla. En kirjoituksessani missään vaiheessa todennut, että olen ylilaskuttanut tai huijannut asiakkaita. Tai yritys olisi ollut kertaakaan oikeudessa epäselvistä laskuista. Miten on mahdollista, että sait sellaisen käsityksen että työnantajani jota palvelin 30 vuotta pitäisi hävetä työpanostani tai, että olisin sen mainetta jotenkin pilannut. JL-Autopalvelut (lakinainen). Koettakaa keksiä etes jotakin joka liittyy aiheeseen tai, ettää se jotenkin liittyy kirjoitukseeni.

        Hienoa kun ilmoitit olleesi töissä yrityksessä, joka laskutti sisäisesti sisaryhtiöitä. Eihän silloin tarvitsekaan kysellä etukäteen mahdollisen laskun loppusummaa. Ei tarvinnut myöskään kilpailuttaa etukäteen mitään. Firmasi tekemät työthän maksoi suurimmalta osalta me veronmaksajat. Samoin sinun palkkasi. Nytkin joudumme maksamaan sinun oikeudenkäyntikulusi omiemme nousevina vakuutusmaksuina. Mene nyt sinne korjaamoon ja sopikaa riitanne. Minun käyttämäni korjaamo ei muuten suostu edes asentamaan asiakkaan tuomia varaosia. Tiedoksesi myös, en tunne kyseistä korjaamoa. En ole koskaan kuullut siitä mitään.


      • lakinainen kirjoitti:

        Hienoa kun ilmoitit olleesi töissä yrityksessä, joka laskutti sisäisesti sisaryhtiöitä. Eihän silloin tarvitsekaan kysellä etukäteen mahdollisen laskun loppusummaa. Ei tarvinnut myöskään kilpailuttaa etukäteen mitään. Firmasi tekemät työthän maksoi suurimmalta osalta me veronmaksajat. Samoin sinun palkkasi. Nytkin joudumme maksamaan sinun oikeudenkäyntikulusi omiemme nousevina vakuutusmaksuina. Mene nyt sinne korjaamoon ja sopikaa riitanne. Minun käyttämäni korjaamo ei muuten suostu edes asentamaan asiakkaan tuomia varaosia. Tiedoksesi myös, en tunne kyseistä korjaamoa. En ole koskaan kuullut siitä mitään.

        Lakinaiselle (JL-Autopalvelu) Kommentti vielä, kun aikaa, nousin ylös, ehtiäkseni lukea lehden. lehti ei tullut. Viittaan jo aikaisempaan kommentiini. Sinulla on suuria vaikeuksia ymmärtää luettua tekstiä. Kehotat menemään ko. korjaamolle sopimaan laskusta. Kirjoituksestani käy selvästi ilmi, että olen yrittänyt sovitella asiaa useampaan kertaan, siihen ei ole suostuttu. Mitä tulee siihen, että palkkani maksoi veronmaksajat. Mitä jos ei olisi maksanut, Suomessa on ollut jo 1800 luvulta lähtien teitä joissa ihmiset voivat kulkea ja 1900 luvun alkupuolelta sellaisia teitä joissa voi ajaa moottoriajoneuvolla. Oletko sitä mieltä, että niitä ei tarvita, herätys 2000 luvulle. On paljon henkilöstöryhmiä joita tarvitaan ja ne joudutaan kustantamaan verovaroin. Ajattele miten meille kävisi jos ei olisi lääkäreitä, poliisia, lentokenttiä, teitä ym. lista on todella pitkä. Minkälaista korjaamoa käytät ?Kerro ihmeessä korjaamo ja sen yhteystiedot, minua alan asiantuntijana kiinnostaa todella paljon mikä se on. En ole koskaan törmännyt korjaamoon joka ei suostu asentamaan asiakkaan mukanaan tuomaa varaosaa. Jos varaosa on asiakkaan, niin silloin sille ei myönnetä takuuta. Sitäpaitsi miten laturi joka on täysin samanlainen kuin vaihdettava laturi liittyy vaihtotyössä menneeseen aikaan tai korjauslaskun suuruuteen. Kaikki merkkikorjaamotkin suostuvat asentamaan asiakkaan tuoman varaosan. Lukihäiriöstäsi vielä, etko todellakaan tajunnut kirjoitustani jossa pyysin asiallisia ja kyseiseen laskuun liittyviä kannaottoja. Nuo sinun kommentit ei liity millään tavalla siihen onko lasku oikeutettu vai onko se virheellinen. Enkä usko etteikö kommentisi olisi JL-Autokorjaamon kommentti. Asia ei voi täysin ulkopuolista kiinnostaa noin suurella intohimolla.


      • lakinainen
        kataiju kirjoitti:

        Lakinaiselle (JL-Autopalvelu) Kommentti vielä, kun aikaa, nousin ylös, ehtiäkseni lukea lehden. lehti ei tullut. Viittaan jo aikaisempaan kommentiini. Sinulla on suuria vaikeuksia ymmärtää luettua tekstiä. Kehotat menemään ko. korjaamolle sopimaan laskusta. Kirjoituksestani käy selvästi ilmi, että olen yrittänyt sovitella asiaa useampaan kertaan, siihen ei ole suostuttu. Mitä tulee siihen, että palkkani maksoi veronmaksajat. Mitä jos ei olisi maksanut, Suomessa on ollut jo 1800 luvulta lähtien teitä joissa ihmiset voivat kulkea ja 1900 luvun alkupuolelta sellaisia teitä joissa voi ajaa moottoriajoneuvolla. Oletko sitä mieltä, että niitä ei tarvita, herätys 2000 luvulle. On paljon henkilöstöryhmiä joita tarvitaan ja ne joudutaan kustantamaan verovaroin. Ajattele miten meille kävisi jos ei olisi lääkäreitä, poliisia, lentokenttiä, teitä ym. lista on todella pitkä. Minkälaista korjaamoa käytät ?Kerro ihmeessä korjaamo ja sen yhteystiedot, minua alan asiantuntijana kiinnostaa todella paljon mikä se on. En ole koskaan törmännyt korjaamoon joka ei suostu asentamaan asiakkaan mukanaan tuomaa varaosaa. Jos varaosa on asiakkaan, niin silloin sille ei myönnetä takuuta. Sitäpaitsi miten laturi joka on täysin samanlainen kuin vaihdettava laturi liittyy vaihtotyössä menneeseen aikaan tai korjauslaskun suuruuteen. Kaikki merkkikorjaamotkin suostuvat asentamaan asiakkaan tuoman varaosan. Lukihäiriöstäsi vielä, etko todellakaan tajunnut kirjoitustani jossa pyysin asiallisia ja kyseiseen laskuun liittyviä kannaottoja. Nuo sinun kommentit ei liity millään tavalla siihen onko lasku oikeutettu vai onko se virheellinen. Enkä usko etteikö kommentisi olisi JL-Autokorjaamon kommentti. Asia ei voi täysin ulkopuolista kiinnostaa noin suurella intohimolla.

        Arvoisa kataiju. Kiitos mielenkiinnosta kirjoitustani kohtaan. Siihen aikaan, kun autot olivat rakenteeltaan yksinkertaisia, kuten sinun autosi, ei varaosalla ollut merkitystä, mistä se oli hankittu. Nykyautot ovat kyllä rakenteeltaan aivan eri luokkaa. Niihin ei kyllä voi asentaa mitä tahansa varaosaa. Vääränlaisen osan laittaminen voi aiheuttaa enemmän tuhoa, mikä alkuperäinen vika oli. Olet eläkkeellä oleva autoinsinööri?. Kuulut varmaankin paikalliseen autoteknilliseen yhdistykseen. Siellä kuukausipalavereissa kyllä tulee esille näitä sopimattomia osien vaihtokokemuksia. Oikeusturvavakuutuksesi saattaa kyllä kattaa mahdolliset käräjäoikeuden kulut. Seuraavaan oikeusasteeseen ne eivät riitä. Edelleenkin ilmoitan, etten ole missään tekemisissä JL-Autopalvelun kanssa.


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju. Kiitos mielenkiinnosta kirjoitustani kohtaan. Siihen aikaan, kun autot olivat rakenteeltaan yksinkertaisia, kuten sinun autosi, ei varaosalla ollut merkitystä, mistä se oli hankittu. Nykyautot ovat kyllä rakenteeltaan aivan eri luokkaa. Niihin ei kyllä voi asentaa mitä tahansa varaosaa. Vääränlaisen osan laittaminen voi aiheuttaa enemmän tuhoa, mikä alkuperäinen vika oli. Olet eläkkeellä oleva autoinsinööri?. Kuulut varmaankin paikalliseen autoteknilliseen yhdistykseen. Siellä kuukausipalavereissa kyllä tulee esille näitä sopimattomia osien vaihtokokemuksia. Oikeusturvavakuutuksesi saattaa kyllä kattaa mahdolliset käräjäoikeuden kulut. Seuraavaan oikeusasteeseen ne eivät riitä. Edelleenkin ilmoitan, etten ole missään tekemisissä JL-Autopalvelun kanssa.

        Lakinainen ? Paljastit itsesi, jos oikeasti olet lakinainen, niin sinä et voi millään tietää minkälaisia varaosia nykyautoon tarvitaan. Lakinaisen ammattitaito ei millään riitä kommentoimaan autojen varaosia tai niiden huoltoja. Varsinkaan suuremmalla ammattitaidolla kun insinöörin jolla on 30 vuoden kokemus asiasta. En minäkään väitä olevani lakiasiantuntija. Kommenttia siitä, että autoni on vanha osasin jo odottaa herjaavana kirjoituksena. Minä en ole kiinnostunut vaihtamaan autoani kahden vuoden välein. Se on kaikkein huonoin sijoitus. Mieluummin sijoitan kiinteistöihin ja osakkeisiin, elän mukavasti ja matkustan ympäri maailmaa, kuten vuosittaiset metsästysmatkat Kanadaan ja Etelä-afrikkaan, lomat thaimaassa ym. Minun elintasollani ei tarvitse näyttää autolla, eikä ketään tuttavaani kadehtita jos ostan jonkun tavanomaisen hieman kalliimman auton kuten Mersun tai Audi A6. Minun pitäisi ostaa esimerkiksi Audi Q 7:n kallein malli joka maksaa yli satatuhatta, että se hieman hätkäyttäisi. Tiedän kyllä, että on pienituloisia ihmisiä joilla on näyttämisen halu jotka asuvat vuokralla ja säästävät ruuassa, eivätkä koskaan matkusta mihinkään ostavat sitten osamaksulla niin kalliin auton kun pystyvät maksamaan.
        LUKIHÄIRIÖ EDELLEEN SINULLA: Olenko kertonut, että valitan käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Lukijoille tiedoksi: Edelleenkin väitän, että kirjoitus on JL-Autopalvelujen, ei mitenkään voi täysin puolueetonta lakinaista kiinnostaa autokorjaamoasiat noin suurella mielenkiinnolla. Hän oli 19.11 lauantaiaamuna klo: 4:29 kirjoittanut yhden viestin. Ei ole mitenkään mahdollista, että lakinainen kirjoittaa asiasta siihen aikaan.


      • lakinainen
        kataiju kirjoitti:

        Lakinainen ? Paljastit itsesi, jos oikeasti olet lakinainen, niin sinä et voi millään tietää minkälaisia varaosia nykyautoon tarvitaan. Lakinaisen ammattitaito ei millään riitä kommentoimaan autojen varaosia tai niiden huoltoja. Varsinkaan suuremmalla ammattitaidolla kun insinöörin jolla on 30 vuoden kokemus asiasta. En minäkään väitä olevani lakiasiantuntija. Kommenttia siitä, että autoni on vanha osasin jo odottaa herjaavana kirjoituksena. Minä en ole kiinnostunut vaihtamaan autoani kahden vuoden välein. Se on kaikkein huonoin sijoitus. Mieluummin sijoitan kiinteistöihin ja osakkeisiin, elän mukavasti ja matkustan ympäri maailmaa, kuten vuosittaiset metsästysmatkat Kanadaan ja Etelä-afrikkaan, lomat thaimaassa ym. Minun elintasollani ei tarvitse näyttää autolla, eikä ketään tuttavaani kadehtita jos ostan jonkun tavanomaisen hieman kalliimman auton kuten Mersun tai Audi A6. Minun pitäisi ostaa esimerkiksi Audi Q 7:n kallein malli joka maksaa yli satatuhatta, että se hieman hätkäyttäisi. Tiedän kyllä, että on pienituloisia ihmisiä joilla on näyttämisen halu jotka asuvat vuokralla ja säästävät ruuassa, eivätkä koskaan matkusta mihinkään ostavat sitten osamaksulla niin kalliin auton kun pystyvät maksamaan.
        LUKIHÄIRIÖ EDELLEEN SINULLA: Olenko kertonut, että valitan käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Lukijoille tiedoksi: Edelleenkin väitän, että kirjoitus on JL-Autopalvelujen, ei mitenkään voi täysin puolueetonta lakinaista kiinnostaa autokorjaamoasiat noin suurella mielenkiinnolla. Hän oli 19.11 lauantaiaamuna klo: 4:29 kirjoittanut yhden viestin. Ei ole mitenkään mahdollista, että lakinainen kirjoittaa asiasta siihen aikaan.

        Arvoisa kataiju.. Kyllä lakinainen tietää autojen rakenteesta ja varaosista. Vanhempien autojen rakenne on pelkän tekniikan tuntemusta. Nykyautojen rakenne poikkeaa kyllä oleellisesti niistä. Jos eläkkeellä oleva insinööri ei jatkuvasti päivitä tietojaan, hän kyllä ei pysy kehityksen mukana. Mitä tulee kirjoituksieni kellonaikoihin, sinä maailmanmatkaajana kyllä tiedät, ettei kellonaika eri puolilla maapalloa ole sama. Olen nyt komennuksella kauko-idässä. Täällä kello on viisi tuntia edellä Suomen aikaa. En ole vain vaihtanut koneeseeni Suomen aikaa. Kun saavun Suomeen, otan mielenkiinnosta yhteyttä JL-Autopalveluun, ja kysyn heidän näkemystään korjauksesta. Mitä tulee auton ikään, ajan itse Suomessa 1988 mallisella Ford Orionilla. Uutena ostettu ja toimii edelleenkin hyvin.


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju.. Kyllä lakinainen tietää autojen rakenteesta ja varaosista. Vanhempien autojen rakenne on pelkän tekniikan tuntemusta. Nykyautojen rakenne poikkeaa kyllä oleellisesti niistä. Jos eläkkeellä oleva insinööri ei jatkuvasti päivitä tietojaan, hän kyllä ei pysy kehityksen mukana. Mitä tulee kirjoituksieni kellonaikoihin, sinä maailmanmatkaajana kyllä tiedät, ettei kellonaika eri puolilla maapalloa ole sama. Olen nyt komennuksella kauko-idässä. Täällä kello on viisi tuntia edellä Suomen aikaa. En ole vain vaihtanut koneeseeni Suomen aikaa. Kun saavun Suomeen, otan mielenkiinnosta yhteyttä JL-Autopalveluun, ja kysyn heidän näkemystään korjauksesta. Mitä tulee auton ikään, ajan itse Suomessa 1988 mallisella Ford Orionilla. Uutena ostettu ja toimii edelleenkin hyvin.

        Pelkän tekniikan tuntemusta se on uusien autojenkin. Ei siinä mitään muuta ole, se on valitettavasti vain autotekniikkaa. Enkä ole ollut eläkkeelä kuin vuoden, en ole pudonnut kehityksen kelkasta.


      • ins02
        lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju.. Kyllä lakinainen tietää autojen rakenteesta ja varaosista. Vanhempien autojen rakenne on pelkän tekniikan tuntemusta. Nykyautojen rakenne poikkeaa kyllä oleellisesti niistä. Jos eläkkeellä oleva insinööri ei jatkuvasti päivitä tietojaan, hän kyllä ei pysy kehityksen mukana. Mitä tulee kirjoituksieni kellonaikoihin, sinä maailmanmatkaajana kyllä tiedät, ettei kellonaika eri puolilla maapalloa ole sama. Olen nyt komennuksella kauko-idässä. Täällä kello on viisi tuntia edellä Suomen aikaa. En ole vain vaihtanut koneeseeni Suomen aikaa. Kun saavun Suomeen, otan mielenkiinnosta yhteyttä JL-Autopalveluun, ja kysyn heidän näkemystään korjauksesta. Mitä tulee auton ikään, ajan itse Suomessa 1988 mallisella Ford Orionilla. Uutena ostettu ja toimii edelleenkin hyvin.

        Lakinainen Oikeasti ? Mainiota, Kylläkin sivistymätön sellainen, ei viksu lakinainen kirjoita herjaavasti ja toista loukkaavasti. eikä ota kantaa asiaan jota eivät tunne perusteellisesti. Ainakin töistä tuntemani lakimiehet ja ystävieni kautta tuntemani ovat erittäin asiallisia. He eivät milloinkaan ottaisi kantaa kirjoituksellaan tällä keskustelupalstalla. Sovitaan tapaaminen, mennään yhdessä kyseiselle korjaamolle. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus josta näkee, että olet lakinainen ja yhteystietosi, yritys jossa työskentelet. Laitoin kuvitteellisen nimimerkin, kun en muistanut kirjautua tähän sivustoon. Siis oikea nimimerrki on kataiju


      • lakinainen
        ins02 kirjoitti:

        Lakinainen Oikeasti ? Mainiota, Kylläkin sivistymätön sellainen, ei viksu lakinainen kirjoita herjaavasti ja toista loukkaavasti. eikä ota kantaa asiaan jota eivät tunne perusteellisesti. Ainakin töistä tuntemani lakimiehet ja ystävieni kautta tuntemani ovat erittäin asiallisia. He eivät milloinkaan ottaisi kantaa kirjoituksellaan tällä keskustelupalstalla. Sovitaan tapaaminen, mennään yhdessä kyseiselle korjaamolle. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus josta näkee, että olet lakinainen ja yhteystietosi, yritys jossa työskentelet. Laitoin kuvitteellisen nimimerkin, kun en muistanut kirjautua tähän sivustoon. Siis oikea nimimerrki on kataiju

        Arvoisa kataiju. Jos kirjoitukseni tuntuu sinua loukkaavan, miltä sinun kirjoituksesi mahtaa tuntua mainitsemasi autokorjaamon henkilöstä, jota kirjoituksellasi loukkaat. Aina tällaisissa tapauksessa täytyisi kuulla molempia osapuolia ja tehdä johtopäätökset vasta sen jälkeen. En tunne tapauksen kumpaakaan osapuolta. Kirjoituksen luettuani, tunsin aivan vieraana henkilönä loukattavan korjaamon henkilöä nimeltä mainiten. Tällainen tapa ei mielestäni ole hyvän tavan mukaista.


      • AIVAN OIKEIN, jäit ansaan, kirjoitit: Aina tällaisissa tapauksissa täytyisi kuulla molempia osapuolia ja tehdä johtopäätökset vasta sen jälkeen. Sinä et ole ole kuullut tapauksen molempia osapuolia. Tapaus ei muutenkaan tule perusteellisesti selväksi minunkaan kiroituksestani ja korjaamo ei ole vastannut lainkaan. Sinun siis olisi pitänyt tutustua tapauksen asiakirjoihin ja kuulla molempia osapuolia ennenkuin otat kantaa asiaan. Kirjoitat siitä huolimatta asiasta, tutustumatta siihen millään tavalla. SITÄPAITSI: En ole kirjoituksiin vastanneena loukannut korjaamoa millään tavalla, olen vastannut nimimerkeille. Mielestäni se, että olen maininnut korjaamon henkilön nimeltä ei loukkaa häntä millään tavalla, hän on yrityksen toimitusjohtaja, on ihan asiallista mainita , että hän hoitaa asiaa. Olikin hyödyksi korjaamolle jos he yhteystietoineen ottaisivat asiallisesti kantaa asiaan ja puolustaisivat näkökantaansa. Mutta kuten jo ehdotin, tavataan korjaamolla, mennään sinne yhdessä. Sovitaan tapaamisaika tällä palstalla.
        Hyvää jatkoa sinulle, Nähdään korjaamolla.


      • lakinainen
        kataiju kirjoitti:

        AIVAN OIKEIN, jäit ansaan, kirjoitit: Aina tällaisissa tapauksissa täytyisi kuulla molempia osapuolia ja tehdä johtopäätökset vasta sen jälkeen. Sinä et ole ole kuullut tapauksen molempia osapuolia. Tapaus ei muutenkaan tule perusteellisesti selväksi minunkaan kiroituksestani ja korjaamo ei ole vastannut lainkaan. Sinun siis olisi pitänyt tutustua tapauksen asiakirjoihin ja kuulla molempia osapuolia ennenkuin otat kantaa asiaan. Kirjoitat siitä huolimatta asiasta, tutustumatta siihen millään tavalla. SITÄPAITSI: En ole kirjoituksiin vastanneena loukannut korjaamoa millään tavalla, olen vastannut nimimerkeille. Mielestäni se, että olen maininnut korjaamon henkilön nimeltä ei loukkaa häntä millään tavalla, hän on yrityksen toimitusjohtaja, on ihan asiallista mainita , että hän hoitaa asiaa. Olikin hyödyksi korjaamolle jos he yhteystietoineen ottaisivat asiallisesti kantaa asiaan ja puolustaisivat näkökantaansa. Mutta kuten jo ehdotin, tavataan korjaamolla, mennään sinne yhdessä. Sovitaan tapaamisaika tällä palstalla.
        Hyvää jatkoa sinulle, Nähdään korjaamolla.

        Arvoisa kataiju. Mielestäni olet kyllä loukannut korjaamoa väittämällä minun kirjoituksiani heidän kirjoittamakseen. Kirjoituksenihan mielestäsi on ollut loukkaavia. Matkani kestää kyllä pitkälle ensi vuoden puolelle. Toivottavasti saatte asianne ennen sitä selvitettyä. Oletko muuten kone- vai autoinsinööri? Ihmettelen suuresti, miksi laturia ei vaihdettu entisen työpaikkasi korjaamolla. Kirjoituksistasi päätellen siellä on myöskin autokorjaamo.


      • mummolaki
        lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju. Mielestäni olet kyllä loukannut korjaamoa väittämällä minun kirjoituksiani heidän kirjoittamakseen. Kirjoituksenihan mielestäsi on ollut loukkaavia. Matkani kestää kyllä pitkälle ensi vuoden puolelle. Toivottavasti saatte asianne ennen sitä selvitettyä. Oletko muuten kone- vai autoinsinööri? Ihmettelen suuresti, miksi laturia ei vaihdettu entisen työpaikkasi korjaamolla. Kirjoituksistasi päätellen siellä on myöskin autokorjaamo.

        Tieliikelaitoksen korjaamo eriytyi vuonna 1994. Siitä tuli Raskone. Minä siirryin Tieliikelaitoksen piirikonttorille ja vastuualueeni oli sen jälkeen ajoneuvokalustoa ja sen lisälaitteiden hankinta, korjaus ja huolto jossa tehtävässä olin eläkkeelle siirtymiseen asti. Neuvotteluosapuoleni oli muun muassa kyseinen Raskone. Tietysti oli muitakin korjaamoja ja tietysti tavarantoimittajat. Kertaakaan en joutunut neuvotteluissa turvautumaan lakimiehen apuun aina löytyi molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu vaikka olimme eri mieltä korjauksen hinnasta tai sen toteuttamistavasta. Raskoneella ei ole enää ns. hyviä tuttuja jotka olisivat tehneet korjauksen edullisesti. Olisin joutunut maksamaan vaihdon heidän hinnoittelunsa mukaan ja Raskone ei ole edullisin vaihtoehto henkilöautojen korjauksessa, kuorma-autojen korjauksissa he ovat kyllä kilpailukykyisiä. Korjaamon valintaani vaikutti myöskin se että JL-Autopalvelut sijaitsee samassa kiinteistössä jopa samoissa tiloissa josta ostin varaosan. Oli siis luonnonlista, että tilasin vaihdon ko. korjaamolta. En millään osannut arvata, lasku on lähes viisinkertainen edullisimpaan korjaamoon verrattuna. Mistä muuten lakinainen osaa kysyä koulutustani noin tarkasti, että olenko kone- vai autoinsinööri. Sinä taidat olla väärällä alalla, kun kirjoituksiesi perusteella et tunne lakia, mutta ajoneuvojen tekniikka ja niiden huolto ja korjaus tuntuu kiinnostavat sinua erityisen paljon ja tunnet tarkasti alan koulutuksenkin. Tapaamisellamme korjaamolla ei muuten ole mitään kiirettä, voimme tavata siellä sitten kun tulet Suomeen. Ratkaisua tähän kun ei tule varmaankaan kun vuoden kuluttua. Tappamisellamme olisi erityisen paljon hyötyä korjaamolle, voisit olla asiassa heidän lakiavustajansa, kun ei varmasti ole monta lakimiestä jotka tuntevat ajoneuvokalustosta noin paljon. Tuskin löytyy yhtään kaltaistasi lakiasiantuntijaa Suomesta. Sinusta olisi hyötyä korjaamolle senkin vuoksi kun tunnet erityisen kiinnostusta ja intohimoa puolustaa korjaamon kantaa asiassa. Kirjoitan nimimerkillä kun en muistanut kirjautua. Siis Nimimerkki: kataiju


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju. Jos kirjoitukseni tuntuu sinua loukkaavan, miltä sinun kirjoituksesi mahtaa tuntua mainitsemasi autokorjaamon henkilöstä, jota kirjoituksellasi loukkaat. Aina tällaisissa tapauksessa täytyisi kuulla molempia osapuolia ja tehdä johtopäätökset vasta sen jälkeen. En tunne tapauksen kumpaakaan osapuolta. Kirjoituksen luettuani, tunsin aivan vieraana henkilönä loukattavan korjaamon henkilöä nimeltä mainiten. Tällainen tapa ei mielestäni ole hyvän tavan mukaista.

        Arvoisa lakinainen: En ole millään tavalla luokannut kyseisen yrityksen henkilöstöä kirjoituksessani. Olen täysin kiihkottomasti ja asiallisesti kirjoittanut asiasta sen minkä tässä vaiheessa tiedän ja esittänyt vaatimukseni ja siihen perustelut täysin asiallisesti. ja kiihkottomasti.


      • kataiju kirjoitti:

        Lisään laskutukseen liittyvän olennaisen tiedon: Kuluttajariitalautakuntaan lähetettävässä lomakkeessa kysytään: Ilmoittiko korjaamo noudattavansa Autoalan keskusliiton korjausehtoja. Tarvitsin ko.tiedon lokakkeeseen, ei sitä ole erikseen ilmoitettu joten kysyin sitä ystävällisesti sähköpostilla tänä aamuna. Pyysin vastauksen selvään kysymykseen kyllä vai ei. Vastausta en ole asialliseen ja ystävälliseen kysykseeni saanut. Kun sitä ei ole tullut, niin he todennäköisesti eivät noudata kyseisiä korjausehtoja.

        Vastausta ei edelleenkään tullut kysymykseeni: Noudattavatko he autoalan keskusliiton korjausehtoja: Autoalan keskusliitto on autokorjaamojen etujärjestö.


      • autoteknikko
        kataiju kirjoitti:

        Vastausta ei edelleenkään tullut kysymykseeni: Noudattavatko he autoalan keskusliiton korjausehtoja: Autoalan keskusliitto on autokorjaamojen etujärjestö.

        Semppiä sinulle nimimerkki kataiju. Hyvitysvaatimuksesi on täysin oikeutettu. Älä välitä noista törkykirjoituksista. Tuo lakinainen näyttää olevan erityisen kiinnostunut autokorjaamoalasta, ja hänellä on erinomaiset tiedot autojen varaosista ja niiden korjauksista. Sanoisin että, huipputiedot, hän jopa tietää alan koulutuksen hyvin tarkasti. Kysyi sinulta, että oletko auto- vai koneinsinööri. Hänestä korjaamo saisi erinomaisen oikeusavustajan mahdolliseen käräjäoikeuteeen. En usko, että vastaavilla tiedoilla olevaa lakimiestä muualta Suomesta löytyy.


      • lakinainen
        mummolaki kirjoitti:

        Tieliikelaitoksen korjaamo eriytyi vuonna 1994. Siitä tuli Raskone. Minä siirryin Tieliikelaitoksen piirikonttorille ja vastuualueeni oli sen jälkeen ajoneuvokalustoa ja sen lisälaitteiden hankinta, korjaus ja huolto jossa tehtävässä olin eläkkeelle siirtymiseen asti. Neuvotteluosapuoleni oli muun muassa kyseinen Raskone. Tietysti oli muitakin korjaamoja ja tietysti tavarantoimittajat. Kertaakaan en joutunut neuvotteluissa turvautumaan lakimiehen apuun aina löytyi molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu vaikka olimme eri mieltä korjauksen hinnasta tai sen toteuttamistavasta. Raskoneella ei ole enää ns. hyviä tuttuja jotka olisivat tehneet korjauksen edullisesti. Olisin joutunut maksamaan vaihdon heidän hinnoittelunsa mukaan ja Raskone ei ole edullisin vaihtoehto henkilöautojen korjauksessa, kuorma-autojen korjauksissa he ovat kyllä kilpailukykyisiä. Korjaamon valintaani vaikutti myöskin se että JL-Autopalvelut sijaitsee samassa kiinteistössä jopa samoissa tiloissa josta ostin varaosan. Oli siis luonnonlista, että tilasin vaihdon ko. korjaamolta. En millään osannut arvata, lasku on lähes viisinkertainen edullisimpaan korjaamoon verrattuna. Mistä muuten lakinainen osaa kysyä koulutustani noin tarkasti, että olenko kone- vai autoinsinööri. Sinä taidat olla väärällä alalla, kun kirjoituksiesi perusteella et tunne lakia, mutta ajoneuvojen tekniikka ja niiden huolto ja korjaus tuntuu kiinnostavat sinua erityisen paljon ja tunnet tarkasti alan koulutuksenkin. Tapaamisellamme korjaamolla ei muuten ole mitään kiirettä, voimme tavata siellä sitten kun tulet Suomeen. Ratkaisua tähän kun ei tule varmaankaan kun vuoden kuluttua. Tappamisellamme olisi erityisen paljon hyötyä korjaamolle, voisit olla asiassa heidän lakiavustajansa, kun ei varmasti ole monta lakimiestä jotka tuntevat ajoneuvokalustosta noin paljon. Tuskin löytyy yhtään kaltaistasi lakiasiantuntijaa Suomesta. Sinusta olisi hyötyä korjaamolle senkin vuoksi kun tunnet erityisen kiinnostusta ja intohimoa puolustaa korjaamon kantaa asiassa. Kirjoitan nimimerkillä kun en muistanut kirjautua. Siis Nimimerkki: kataiju

        Arvoisa kataiju. Tunnen kyllä Raskoneen historian. Itse olen käynyt Raskoneen korjaamoilla vain Vantaalla. Kouvolassa ja Joensuussa. Olen kyllä perehtynyt erittäin laajasti myös kuljetuspuoleen. Jopa ADR ja VAK kuljetuksiin olen saanut koulutusta Malminkartanossa. Myöskin tiekunnostuspuoleen olen perehtynyt. Tavarantarkastajien kanssa myös henkilöautopuolen ongelmiin olemme etsineet yhdessä ratkaisuja. Jos nyky-yhteiskunnassa meinaa pärjätä, pitää olla laaja tietämys tekniikasta- lainsäädännöstä ja monesta muusta asiasta. Kysymykseni kumman puolen insinööri olet johtuu kyllä pelkästään uteliaisuudestani. Tielaitoksen aikaisista pomoista tunnen molempia. Myös ilmailupuoleen olen perehtynyt. Malmin kentän korjaamolla pienkoneiden moottoreita myös avustajana huoltanut. Myöskin merimiespassi minulta löytyy. Jos kaikki työ- ja vapaa-ajan tekemiseni luettelisin, pitäisi niistä kirjoittaa kirja. Ps. nuorena poikasena kävin ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Tiedonhaluni vei kuitenkin myös muille aloille. Olen kyllä mielestäni saanut viettää erittäin rikkaan elämän, niin töissä kuin vapaa-ajalla. En kuitenkaan aio jäädä viettämään eläkepäiviä, vaikka minulla olisi siihen mahdollisuus.


      • autoteknikko kirjoitti:

        Semppiä sinulle nimimerkki kataiju. Hyvitysvaatimuksesi on täysin oikeutettu. Älä välitä noista törkykirjoituksista. Tuo lakinainen näyttää olevan erityisen kiinnostunut autokorjaamoalasta, ja hänellä on erinomaiset tiedot autojen varaosista ja niiden korjauksista. Sanoisin että, huipputiedot, hän jopa tietää alan koulutuksen hyvin tarkasti. Kysyi sinulta, että oletko auto- vai koneinsinööri. Hänestä korjaamo saisi erinomaisen oikeusavustajan mahdolliseen käräjäoikeuteeen. En usko, että vastaavilla tiedoilla olevaa lakimiestä muualta Suomesta löytyy.

        Kiitos autoteknikolle asiallisesta kommentista, kuten sanoit, en enää välitä noista lakinaisen törkykirjoituksista. Kiitos paljon sinulle.


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju. Tunnen kyllä Raskoneen historian. Itse olen käynyt Raskoneen korjaamoilla vain Vantaalla. Kouvolassa ja Joensuussa. Olen kyllä perehtynyt erittäin laajasti myös kuljetuspuoleen. Jopa ADR ja VAK kuljetuksiin olen saanut koulutusta Malminkartanossa. Myöskin tiekunnostuspuoleen olen perehtynyt. Tavarantarkastajien kanssa myös henkilöautopuolen ongelmiin olemme etsineet yhdessä ratkaisuja. Jos nyky-yhteiskunnassa meinaa pärjätä, pitää olla laaja tietämys tekniikasta- lainsäädännöstä ja monesta muusta asiasta. Kysymykseni kumman puolen insinööri olet johtuu kyllä pelkästään uteliaisuudestani. Tielaitoksen aikaisista pomoista tunnen molempia. Myös ilmailupuoleen olen perehtynyt. Malmin kentän korjaamolla pienkoneiden moottoreita myös avustajana huoltanut. Myöskin merimiespassi minulta löytyy. Jos kaikki työ- ja vapaa-ajan tekemiseni luettelisin, pitäisi niistä kirjoittaa kirja. Ps. nuorena poikasena kävin ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Tiedonhaluni vei kuitenkin myös muille aloille. Olen kyllä mielestäni saanut viettää erittäin rikkaan elämän, niin töissä kuin vapaa-ajalla. En kuitenkaan aio jäädä viettämään eläkepäiviä, vaikka minulla olisi siihen mahdollisuus.

        Oletko vaihtanut sukupuolta, nyt olet lakinainen ja nuorena poikasena kävit ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Olet ehtinyt todella paljon ja sukupuolenkin vaihtanut.


      • mieseinainen
        kataiju kirjoitti:

        Oletko vaihtanut sukupuolta, nyt olet lakinainen ja nuorena poikasena kävit ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Olet ehtinyt todella paljon ja sukupuolenkin vaihtanut.

        Semppiä kataijulle, sinulla näyttää olevan kova vastapuoli: Vaatii suurta siviilirohkeutta sukupuolen vaihtaminen: Siinä monesti katkeavat ystävyysuhteetkin. Työkokemus ja koulutus on myös suorastaan valtava.


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju.. Kyllä lakinainen tietää autojen rakenteesta ja varaosista. Vanhempien autojen rakenne on pelkän tekniikan tuntemusta. Nykyautojen rakenne poikkeaa kyllä oleellisesti niistä. Jos eläkkeellä oleva insinööri ei jatkuvasti päivitä tietojaan, hän kyllä ei pysy kehityksen mukana. Mitä tulee kirjoituksieni kellonaikoihin, sinä maailmanmatkaajana kyllä tiedät, ettei kellonaika eri puolilla maapalloa ole sama. Olen nyt komennuksella kauko-idässä. Täällä kello on viisi tuntia edellä Suomen aikaa. En ole vain vaihtanut koneeseeni Suomen aikaa. Kun saavun Suomeen, otan mielenkiinnosta yhteyttä JL-Autopalveluun, ja kysyn heidän näkemystään korjauksesta. Mitä tulee auton ikään, ajan itse Suomessa 1988 mallisella Ford Orionilla. Uutena ostettu ja toimii edelleenkin hyvin.

        Myöhemmissä kirjoituksessa kerroit, että olet jo eläkkeellä. Oletko itse varma, ettet ole pudonnut kehityksen kelkasta.


      • psykologi42
        mieseinainen kirjoitti:

        Semppiä kataijulle, sinulla näyttää olevan kova vastapuoli: Vaatii suurta siviilirohkeutta sukupuolen vaihtaminen: Siinä monesti katkeavat ystävyysuhteetkin. Työkokemus ja koulutus on myös suorastaan valtava.

        Minäkin olen seurannut tätä artikkelia. Ensin otsikon johdosta, kun laturin vaihdon työllä on kahden korjaamon välinen ero järkyttävän suuri. Sitten värikästä keskustelua. Tiedoksi sinulle kataiju: Vastus sinulla ei välttämättä ole kovin suuri, vaikka lakinaisella on koulutus ja kokemus suorastaan maailmanennätysluokkaa, niin hänellä on kuitenkin vakavia ongelmia. Sukupuolen vaihto kertoo jonkinasteisestä mielenterveysongelmasta.


      • psykologi42 kirjoitti:

        Minäkin olen seurannut tätä artikkelia. Ensin otsikon johdosta, kun laturin vaihdon työllä on kahden korjaamon välinen ero järkyttävän suuri. Sitten värikästä keskustelua. Tiedoksi sinulle kataiju: Vastus sinulla ei välttämättä ole kovin suuri, vaikka lakinaisella on koulutus ja kokemus suorastaan maailmanennätysluokkaa, niin hänellä on kuitenkin vakavia ongelmia. Sukupuolen vaihto kertoo jonkinasteisestä mielenterveysongelmasta.

        Kiitos psykologille kommentista. Kiinnostuin asiasta sukupuolen vaihto. Katsoin tietokoneelta, mitä siitä kirjoitetaan:Otsikko: Sukupuoli-identtiteetti tutkimus ja hoito: Tutkimusprosessi käynnistyy pyytämällä lääkäriltä lähete erikoissairaanhoitoon "sukupuoli-identiteetin häiriö" diaknoositutkimukseen joko Helsinkiin HYKS:n psykiatrian poliklinikalle Meilahteen tai Tampereelle TAYS:n psykiatrian politlinikalle.


      • lakinainen kirjoitti:

        Arvoisa kataiju. Tunnen kyllä Raskoneen historian. Itse olen käynyt Raskoneen korjaamoilla vain Vantaalla. Kouvolassa ja Joensuussa. Olen kyllä perehtynyt erittäin laajasti myös kuljetuspuoleen. Jopa ADR ja VAK kuljetuksiin olen saanut koulutusta Malminkartanossa. Myöskin tiekunnostuspuoleen olen perehtynyt. Tavarantarkastajien kanssa myös henkilöautopuolen ongelmiin olemme etsineet yhdessä ratkaisuja. Jos nyky-yhteiskunnassa meinaa pärjätä, pitää olla laaja tietämys tekniikasta- lainsäädännöstä ja monesta muusta asiasta. Kysymykseni kumman puolen insinööri olet johtuu kyllä pelkästään uteliaisuudestani. Tielaitoksen aikaisista pomoista tunnen molempia. Myös ilmailupuoleen olen perehtynyt. Malmin kentän korjaamolla pienkoneiden moottoreita myös avustajana huoltanut. Myöskin merimiespassi minulta löytyy. Jos kaikki työ- ja vapaa-ajan tekemiseni luettelisin, pitäisi niistä kirjoittaa kirja. Ps. nuorena poikasena kävin ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Tiedonhaluni vei kuitenkin myös muille aloille. Olen kyllä mielestäni saanut viettää erittäin rikkaan elämän, niin töissä kuin vapaa-ajalla. En kuitenkaan aio jäädä viettämään eläkepäiviä, vaikka minulla olisi siihen mahdollisuus.

        Lakinaiselle: On minullakin kokemusta monilta eri aloilta, minäkin voisin kirjoittaa kirjan: Olen mm. rakentanut itse pienlentokoneen ja olen lentokapteenina lentänyt isoa jumbojettiä. Kyllästyin vain lentämiseen kun se yksitoikkoista. Pitkillä matkoilla lentoaika on 10 tuntia ja lennetään automaattiohjauksella.


      • Autoteknikko

        Lakinainen meni hiljaiseksi. Kataiju voitti keskustelun 10 - 0. Urheilutermiä käyttääkseni. Hyvä näin, hänhän ei missään vaiheessa ottanut kantaa itse laskuun ja sen oikeellisuuteen. Hän on vain keskittynyt haukkumaan ja herjaamaan kataijua. Toki lähes kaikki kirjoitukset ovat olleet herjakirjoituksia. Haukuttu toopeksi, köyhäksi, vähä-älyiseksi, tyhmäksi, kehotettu muuttamaan ulkomaille jne. Kataiju on vastannut asiallisesti niihin kirjoituksiin joissa on kysytty lisätietoja asiasta. Asian tekee merkilliseksi se, mistä näin suuri haukkuminen ja intohimo kumpoaa. Vertaan, jos joku huomaa, että ruokakaupassa on viritetty vaakoja siten, että jos punnitsee tuotteen ja vaaka näyttää 1000 g ja tosiasiassa tuotetta on vain 200 g. Eli paino, jonka perusteella laskutetaan on viisinkertainen. Minkälainen häly nousisi, tulisiko valtava määrä haukkumaviestejä asiakkaalle, en usko. Tapaushan on verrattavissa sammanlaiseksi, tuote tai palvelu on vain erillainen. Minäkin epäilen, että JL-Autopalveluilla täytyy olla jokin osuus noissa herjakirjoituksissa.


      • Autonainen
        kataiju kirjoitti:

        Kiitos psykologille kommentista. Kiinnostuin asiasta sukupuolen vaihto. Katsoin tietokoneelta, mitä siitä kirjoitetaan:Otsikko: Sukupuoli-identtiteetti tutkimus ja hoito: Tutkimusprosessi käynnistyy pyytämällä lääkäriltä lähete erikoissairaanhoitoon "sukupuoli-identiteetin häiriö" diaknoositutkimukseen joko Helsinkiin HYKS:n psykiatrian poliklinikalle Meilahteen tai Tampereelle TAYS:n psykiatrian politlinikalle.

        Minua alkoi kiinnostaa tyo lakinaisen persoona. Katsoin HYKS:n psykiatrian politlinikalla annettavia hoitoja, ne olivat: Päihdepsykiatrian politlinikka, Geropsykiatrian politlinikka ja Opioidiriippuvuuspoliklinikka. Termit ei kerro minulle mitään. Joka tapauksessa sain sen käsityksen, että jokaisessa on kysymyksessä vakava mielenterveyden häiriö.


      • autoteknikko kirjoitti:

        Semppiä sinulle nimimerkki kataiju. Hyvitysvaatimuksesi on täysin oikeutettu. Älä välitä noista törkykirjoituksista. Tuo lakinainen näyttää olevan erityisen kiinnostunut autokorjaamoalasta, ja hänellä on erinomaiset tiedot autojen varaosista ja niiden korjauksista. Sanoisin että, huipputiedot, hän jopa tietää alan koulutuksen hyvin tarkasti. Kysyi sinulta, että oletko auto- vai koneinsinööri. Hänestä korjaamo saisi erinomaisen oikeusavustajan mahdolliseen käräjäoikeuteeen. En usko, että vastaavilla tiedoilla olevaa lakimiestä muualta Suomesta löytyy.

        Kiitos autoteknikolle kommentista ja tuesta. Lakinaisella on tosiaan huipputiedot joka alalta. Melkein vois vanoa, että tuollaisin henkilöitä ei lyödy kuin yksi 10 miljoonasta.


      • Autoteknikko kirjoitti:

        Lakinainen meni hiljaiseksi. Kataiju voitti keskustelun 10 - 0. Urheilutermiä käyttääkseni. Hyvä näin, hänhän ei missään vaiheessa ottanut kantaa itse laskuun ja sen oikeellisuuteen. Hän on vain keskittynyt haukkumaan ja herjaamaan kataijua. Toki lähes kaikki kirjoitukset ovat olleet herjakirjoituksia. Haukuttu toopeksi, köyhäksi, vähä-älyiseksi, tyhmäksi, kehotettu muuttamaan ulkomaille jne. Kataiju on vastannut asiallisesti niihin kirjoituksiin joissa on kysytty lisätietoja asiasta. Asian tekee merkilliseksi se, mistä näin suuri haukkuminen ja intohimo kumpoaa. Vertaan, jos joku huomaa, että ruokakaupassa on viritetty vaakoja siten, että jos punnitsee tuotteen ja vaaka näyttää 1000 g ja tosiasiassa tuotetta on vain 200 g. Eli paino, jonka perusteella laskutetaan on viisinkertainen. Minkälainen häly nousisi, tulisiko valtava määrä haukkumaviestejä asiakkaalle, en usko. Tapaushan on verrattavissa sammanlaiseksi, tuote tai palvelu on vain erillainen. Minäkin epäilen, että JL-Autopalveluilla täytyy olla jokin osuus noissa herjakirjoituksissa.

        Kiitos autoteknikolle tuesta ja kannatuksesta. Ei ole lakinaisesta enää kuulunut mitään kun paljastui että hän on sukupuolenvaihtaja, jolla on mahdollisesti vakavia mielenterveysongelmia, niinkuin siihen tarvittava hoito osoittaa.


      • pöljänposti
        kataiju kirjoitti:

        Oletko vaihtanut sukupuolta, nyt olet lakinainen ja nuorena poikasena kävit ammattikoulun moottoriasentajan opintolinjalla. Olet ehtinyt todella paljon ja sukupuolenkin vaihtanut.

        Tulipa luettua tämä viestiketju läpi. Tyypillistä keskustelua Suomi 24 palstoilta. Yksi asia jäin kuitenkin vaivaamaan mieltäni. Missä nimimerkki lakinainen on ilmoittanut olevansa sukupuoleltaan nainen? Täällähän voi kirjoitella millä nimimerkillä tahansa. Vai onko minulta jäänyt joku kohta huomaamatta?


      • pöljänposti kirjoitti:

        Tulipa luettua tämä viestiketju läpi. Tyypillistä keskustelua Suomi 24 palstoilta. Yksi asia jäin kuitenkin vaivaamaan mieltäni. Missä nimimerkki lakinainen on ilmoittanut olevansa sukupuoleltaan nainen? Täällähän voi kirjoitella millä nimimerkillä tahansa. Vai onko minulta jäänyt joku kohta huomaamatta?

        Lakinainen ei ole pelkästää nimimerkki. Hän on myös tekstissä kirjoittanut: Kyllä lakinainen tietää. Huomioin asian ennekuin kirjoitin siitä.


    • EspanjaIsBest

      Miksi täällä purnaat?Ei suomessa ole pakko asua...mutta vaikutat tosin köyhältä jotka aina vastustavat kaikkea ja kaikkia...

      • EspanjalsBest:lle vastaus, ei tämä ole purnausta vaan tiedoksi korjaamon käyttäjille, koska lasku on aivan järjetön. KÖYHÄ ?. Ei ole kyse rahasta 15 vuoteen en ole tarvinnut lainaa mihinkään ostoksiin ja ensimmäisen oman asunnonkin ostin 22 vuotiaana. 2 vuotta sitten ostin uuden kerrostalo-osakkeen keskustasta 254 000 €. Lainaa en tarvinnut sen hankkimiseen. Insinöörinä hallinnollisissa tehtävissä ansioni oli suurempi kuin keskivertolääkärillä ja eläkkeeni on isompi kun suomalaisten keskipalkka joka on noin 3200 €. Asun siis vapaaehtoisesti ja mielelläni Suomessa. Lopettakaa jo LJ-Autopalvelut komemtinne ne paistaaa niin selvästi läpi, että ne ei voi millään olla asiakkaiden kommentteja.


      • köyhätammuttava
        kataiju kirjoitti:

        EspanjalsBest:lle vastaus, ei tämä ole purnausta vaan tiedoksi korjaamon käyttäjille, koska lasku on aivan järjetön. KÖYHÄ ?. Ei ole kyse rahasta 15 vuoteen en ole tarvinnut lainaa mihinkään ostoksiin ja ensimmäisen oman asunnonkin ostin 22 vuotiaana. 2 vuotta sitten ostin uuden kerrostalo-osakkeen keskustasta 254 000 €. Lainaa en tarvinnut sen hankkimiseen. Insinöörinä hallinnollisissa tehtävissä ansioni oli suurempi kuin keskivertolääkärillä ja eläkkeeni on isompi kun suomalaisten keskipalkka joka on noin 3200 €. Asun siis vapaaehtoisesti ja mielelläni Suomessa. Lopettakaa jo LJ-Autopalvelut komemtinne ne paistaaa niin selvästi läpi, että ne ei voi millään olla asiakkaiden kommentteja.

        Älä viiti, vain perseaukinen apina viittii itkeä 300€ takia ja superperseaukinen kirjotella tuntikausia nettiin siitä.


      • Rikashyödyllinen
        köyhätammuttava kirjoitti:

        Älä viiti, vain perseaukinen apina viittii itkeä 300€ takia ja superperseaukinen kirjotella tuntikausia nettiin siitä.

        Köyhäammuttava, ei sinua voi tappaa vaikka olet yhteiskunnan taakka ja sossun asiakas , ampusesi olisi rikos vaikkakin sinun tappamisestasi olisi yhteikunnalle hyötyä.


      • rikasmyöskin
        köyhätammuttava kirjoitti:

        Älä viiti, vain perseaukinen apina viittii itkeä 300€ takia ja superperseaukinen kirjotella tuntikausia nettiin siitä.

        Kataiju kirjoitti, että kysymys ei ole rahasta vaan periaatteesta. rikkaat tekevät monesti näin, ei heillä muuten varallisuutta olisikaan. Koulukaverini joka aloitti ihan tyhjästä, myi menestyvän yrituksensa muutama vuosi sitten muutamalla miljoonalla kun ikää alkoi tulla. Osti hiljattain sijoitusmielessä kokonaisen uuden kerrostalon kaikki huoneistot. Ostohinta noin 6 miljoonaa euroa, rahaa hänellä siis on. Kuulin tutulta myyjältä, että hän oli ostanut elekroniikkaliikkeestä jonkin tuotteen ja oli sitten myöhemmin löytänyt saman laitteen halvemmalla toisesta liikkeestä. Hän oli palauttanut tuotteen liikkeeseen takaisin jossa hinta oli kalliimpi. Rikkaat toimii näin, he pitävät kiinni oikeuksistaan.


    • Vastaan alkuperäiseen viestiini. Siihen on tullut monta kommenttia. Joku haukkuu toopeksi, toinen köyhäksi ja kehottaa siirtymään ulkomaille jne. Kyseiset viestit ovat JL-Autopalvelun viestejä. Kukaan ulkopuolinen asiasta kiinnostunut ei voi suhtautua asiaan niin voimakkaalla tunteella. Asia ei millään voi kiinnostaa niin paljon ja varsinkaan negatiivisessä mielessä. Päinvastoin todellinen asiasta kiinnostunut asiakas kyselisi lisätietoja korjauksesta ja korjaamon toiminnasta. JL-Autopalveluilla on suuri hätä. He eivät voineet tietää, että asiakas jota he todennäköisesti laskuttivat väärin on alan asiantuntija ja koulutukseltaan insinööri. He eivät pysty mitenkään vetäytymään asiasta kunniallisesti. Jos he myöntävät, että lasku on liian suuri, niin silloin maine on mennyt. Toisaalta kun asia mahdollisesti menee käräjäoikeuden ratkaistavaksi, niin heille tulee suuret oikeudenkäyntikulut itselle ja he joutuvat maksamaan vielä minun oikeudenkäyntikuluni. Siinäkin tapauksessa maine on mennyt. tämän sivuston ylläpitäjälle ja lukijoille tiedoksi: Sidoutun tällä sivustolla kertomaan miten asia ratkeaa, olipa päätös sitten kumpi tahansa. Minulle voitollinen tai kerron myös senkin jos olin väärässä. Toivottavasti tämä viesti tulee myöskin JL-Autopalvelujen tiedoksi ja pyydän heitä lopettamaan eri nimimerkeillä kirjoittamansa asiattomat viestit. Jos eivät lopeta, niin jätän viestit lukijoiden harkinnan varaan. Uskon, että he erottavat viestit joissa ei oteta kantaa ko. laskutukseen asiallisesti tai viestit jotka eivät liity millään tavalla kyseiseen asiaan. Todennäköistä on myöskin se että asiattomilla viesteillä pyritään tarkoitushakuisesti viemään huomio pois alkuperäisestä.

    • Volvov40

      Volvon laturin vaihto. Tällaiseen tilanteeseen yleensä joudutaan,kun osapuolet ei ole selvillä mitä asiakas ja palveluntuottaja on tarkoittanut,ja mitä on tilattu. Tällaisissa tilanteissa olisi kai paras,että ne käsiteltäisiin muualla kun täällä,mutta kun nyt täällä,niin, olisin sitä mieltä että nytkin saavutettaisiin parasratkaisu kun osapuolet tulisivat toisiaan vastaan,ja uskon että kun sinä joka olet nyt alan tämän ammattilainen niin varsin ymmärrät nyt että sovintoon päästään varmaan asiasta kun asiasta sen verran uskon että huoltoliike tulee sinua vastaan. Toivon että saavutatte myönteisen ratkaisun.Kun myös minulla on ollut näitäkin asioita,mutta ne on paras hoitaa keskenään. Minulla on ollut asia missä tarvittiin kuluttaja asiamiestä,ja asia ratkesi,ja vajaan vuoden jälkeen yritys palautti rahat.

      • Kiitos asiallisesta kommentista. Vihdoikin joku kirjoittaa asiallisesti, rauhallisesti ja kiihkoilematta. Olet ihan oikeassa, sovittelu olisi paras ratkaisu. Mutta valitettavasti minä olen yrittänyt sovitella asiaa moneen kertaan, mutta se ei onnistu millään. Sekin pitää paikkansa, että kuluttajariitalautakunnankaan päätös ei ole lainvoimainen. Se on suositus jota 80 % yrityksistä noudattaa. Sekin pitää paikkansa, että asian käsittelyyn menee aikaa, se on kuluttajariitalautakunnassakin noin 6 kuukautta ja jos periaatteen vuoksi riitautan asian käräjäoikeudessa, niin sitten menee vielä muutama kuukausi ennenkuin asiaansaadaan ratkaisu. Kiitos paljon asiallisesta kommentista. Hyvää jatkoa sinulle.


    • as2

      Jotenkin hieman epäilen että jotain olisi jäänyt kertomatta.
      Itse korjaamolla töissä ja tuntuu todella erikoiselta jos vajaa tunnin hommasta (ohjeaika) on veloitettu 294e. Onko tosiaan niin että homma meni niin että vanha laturi pois ja uusi tilalle? Työn yhteydessä ei tullut mitään ogelmia? Huoniokuntoisia johtoja tai katkenneita pultteja tai muuta vastaavaa?

      • Vastaan, että mitään ei ole jätetty kertomatta. Vanha laturi pois ja uusi tilalle. Työssä ei ole ollut mitään ongelmia. Ymmärrän viestisi, laskussahan ei ole mitään järkeä ja kerrot, että olet itse korjaamolla töissä, ymmärrän ihmettelysi. Kiitos paljon sinulle asiallisesta kirjoituksesta.


    • autoteknikko

      Semppia sinulle kataiju. Olet esittänyt vaatimuksesi asiallisesti ja perusteellisesti. Mielestäni olet oikeutettu hyvitykseen laskustasi. Tuo nimimerkki lakinainen tuntuu olevan erityisen kiinnostunut autotekniikasta tuntea varaosat tarkasti ja niinkuin mainitsit jopa alan koulutuksenkin hyvin tarkasti. Lakia hän ei tunne niinkuin mainitsit. Esityksesi oli hyvä, että tapaatte henkilökohtaisesti kyseisellä autokorjaamolla. Oikein paljon semppiä sinulle.

    • autoteknikko78

      Olen seurannut kirjoituksia mielenkiinnolla. Mielestäni nimimerkki kataiju on oikeassa hyvitysvaatimuksessaan. Hän tulee saamaan hyvityksen tavalla tai toisella. Hän on asiasta niin varma, että tarvittaessa hän vie vaatimuksensa käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Lakinainen tuntuu olevan erityisen kiinnostunut ajoneuvotekniikasta ja tuntee autojen varaosat ja korjautekniikan hyvin tarjasti. Hän tuntee jopa alan koulutuksenkin hyvin tarkasti. Lakia hän ei tunne kuten kataiju mainitsi. Semppiä sinulle kataiju ja älä välitä noista loukkaavista törkykirjoituksista. Jätä ne omaan arvoonsa.

    • Eiolispaljontarvittu

      Tyhmähän sinä olet kun noin kattavan alan kokemuksen omaavana et etukäteen vaatinut hinta-arviota paperille, joita varmasti olet itse työskennellessäsi kirjoittanut melko monta.
      Karmea hintahan tuo toki on, siitä ei pääse mihinkään.

      • Kiitos paljon kun arvioit älykkyysosamäärääni. Kirjoituksistani kyllä tarkasti selviää miksi en vaatinut hinta-arviota paperille työstä jonka 30 vuoden kokemuksella arvioin olevan alle tunnin työn. Kiitos siitäkin kun asiallisesti otit kantaa siihen, että hinta on karmea. Hinta-arvio on tämän aiheen tärkein asia. Sillä ei ole mitään merkitystä laskun kannalta onko asiakas tyhmä vai viisas. Tyhmäkin on oikeutettu asialliseen laskutukseen. VIELÄ KERRAN KIITOS LASKUN SUURUUDEN ARVIOSTA, SE ON TARKEIN ASIA. MUULLA EI OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ.


    • htrhtrhtrh

      Niinpä niin, olisit kysynyt hinta-arviota ennen työn aloitusta. Korjaamo on velvollinen sen kysyttäessä ilmoittamaan ja muistaakseni 30% siitä saa poiketa, ilman asiakkaan suostumusta.

      Muuten asiaan ei voi kommentoida yhtään mitään, kun tapausta ei oikeasti tunne. Todennäköisesti jätit jotain kertomatta tai asiassa jotain muuta hämärää, ja sillä että olet insinööri tai et, niin ei ole asiaan mitään merkitystä.

      Onnea ja menestystä vaan.

      • Nimimerkille htrhtrhtrh: Kiitos kommentista. Pyrin vastaamaan kirjoituksiin jotka ovat etes jollakin tavalla asiallisia. Jälkikäteen sanottuna olisi pitänyt kysyä hinta-arviota, mutta kuten olen kertonut, en millään arvannut koulutukseeni ja työkokemukseeni vedoten, että lasku on viisinkertainen havimman korjaamoon verrattuna. Sillä että olen insinööri on sikäli merkitystä, että pystyin arvioimaan korjauksen todellisen hinnan. Hyvä, että et kommentoi tuntematta asiaa, kun et sitä tunne. Kommentoit kuitenkin: Todennäköisesti jätit jotain kertomatta tai asiassa on muuta hämärää. Vastaan sinulle: Mitään en ole jättänyt kertomatta, korjaustyö oli vain laturin vaihto. mitään muuta työtä en tilannut. Työssä ei ollut mitään ongelmia kuten katkenneita tai ruostuneita pultteja tai viallisia johtoja. Joku sitä kysyi jo aikaisemminkin. Kiitos kuitenkin sinulle, kirjoituksesi oli kuitenkin suhteellisen asiallinen noihin törkykirjoituksiin verrattuna. Siihen, että jotakin olisi jätetty kertomatta, tai siinä olisi jotakin hämärää olisi JL-Autopalvelut kyllä puuttunut. He kyllä seuraavat tätä keskustelua. Ihan ensimmäinen viesti: OK, kiitos tiedosta on selvästi heidän viestinsä.


    • Kylläpä lakinainen meni hiljaiseksi. Ei kuulu vieläkään mitään. Tähän asti hän on ahkerasti ottanut heti kantaa kirjoituksiini. Muuten sopiiko, että tästä eteenpäin kaikki muutkin lopettavat asiattomat kirjoitukset. Ottakaa kantaa vain laskuun ja kertokaan kantanne tarkasti ja asiallisesti. Kertokaa oletteko hyvityksen kannalla vai sitä mieltä, että hyvitys ei ole oikeutettu. Tarkat perustelut myös kantaanne. Vastaan mielelläni asiallisiin laskua koskeviin kysymyksiin, jos niitä minulta kysytään. Ei mitään sivukommentteja, kuten: toope, muuta pois Suomesta, tyhmä, olisit korjannut itse, mikset kysynyt hintaa etukäteen, vähä-älyinen, kuule ukko, jne. Sopiiko tämä teille, vai haluaako joku joka on itse vähä-älyinen, tyhmä, lukihäiriöinen jne... jatkaa tätä asiatonta keskustelua joka ei liity laskuun mitenkään. Sopinee, että otatte kantaa kirjoitukseen vain erittäin asiallisesti ja siihen tiukasti liittyen.

      • ryöstöhinta

        Ei tarvi edes olla insinööri pystyäkseen arvioimaan vaihtotyön kestoksi 1 tunnin. Melko pienellä kokemuksella autoremonteista pystyy tuohon arvioon.


      • autonasentaja32
        ryöstöhinta kirjoitti:

        Ei tarvi edes olla insinööri pystyäkseen arvioimaan vaihtotyön kestoksi 1 tunnin. Melko pienellä kokemuksella autoremonteista pystyy tuohon arvioon.

        Nimimerkki kataiju vastasi asillisesti kommenttiisi. Hän malttoi mielensä vaikka irvailua on sinullakin. Kerrot: Melko pienellä kokemuksella tietää, että kyseessä on vain tunnin työ, ei tarvitse olla insinööri. Väite pitää paikknsa. ei hän ole väittänytkään, että työaikaa arvioidakseen pitää olla insinööri. Kokemuksesta tiedän, että sen arvioimiseksi riittää kun on autonasentaja tai autoteknikko. Lopettakaa nuo ylimääräiset kommentit ja arvioikaa vain työaikaa ja perustelkaa vain mikä on kyseisen vaihdon työaika. Kommentit mielellään vain sellaisilta henkilöiltä joilla on vankka kokemus autoalalta.


      • autoasentaja
        ryöstöhinta kirjoitti:

        Ei tarvi edes olla insinööri pystyäkseen arvioimaan vaihtotyön kestoksi 1 tunnin. Melko pienellä kokemuksella autoremonteista pystyy tuohon arvioon.

        Minäkin kommentoin. Melko pienellä kokemuksella ei pysty arvioimaan vaihtotyön aikaa. Kyllä nimimerkki kataijukin sen tietää, hän vain kohteliaasti jätti mainitsematta siitä. Ei alentunut sinun tasollesi. Nykyautoissa kuten Volvo V50 vm: 2009 myöskin on suuria eroja eri osien vaihdoista on vastoin lakinaisen käsitystä asiasta. Hyvä esimerkki on Ford Monteo 1.8 diesel vanhemmat mallit. Niissä piti ajovalolampun vaihdossa irrottaa etumaski pystyäkseen vaihtamaan ajovalolamppu. Nykyisistä Monteista minulla ei ole kokemusta, kun olen töissä merkkikorjaamolla, eikä meillä ole Fordin edustusta. Volvo V 50 1.6 D, ajovalolampun vaihto on sensijaan erittäin yksinkertainen toimenpide. Siinä on lukituskappale joka on ns. "sonnin otsassa". Tämän kun irrottaa, johon menee aikaa 1 - 2 minuuttia, niin umpion saa käteen ja lamppu on helppo vaihtaa. Vastoin nimimerkin ryöstöhinta väitttämää, nykyautojen osien vaihtoaikaa ei pysty arvioimaan etes autoalan ammattilainen, ellei hänellä ole asiaan henkilökohtaista kokemusta asiasta tai muuta perusteellista tietoa asiasta. Kuluttajariitalautakuntaan tehtävässä valituksessa pitää olla vahva näyttö siitä, että mikä vaihtioaika on. Samoin on silloin jos asia menee käräjäoikeuteen. Pelkän olettamuksen perusteella ei asioita ratkaista. Näin on myös monessa muussakin asiassa, esimerkiksi poliisi rikosasioissa voi vahvasti olettaa kuka rikoksen on tehnyt, mutta näytön puuttuessa epäityä ei voi tuomita. Nimimerkillä kataiju on vahva näyttö mikä laturin vaihtoaika on se on alle tunnin ohjeaikataulukon mukaan. Karin autokorjaamo on luottanut siihen jatehnyt tarjouksen sen perusteella. Kataijulla on kolme muutakin tarjousta, joista vahvin näyttö on Wetterin 78 € tarjous. Laturin vaihdossa ei voi tulla ongelmia, kuten ruostuneita tai kiinnijuuttuneita pultteja. moottoritilassa olevat osat ei tuon ikäisessä autossa ruostuneet. Asiallinen kirjoitus kuten kataiju pyysi. Katsokaa myös Suomi24/Rovaniemi: Siellä on kirjoitus nimimerkiillä tyhmäasiakas33. Hän on samanlainen kuin tämä lakinainen, hän on erityisen kiinnostunut aiheesta ja loukkaa kataijua törkesti. Hänen kirjoituksensa on laadittu suurella intohimolla, vaikka hän ei ymmärrrä autoista mitään. Hän ei osaa etes tankata autoaan. Hän tankkauttaa autonsa Rovaniemen erottajan Shellillä jossa on tankkauspalvelu. Mistähän hänen erityinen kiinostuksensa kumpuaa ??


      • lakinainen

        Nimimerkkini lakinainen ei ole rekisteröity. Näyttää olevan mielenkiintoinen nimimerkki, kun muutkin kun alkuperäinen käyttää sitä. Matkoilla ollessa ei aina ole mahdollisuutta tarkistaa kirjoituksia. Tulevaisuudessa tulen kirjoittamaan vain rekisteröidyllä nimimerkillä.


      • lakinainen kirjoitti:

        Nimimerkkini lakinainen ei ole rekisteröity. Näyttää olevan mielenkiintoinen nimimerkki, kun muutkin kun alkuperäinen käyttää sitä. Matkoilla ollessa ei aina ole mahdollisuutta tarkistaa kirjoituksia. Tulevaisuudessa tulen kirjoittamaan vain rekisteröidyllä nimimerkillä.

        Arvoisa lakinainen: lakinainen ei ole ainoastaan nimimerkki. Kirjoitat myös tekstissä seuraavasti: Kyllä lakinainen tietää, olet siis nykyjään nainen.


      • tietoatarvitsen
        ryöstöhinta kirjoitti:

        Ei tarvi edes olla insinööri pystyäkseen arvioimaan vaihtotyön kestoksi 1 tunnin. Melko pienellä kokemuksella autoremonteista pystyy tuohon arvioon.

        Arvioitko myös "automiehen" kokemuksellasi mercedes-benz a-mallin laturin vaihtoajan?


    • jore39

      Oletteko kokeillut tuota AUTOJERRY- palvelua? Tarjouksen pyytäminen ei maksa mitään ja useita tarjouksia tulee lähialueen korjaamoilta. Toimii hyvin ja hinnat pitää kutinsa. Yhden jakopäähuollon teettänyt tuon kautta ja sain hieman halvemmalla kun "kilpailutin"... https://autojerry.fi/tt/?tt=22359_932555_84926_&r=

      • Edelleenkin lakinainen on hiljaa. Taisi niin sanotusti mennä jauhot suuhun. Kiitos nimimerkeille ryöstöhinta arviosta että tunti olisi ollut asiallinen veloitushinta. JL-Autopalvelut on laskuttanut 3 tuntia ja lisäksi testerihinnan eli yhteensä 294 €. Kuten totesit ryöstöhinta, Halvin oli se 67,20 €. kiitos myös nimimerkille jore39. kun mainitsit ton autojerry - palvelun. Kaikille tiedoksi, käyttäkää sitä, sieltä saa vähintään kolme tarjousta ja palvelu on ilmainen. Sitä minäkin käytin vertailua varten kun teen valituksen kuluttajariitalautakuntaan. Nämä molemmat ovat hyviä kannaottoja ja suhteellisen asiallisia. Kiitos siitä teille molemmille. Toivon, että kaikki muutkin kommentoivat vain sitä onko lasku oikeutettu ja jättävät törkykirjoitukset kirjoittelematta. Pysykää asiassa. Tätä on riepoteltu suhteettoman paljon ja lisäksi ko. törkykirjoitukset eivät palvele kuluttajaa millään tavalla. Korjaamoa ne kyllä palvelevat. Sovitaanko näin.


      • Kaaharihari

        Työn hinta on ollut ainakin törkeä. Kohtuuttomuuteen en osaa ottaa kantaa. Voisi ainakin periaatteessa olla niin että kalliin laskun kirjoittaneella korjaamolla joku vilun ja nälän opettama korjaaja on säheltänyt laturinvaihdossa pidempään, kun taas ammattinsa osaavat olisi merkki- ja mallikohtaisten ohjeiden tuella vaihtanut laturin murto-osassa säheltäjän ajan käytöstä. Oma mielenkiintoni asiassa se että mikä tässä kalliissa laskutuksessa on väärin tehty ja toimittu? Näkisin että ei ole minkään lain mukaan väärin pyytää työstä esim kolminkertaista hintaa naapurikorjaamon nähden. Tuo kolminkertainen hintaero löytyi vastikään kun kilpailutin rengastyöt asuinpaikkakunnallani.


      • autoasentaja43
        Kaaharihari kirjoitti:

        Työn hinta on ollut ainakin törkeä. Kohtuuttomuuteen en osaa ottaa kantaa. Voisi ainakin periaatteessa olla niin että kalliin laskun kirjoittaneella korjaamolla joku vilun ja nälän opettama korjaaja on säheltänyt laturinvaihdossa pidempään, kun taas ammattinsa osaavat olisi merkki- ja mallikohtaisten ohjeiden tuella vaihtanut laturin murto-osassa säheltäjän ajan käytöstä. Oma mielenkiintoni asiassa se että mikä tässä kalliissa laskutuksessa on väärin tehty ja toimittu? Näkisin että ei ole minkään lain mukaan väärin pyytää työstä esim kolminkertaista hintaa naapurikorjaamon nähden. Tuo kolminkertainen hintaero löytyi vastikään kun kilpailutin rengastyöt asuinpaikkakunnallani.

        Vielä tuli ainakin osittain ei ihan törkykirjoitus, mutta virheellinen kannaotto tietämättä asiaa. Kataiju on jo aikaisemmin kertonut, mihin hänen vaatimuksensa perustuu. Se on lain vastainen: Kilpailu ja kuluttajavirasto: Jos korjauksen tai huollon hinnasta ei ole sovittu, on maksettava yrityksen pyytämä hinta. Hinta ei kuitenkaan saa olla kohtuuton. Hinnan kohtuulllisuutta arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa työn sisältö ja laajuus, taloudellisesti tarkoituksen
        mukainen suoritustapa sekä SOPIMUSAJANKOHDAN KÄYPÄ HINTA SEKÄ LASKEMISTAPA. Kataiju on hintaa arvioidessaan pyytänyt neljä vertailevaa tarjousta saadakseen sopimusajankohdan käyvän hinnan ja laskentatavan. Sillä ei ole mitään merkitystä, asian ratkaisemiseksi kuluttajariitalautakunnassa tai käräjäoikeudessa, että hän on pyytänyt tarjoukset jälkikäteen. Kuluttajariitalautakuntaan lähetettävässä valituksessa pyydetään nimenomaan mahdollisia asiantuntijalausuntoja. Nämä kilpailevat tarjoukset ovat asiantuntijalausuntoja ja vieläpä erittäin ratkaisevia lausuntoja asiaa käsiteltäessä. Pysykää asiassa ja ottakaa kantaa vain siinä tapauksessa jos varmasti tunnettu tarkasti kyseisen osan vaihdon, eivätkä nämä törkykirjoitukset palvele millään tavalla kuluttajaa. Kataiju on jo saanut lukea kohtuuttoman paljon törkykirjoituksia . Mihin muuten katosi nimimerkki lakinainen. Hänen erittäin suuri kiinnostuksensa ja suuri intohimo herjata ja luokata kataijua loppui kun seinään. Kataiju taisi nuijia hänet "maanrakoon".


      • Kaaharihari

        Jäädäänpä odottelemaan kannanottoja ja ratkaisuja asiassa. Tämä maailma on mennyt sellaiseksi että mitään ei kannata ostaa kysymättä ensksi hintaa ja veloitusperustetta. Itse huollan automme omin käsin, tehnyt sen uudesta asti. Tuttuja ja sukulaisia on kaikki vedätetty autohuolloissa. Merkkiliikkeet pahimpina. Tyypillisin suomalainen autohuollon kusetus on soittaa asiakkaalle kun auton on huollossa ja kysyä puhelimessa saako uusia sitä sun tätä.


      • AS2
        autoasentaja43 kirjoitti:

        Vielä tuli ainakin osittain ei ihan törkykirjoitus, mutta virheellinen kannaotto tietämättä asiaa. Kataiju on jo aikaisemmin kertonut, mihin hänen vaatimuksensa perustuu. Se on lain vastainen: Kilpailu ja kuluttajavirasto: Jos korjauksen tai huollon hinnasta ei ole sovittu, on maksettava yrityksen pyytämä hinta. Hinta ei kuitenkaan saa olla kohtuuton. Hinnan kohtuulllisuutta arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa työn sisältö ja laajuus, taloudellisesti tarkoituksen
        mukainen suoritustapa sekä SOPIMUSAJANKOHDAN KÄYPÄ HINTA SEKÄ LASKEMISTAPA. Kataiju on hintaa arvioidessaan pyytänyt neljä vertailevaa tarjousta saadakseen sopimusajankohdan käyvän hinnan ja laskentatavan. Sillä ei ole mitään merkitystä, asian ratkaisemiseksi kuluttajariitalautakunnassa tai käräjäoikeudessa, että hän on pyytänyt tarjoukset jälkikäteen. Kuluttajariitalautakuntaan lähetettävässä valituksessa pyydetään nimenomaan mahdollisia asiantuntijalausuntoja. Nämä kilpailevat tarjoukset ovat asiantuntijalausuntoja ja vieläpä erittäin ratkaisevia lausuntoja asiaa käsiteltäessä. Pysykää asiassa ja ottakaa kantaa vain siinä tapauksessa jos varmasti tunnettu tarkasti kyseisen osan vaihdon, eivätkä nämä törkykirjoitukset palvele millään tavalla kuluttajaa. Kataiju on jo saanut lukea kohtuuttoman paljon törkykirjoituksia . Mihin muuten katosi nimimerkki lakinainen. Hänen erittäin suuri kiinnostuksensa ja suuri intohimo herjata ja luokata kataijua loppui kun seinään. Kataiju taisi nuijia hänet "maanrakoon".

        Nimenomaan kuluttajan riitalautakunta saatta tehdä päätöksen että hinta on kohtuuton, mutta onko käräjäoikeuden tuomio samanlainen?
        Varsinaista rikostahan ei ole tapahtunut. Eikös kaikki saa hinnoitella myymänsä tuotteen tai palvelun niinkuin itse haluaa?
        Esim. Jos asiakas pyytää 3 tarjousta vaikka jakohihnan vaihdosta. Velvoittaakos se myös neljännen korjaamon tekemään työn samaan hintaan?
        Ihan näin keskustelua herättämään jätän tämän vain tähän.


      • Kaaharihari

        Tätä minäkin pohdiskelin. Käräjille tarvitaan nykykäytännön mukaan tavarantarkastajan lausunto, joka muuten maksaa. Enemmän kuin laturinvaihto. Viitehintaan palatakseni aloittajan voisi kannattaa hankkia Volvo tehdashuolto-ohje. Sellainen mitä todennäköisemmin on olemassa ja ohjeessa kerrotaan miten mikäkin tavallinen huolto/korjaustyö suoritetaan ja tärkeimpänä aloittajalle, mikä on tehtaan ohjeellinen aika-arvio työn suorittamiselle. Wetteri käyttää aika-arviota velioitusperusteenaan kerrottuna tuntihinnalla. Tietenkään mikään laki maailmassa ei estä lisäämästä läskiä päälle.


      • Kaaharihari kirjoitti:

        Tätä minäkin pohdiskelin. Käräjille tarvitaan nykykäytännön mukaan tavarantarkastajan lausunto, joka muuten maksaa. Enemmän kuin laturinvaihto. Viitehintaan palatakseni aloittajan voisi kannattaa hankkia Volvo tehdashuolto-ohje. Sellainen mitä todennäköisemmin on olemassa ja ohjeessa kerrotaan miten mikäkin tavallinen huolto/korjaustyö suoritetaan ja tärkeimpänä aloittajalle, mikä on tehtaan ohjeellinen aika-arvio työn suorittamiselle. Wetteri käyttää aika-arviota velioitusperusteenaan kerrottuna tuntihinnalla. Tietenkään mikään laki maailmassa ei estä lisäämästä läskiä päälle.

        Tällaisessa tapauksessa ei tavarantarkastaja anna lausuntoa. Kyseessähän on erimielisyys laskun suuruudesta, ei virheellisestä työstä, tai -osasta.


      • AS2 kirjoitti:

        Nimenomaan kuluttajan riitalautakunta saatta tehdä päätöksen että hinta on kohtuuton, mutta onko käräjäoikeuden tuomio samanlainen?
        Varsinaista rikostahan ei ole tapahtunut. Eikös kaikki saa hinnoitella myymänsä tuotteen tai palvelun niinkuin itse haluaa?
        Esim. Jos asiakas pyytää 3 tarjousta vaikka jakohihnan vaihdosta. Velvoittaakos se myös neljännen korjaamon tekemään työn samaan hintaan?
        Ihan näin keskustelua herättämään jätän tämän vain tähän.

        Lue Kilpailu ja kuluttajaviraston lausunto: korjauksen ja huollon hinnasta, se on mainittu moneen kertaan.


      • AS2 kirjoitti:

        Nimenomaan kuluttajan riitalautakunta saatta tehdä päätöksen että hinta on kohtuuton, mutta onko käräjäoikeuden tuomio samanlainen?
        Varsinaista rikostahan ei ole tapahtunut. Eikös kaikki saa hinnoitella myymänsä tuotteen tai palvelun niinkuin itse haluaa?
        Esim. Jos asiakas pyytää 3 tarjousta vaikka jakohihnan vaihdosta. Velvoittaakos se myös neljännen korjaamon tekemään työn samaan hintaan?
        Ihan näin keskustelua herättämään jätän tämän vain tähän.

        Ei saa . Lue tarkasti minun artikkelit. Siellä on moneen kertaan kerrottu, että hinta ei saa olla kohtuuton ja hintaa arvioitaessa otetaan huomioon markkinahinta.


      • as2
        kataiju kirjoitti:

        Ei saa . Lue tarkasti minun artikkelit. Siellä on moneen kertaan kerrottu, että hinta ei saa olla kohtuuton ja hintaa arvioitaessa otetaan huomioon markkinahinta.

        Eli mielestäsi kustannusarviota tehtäessä on otettava myös huomioon mahdolliset naapuri korjaamoiden tekemät arviot?
        Ymmärrän että hinta on perus laturin vaihdolle kohtuuton, mutta eikö jokainen yrittäjä saa hinnoitella itsensä niin korkeaksi kun haluaa?
        Jos mielestäsi tilanne menee oikein niin että korjaamon hinnoittelun päättää kuluttajalautakunta tai naapuri korjaamot mennän mielestäni metsään ja pahasti.


      • zjkn
        as2 kirjoitti:

        Eli mielestäsi kustannusarviota tehtäessä on otettava myös huomioon mahdolliset naapuri korjaamoiden tekemät arviot?
        Ymmärrän että hinta on perus laturin vaihdolle kohtuuton, mutta eikö jokainen yrittäjä saa hinnoitella itsensä niin korkeaksi kun haluaa?
        Jos mielestäsi tilanne menee oikein niin että korjaamon hinnoittelun päättää kuluttajalautakunta tai naapuri korjaamot mennän mielestäni metsään ja pahasti.

        Lue as2 kataijun kirjoitus: Kilpailu ja kuluttajaneuvonta: Hinta ei saa olla kohtuuton, hintaa arvioitaessa arvioidaan taloudellinen toteuttamistapa ja markkinahinta. Otan kantaa sen vuoksi kun minullakin erittäin huonoja kokemuksia JL-Autokorjaamosta ja kallista hinnasta. Korjautin autoani siellä kerran, mutta en toista kertaa vie sinne. kun lähdin korjaamolta, niin 20 km ajettuani alkoi takapyörästä kuulua kolinaa. Tarkistettuani asian niin huomasin että pyöränpultit oli jääneet kiristämättä. Onneksi ei tullut mitään vahinkoa, riitti kun kiristin pultit auton mukana olevalla rengasavaimella. Kerron vielä, että pyöränpulttien jälkikiristys tehdään noin 100 km ajon jälkeen. Tämä tiedoksi siksi, kun muuten joku törkykirjoittaja väittää muuten , miksi toope et kiristänyt pultteja heti korjaamolta lähettäessä lähimmällä huoltoasemalla.


      • jotakinmuutakorjaamoa
        as2 kirjoitti:

        Eli mielestäsi kustannusarviota tehtäessä on otettava myös huomioon mahdolliset naapuri korjaamoiden tekemät arviot?
        Ymmärrän että hinta on perus laturin vaihdolle kohtuuton, mutta eikö jokainen yrittäjä saa hinnoitella itsensä niin korkeaksi kun haluaa?
        Jos mielestäsi tilanne menee oikein niin että korjaamon hinnoittelun päättää kuluttajalautakunta tai naapuri korjaamot mennän mielestäni metsään ja pahasti.

        as2:lle: hinta ei saa olla kohtuuton ja kuluttajariitalautakunnassa on asiantuntijat ja he pyytävät myöskin liitteeksi lausuntoja asiantuntijoilta. Ei siis mennä metsään kun alan asiantuntijat arvioivat laskun suuruuden tarkasti asiantuntijalausuntojen perusteella. Minäkin otan kantaa sen vuoksi, että ei mennä metsään itse aiheesta. En ole itse käyttänyt autoani JL-Autokorjaamolla enkä käytä, siksi tumpeloiden asentajien maineessa se on. Ei pelkästään tämän artikkelin johdosta vaan aika asia on aika yleisesti tiedossa.


      • zzzu
        AS2 kirjoitti:

        Nimenomaan kuluttajan riitalautakunta saatta tehdä päätöksen että hinta on kohtuuton, mutta onko käräjäoikeuden tuomio samanlainen?
        Varsinaista rikostahan ei ole tapahtunut. Eikös kaikki saa hinnoitella myymänsä tuotteen tai palvelun niinkuin itse haluaa?
        Esim. Jos asiakas pyytää 3 tarjousta vaikka jakohihnan vaihdosta. Velvoittaakos se myös neljännen korjaamon tekemään työn samaan hintaan?
        Ihan näin keskustelua herättämään jätän tämän vain tähän.

        Ei saa hinnoitella miten haluaa. Katso lakimiehen vinkki asiasta.


    • D.I.Y

      Huollan ja korjaan itse lähes kaiken autoissani. Ainoastaan silloin, jos tarvitsen nosturia tai hitsausta, käytän luottamaani korjaajaa. Ostan autoni yksityisiltä myyjiltä, kun niiden takuuaika on loppunut ja tyyppiviat ovat paljastuneet ja korjattu takuuseen. Näin saan paremman tuntipalkan kuin leipätyöstäni tietotekniikka yrityksessä.

      Yksi esimerkki autokorjaamosta viime keväältä: Tuttavani Opel autosta alkoi vesipumppu vuotamaan. Hän osti uuden pumpun ja vei sen Autopalvelu Pälkäne:seen
      vaihdettavaksi. Autoa haettaessa asentaja kertoi, että vanha pumppu oli kunnossa eikä sitä vaihdettu, mutta vuoto oli korjattu. Seuraavana päivänä kaveri havaitsi, että pumppu vuotaa kuin ennenkin. Reklamoidessaan "korjauksesta" kävi ilmi, ettei korjauksella ollut takuuta. Kaveri sitten vaihtoi itse pumpun ja korjasi vuodon samassa ajassa kuin mitä siitä oli veloitettu. Hän ei jaksanut alkaa taistelemaan oikeuksistaan.

      Autopalvelu Pälkäne on valtuutettu AD-korjaamo, jonka toimitusjohtaja Lasse Ritarilla on 35-vuoden kokemus autoalalta.
      Huollamme ja korjaamme kaikenmerkkiset henkilö- ja pakettiautot ammattitaidolla ja alkuperäisiä vastaavin varaosin.

      Ketjun aloittaneelle onnea ja menestystä taistelussasi.

      • Kaaharihari

      • En ota enää kantaa saamani laskun hyvitysasiaan tällä palstalla. Olen ensin kirjoituksessani perusteellisesti kertonut mitä on tapahtunut ja miten on laskutettu. Kommenteissani olen täydentänyt alkuperäistä tekstiä asiallisesti ja perusteellisesti ja miksi mielestäni hyvitysvaatimukseni on oikeutettu. Kantani on tullut riittävän selväksi kaikille. Kiitos kaikille jotka ovat asiallisesti ottaneet kirjoitukseeni kantaa. Törkykirjoittajat ovat sitten ihan eri asia. Kuten moni on varmasti huomannut, kysymys ei ole laskun suuruudesta, vaan kusetuksesta niinkuin jotkut ovat asian ilmaisseet. Asia on siis periaatteellinen, sen vuoksi vien laskun käsittelyn tarvittaessa käräjäoikeuteen. En etes seuraa keskustelua kuukauteen. Lähden lomamatkalle ja palaan vasta jouluna. En ala lomallani seuraamaan tätä keskustelua. Hyvää jatkoa niille jotka ovat ottaneet kantaa laskun suuruuteen.


      • Kaaharihari kirjoitti:

        Jotenkin tämä AD-ketju pomppaa esille huomattavan useasti kun puhutaan autokorjaamoiden kusetuksista. Tässä eräs aihetta käsittelevä ketju

        http://www.vrcf.fi/foorumi/index.php?topic=83039.0

        Luin mielenkiinnolla aiheesi antamastasi osoitteesta. Miltä sinusta olisi tuntunut jos sinulle olisi tullut asiasta samanlaisia kommentteja kun minulle: Idiootti miksi veit sinne, pöljä, ei ole pakko käyttää AD- ketjun korjaamoa, toope jne..


      • Kaaharihari

        Rauha, rauha. Minun kommentointi ei ole suunnattu sinua vastaan. En ole tietääkseni ole arvioinut sinua. Totesin maksamastasi hinnasta että törkeä on, mutta en osaa sanoa onko lain tarkoittamasti kohtuuton. Itse olen taistellut kahta merkkiliikettä vastaan vikaisen auton ja takuukorjausten tiimoilta. Uskon tietäväni jotakin riitelystä vaikka en mikään sianajaja olekaan.

        AD-autokorjaamoihin sen sijaan en luota. Joskus minunkin on pakko käyttää autoja korjaamolla, kun omat tilat ja välineet eivät riitä. Omaan pilttuuseen ei kannata haalia kaiken maailman työkaluja joita tarvitsee vain harvoin. Laturin vaihdoin itse, tilasin uuden Saksasta. Käynnistysmoottorin uusitutin autosähköliikkeessä ja vituiksihan se meni. Takahuoneen virolainen tee-se-itse-mies katkaisi pultin, mutta unohti mainita asiasta vaikka oli sovittelemassa uutta ja kokeilussa oli puolenkymmentä. Onneksi huomasin.


      • insinööri66
        Kaaharihari kirjoitti:

        Rauha, rauha. Minun kommentointi ei ole suunnattu sinua vastaan. En ole tietääkseni ole arvioinut sinua. Totesin maksamastasi hinnasta että törkeä on, mutta en osaa sanoa onko lain tarkoittamasti kohtuuton. Itse olen taistellut kahta merkkiliikettä vastaan vikaisen auton ja takuukorjausten tiimoilta. Uskon tietäväni jotakin riitelystä vaikka en mikään sianajaja olekaan.

        AD-autokorjaamoihin sen sijaan en luota. Joskus minunkin on pakko käyttää autoja korjaamolla, kun omat tilat ja välineet eivät riitä. Omaan pilttuuseen ei kannata haalia kaiken maailman työkaluja joita tarvitsee vain harvoin. Laturin vaihdoin itse, tilasin uuden Saksasta. Käynnistysmoottorin uusitutin autosähköliikkeessä ja vituiksihan se meni. Takahuoneen virolainen tee-se-itse-mies katkaisi pultin, mutta unohti mainita asiasta vaikka oli sovittelemassa uutta ja kokeilussa oli puolenkymmentä. Onneksi huomasin.

        Kiitos , kirjoituksestasi. En tarkoittanut, että kaaharihari on loukannut minua. Sinulla on asiallinen kirjoitus aiheesta. Tarkoitin noilla loukkauksilla sitä, että miltä olisi sinusta tuntunut, jos sinun kirjoitukseesi aiheesta johon on linkki sinun kirjoituksessa, olisi vastattu sinulle loukkaavasti. Kirjoitan nimimerkillä kun en muistanut kirjautua. Olen siis nimimerkki kataiju.


      • cvcvcvc
        insinööri66 kirjoitti:

        Kiitos , kirjoituksestasi. En tarkoittanut, että kaaharihari on loukannut minua. Sinulla on asiallinen kirjoitus aiheesta. Tarkoitin noilla loukkauksilla sitä, että miltä olisi sinusta tuntunut, jos sinun kirjoitukseesi aiheesta johon on linkki sinun kirjoituksessa, olisi vastattu sinulle loukkaavasti. Kirjoitan nimimerkillä kun en muistanut kirjautua. Olen siis nimimerkki kataiju.

        Lupasit olla lukematta ja kommentoimatta. Tosimies seisoo sanojensa takana.


      • pöljäläinen
        cvcvcvc kirjoitti:

        Lupasit olla lukematta ja kommentoimatta. Tosimies seisoo sanojensa takana.

        Jospa kataiju onkin nainen.


      • mie28

        Minullakin on kokemusta JL-Autopalveluista. Lasku oli aivan järkyttävä. En kyllä vie sinne autoani enää koskaan korjattavaksi tai huollettavaksi. Olivat myös tehneet töitä joista ei ollut sovittu etukäteen. Kaikenlaista olivat olivat keksineet.


      • hrhecw

        Samoin JL-Autopalveluvelu on aivan tööt ja tumpelot tee se itse asentajat.


    • QXQXQ

      Määräaikaiskatsastus henkilöautolle mittauksineen maksoi 72 euroa. Jälkeenpäin toinen asema olisi tehnyt saman työn hintaan 39 euroa. Saako samasta työstä veloittaa noin ison eron? Ostin huutokaupasta uuden ilmalämpöpumpun. Alan liike asensi sen hintaan 800 euroa. Kysyi jälkeenpäin toisen liikkeen asennushintaa. Olisi ollut 500 euroa. Voinko minä vaatia maksetusta laskusta rahaa takaisin?

      • as2

        :D ihan hyvä pointti. Ja koska suomen kuluttajariitalautakunta on mitä on niin aika suurella todennäköisyydellä jos teet sinne valituksen tulet saamaan ainakin jotain takaisin.


    • zknjd

      Minä käytin autoani JL-Autokorjaamolla. Korjauksessa oli käytetty molempia eturenkaita pois paikoliltaan. Kun syksyllä vein autoni talvirenkaan vaihtoon rengasliikkeeseen. Paljastui, että renkaiden kiinnityspultit oli vedetty pulttikoneella väärille kierteille. Toisesta kolme ja toisesta kaksi. Jouduin vaihdattamaan molempien puolien pyörännavat ja pultit. En veinyt enää autoani JL-Autokorjaamoon. valitsin luotettavan ja ammatitaitoisen korjaamon.

      • zkjn

        Pöljäläinen kirjoitti: kataiju on nainen. Mistä tiedät sen, vaikka olisikin, sillä asialla ei ole mitään merkitystä. Hän todennäköisesti tulee saamaan hyvityksen. Voi olla, että JL-autopalveluilla on mennyt aikaa korjaukseen kolme tuntia jonka ammattimies tekee alle tunnissa, mutta kuten kataiju kirjoittaa, vaikka hintaa ei ole sovittu etukäteen, niin lasku ei saa olla kohtuuton.


      • njkn

        Minulla on myös kokemus JL-Autopalvelujen tumpeloista asentajista. Käytin autoani kyseisessä puljussa. Kun lähdin "korjaamolta", niin olin ajanut noin 20 km, niin takapyörästä alkoi kuulua kolinaa. Pysäytin auton ja tarkistin mikä on vikana. Takapyörän pultit olivat jääneet kiristämättä, Takapyöriä oli käytetty pois korjauksen yhteydessä. Kiristin pultit auton mukana olevalla rengasavaimella ja pääsin jatkamaan matkaa.


      • njkw

        Minäkin kiinnostuin aiheesta, kirjoitin myös samasta kirjoituksesta Rovaniemen sivustolla, kun olen sieltä kotoisin. Siellä on myös tämä sama tapaus "esillä". Kyllä JL-Autopalvelut on itse "nyrkkipaja" eikä suinkaan Wetteri kuten JL-Autopalvelujen toimitusjohtaja Janne Lilja on asiakkaalle väittänyt. Wetteri on arvostettu autoliike jolla on usean auton merkkiedustus monella paikkakunnalla. Minäkin käytin JL-Autopalveluissa Wolkkariani jakopään hihnan ja kiristimen vaihdossa, vesipumpun vaihto, sekä polttoaineen siirtopumpun käyttöhihnan vaihto. Näistä sovittiin ja sen mukaan huollosta myös laskutettiin. Olin menossa Kemiin, kun Kemi-Tornio moottoritiellä autoni moottori sammui kesken ajon. Auto vietiin korjaamolle, jossa todettiin, että polttoaineen siirtopumpun hihna oli katkennut. Kerroin, että se on vasta vaihdettu, huollon jälkeen olin ajanut noin 3500 km. Sanoivat, että hihna on niin kulunut ja vanha, että sitä ei varmasti ole vaihdettu. Kerroin myös, että huollon jälkeen on autossa ollut huono "veto", sen huomasi selvästi kiihdytyksessä. Tarkistivat ajoituksen, joka laitetaan kohdalleen jakopään hihnan vaihdossa. Se ei ollut kohdallaan. Ei kuitenkaan niin paljon pielessä, että moottori ei olisi lähtenyt käyntiin. Säätivät ajoituksen, jonka jälkeen auto kiihtyi ja toimi normaalisti, myös polttoaineen kulutus pieneni.

        Sitten ihan muuhun aiheeseen. Nykyautoissa on näyttö, josta näkee mm. polttoaineen keskikulutuksen. Olen verrannut kahdesta autostani kyseisen näytön ja todellisen kulutuksen eron. Molemmissa autoissa kyseinen näyttö on näyttänyt noin 0,5 l/100 km liian pientä lukemaa todelliseen kulutukseen verrattuna. Kannattaa tarkastaa omasta autosta mikä on oikea kulutus, ei kannata luottaa kyseiseen lukemaan.


      • tumpelo--
        njkw kirjoitti:

        Minäkin kiinnostuin aiheesta, kirjoitin myös samasta kirjoituksesta Rovaniemen sivustolla, kun olen sieltä kotoisin. Siellä on myös tämä sama tapaus "esillä". Kyllä JL-Autopalvelut on itse "nyrkkipaja" eikä suinkaan Wetteri kuten JL-Autopalvelujen toimitusjohtaja Janne Lilja on asiakkaalle väittänyt. Wetteri on arvostettu autoliike jolla on usean auton merkkiedustus monella paikkakunnalla. Minäkin käytin JL-Autopalveluissa Wolkkariani jakopään hihnan ja kiristimen vaihdossa, vesipumpun vaihto, sekä polttoaineen siirtopumpun käyttöhihnan vaihto. Näistä sovittiin ja sen mukaan huollosta myös laskutettiin. Olin menossa Kemiin, kun Kemi-Tornio moottoritiellä autoni moottori sammui kesken ajon. Auto vietiin korjaamolle, jossa todettiin, että polttoaineen siirtopumpun hihna oli katkennut. Kerroin, että se on vasta vaihdettu, huollon jälkeen olin ajanut noin 3500 km. Sanoivat, että hihna on niin kulunut ja vanha, että sitä ei varmasti ole vaihdettu. Kerroin myös, että huollon jälkeen on autossa ollut huono "veto", sen huomasi selvästi kiihdytyksessä. Tarkistivat ajoituksen, joka laitetaan kohdalleen jakopään hihnan vaihdossa. Se ei ollut kohdallaan. Ei kuitenkaan niin paljon pielessä, että moottori ei olisi lähtenyt käyntiin. Säätivät ajoituksen, jonka jälkeen auto kiihtyi ja toimi normaalisti, myös polttoaineen kulutus pieneni.

        Sitten ihan muuhun aiheeseen. Nykyautoissa on näyttö, josta näkee mm. polttoaineen keskikulutuksen. Olen verrannut kahdesta autostani kyseisen näytön ja todellisen kulutuksen eron. Molemmissa autoissa kyseinen näyttö on näyttänyt noin 0,5 l/100 km liian pientä lukemaa todelliseen kulutukseen verrattuna. Kannattaa tarkastaa omasta autosta mikä on oikea kulutus, ei kannata luottaa kyseiseen lukemaan.

        Minkälainen on polttoaineen siirtopumppu, joka toimii hihnavälityksellä?


      • njkw
        tumpelo-- kirjoitti:

        Minkälainen on polttoaineen siirtopumppu, joka toimii hihnavälityksellä?

        Nimimerkki tumpelolle. Hyvä, että kysyt tarkennusta, tulee muillekin selväksi. Polttoaineen siirtopumpumpun kättöhihnalla tarkoitin polttoainepumpun käyttöhihnaa. Huomasin kirjoitusvirheeni heti kun olin kirjoitukseni lähettänyt. Tarkoitin siis polttoainepumpun käyttöhihnaa. Tiedoksi lakinaiselle, huomasin, kellonajasta kuka sitä kysyy.


      • kilkkenblaadi
        njkw kirjoitti:

        Nimimerkki tumpelolle. Hyvä, että kysyt tarkennusta, tulee muillekin selväksi. Polttoaineen siirtopumpumpun kättöhihnalla tarkoitin polttoainepumpun käyttöhihnaa. Huomasin kirjoitusvirheeni heti kun olin kirjoitukseni lähettänyt. Tarkoitin siis polttoainepumpun käyttöhihnaa. Tiedoksi lakinaiselle, huomasin, kellonajasta kuka sitä kysyy.

        Miksi kataiju kirjoittelee edelleen päivittäin vaikka lupasi lopettaa asian kommentoinnin? Miksi kataiju ei käytä omaa nimeään?
        Todella säälittävää yksinpuhelua koko ketju. Onko tässä kyseisen yksilön koko elämän sisältö? Onko tämä oikea foorumi hoitaa omasta mielestä koettua vääryyttä ja mitä tällä saavutetaan, kysyn vaan.


      • njkw
        kilkkenblaadi kirjoitti:

        Miksi kataiju kirjoittelee edelleen päivittäin vaikka lupasi lopettaa asian kommentoinnin? Miksi kataiju ei käytä omaa nimeään?
        Todella säälittävää yksinpuhelua koko ketju. Onko tässä kyseisen yksilön koko elämän sisältö? Onko tämä oikea foorumi hoitaa omasta mielestä koettua vääryyttä ja mitä tällä saavutetaan, kysyn vaan.

        Minä njkw olen ainakin ihan eri henkilö. En ole kataiju, kirjoitan omasta kokemuksestani. On hyvä, että näitä muitakin kirjoittajia on tullut, jotka ovat kokeneet vääryyttä JL-Autopalavelujen hinnoittelussa tai tekemättömistä töistä. Kysymykseen onko tämä oikea foorumi kirjoittaa asiasta vastaan omasta puolestani, että on. Tämä on nimenomaan keskustelukanava jossa saa mm. kertoa kokemastaan vääryydestä. Toki Suomi24 on paljon kirjoituksia muistakin aiheista. Minua ainakin vituttaa tuo JL- Autopalvelujen huijaukset ja tekemättömät työt.


      • zunj
        kilkkenblaadi kirjoitti:

        Miksi kataiju kirjoittelee edelleen päivittäin vaikka lupasi lopettaa asian kommentoinnin? Miksi kataiju ei käytä omaa nimeään?
        Todella säälittävää yksinpuhelua koko ketju. Onko tässä kyseisen yksilön koko elämän sisältö? Onko tämä oikea foorumi hoitaa omasta mielestä koettua vääryyttä ja mitä tällä saavutetaan, kysyn vaan.

        Miksi kilkkenlblaadi ei käytä omaa nimeään vaan kirjoittaa nimimerkillä?


      • zunj
        kilkkenblaadi kirjoitti:

        Miksi kataiju kirjoittelee edelleen päivittäin vaikka lupasi lopettaa asian kommentoinnin? Miksi kataiju ei käytä omaa nimeään?
        Todella säälittävää yksinpuhelua koko ketju. Onko tässä kyseisen yksilön koko elämän sisältö? Onko tämä oikea foorumi hoitaa omasta mielestä koettua vääryyttä ja mitä tällä saavutetaan, kysyn vaan.

        Todellakin miksi kilkkenblaadi ei käytä omaa nimeään. En ole kyllä nähnyt kenenkään käyttävän omaa nimeään en tässä artikkelissa, enkä muuallakaan Suomi24 pastalla, vaan käyttät joko rekisteröityä tunnustaan tai sitten tekaistua nimimerkkiä. Vituttaa tuollaiset torvelot ja sutkit korjaamot. Sitäpaitsi jos kukaan ei olisi kommentoinut Kataijun artikkelia, niin koko keskustelua ei olisi syntynyt, vaan se olisi jäänyt ainoastaan kyseiseksi artikkeliksi. VITTU, menkää torvelot hoitoon, Tuollaiset sutkit korjaamot pitää antaa ilmi.


      • zunj
        zunj kirjoitti:

        Todellakin miksi kilkkenblaadi ei käytä omaa nimeään. En ole kyllä nähnyt kenenkään käyttävän omaa nimeään en tässä artikkelissa, enkä muuallakaan Suomi24 pastalla, vaan käyttät joko rekisteröityä tunnustaan tai sitten tekaistua nimimerkkiä. Vituttaa tuollaiset torvelot ja sutkit korjaamot. Sitäpaitsi jos kukaan ei olisi kommentoinut Kataijun artikkelia, niin koko keskustelua ei olisi syntynyt, vaan se olisi jäänyt ainoastaan kyseiseksi artikkeliksi. VITTU, menkää torvelot hoitoon, Tuollaiset sutkit korjaamot pitää antaa ilmi.

        Täydennän omaa kirjoitustani 6.12 klo:19:45. kirjoitus oli jatkoa edelliseen kirjoitukseeni klo:19:27. En sitä täsmentänyt, kirjoitin kyllä selvästi samalla nimimerkillä. Olen siis zunj. Täsmennys nimimerkeille: kahjoille, köyhille, saamattomille, älyvapaille, tumpeloille, lakinaiselle yms vastaaville hoidon tarpeessa oleville.


      • huhuhkilkkenblaadi
        kilkkenblaadi kirjoitti:

        Miksi kataiju kirjoittelee edelleen päivittäin vaikka lupasi lopettaa asian kommentoinnin? Miksi kataiju ei käytä omaa nimeään?
        Todella säälittävää yksinpuhelua koko ketju. Onko tässä kyseisen yksilön koko elämän sisältö? Onko tämä oikea foorumi hoitaa omasta mielestä koettua vääryyttä ja mitä tällä saavutetaan, kysyn vaan.

        HHH, vitun torvelo tuo kilkkenblaadi ihmettelee miksi ei kirjoiteta omalla nimellä ja itse sitten kirjoittaa nimimerkillä. En tosin tiedä pystyykö Suomi24 palstoillla etes kirjoittamaan omalla nimellä, eli salliiko rekisteröityminen välilyönnin. Nimimerkki ei ainakaan salli välilyöntiä. Taitaa olla JL-Autopalvelujen tumpeloita asentajia kilkkenblaadi. Muakin vituttaa tuo JL- Autopalvelut, en vie sinne kyllä autoani.


      • Kilkkenblaadi
        huhuhkilkkenblaadi kirjoitti:

        HHH, vitun torvelo tuo kilkkenblaadi ihmettelee miksi ei kirjoiteta omalla nimellä ja itse sitten kirjoittaa nimimerkillä. En tosin tiedä pystyykö Suomi24 palstoillla etes kirjoittamaan omalla nimellä, eli salliiko rekisteröityminen välilyönnin. Nimimerkki ei ainakaan salli välilyöntiä. Taitaa olla JL-Autopalvelujen tumpeloita asentajia kilkkenblaadi. Muakin vituttaa tuo JL- Autopalvelut, en vie sinne kyllä autoani.

        Osu ja upposi!!!


    • JätänJopaMaksamatta

      Joo muakin vitutti laturi, se maksoi siellä ja täällä 100 - 600 €cuun, merkkiliikkeissä eniten ! Vein auton vanhalle "autosähkö" miehelle.... se purki sen ja napsas pari diodia sieltä pois ja sano siinä on 2/3 osaa tehosta jäljellä... älä käytä takalasin lämmitintä, ajoin 4 vuotta eikä ongelmia.... myin.
      Nykyaika on aivan perseestä....... Ja nössykät suostuu vaan......

      • autosähkömies

        100 € ja siihen kuului työt ja uusi laturikin. JL-Autopalveluissa pelkkä työ 294 €, törkeää hinnoittelua ja tumpelo korjaamo kuten olemme nähneet näistä kirjoituksista. Eivät osaa etes auton renkaita laittaa paikalleen. Ja polttoainepumpun käyttöhihna vaihtamatta vaikka korjauksessa oli sovittu vaihdosta. Mitä olisi tapahtunut jos moottori olisi sammunut ohitustilanteessa. Montako ihmishenkeä olisi menetetty.


      • moottorimies2
        autosähkömies kirjoitti:

        100 € ja siihen kuului työt ja uusi laturikin. JL-Autopalveluissa pelkkä työ 294 €, törkeää hinnoittelua ja tumpelo korjaamo kuten olemme nähneet näistä kirjoituksista. Eivät osaa etes auton renkaita laittaa paikalleen. Ja polttoainepumpun käyttöhihna vaihtamatta vaikka korjauksessa oli sovittu vaihdosta. Mitä olisi tapahtunut jos moottori olisi sammunut ohitustilanteessa. Montako ihmishenkeä olisi menetetty.

        Hyvä kysymys, että móntako ihmishenkeä olisi menetettu jos olisi tullut ohituskolari moottorivian takia. Mietinkin, että tietääkseni ohituskolareissa ei tutkita johtuiko kolari moottorivian takia. Jos tutkittaisiin, niin tumpelo korjaamo kuten JL-Autopalvelut olisi pulassa tuossa tapauksessa, jossa polttoaineen siirtopumppua ei ole vaihdettu vaikka siitä on laskutettu ja annettu auton omistajalle sellainen käsitys , että se on vaihdettu.


      • eläinkuljetus-
        moottorimies2 kirjoitti:

        Hyvä kysymys, että móntako ihmishenkeä olisi menetettu jos olisi tullut ohituskolari moottorivian takia. Mietinkin, että tietääkseni ohituskolareissa ei tutkita johtuiko kolari moottorivian takia. Jos tutkittaisiin, niin tumpelo korjaamo kuten JL-Autopalvelut olisi pulassa tuossa tapauksessa, jossa polttoaineen siirtopumppua ei ole vaihdettu vaikka siitä on laskutettu ja annettu auton omistajalle sellainen käsitys , että se on vaihdettu.

        Tutkijalautakunta selvittää kyllä perusteellisesti onnettomuuden syyt. Tällöin selvitetään vikakoodien perusteella (jos autossa on sellainen mahdollisuus) mahdollinen tekninen vika. En kyllä muista tällaista tapausta. Mahdollistahan se kyllä on. Enemmän olen kyllä huolissani älyttömistä ohituksista, niitä näen joka päivä.


    • köyhättapettava

      Mua ei kiinnosta nämä itkut, ainoa joka vituttaa on perseaukiset uivelot joita tämäkin ketju on täynnä.

      • Rikastarkkarahasta

        Miksi sitten luet näitä jos ei kiinnosta ? Minua kyllä kiinnostaa tuollaiset ylihinnoittelevat korjaamot kuen JL-Autopalvelut. Ne on hyvä antaa ilmi.


      • Lakimieseinainen

        Pankaa Googleen hakusana kuluttajariitalautakunnan ratkaisut. Sieltä löydätte linkin kyseisiin ratkaisuihin. Laittakaa sitten haku: kallis hinaus tai diaarinumerolla:04/34/2523. Antopäivä: 15.06.2006. Sieltä löydätte suoran kuluttajariitalautakunnan ratkaisun just samanlaiseen tapaukseen kun tää laturin vaihto on.


      • ukk83

        Köyhätapettava on ihan surkea, miksi hän tulee rikkaiden palstalle uikuttamaan.


      • autonasentajamies
        Lakimieseinainen kirjoitti:

        Pankaa Googleen hakusana kuluttajariitalautakunnan ratkaisut. Sieltä löydätte linkin kyseisiin ratkaisuihin. Laittakaa sitten haku: kallis hinaus tai diaarinumerolla:04/34/2523. Antopäivä: 15.06.2006. Sieltä löydätte suoran kuluttajariitalautakunnan ratkaisun just samanlaiseen tapaukseen kun tää laturin vaihto on.

        Erinomainen vinkki lakimieheltä. Lakinaista siteeratakseni: Kyllä lakimies tietää. Miten lakinainen ei tuota tiennyt, vaikka on kaiken alan asiantuntija. Tapaus on tarkka versio laturin vaihdosta. Kataiju tulee saamaan hyvityksen ja juuri sillä perusteella, jonka hän on moneen kertaan kirjoittanut. Vaikka hintaa ei ole etukäteen sovittu, niin lasku ei saa olla kohtuuton ja laskua arvioitaessa otetaan huomioon markkinahinta. Laskin kun olen kuljetusalan yrittäjä, että tuossa kuluttajariitalautakunnan ratkaisussa on nimenomaan laskettu markkinahinta. Lavettikuljetus v. 2006 oli noin 1,7 €/km ALV = 2,108 €/km. 300 km x 2,108 €/km = 632 €. Tuossa kuluttajariitalautakunnan ratkaisussa lasku oli 1150 €, siitä kun vähennetään 632 € = 518 €, Asiakas oli vaatinut valituksessaan 500 € hyvitystä ja saman summan kuluttajariitalautakunta suositti hyvitettäväksi. Kataiju tulee ehdottomasti saamaan omassa valituksessaan ratkaisun jossa suositellaan hänelle maksettavaksi hänen pyytämänsä hyvityshinta. Nämä ovat niin vahvoja näyttöjä, että niillä on myös suuri merkitys käräjäoikeudessa jos JL- Autopalvelut ei noudata kyseistä suositusta. Köyhät, tumpelot, vähä-älyiset, mieleltään vajavaiset, lakinainen ym. saivat nyt kunnolla turpiinsa, oikein "pläjähti" Osaan kuvitella kuinka JL-Autopalveuissa alkoivat lahkeet lepattamaan.


      • Kilkkenblaadi
        autonasentajamies kirjoitti:

        Erinomainen vinkki lakimieheltä. Lakinaista siteeratakseni: Kyllä lakimies tietää. Miten lakinainen ei tuota tiennyt, vaikka on kaiken alan asiantuntija. Tapaus on tarkka versio laturin vaihdosta. Kataiju tulee saamaan hyvityksen ja juuri sillä perusteella, jonka hän on moneen kertaan kirjoittanut. Vaikka hintaa ei ole etukäteen sovittu, niin lasku ei saa olla kohtuuton ja laskua arvioitaessa otetaan huomioon markkinahinta. Laskin kun olen kuljetusalan yrittäjä, että tuossa kuluttajariitalautakunnan ratkaisussa on nimenomaan laskettu markkinahinta. Lavettikuljetus v. 2006 oli noin 1,7 €/km ALV = 2,108 €/km. 300 km x 2,108 €/km = 632 €. Tuossa kuluttajariitalautakunnan ratkaisussa lasku oli 1150 €, siitä kun vähennetään 632 € = 518 €, Asiakas oli vaatinut valituksessaan 500 € hyvitystä ja saman summan kuluttajariitalautakunta suositti hyvitettäväksi. Kataiju tulee ehdottomasti saamaan omassa valituksessaan ratkaisun jossa suositellaan hänelle maksettavaksi hänen pyytämänsä hyvityshinta. Nämä ovat niin vahvoja näyttöjä, että niillä on myös suuri merkitys käräjäoikeudessa jos JL- Autopalvelut ei noudata kyseistä suositusta. Köyhät, tumpelot, vähä-älyiset, mieleltään vajavaiset, lakinainen ym. saivat nyt kunnolla turpiinsa, oikein "pläjähti" Osaan kuvitella kuinka JL-Autopalveuissa alkoivat lahkeet lepattamaan.

        Käytät nyt vaan rehellisesti sitä rekisteröityä nimimerkkiäsi kun sinulla sellainen on. Taitaa omat lahkeesi lepattaa kun olet sen käytön lopettanut. Kannattaa tutustua suomi24 sääntöihin.


      • autonasentajamies
        Kilkkenblaadi kirjoitti:

        Käytät nyt vaan rehellisesti sitä rekisteröityä nimimerkkiäsi kun sinulla sellainen on. Taitaa omat lahkeesi lepattaa kun olet sen käytön lopettanut. Kannattaa tutustua suomi24 sääntöihin.

        Olen kuljetusalan yrittäjä ja koulutukseltani autonasentaja. Minulla ei ole mitään tekemistä Kataijun kanssa, enkä tunne häntä. Lisäksi kirjoitan puolueettomasti. Mielenkiintoni johtuu siitä kun olen alan yrittäjä. Kirjoituksestasi päätellen taitaa Kilkenblaadinkin lahkeet lepattaa, kun faktat laskun suuruudesta lakimies löi pöytään.


      • Kilkkenblaadi
        autonasentajamies kirjoitti:

        Olen kuljetusalan yrittäjä ja koulutukseltani autonasentaja. Minulla ei ole mitään tekemistä Kataijun kanssa, enkä tunne häntä. Lisäksi kirjoitan puolueettomasti. Mielenkiintoni johtuu siitä kun olen alan yrittäjä. Kirjoituksestasi päätellen taitaa Kilkenblaadinkin lahkeet lepattaa, kun faktat laskun suuruudesta lakimies löi pöytään.

        Ja taas. Osui ja upposi.


      • autonasentajamies
        Kilkkenblaadi kirjoitti:

        Ja taas. Osui ja upposi.

        Kyllä varmasti osui ja upposi, sinulta taitaa tuntua tosi pahalta. Lakimies pani törkykirjoittajat hiljaiseksi.


      • omakotiasuja

        Minäkin olen seurannut tätä keskustelua. On hyvä, että nyt on alkanut tulla myös asiallisia kommentteja, jotka oikeasti liittyvät korjaamolaskuun ja myöskin tekemättömiin töihin. Minullakin on kokemusta JL-Autopalvelun korjaustöistä. Autoni etujarrut alkoivat "puoltamaan". Varasin ajan kyseiselle korjaamolle. Työ kyllä tuli tehtyä ja jarrut toimivat. Kertoivat, että jarrusatulat on herkistetty ja jarrupalat vaihdettu. Tämän mukaan myös laskutettiin. Kun autolla oli ajettu noin 18 000 km, niin etujarruista alkoi kuulua rahinaa. Olin tällä välin muuttanut kerrostalosta omakotitaloon. Naapurini joka on autonasentaja katsoi mikä jarruissa on vikana. Jarrupalat olivat kuluneet ihan loppuun. Naapuri kertoi, että ei ole mahdollista, että jarrupalat on vaihdettu. Ne eivät tuolla ajokilometrimäärälllä ole voineet olla loppuunkuluneet. Äänestän jaloillani, en käytä enää koskaan JL-Autopalvelujen palveluja. Kaikkea hyvää kataijulle ja menestystä vaatimuksessasi.


      • Lukekaasäännöt

        Minäkin toivotan onnea ja menestystä kataijulle valitsemalleen kirjailijan uralle. Muuten en osaa uravalintaasi auttaa kuin toteamalla että tarvittaessa jokaisen viestin ip. osoite on saatavilla jos joku kyllästyy henkilöön tai yritykseen koskevaan arvosteluun. Siinä voi muuttua saatavat maksettavaksi. En liity kyseiseen asiaan millään lailla. Mutta kannattaa joskus hetki miettiä ennenkuin aloittaa tarinoinnin.


      • Lakimieseinainen

        Nimimerkille lukekaa säännöt: Eihän Kataiju ole ketään loukannut, hän on ainoastaan vastannut törkykirjoituksiin ja perustellut asiansa perusteellisesti korkeasti koulutetun ja työssään vastuullisessa asemassa olleen henkilön tavoin. Kirjailijaksi häntä ei voi nimittää. Yhtään asiatonta kirjoitusta hän ei ole kirjoittanut. Enkä usko, että hän siihen sortuisikaan, hän varmasti tietää, että hänen JL-Autopalveluista kirjoittamat laskuun liittyvät asiat täytyy varmasti pitää paikkansa. Toisin on törkykirjoittajat heitä on uskomaton määrä. Varsinainen kirjailija on ollut lakinainen hän on kirjoittanut noin kymmenen kertaa. Merkilliseksi asian tekee se, että hän on kaukana ulkomailla ja palaa vasta kuukausien päästä. Asia ei millään tavalla liity hänen ammattiinsa. Mistä hänen mielenkiintonsa ja intohimonsa asiaa kohtaa kumpuaa? Kataijua kohtaan on loukkaavaa myöskin se, että hän on ilmoittanut olevansa matkoilla ja palaa vasta jouluksi, jonka jälkeen hän mahdollisesti palaa uudestaan asiaan, kuitenkin viimeistään silloin kun kuluttajariitalautakunnan päätös on tullut. TARINOINNIN?. Ei hän ole millään tavalla tarinoinut, kyllä tarinoitsijat ovat ihan eri henkilöitä.


      • Lakimieseinainen

        Nimerkille lukekaa säännöt. Lakimies vielä tarkentaa: Nykylaissa on rikosnimike loukkaus, ennen se oli herjaus. Asian tekee hankalaksi se, että mm. nettikirjoittelut kuten tämä ei täytä loukkauksen tunnusmerkkejä jos loukattu henkilö ei ole tunnistettavissa. Nimimerkit käyttäjätunnuksellakaan eivät ole tunnistettavissa. Se ei riitä, että niiden ip-osoitteet saadaan selville jos tehdään rikosilmoitus poliisille. Se ei ole julkista tietoa. Poliisi ei siis ala tutkimaan asiaa. JL-Autopalvelut on tunnistettavissa, mutta tarkennus Kataiju on kirjoittanut kyseisestä korjaamosta vain perusteltua asiaa, hän ei ole korjaamoa millään tavalla loukannut. Törkykirjoittajat voivat siis jatkaa, ilman että heitä saadaan kirjoituksistaan vastuuseen. Kirjoituksia on nyt yli sata, onkohan niitä kohta kaksisataa, kun vähämieliset saivat nyt tietää tämän asian. Otin sen riskin.


      • Nainenitsekin

        Kyllä tuo lakinainen on jotenkin hassu. Katsoin mielenkiinnosta onko hän ottanut kantaa yhteenkään muuhun kirjoitukseen puolen vuoden ajalta. Ei löytynyt yhtään muuta artikkelia johon hän sitten olisi ottanut kantaa. Alkaa sitten ulkomailta kommentoimaan tätä artikkelia. Vaikkei naisen logiigasta aina tiedä. Hyvä esimerkki oli nainen joka ei päässyt liukkaasta pihasta pois. Naapurinmies avusti häntä laittamalla hiekka etupyörien alle. Nainen huusi hänelle:laita hiekkkaa takapyörien alle, etupyörät pyörii jo. Spede aikoinaan opetti naiselle, että autossa on tasauspyörästö joka toimii siten, että renkaat jotka pyörivät pitemmän matkan mutkassa, niin tasauspyörästö mahdollistaa sen. Nainen ei millään tajunnut, että miten ne voi pyöriä pitemmän matkan kun kaikki auton pyörät on yhtä-aikaa perillä. Spede opasti näyttämällä siten että, pyöri itse myötäpäivään siten että oikea jalka ei liikkunut lähes lainkaan ja vasen jalka teki laajaa kaarrosta. Ei mennyt perille, sanoi, että nythän sinulla on molemmat jalat rinnakkain, ei ne ole voineet kulkea eri pituista matkaa. Naisen logiigga on sellainen, ei tosin läheskään kaikilla, on niitä viisaitakin naisia paljonkin. Liekkö lakinainen päässyt ruosinkielisten kiintiöstä lukemaan lakia, kun hän vaikuttaa niin yksinkertaiselta. Omalla avuillaan hän ei millään ole voinut päästä yliopistoon opiskelemaan. Mutta onneksi: Kyllä lakimies tietää.


      • omakotiasuja
        Nainenitsekin kirjoitti:

        Kyllä tuo lakinainen on jotenkin hassu. Katsoin mielenkiinnosta onko hän ottanut kantaa yhteenkään muuhun kirjoitukseen puolen vuoden ajalta. Ei löytynyt yhtään muuta artikkelia johon hän sitten olisi ottanut kantaa. Alkaa sitten ulkomailta kommentoimaan tätä artikkelia. Vaikkei naisen logiigasta aina tiedä. Hyvä esimerkki oli nainen joka ei päässyt liukkaasta pihasta pois. Naapurinmies avusti häntä laittamalla hiekka etupyörien alle. Nainen huusi hänelle:laita hiekkkaa takapyörien alle, etupyörät pyörii jo. Spede aikoinaan opetti naiselle, että autossa on tasauspyörästö joka toimii siten, että renkaat jotka pyörivät pitemmän matkan mutkassa, niin tasauspyörästö mahdollistaa sen. Nainen ei millään tajunnut, että miten ne voi pyöriä pitemmän matkan kun kaikki auton pyörät on yhtä-aikaa perillä. Spede opasti näyttämällä siten että, pyöri itse myötäpäivään siten että oikea jalka ei liikkunut lähes lainkaan ja vasen jalka teki laajaa kaarrosta. Ei mennyt perille, sanoi, että nythän sinulla on molemmat jalat rinnakkain, ei ne ole voineet kulkea eri pituista matkaa. Naisen logiigga on sellainen, ei tosin läheskään kaikilla, on niitä viisaitakin naisia paljonkin. Liekkö lakinainen päässyt ruosinkielisten kiintiöstä lukemaan lakia, kun hän vaikuttaa niin yksinkertaiselta. Omalla avuillaan hän ei millään ole voinut päästä yliopistoon opiskelemaan. Mutta onneksi: Kyllä lakimies tietää.

        Joo kyllä lakinainen voi olla ruotsinkielinen. Vahvasti näyttää siltä, kun hän osaa huonostui suomea, hänhän ei ymmärrä kataijun kirjoittamaa tekstiä vaatimuksesna tueksi. Ruotsinkielisten kiintiöstä esimerkki: asumme omakotitalossa, naapurini on ruotsinkielinen, hän on sähköteknikko, toinen naapurini on kirvesmies. Säköteknikkonaapuri matkusti Thaimaaseen lomamatkalle kolmeksi viikoksi, hän tilasi siksi ajaksi kirvesmiesnaapurilta saunaremontin. Kun hän palasi lomatkalta, niin hän yritti lämmittää saunan. Häneltä se ei onnistunut, hänen vaimonsa yritti neuvoa, mutta ei saanut suunvuoroa. Sähköteknikko oli todella vihainen ja soitti kirvesmiehelle, että sauna ei lämpiä. Kirvesmies meni katsomaan, mikä on vikana. Asia selvisi, tämä ruotsinkielinen sähköteknikko oli vääntänyt saunan lämmityksen säädön ns. odotusajalle, jolla saadaan sauna alkamaan lämpiämään halutulla kellonajalla vaikka 10 tunnin kuluttua. Tämä ruotsinkielinen sähköteknikko kerran sanoikin, että hän oli koulussa kaikein huonoin, mutta sai parhaan työpaikan. Hän oli ns. suojatyöpaikassa, josta ei ole koskaan ketään irtisanottu saamattomuuden perusteella.


    • jfjfhjfhhjfdg

      Käsillä varustettu mies hoitaa mokoman laturin itsekkin paikalleen jos niin nyppii.Tosin paikat on aika ahtaat.

      • Kädellinenlaki

        Kädetön tai ei. Kädettömälläkin on oikeus asianmukaiseen laskuun. Kyllä lakimies tietää.


    • Kokemusopettanut

      Ompas riittänyt kommentoitavaa. Minuakin olis tympässyt moinen laskutus. Ei voi millään olla oikein. Kyse on todellakin periaatteesta. Voisin kertoa uskomattoman esimerkin omasta kokemuksesta mutta olkoon. Hyvä kun otat esille moisen tapauksen.

      • Lakimieseinainen

        Kuten näet, aivan uskomaton määrä törkykirjoituksia. Mikähän ihmisiä riivaa ? Etunenässä tuo lakinainen on aivan uskomattoman kiinnostunut asiasta, vaikka hän on ulkomailla, luulisi siellä olevan muutakin tekemistä.


    • lakimieseinainen

      mitä yhteistä vatupassilla ja insinöörillä =löytää vian mut ei osaa korjata sitä

      • Lakimieseinainen

        Älä käytä minun nimimerkkiäni vatupassimies. Etkö enää muuta keksinyt. Minä kyllä huomaan sen. olen oikea lakimieseinainen.


      • Lakimieseinainen
        Lakimieseinainen kirjoitti:

        Älä käytä minun nimimerkkiäni vatupassimies. Etkö enää muuta keksinyt. Minä kyllä huomaan sen. olen oikea lakimieseinainen.

        Tälle palstalle pitäisi laittaa esto, että kommentoida saa vain omalla käyttäjätunnuksellaan. Se estäisi tuollaisten idioottien kuten vatupassivertailija kirjoittamasta toisen piikkiin.


      • Lakimieseinainen

        Minä palaan vielä asiaan tuo vatupassivertailija. Jo näette törkykirjoittajan tai kirjoittajan joka minun nimissäni ottaa kantaa hyvitysvaatimusta vastaan ja on autokorjaamon puolella, niin se ei ole minun kirjoitukseni. Minä seuraan kyllä uudet viestit, mutta tökykirjoittaja voi piiloutua kommentoimalla jotakin aikaisempaa kommenttia. Asian tarkistamiseksi minun pitäisi aina käydä koko viestiketju läpi.


      • mieseileikattu

        Vatupassivertailija. Mitä eroa on lakinaisella ja lakimiehellä. Molemmat ovat syntyneet mieheksi, mutta lakinainen on leikattu naiseksi.


    • yliasentaja

      JL- Autopalvelut on mahdollisesti kuullut jostakin kataijyn olevan ns. hankala asiakas. Otti kuitenkin tuollaisen yksinkertaisen työn vastaan. Hinnoitteli työn reippaasti yläkanttiin. Näin tekemällä tällaiset asiakkaat saadaan pysymään poissa korjaamolta. He palaavat takaisin entiseen turvalliseen pajaan. Mielestäni JL-Autopalvelut onnistui asiassa hyvin.

      • väärälaskutus

        Tuskin on kysymys hankalasta asiakkaasta. Yrittäjällä on aina mahdollisuus olla ottamatta työtä vastaan, kertomalla, että seuraava vapaa aika on kahden viikon päästä. JL-Autopalvelut on ottanut työn vastaan ja varannut ajan jo seuraavalle päivälle.


      • hyväasiakas33

        Tuskin kukaan yrittäjä on niin tyhmä, että usuttaa tahallaan hankalan asiakkaan kimppuunsa. Siitä tulee paljon ylimääräistä työtä ja vaivaa. Maineen menetyskin on vaakalaudalla, kuten näistä kirjoituksista on nähty, kun JL-Autopalvelujen asiakkaat kertovat kokemuksistaan.


      • hyväasiakas34
        hyväasiakas33 kirjoitti:

        Tuskin kukaan yrittäjä on niin tyhmä, että usuttaa tahallaan hankalan asiakkaan kimppuunsa. Siitä tulee paljon ylimääräistä työtä ja vaivaa. Maineen menetyskin on vaakalaudalla, kuten näistä kirjoituksista on nähty, kun JL-Autopalvelujen asiakkaat kertovat kokemuksistaan.

        Usuttaa = Kiihottaa, yllyttää. Tiedoksi. Yliasentajan kommentti on kyllä hyvin kaukaa haettu puolustus laskun suuruuden puolustamiseksi. Maineen menetyksessä JL-Autopalvelut on kyllä onnistunut erinomaisesti.


      • zzzjl

        Mihin lakinainen katosi???


      • semmoinentapaus
        zzzjl kirjoitti:

        Mihin lakinainen katosi???

        Jospa hänelle kävi samoin kun vaikeasti kävelevälle miehelle jota vastaan tuli kadulla kaksi lääkäriä. Lääkärit arvailivat, että mikä miestä vaivaa. Toinen sanoi, että hänellä on ollut lapsihalvaus ja toinen arveli, että hän on sotainvaliidi. Kun mies tuli heidän kohdalleen he kysyivät häneltä, että oliko kumpikaan heistä oikeassa kun arvailivat näin. Vaikeasti kävelevä mies: me olemme kaikki kolme väärässä. Lääkärit: miten niin. Vaikeasti kävelevä mies: hänkin luuli, että tulee pieru. Samoin tässä taitaa käydä sutkille korjaamollekin.


      • Lakkinainen
        semmoinentapaus kirjoitti:

        Jospa hänelle kävi samoin kun vaikeasti kävelevälle miehelle jota vastaan tuli kadulla kaksi lääkäriä. Lääkärit arvailivat, että mikä miestä vaivaa. Toinen sanoi, että hänellä on ollut lapsihalvaus ja toinen arveli, että hän on sotainvaliidi. Kun mies tuli heidän kohdalleen he kysyivät häneltä, että oliko kumpikaan heistä oikeassa kun arvailivat näin. Vaikeasti kävelevä mies: me olemme kaikki kolme väärässä. Lääkärit: miten niin. Vaikeasti kävelevä mies: hänkin luuli, että tulee pieru. Samoin tässä taitaa käydä sutkille korjaamollekin.

        Lakinainen on täällä taas. Olin matkoilla ja tulin jouluksi kotiin.


    • lakinainenko

      Kyllä alkuperäinen lakinainen on vielä matkoilla. Olen nyt Thaimaassa. Kävin kauneusleikkauksessa. Laitettiin rintoihin suuremmat silikonit ja alapäätä supistettiin muutamalla tikillä. Thaimaassa on maailman parhaat klinikat sillä alalla. Kyllä kataijukin sen tietää. Onhan hän lomaillut usein Pattayalla. Kataiju haluaisi kovasti tavata henkilökohtaisesti lakinaisen. Kataiju on arvostettu henkilö Rovaniemellä. Hänellä on myöskin laaja ystäväpiiri siellä. Jos me siellä tavataan ja joku ottaa meistä yhteiskuvan (niitä kuvaajiahan on nykyisin joka puolella) ja laittaa sen kuvan veispuukkiin (taisi tulla kirjoitusvirhe) niin voisi lähteä huhuja liikkeelle. Voisivat jopa olla katajaulle vahingollisia. Toisaalta jos taustalla olisi kuva autokorjaamosta, vaikkapa JL-Autopalvelusta, niin kataijun miehisyys kyllä korostuisi. Älkääkä kirjoitelko lakinaisen nimimerkillä, tai kirjoitelkaa vaan, ei se minua haittaa.

      • takiainenko

        Siis onko Rovaniemellä enemmänkin vastaavanlaisia?
        Onko vesijohtovettä koskaan tutkittu?


      • huonolasku

        Tuo on hyvä kommentti tuo kuva. JL-Autopalvelut taustakuvaksi ja siihen vielä JL-Autopalvelujen Janne Lilja poseeraamaan, niin tietävät asiakkaat kiertää kaukaa hänen korjaamonsa ja eivät myöskään erehdyksessa mene sinne.


      • ulkonäkö

        USA:ssa on maailman parhaat plastiikkakirurgit. Eikö lakinaisen rahat riittäneet sinne.


      • kysynvain
        takiainenko kirjoitti:

        Siis onko Rovaniemellä enemmänkin vastaavanlaisia?
        Onko vesijohtovettä koskaan tutkittu?

        Eikös lakinainen ollut Pattayalla, miten Rovaniemen vesijohtovedet siihen liittyy.


    • evp.remonttimies

      Siis jos sinulla on ollut kokemusta korjauksista, niin
      ihmettelen ettet sopinut hintaa ja mitä siihen kuuluu?

      Nyt valitat palstalla, joka ei asialle mitään voi.

      Pääsitkä säälistä inssiksi vai joko oivallan sen mistä inssit tulevat?

      Ihan omaa tyhmyyttäsi koko touhu koska et kysellyt
      kustannuksia, sillä kustannukset ovat eri asia yksityisillä,
      kuin esim. valtion hommissa.

      Itsekkin teknisen puolen remonttimiehenä työskennellyt ja
      tiedän ettei kaikki mene niinkuin strömsöössä.

      • asentajaitsekin

        Laturin vaihto on kirjoituksen mukaan mennyt ilman ongelmia.


      • nykyääninsinööri

        Olen seurannut tätä kirjoitusta. Olin Kataijun kanssa yhtäaikaa pyrkimässä opiskelemaan insinööriksi. Siihen aikaan hakijamäärät olivat suuret, en tiedä minkälaiset ne nykyään on. Hakijoita oli 430 kpl kaksipäiväisiin matematiikan ja fysiikan kokeisiin kutsuttiin 280 kpl hakijoista. 28 kpl:ää tuli valituksi. Olimme yhdessä palaamassa kokeista, minä sanoin, että minä en taida tulla valituksi. Kataiju sanoi, että jos valinta pääsykokeista riippuu, niin hänet valitaan. Hän oli varma, että kaikki tehtävät olivat hänellä oikein. Hän oli kysynyt opiskelemaan mennessään, että millä pistemäärällä hänet valittiin. Toimistossa oli sanottu, että toiseksi parhaalla pistemäärällä, yksi valituista oli saanut vähän enemmän pisteitä työkokemuksesta. Että semmoinen tapaus on tämä Kataiju. Minäkin pääsin kyllä myöhemmin opiskelemaan insinööriksi. Laskun käsittelyyn oikeudessa tämä ei vaikuta, mutta kerron vähän hänen taustoistaan.


      • sihteeri42
        nykyääninsinööri kirjoitti:

        Olen seurannut tätä kirjoitusta. Olin Kataijun kanssa yhtäaikaa pyrkimässä opiskelemaan insinööriksi. Siihen aikaan hakijamäärät olivat suuret, en tiedä minkälaiset ne nykyään on. Hakijoita oli 430 kpl kaksipäiväisiin matematiikan ja fysiikan kokeisiin kutsuttiin 280 kpl hakijoista. 28 kpl:ää tuli valituksi. Olimme yhdessä palaamassa kokeista, minä sanoin, että minä en taida tulla valituksi. Kataiju sanoi, että jos valinta pääsykokeista riippuu, niin hänet valitaan. Hän oli varma, että kaikki tehtävät olivat hänellä oikein. Hän oli kysynyt opiskelemaan mennessään, että millä pistemäärällä hänet valittiin. Toimistossa oli sanottu, että toiseksi parhaalla pistemäärällä, yksi valituista oli saanut vähän enemmän pisteitä työkokemuksesta. Että semmoinen tapaus on tämä Kataiju. Minäkin pääsin kyllä myöhemmin opiskelemaan insinööriksi. Laskun käsittelyyn oikeudessa tämä ei vaikuta, mutta kerron vähän hänen taustoistaan.

        Mikäkin kerron Kataijusta. Olin hänen alaisenaan yli kymmenen vuotta, hän on erittäin viisas ja hän puolusti alaisiaan asioisssa joissa mahdollinen arvostelu perustui puutteellisiin tai vääriin tietoihin. Hän myöskin otti vakavasti asiat joissa oli puutteita ja jotka vaativat korjaavia toimenpiteitä. Hänen älykkyydestään kertoo monikin asia, kerron yhden esimerkin: Hänen poikansa opiskeli insinööriksi Helsingissä. Pojalla oli ollut soveltavan fysiikan, eli mekaniikan kokeet. Kokeissa oli lasku jota kukaan luokan oppilaista ei ollut osannut laskea. Poika soitti Kataijulle ja kysyi, että voisiko isä laskea sen heille näin jälkikäteen mielenkiinnosta. Kataiju pyysi lähettämään laskun sähköpostilla hänelle. Kataijulla oli alaisenaan teekkari, joka teki dimlomityötä kyseiselle yritykselle. Kataijulla oli kiire töissä, niin hän antoi laskun teekkarille ratkaistavaksi. Teekkari toikin muutaman tunnin kuluttua laskun hänelle. Kataiju katsoi laskua ja näki heti, että se oli väärin laskettu. Kataiju laski laskun itse ja lähetti sitten sen pojalleen. Kun poikaoli tulostanut laskua opiskelijakaverit näkivät sen. He kysyivät: mitä sinä tulostat. Poika: Isä laski tämän laskun heille. Opiskelijakaverit kysyivät: minkä ikäinen hän on, poika: 56 vuotias. Ihmetys oli suuri, että miten se on mahdollista, kun kukaan heistä ei osannut sitä laskea. Kataiju myöskin monesti sanoi, että lukion pitkän matematiikan kurssi on liian helppo, sen läpäisee sellaisetkin jotka eivät ymmärrä matematiikasta mitää. Väitettä tukee se, että DI-koulutuksen yliopistot valittavat, että nykyään joudutaan ottamaan oppilaita joille joudutaan opettamaan matematiikan perusasioita, kuten differenttiaali ja intekraalilaskentaa. Noita törkykirjoituksia on ollut niin paljon, että katsoin asiakseni hieman valaista Kataijun persoonaa ja älykkyyttä.


      • kukaminäsitten
        nykyääninsinööri kirjoitti:

        Olen seurannut tätä kirjoitusta. Olin Kataijun kanssa yhtäaikaa pyrkimässä opiskelemaan insinööriksi. Siihen aikaan hakijamäärät olivat suuret, en tiedä minkälaiset ne nykyään on. Hakijoita oli 430 kpl kaksipäiväisiin matematiikan ja fysiikan kokeisiin kutsuttiin 280 kpl hakijoista. 28 kpl:ää tuli valituksi. Olimme yhdessä palaamassa kokeista, minä sanoin, että minä en taida tulla valituksi. Kataiju sanoi, että jos valinta pääsykokeista riippuu, niin hänet valitaan. Hän oli varma, että kaikki tehtävät olivat hänellä oikein. Hän oli kysynyt opiskelemaan mennessään, että millä pistemäärällä hänet valittiin. Toimistossa oli sanottu, että toiseksi parhaalla pistemäärällä, yksi valituista oli saanut vähän enemmän pisteitä työkokemuksesta. Että semmoinen tapaus on tämä Kataiju. Minäkin pääsin kyllä myöhemmin opiskelemaan insinööriksi. Laskun käsittelyyn oikeudessa tämä ei vaikuta, mutta kerron vähän hänen taustoistaan.

        Voisitko kertoa mistä tiedät kuka on kataiju? Tunnistatko netin nimimerkin perusteella ihmisen?


      • kukaminäsitten
        nykyääninsinööri kirjoitti:

        Olen seurannut tätä kirjoitusta. Olin Kataijun kanssa yhtäaikaa pyrkimässä opiskelemaan insinööriksi. Siihen aikaan hakijamäärät olivat suuret, en tiedä minkälaiset ne nykyään on. Hakijoita oli 430 kpl kaksipäiväisiin matematiikan ja fysiikan kokeisiin kutsuttiin 280 kpl hakijoista. 28 kpl:ää tuli valituksi. Olimme yhdessä palaamassa kokeista, minä sanoin, että minä en taida tulla valituksi. Kataiju sanoi, että jos valinta pääsykokeista riippuu, niin hänet valitaan. Hän oli varma, että kaikki tehtävät olivat hänellä oikein. Hän oli kysynyt opiskelemaan mennessään, että millä pistemäärällä hänet valittiin. Toimistossa oli sanottu, että toiseksi parhaalla pistemäärällä, yksi valituista oli saanut vähän enemmän pisteitä työkokemuksesta. Että semmoinen tapaus on tämä Kataiju. Minäkin pääsin kyllä myöhemmin opiskelemaan insinööriksi. Laskun käsittelyyn oikeudessa tämä ei vaikuta, mutta kerron vähän hänen taustoistaan.

        Tunnistatko ihmisen netissä olevan nimimerkin perusteella? Taidat olla meedio!!


      • sihteeri42
        kukaminäsitten kirjoitti:

        Voisitko kertoa mistä tiedät kuka on kataiju? Tunnistatko netin nimimerkin perusteella ihmisen?

        Mistäkö tunnistan ? Kataiju oli hänen käyttäjätunnuksensa jo töissä ollessaan. Lisäksi hän on kertonut työhistoriansa niin tarkasti, että hänet on helppo tunnistaa. Hän ei selvästikään ole peitelllyt sellaisilta henkilöiltä jotka hänet tuntevat mitenkään sitä henkilöiltä kuka hän on. Destialla ei ollut Pohjois-Suomessa kuin yksi henkilö johon tuntomerkit sopivat. Lisäksi kirjoitus on herättänyt myöskin Destiassa suurta huomiota, seuraamme sitä.


      • Ahahahahaaa
        sihteeri42 kirjoitti:

        Mistäkö tunnistan ? Kataiju oli hänen käyttäjätunnuksensa jo töissä ollessaan. Lisäksi hän on kertonut työhistoriansa niin tarkasti, että hänet on helppo tunnistaa. Hän ei selvästikään ole peitelllyt sellaisilta henkilöiltä jotka hänet tuntevat mitenkään sitä henkilöiltä kuka hän on. Destialla ei ollut Pohjois-Suomessa kuin yksi henkilö johon tuntomerkit sopivat. Lisäksi kirjoitus on herättänyt myöskin Destiassa suurta huomiota, seuraamme sitä.

        Huutonaurua!!!!!


    • tippainssi

      jos on itte ollut korjaamossa töissä kuten tämäkin kaveri niin miksei itse vaihtanut laturia kun on kerran 10v kokemus alalta
      ihme hommaa laturin nyt vaihtaa tollaseen vaikka parkkipaikalla

      • autonasentaja26

        Taitaa tippainssi olla se tollo teekkari joka ei osannut laskea Kataijun hänelle antamaa laskua. Laturin vaihdosta hän ei ainakaan ymmärrä yhtään mitään kun väittää, että laturin vaihtaa parkkipaikalla. JL-Autopalveluillakin oli korjaamo-olosuhteissakin mennyt työhön aikaa 3 tuntia.


      • laturinvaihtaja
        autonasentaja26 kirjoitti:

        Taitaa tippainssi olla se tollo teekkari joka ei osannut laskea Kataijun hänelle antamaa laskua. Laturin vaihdosta hän ei ainakaan ymmärrä yhtään mitään kun väittää, että laturin vaihtaa parkkipaikalla. JL-Autopalveluillakin oli korjaamo-olosuhteissakin mennyt työhön aikaa 3 tuntia.

        Jos olisit autonasentaja, ymmärtäisit että laturin voi vaihtaa myös parkkipaikalla tai vaikkapa leirintä-alueella, tai Tuurin kyläkaupan pihassa.


      • asentajaitse
        laturinvaihtaja kirjoitti:

        Jos olisit autonasentaja, ymmärtäisit että laturin voi vaihtaa myös parkkipaikalla tai vaikkapa leirintä-alueella, tai Tuurin kyläkaupan pihassa.

        Joo ja minä vaihtaisin sillä aikaa kun vaihdatan autooni talvirenkaat. Saisin tehdä sen sisällä. JL-Autopalvelujen tumpelolla asentajalla on mennyt siihen korjaamo-olosuhteissa 3 tuntia erikoistyökaluilla ja paineilmakäyttöisillä mutterinvääntimillä.


    • hevostuomari

      Nyt on monelta taholta kehuttu, miten pätevä insinööri katauja on. Kukaan ei ole vieläkään ilmoittanut minkä alan insinööri hän on. Hän on kyllä selvästi konepuolen insinööri. Varmasti hän tietää missä lämpötilassa ferritis-berliittinen kiderakenne muuttuu austeniittiseksi. Samoin hän tietää, miksi asfalttijyrsinkoneen terässä käytetään lisäaineena kobolttia. Kolmannen asteen yhtälöt hän ratkaisee tuossa tuokiossa. Autokorjaamon tehtävät ovat kyllä vaatimattomat. Hän on toiminut lähes ikänsä päällikkönä hallinnollisella puolella. En yhtään epäile hänen olleen hyvä johtaja sillä puolella. Varmasti hän on työssään joutunut kilpailuttamaan tavaran toimittajia ja eri urakoitsijoita. Yksityiselämän puolella kilpailutus tapahtuu näköjään jälkikäteen. Tippainssille ei varmaankaan valjennut, ettei kataiju ole ollut autokorjaamolla asentajana. Tippainssi on aivan oikeassa. Se laturin vaihto onnistuu parkkipaikalla. Siihen vaihtoon tarvitaan kaksi lenkkiavainta, jakari ja ruuvimeisseli. Mutta kataijulta puuttuu tieto, mitenkä se laturi vaihdetaan. Kyllä hän on harkinnut vaihtoa, mutta ruvennut miettimään, mitenkä käy, kun akun napakenkä otetaan irti. Jos auto ei enää käynnistykään napakengän kiinnityksen jälkeen. Ei hän viisaana insinöörinä ilkeä sitä muilta kysyä. Minäkin tarkan euron käyttäjänä olisin kyllä tutkinut laturin, ennen uuden ostoa. Olisi saattanut selvitä perushuollon tekemällä. Tämä mielipide ei liity millään tavoin laskutukseen, eipä kataijunkaan eri nimimerkeillä kirjoittamat kommentit liity laskutukseen.

      • autonasentaja26

        Pitää paikkansa, että autokorjaamon työt ovat vaatimattomampia kuin hallinnolliset tehtävät," autokorjaamopajalla" tehtävistä suoriutuu ns. tumpelotkin, tosin vajavaisesti. Kuten JL-Autopalvelujen korjaustyöt ovat kirjoitusten mukaan olleet. Tekemättömiä töitä, irronneita tai väärille kierteille vedettyjä pyöränpultteja ym. Kataijulla on kyllä kokemusta autokorjaamon työjohdostakin ja on tehnyt huollot ja korjaukset itse silloin kun korjaamotilat on olleet käytettävissä.Näin hän kirjoittaa ihan viestiketjun alussa. Hän olisi kyllä suoriutunut laturin vaihdosta kädenkäänteessä jos tilat olisi olleet käytettävissä. Tosin ei sitä laturia ihan jakarilla vaihdeta, eikä parkkipaikalla. Minä en löydä yhtään kataijun kirjoitusta mikä ei liittyisi laskutukseen. Hän on ainoastaan puolustanut kantaansa vaatimuksensa tueksi. Lopettakaa tyhjä höpöttäminen asiasta.


      • Buahahaaaa
        autonasentaja26 kirjoitti:

        Pitää paikkansa, että autokorjaamon työt ovat vaatimattomampia kuin hallinnolliset tehtävät," autokorjaamopajalla" tehtävistä suoriutuu ns. tumpelotkin, tosin vajavaisesti. Kuten JL-Autopalvelujen korjaustyöt ovat kirjoitusten mukaan olleet. Tekemättömiä töitä, irronneita tai väärille kierteille vedettyjä pyöränpultteja ym. Kataijulla on kyllä kokemusta autokorjaamon työjohdostakin ja on tehnyt huollot ja korjaukset itse silloin kun korjaamotilat on olleet käytettävissä.Näin hän kirjoittaa ihan viestiketjun alussa. Hän olisi kyllä suoriutunut laturin vaihdosta kädenkäänteessä jos tilat olisi olleet käytettävissä. Tosin ei sitä laturia ihan jakarilla vaihdeta, eikä parkkipaikalla. Minä en löydä yhtään kataijun kirjoitusta mikä ei liittyisi laskutukseen. Hän on ainoastaan puolustanut kantaansa vaatimuksensa tueksi. Lopettakaa tyhjä höpöttäminen asiasta.

        Oletko sinäkin destialla töissä sihteerinä?


      • autonasentaja26
        Buahahaaaa kirjoitti:

        Oletko sinäkin destialla töissä sihteerinä?

        En ole Destialla enkä tunne kataijua, mutta kirjoitin niinkuin asia on, turha sitä on kaunistella.


      • Kalauiju
        autonasentaja26 kirjoitti:

        En ole Destialla enkä tunne kataijua, mutta kirjoitin niinkuin asia on, turha sitä on kaunistella.

        Niin. Sinähän olet eläkkeellä. Huolestuttavaa on se että ei tunne enää itseään. Taidat olla sellainen multipersoona, melkoinen veikkonen.


      • autonasentaja26
        Kalauiju kirjoitti:

        Niin. Sinähän olet eläkkeellä. Huolestuttavaa on se että ei tunne enää itseään. Taidat olla sellainen multipersoona, melkoinen veikkonen.

        En ole eläkkeellä olen 26 vuotias, ei tarvitse huolestua.


      • asentajaitse

        Joo laturin vaihto onnistuu parkkipaikalla ihan jakarilla. Minäkin vaihdoin kerran laturin sillä aikaa kun Shellinpoika tankkasi autoni. JL-Autopalvelujen tumpelo asentajalla on mennyt laturin vaihtoon korjaamo-olosuhteissa 3 tuntia ja korjaamolla on käyttävissä erikoistyökalut ja paineilmamutterinväännin olla saa pultit ja mutterit nopeasti auki.


      • autonasentaja35

        Ei taida hevostuomari eikä tippainssi tietää laturin vaihdosta mitään. Tippainssi on onneton tunari ja hevostuomarin mukaan laturin vaihdossa tarvitaan meisseliä. Ei laturin vaihdossa tarvita meisseliä laisinkaan. Sillä ei siinä työssä tee yhtään mitään. Laturin kiinnityksessä ei ole yhtään meisselillä avattavaa pulttia. Onneton tynari tuo hevostuomari.


    • riisipelto

      Lakinainen Thaimaasta toivottaa Hyvää Joulua kataijualle ja JL-Autopalvelulle.

    • Olen palannut matkoiltani Suomeen. Värikästä keskustelua näyttää olleen poissaollessanikin. Kuluttajariitalautakunnalta oli tullut vahvistus, että valitus on saapunut heille. Käsittelyaika on noin 18 kk, eli kovin nopeaa vastausta ei sieltä ole odotettavissa. Palaan asiaan vasta sitten kun päätös on tullut, en ennen sitä. Olen perustellut vaatimustani riittävästi.

    • hevostuomari

      Autonasentaja 35, kyllä hevostuomari tuntee rengasraudan. Hevostuomarin kengityspakissa ei sellaista satu olemaan. Tästä syystä käytän laturin vaihdossa pitkää ruuvimeisseliä, sitä samaa jolla kiristelen setolokan ruuveja.

      • autonasentaja35

        Taitaa hevostuomari olla JL-Autopalvelujen tumpeloja asentajia. Niin onnettomilta ne kyseisen nyrkkipajan asentajat vaikuttavat. Ei isollakaan meisselillä saa laturin hihnaa kireälle. Meisselia kun käyttää kyseiseen tarkoitukseen vääntimenä, niin kun lähtee ajamaan, niin laturin hihnan vinkuminen kuuluu naapurikortteliin asti.


    • hevostuomari

      Autonasentaja 35. Hevostuomari on ollut autonasentajana 40-vuotta. Eläkkeelle päästyäni siirryin päätoimisesti hevosalalle. Kengityksien lisäksi joutuu olemaan tuomarihommissa, ja minun asiakkaani ajelevat vanhemmilla autoilla. Niitä huvikseni heille korjailen. Satoja latureita olen kyllä pitkällä meisselillä kiristänyt. Jos laturin hihna kireydestä huolimatta vinkuu, se johtuu hihnapyörän kuluneisuudesta. Moniurahihnapyörissä tällaista kulumista ei paljon esiinny.

      • autonasentaja35

        Oletko kuitenkin JL-Autopalvelun nyrkkipajassa sivutoimisena asentajana ? Siellä on netin mukaan 5 (tumpeloa)asentajaa. Kiinteät kulut ovat ainakin toimitusjohtaja ja korjaamopäällikkö (ilmeisesti tollo tippainssi). Ei ole ihme, että laskut ovat järkyttävän suuret.


      • merkkihuolto
        autonasentaja35 kirjoitti:

        Oletko kuitenkin JL-Autopalvelun nyrkkipajassa sivutoimisena asentajana ? Siellä on netin mukaan 5 (tumpeloa)asentajaa. Kiinteät kulut ovat ainakin toimitusjohtaja ja korjaamopäällikkö (ilmeisesti tollo tippainssi). Ei ole ihme, että laskut ovat järkyttävän suuret.

        Tuo vertaus on hyvä. Keskisuuressa merkkikorjaamossa (kuten Wetteri) on 20-30 asentajaa ja vain yksi työn vastaanottaja, joka on samalla korjaamon työjohtaja. JL-Autopalvelujen hallintokulut ovat aivan liian suuret. Niitä ei millään kateta rehellisella laskutuksella.


    • kalaiju

      Nyt lähti kataijulla taas mopo käsistä, pahemman kerran.

      • merkkihuolto

        Kalailulle: Minulla ei ole mitään tekemistä kataijun kanssa. Sitäpaitsi minulla ei ole lähtenyt mitenkään mopo käsistä. Mitä kirjoitin, niin on täyttä asiaa. JL-Autopalvelun hallintokulut on aivan liian suuret ja vain viisi asentajaa. Se ei voi millaan toimia taloudellisesti. Haista kalailu vittu senkin kysipää. Mikä into sinulla on puolustaa kyseistä nyrkkipajaa. Oletko siellä töissä ???


      • kalaiju
        merkkihuolto kirjoitti:

        Kalailulle: Minulla ei ole mitään tekemistä kataijun kanssa. Sitäpaitsi minulla ei ole lähtenyt mitenkään mopo käsistä. Mitä kirjoitin, niin on täyttä asiaa. JL-Autopalvelun hallintokulut on aivan liian suuret ja vain viisi asentajaa. Se ei voi millaan toimia taloudellisesti. Haista kalailu vittu senkin kysipää. Mikä into sinulla on puolustaa kyseistä nyrkkipajaa. Oletko siellä töissä ???

        Missä kohtaa olen puolustanut kyseistä nyrkkipajaa ja mikä on kysipää?
        Ryve sinä omassa tyhmyydessäsi.


      • merkkihuolto
        kalaiju kirjoitti:

        Missä kohtaa olen puolustanut kyseistä nyrkkipajaa ja mikä on kysipää?
        Ryve sinä omassa tyhmyydessäsi.

        Mistä kysipää päättelet, että olen tyhmä. Tunnetko minut ???Nyrkkipajan puolustelua tuo sinun kommenttisi on. Kyllä sutkit korjaamot joutaa hirteen. Minulla ei ole mitään tekemistä kyseisen laskun kanssa. Merkkinuollon kanssa olen kyllä tekemisissä, se luotettava ja asiallinen palvelu sekä tuohon JL-Sutkipalveluiden hintoihin verrattuna edulliset hinnat, kuten myös tässä tapaukzsessa on nähty.


    • tulppaani--

      Kyllä on tullut selväksi, JL-Autopalvelu on aivan onneton autokorjaamo. Asentajat tumpeloita, liian kalliit hinnat, johtopuolella liikaa henkilöitä, kulut aivan liian suuret. Nyt kannattaa kataijuan viedä heti se haaste käräjäoikeuteen. Kuluttajariitakunnan lausunto tulee 18 kuukauden kuluttua. Tuskin JL-Autopalvelu on enää pystyssä silloin. Eihän sinne mene kukaan, jos ei ole palveluun tyytyväinen. Ei kyllä Rovaniemellä ole montakaan insinööriä, jotka maksavat 70 euron työstä 290 euroa. Veikkaan vuoden päästä korjaamon olevan uudella nimellä LJ-Autopalvelu. Ei tarvitse uutta kylttiäkään tilata. Näillä perusteilla uskon kataijuan jäävän ilman rahoja.

      • Tulppaanin kirjoituksen virhe: Lasku on maksettava jos hintaa ei ole etukäteen sovittu vaikka se olisi runsaasti ylihintainen. Lasku ei kuitenkaan saa olla kohtuuton. Asian käsittelyn voi viedä kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi ja jos palveluntuottaja ei noudata kuluttajariitalautakunnan suositusta hyvityksestä. niin sitten käräjäoikeuden ratkaistavaksi. Toki asian käsittelyn voi keskeyttää kuluttajariitalautakunnassa ja viedä asia käräoikeuden käsiteltäväksi. Molempien elinten käsittelyssä se ei voi olla samanaikaisesti.


      • Palaan vielä laskuun, kun se on herättänyt niin paljon keskustelua. Minulla kuului autostani outoa helinää, en saanut selville mistä se kuuluu, minulla on vähän huono kuulo, en aina pysty paikallistamaan mistä ääni kuuluu. Menin Wetterille omahuolto pikapalveluun: Kaksi asentajaa kävi ajamassa autolla, he olivat paikallistaneet vian. Taustapeili oli huonosti kiinni, se oli jäänyt tuulilasin vaihdossa huonosti asennetuksi. Vika korjattiin, tuulilasia ei ollut asennettu Wetterillä. Työhön meni arviolta puoli tuntia koeajoineen. Korjaus oli ilmainen, siitä ei laskutettu mitään. He olisivat voineet ihan hyvin kirjoittaa korjauksesta 200 € laskun, kuten JL-Autopalvelut olisi ilmeisesti tehnyt. Korostan, että se oli hyvää palvelua, se ei johtunut siitä, että olisin käyttänyt heidän palvelujaan erityisen paljon. Tämän tarinan opetus on siinä, että kysyn tämän jälkeen kaikista korjaamopalveluista hinnan etukäteen vaikka kyseessä olisi vain muutaman minuutin työn. Täytyy myöntää, että elämä opettaa vielä näin vanhanakin, sutki korjaamo kyllä opetti, mutta saa maksaa opetuksesta kalliin hinnan. Minäkin osaan.


    • Hyvää Joulua lakimiehelle ja minua tukeneille. Noita törky- ja vihakirjoittajia on ollut valtava määrä. Tulppaanille vielä terveiset. Minä olen miettinyt samaa asia. Nyt kun on paljastunut muitakin vääryyttä kokeneita, tekemättömiä töitä, joista on aihetunut jopa vaaratilanteita, väärillä kierteillä olevia tai irronneita pyöränpultteja ym. Niin asiakkat äänestävät jaloillaan, kyseinen yritys menee konkurssiin. Niin silloin ei ole yritystä jonka voisi haastaa väärästä laskutuksesta. Olet ihan oikeassa, tämä on täysin mahdollista. Tosin jos yritys menee konkurssiin, niin tavoitteeni on saavutettu. raha ei ole tässä pääasia, vaan totuus.

      • jouluselvänä

        Kaikenlaisia sekopäitä kuten tämäkin kalastaja vai mikä kalaiju se on. Varmaankin jostakin Hesan Sörkästä, diapami ja viinahöyryissään hakannut lapsensa ja akkansa sairaalakuntoon näin Jouluna.


      • einarkomaani
        jouluselvänä kirjoitti:

        Kaikenlaisia sekopäitä kuten tämäkin kalastaja vai mikä kalaiju se on. Varmaankin jostakin Hesan Sörkästä, diapami ja viinahöyryissään hakannut lapsensa ja akkansa sairaalakuntoon näin Jouluna.

        Joo, kyllä tuo Sörkän tyyppi on ihan pihalla. Kyllä sillä on akka ja kakarat hakattuna sairaalassa. Itse raahautunut vuokraluukustaan etsimään jostakin huumepiikkiä. Outo kiinnostus vesijohtoveteen. Ai niin, siitähän ei mene sekaisin, eikä tule etes rapulaa.


      • turuneliittiä
        einarkomaani kirjoitti:

        Joo, kyllä tuo Sörkän tyyppi on ihan pihalla. Kyllä sillä on akka ja kakarat hakattuna sairaalassa. Itse raahautunut vuokraluukustaan etsimään jostakin huumepiikkiä. Outo kiinnostus vesijohtoveteen. Ai niin, siitähän ei mene sekaisin, eikä tule etes rapulaa.

        Taitaa kataijulla olla moraalinen krapula kun ei käytä taskaan nimimerkkiään, vaan viljelee törkykirjoituksia nimimerkkien takaa.


      • einarkomaani
        turuneliittiä kirjoitti:

        Taitaa kataijulla olla moraalinen krapula kun ei käytä taskaan nimimerkkiään, vaan viljelee törkykirjoituksia nimimerkkien takaa.

        En ole kataiju, sitäpaitsi tuo Sörkän tyyppi on ihan pihalla. Oletko muuten JL-Sutkikorjaamon edustaja. Ei ole mitään järkeä, että Hesalaiset ovat kiinnostuneita Rovaniemen korjaamon laskutuksesta. Rovaniemiläisiä ei ainakaan yhtään kiinnostaisi jonkun Vantaan korjaamon laskutus. Sitäpaitsi tuo Kalailu (ei kataiju) itse aloitti törkykirjoittelun ja sai nyt pahasti turpiinsa.


      • jouluselvänä
        einarkomaani kirjoitti:

        En ole kataiju, sitäpaitsi tuo Sörkän tyyppi on ihan pihalla. Oletko muuten JL-Sutkikorjaamon edustaja. Ei ole mitään järkeä, että Hesalaiset ovat kiinnostuneita Rovaniemen korjaamon laskutuksesta. Rovaniemiläisiä ei ainakaan yhtään kiinnostaisi jonkun Vantaan korjaamon laskutus. Sitäpaitsi tuo Kalailu (ei kataiju) itse aloitti törkykirjoittelun ja sai nyt pahasti turpiinsa.

        Tuo Sörkän tyyppi kalailu on ennenkin kirjoittanut tuosta vesijohtovedestä. Se on jotenkin pakkomielle hänelle, että sitä ei saa juoda. Ehkäpä se ei sovi narkomaanille.


      • turuneliittiä

        Miten sekaisin ihminen voi mennä laturin vaihdosta?


      • rovaniemeltä
        turuneliittiä kirjoitti:

        Miten sekaisin ihminen voi mennä laturin vaihdosta?

        Entä turuneliitti ja kaikki muut sekopäät joita on valtavan paljon tässä kirjoituksessa. Te tässä sekaisin olette. Minua ei ainakaan vois vähemmän kiinnostaa jonkin Turun pajan korjaamolasku. Tosin on tietenkin mahdollista, että törkykirjoittajia ei ole kuin yksi, joka eri nimimerkeillä kirjoittaa törky- ja vihakirjoituksia. Sitäpaitsi kataiju ei ole kirjoittanut kun vain korjaamolaskuun liittyvää asiaa. Nyt aletaan sitten itkemään ja uikuttamaan kun jotkut Rovaniemiläiset vastaavat noihin törkykirjoituksiin samalla mitalla takaisin.


      • puhdaspulmunen
        rovaniemeltä kirjoitti:

        Entä turuneliitti ja kaikki muut sekopäät joita on valtavan paljon tässä kirjoituksessa. Te tässä sekaisin olette. Minua ei ainakaan vois vähemmän kiinnostaa jonkin Turun pajan korjaamolasku. Tosin on tietenkin mahdollista, että törkykirjoittajia ei ole kuin yksi, joka eri nimimerkeillä kirjoittaa törky- ja vihakirjoituksia. Sitäpaitsi kataiju ei ole kirjoittanut kun vain korjaamolaskuun liittyvää asiaa. Nyt aletaan sitten itkemään ja uikuttamaan kun jotkut Rovaniemiläiset vastaavat noihin törkykirjoituksiin samalla mitalla takaisin.

        Mihin Sörkän sekopää kalailu katosi. Hänhän kertoi, että ei käytä lainkaan vesijohtovettä. Miten hän peseytyy, mahtaa paska haista.


      • ensihoitaja45
        puhdaspulmunen kirjoitti:

        Mihin Sörkän sekopää kalailu katosi. Hänhän kertoi, että ei käytä lainkaan vesijohtovettä. Miten hän peseytyy, mahtaa paska haista.

        Joo tunnen tilanteen, viinan ja paskan haju yhdessä se on ihan karmea. Pakko töissä joskus haistella.


    • milk-

      Nyt kannattaa JL-Autopalvelun hakea korvauksia Rovaniemeläisiltä autokorjaamoilta jotka ovat tehneet liian halvalla töitä. Valiokin saattaa joutua maksamaan isot korvaukset kilpailijoilleen. Myivät maitoa halvemmalla, kun muut.

      • puhdaspulmunen

        Siinä on tas yksi uikuttaja ja itkijä tämä milk. Liekkö hänkin paskahousu.


      • puhdaspulmunen

        Kyllä milk on sama paskahousu kun tuo Sörkän kalailu. Kirjoitustyyli paljastaa hänet. Ensin oli kiinnostunut Rovaniemen vesijohtovedestä ja nyt hän on kiinnostunut Rovaniemen korjaamopalvelujen hinnoista. Kun lyötiin hänelle luu kurkkuun, niin aloittaa eri nimerkillä. Mutta totta on uikuttaja ja itkijä, varmaan menettää yöunensa tämän vuoksi. Ai niin hänellähän on viinaa ja diabamia, ne ilmeisesti auttaa ainakin hetkeksi.


      • kalaiju
        puhdaspulmunen kirjoitti:

        Kyllä milk on sama paskahousu kun tuo Sörkän kalailu. Kirjoitustyyli paljastaa hänet. Ensin oli kiinnostunut Rovaniemen vesijohtovedestä ja nyt hän on kiinnostunut Rovaniemen korjaamopalvelujen hinnoista. Kun lyötiin hänelle luu kurkkuun, niin aloittaa eri nimerkillä. Mutta totta on uikuttaja ja itkijä, varmaan menettää yöunensa tämän vuoksi. Ai niin hänellähän on viinaa ja diabamia, ne ilmeisesti auttaa ainakin hetkeksi.

        Olet kyllä puhdaspulmunen ( kataiju ) ihan kuutamolla. Pystytkö kertomaan mistä olet vetänyt päähäsi tuon sörkan, huumeet, viinan ym.
        Ja siitä vesijohtovedestä.. älä juo sitä jos se aiheuttaa tuollaista sekavuutta. Lämmitä vaikka maitoa ja hakeudu lanttutohtorille.


      • puhdaspulmunen
        kalaiju kirjoitti:

        Olet kyllä puhdaspulmunen ( kataiju ) ihan kuutamolla. Pystytkö kertomaan mistä olet vetänyt päähäsi tuon sörkan, huumeet, viinan ym.
        Ja siitä vesijohtovedestä.. älä juo sitä jos se aiheuttaa tuollaista sekavuutta. Lämmitä vaikka maitoa ja hakeudu lanttutohtorille.

        Itsehän kalaiju kirjoitit, että vesijohtovettä pitää välttää ja siirtyä käyttämään rauhoittavia ja alkoholia. Nytkö perut nyt puheesi ??? Enkä ole kataiju, minulla ei ole mitään tekemistä hänen kanssaan. Onko väärin, että muutkin iskevät samalla mitalla takaisin näille törkykirjoittajille. Minusta on oikein, että kataiju ilmiantaa kyseiset ylilaskuttavat nyrkkipajat. Tiedetään kiertää kaukaa kyseinen paja. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää. Vai onko sinusta?? Perustelut ???


      • naurattaaMILKjuttusi

        Nimimerkki Milk kannattaa neuvoa JL-Autopalveluja korvausten hakemisessa jos he eivät itse ymmärrä tehdä sitä.


    • puhdaspulmunen

      Täydennän vielä, että kaikki varmasti ymmärtävät. Kalaijulle (Sörkän paskasa) tuo vesijohtoveden käyttö on ongelmallista hänen kirjoituksensa mukaan. Hän välttää sen käyttämistä. Ei kukaan muu ole kirjoittanut, että sen käyttö aiheuttaisi ongelmia.

      • ensihoitaja45

        Joo kyllä kalailu (Sörkän paskasa) on itse sekaisin vesijohtovedestä, huumeista ja alkoholista. Minä ainakin käytän mieluummin vesijohtovettä ja vältän huumeiden ja alkoholin käyttöä.


    • paskasa

      Meillä täällä Sörkässä pestään vaatteet vesijohtovedellä. Kurkut huuhdellaan olvilla, munat pestään kossulla ja diabamit huuhdellaan alas kirnupiimällä.

      • ensihoitaja45

        Tulihanse tunnustus paskakasalta. Jäi nurkkaan itkemään ja uikuttamaan.


    • Kuluttajariitalautakunnasta tuli sähköpostia ke 4.1.Janne Lilja JL-Autopalveluista oli ilmoittanut, seuraavasti ennekuin asiaa etes ehdittiin käsitellä siellä: Hyvitämme asiakkaalle hänen vaatimansa 216 €. Hän siis myönsi ylilaskutuksen, ilman kuluttajariitalautakunnan käsittelyä.

      • tääeinaurata

        Eikös sen pitänyt mennä oikeuteen?eikä kuluttajariitalaitakuntaan.

        Tyhjään sitten meni sulta aika täällä kahden sadan takia,ja viisiin jotain riitelyä oli muidenkin kanssa,en siis lukenut kaikkea ,järjetön sodan käynti 200euron takia.

        Tiedättekö mitä on tai olisi taas se kun joku hullu myy paskan talon ja se myydään hyväkuntoisena kuluttajalle?

        Silloin alkaa olemaan vitsit vähissä kun omilla rahoilla mennään,eikä mennä 200 eurolla,vaan pelkkä tarkastus on maksanut yli 8000e ja vieläkään ei olla päästy neuvotteluun.

        Nämä on niitä asioita kun alkaa kyseessä olemaan oikeasti rahaa.

        Tietenkin talon hinta päälle joka on osoittanut nyt toisen välittäjän arvioimana murto osaan siitä mitä myynissä kohde oli,tämän päälle on jo nyt asianajajan kuluja yli 12000euroa eikä olla oikeudessa vielä käyty,eli yhteensä yli 20000euroa ja oikeuteen ei olla vielä päästy.

        revippäs nyt siitä sillä 200 eurolla.

        Jos saisin valita sinun maksun niin maksaisin vaikka 1000euroa että pääsee elämässä eteenpäin.


      • täänaurattaa
        tääeinaurata kirjoitti:

        Eikös sen pitänyt mennä oikeuteen?eikä kuluttajariitalaitakuntaan.

        Tyhjään sitten meni sulta aika täällä kahden sadan takia,ja viisiin jotain riitelyä oli muidenkin kanssa,en siis lukenut kaikkea ,järjetön sodan käynti 200euron takia.

        Tiedättekö mitä on tai olisi taas se kun joku hullu myy paskan talon ja se myydään hyväkuntoisena kuluttajalle?

        Silloin alkaa olemaan vitsit vähissä kun omilla rahoilla mennään,eikä mennä 200 eurolla,vaan pelkkä tarkastus on maksanut yli 8000e ja vieläkään ei olla päästy neuvotteluun.

        Nämä on niitä asioita kun alkaa kyseessä olemaan oikeasti rahaa.

        Tietenkin talon hinta päälle joka on osoittanut nyt toisen välittäjän arvioimana murto osaan siitä mitä myynissä kohde oli,tämän päälle on jo nyt asianajajan kuluja yli 12000euroa eikä olla oikeudessa vielä käyty,eli yhteensä yli 20000euroa ja oikeuteen ei olla vielä päästy.

        revippäs nyt siitä sillä 200 eurolla.

        Jos saisin valita sinun maksun niin maksaisin vaikka 1000euroa että pääsee elämässä eteenpäin.

        Arvasin, että alkaa valitus ja uikutus noilta tyhjäntoimittajilta. Tavoitteeni on saavutettu. JL-Autopalvelut on myöntänyt sutkanneensa. Jos he olisivat olleet rehellisiä, ei heidän olisi tarvinnut vastata mitään kuluttajariitalautakunnan kyselyyn. Korjaan tekstiäsi: marssijärjetys oli se että katsotaan ensin kuluttajariitalautakunnan ratkaisu ja jos Janne Lilja ei noudata sitä, niin sitten mennään oikeuteen. Sitäpaitsi jos Janne Lilja ei olisi myöntänyt sutkaustaan, niin tässä kirjoituksessa olisi ollut kauan hiljaista. Viimeisin kirjoitus tätä ennen on 30.12, siihen on mennyt jo melkein viikko. Asian käsittely oli hiljentynyt. Nyt näyttää taas alkavan pöljien kirjoittajien valitus ja uikutus kun asiallisesti ilmoitin, että asian käsittely on päättynyt. Miksi muuten sinua niin kovasti täysin tuntemattomana ihmisenä tämä asia vaivaa hirvittävän paljon, onko siinä mitään järkeä? Minua ei ainakaan kenenkään korjaamolasku kiinnostaisi niin paljoa, että kirjoittaisin siitä mitään. Toki lukisin kyseisen artikkelin. Ei mennyt kun vajaa tunti kun ilmoitin asian ratkenneen, kun sinä jo kommentoit sitä. Sinun täytyy lähes päätoimisesti olla keskittynyt tähän ja ainoastaan tähän asiaan. Muuhun sinun aika ei riitä. Olen alkuperäinen artikkelin kirjoittaja. En vain muistanut kirjautua, siksi nimimerkki. Tämän jälkeen en enää kommentoi asiaa se on ratkennut. Noita hulluja, tyhjäntoimittajia, älyvapaita ym, näyttää riittävän niin paljon vieläkin vaikka asia on ratkennut, etten ala enää heidän pöljyyksinsa vastaamaan.


      • kokemustaonpaljon
        tääeinaurata kirjoitti:

        Eikös sen pitänyt mennä oikeuteen?eikä kuluttajariitalaitakuntaan.

        Tyhjään sitten meni sulta aika täällä kahden sadan takia,ja viisiin jotain riitelyä oli muidenkin kanssa,en siis lukenut kaikkea ,järjetön sodan käynti 200euron takia.

        Tiedättekö mitä on tai olisi taas se kun joku hullu myy paskan talon ja se myydään hyväkuntoisena kuluttajalle?

        Silloin alkaa olemaan vitsit vähissä kun omilla rahoilla mennään,eikä mennä 200 eurolla,vaan pelkkä tarkastus on maksanut yli 8000e ja vieläkään ei olla päästy neuvotteluun.

        Nämä on niitä asioita kun alkaa kyseessä olemaan oikeasti rahaa.

        Tietenkin talon hinta päälle joka on osoittanut nyt toisen välittäjän arvioimana murto osaan siitä mitä myynissä kohde oli,tämän päälle on jo nyt asianajajan kuluja yli 12000euroa eikä olla oikeudessa vielä käyty,eli yhteensä yli 20000euroa ja oikeuteen ei olla vielä päästy.

        revippäs nyt siitä sillä 200 eurolla.

        Jos saisin valita sinun maksun niin maksaisin vaikka 1000euroa että pääsee elämässä eteenpäin.

        Onnea kataijulle, olihan tämä tiedossa, että JL-Autopalveluille käy tässä laskutuksessa huonosti. Asiahan on täysin selvä. Tuon onnettoman ruikuttajan tääeinaurata tapaus on huonompi. Ostaa hometalon ja vielä moninkertaiseen hintaan. Ei kiinteistövälittäjää kannata uskoa, itse pitää talon arvo määritellä sen sijainnin, rakennusvuoden ja kunnon mukaan. Siihen on hyvät arviointiperusteet netissä kun katsoo vastaavia taloja. Alkaa sitten ruikuttamaan ja itkemään omaa surkeuttaan täysin toisenlaisessa kirjoituksessa. Rohkeus ja ammattitaito ei ilmeisesti riitä kirjoittaa omasta tapauksetaan, vaikka haluaa selvästi asialleen julkisuutta.


      • omakotiasuja
        kokemustaonpaljon kirjoitti:

        Onnea kataijulle, olihan tämä tiedossa, että JL-Autopalveluille käy tässä laskutuksessa huonosti. Asiahan on täysin selvä. Tuon onnettoman ruikuttajan tääeinaurata tapaus on huonompi. Ostaa hometalon ja vielä moninkertaiseen hintaan. Ei kiinteistövälittäjää kannata uskoa, itse pitää talon arvo määritellä sen sijainnin, rakennusvuoden ja kunnon mukaan. Siihen on hyvät arviointiperusteet netissä kun katsoo vastaavia taloja. Alkaa sitten ruikuttamaan ja itkemään omaa surkeuttaan täysin toisenlaisessa kirjoituksessa. Rohkeus ja ammattitaito ei ilmeisesti riitä kirjoittaa omasta tapauksetaan, vaikka haluaa selvästi asialleen julkisuutta.

        Tääeinaurata kirjoittaa: kuntotarkastus on maksanut 8000 €. Minä kun ostin omakotitalon, niin perusteellisesta vahvan kokemuksen omaavan rakennusinsinöörin kuntotarkastuksesta maksoin 600 €. Siinä tarkastuksessa tehtiin myös koeporauksia lattiaan ja seiniin näkymättömälle paikalle mahdollisten kosteus tai homevaurioiden havaitsemiseksi.


      • talonostaja
        tääeinaurata kirjoitti:

        Eikös sen pitänyt mennä oikeuteen?eikä kuluttajariitalaitakuntaan.

        Tyhjään sitten meni sulta aika täällä kahden sadan takia,ja viisiin jotain riitelyä oli muidenkin kanssa,en siis lukenut kaikkea ,järjetön sodan käynti 200euron takia.

        Tiedättekö mitä on tai olisi taas se kun joku hullu myy paskan talon ja se myydään hyväkuntoisena kuluttajalle?

        Silloin alkaa olemaan vitsit vähissä kun omilla rahoilla mennään,eikä mennä 200 eurolla,vaan pelkkä tarkastus on maksanut yli 8000e ja vieläkään ei olla päästy neuvotteluun.

        Nämä on niitä asioita kun alkaa kyseessä olemaan oikeasti rahaa.

        Tietenkin talon hinta päälle joka on osoittanut nyt toisen välittäjän arvioimana murto osaan siitä mitä myynissä kohde oli,tämän päälle on jo nyt asianajajan kuluja yli 12000euroa eikä olla oikeudessa vielä käyty,eli yhteensä yli 20000euroa ja oikeuteen ei olla vielä päästy.

        revippäs nyt siitä sillä 200 eurolla.

        Jos saisin valita sinun maksun niin maksaisin vaikka 1000euroa että pääsee elämässä eteenpäin.

        Mistä tuo 20 000 € kustannus tulee kun asiasta ei ole vielä etes neuvoteltu talon myyneen kanssa. Sinä se olet tosi pöljä rahankäyttäjä.


      • pahoinpidelty

        Mistä tosiaan nimimerkille: tääeinaurata, kustannus 20 000€ tulee. Se on suuri vaikka asia olisi ollut jo oikeudessa. Minut pahoinpideltiin Helsingin yössä, asuin silloin siellä. Korvausvaatimustani käräjäoikeudessa hoiti Hesan huippuasianajaja. Sain korvauksen vammoistani ja asianajokuluni menivät oikeuden päätöksellä pahoinpitelijän maksettavaksi. Mutta oikeudenkäyntikulut olivat vain reilu 3000 €, vaikka asiaa hoiti yksi Hesan parhaista lakimiehistä. Kauppahintaan pöljä talon ostaja ei tule saamaan hyvitystä, koska hän on kaupan tehdessään hyväksynyt moninkertaisen kauppahinnan. Homevaurioista hän voi saada hyvityksen, jos pystytään todistamaan, että ne ovat olleet talossa kun kauppa on tehty.


      • äläruikuta

        On se pöljä ruikuttaja ja itkijä tuo talonostaja. Kuntotarkastuksesta maksanut 8000 €, kun sen perusteellisen kuntotarkastuksen jossa myös paljastuu kosteus tai homevauriot saa 600 €. Ja asianajokuluja jo 12 000€, vaikka asiassa ei ole edetty etes sitä vertaa että olisi neuvoteltu talon myyjän kanssa, puhumattakaan siitä että se olisi ollut oikeudessa käsiteltävänä.


      • kuluttajalakimies

        Janne Lilja JL-Autopalvelut myönsi sutkauksensa. Hän ilmeisesti huomasi, että tuli seinä vastaan. Näyttö ylilaskutuksesta on niin selvä, että hän ei olisi millään voittanut asiaa jos se olisi aikanaan mennyt käräjäoikeuteen. Myöskin Oikeusmiministeriön alaisuudessa toimivan kuluttajariitalautakunnan päätökset ovat lakiin perustuvia suosituksia. Kuluttajariitalautakunta olisi varmasti tehnyt päätöksen, jossa olisi suositeltu JL-autopalvelujen maksamaan kataijun vaatiman 216 € hyvityksen.


      • tääeinaurata kirjoitti:

        Eikös sen pitänyt mennä oikeuteen?eikä kuluttajariitalaitakuntaan.

        Tyhjään sitten meni sulta aika täällä kahden sadan takia,ja viisiin jotain riitelyä oli muidenkin kanssa,en siis lukenut kaikkea ,järjetön sodan käynti 200euron takia.

        Tiedättekö mitä on tai olisi taas se kun joku hullu myy paskan talon ja se myydään hyväkuntoisena kuluttajalle?

        Silloin alkaa olemaan vitsit vähissä kun omilla rahoilla mennään,eikä mennä 200 eurolla,vaan pelkkä tarkastus on maksanut yli 8000e ja vieläkään ei olla päästy neuvotteluun.

        Nämä on niitä asioita kun alkaa kyseessä olemaan oikeasti rahaa.

        Tietenkin talon hinta päälle joka on osoittanut nyt toisen välittäjän arvioimana murto osaan siitä mitä myynissä kohde oli,tämän päälle on jo nyt asianajajan kuluja yli 12000euroa eikä olla oikeudessa vielä käyty,eli yhteensä yli 20000euroa ja oikeuteen ei olla vielä päästy.

        revippäs nyt siitä sillä 200 eurolla.

        Jos saisin valita sinun maksun niin maksaisin vaikka 1000euroa että pääsee elämässä eteenpäin.

        Kerroppa pöljä talonostaja (tääeinaurata)miten meinaat asiassasi edetä. Kerro myöskin aina kun siinä ilmenee jotakin uutta kerrottavaa. Tuo on niin mielenkiintoinen tapaus. On mukava kuulla miten siinä käy.


      • kuluttajalakimies

        Minä ajattelin neuvoa tuota pöljää talonostajaa. Tuon kuntotarkastajan lasku 8000 €. Oliko se 8000 € hinta sovittu etukäteen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Jos oli sovittu, niin silloin et saa laskusta hyvitystä. Jos ei ollut sovittu, niin silloin voit vaatia laskusta hyvitystä kuten Kataiju oli tehnyt tässä korjaamolaskussa. Kun teet valituksen kuluttajariitalautakuntaan, niin vaadi hyvitystä 8000 - 600 = 7400, koska 600 € on markkinahinta ko. työstä. Saat varmasti siinä tapauksessa kyseisen summan hyvityksenä tarkastuksesta. Äläkä tee pöljyyksiä enää. Tuosta talon ostohinnasta et saa hyvitystä, koska olet tiennyt talon hinnan kauppakirjaa tehtäessä. Silloin perusteena ei ole se, että talon hinta oli moninkertainen, se ei ole peruste, kun tiesit hinnan kaupaa tekiessä.


    • kastemato-

      Siirtykää taloasioissa oikealle palstalle. Tämä on väärä osasto.

      • kuluttajalakimies

        Tuo tyhmä talonostajahan se aloitti tämän talonostokeskustelun tällä osastolla. Ei liene väärin neuvoa häntä.


      • enolisitehnytnoin

        Minä en usko, että tuo kuntotarkastuksesta 8000 € veloittanut on yritys. Ei mikään yritys ole niin "härski". kyllä se on eläkkeellä oleva rakennusinsinööri tai rakennusmestari joka on "jysäyttänyt" pöljää oikein kunnolla. Silloin siitä ei ole etes kuittia, vaan se on maksettu pimeästi. Sitäpaitsi kuluttajariitalautakunta ei ota käsittelyyn yksityisten välisiä kauppoja.


      • kierränkaukaa

        Ihan oikein siirtykää aiheeseen. Vaikka tosiasiassa nämä kirjoittelut on kyllä ollut koko ajan asiatonta ja eivät ole liittyneet mitenkään aiheeseen vaan keskittyneet vain kataijun mollaamiseen, ihan niinkuin hän olisi tehnyt jotakin väärää. Muistakaa: JL-Autopalvelut Janne Lilja tässä sutki on ollut ja myöntänytkin sen. Laturin vaihto: JL-autopalvelut 294 €, Wetteri (merkkikorjaamo) 78 ja halvin Karin korjaamo 67,20 €.


    • mese-

      Hinuri vei minun autoni korjaamolle startin vaihtoon. Startti oli minulla mukana. Olin tilannut sen Saksasta. Hakiessani auton hinta oli tuplasti korkeampi kuin toinen korjaamo oli ilmoittanut. Toiseen korjaamoon olisin joutunut odottamaan viikon. Sanoin etten maksa missään tapauksessa niin paljoa. Työnjohtaja kutsui asentajan paikalle, antoi auton avaimet hänelle, sanoi jotain mitä en kuullut. Sanoi työn kestävän vielä puoli tuntia. Kävin läheisessä baarissa kahvilla. Palattuani takaisin autoni oli pihalla. Työnjohtaja antoi minulle auton avaimet, sanoi kiitos käynnistä, ei maksa mitään, voit viedä autosi korjattavaksi minne haluat. Olivat vaihtaneet vanhan startin takaisin. Jouduin tilaamaan hinurin paikalle. Viikko meni lisää aikaa. Vakuutusyhtiö ei maksanut hinausta, ei ole kuulemma rikkoutunut matkalla. Autoni on automaaattivaihteinen. Opin minäkin sen, pitää kysyä hinta-arvio etukäteen.

      • enkäyJL

        Sinäkään et siis huomannut kysyä hintaa etukäteen niin pienestä työstä. Kertomuksesi ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Janne Lilja LJ-Autopalveluineen on sutki korjaamo. Sinulla sentään hinta oli vain kaksinkertainen, sen nyt vielä ymmärtää. Sitä tapahtuu paljonkin. JL-Autopalvelut oli laskuttanut viisinkertaisen hinnan halvimpaan korjaamoon verrattuna. Vakuutusyhtiö ei korvaa jos auto viedään korjaamolta toiselle, ei se silloin ole rikkoontunut matkalla. Varmaankin oli kannattavaa maksaa auton hinaus toiselle korjaamolle noin 250 €. Kun lasketaan kertomasi puolen tunnin työ 0,5 x 80 = 40 € (halvin) korjaamo josssa vaihdatit vanhan laturin takaisin oilisi veloittanut 80 €.


      • lakimiesautoasiat

        Kaikenlaisin "satusetiä", niinkuin tuo nimerkki mese. Vaikka "satukirjoituksia" tämä osasto on täynnä. Lukuunottamatta Kataijun kirjoituksia, joissa hän on asiallisesti perustellut vaatimustaan ja tietysti muutama kirjoitus, joissa kerrotaan JL- autopalvelujen töppäyksistä ja tekemättömistä töistä joista on laskutettu. Ei mikään korjaamo toimi mesen kertomalla tavalla, eikä kukaan asiakas ole niin tyhmä että hinauttaa autonsa korjaamolta toiselle, kun on selvää, että vakuutusyhtiö ei hinauslaskua maksa. Korjaamolasku on maksettava, vaikka se olisi kohtuuttoman suuri, autoa ei saa etes pois korjaamolta ennekuin lasku on maksettu. Laskun maksusta asiakas ei voi kieltäytyä.Jälkikäteen siitä voi tehdä valituksen kuluttajariitalautakuntaan tai viedä käräjille. Sitä en osaa sanoa, että miten sitten jos lasku on "tähtitieteellinen"esim: laturin vaihto 10 000 €. Lain mukaan se pysyy korjaamon hallussa siinäkin tapauksessa niin kauan kunnes lasku on maksettu.


      • enkäyJL

        Joo kyllä noita "satusetiä" riittää. tilannut laturin Saksasta. Minäkin olen tilannut osia Saksasta. Toimitusaika on noin viikko, ei ne sieltä minään pikatoimituksella tule. Vaan edullisimmalla rahtikustannuksilla, muutoin ei kannata tilata sieltä. Osan edullisuuden syö rahtikustannus jos sen lentorahtina tilaa. "Satua" tuo juttu on. Hänellä olisi ollut viikko aikaa etsiä edullisin korjauspaikka. Eikä mikään korjaamo todellakaan toimi kerrotulla tavalla. Eikä kukaan muu kun täysin idiootti hinauta autoaan korjaamolta toiselle.


      • enkäyJL

        Niin ja tuo "satusetä" on vähä-älyinen eli tyhmä. kertoi "tarinansa" niin typerästi, että ei sitä kukaan usko. Muka hinauttaa autonsa toiselle korjaamolle puolen tunnin työn takia. Hinauslasku jos ei ihan tuota 250 €, mutta 150 € ainakin.Kalliilla korjaamolla (80€) olisi saanut autonsa käyttöön heti, kun halvalla korjaamolla (40€) sai autonsa käyttöön vasta viikon kuluttua.


    • mese-

      Pakkohan satusedän oli hinauttaa auto toiselle korjaamolle, kun ensimmäisellä korjaamolla meni sukset ristiin. Satusedällä oli se Saksasta hankittu starttimoottori ollut jo muutaman kuukauden. Enhän minä mitään laturia ole vaihdattanut.

      • enkäyJL

        Ihan oikein, ei näköjään laturi ollut vaan starttimoottori. Se vahvistaa vielä, että "satusetä" olet . Startti ei mene yllättäen, kuten laturi voi mennä, niin että jos matka on pitkä korjaamolle niin voi auto jäädä tien päälle. Siis täydellistä "satua". Ollut startti jo monta kuukautta, eli ei sen vuoksi tarvitse hinauttaa autoa, ei se yllättäen ole mennyt kuukausia ollut aikaa vaihtaa se. Sitten yllättäen "muka" ei ollut aikaa odottaa korjaamoaikaa yhtä viikkoa. Eikä mikään korjaamo toimi kertomallasi tavalla. Vain mielisairaalan sujetulla osastolla oleva vainoharhainen voisi toimia kertomallasi tavalla. Ei tuota kertomaasi "satua" kukaan usko. Samalla kun kerron "satusedistä" niin samanlainen kertomus on tuo talonostaja, sekin on sellainen "satutarina" ettei sitäkään tee kun mainitsemani suljetun osaston mielisairas. Maksaa kuntotarkastuksesta 8000 €, jonka saa 600 €. Mielisairaalan suljetun osaston asukit eivät tee talokauppoja. Yrittäkää keksiä jotakin parempaa, vain hölmöt yrittää ujuttaa tuollaisia "satuja".


    • Yrittäjä_myös

      Yrityksen melkoisen tyhmää vaihtaa autoon tai muuhun värkkiin osia jos asiakas on ne itse ostanut . Asentajalle ja työnantajalle jää vastuuta , eli jos asennettu osa ei toimikaan kuin hetken , neropatti asiakas tulee tietenkin kitisemään ja vaatii takuutyönä vaihtoa tai korjausta.
      Omassa yrityksessäni ei koskaan ole asennettu asiakkaan mitään osaa, eikä vaihdeta öljyjä, ei suodattimia siis mitään tavaraa mitä asiakas itse on ostanut .
      Osat ja tarvikkeet on ostettava asentavasta yrityksestä jos haluaa työlle takuun tms.
      Persaukiset menkööt tinkaan työn vaikka pelastusarmeijalta, nehän auttaa köyhiä.
      Laturin vaihtohinta oli aivan oikein, työn takuusta tässä tapauksessa on maksettava. Pelkkä työn myynti ei kannata.
      Asiakkaita kyllä riittää maksukykyisistäkin ja haluisista.

      • korjaamoyrittäjä

        Monimerkkikorjaamot eivät myy varaosia, ne myyvät vain työtä, suurin osa monikorjaamoista on sellaisia, että ne eivät itse myy varaosia. Sellainen yritys joka myy myöskin varaosia voi tietenkin kieltäytyä vaihtamasta asiakkaan tuomaa varaosaa, mutta asiakkaat kyllä kyseisessä yrityksessä loppuvat, saa laittaa lapun luukulle. Wetteri tunnettuna ja arvostettuna merkkiliikkeenä vaihtaa myöskin asiakkaan tuoman varaosan. Se myöskin myöntää vaihtotyölle takuun. Osalle se ei tietenkään anna takuuta. JL-Autopalvelut Janne Lilja ei myy varaosia, se on vain monimerkkikorjaamo. Se myy siis vain huolto ja korjaamopalveluja. LJ-Autopalvelut ei siis varmasti ole antanut osalle takuuta. Olen täysin eri mieltä tuosta sinun ajatuksesta, että laturin vaihdon hinta on ollut oikein. Siitäkin olen eri mieltä, että varakkuudella on merkitystä siihen hakeeko asiakas hyvitystä ylisuuresta laskusta. On kyllä, mutta päinvastoin miten sinä ajattelet asian. Persaukinen ei osaa vaatia oikeuksiaan. Kyllä asia on niin, että mitä varakkaampi ja koulutetumpi asiakas on niin sitä paremmin hän pitää kiinni oikeuksistaan. Niinkuin tässäkin tapauksessa Kataiju on insinööri ja ollut isossa yrityksessä töissä. Hän siis on varakas ja korkeasti koulutettu. Lopuksi tässä on hyvin toteutunut vanha sanonta: Mitä taakseen jättää sen edestään löytää. Janne Lilja meni sutkaamaan väärää miestä. Minäkin korjaamoyrittäjänä olen seurannut tätä keskustelua. Laturin vaihtotyön hintahan on täysin käsittämätön, viisinkertainen halvimpaan arvostettuun korjaamoon verrattuna. Tunnen Karin joka on antanut vaihtotyön hinnaksi 67,20. Kari on arvostettu yhden miehen korjaajayrittäjä. Minulta ei ole kysytty tarjousta, mutta se olisi ollut noin 70 € ja varmasti vaihdan myös asiakkaan tuoman varaosan ja anna työlle takuun. Hyvin olen pystynyt itseni ja perheeni elättämään vaikka en myy varaosia.


      • Yrittäjä_myös tiedoksi sinulle. Liike josta ostin laturin on samaa Fixus ketjua kuin JL-Autopalvelutkin ja samoissa tiloissa. Viittaan vielä TV mainokseen: minkä myymme sen asennamme. Viisinkertaista laskutusta ei siin voi puolustella sillä, että eikö laturi olisi heiltä ostettu. Oli ostettu, mutta maksettu eri laskulla.


    • Taksimies52

      Hupaisa mies tuo yrittäjä itsekin. Ei asenna kuin heidän myymiä varaosia. Kannattaa välttää hänen korjaamoaan. Minä en koskaan asennuta autooni tarvikesuodattimia niitä ei läheskään aina saa asennettua paikalleen kunnolla. Varsinkin ilmansuodattimissa on monesti se ongelma. Siitä seuraa se, että hiekkaa ja pölyä kulkeutuu moottoriin. Minulla on ihan käytännön esimerkki: Raskone asensi autooni tarvikeilmansuodattimen jonka he itse myivät ja hiekkaa ja pölyä meni moottoriin ja jouduttiin tekemään moottoriremontti. Kova vääntö korvauksista piti silti käydä heidän kanssaan. Asian ratkaisemiseksi tarvittiin puolueettoman asiantuntijan lausunto asiasta.

    • hyrylä

      Jossakin Rovaniemellä voi olla pulaa asiakkaista. Meillä täällä ruuhkasuomessa sitä ongelmaa ei ole. Meidän korjaamolla ei vaihdeta asiakkaan tuomia varaosia. Asennamme kyllä tarvikeosia. Kauppiaat toimittavat ne korjaamolle. Tällä tavalla saamme osista tuntuvan alennuksen. Alennusta emme tietenkään anna asiakkaalle. Korjaamon toiminta pelkästään tuntitaksan mukaan ei ole kannattavaa. Katetta pitää tulla muualtakin.

    • hieroja-

      Perusinsinööri ei ole kyllä korkeasti koulutettu.

      • Hierojalle: insinööri on kyllä korkeasti koulutettu. Sellaista titteliä ei olekaan kun perusinsinööri. Hyrylälle: miten tilanne muuttuu jos asennatte tarvikevaraosan jonka itse olette hankkineet. Nehän ovat samoja tarvikeosia jonka asiakaskin hankkii. Raskone (taksimiehen kokemus) tästä hyvä esimerkki: he asensivat tarvikeilmansuodattimen jonka itse myivät ja se aiheutti moottorin vioittumisen. Yrittäjä itsekin: Tarkoitit ilmeisesti tuosta kaynnistinmoottorin vaihdon hinta on oikeutettu, sehän on vain kaksinkertainen halvempaan korjaamon verrattuna. Se on täysin mahdollista, onhan tuossa laturin vaihdossakin Autojerryssä kilpailutetussa hinnassa kaksinkertainen ero: Karin korjaamo 67,20 ja Napapiirin autopurkaamo ja huolto 138 €. Tämä mesen mies (persaukinen) sitten alkaa itkemään ja uikuttamaan olemattomasta muutaman kympin laskusta ja tulehduttaa sitten välit korjaamon kanssa niin pahasti, että joutuu siirrättämään autonsa toiselle korjaamolle. Tämä JL-Autopalvelujen Janne Lilja sensijaan on jo myöntänyt sutkanneensa viisinkertaisessa laskutuksessaan ja rypee nyt omassa itsesäälissään. Suotimista: öljynsuotimet ovat kyllä yleensä laadukkaita myös tarvikkeena ostettuna, Mannin suotimet niistä hyvä esimerkki. Ilmansuotimissa on ongelmia, niitä ei kannata tarvikkeena ostaa, viittaan tässä vankkaan työkokemukseeni. Myöskin omakohtainen kokemus: minulla on moottoripyörä Honda 1100, kiihtyvyys 2,8s /100 km, huippunopeus 300 km/h. Ostin siihen tarvikeilmansuotimen. Kun asensin sitä paikalleen, niin huomasin, että se ei asetu kunnolla paikalleen, vaan se jäi "irvistämään". Sen sai asennettua, mutta ei tullut kunnolla. Ostin Hondan alkuperäisen, se meni heti hyvin ja tiiviisti paikalleen ilman ongelmia. Nämä ovat "sivuasioita) pääasia, että JL-Autopalvelut Janne lilja on myöntänyt sutkanneensa.


    • Volvo09

      Tuosta ilmansuotimesta vielä: Tuossa Volvossani tuli sellainen vika, että se pudotti voimakkaassa kiihdytyksessä tehoja pois: Tuli jopa vaaratilanne, vika ilmeni ohitustilanteessa. Kun antoi auton olla vähän aikaa olla moottori sammutettuna, niin sitten tehot olivat normaalit. Vankan kokemukseni ansiosta aloin epäilemään, että vika voi olla moottorin imuilman saannissa. Katsoin ilmansuotimen, se oli selvästi mennyt kasaan ja oli velton oloinen. Kun moottori oli vähän aikaa sammuksissa, niin suodin palautui ja se päästi jälleen imuilmaa lävitseen. Vaihdoin itse ilmansuotimen (alkuperäisen) ja vika poistui. Autoni oli huollettu monimerkkikorjaamossa jossa oli myös varaosamyynti ja he olivat asentaneet Volvooni itse myymänsä tarvikesuotimen. En muistanut kirjautua sisään olen siis kataiju, siksi kuvitteellinen nimimerkki

    • hyrylä

      Kataiju, siitä tarvikeosasta jonka kauppias meille toimittaa saamme alennuksen. Alennusta ei anneta asiakkaalle. Tämä erotus jää meille. Niin kuin totesin, pelkällä tuntiveloituksella ei meidän korjaamo pyöri.

    • yliasentaja

      Olen hierojan kanssa samaa mieltä. Opistoinsinööri (perusinsinööri) ei ole korkeasti koulutettu. Kataijuhan voi kyllä olla vaikka tiploomi-insinöri. Taisi tulla kirjoitusvirhe Onko sinulla kataiju alkava dementia? Et muista kirjautua nimimerkilläsi. Saatathan sinä kyllä olla vielä asiasta niin tuohuksissa, ettei asia tule mieleen.

      • ouluninsinööri

        Kirjoitan Oulusta. Sen vaikutusalueella on noin 200 000 asukasta. Täällä asiakkaita riittää. Koskaan en ole törmännyt tilanteeseen, jossa monimerkkikorjaamo ei asentaisi asiakkaan tuomaa varaosaa, enkä ole kuullut siitä kerrrottavan. On huonoa asiakaspalvelua jos siihen ei suostuta. Se kaiken lisäksi on kallista jos asentaja jonka korjaamolla ei ole varaosamyyntiä hakee tarvittavan varaosan varaosaliikkeestä. siihen menee aikaa vähintään puoli tuntia, monesti näkee kun jonkin korjaamon asentaja jonottaa varaosaliikkeessä vuoroaan. Haku siis maksaa asiakkaalle vähintään 0,4 h x 80€/h =40 €. Tuohon myöskin otan kantaa kun olen itse opistoinsinööri nykyisin Amk insinööri. Ainakin täällä Oulussa jossa on paljon työpaikkoja insinööreille, niin työnantajat arvostavat molempia tutkintoja yhtä paljon. Työpaikkailmoituksissa on vaatimus insinööri tai DI. Myöskin töissä ei ole merkitystä kumpi tutkinto on, molemmat ovat yhtä arvostettuja: Eteneminen riippuu henkilökohtaisista ominaisuuksista. Sitäpaitsi kataiju ei ole etes kertonut kumpi hän on kirjoituksista päätellen hän on DI.


    • hyrylä

      Meillä täällä ruuhkasuomessa varaosaliike toimittaa osat suoraan korjaamolle. Puhelimella soitto, mitä tarvitaan ja hetken kuluttua osat ovat käytettävissä. Täällä on kyllä varaosapuolellakin kilpailu varmasti paljon kovempaa, kuin esim. Rovaniemellä. Se on aivan tosi, ettei asentajan kannata niitä osia hakea.

      • nykyääninsinööriDI

        Jotenkin tuntuu joitakin kauheasti vaivaavan onko kataiju insinööri vai DI. Minä voin kertoa, olen kirjoittanut hakijamääristä ja pääsykokeista aikaisemmin. Olimme yhdessä pääsykokeissa. Koulutus oli teknikoille suunnattu DI koulutus. Kataiju on siis DI. Hakijamäärä oli suuri ja pääsykokeet vaikeat niistä ei olisi selvinnyt lukion pitkän matematiikan oppimäärällä. Vaikka koulutukseen olisi hyväksyttykin pelkkä ylioppilastutkinto, niin pelkkä ylioppilas ei olisi mitenkään päässyt opiskelemaan. Laskun oikeellisuuteen tämä ei vaikuta. Lasku samasta työstä pitää olla samansuuruinen vaikka asiakas olisi siivooja. Laskuun ei saa lisätä mitään "asiakkaan koulutuskerrointa"


    • autoteknikko-45

      Kyllä me teknikot olemme pätevää porukka. Ylioppilaat eivät pärjää meille alkuunkaan. Valitettavasti teknikon koulutus on loppunut Kyllä DI-insinöörien taso on laskenut, kun sinne pääsee kuka vaan. Miksi kataiju ei ilmoittanut heti alkuunsa olevansa teknikko? Olisi keskustelun taso noussut huomattavasti

      • nykyääninsinööriDi

        autoteknikolle: Kyllähän Kataiju ilmoitti jo ihan ensimmäisissä kirjoituksissa, että hän on ollut teknikko ja autokorjaamon työjohtajana silloin 12 vuotta ja sitten suorittanut insinööritutkinnon jonka jälkeen siirtynyt hallinnollisiin tehtäviin. Tämä kirjoitus taisi olla vastaus lakinaiselle jossa hän kertoi taustansa ja työkokemuksensa. Mitä tulee tuohon DI tasoon se ei suinkaan ole laskenut vaan noussut sen johdosta, että johdosta, että teknikoille suotiin tuo kyseinen mahdollisuus. Joku muu otti kyllä kantaa DI- koulutukseen hakeutuvien tason laskusta, mutta ei sen vuoksi, että teknikot voivat hakea DI koulutukseen, vaan sen vuoksi, että ylioppilashakijoiden matematiikan osaamisen taso on suorastaan romahtanut. Ymmärrän kyllä, että et ole lukenut kyseistä kirjoitusta, sehän on lähes mahdotonta, näitä kaiken maailman herjakirjoittajia on jo yli 200. Kommenttisi on kyllä kummallinen: ensin kerrot, kyllä me teknikot olemme pätevää porukkaa. Sitten väität, että kun teknikot voivat hakeutua DI-koulutukseen niin sitten vertaat teknikkoja kuka vaan porukkaan: Ensin ylennät itsesi ja sitten kerrot olevasi kuka vaan porukkaa. Sitäpaitsi ei tuosta teknikkoporukastakaan kuka vaan päässyt koulutukseen: hakijoita oli 430 pääsykokeisiin kutsuttiin 280 ja opiskelemaan hyväksyttiin 28. Se seula oli ylivoimaisesti suurempi kun normaali DI koulutukseen hakijoiden määrä. Pitää vielä ottaa huomioon sekin että nämä kaikki 430 ovat todennäköisesti olleet teknikkoporukankin "kermaa". Ei siihen erikoiskoulutukseen ole etes keski-tai heikkotasoiset hakeneet. Tuosta teknikko ja rakennusmestarikoulutuksen loppumisesta olen samaa mieltä, se on valitettavaa. Erityisesti rakennusalalla se koetaan suurena puutteena. Rakennusmestarikoulutus oli käytännönläheisempää, koetaan että nuorilla insinööreillä ei ole valmiuksia toimia työmaainsinööreinä.


    • autoteknikko-45

      Tulipa luettua viestiketju läpi. En kyllä löytänyt missään kohtaa mainintaa kataijun olleen teknikko. DI-tason lasku johtuu tosiaan siitä, kun ei ole enää päteviä teknikoita sinne hakemassa Kyllä teknikko koulutus pitäisi saada takaisin. Teknikkokoulutukseenhan haki vain parhaat, jotka tiesivät pärjäävänsä työelämässä. Kataijuhan on siitä hyvä esimerkki.

      • nykyääninsinööriDI

        Katso uudestaan, asiahan on mainittu jo ihan alussa. Hän kertoo olleensa 12 vuotta autokorjaamon työnjohtajana. Ei tosin erikseen maininnut olevansa myöskin koulutukseltaan teknikko. Oletti ilman muuta, että lukija ymmärtää autokorjaamon työnjohtajan olevan teknikko. On se mainittu muuallakin. Mutta kun sellainen joka on seurannut tätä keskustelua alusta asti, huomaa että muutamia ihan alussa olleita lakinaisen kommentteja on poistettu. Näköjään siinä on poistettu myöskin siihen vastatut kommentit. Muuten minusta tuossa sinun kirjoituksessa kuultaa jotenkin "irvailu" pitkän koulutuksen käyneitä kohtaan, niin kerron esimerkin jonka tunnen, niitä on muitakin samanlaisia; Tämä kertomani polku oli vain ainoa vaihtoehto 60 luvulla kun köyhistä olosuhteista ei ollut varaa lähettää lapsiaan kaupunkiin "oppikouluun" Eli kaikkein parhaisen menestyneet: kansakoulu-ammattikoulu-työelämäkokemusta-teknillinen koulu-teknillinen opisto (tai suora DI-koulutus silloin kun se tuli mahdollisksi)-tekniikan tohtori. Tunnen henkilökohtaisesti tällaisen tekniikan tohtorin. Kataiju ei ole edennyt ihan tohtoriksi, mutta DI:ksi, sekin on varsin kunnioitettava saavutus. Selvensin tämän senkin vuosi, että 60 luvulla köyhistä olesuhteista lähteneillä tämä oli ainoa tie menestyä elämässään. Ymmärrän, että nuoremmat sukupolvet eivät tätä tiedosta.


    • autoteknikko-45

      Olen syntynyt 1945. Kävin kolmivuotisen ammattikoulun autonasentajan linjalla. Vanhemmillani ei ollut varaa kustantaa minun ammattikouluani. Siihen aikaan ei tunnettu mitään valtion opintorahoja, eikä opintolainoja. Itse jouduin pankista ottamaan lainaa. Onneksi oli sellaiset takuumiehet, jotka uskoivat minuun. Koulun jälkeen menin Helsinkiin autonasentajaksi isoon korjaamoon. Siellä oli kaikki työnjohtajat olleet ensin asentajina. Ainoastaan korjaamopäälliköllä oli teknikon tutkinto. Jo tällä elämänkokemuksella ei voi olettaa jonkun työnjohtajan koulutustasoa. Useita vuosia myöhemmin menin teknilliseen kouluun. Koulun rahoitin tekemällä iltaisin vahtimestarin töitä ravintolassa. Tämän kerron siksi, etten missään tapauksessa väheksy ikäluokkani pitkän linjan koulutusta. Koulutuksen rahoituksen sai jokainen järjestään itse. Tietenkin oli myös oppilaita joiden vanhemmilla oli varaa maksaa koulutus. Rahan puute kyllä motivoi opiskelun aivan toisin kuin nykyisin. Olen nykyääninsinöörin kanssa samaan mieltä nykynuorison tietämättömyyttä sen aikaisista opiskelumahdollisuuksista.

      • nykyääninsinööriDi

        Kiitos tekniko-45 asiallisesta ja tarkentavasta kirjoituksesta. Se valaisi vielä paremmin sen ajan koulutusmahdollisuuksia kun tuo minun kirjoitukseni. Haluan vielä täydentää sitä. Minä olen syntynyt 1950, minun aikanani oli jo itsestään selvää, että korjaamon työnjohtaja on teknikko. Nykyajan koulutuksesta vielä AMK-insinöörikoulutuksesta. Sinne ei vaadita ennen opiskelua suoritettua työkokemusta. Koulutusaikakin 4,5 vuotta antaa harhakuvan. Työharjoittelu suoritetaan opiskelun aikana joka lasketaan tähän opiskeluaikaan. Käytännössä ns.teoriaopiskeluaika on lyhentynyt vanhasta opistoinsinöörikoulutuksesta joka oli 4 vuotta ja teknikkokoulutuksessa 3 vuotta.Ennenkuin opiskeluun pääsi pyrkimään vaadittiin 2 vuoden työkokemus alalta. Hakijamäärät ja hakijoiden taso on romahtanut. Opiskelemaan joudutaan ottamaan sellaisiakin jotka eivät ole etes suoriutuneet pääsykoetehtävistä. Heidän pitää suorittaa hyväksyttävästi pääsykoetehtävät opiskeluaikana. Siitä on kirjoitettu lehdissä. DI-koulutuksessa ei ole koskaan ollutkaan koulutukseen pääsemiseksi ennen hakemista suoritettua työkokemusta. Mutta se on eri asia. Kiitos vielä paljon, sinulla oli asiallinen ja erittäin hyvä kirjoitus joka valaisi keski-ikäisille ja nuorille sen ajan opiskelumahdollisuuksista.


      • tyrväänkyrväkäsi

        VOI PYHÄ JYSÄYS MILLAISIA URPOJA MAA PÄÄLLÄÄN KANTAA. MIELENTERVEYS MENNYT LATURINVAIHDOSTA. KUINKA KAUAN MENEE ETTÄ TUOSTA SELVIÄÄ?
        Unohdin kirjautua, olen siis nimimerkki törkykirjoittaja. Olen DI.


      • tervejärkinen

        Ymmärrän että tyrväänkyrväkäsi harmittaa kun näiden törkykirjoitusten lisäksi tulee asiallisia kommentteja. Sitäpaitsi jos näitä törkykirjoituksia jotka asiaan eivät liity mitenkään ei olisi tullut, niin asian käsittely oli loppunut jo ajat sitten. Nämä koulutuskirjoitukset liittyvät asiaan kun sitä on niin kauheesti pohdiskeltu törkykirjoittajien taholta. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että mielenterveys on kyllä mennyt noilta törkykirjoittajilta. Jaksavat monta kuukautta "jauhaa" asiaa joka heille ei milllään tavalla heille kuulu. Sinä itse kyllä lukeudut siihen porukkaan. Taidat kirjoittaa mielisairaalan suljetulta osastolta, siellä lienee on netti käytössä.


      • Epäilijä

        Joo kyllä tuo tyrväänkyrvänkäsi menetti malttinsa täysin, siinä ei ole kyse enää vittuilusta, sehän suunnatonta raivostumista. Samanlaista raivoa näkee joskus liikenteessä kun kaksi autoilijaa on pysäyttävät autonsa ja naama punaisena ja silmissä mielipuolen katse huutavat toisilleen. Tosin ainoa yhtäläisyys tämän laturin vaihtajan artikkeliin on, että molemissa on kyse autosta. Eihän laturinvaihtaja ole mitenkään artikkelissaan tyrväänkyrvänkättä luokannut, eikä laturinvaihtaja ja tyrväänkyrvänkäsi ole koskaan etes toisiaan tavanneetkaan. VAI ONKO ???


      • epäilijä2

        Epäilijällä hieno samaistaminen tyrväänkylvänkäden autoilijoihin joilla on silmitön raivo huutamisessaan ja kysymykseen ovatko laturin vaihtaja ja tyrväänkyrvänkäsi todellakin tavanneet jonkin palvelun yhteydessä, se selittäisi paljon tyrväänkyrvänkäden silmittömän raivon syyn.


      • epäilijä3

        Suomi24 on näköjään poistanut tyrväänkylvänkäden nuo 2 k kaikkein mielettömintä raivonpuuskaa. Ne oli ihan hirveitä, niistä kuvastui suunnatonta raivoa laturin vaihdattajaa kohtaan. Ne näkyy tekstinä: ylläpito on poistanut tästä viestin säätöjen vastaisena. Mutta niitä ei voi avata. Tuo tyrväänkyrvänkäden kommentti: VOI PYHÄ JYSÄYS jne .. on vain lastenleikkiä niihin kahteen poistettuun viestiin nähden.


    • Pitäkää keskustelua yllä. On erinomainen asia, että jaksatte jauhaa laturin vaihdosta kuukausitolkulla, mieluummin vuosikaupalla. Keskustelu pitää artikkelin koko ajan "paalupaikalla". Kiitos siitä

      • ylläpitäjä

        Noudatan neuvoa: JL-Autopalvelut kallein


      • tyrnävältä

        Minä kyllä väistäisin kaukaa jos tuo tyrväänkyrvänkäsi tulisi kadulla vastaan. Niin suunnattomasti hän raivostui asiasta joka ei hänelle millään tavalla kuulu, eikä häntä ole kukaan mitenkään ärsyttänyt. Hän voi puukottaa täysin tuntematonta vastaan tulijaa, sellaisia on. Kuten koulusurmaajat ja se ruotsalainen vai oliko se norjalainen joka surmasi kymmeniä nuoria saarella.


      • turvallisestikadulla

        Minäkin väistäisin tuon tyrväänkyrvänkäden kaukaa jos tulee kadulla vastaan, voihan olla, että minulla on vääränvärinen lippalakki, josta hän raivostuu silmittömästi.


    • 239kommenttia. Myönnän, että paljon on minultakin, kun olen joutunut puolustamaan vaatimustani kaikenmaailman hyökkäyksiä vastaan, laskin niitä on 42, laskin siihen mukaan nekin kommentit, kun en ole kirjoittautunut, mutta olen tekstissä ilmoittanut, että kommentti on minun. En ole "salaa" kirjoittanut muilla nimimerkeillä, eikä siihen ole ollut mitään tarvetta, olen kommentoinut vain kirjoituksia joissa on suora ja röyhkeä hyökkäys minua vastaan. Lakinaisella joka on thaimaassa on omallakin nimimerkillään noin 10 kirjoitusta, mikä on todella paljon naiselle joka on kaukana lomamatkalla, eikä asia hänelle millään tavalla kuulu. Lakinaisen kommenteissakaan ei ole laskun oikeellisuutta käsitelty millään tavalla. On sitten paljon muitakin jotka ovat noin puolenkymmentä kertaa kommentoinen ja yleensä tavalla jossa ei ole laskun oikeellisuutta käsitelty millään tavalla. Tuo tyrväänkyrvänkäden silmitön raivo oli aivan käsittämätön, hän lienee suorastaan tärissyt kommettia kirjoittaessaan. Sellainen raivonpuuska on aivan käsittämätön ihmiseltä joka ei ole koskaan asianosaisia tavannut. On kyllä, tietenkin mahdollista, että nyt hän jatkaa jollakin muulla nimimerkillä, ja siivoaa kommenttinsa maltillisemmaksi. Tuskin hänen mielenkiintonsa laturin vaihtoa kohtaan tähän loppuu. Lopuksi vielä, olen sen kertaalleen todennutkin: Jos yhtään kommenttia ei olisi tullut, niin ainakaan minä en olisi tehnyt lisäkommenttia, kerroin asian riittävän tarkasti jo artikkelissanikin. Korostan vielä, että ei taida yksikään "törkykirjoittajien" kommentti käsitellä laskua millään tavalla ja niitäkin on ainakin 150 kappaletta.

      • Tarkennan niille, jotka eivät ehtineet lukea noita tyrväänkyrvänkäden kahta kommentia jotka on poistettu: Tuo mikä on jäljellä on "lasten iltasatu" niihin kahteen poistettuun verrattuna. Minä en ole niitä poistattanut, Suomi24 on ilmeisesti poistanut oma-aloitteisesti. Ne olivat aivan hirveitä.


    • lakinainen__

      Täytyy näköjään alkuperäisen lakinaisen ottaa vielä kantaa asiaan. Lakinainen ei ole kyllä Thaimaassa lomamatkalla. Työmatkaksi tätä voi sanoa. On tässä kyllä samalla tehty kauneusleikkauksia. Lakinainen ei ole ottanut kantaa laskun suuruuteen. Asian käsittelyjärjestys aiheutti mielenkiinnon asiaan. Näinkin kokenut hallintopuolen henkilö, joka on työssään joutunut kilpailuttamaan tavarantoimittajia ja eri urakoitsijoita, ei pysty pyytämään etukäteen arviota oman työn hinnasta. Olet ilmeisesti työssä ollessasi saanut teetettyä oman autosi korjaukset ja huollot asevelihintaan tutuilta korjaamoilta. Ilmeisesti tästä syystä et pyytänyt hinta-arviota vieraalta korjaamolta. Kyllä lähes kaikki etuisuudet poistuu eläkkeelle siirtymisen johdosta. Tästähän on hyvä esimerkki, kun ilmoitit ettet voi enää käyttää korjaamon tiloja tuollaisen pikku homman tekemiseen. Mitenkä käräjäoikeudessa olisi käynyt, sitä en osaa sanoa. Asiahan on nyt ratkennut. Uskoisin molempien osapuolien olevan tyytyväisiä. Toivottavasti sinun terveydentilasi ei tästä ruljanssista saanut pahempia kolhuja. Lakinainen joutuu vielä käymään Laosissa ja Kiinassa.

    • Pitää paikkansa, että töissä ollessani sain korjaamopalveluja asevelihintaan ja pääsin ohittamaan jonoja. Se on normaalia liiketoimintaa, sitä tehdään kaikkialla. Kuten itse mainitsit en älynnyt kysyä pikkukorjauksesta hintaa etukäteen. Kokemuksesta tiesin, että kyseessä on alle tunnin työ. Mikään noista laturin vaihdon korjaushinnoista ei ole asevelihintoja. Kyseisten korjaamojen henkilöitä en ole koskaan etes tavannut. Hinnat kallein: JL-Autopalvelut 294 €. halvin Karin Korjaamo 67,20. Minun terveyteeni tämä keskustelu ei ole millään tavalla vaikuttanut , olen töissäni ollut paljon kovemmassa "paineessa" ja hoitanut paljon vaikeampia asioita. Hyvää jatkoa sinullekin.

      • xdxdxd

        Jotkut ne hallitsee yksinpuhelun taidon ja itsekehukin tuntuu olevan ominaisuus.


      • uuxxxj
        xdxdxd kirjoitti:

        Jotkut ne hallitsee yksinpuhelun taidon ja itsekehukin tuntuu olevan ominaisuus.

        Onko lakinainenkin laturin vaihtaja??? Katso hänen kirjoituksensa. Erikoinen kommentti.


      • aaauuu
        xdxdxd kirjoitti:

        Jotkut ne hallitsee yksinpuhelun taidon ja itsekehukin tuntuu olevan ominaisuus.

        Noita kommentoijia tuntuu riittävän, heitä on yli kaksisataa. Ei liene ihan yksinpuhelua kun yhteensä on 247 kommentoijaa ja laturin vaihtajan kommentteja noin 40. Olisi mielenkiintoista tietää montako lukijaa artikkelissa on käynyt, jotka eivät ole kommentoineet mitenkään. Tori.fi palstalla on sellainen, jossa ainakin ilmoituksen jättäjä näkee kuinka moni on ilmoituksen lukenut.


      • ytytyt
        xdxdxd kirjoitti:

        Jotkut ne hallitsee yksinpuhelun taidon ja itsekehukin tuntuu olevan ominaisuus.

        Säälittävä persoona tuo xdxdxd. Yksinpuhelua, johan tuon nyt idioottikin näkee, ettei lakinainen, tyrväänkyrvänkäsi, autoteknikko45 viimeisimmät mainitakseni ja monet muut voi olla laturin vaihtajan kommentteja. Jos on, niin on kyllä taitavasti verhoillut kommentit pitääkseen keskustelua yllä. Tietysti siinä tapauksessa myöskin tuo xdxdxd on laturin vaihtajan kommentti.


    • einatsi

      Minä kyllä epäilen, että laturin vaihdattaja ja tyrväänkyrvänkäsi ovat tavanneet vaikka jonkin autonkorjauksen yhteydessä joka on mennyt jotenkin pieleen. Ei tuollaista raivoa voi syntyä jos siihen ei ole jokin henkilökohtainen kontakti. Anders Behring oli uusnatsi joka surmasi vasemmistonuoria ja koulusurmaajilla on myöskin surmaamiinsa oppilaisiin kontaksi, koulut ei ole sattumalta valittu. Ehdin lukea ne tyrväänkyrvänkäden poistetut viestit.

    • lakinainen__

      Kuulepas kataiju. Mielestäni kyllä nyt alat penkoa tätä asiaa liian syvällisesti. Otat asiat aivan liian mieltä horjuttavalla tavalla. Mitä tulee nimesi paljastumiseesi, niin aivan naurettavan helppo tapaus. Itse olet tarkasti kertonut työpaikkasi. Sieltä nimesi löytyy helposti. Itse en ole sitä tietoa tarvinnut. Olen kyllä sitä mieltä, ettei JL-Autopalvelu ole kirjoittanut yhtään kommenttia asiasta. Olen alkuperäinen lakinainen, joku on näköjään kaapannut sen Ei ollut rekisteröity nimimerkki. Tässä keskustelussa ei näköjään riitä mahdollinen minun sukupuolileikkaus. Eikös jokainen voi olla sellainen kuin haluaa olla? Olen nyt Udon Thanissa, lähellä Laosin rajaa. En minäkään ole loukkaantunut minuun kohdistuneista arvosteluista. Kirjoitukset vain vahvistavat itsetuntoani. Tietenkin joidenkin kohdalla asia ei ole näin. Saattavat johtaa arvaamattomiin seurauksiin. Nyt kun asia on saanut lopullisen päätöksen, voisit sinäkin jo lopettaa kirjoitukset JL-Autopalveluksesta. Haluan vielä korostaa, ettei minulla ole mitään tekemistä kyseisen korjaamon kanssa.

      • Kuuleppas lakinainen, jos tuo etes on alkuperäisen lakinaisen kirjoitus. Tuo kirjoitus on nimimerkki (lakinainen_ ) kun alkuperäinen on (lakinainen). Muka joku selvittänyt nimeni helposti. Ei taida olla ihan helppoa, sitä ei löydy Destian sivuilta, olen ollut jo 5 vuotta eläkkeellä. Sitä ei sieltä löydy. Onhan mahdollista selvittää etunimeni, mutta se vaatii suunnattoman paljon työtä, saahan poliisikin rikollisen selville vaikka vihjeitä on hyvin vähän. Miksi joku täysin ulkopuolinen näkisi niin paljon vaivaa mokoman korjaamolaskun vuoksi? Kyllä tuo seksinehdottaja on JL-Autopalvelut Janne LIlja, kukaan muu ei voi tietää etunimeäni. Minä olisin lopettanut jo ajat sitten nämä kommentit, jos artikkelissani olisi ollut hiljaista. Niinkuin sanoit, asia on saanut lopullisen päätöksen ja siitä huolimatta noita paskanjauhajia riittää tungokseen asti.


    • tyrvänä

      Kyllä nyt Janne Lilja JL-Autopalvelut astui "miinaan". Ehdotti seksiä Juhanille, tiesi kataijun etunimen. Todellakaan kukaan muu ei voi missään tapauksessa tietää kataijun etunimeä.

    • lakinainen_

      Arvoisa kataiju, kyllä lakinainen_ nimimerkki on alkuperäisen lakinaisen kirjoitus. En ollut rekisteröinyt sitä. Joku on sen rekisteröinyt sen, joten en voi sillä nimimerkillä kirjoittaa. Myöskään lakinainen_ nimimerkki ei ole minun rekisteröimä. Silläkin nimimerkillä voi kirjoittaa kuka tahansa. Onhan varmasti satoja henkilöitä, jotka sinut tuntevat. Ei ihmisen nimi pysy salassa. Törkykirjoituksiin viitaten, eihän nämä ole mitään verrattuna esim. matkailupastan Pattayan osastoon.

    • Mikä tuo matkailupastan Pattyan osasto on? Mistä se löytyy. mielenkiinnosta luen sen.

    • lakinainen_

      Aihealueet: Matkailu, sieltä matkakohteet. Sieltä Aasia, edelleen Thaimaa ja lopuksi Pattaya. Käyhän lukemassa törkykirjoituksia.

      • Löysin sen jo aikaisemmin Google havulla. Tarkoitit matkailupastalla matkailupalstaa. Olihan siinä kirjoituksia, mutta niin herkulliseen aiheeseen varsin vähän ja loppunut lyhyeen. Kirjoitettu 14.7.2016, viimeinen kommentti 8.7.2016, 54 kommenttia loppunut siihen. Sitäpaitsi ei niissä ollut suoranaisia silmittömän vihan purkauksia niinkuin tässä on. Tarkoitan tuota tyrväänkyrvänkättä jonka kaksi ilomoitusta on oma-aloitteisesti poistettu Suomi24 toimesta. On niitä samankaltaisia muitakin.


    • seksituristieihävettävää

      Tuo Janne Lilja JL-Autopalvelut (lakinainen, tyrvääkyrvänkäsi ja kymmenet muut nimimerkit) vai olisiko käytetyt nimimerkit hänen vaimonsa kun lakinainen tiesi varmasti, että Janne ei ole niitä kirjoittanut. Kuitenkin Janne lienee noita möhömaha kaljupää Pattyan seksituristeja kun on seurannut sitäkin palstaa tarkasti.

    • sikalassa

      Janne vaimo se on joka ehdotti Juhanille seksiä, liekö puutteessa vai halusiko antaa vielä lisäkorvauksen laskusta. Sattui ajankohta vielä sopivasti: Kalevassa oli kirjoitus: Mies murtautui sikalaan ja oli karjun kanssa silleen takareikään. Sikalassa oli hälytin, mies kärähti pukilta. Ajan kohta tuohon seksintarjoamiseen ja sikalavierarailuun käy yksiin ne tapahtui samaan aikaan. Iin Shellillä huhuttiin, että tämä sikalaveiras oli ollut Rovaniemeltä joku korjaamoyrittäjä.

    • sikalanomistaja

      Yksinkertaista ja johdonmukaista. Janne Lilja lähti seksimatkalle sikalaan, mutta paljastui. Rouva Lilja näki tilaisuuden tulleen ja ehdotti Juhanille seksiä joko puutteessa tai hyvittääkseen lisää Jannen sutkauksen laskussa tai sitten molempia. Voi ehkä vielä puutteessa ajatella, että ehdotukseen kohteeseen pitää olla joku kontaktipinta. Juhani kohteliaasti kieltäytyi kutsusta.

    • vanttausjärventie

      Minä voin ottaa vastaan tuon JL-Autopalvelujen Janne Liljan rouvan seksitarjouksen vastaan. Asun samalla perälläkin täällä Vanttausjärventiellä. Vähän rupsahtanuthan tuo rouva ikäiseskeen on, mutta kyllä hän meidän peräkamarinpoikien "pussit" saa tyhjäksi. Harvoin maalla tulee tällaista tilaisuutta.

    • Audilla_mennään_ohi

      kataiju autosi on Volvo v50 -09 joka on on insinöörin ihme. Toivottavasti olet töissä käyvä ihminen ja käytät autosi merkkiliikkeessä tästä lähtien huollossa. Niin me Audeillä ajavat tienaavat veronmaksajat tehdään. Maksat laskusi ja lopetat muutamasta eurosta vinkumisen. Vai pitäisikö minun maksaa laskusi saamaton kerjäläinen?

      • Sinähän saamaton kerjäläinen olet jo maksanut laskusta takaisin 216 € minkä sutkasit.


    • Audilla_mennään_ohi

      Ja vertaa nyt etu käteen hintoja Tollo.

    • Koville ottaa Janne Liljalla. Poliisilta tuli tänään 20.2 ilmoitus tutkinnan päätöksestä. Janne Lilja oli tehnyt minusta rikosilmoituksen kun olin kirjoittanut artikkelin Suomi24 kekustelupalstalle laturin vaihdosta. Poliisi kirjoittaa: Internetistä löytyvä kirjoitus johon Janne Lilja viittaa , ei sisällä sellaisia ilmauksia, jotka voidaan katsoa Liljan kunniaa luokkaavaavaksi, varsinkin kun otetaan huomioon se, että kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua, joka kohdistuu toisen menettelyyn elinkeinoelämässä. Poliisi ei suorita esitutkintaa, sillä ei ole syytä epäillä rikosta tapahtuneen. Juuri tämän asian vuoksi olen kertonut rehellisesti ja tarkasti miten laskutus meni. Mitään muuta en ole kirjoittanut. Muut kirjoitukseni ovat olleet asioita joissa olen kertonut itsestäni, kun minut on siihen pakotettu.

    • Minun ilmainen mainos alkaa "purra". JL-Autopalvelut mainostaa: renkaiden allevaihto 25 €. Asiakkaista taitaa olla pulaa, he ovat äänestäneet jaloillaan. Se oli tarkoituksenikin, sana leviää, kukaan ei vie autoaan heille kuin siinä tapauksessa jos mihinkään toiseen korjaamoon ei saa aikoja. Varmasti kysyvät pikkutyöstäkin etukäteen sitovan hinnan. JL ei pääse laskuttamaan työstä 4 - 5 kertaista hintaa. Kyse ei ole rahasta vaan periaatteesta, olen sen moneen kertaan todennut. Ostin Rovaniemen Loimusta kolmion neljännestä kerroksesta, Viidennen kerroksen kolmio oli jo myyty. Lisäksi talon alle tulee autohallipaikat ja varastoja erillisenä osakkeena. Ostin myös autohallipaikkan ja sen vierestä varastoja 8,5 neliötä ja 9 neliötä yhteensä 18.5 neliötä. Varastotiloista on minulla puute, minulla on vuokralla iso varasto. Omakotitalosta muutin nykyiseen asuntooni, kaikkea ei voi hävittää. Nyt minulla on talon valmistuttua tarpeeksi omaa varastotilaakin. Talo valmistuu 2018 syksyllä, asunnon ja varaston hinta yhteensä 285 000 €. Lisäksi ostin sijoitusasunnon joka valmistuu 2017 syksyllä hinta 145 000 €. Tämän kerron sen vuoksi, kun jotkut ovat kirjoittaneet, että olen persaukinen itkijä ja marisija. Nimimerkki Audilla_menee_ohi jopa tarjoutui maksamaan minun laskuni. Siitä ei kirjoittanut kauanko tarjous on voimassa, onko se toistaiseksi vai määräaikainen.

      • Yyya

        Hyvä kun ilmoitit ostoksistasi. Saan nyt nukkua rauhassa yöni.


      • toivoaonsynkälläkin
        Yyya kirjoitti:

        Hyvä kun ilmoitit ostoksistasi. Saan nyt nukkua rauhassa yöni.

        Hienoa että olet ollut huolestunut kataijusta. Kerrot, että olet jopa menettänyt yöunesi ilmeisesti moneksi kuukaudeksi. Olitko syvästi masentunut, jouduitko käymään psykiatrilla ja olemaan pitkällä sairaslomalla vakavan masennuksen vuoksi tai peräti mielisairaalassa ? Minusta on kohtuullista, että vaadit kataijulta jonkinlaisia korvauksia vakavan sairautesi ja ansionmenetyksesi vuoksi. Tarkemmin ajatellen vaadi korvauksia JL-Autokorjaamolta. Hehän tässä syyllisiä ovat olleet ja ovat tunnustaneetkin sen. Semppiä sinulle ja voimia koeta parantua, monet ovat pätevässä hoidossa parantuneet ihan työkuntoon.


      • Yyya

        Olet oikeassa. Jouduin sairaalahoitoon syvän masennuksen vuoksi. Mietin jatkuvasti, mitenkä kataiju selviää taloudellisesti. Kun hän nyt ilmoitti pärjäävänsä hienosti, tulen ilmeisesti paranemaan täysin. Vielä kuitenkin Mietin, mihinkä kataiju tarvitsee niin paljon varastotiloja. Luulisi eläkeläisen pärjäävän vähemmälläkin.


      • eitoivoaYyalla
        Yyya kirjoitti:

        Olet oikeassa. Jouduin sairaalahoitoon syvän masennuksen vuoksi. Mietin jatkuvasti, mitenkä kataiju selviää taloudellisesti. Kun hän nyt ilmoitti pärjäävänsä hienosti, tulen ilmeisesti paranemaan täysin. Vielä kuitenkin Mietin, mihinkä kataiju tarvitsee niin paljon varastotiloja. Luulisi eläkeläisen pärjäävän vähemmälläkin.

        Eks sää lukenut Kataijun viestiä. Hänhän kertoi,että on muuttanut omakotitalosta nykyiseen kerrostaloasuntoon ja kaikkea ei voi hävittää. Hänellä on varastotiloista puute. Voin paljastaa, että tunnen hänet, olen hänen ystävä. Hänellä on iso lämmin varastotila vuokralla. Älä hyvä mies murehdi hänestä hänestä voin kertoa että hänen asiansa on erinomaiset taloudellisesti ja muutoinkin hän elää hyvin, onhan hän yhteiskunnan hyvätuloisimpia eläkkeellä ollessaankin. Eläke on suurempi kuin Suomalaisten keskiansio. On sinulla erikoiset murheet kun mietit jonkun varastoa. En usko, että paranet, olet selvästi psykoosissa. Psykoosilla tarkoitetaan tilaa, jossa henkilön todellisuudentaju on heikentynyt ja hänellä on huomattavia vaikeuksia erottaa, mikä on totta ja mikä ei. Asiasta löytyy tarkempi diaknoosi terveyskirjastosta. Pyydä sukuslaistasi tai tuttavaa selventämään sitä. Itse et siihen valitettavasti pysty. Tyypillisiä Psykoosin oireita on harha-aistimukset(hallusinaatio) ja harhaluulot (deluusiot, )suhteuttamisharhaluulot, puheen kuuleminen jne ..


      • Psykiatri45
        eitoivoaYyalla kirjoitti:

        Eks sää lukenut Kataijun viestiä. Hänhän kertoi,että on muuttanut omakotitalosta nykyiseen kerrostaloasuntoon ja kaikkea ei voi hävittää. Hänellä on varastotiloista puute. Voin paljastaa, että tunnen hänet, olen hänen ystävä. Hänellä on iso lämmin varastotila vuokralla. Älä hyvä mies murehdi hänestä hänestä voin kertoa että hänen asiansa on erinomaiset taloudellisesti ja muutoinkin hän elää hyvin, onhan hän yhteiskunnan hyvätuloisimpia eläkkeellä ollessaankin. Eläke on suurempi kuin Suomalaisten keskiansio. On sinulla erikoiset murheet kun mietit jonkun varastoa. En usko, että paranet, olet selvästi psykoosissa. Psykoosilla tarkoitetaan tilaa, jossa henkilön todellisuudentaju on heikentynyt ja hänellä on huomattavia vaikeuksia erottaa, mikä on totta ja mikä ei. Asiasta löytyy tarkempi diaknoosi terveyskirjastosta. Pyydä sukuslaistasi tai tuttavaa selventämään sitä. Itse et siihen valitettavasti pysty. Tyypillisiä Psykoosin oireita on harha-aistimukset(hallusinaatio) ja harhaluulot (deluusiot, )suhteuttamisharhaluulot, puheen kuuleminen jne ..

        Kyllä se on tuo psykoosin vaipunut on joko JL itse tai JL:n korjaamon kätyreitä. Näyttää olevan sama henkilö joka kirjoitti nimimerkillä Audilla_mennään _ohi. Ei hän kataijun vuoksi ole sairastunut vaan sen vuoksi kun JL-korjaamon sutkaus paljastui ja korjaamolta loppui asiakkaat. Hänen aikaisemmat kommentit löytyy ihan tästä loppumetreiltä.


      • Psykiatri45
        Yyya kirjoitti:

        Olet oikeassa. Jouduin sairaalahoitoon syvän masennuksen vuoksi. Mietin jatkuvasti, mitenkä kataiju selviää taloudellisesti. Kun hän nyt ilmoitti pärjäävänsä hienosti, tulen ilmeisesti paranemaan täysin. Vielä kuitenkin Mietin, mihinkä kataiju tarvitsee niin paljon varastotiloja. Luulisi eläkeläisen pärjäävän vähemmälläkin.

        Onkohan Audilla_mennään_ohi nyt Yyalla muistanut ottaa lääkkeensä, jos on vapaalla jalalla, niin kataiju saa olla varuillaan hän saattaa tulla kirveen kanssa pahat mielessä. JL-korjaamohan tietää kataijun osoitteen. Kylläkin todennäköisesti hän on suljetulla osastolla, siellä on netti rajoitetusti käytössä.


      • Taksimies56
        Psykiatri45 kirjoitti:

        Onkohan Audilla_mennään_ohi nyt Yyalla muistanut ottaa lääkkeensä, jos on vapaalla jalalla, niin kataiju saa olla varuillaan hän saattaa tulla kirveen kanssa pahat mielessä. JL-korjaamohan tietää kataijun osoitteen. Kylläkin todennäköisesti hän on suljetulla osastolla, siellä on netti rajoitetusti käytössä.

        Olen seurannut keskustelua sutkikorjaamosta jo ammatinikin johdosta tulin iltavuorosta kotiin ja katsoin uusimmat kuulumiset sutkikorjaamosta. Ampua-asetta ei tällä audimiehellä ole laki velvoittaa lääkärin ilmoittamaan psykoosia sairastavan henkilön tiedot poliisille. Kirveen hän pystyy ostamaan rautakaupasta, sellainen myydään selvästi poikkeavastikin käyttäyvälle henkilöllekin.


      • AudillaYyyllapsykoosi
        eitoivoaYyalla kirjoitti:

        Eks sää lukenut Kataijun viestiä. Hänhän kertoi,että on muuttanut omakotitalosta nykyiseen kerrostaloasuntoon ja kaikkea ei voi hävittää. Hänellä on varastotiloista puute. Voin paljastaa, että tunnen hänet, olen hänen ystävä. Hänellä on iso lämmin varastotila vuokralla. Älä hyvä mies murehdi hänestä hänestä voin kertoa että hänen asiansa on erinomaiset taloudellisesti ja muutoinkin hän elää hyvin, onhan hän yhteiskunnan hyvätuloisimpia eläkkeellä ollessaankin. Eläke on suurempi kuin Suomalaisten keskiansio. On sinulla erikoiset murheet kun mietit jonkun varastoa. En usko, että paranet, olet selvästi psykoosissa. Psykoosilla tarkoitetaan tilaa, jossa henkilön todellisuudentaju on heikentynyt ja hänellä on huomattavia vaikeuksia erottaa, mikä on totta ja mikä ei. Asiasta löytyy tarkempi diaknoosi terveyskirjastosta. Pyydä sukuslaistasi tai tuttavaa selventämään sitä. Itse et siihen valitettavasti pysty. Tyypillisiä Psykoosin oireita on harha-aistimukset(hallusinaatio) ja harhaluulot (deluusiot, )suhteuttamisharhaluulot, puheen kuuleminen jne ..

        Turha sitä on psykoosissa olevalle joka todennäköisesti on koko ikänsä tuijottanut vuokrakopista naapurin seinää, että omakotitalossa asuneella on paljon omaisuutta joka ei mahdu kerrostaloasunnon häkkivarastoon. Ja kuten kataiju kirjoitti kaikkea ei voi hävittää. Ongelma on minullekin tuttu muutin omakotitalosta kerrostaloasuntoon. Tuo kataijun mainitsema yhteensä 18,5 neliön varastot tulevat varmasti tarpeeseen. Psykiatri45 on havainnoinut aivan oikein, se on päivänselvää, että nimemerkit: Yyalla, ja Audilla_menee_ohi on sama henkilö. Se selviää vuorenvarmasti kun lukee nuo hänen kommenttinsa jotka ovat tässä ihan viimeisimmät pitkässä kommenttiketjussa. Kyllä hän on menettänyt terveytensä JL-Autokorjaamonsa asioita pohtiessaan. Ei hän missään tapauksessa ole kataijusta huolissaan. Se on täysin mahdotonta. Ole kataiju varuillaan tuo psykiatri45 on oikeassa audimies ( nyt Yyyalla) voi tulla kirveen kanssa luoksesi.


    • 9669-

      Minäkin myin omakotitaloni, ja muutin uuteen kerrostaloasuntoon. Kysyin lapsiltani haluavatko he ottaa jotakin kodistani. Eipä heille kelvannut juuri mikään. Silloin ajattelin, kun nyt ei kelpaa, ei ne tavarat kelpaa minun kuolemanikaan jälkeen. Pakkasin henkilökohtaiset tavarani muutamaan matkalaukkuun. Tilasin Punaisen Ristin Konttiporukan, ja kerroin heidän saavan viedä kaikki tavarat mitkä heille kelpaa. Loput kävi hakemaassa vaihtolava-auto ja vei ne kaatopaikalle. Uuteen kotiini ostin kaikki uudet tavarat huonekalut, astiat tekstiilit ja muutkin pienemmät koneet. En ole tarvinnut edes kellarikomeroa. Psykoterapeutti Anniina Kermaan kertoo että tavaroiden keräämisen (hamstraus) taustalla on usein ahdistuksen tunne, joka johtuu jostakin taustalla olevasta ongelmasta. Kyse on pakko-oireisiin kuuluvasta ilmiöstä, joka juontaa jonkinlaisesta turvattomuuden tunteesta. Tällaisen henkilön tasapainoon saattaminen kestää useita vuosia kestävää hoitosuhdetta. Kaikki eivät toivu siitä koskaan. Masentuneen henkilön parantuminen tapahtuu muutaman kuukauden kuluessa hoitosuhteen kuluessa. Tosin heissäkin on poikkeuksia.

      • audillaYyalla9669psyko

        Taitaa olla höpöjuttu, tai sitten pesaukinen joka ei matkan varrella ole saanut mitään aikuiseksi. Matkalaukkuun mahtunut koko omaisuus, sitä ei kertonut oliko se ns.lentolaukku vai sellainen jonka saa viedä ruumaan. Muuttanut jostakin pihamökistä kerrostaloon. Kerrostalon häkkivarasto ei riitä mihinkään omakotitalosta muuttajalle. Se on niikuin etsis nuppineulaa heinasuovasta. Taitaa olla psykopaatti, jolla on hallusinaatioita tämä tarinan kertoja. On erittäin todennäköistä, että audimies keksi uuden nimimerkin psykoosissaan.


      • omakotiasuja
        audillaYyalla9669psyko kirjoitti:

        Taitaa olla höpöjuttu, tai sitten pesaukinen joka ei matkan varrella ole saanut mitään aikuiseksi. Matkalaukkuun mahtunut koko omaisuus, sitä ei kertonut oliko se ns.lentolaukku vai sellainen jonka saa viedä ruumaan. Muuttanut jostakin pihamökistä kerrostaloon. Kerrostalon häkkivarasto ei riitä mihinkään omakotitalosta muuttajalle. Se on niikuin etsis nuppineulaa heinasuovasta. Taitaa olla psykopaatti, jolla on hallusinaatioita tämä tarinan kertoja. On erittäin todennäköistä, että audimies keksi uuden nimimerkin psykoosissaan.

        Joo kyllä tuo on niinkuin pikkulasten satuja. Ja tuo psykoterapeutti Anniina Kermaan tutkimus, että omakotitalosta kerrostaloon muutavalle riittää häkkivarasto ja jos ei riitä, niin silloin on vakavasti ahdistunut josta toipuminen vie vuosia on samaa tasoa kun Norjalaisten tutkimus siitä, että hirvenlihan syönti on lasten aivoille vahingollista. Huvittavia tutkimuksia molemmat. Kyllä nimimerkki: audilla_menee_ohi, Yyylla,9669 on lopullisesti seonnut. Varo kataiju kohta tulee varmaan sen kirveen kanssa teille kylään.


      • omakotiasujaminäkin
        omakotiasuja kirjoitti:

        Joo kyllä tuo on niinkuin pikkulasten satuja. Ja tuo psykoterapeutti Anniina Kermaan tutkimus, että omakotitalosta kerrostaloon muutavalle riittää häkkivarasto ja jos ei riitä, niin silloin on vakavasti ahdistunut josta toipuminen vie vuosia on samaa tasoa kun Norjalaisten tutkimus siitä, että hirvenlihan syönti on lasten aivoille vahingollista. Huvittavia tutkimuksia molemmat. Kyllä nimimerkki: audilla_menee_ohi, Yyylla,9669 on lopullisesti seonnut. Varo kataiju kohta tulee varmaan sen kirveen kanssa teille kylään.

        Minäkin kommentoin, Kommentoijat audilla_mennnään_ohi ja Yyya on sama henkilö erini mimimerkeillä joka tuli sataprosenttisesti todistettua. Nimimerkki9669 on sama henkilö eri nimimerkin takaa kuin nuo edellämainitut. Sen paljastuu siitä kun Yyya takertui tuohon varastoasiaan kun ei muuta hädissään keksinyt. 9669 palaa samaan varastoasiaan. Kaikki edellämainitut nimimerkit ovat selvästi Janne Lilja tai hänen läheisensä. Se asia selviää audimiehen kommenteista.

        Todellisuudessa nimimerkki 9669 ei ole koskaan omakotitalossa asunut, se paljastuu siitä, kun hänellä ei ole mitään käsitystä mitä siellä varastossa on. Hän puhuu huonekaluista, astioita ja tekstiilit. Eivät kyseiset asiat ole omakotitalosta kerrostaloon muuttajalle ongelma. Varastoa tarvitaan ihan muihin asioihin. Ei sillä ole mitään merkitystä tämän varastoasian kanssa hankitaanko uuteen asuntoon uudet huonekalut, tekstiilit tai kodinkoneet vai käytetäänkö vanhoja tavaroita muutossa. Ko. tavaroilla ei ole mitään tekemistä tämän varastoasian kanssa.

        Leikitään että 9669 tarina olisi tosi. Ihmisten varallisuudella on valtavan suuri ero.
        Jos pultsari muuttaa, niin hänellä ei ole kuin viinakaupan kassi jossa on jotakin kilisevää. Muuta omaisuutta hänellä ei ole. Kun 9669 on muuttanut, niin hänen vanhat tavaransa ovat olleet kaatopaikkatavaraa, hänellä on ollut asiallista käyttötavaraan vain matkalaukullinen vaatteita.

        Minun muutossani kaikki kodin käyttötavarat ovat kalliita ja laadukkaita, yksistään sohvakalusto on uudehko kotimainen huipputuote ostohinta 5600 €. Koko kodin irtaimisto 50 - 60 tuhannen arvoinen kun varasto otetaan arvioon mukaan. Yksistään harrastevälineet ovat reilun 30 tuhannen arvoiset, esimerkkinä radio-ohjattavia moottorilennokkeja ja helikoptereita noin 25 tuhannen arvosta. Kaikki varastossani olevat tavarat ovat sellaisia, että ei niitä voi asunnossa säilyttää, kyllä ne pitää olla lämpimässä ja siistissä varastossa.

        Psykoterapeutti Anniina Kermaan tutkimus on mennyt täysin pieleen samaa kastia kuin tuon Norjalaisten lasten hirvenlihan syönti. Hänen todellisuudentajunsa on kyllä samaa tasoa kuin tämän nimimerkki 9669. Siinä on kyllä sanonnan mukaisesti vakka kantensa valinnut.


      • omakotiasuja
        omakotiasuja kirjoitti:

        Joo kyllä tuo on niinkuin pikkulasten satuja. Ja tuo psykoterapeutti Anniina Kermaan tutkimus, että omakotitalosta kerrostaloon muutavalle riittää häkkivarasto ja jos ei riitä, niin silloin on vakavasti ahdistunut josta toipuminen vie vuosia on samaa tasoa kun Norjalaisten tutkimus siitä, että hirvenlihan syönti on lasten aivoille vahingollista. Huvittavia tutkimuksia molemmat. Kyllä nimimerkki: audilla_menee_ohi, Yyylla,9669 on lopullisesti seonnut. Varo kataiju kohta tulee varmaan sen kirveen kanssa teille kylään.

        Tarkennan omaa kirjoitustani, siinä on loppulauseessa kirjoitusvirhe: kirjoitin seuraavasti: varo kataiju tulee kohta sen kirveen kanssa kylään. Tarkoitin: Varo kataiju audimies tulee kohta sen kirveen kanssa kylään.


    • Tähän ketjuun kirjoittelee vain hullut ja humalaiset. Itse kuulun tänä iltana humalaisten joukkoon.

      • eihullueikähumalainen

        Näin on kauas on eksytty JL-Korjaamon sutkauksesta. Otetaan esiin Psykoterapeutti Anniina kermaan tutkimusta varaston tarpeellisyydesta ja paljon muuta epäolennaista. Siinä ollaan jo tosi kaukana laturilaskusta.


      • Laturilasku
        eihullueikähumalainen kirjoitti:

        Näin on kauas on eksytty JL-Korjaamon sutkauksesta. Otetaan esiin Psykoterapeutti Anniina kermaan tutkimusta varaston tarpeellisyydesta ja paljon muuta epäolennaista. Siinä ollaan jo tosi kaukana laturilaskusta.

        Katsokaa tarkemmin, ei Anniina Kermaan ole tehnyt tutkimustyötä. Eikä siitä löydy mitään millään hakusanalla. 9669 ei ole niin väittänytkään, että se olisi ollut tutkimus. Anniina Kermaan on tuon varastoasian kertonut 9669:lle sen yhteydessä kun hän on käynyt Kermaan vastaanotolla, asia on todennäköisesti tullut esiin kun ovat puhuneet 9669 muutosta. On mahdollista, että tuo 9669 juttu on tosi. Se on sitten aivan eri asia, miten tuo varastoasia liittyy tuohon laturilaskuun. Mahdollisesti ovat siitäkin puhuneet, kun 9669 on vakavasti masentunut ja menettänyt yöunensa pohtiessaan laturilaskua.


      • PERÄLLÄ..Z

        Mitenkähän ne Kataijun kertomukset asuntoasioistaan ja eläketuloistaan ovat yhteydessä laturin vaihtoon.


      • laturilasku
        PERÄLLÄ..Z kirjoitti:

        Mitenkähän ne Kataijun kertomukset asuntoasioistaan ja eläketuloistaan ovat yhteydessä laturin vaihtoon.

        Etkö ole lukenut kommenttiketjua. Hänen artikkelinsa laturin vaihdon laskutuksesta on täysin asiallinen ja todenperäinen ja kerrottu erittäin tarkasti. Välittämästi alkoi haukkuminen pesraukiseksi, tolloksi jne kaikilla mahdollislla haukkumasanoilla. Nytkin pohditaan kaikilla mahdollisilla haukkumakeinoilla häntä kun hän ilmoitti uusimmista hankinnoistaan. Minusta on täysin perusteltua ja tarpeellista oikoa noiden hyökkääjien kirjoituksia. Nuo Kataijun kirjoituksen liittyvät ehdottomasti tähän laturiasiaan. Mutta ei hän sitä vapaaehtoisesti ole tehnyt, hänet on siihen pakotettu, minä ainakin olisin tehnyt ihan samalla tavalla.


      • Raakastikusetettu
        laturilasku kirjoitti:

        Etkö ole lukenut kommenttiketjua. Hänen artikkelinsa laturin vaihdon laskutuksesta on täysin asiallinen ja todenperäinen ja kerrottu erittäin tarkasti. Välittämästi alkoi haukkuminen pesraukiseksi, tolloksi jne kaikilla mahdollislla haukkumasanoilla. Nytkin pohditaan kaikilla mahdollisilla haukkumakeinoilla häntä kun hän ilmoitti uusimmista hankinnoistaan. Minusta on täysin perusteltua ja tarpeellista oikoa noiden hyökkääjien kirjoituksia. Nuo Kataijun kirjoituksen liittyvät ehdottomasti tähän laturiasiaan. Mutta ei hän sitä vapaaehtoisesti ole tehnyt, hänet on siihen pakotettu, minä ainakin olisin tehnyt ihan samalla tavalla.

        On hyvä, että sutkin korjaamon laturilaskutus tuli julkisuuteen. Kataiju on mainostanut sitä tehokkaasti. Tänä aamunakin kun luin LapinKansaa, siinä oli kirpputorilla kuvallinen linkki tähän artikkeliin. Hyvä niin, suorastaan erinomaista. Ehdottomasti tuo puolustatuminen noita törkeitä hyökkäyksia vastaan on ollut tarpeen. Muutoin se olisi jäänyt pelkästään hyökkääjien yksinpuheluksi, he ovat miinoittaneet tämän kommenttiketjun. Uushankkintojen ja tulojen julkaiseminen on myöskin täysin perusteltavissa ja tarpeellisia oikaistakseen noiden hyökkääjien kirjoitukset jotka leimaavat kataijun suorastaan kerjäläiseksi ja sosiaalipummmiksi.
        Noiden hyökkääjien kommentit ovat olleet täysin poikkeuksellisia, ne täytyy olla systemaattisesti johdettu JL:n taholta. Olen lukenut Suomi24 muita korjaamoarvosteluja. Missä muussa kommenttiketjussa ei ole hyökätty korjaamoa arvostelevan kimppuun. Ei yhdessäkään, helpompi on voittaa lotossa päävoitto kun löytää vastaavanlainen hyökkäys korjaamotoiminnan tai yleensäkään minkään muunkaan asiakaspalautteen kirjoittajan kimppuun. Sillä otan asian näin henkilökohtaisesti, kun minuakin JL-Autokorjaamo kusetti raakasti lasku oli nelinkertainen "oikeaan" hintaan. En huomannut pienestä korjauksesta pyytää arviota etukäteen.


    • helkopteri

      Mene nyt kataiju lennättelemään niitä leijojasi. Jos kuitenkin haluat kommentoida asiaa, tee se sillä rekisteröidyllä nimimerkillä.

      • kusettajajätkätkuriin

        Taas se alkoi! Raskaastikusetetulla jäi kertomatta, että hyökkääjien kommenteissa huokuu henkilökohtaista ja silmitöntä vihaa kataijua kohtaan. Missä kohtaa muuten kataiju on kertonut lennokkien lennätyksestä? Sehän oli omakotiasujaminäkin kuvitteellisessa kertomuksessa minkälainen ero on muutossa jos pultsari,9669 tai hän hän olisi muuttamassa. Noihin vihanpurkauksiin voidaan liittää vielä sekin, että jos joku ottaa kantaa kataijun puolesta, niin heti kaikkia niitä väitetään kataijun eri nimimerkeillä kirjoitttamaksi. Kyllä nuo vihanpurkaukset on 100% JL-Autopalvelujen toimesta tehtyjä. Aivan lapsellinen ja älytön väite, että kaikki puolustuspuheet kataijun puolesta ovat hänen kirjoittamia. Jos helkopteri kommentoi, niin se tee se rehellisesti JanneLilja nimimerkillä. Raskaastikusetetulla oli kommentissaan erittäin perusteelliset perustelut, että nuo vihakirjoitukset on 110% Janne Liljan kirjoituksi. Jos joku muuta väittää, niin on kyllä lukutaidoton.


      • 3omakotiasuja

        Häpö juttu tuo helkopteri, ei tajunnut kirjoitusta. Laturin vaihdattajahan on jo muuttanut kerrostaloon. Lennokkimies asuu omakotitalossa, kertoi havainnollisesti minkälainen ero on ihmisten varallisuudella. Puliukolla on muutossa vain viinapussi, 9669:llä matkalaukullinen vaatteita ja loput muuttotavarat kaatopaikkaroinaa. Lennokkimiehellä on varallisuutta selvästi runsaammin. Yhä höpöjuttu on tuo 9669 satu, ei hän oikeasti ole koskaan asunut omakotitalossa. Todennäköisesti ikänsä vuokraluukustaan tuijottanut muutaman metrin etäisyydellä olevaan naapurin ikkunaan. Se paljastuu siitä joka on jo todettu, että hänellä ei ole minkäänlaista käsitystä mihin omakotitalosta kerrostaloon muuttava tarvitsee varastoa. Tiedoksi, tämä on ensimmäinen kerta kun osallistun keskusteluun, en ole kataiju.


      • KOO1234

        Ylläpito poistanut viestin, näkyy JL:n vihanpurkaukset jatkuvan. Ko. satusetä keksii jatkuvasti uusia nimimerkkejä. En ole kataiju


      • helkopterinarvostelu

        Jos JL-korjaamo (helkopteri) haluat kommentoida, älä käytä peite nimimerkkiä helkopteri. En ole kataiju


    • 4omakotitalo

      Kohta varmaan joku kirjoittaa tuosta varastoasiasta, että hän ei tarvinnut omakotitalosta poismuutossa kuin uimahousut. Sen jättää kertomatta, että sossu toi toi uuteen asuntoon kaiken tarvittavan uimahousujen lisäksi. Tosiasiassa sadunkertoja muuttanut mummon purkutuomion alla olevasta pihamökistä. En ole kataiju

      • varastotarpeet

        Tuo nimimerkki 9669 hyökkäys kataijun varastotarpeeseen oli kyllä JL_korjaamon typerin yritys kataijun maineen pilaamisyrityksessä. Pitävät lukijoita täysin hölmöinä. En ole kataiju.


      • Psykoositutkimukset
        varastotarpeet kirjoitti:

        Tuo nimimerkki 9669 hyökkäys kataijun varastotarpeeseen oli kyllä JL_korjaamon typerin yritys kataijun maineen pilaamisyrityksessä. Pitävät lukijoita täysin hölmöinä. En ole kataiju.

        Minä luin pätevän arvostetun Amerikkalaisen psykiatrin tukimuksen, että tutkimuksen mukaan henkilöille joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö on taipumus vääristellä asioita, kuten puolustaa härskiä sutkausta harjoittavia palveluntuottajia.


    • peräkylä-

      Minä luin arvostetun Nigerialaisen tutkimuksen. Siinä kerrottiin suomalaisten olevan helppoja huijauskohteita. Huijatuksi tulleensa rupeavat netissä tyhmyyttään puolustelemaan.

      • citysuomalainen

        Peräkylällä jäi oikea nimimerkki pois vaikka useammassa kommentissa on neuvottu kirjoittamaan reilusti JL_korjaamo. Se saattaa olla tosi, että suomalaisia on helppo huijata, juuri siihen tämä laturinlaskun paljastajan häpäisyn yritys perustuu. JL-korjaamo tarkkaan tutkinut miten pystyy huijaamaan, tutkineet Nigerialaisia tutkimuksiakin. Tyhmimmän saattavat mennä siihen lankaan. Minä en kuulu näihin hölmölaisiin enkä ole kataiju.


      • citysuomalainen
        citysuomalainen kirjoitti:

        Peräkylällä jäi oikea nimimerkki pois vaikka useammassa kommentissa on neuvottu kirjoittamaan reilusti JL_korjaamo. Se saattaa olla tosi, että suomalaisia on helppo huijata, juuri siihen tämä laturinlaskun paljastajan häpäisyn yritys perustuu. JL-korjaamo tarkkaan tutkinut miten pystyy huijaamaan, tutkineet Nigerialaisia tutkimuksiakin. Tyhmimmän saattavat mennä siihen lankaan. Minä en kuulu näihin hölmölaisiin enkä ole kataiju.

        Kommentoin lisää, osittain nimimerkki on oikein. Janne Lilja asuu Vanttausjärventiellä korvessa. Asun siinä naapurustossa, koko kylä nauraa Jannelle, minulla on cityasunto Roissa


      • citystäminäkin
        citysuomalainen kirjoitti:

        Kommentoin lisää, osittain nimimerkki on oikein. Janne Lilja asuu Vanttausjärventiellä korvessa. Asun siinä naapurustossa, koko kylä nauraa Jannelle, minulla on cityasunto Roissa

        Tarkoin on Nigerialaiset tutkineet suomalaisten käyttäytymistä ja ovelasti JL-korjaamo käyttää sitä hyväksi. Mutta tuskin Nigearialaiset tutkijat ovat tutkineet Suomi24 kirjoituksia. Peräkyläläinen analysloi tutkimustulosta tahallaan väärin (JL-Autopalvelu) tai on hölmöläinen. Huijatuksi tullut on sellainen joka ei huijausta huomaa. Se on sama asia kun vittuilussa, jos oikein hienosti vittuilee toiselle päin naamaa, niin riittävän hölmö ei sitä huomaa. Jos se oli JL-Autopalvelun kommentti, niin nimimerkki oli osittain oikein, Vanttausjärventie on peräkylällä. Kataijua sutkattiin laturilaskussa, mutta häntä ei onnistuttu huijaamaan, ne on kaksi ihan eri asiaa.


      • sutkitkuriin
        citystäminäkin kirjoitti:

        Tarkoin on Nigerialaiset tutkineet suomalaisten käyttäytymistä ja ovelasti JL-korjaamo käyttää sitä hyväksi. Mutta tuskin Nigearialaiset tutkijat ovat tutkineet Suomi24 kirjoituksia. Peräkyläläinen analysloi tutkimustulosta tahallaan väärin (JL-Autopalvelu) tai on hölmöläinen. Huijatuksi tullut on sellainen joka ei huijausta huomaa. Se on sama asia kun vittuilussa, jos oikein hienosti vittuilee toiselle päin naamaa, niin riittävän hölmö ei sitä huomaa. Jos se oli JL-Autopalvelun kommentti, niin nimimerkki oli osittain oikein, Vanttausjärventie on peräkylällä. Kataijua sutkattiin laturilaskussa, mutta häntä ei onnistuttu huijaamaan, ne on kaksi ihan eri asiaa.

        On hienoa että kataiju paljasti JL-Autopalvelun laskutuksen ja näyttävästi. Tänäänkin oli Lapin Kansassa kuvallinen vinkki tähän laskutukseen. Todella hyvin tehty. Maanhiljaiset olivat ainostaan "nurisseet" siitä huoltamon kahviossa. Minäkin lisään tarkennuksen tuohon citystäminäkin kommenttiin mikä ero on huijatuksi tulemisen ja sutkauksen välillä. Huijaus on yleistä sitä tapahtuu kaikkialla ja monin eri tavoin. Voidaan yrittää myydä vanhoja renkaita, renkaissa on valmistuspäivämäärä, renkaat kovettuvat vanhentuessa. Jopa 5-6 vuotta vanhoja renkaita myydään, mädäntynyttä poronlihaa myytiin noin 15 vuotta sitten, vanhaa leipää, Saksasta tuotu auto 43 000 km mittarissa todellisuudessa ajettu 500 000 km, autoon vaihdettu polkimet, ratti ja istuimen verhous jne, tapoja on uskomattoman paljon. Citysuomalainen ja citystäminäkin kirjoitti: peräkyläläinen on joko hölmö tai sitten JL-Autokorjaamolainen. Peräkyläläisen tulkinta on täysin metsään mennyt. Niinkuin on jo todettu, huijaus on sellainen, että huijatuksi tullut ei sitä huomaa. Silloin on tullut huijatuksi. JL-Autopalvelujen huijaus laturilaskussa epäonnistui Kataiju sen huomasi, teki valituksen kuluttajariitalautakuntaan ja nosti JL-Autopalvelujen huijauksen näyttävästi esille. Emme me artikkelin lukijat ole niin hölmöjä, että menemme noiden JL:llän ja sen kätyreiden ansaan.


      • enolekataiju

        Peräkyläläisen ei olisi tarvinnut hakea tutkimustulosta Nigerialaisten tutkimuksista. Suomalaisia on helppo huijata. Somalit ovat huijanneet suomalaisia sosiaalityöntekijöitä erinomaisella menestyksellä. Mutta hänen soveltamisensa ko. tutkimusta kataijuun on virhe. Kataijua yritettiin huijata, mutta se ei onnistunut, JL-Korjaamon huijausyritys epäonnistui. Oletetaan, että peräkyläläinen ei ole JL-korjaamon omistaja, eikä sen kätyreitä. Silloin peräkyläläistä huijattiin ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Hän yhtyi JL-Korjaamon ja sen kätyreiden laulukuoroon kataijun maineen turmelemiseksi ja epäolennaiseen keskusteluun. Hänen pilkkansa meni täysin pieleen ja osui omaan nilkkaan. Nimimerkki laturilaskun kommentti: helpompi on voittaa lotossa kun löytää vastaava kirjoittelu, jossa hyökätään järjestelmällisesti huijauslaskun paljastajaa vastaan. Vertaus, että todennäköisyys on samansuuruinen kun loton päävoitossa on liian suuri todennäköisyys. Oikea todennäköisyys vastaavaan hyökkäykseen kohteeksi joutumisessa on sama kuin Suomalainen avaruusalus lähetetään onnistuneesti Mars-paneetalle. Eli täysin mahdotonta. Kyllä nuo kaikki herjauskirjoitukset ovat JL-Korjaamon, hänen kätyreidensä ja muutaman hölmön joita on JL-Korjaamo on onnistuneesti huijannut liittymään ko. laulukuoroon. Hölmöläisille ja JL-korjaamolla: en ole kataiju


      • en_ole_kataiju

        Suomalaisia on helppo huijata, etenkin peräkyläläisiä. Tanskalaiset ovat sen tutkinneet. Peräkyläläinen on siitä kouluesimerkki, kun yhtyi JL-sakin yksikirjoitteluun. Kataijun kirjoitus on hyvä, huijarit pitää ilmoittaa. Janne Lilja ei siitä tykännyt, teki rikosilmoituksen siitä, että kataiju paljasti hänen puuhastelunsa.


      • ei_ikinäJLllä

        Haloo, mitä peräkylälle kuuluu. Koeta keksiä jotain parempaa.


      • kaikenlaisiaseppiä

        Lapin kansassa oli vinkki tähän keskusteluun. Valtava määrä kommentteja. Ei noita jaksa lukea, katsoin muutamia ja näitä viimeisinpiä. Yhteen veto siitä, valtava hyökkäys ja pilkkaamisen tulva on kataijua vastaan alkanut välittömästi. Selvästi JL-korjaamon vihatulva, vain tollo menee siihen lankaan, että ne olisivat kenenkään muun kuin JL-korjaamon kommentteja. JL-korjaamolla tuli suuruudenhulluus huijauslaskussaan. Olisi huijannut maltillisemmin vaikka 92,75 €. Se todennäköisesti olisi mennyt läpi ja voi sanoa, että asiallinenkin, onhan sekin summa suurempi kuin Wetterin joka on Volvon merkkiliike, mutta kuitenkin hyväksyttävä. Toinen huomio, jos joku kommentoi asiallisesti, että lasku on liian suuri, niin heti väitetään kommentoijaa kataijuksi, kaikenmaailman verukkeilla. Suuruuden hullus tulee monelle yrittäjälle, mutta toisessa muodossa. Yrittäjä laajentaa toimintaansa liian nopeasti ja voimakkaasti, niin ettei pysty sitä enää hallitsemaan. Harvoin, tuskin koskaan toiminta perustuu huijaukseen laskutuksessa. se on typerä tapa yrittää saada ns. pikavoittoja.
        JL-Autopalvelujen huijaustoiminta kävi hallitsemattomaksi.Tässä kävi niinkuin vanhassa sananlaskussa: Ahneudella on paskanen loppu. Olis ainakin siinä vaiheessa malttanut olla hiljaa, kun kataiju paljasti huijausyrityksen. On niin tyhmä ja yksinkertainen, että häpäisi vielä tällä pastalla itsensä.


    • peräkyläläinen

      Meidän peräkyläläisten baariklubi kokoontuu keskellä Savoa. Klubilaisten keski-ikä on 73vuotta. Keskimääräinen metsäomistus on ylin 400 hehtaaria hyvälaatuista metsää. Meitäkin yrittivät huijata puukaupoissa, mutta ei onnistunut. Muualla päin Suomea huijaus meni läpi. Nyt niistäkin kaupoista käydään käräjiä. Yksikään meistä ei ole saanut insinöörin koulutusta, mutta niin kuin kaikki tietävät Savolaisia ei pysty huijaamaan. Koulutuksen tasolla ei ole mitään merkitystä huijauksen kanssa. Takavuosina Soneran insinööreille myytiin Saksasta tyhjää ilmatilaa. Sekin oli jo isomman luokan huijaus. Odottelemme jäiden lähtöä Kallavedestä. Pääsemme sitten jahdeillamme seilaamaan pitkin Kallavettä. Voikaatte hyvin.

    • Vanttausjärventie

      Höpöpuhetta, hassuja nuo peräkyläläiset ja menee selittelyn puolelle. Kyllä ne Vanttausjärventien peräkamaripoikia ovat. JL-Autopalvelut on tarjonnut heille suojatyöpaikan, se sopii työnvieroksujille ja JL-Autopalveluille eriomaisesti. Ammattitaidottoman työnvieroksujan työpanoksesta perivät saman tuntiveloituksen kun ammattimiehienkin työstä. Osa osaa käyttää talttapäämeisseliä, hakkaavat meisselillä ja vasaralla mutterit auki. Ristipäämeisseli on vieras työkalu heille jakarista puhumattakaan. JL-Autopalveluihin ei oteta ammattimiehiä, joutuu maksamaan oikean palkan. Ei siellä kouluja käyneitä ole töissä. Toimitusjohtaja Janne Lilja on käynyt autonkuljettajan apumiehen viikon kestävän kirjekurssin ja selvisi siitä kun naapurin mies auttoi tehtävien teossa. Siitä johtuu tuo insinöörifobia, eivät ole koskaan tavanneet insinööriä, korkeintaan nähneet kuvan lehdessä tai televisio-ohjelmassa. Heitä on helppo huijatakin: peräkylän peräkamaripoika vai oliko se Lilja oli Turkista tilannut viagroja tuliaisiksi, olivat keränneet kolehtin, että joku pääsi lähtemään pikalähtömatkalle puoleen hintaan. Viagrat saapuivat tilaajalle. Janne otti niitä ja Hannele odotti housut märkänä, että kohta alkaa tapahtua. Jannella tuli väsy ennen toimenpidettä. Hän nukkui yhteen menoon 17 tuntia kertaamaan heräämättä, sittenkin vaivoin saatiin hereillä kun ravisteltiin voimakkaasti ja heitettiin jääkylmää vettä päälle. Turkkilaiset huijasivat peräkyläläisiä ja onnistuivat siinä erinomaisesti. Huijaus ei jäänyt huijausyritykseksi . Turkkilaiset ovat paljon etevämpiä huijaajia kuin Janne Lilja.

      • vanttausjärventie7

        Janne Liljan kannattaakin laittaa Mollin sivuille ilmoitus vapaista työpaikoista seuraavasti: Automekaanikon paikkoja vapaana. Ei vaadita aikaisempaa kokemusta, eikä koulutusta. Pätevyysvaatimus: osaa käyttää talttapääruuvimeisselia ja vasaraa. Ei vaadita työpanosta, käy erittäin hyvin työtä vieroksuville. Palkka on suurempi kuin peruspäiväraha. Voi tehdä kotoa etätyönä, vaatimuksena on, että käytettävissä oleva aika saadaan laskuttaa asiakkaalta normaalina tuntivelotuksena.


    • peräkyläläinen

      Kuulkaapas nyt Rovaniemeläiset. Ei teidän tarvitse mitään Viagroita Turkista tilata. Tulukee käymään Kuopion torilla. Sieltä reunimmaiselta kauppiaalta kysytte terästettyä kalakukkoa. Kuopiossa on löydetty aivan uusi luonnontuote siihen tarkoitukseen. Kuten Savolaiseen tyyliin kuuluu, aine sekoitetaan kalakukon aineksiin. Varoitan kuitenkin nauttimasta sitä kukkoa matkalla. Tulee turhia pysähdyksiä. Älkää muuten antako yhtään murusta siitä kukosta Liljan Jaskalle. Jaskahan sutkina liikemiehenä keksii heti uuden liike-idea. Sen jälkeen rehelliset Rovaniemeläiset poronsarvikauppiaat menevät konkurssiin. Poronsarvijauheet joutavat lannoitteeksi perunamaalle. Voikaatte hyvin.

      • Vanttausjärventie_10

        Ei varmasti kerrota Liljan Jaskalle. Pitäköön hän viagransa.


    • peräkyläläinen

      Unosin tuossa äsken mainita, antakaa sitä kalakukkoa pieni pala kataijulle. Kyllä kataijun mielestä häviää ne pytäkooran kolmiot. Tulee mieleen muut kolmiot. Voikaatte hyvin.

      • vanttausjärventie_1

      • vanttausjärventie_73

        Vanttausjärventien kirjoituksesta selviää mistä tämä insinöörifobia johtuu. Keskustelu on koko ajan pyörinyt insinöörifobiassa olevien kommentteina. JL-korjaamon koko saki on käynyt korkeintaan apukoulun nykyään erityisluokalla olevat. Janne Lilja on opiskellut hieman enemmän. Suorittanut autonkuljettajan apumiehen viikon mittaisen kirjekurssin. Senkin huijaten naapuri tehnyt hänelle annetut tehtävät. Synnynnäinen sutki kun on ja tuskin muutoin olisi läpäissyt kyseistä vajaaälyisten yliopistoa.


    • peräkyläläinen

      Meijän klubilla tuli tänä aamuna kahvipalaverissa pieni ongelma. Meillä on Kallavedellä kolome kirkkovenettä. Vanhoja puuveneitä. Yritettiin siinä sotata montako litroo tervoo pittää olla niihen tervaukseen. Minä lupasin vähän selevittee asioo. Siellä Rovaniemellä tuntuu olevan viisaita insinöörejä, niin rätkättee montako kantoo meijän pittää ruapasta viime talaven hakkuuaukolta, jotta tervoo tulisi kolomen kirkkovennee tervaukseen. Myö kyllä Kutturan kultavaltaukssella käyvessä kyseltiin siltä Kutturan tien alkupäässä olevalta tervankeittäjältä paljonko yhestä kannosta suat tervoo. Ei suostunut kertomaan. On kuulemma liikesalaisuus. Nyt ei oo ennää sitäkään tervankeittäjää. Kuollu on pois. Jos teille sopis, voisitteko ilimottoo kanoluvun, ei sen tarvihe olla ihan tarkka luku. Voijaan keitellä vähän ylimääräistä. Siitä tervankeitosta tulloo ensin sitä tervakusta. Suatta sen palakkioks siitä rätingistä. Teillä kun on niitä lämpimiä harrastetiloja, jossa kuulemma väsäätte pärekoreja, niin voitte sillä tervankusella sivellä ulkopuolelta, niin eivät rupea heti happanemaan. Jos tuntuu, ettette yksin pysty laskutoimitusta tekemään, niin myö on kuultu, jotta pohjosessa on ollut joku insinööri tervoo keittämässä. Assuu nyt kuulemma Tampereella. Insinöörihän kyllä tuntee toisensa. Voipi olla vaikka teijän tuttuja. Mitenkä tämä liittyy laturinvaihtoon? Ei kyllä mitenkään, mutta tarvittais viisaihen insinöörien auttavan tässä asiassa. Minä en ou meijän klubin piällikkö, mutta minulle antoivat tämmösen tehtävän. Meillä on aina tapana sannoo kaikille, voikaatte hyvin.

      • Savolaisopiskelija

        Savolainen kun puhuu niin vastuu siirtyy kuulijalle. Tässä tapauksessa lukijalle. Onneton yritys Liljalta. Kirjoitus ei ole Savon murretta. Olen Savolaisopiskelija Lapin yliopistolta.


      • Korkalovaarasta
        Savolaisopiskelija kirjoitti:

        Savolainen kun puhuu niin vastuu siirtyy kuulijalle. Tässä tapauksessa lukijalle. Onneton yritys Liljalta. Kirjoitus ei ole Savon murretta. Olen Savolaisopiskelija Lapin yliopistolta.

        Ei todellakaan ole Savon murretta, ei sinne päinkään. Todellinen surkimus, aivan onneton tunari tuo Lilja. Hänen huijausyritys meni metsään, kusi omaan nilkkaan.


      • Korkalovaarasta
        Korkalovaarasta kirjoitti:

        Ei todellakaan ole Savon murretta, ei sinne päinkään. Todellinen surkimus, aivan onneton tunari tuo Lilja. Hänen huijausyritys meni metsään, kusi omaan nilkkaan.

        Mulla jäi kirjoittamatta tarkennus, mie en sitä hoksannu sanoa. Kusi taas (jälleen kerran) omaan nilkkaan.


    • peräkyläläinen

      Päevee klupilaisilta taas. Ei nämä kirjoitukset oo tovellakaan Savon kieltä. Sitähän opetetaan vain Kuopion yliopistossa. Meistä kukkaa ei oo käyny, kun kansakouluu jaa osa rippikouluu. Tuumattiin tuossa uamulla, kun meille on jäänyt muutama purkki ylimääräistä sälesuksitervoo, niin voitas lähettää ne Liljan Jaskalle. Jaska kun vaihtaa laturin, niin vois sipasta sitä tervoo siihen pulttiin. Myöhemmin jos insinööri rupevoo ite kiristelemään hihnoo, niin ompa mukava kun ei oo pultti jumittunut kiinni. Jaskahan on teijän kylällä kuuluisa immeinen, niin terva tulloo varmasti perille, kun kirjottaa paketin piäle Jaska Rovaniemi. Koitekko saaha se kirkkovenneeseen tarvittava kantomiärä laskettua, voitas korvasienii katellessa samalla katella niitä kantoja. Voikaatte hyvin.

    • Thailaisittain

      En tiedä noista tervoista, kun en ole insinööri. Janne Liljan seksiseikkailussa on virhe. Thailaisten hieronnassa hän tuota turkkilaisten ihmepilleriä napsaisi ja nukahti. Thailaiset viimein hermostuivat ja tilasivat naapurimaan turvamiehen joka yöllä nakkasi Jannen alasti pihalle. Poliisit löysivät hänet, eikä saaneet hereille. Tilasivat sairasauton, Janne kiidätettiin teholle. Hän heräsi siellä puolen vuorokauden kuluttua. JL-"mekaanikko" siitä päissään Pistossa kertoi, kun oli suuttunut Jannelle. Mekaanikko oli aamu ja iltapäivällä yrittänyt kahvitauolla (JL-korjaamolaisittain ilmaistuna kahvitunnilla) mennä thailaisten hierontaan kun nivuksissa oli jäykkyyttä, niin ettei pystynyt kun kuukkaamalla kävelemään ja ei päässyt ryömimään auton alle kun jokin otti vastaan. Korjattava auto oli tietenkin koko ajan valohoidolla. Ymmärrän suuttumuksen, kun Janne varasi thailaisten hierontapalvelun lähes vuorokaudeksi.

      • Korpikylästä

        Äläkää eppäilkö peräkyläläisiä, kyllä ne Savossa on, minä olen tästä naapurikylästä korpikylästä. Sillä ne JL-Korjaamoon ovat "kallellaan" kun ovat olleet siellä tekemässä näyttötyötä ja tekevät nyt etätyönä mekaanikkohommia JL:lle. He ovat pakolaisia ja valtio on erottanut heille lisämaata, että pysyvät leivässä, eräälläkin 1000 hehtaaria, sillä saa jo oman hirvenpyyntiluvan, ei tarvitse kuulua mihinkään seuraan. Samanlaisia lisämaita erotettiin Karjalan evakoille ja Suomalaisille pientilallisille 60 ja 70 luvulla. Näyttötyöhön kuului, että osaa avata mutterin talttapäämeisselillä ja pajavasaralla. Se tapahtuu niin, että talttapäävasara laitetaan mutterin kylkeen ja sitten lyödään mutterin päähän pajavasaralla. Kyseinen menetelmä on tuttu minullekin mopon korjauksessa poikasena ollessani, ei silloin jakareita ollut korpikylällä käytössä. Tulihan siinä pieni työtapaturma kahdelle heistä. numero uno yritti avata ovea saranan puolelta, joku samaan aikaan avasi oven toiselta puolelta. Numero unolla jäi sormet oven ja karmin väliin ja sormet murtuivat. Harmillinen vahinko, mutta ymmärettävä, ovi on heille outo kapistus, ei siellä bampumajassa ovia ole. Numero pösilö teki onnistuneesti näyttötyön ja se hyväksyttiin. Tuli numero unon vuoro, mutta vasemman käden suomet olivat murtuneet, eikä hän voinut pitää meisselia kädessään. Näyttötyö hyväksyttiin siten tehtäväksi, että numero pösilö piti meisseliä ja numero uno kajautti pajavasaralla meisselin päähän. Pajavasara vähän lipsatti ja pajavasara kajahti numero pösilön sormille. Mutteri kuitenkin aukesi ja hänenkin näyttötyö hyväksyttiin. Molempien näyttötyöt hyväksyttiin heistä tuli erikoismaininnalla JL-korjaamon etätyöasentajia. Näyttötyötä oli seuraamassa oikein Fixus korjaamon edustaja pääkonttorista. JL-Korjaamo on Fixux ketjun korjaamoja. Sillä nämä näyttötyön tekijät ovat vähän käärmeissään Jannelle, kun hän sutkasi nuo Kelan maksamat sairaspäivärahatkin, piti ne itsellään, vaikkka ei maksanut sairasajan palkkaa. Perussutki ja toivoton ääliö tuo Janne Lilja.
        Savon murre on heille vieras, kun eivät osaa kunnolla Suomen kieltäkään.


      • espoolainen42

        Minulla hyytyi lomatkalla talvipakkasella dieselauto Rovaniemeltä Sodankylään mennessä, noin 25 km Rovaniemeltä pohjoiseen päin mennessä. Polttoainesuodin oli tukossa, automiehenä tiesin sen, vikaa ei tarvinnut etsiä, tilasin polttoainesuotimen vaihdon, en mitään muuta työtä. Hinurikuski vei autoni JL- Autopalveluihin, sanoi että se on ainoa korjaamo jossa asiakkaista on pulaa, muut korjaamot on miinoittu korjaamoilla ja on vähintään viikon jonot. Lasku oli järkyttävä, se oli moninkertainen pääkaupungin hintoihin verrattuna. Olen sanonut tutuilleni, että muistan ko. kokemuksen kuolinvuoteellanikin. JL-korjaamo tiesi, että asiakas oli turisti ja kusetti heti viimeisen päälle. Tästä on muutama vuosi aikaa, näköjään JL-korjaamon tavat eivät ole muuttuneet.


    • Ykköspaikka

      JL autopalvelu on paras paikka rovaniemeltä, siellä autot laitetaan kuntoon!

      • huijarit_hirteen

        Niin varmaankin meisselillä ja vasaralla ja sutkaamalla. JL:ssä kun käypi, niin sen jälkeen pitää viedä auto korjattavaksi oikeaan korjaamoon. Se on nähty näissä kirjoituksissa moninkertaiset hinnat ja pyöränpultitkin jätetty löysälle tai vedetty väärille kierteille.


      • Huijausyritys

        Käytä Janne Lilja vain rehellisesti oikeaa nimimerkkiä, Älä käytä Ykköspaikka nimimerkkiä.


      • yrittäkääparemmin

        Ykköspaikan mainoksessa on virhe: pitäis kirjoittaa: JL autopalvelu on huonoin paikka Rovaniemellä, meillä autot lähtee epäkunnoossa ja auton omistajan pörssi putsattuna.


    • shervood

      JL-Autopalvelu on Rovaniemen Robin Hood. Ottaa rikkailta ja köyhille korjaa autot omakustannushintaan. Hienoa JL-Autopalvelu.

    • audilla_mennään_ohi

      TUO ESPOOLAINEN ON OIKEA RÄÄPÄLE, SOKEA APINAKIN OLISI PYSTYNYT PAREMPAAN. VANHALLA RESULLA TULEE JOSSA TILAA ON KONEPELLIN ALLA KUIN JALKAPALLOKENTÄSSÄ. OLIT VAIHTANUT ITSE SUOTIMESI. SIINÄ EI OLISI MENNYT KUIN VIISI MINUUTTIA. OLISIT VERRANNUT HINTOJA SENKIN TOOPE. ALKAA SITTEN URPUTTAMAAN VAJAAN KAHDENSADAN LASKUSTA. PITÄÄKO VAIHTAA ILMAISEKSI, PITÄÄKÖ MINUN MAKSAA LASKUSI ÄÄLIÖ. PYSY SIELLÄ KEHÄ KOLMOSEN SISÄSSÄ.

      • XXXZZZYY

        Audimiehellä meni hermot, ei passaa arvostella JL-korjaamoa. Shervood on osittain oikeassa, keskittyneet vanhoihin autoihin. Työkaluna talttapäämeisseli ja vasara. Nyt kuitenkin kusettivat tuota Espoolaista joka tuli vanhalla autolla, se ilmenee audimiehen kirjoituksesta.


      • YyyyYKKK
        XXXZZZYY kirjoitti:

        Audimiehellä meni hermot, ei passaa arvostella JL-korjaamoa. Shervood on osittain oikeassa, keskittyneet vanhoihin autoihin. Työkaluna talttapäämeisseli ja vasara. Nyt kuitenkin kusettivat tuota Espoolaista joka tuli vanhalla autolla, se ilmenee audimiehen kirjoituksesta.

        Joo kyllä audimies ottaa aivan liian henkilökohtaisesti. Ottanut jo aikaisemminkim samantasoisia kirjoituksia, nimimerkeillä: audilla_mennään_ohi, Yyya, 9669 ja monta muuta kommenttia. Sävy on aina sama. Hölmöyttään vielä tuossa viimeisessä isolla kirjoitetussa paljasti itsensä. Kertoo minkälainen auto Espoolaisella oli.


    • peräpää

      Minun vanhaa Mersuani eivät ottaneet merkkikorjaamoon korjattavaksi. Olisi kuulemma tullut korjaus auton arvooni nähden liian kalliiksi. JL-Autopalvelu korjasi autoni käytetyillä osilla kuntoon. Mielestäni hintakin oli edullinen.

      • Nyrkkipaja

        Ei merkkikorjaamot korjaa käytetyillä osilla. Laadukas monimerkkikorjaamokaan ei korjaa käytetyillä osilla. Nyrkkipajat korjaavat. Kuukauden päästä autosi on taas hajalla.


      • Nyrkkipaja2
        Nyrkkipaja kirjoitti:

        Ei merkkikorjaamot korjaa käytetyillä osilla. Laadukas monimerkkikorjaamokaan ei korjaa käytetyillä osilla. Nyrkkipajat korjaavat. Kuukauden päästä autosi on taas hajalla.

        JL-Autopalvelut korjaa vanhat resutkin. Katsokaa kirjoitus Rovaniemen palstalta Tämä sama aihe kommentti 12.04. nimimerkki:Sutkipulkkisetkuriin. Oli sovittu kustannusarvion tekemisestä katsastuskunnostukseen ja että soittavat paljonko ko. kunnostus maksaa. Se jälkeen olisi ollut lupa korjata, jos asiakas antaa luvan siihen. Mitään ei ollut kuulunut. Sitten oli soitettu, että auto on korjattu ja sen voi hakea.
        Kun asiakas meni hakemaan autoa lasku oli ollut yli 2500 €. Asiakas ei lunastanut autoa, oli sanonut, että saatte pitää sen. Se ei sopinut JL-Autopalveluille, olivat sanoneet, että auto ei ole kuin muutaman satasen arvoinen. Olivat uhanneet ulosotolla, oli pakko maksaa. Ko. vähävarainen henkilö oli kerännyt rahat omaisiltaan ja tutuiltaan. Siellä ei todellakaan käännytetä maksavaa asiakasta pois, imetään rahat pois kaikilla keinoilla. Robin Hood kerää rahat omaan pussin. Sellainen nyrkkipaja.


    • Honda1100XX

      JL-Autopalvelut kauppaavat henkilöauton renkaita. Ostaneet jostakin 5 - 6 vuotta vanhan sekuntarengaskasan. Toimittajan ei tarvinnut viedä kaatopaikalle. Moottoripyörän renkaita he eivät kauppaa. Syynä on se, että moottoripyörän vanteiden irroitus rungosta vaatii ammattitaitoa, henkilöauton levypyörät ovat helpommat, saavat ne irti. Pultit kyllä saattavat jäädä löysälle tai mennä väärille kierteille. Omistaja kuitenkin pääsee pihasta pois ja ajamaankin jonkin matkaa, ennenkuin vika paljastuu. On toinenkin asia, moottoripyörän omistajat ovat valveutunempia, he katsovat renkaista valmistusajankohdan, se on renkaan kyljessä.

    • katepillar

      Minä jo luulin persaukisten kyllästyneen haukkumiseen. Olin väärässä.

      • olenkuullut

        Katepillarille: Eikös motoristit ole parempaa porukkaa, se on kallis harrastus. Varsinkin Hondan 1100 tuplaäksä on paremman väen pyörä. Erittäin tehokas ja siinä on kallis liikennevakuutus ja kasko. Moottoripyörän vakuutukset lasketaan teho/paino suhteella. Mitä suurempi kerroin sen suurempi vakuutus. Tuplaäksän vakuutus on moninkertainen tussupyöriin verratuna.


      • Katepillar

        Kiitos katsojille tiedosta, mistä moottoripyörän vakuutus muodostuu. Itse en tosin aja noin vaatimattomalla pyörällä.


    • TuplaXXx

      Kyllä pillarin kyyti on aika vaatimatonta ihan pappa mopon kyytiinkin verrattuna. Älkää enää arvostelko JL-Huoltopalveluja, kun pillurimies hermostui noin paljon nimimerkkien olenkuullut ja Hondamiehen paljastuksista. Kumma, että ei kirjoittanut JL:n arvostelijoille PÖLKKYKIRJAIMILLA, niinkuin audimies teki.

    • Katepillar

      Kyllä katepillar on kyllästynyt kaikkiin persaukisiin kirjoituksiin, koskivatpa ne kumpaa osapuolta tahansa. Tosi pyörämies ei täällä valita vakuutusmaksujen kalleutta.

    • persaukinenpilluri

      Ei olenkuullut valittanut vakuutusmaksujen kalleudesta. Hän kertoi niistä. Pillarin vakuutus onkin paljon pienempi. Sen ohi ajaa invalidien käyttämällä sähköpyörätuolillakin.

      • NinjaH2R

        Ei tuo pillarimies tiedä mitään moottoripyöristä Kawasakin NinjaH2R on maailman nopein sarjavalmisteinen moottoripyöä huippunopeus 338 km/h. Hondan 1100 XX huippunopeus on 300 km/h ja kiihtyvyys 2,8s/100 km/h. Muutoinkin ko. Honda on todellinen kaunotar varsinkin punaisena metallivärisenä. Ajakoon vaan pillarimies pillarilla, sähköpyörätuolilla huruutetaan kevyesti ohi. Varoituksen sana kirjoittajille. Ei JL-korjaamon toimintaa saa arvostella, Älkää paljastako hänen uusia aluevaltauksiaan, kuten tuo rengasbisnes. Rovaniemen rikospoliisilla on kohta jutturuuhka, saavat perustaa oman yksikön tutkimaan Jannen sutkauksia. Kataiju kirjoitti aikaisemmin, että Janne Lilja oli tehnyt hänestä rikosilmoituksen, Aihe oli se kun kataiju kirjoitti tämän artikkelin laturin vaihdon laskusta Suomi24 palstalle. Tutkinta lopetettiin, rikospoliisi vastasi Liljalle. Kataijun kirjoitus ei ole loukkaava varsinkaan kun otetaan huomioon, että sen aihe liittyy palveluntuottajan arvosteluun palveluntuottajan toiminnasta.


    • Billari

      Kataiju on näköjään aloittanut uudelleenkirjoittelun eri tunnuksilla. Oli jo hiljaista vähän aikaa.

      • Seuraan kirjoituksia. Odotinkin jo tuota, koska tuo laulu alkaa uudestaan. Nyt se alkoi taas , kun JL:n porukka jäi alakynteen. Lukijat ovat kyllästyneet tuohon minun mollaamiseen ja käsittämättömään JL-korjaamon puolusteluun. Viimeisimmät kirjoitukseni on 20.2, jossa ilmoitin, että Janne Lilja on tehnyt minusta rikosilmoituksen ja seuraava on 9.4, kun ilmoitin uusista hankinnoistani kateellisille tiedoksi. Erittäin hyvä asia, että isketään kunnolla takaisin JL-korjaamolle. Tiedoksi: Vaikka haluaisinkin kommentoida, niin Janne Liljan rikosilmoitus estää sen, en mitenkään voi ottaa kantaa mihinkään muuhun kun tuohon laskuun ja itseeni liittyviin asioihin. Se, että keskustelu virisi uudestaan 9.4 ilmoitukseni jälkeen ei ole minun syyni.


      • kataiju kirjoitti:

        Seuraan kirjoituksia. Odotinkin jo tuota, koska tuo laulu alkaa uudestaan. Nyt se alkoi taas , kun JL:n porukka jäi alakynteen. Lukijat ovat kyllästyneet tuohon minun mollaamiseen ja käsittämättömään JL-korjaamon puolusteluun. Viimeisimmät kirjoitukseni on 20.2, jossa ilmoitin, että Janne Lilja on tehnyt minusta rikosilmoituksen ja seuraava on 9.4, kun ilmoitin uusista hankinnoistani kateellisille tiedoksi. Erittäin hyvä asia, että isketään kunnolla takaisin JL-korjaamolle. Tiedoksi: Vaikka haluaisinkin kommentoida, niin Janne Liljan rikosilmoitus estää sen, en mitenkään voi ottaa kantaa mihinkään muuhun kun tuohon laskuun ja itseeni liittyviin asioihin. Se, että keskustelu virisi uudestaan 9.4 ilmoitukseni jälkeen ei ole minun syyni.

        Sen verran kysyn, että miltä se Billarin kyyti tuntuu, kun sähköpyörätuoli hurauttaa vauhdilla ohi ?


      • kataiju kirjoitti:

        Seuraan kirjoituksia. Odotinkin jo tuota, koska tuo laulu alkaa uudestaan. Nyt se alkoi taas , kun JL:n porukka jäi alakynteen. Lukijat ovat kyllästyneet tuohon minun mollaamiseen ja käsittämättömään JL-korjaamon puolusteluun. Viimeisimmät kirjoitukseni on 20.2, jossa ilmoitin, että Janne Lilja on tehnyt minusta rikosilmoituksen ja seuraava on 9.4, kun ilmoitin uusista hankinnoistani kateellisille tiedoksi. Erittäin hyvä asia, että isketään kunnolla takaisin JL-korjaamolle. Tiedoksi: Vaikka haluaisinkin kommentoida, niin Janne Liljan rikosilmoitus estää sen, en mitenkään voi ottaa kantaa mihinkään muuhun kun tuohon laskuun ja itseeni liittyviin asioihin. Se, että keskustelu virisi uudestaan 9.4 ilmoitukseni jälkeen ei ole minun syyni.

        Kommentoin vielä tuota jatkuvaa väitettä, että kirjoittaisin muulla kun rekisteröidyllä nimimerkillä. Poliisi on tutkinut tuohon 20.2 kaikki asiattomat kirjoitukset ja todennut, että ne eivät ole minun kirjoituksia. Ip-osoitteella ne pystyy paikantamaan. Alkuperäinen kirjoitukseni joka koski laskua ei ollut rikollista toimintaa.


    • Billari

      Sähköpyörätuolilla pääsee mukavasti sinne billarin viereen. Siitä kiivetään käsivoimilla ohjaamoon, ja työt voi alkaa. Siellä ei tarvitse käyttää jalkoja ollenkaan. Onko kataijun palveluksessa ollut polion vammauttamaan billarin kuljettajaa?

      • Honda1100XX

        Tuo billarimies jaksaa jankuttaa, samaa kastia ja puulaakin kun tuo audimies. Sillä erolla, että audimies paljasti itsensä. Audimies tiesi tarkasti, minkälaisella autolla Porvoolainen suodattimen vaihdattaja oli JL-Autopalveuissa asioinut.


    • Asiakaspaikalla

      Toivottavasti kukaan ei usko näitä kataijun,kataljun tai kuka on kirjoittanut tuon aloitustektin! Se mitä hän kertoo ei pidä paikkansa sinne päinkään, mollaa JL autopalvelua ihan turhaan. Ovat erittäin mukavia ja asiallisia tyyppejä.

      Olin silloin paikalla siellä, kun tämä kataiju tuli liikkeeseen ja riehu siellä liikkeessä vaikka JL autopalvelun kaveri yritti sovitella erittäin asiallisesti. Kataiju heitteli kyniä liikkeessä ja huusi tosi asiattomia asioita. MINUA IHAN PELOTTI!!!
      JL autopalvelun omistaja? tarjosi jo sillon hänelle rahallista hyvitystä...mutta kataiju ei kuunnellut sekunttiakaan. Keskustelu vaikutti ihan toivottomalta.
      Ei vaikuttanut olevan järjissään!

      • Seuraan keskustelua. Taas kommentti ja "isoilla" kirjaimilla. Tieto ei pidä paikkaansa. toivoton yritys taas. Sovitteluasia meni juuri niin kuin olen kertonut. Sovittelu ei onnistunut, Yritin sitä useampana päivänä. Kuluttaja-asiamies yritti sovitella, Hänkään ei onnistunut, ensin sai Janne Liljaan yhteyden, mutta kun Jannelle selvisi kuka soittaa kyseisestä numerosta, niin sen jälkeen häneen ei saatu yhteyttä. Sekin pitää paikkaansa jonka olen kertonut, että Janne Lilja totesi: Ei heidän hintojaan voi verrata nyrkkipajoihin. Kerroin hänelle myös tuon Wetterin 78 € tarjouksen. Hän siis nimitti Wetteriä nyrkkipajaksi. Enkä heitellyt kyniä enkä riehunut, olitko paikalla en usko. Liikkeessä oli minun lisäksi naishenkilö, tuo valheteksti ei vaikuta naishenkilön kirjoitukselta. Muutoinkin on syytä epäillä, että et ole asiakas. Keskustelu aiheesta on alkanut jo puoli vuotta sitten, toivoton yritys. Asiakaspaikalla olisi oikaissut "virheelllisen" arvostelun jo ajat sitten. Minua alkoi pelottamaan tuo sinun hyökkäys.


    • Lisään vielä. Suomi24 on "väritettyjä" kirjoituksia korjaamopalveluista ja muistakin asiakaspalveluista. Mutta olen huomannut, että "väritetyn" kirjoituksen kohteena olevan liikkeen omistaja oikaisee ne melkein vällittömästi. Janne Lilja ei ole ainakaan omalla nimellään tai korjaamon nimellä kertaakaan ottanut kantaa kyseiseen laskuun. Nimimerkien takaa tehdyt hyökkäykset minua vastaan ovat sitten ihan eri asia. Hyvää Vappupäivän iltaa sinulle älä menetä toivosasi, kyllä päivä paistaa joskus risukasaankin.

      • auringonpaisteessa

        Kyllä tuohon JL-Autopalvelujen risukasaan ei päivä paista, aurinko pysyy siitä paikasta piilossa.


    • leidiboy

      Kyllä kataiju on erittäin pätevä henkilö. Pystyy päättelemään henkilön sukupuolen kirjoitusten perusteella. Onhan hän kyllä lukenut jopa sukupuolen vaihdoksen alkeet.

      • manneperusjätkä

        Eikös se ollut tämä lakinainen joka oli sukupuolen vaihtaja. Alkaa jo kyllästyttää nuo Janne Liljan kootut selitykset. Kierrän kyllä kyseisen puljun kaukaa. Aah nyt mä kässään tuo leidiboy on vapaasti suomennettuna sukupuolenvaihtaja.


    • naishenkilöenenäämeneJL

      Tuo nimerkki: asiakaspaikalla, ei ole voinut olla läsnä kun kataiju neuvotteli laturin vaihdon hinnasta. Minä olen se naishenkilö joka oli kyseisenä aikana paikalla. Ketään muita asiakkaita ei ollut, olin ainoa asiakas. En ole seurannut keskustelua, mutta mieheni on. Hän kertoi tuosta "asiakaspaikalla" kirjoituksesta ja kysyi minulta mitä siellä tapahtui. Kirjoitus on täysin virheellinen, eikä hän ole voinut olla paikalla. Kataiju oli ihan rauhallinen, tilanne meni ihan päinvastoin, omistaja siinä oli kiihdyksissä ja hänen naamansa punoitti. Omistaja ei suostunut neuvottelemaan hyvitystä laskun suuruudesta, kataiju yritti moneen kertaan neuvotella, sovittelu ei onnistunut ja syyllinen siihen oli omistaja. Sekin on varma asia, että liikkeen edustaja oli omistaja, hänet haettiin takahuoneesta erikseen tätä asiaa varten. Kataiju kertoi autojerryn tarjoukset ja painotti Wetterin 78 € hintaa. Omistaja ei kuunnellut häntä, hän raivosi ja sanoi, että heidän hintojaan ei voi verrata nyrkkipajojen hintoihin. En ole aikaisemmin kommentoinut asiaa, mutta nyt haluan oikaista tuon "asiakaspaikalla" kirjoittajan vääristelyn kun mieheni kertoi siitä.

      • JL_on-oleva_sutki

        Todella alokasmainen yritys JL-korjaamolta yrittää vääristellä nimimerkillä "asiakaspaikalla". Kävi käry, Paikalla ollut nainen oikaisi vääristelyt ja kertoi totuuden. Taitaa Janne Liljalla kynät lennellä, tulee iso sotku jos musteet leviävät pitkin lattioita.


    • unikeko--

      Kun rupesin lukemaan tätä ketjua, ei minun ole tarvinnut lukea juorulehtiä ollenkaan. Tämä satusetien ja-tätien kommentit päihittää juorulehdet mennen tullen. Ennen nukkumaanmenoa saa täältä hyvät naurut aikaiseksi. Kyllä nukuttaa hyvin sen jälkeen. Lisää satuja vaan. Älkää missään tapauksessa lopettako kirjoittelua.

      • xykzzj

        Tuo lakinainen on paras, hän on sekä täti, että setä.


      • zzzzkui
        xykzzj kirjoitti:

        Tuo lakinainen on paras, hän on sekä täti, että setä.

        Ehdottomasti lakitäti on paras satusetä, jokohan hän palannut Thaimaasta tavarankiristysmatkaltaan.


      • Yyyyru
        zzzzkui kirjoitti:

        Ehdottomasti lakitäti on paras satusetä, jokohan hän palannut Thaimaasta tavarankiristysmatkaltaan.

        Muuten hyvä oivallus, mutta meni väärin päin asentajasetä on paras lakitäti. Eiköhän hän ole jo palannut thailandiasta takaisin remonttihommiin.


    • unikeko--

      Kaipaisin tähän ketjuun vielä kataijun nuoruudenaikaisia kertomuksia ja rakkauselämästä hän ei ole kertonut mitään. Lähes kaikki muu on kyllä selvitetty. Myöskin lakinaisen matkakertomus olisi mielenkiintoista luettavaa. Näitä odottelen.

      • zzzzkui

        Lakiasentajan (lakinaisen) matkakertomukset on näissä kommentoijissa. Niistä selviää myöskin tuo, kun hän on nuorena poikasena ollut moottoriasentajan kurssilla ja on nyt lakinainen. Samoin nuo Thaimaalla paikkojen kiristykset kirurgilla.


    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1485
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1275
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      12
      1097
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1073
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe