pahoinpitely

hiski94

Mitäköhän tuomiota on tulossa. Sain vaimoni kiinni vieraan ukon kanssa kähmäämisestä jota löin rengasraudalla naamaan, poskiluut poikki. Vaimoa vedin samaisella avaimella naamariin ja leukaluu poikki plus 7 hammasta poikki. Lisäksi lähdin ajamaan ja minut pysäytettiin ja poliisin toimesta ja mittariin heilahti 2.8 promillea. Eikä tässä vielä kaikki vaan poliisi provosoi minua ja pistin hanttiin kunnolla joten ainakin puhuivat että tulee vielä poliisin vastustaminen.

Olen muutoin ihan kunnon kansalainen eikä yleensä ole tullut virkavallan kanssa ongelmia. Selviääköhän millaisilla sakoilla ja kauan on kortti poissa? Oikeudesta ei ainakaan vielä ole tullut mitään kirjettä, joten toivottavasti asia on unohtunut, kuulusteluissa kävin em. asioista ja otettiin sormenjäljet (miksi?) ja muut.

51

3193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiski94

      Lisäys: siis kuulusteluissa oli nimikkeenä 2 x törkeä pahoinpitely, törkeä rattijuopus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen x 2. Pääseekö helpomalla jos on ollut vain normaali työntekijä toimistorotta aikaisemmin, minulla ei ole mitään muuta kuin joku ylinopeussakko aikaisemmin?

      • hiski94

        saako työnantaja tietää näistä töpeksimistä? Jos sakoilla selviän niin ei pitäisi näkyä ainakaan rikosrekisterissa. Meillä tehdään suppea rikosselvitys kerran 2 vuodessa, joten tältä osin asia on vissiin kunnossa?


      • 6-12
        hiski94 kirjoitti:

        saako työnantaja tietää näistä töpeksimistä? Jos sakoilla selviän niin ei pitäisi näkyä ainakaan rikosrekisterissa. Meillä tehdään suppea rikosselvitys kerran 2 vuodessa, joten tältä osin asia on vissiin kunnossa?

        "Tältä osin asia vissiin kunnossa?" Et voi olla tosissasi? Siltä osin asia on kunnossa, että et tule saamaan ainuttakaan päiväsakkoa teoistasi, sillä päiväsakkoja ei koskaan tuomita ehdottoman vankeusrangaistuksen kanssa samaan aikaan.

        Teot tullaan käsittelemään yhtenä rikoskokonaisutena, mistä vakavin tekomuoto otetaan pohjille ja se on jompi kumpi törkeistä pahoinpitelyistä. Lopuista saat "alennusta", mutta kyllä toi haisee kokonaisuutena 2,5-3,5 vuoden tuomiolta.


      • 1-11
        6-12 kirjoitti:

        "Tältä osin asia vissiin kunnossa?" Et voi olla tosissasi? Siltä osin asia on kunnossa, että et tule saamaan ainuttakaan päiväsakkoa teoistasi, sillä päiväsakkoja ei koskaan tuomita ehdottoman vankeusrangaistuksen kanssa samaan aikaan.

        Teot tullaan käsittelemään yhtenä rikoskokonaisutena, mistä vakavin tekomuoto otetaan pohjille ja se on jompi kumpi törkeistä pahoinpitelyistä. Lopuista saat "alennusta", mutta kyllä toi haisee kokonaisuutena 2,5-3,5 vuoden tuomiolta.

        Sakkoja ei tule, mutta maksettavaa tulee sitäkin enemmän. Kahdelle ihmiselle korvaukset kivusta ja särystä ja tilapäisestä haitasta, ellei jopa pysyvästä. Ansionmenetyskulut molemmille, jos olivat työssäkäyviä. Ei tuollaisen tällin jälkeen todellakaan heti palata takaisin työpaikalle.

        Molempien sairaala- ja hammaslääkärikulut. Poliiseillekin voi joutua maksamaan todistelukulut ja tiedä sitten mitä väkivaltainen vastustaminen piti sisällään ehkä muutakin.

        Aika merkillistä kuvitella, että asia olisi unohtunut. Onhan siinä jo kaksi asianomaistakin, joilla on intressi saada oikeudenkäynti tehdyksi. Sitä harvemmin unohtaa, jos on rengasraudasta tullut päin näköä.


      • Anonyymi

        Kyllä väkivalta yleistyy ja yllätys yllätys syytetyn penkillä yleensä musta mies. Kohta tietysti valittavat rasismista kun eivät saa hakata rauhassa. Voi vittu noita mustia paskoja inho kasvaa päivä päivältä enemmän. Miks mustat pirut rakastaa väkivaltaa. Saisivat itse turpiin niin että turbohuulet venyyyyyyyy.


    • 7474urjf

      Trolli haisee, mutta vastataan silti ajankuluksi.

      Pelkästään törkypahoinpitelyt yksin tuovat varmasti vankeutta kun ei rangaistusasteikossa ole sakkoa lainkaan. Rikosrekisterimerkintä on siis varma.

      "Poliisi provosoi"...
      Just. Kirjoituksestasi päätellen tuskin paljoa provokaatiota tarvitsit. Jos kerran jo löit kahdelta ihmiseltä taulun hajalle rengasraudalla, ja ajelit niin tukevassa simassa, että se kielii varsin ammattimaisesta keiton vetämisestä, niin ei tuo selittelysi siitä, että vastustit poliisia vain koska provosoivat, oikein enää toimi.

      • 7474urjf

        Ja ei. Ei se ole unohtunut. Kaikki nuo ovat yleisen syytteen alaisia rikoksia, joten kyllä se sieltä aikanaan tulee. Ole kärsivällinen.


      • 88999878888

        Jos poliisi yrittävät ottaa sinua kiinni niin kyllä jokainen saa puolustaa itseään sillä ei poliisin kiinniottovaltuudet ole sen suurempia kun tavallisella kansalaisella vaikka poliisit itse luulevat, että heillä on jotain oikeuksia.


    • jurristi

      Jos selviät alle kahden vuoden linnatuomiolla niin ihme.

      Törkestä pahoinpitelystä tuomitaan vankeutta 1-10 vuotta. Nyt niitä on kaksi.
      Törkeästä rattijuopumuksesta tuomitaan vähintää 60 päiväsakkoa - 2 v. vankeutta.
      Virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta tuomitaan vankeutta 4 kk - 4 vuotta.

      Pahoinpitelyistä saat maksettavaksi mittavat korvaukset. Saat rikosrekisterin, joten teot menevät suppeassa turvallisuusselvityksessä työnantajasi tietoon.
      Ajokortti lähtee 6-7 kuukaudeksi.
      Joudut poliisin rekistereihin, koska poliisi rekisteröi rikoksesta epäillyt, tiedot niistä poistuvat eri aikoina rekisteristä ja tuomiosta riippuen, mutta tuntomerkkirekisterissä ne säilyvät koko elinaikasi.

    • dna-myös

      Niin ja joudut myös DNA rekisteriin eli sormenjäljet ja DNA rekisteri josta ei muuten lähde ikinä pois jos tuomitaan. Poliisin rekistereissä lopun ikää ja kaikki aseluvat voit unostaa et tule ikinä saamaan ja jos sattui olemaan ne meni jo.

    • gummers

      Jos kirjoittamasi on oikeasti totta, tarvitset asianajajan. Pelkästään 2,8 promillen ratista tuomitaan jopa ensikertalaiselle lähtökohtaisesti ehdotonta vankeutta ja se on luettelemistasi rikoksista vähäisin.

      Ainut mahdollisuus välttää vankila on yrittää saada törkeät pahoinpitelyt normimuotoisiksi pahoinpitelyiksi, jolloin voit hyvällä tuurilla saada 1,6-2 vuotta ehdollista ja yhdyskuntapalvelua max 90 tuntia oheisseuraamuksena. Jos tuomio on yli kaksi vuotta vankeutta, sitä ei voida tuomita ehdollisena vaan linnareissu on väistämätön.

      Jos syytteet menevät läpi noilla tekomuodoilla, kannattaa varautua noin kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen, josta ensikertalaisena istut puolet. Työnantajasi saa varmasti tietää rikoksista joka tapauksessa, kun kerran suppea turvallisuusselvitys tehdään, mutta se on huolistasi vähäisin.

      • gummers

        Sanottakoon vielä, että sulla kävi tuuri, ettei poliisi vaatinut heti vangittavaksi. Siihen olisi olleet kaikki edellytykset olemassa.


      • Kerro toki mistä lähtien on ollut mahdollsita tuomita ehdollsita vankeutta SEKÄ yhdyskuntapalvelua samalla kertaa :D


      • Bemarikuski


      • 5htrfgdx

        Jaha, bussissa on löytänyt netin syövereistä itselleen seuraavan sopivan kuvan. Kuka se mahtaa olla tällä kertaa?
        Ja oikeudellisen tiedon olemattoman osaamisen osoittaminen senkun jatkuu.


    • anarkistijanne

      no eihän kytillä mitään oikeuksia ole.
      poliisivaltio suomi kuvittelee olevansa maailman omistaja muttei se sitä ole

      • tyhmyystiivistyi

        Nimimerkki gummers ei ilmeisesti tiedä, miten tyhmää sakkia palstalla on, kun ei typeryksille kertonut, että poliisilla on oikeus vaatia vangiksi, mutta oikeus päättää.


    • reiskawirtanen

      Törkeissä pahoinpitelyissä yksittäisrikoksena noin 55% tuomitaan ehdottomaan vankeuteen ja noin 45% ehdolliseen. Nyt sulla on niitä kaksi kappaletta, törkeä ratti ja 2x virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Pelkästään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta yksittäisrikoksena noin 30% tuomitaan ehdottomina vankeusrangaistuksina.

      Vankilareissu on tulossa. Pahoinpitelytapauksissa voi kestää yli vuosikin ennen kuin asia käsitellään käräjillä.

    • hiski94

      No ei kai ne nyt voi minua vankilaan vaatia kun en ole ollut ennenkään? Lisäksi poliisi ei kertonut sovitteluista mitään vaikka sellaiseenkin on mahdollisuus mitä googlasin netistä?

      Tarkoitus olisi sopia ja että oma työpaikka säilyisi ja selviäisi sopimalla. Pelottaa tuollaiset 3 vuoden vankilauhkaukset. Kai ne nyt olisi ottanut minut heti kiinni jos vankilaan oikeasti laittasivat? Lisäksi oikeudesta ei ole kuulunut yhtään mitään kuulustelun jälkeen.

      • qwqwqq

        Jos uhrit ovat jo ilmoittaneet poliisille, etteivät he suostu sovitteluun, niin mitäpä sitä turhaan.
        Haastemies kyllä kättelee sinua ennen kuin vuosi on tapahtumasta kulunut. Pitäisi kysyä poliisilta, miksi he eivät vaatineet sinua vangiksi, mutta ainakin pari syytä on, ei ole rikollisen toiminnan jatkamisvaaraa ja esitutkinnan kesto.


      • 7474urjf

        Puhutko nyt vangitsemisesta tutkinnan ajaksi, vai vankeustuomiosta? No ei sen väliä, kumpi tahansa on mahdollinen, vaikka kuinka olisit "ensikertalainen".

        Kuten qwqwqq jo kertoi, sinua ei ole vangittu, koska vangitsemiselle on oltava jokin peruste. Tällaisia ovat mm. rikoksen jatkamisen vaara, pakenemisen vaara, tutkinnan vaikeuttamisen vaara ja niin edelleen. Sinun tapauksessasi noita ei ole katsottu olleen.

        Sen sijaan ehdottomaan vankeusrangaistukseen se ei liity mitenkään. Laissa itse asiassa määritellään kuinka pitkä vankeusrangaistus ylipäätään voidaan vielä tuomita ehdollisena. Sinun tapauksessasi todennäköisesti mennään yli niin että raikaa.

        Vastaapa vielä noin moraaliselta kannalta. Olet siis aiheuttanut kahdelle ihmiselle mahdollisesti elinikäiset, tai ainakin pitkähoitoiset vammat, vaarantanut muita ihmisiä ajelemalla törkeästi humalassa, ja vielä paininut poliisin kanssa, kun tuli aika ruveta asiaa selvittelemään. Olisiko omasta mielestäsi pelkän varoituksen paikka, vai kenties jonkun ihan oikean rangaistuksen? Entä jos olisit vaikka toinen näistä uhreista, olisitko tyytyväinen, jos tekijä selviäisi sakoilla ja "sormen heristyksellä"?


      • gummers

        Et ole kertonut, että koska asia tapahtui. Vaikea sen perusteella ottaa kantaa miksei oikeudesta vielä ole kuulunut mitään, mikä omasta mielestäsi on pitkä aika?

        Pahoinpitelytapauksissa käräjiä voi joutua odottamaan jopa 1-2 vuotta, et välttämättä kuule siitä mitään vielä pitkään aikaan, jos tapauksesta on mennyt vasta pari kuukautta. Yksi asia saattaa nopeuttaa asian käsittelyä, nimittäin 2,8 promillen ratista tullut ajokielto. Poliisi määrää väliaikaisen ajokiellon kyllä heti, mutta käräjäoikeus päättää sen, koska se loppuu, eli mikä on ajokiellon koko kesto.

        Normaalisti törkeästä ratista noinkin korkeilla promilleilla ensikertalaiselle tulee arviolta 6-12kk ajokielto. Eli jos oikeus haluaa yrittää saada koko jutun käsiteltyä ennen ajokiellon päättymistä, se saattaa tuurilla hieman nopeuttaa. Joka tapauksessa vaikka törkeä rattijuopumus sinänsä onkin vakava rikos, nuo neljä muuta rikosnimikettä ovat vielä vakavampia, joten niillä on suurin painoarvo.

        Mitä tulee sovitteluun, jos asianomaiset sovitteluun ylipäätään suostuvat, voitte etukäteen sovitella korvauksia. Kaikki tekemäsi rikokset, myös ne törkeät pahoinpitelyt, ovat virallisen syytteen alaisia rikoksia. Vaikka sovittelisitte asian asianomaisten kanssa sovittelutoimistossa ja vaikka he eivät vaatisi korvauksia tai edes rangaistusta, syyttäjä tulee vaatimaan rangaistusta käytännössä satavarmasti myös törkeistä pahoinpitelyistä.

        On aivan täysin sataprosenttisen varmaa, että vankeustuomio lankeaa. Siihen olisi riittänyt pelkkä 2,8 promillen rattijuopumus. Sinulla on pienen pieni mahdollisuus päästä ehkä ehdollisella vankeustuomiolla ja oheissakoilla, tai todennäköisimmin ehdollinen vankeus yhdyskuntapalvelu, jos saat a) soviteltua asian asianomaisten kanssa ja b) hoidat itsellesi hyvän juristin, joka yrittää puhua törkeät pahoinpitelyt perusmuotoisiksi pahoinpitelyiksi.

        Varaudu kuitenkin siihen, että kun haaste putoaa postiluukusta, siellä on syyttäjän vaatimus huomattavan pitkästä vankilatuomiosta ja ehdottomana.


      • gammalpha

        Sinun kannattaisi hahmottaa tulevaa rangaistusta vanhan ns. kolmasosasäännön pohjilta. Vaikka kyseistä sääntöä ei enää rikoslaissa olekaan, yhteistä vankeusrangaistusta määrättäessä nykyisinkin käytetään lähelle samankaltaista ajattelutapaa. Kolmasosasääntö tuli siitä, että pohjille otetaan ankarin rangaistus ja lopuista lisätään yksi kolmasosa kustakin päälle. Näin kaavamaisesti sitä ei enää lasketa, mutta lopputulokset ovat usein lähellä vanhaa ajattelutapaa.

        Eli jos oletetaan, että saisit lievimmän mahdollisen mukaan rangaistukset ja että rikosnimikkeet eivät muuttuisi, tulisi:

        1) törkeä pahoinpitely = 1v
        2) törkeä pahoinpitely = 1v/3=4kk
        3) virkamiehen väkivaltainen vastustaminen = 4kk/3=1.33kk
        4) virkamiehen väkivaltainen vastustaminen = 4kk/3=1.33kk
        5) törkeä rattijuopumus 2,8 promillea = 3kk/3=1kk
        (törkeä rattijuopumus 2,8 promillea ensikertalaiselle on n. 3kk, siitä viimeisin luku)

        Lasketaan yhteen ja tekee yhteensä 19kk ja 3vk. Jos tuomio ylittää 24kk, sitä ei voida tuomita enää ehdollisena vaan tulee aina ehdoton. Vaikka tuomio jäisi alle 24kk, se voidaan tuomita myös ehdottomana, mutta ehdollista ja ehdotonta yhdyskuntapalvelumuodossa käytetään usein ensikertalaisille, silloin kun mahdollista. Nykyisin tosin on myös valvontarangaistus, mutta se ei sovellu sinun tapaukseesi, sillä siinä maksimituomio on 6kk ja nyt mennään yli. Yhdyskuntapalvelua voidaan silti tuomita yli 1v ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella.

        Huomaat, että vaikka lasketaan aivan minimeillä, kaikista rikoksista minimi mahdollinen tuomio, mennään jo silti lähelle 2v vankeutta. Jos oikeus katsoo edes toisen törkeän pahoinpitelyn vaikka 1v 6kk arvoiseksi teoksi ja loput minimeillä, menee yli 25kk -> tuomio ehdoton. Kuten sanottua, tänä päivänä rikoslaki ei ole näin kaavamainen, mutta hyvän näppituntuman saa vanhallakin kaavalla ainakin minimeitä haettaessa.

        Gummers mainitsi tuossa, että sinun kannattaisi yrittää asianajajan avulla saada törkeät pahoinpitelyt perusmuotoisiksi. Totta, jos se onnistuu, niin minimituomiot putoavat oleellisesti kahdessa ensimmäisessä. Teon kuvauksesi perusteella tosin helpommin sanottu kuin tehty, mutta ei mahdotonta.


      • betafolio
        gammalpha kirjoitti:

        Sinun kannattaisi hahmottaa tulevaa rangaistusta vanhan ns. kolmasosasäännön pohjilta. Vaikka kyseistä sääntöä ei enää rikoslaissa olekaan, yhteistä vankeusrangaistusta määrättäessä nykyisinkin käytetään lähelle samankaltaista ajattelutapaa. Kolmasosasääntö tuli siitä, että pohjille otetaan ankarin rangaistus ja lopuista lisätään yksi kolmasosa kustakin päälle. Näin kaavamaisesti sitä ei enää lasketa, mutta lopputulokset ovat usein lähellä vanhaa ajattelutapaa.

        Eli jos oletetaan, että saisit lievimmän mahdollisen mukaan rangaistukset ja että rikosnimikkeet eivät muuttuisi, tulisi:

        1) törkeä pahoinpitely = 1v
        2) törkeä pahoinpitely = 1v/3=4kk
        3) virkamiehen väkivaltainen vastustaminen = 4kk/3=1.33kk
        4) virkamiehen väkivaltainen vastustaminen = 4kk/3=1.33kk
        5) törkeä rattijuopumus 2,8 promillea = 3kk/3=1kk
        (törkeä rattijuopumus 2,8 promillea ensikertalaiselle on n. 3kk, siitä viimeisin luku)

        Lasketaan yhteen ja tekee yhteensä 19kk ja 3vk. Jos tuomio ylittää 24kk, sitä ei voida tuomita enää ehdollisena vaan tulee aina ehdoton. Vaikka tuomio jäisi alle 24kk, se voidaan tuomita myös ehdottomana, mutta ehdollista ja ehdotonta yhdyskuntapalvelumuodossa käytetään usein ensikertalaisille, silloin kun mahdollista. Nykyisin tosin on myös valvontarangaistus, mutta se ei sovellu sinun tapaukseesi, sillä siinä maksimituomio on 6kk ja nyt mennään yli. Yhdyskuntapalvelua voidaan silti tuomita yli 1v ehdollisen vankeusrangaistuksen ohella.

        Huomaat, että vaikka lasketaan aivan minimeillä, kaikista rikoksista minimi mahdollinen tuomio, mennään jo silti lähelle 2v vankeutta. Jos oikeus katsoo edes toisen törkeän pahoinpitelyn vaikka 1v 6kk arvoiseksi teoksi ja loput minimeillä, menee yli 25kk -> tuomio ehdoton. Kuten sanottua, tänä päivänä rikoslaki ei ole näin kaavamainen, mutta hyvän näppituntuman saa vanhallakin kaavalla ainakin minimeitä haettaessa.

        Gummers mainitsi tuossa, että sinun kannattaisi yrittää asianajajan avulla saada törkeät pahoinpitelyt perusmuotoisiksi. Totta, jos se onnistuu, niin minimituomiot putoavat oleellisesti kahdessa ensimmäisessä. Teon kuvauksesi perusteella tosin helpommin sanottu kuin tehty, mutta ei mahdotonta.

        Hyvä vastaus. Vaikka nuo törkeät pahoinpitelyt nimikkeinä muuttuisivatkin perusmuotoisiksi pahoinpitelyiksi, teon kuvauksen perusteella ei niistä minimiä (eli sakkorangaistusta tuomita).

        Pahoinpitely rikosnimikkeenä pysyy edelleen virallisen syytteen alaisena rikoksena, vain lievä pahoinpitely on asianomistajarikos. Pahoinpitelyssä skaala on sakoista kahteen vuoteen vankeutta, eli se overläppää törkeän tekomuodon kanssa 1v-2v mittaisen vankeusrangaistuksen osalta. Törkeässä tekomuodossa maksimi on 10v.

        Jos tekomuoto muuttuisikin perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi, syyttäjä vaatii varmasti silti molemmista tuntuvaa vankeusrangaistusta. Toki se varmasti siinä tilanteessa putoaisi alemmas ja ehdollinen vankeusrangaistus tulisi todennäköisemmäksi.

        Samoin asianajajaa pitäisi käyttää virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen osalta yrittää pudottaa ko. rikosnimikkeitä virkamiehen vastustamiseksi, eli astetta alemmas.

        Syyttäjä toki vaatii rangaistusta kovimman mukaan, se on hänen tehtävänsä. Oikeus taas karsastaa maksimirangaistuksia, koska aina pitää voida varautua siihen, että joku syyllistyy samaan rikokseen törkeämmin. Samoin oikeus karsastaa jossain määrin myös minimeitä, koska joku voi aina syyllistyä lievemmin samaan rikokseen ja liikkumavaraa pitää olla molempiin suuntiin. Käytännössä oikeus yleensä käyttää rangaistuksen ensimmäistä kolmannesta.

        Näin ollen käytännön rangaistus noista teoista voisi olla esimerkiksi 1.6v ja 1.4v törkeistä pahoinpitelyistä, 6kk ja 5kk virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja se 3kk 2,8 promillen ratista. Ainoastaan viimeisin on lähes varma suuruusluokaltaan, koska rattijuopumukset ovat tyyppirikoksia ja helposti kategorisoitavissa. Silloin kuukausissa rangaistuksen pituudeksi tulisi noin:

        18 (16 6 5 3)/3=28 = 2v 3kk vankeutta. Joka tapauksessa meni miten meni, ehdoton vankeusrangaistus on melko todennäköistä, jos rikosnimikkeitä ei saada alemmas.


      • 18-15
        betafolio kirjoitti:

        Hyvä vastaus. Vaikka nuo törkeät pahoinpitelyt nimikkeinä muuttuisivatkin perusmuotoisiksi pahoinpitelyiksi, teon kuvauksen perusteella ei niistä minimiä (eli sakkorangaistusta tuomita).

        Pahoinpitely rikosnimikkeenä pysyy edelleen virallisen syytteen alaisena rikoksena, vain lievä pahoinpitely on asianomistajarikos. Pahoinpitelyssä skaala on sakoista kahteen vuoteen vankeutta, eli se overläppää törkeän tekomuodon kanssa 1v-2v mittaisen vankeusrangaistuksen osalta. Törkeässä tekomuodossa maksimi on 10v.

        Jos tekomuoto muuttuisikin perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi, syyttäjä vaatii varmasti silti molemmista tuntuvaa vankeusrangaistusta. Toki se varmasti siinä tilanteessa putoaisi alemmas ja ehdollinen vankeusrangaistus tulisi todennäköisemmäksi.

        Samoin asianajajaa pitäisi käyttää virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen osalta yrittää pudottaa ko. rikosnimikkeitä virkamiehen vastustamiseksi, eli astetta alemmas.

        Syyttäjä toki vaatii rangaistusta kovimman mukaan, se on hänen tehtävänsä. Oikeus taas karsastaa maksimirangaistuksia, koska aina pitää voida varautua siihen, että joku syyllistyy samaan rikokseen törkeämmin. Samoin oikeus karsastaa jossain määrin myös minimeitä, koska joku voi aina syyllistyä lievemmin samaan rikokseen ja liikkumavaraa pitää olla molempiin suuntiin. Käytännössä oikeus yleensä käyttää rangaistuksen ensimmäistä kolmannesta.

        Näin ollen käytännön rangaistus noista teoista voisi olla esimerkiksi 1.6v ja 1.4v törkeistä pahoinpitelyistä, 6kk ja 5kk virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja se 3kk 2,8 promillen ratista. Ainoastaan viimeisin on lähes varma suuruusluokaltaan, koska rattijuopumukset ovat tyyppirikoksia ja helposti kategorisoitavissa. Silloin kuukausissa rangaistuksen pituudeksi tulisi noin:

        18 (16 6 5 3)/3=28 = 2v 3kk vankeutta. Joka tapauksessa meni miten meni, ehdoton vankeusrangaistus on melko todennäköistä, jos rikosnimikkeitä ei saada alemmas.

        gummers, gammalpha ja betafolio puhuvat kaikki selvästi asianajajan näkökulmasta. Älkää unohtako, että yhtä hyvin syyttäjä voi hakea astetta kovempaa rangaistusta, jopa tapon yrityksestä. On siis lyöty aseetonta miestä ja aseetonta naista rengasraudalla kasvoihin aiheuttaen merkittävää vahinkoa.

        Vaikka rikosnimike pysyisi samana, törkeän pahoinpitelyn asteikko antaa tilaa myös tapon yritykselle, mistä normimuotoinen rangaistus on kolme ja puoli vuotta vankeutta, kappaleelta. Jos sen sovittaa tuohon teidän "yhdestä täydet ja lopuista kolmannes" niin ruvetaan puhumaan kaikkinensa jo yli 4,5 vuoden tuomiosta.


      • betafolio
        18-15 kirjoitti:

        gummers, gammalpha ja betafolio puhuvat kaikki selvästi asianajajan näkökulmasta. Älkää unohtako, että yhtä hyvin syyttäjä voi hakea astetta kovempaa rangaistusta, jopa tapon yrityksestä. On siis lyöty aseetonta miestä ja aseetonta naista rengasraudalla kasvoihin aiheuttaen merkittävää vahinkoa.

        Vaikka rikosnimike pysyisi samana, törkeän pahoinpitelyn asteikko antaa tilaa myös tapon yritykselle, mistä normimuotoinen rangaistus on kolme ja puoli vuotta vankeutta, kappaleelta. Jos sen sovittaa tuohon teidän "yhdestä täydet ja lopuista kolmannes" niin ruvetaan puhumaan kaikkinensa jo yli 4,5 vuoden tuomiosta.

        Totta. Syyttäjä on taatusti vastaajaa vastassa, väistämättä. Minä olen taas valinnut ammatikseni toisen puolen, puolustamisen. Asianajajaa ei aina ole mukana tapauksissa. Jos ei ole toisen puolen näkemystä (puolustus) esitetty kaikilta osin kattavasti, syyttäjä on vahvoilla. Asiat eivät juuri koskaan ole niin mustavalkoisia, kun lopulta oikeuteen mennään.


      • gummers

        Minä taas en ole syyttäjä, enkä asianajaja vaan realisti.


    • Zakke-

      No, onko mitään selvinnyt?

      • hiski94

        Kyllä. Jouduin hakemaan haasteen käräjäoikeudesta. Ensiksi ajattelin etten hae sitä ollenkaan mutta uhkasivat etsintäkuulutuksella niin oli pakko. Mietin miten tässä nyt edetä. Uhkaavat vankilalla.

        Työpaikalla kukaan ei ole ihmetellyt miksi olen ollut julkisilla liikenteessä, joten siellä ei tiedetä mitään ja hyvä niin koska joutuisin häpeämään silmäni päästä jos tietäisivät että ajoin kännissä.


      • hiski94

        Ja tekomuodot säilyivät samoina. En kyllä ymmärrä miksi poliisi vaatii 2 x virkamiehen väkivaltainen vastustaminen koska he itse alkoivat huutamaan ja yrittivät käydä kimppuuni jota sitten itse puolustauduin.


      • entuhri

        Joudut maksamaan kymmeniä tuhansia sairaus jne kuluja. Mistä raavit rahat


    • hiski94

      Oikeudekäyntipäivä oli määrätty siinä haasteessa, mutta se on reippaasti ensi kevään puolella. Olen täysin rikki tämän tapauksen johdosta ja vaimon sukulaistenkin puolelta ovat laittaneet välit poikki. Onneksi pääsen viettämään joulua vanhempieni luokse ja yritän vielä sopia asian oikeuden kanssa jos heille sopisi vaikka yhdyskuntapalvelua ja sakkoja ettei menisi työpaikkakin alta. Mutta en minä nyt yksin ollut syyllinen tähän.

      Vankilaan en mene. Lähden vaikka Panamaan karkuun kunnes juttu menee vanhaksi.

      • Abqra

        Mikä on syyttäjän vaatimus rangaistuksesta, lukeeko haasteessa syyttäjän seuraamuskannanotossa kuinka pitkää vankeustuomiota hän hakee? Siitä pystyy päättelemään aika paljon mitä vaihtoehtoja on, vai onko niitä.

        Asianajaja kannattaa kyllä ottaa mukaan tuohon keissiin. Pakoilusta Panamaan tms. voi tulla pitkä reissu, nimittäin rangaistuksen vanheneminen kestää tuossa tapauksessa 30 vuotta. (Törkeästä pahoinpitelystä nimittäin maksimi on 10v vankeutta)


      • rbop

        Ei sen oikeuden kanssa pysty sopimaan mitään. Kun asiat on käsitelty, sieltä pamahtaa tuomio ulos. Se voi tulla kansliapäätöksenäkin myöhemmin.

        Noi sun rikosnimikkeet ovat sen verran rankkoja, et syyttäjä hakee varmaan yli kahden vuoden tuomiota, jolloin se on pakko suorittaa vankilassa. Jos haasteessa ei lue mitään syyttäjän pyynnöstä tehdä soveltuvuusselvitys ykp:ta varten, se viittaa vahvasti siihen, että linnatuomio on hakusessa.

        Sun kannattaa tehdä seuraavat asiat, ja ajoissa:

        - pyydä saada soveltuvuusselvitys ykp:hen. Tee se ennen käräjiä. Ota yhteyttä Riseen
        - yritä sovitella asianomistajien kanssa etukäteen. Voi olla etteivät suostu, mutta et häviä kysymällä
        - hommaa asianajaja. Valmistelkaa puolustus hyvin
        - varaudu viemään keissi hoviin. Se maksaa ylimääräistä, mutta pystyt valittamaan sinne tarvittaessa, nimittäin väistämättä sulle haetaan yli vuoden vankeusrangaistusta

        Sun on yritettävä saada vankeustuomio pudotettua alle kahteen vuoteen, tai muuten häkki heilahtaa varmasti. Jos tuomio on yli vuoden, mutta alle kaksi vuotta, voit päästä ehdollisella, jonka oheisseuraamukseksi voidaan määrätä joko päiväsakkoja tai yhdyskuntapalvelua.


      • rbop

        Tosta asianajajasta vielä, kun vastapuolella ovat asianomistajat todennäköisesti omien asianajajiensa kanssa, oma lakimies on väärä paikka säästää. Molemmat rikoksen uhrit tulevat todennäköisesti vaatimaan korvauksia

        - kaikki oikeudenkäyntikulut, omien asianajajien palkkioineen päivineen
        - korvauksia kivusta ja särystä sekä mahdollisesti kosmeettisesta haitasta ja kenties pysyvästä vammasta
        - sairaalakulut, mahd. ambulanssikulut, muut matkakulut, lääkekulut
        - korvaukset elatuksen ja ansionmenetyksistä

        Ansionmenetyksestä korvataan se osuus, mikä asianomistajalta on jäänyt saamatta kun otetaan huomioon sairasajan palkka ja sairaskassan/kansaneläkelaitoksen suoritukset.

        Jos sinulla ei ole hyvää asianajajaa mukana ja jos et etukäteen saa soviteltua korvauksia, olet kusisessa tilanteessa oikeussalissa, kun vastapuolen asianajajat alkavat luetella korvausvaateita.


      • tiedätkylä

        Oletko nyt tyytyväinen itseesi. Muista muuttaa tapasi


    • 214-240

      Trolli tai ei niin aivan uskomattoman typerän tempun olet tehnyt ja nyt iniset ja anelet ja säälit itseäsi..sua pitäsi laittaa huolella turpaan ja kovaa ja sitten rengas raudalla kitaan kahdesti, et sä muuten koe ja ymmärrä mitään ja duunis kun menee ja linnaan meet niin sun elämäs se oli siinä, sulta menee luotto tiedot ja kun et voi tehdä duunii niin millä makselet tekojes rahallisia seurauksia? entäs mahdollisia muita velkoja. esim.auto lainaa kämppä lainaa..niinpä..

      Ensin ajatellaan mitä tehdään ja sen jälkeen kun on ajateltu niin luovutaan typeristä ideosta.! ja kukaa ei akkaansa takaisin saa vaikka kuinka mesoo ja hakkaa. ja ainkaan sen jälkeen on koittanut tappaa kuten sinä saasta joka rengas raudalla ihmisiä olet lyönyt ..sä oot paskahousu pelkuri ja en toivo menestystä en edes onneakaan..sitä saat mitä oot tilannu ja ehkä tai luultavastikin saat tuta linnan jälkeen miltä tuntuu olla uhrina.

      Näin se kaiketikin vaan menee.. ja höpinät siitä että poliisi olis sua provosoinut kun ajelit kännissä vaarantaen useitten ihmisten hengen ja terveyden ja sitä ennen olet koittatnut tappaa kaksi ihmistä. jumalauta että oot idiootti. ihme kun ei jeparit laittanut sua pataan? senkin olisi voineet tehdä itse puolustuksena. kiitä onnees.

    • eikannata

      Menetät paljon. Työn ja tulevat työt. Maineen ja kunnian. Joudut vankilaan. Menetät rahat ja luottotiedot. Menetät auton ja asunnon. Ihmissuhteet. Kannattiko

    • ootkotrilli

      Mitäs omat vanhemmat tykkää

    • hiski94

      Joo kyllä se oikeudenkäyntipäivä on siinä haasteessa mutta en viitsi sitä tänne laittaa. On vielä reilusti aikaa ja uskon että saan asiat sovittua siihen mennessä.

      • ergegvr

        Asiat sovittua? Kyseiset rikokset ovat yleisen syytteen alaisia. Vaikka kuinka saisit asiat sovittua uhrien kanssa, niin oikeuteen olet menemässä.


      • risuläjä

        Törkeitä pahoinpitelyitä ei automaattisesti oteta sovitteluun. Itse asiassa yleensä ne eivät sinne mene. On joitakin poikkeuksia, kuten jos rikoksen tekijä on ollut nuori (alle 21v) tai jos rikos on alunperin mennyt eteenpäin perusmuotoisena pahoinpitelynä ja myöhemmin syyte olisi nostettu törkeästä.

        Niin tai näin, eipä siitä sovittelusta haittaakaan ole, jos kaikki sinne suostuvat menemään ja sovittelutoimisto ottaa asian käsittelyyn. Käytännössä kuitenkin mahdollinen hyöty jää siihen, että korvauksista voitte sopia etukäteen, mutta rangaistukseen se ei vaikuta lähtökohtaisesti.

        Kuten joku tuossa jo mainitsikin, perusmuotoinen pahoinpitely on virallisen syytteen alainen rikos, törkeästä nyt puhumattakaan. Syyttäjä joutuu nostamaan syytteen ja tulee vaatimaan rangaistusta riippumatta asianosaisten mielipiteistä.


      • 7jy6thgf

        Mitenkäs itse, jos sinua olisi lyöty naamaan rengasraudalla, sopisitko asiasta?
        Minä en sopisi mitään, vaan kaikki menisi käräjätuomarin kautta ja mahdollisimman suurilla vaatimuksilla. Niin sinäkin todennäköisesti tekisit.


      • tomipak

        Törkeitä pahoinpitelytapauksia ei tosiaan automaattisesti oteta sovitteluun, vaikka kaikki asianosaiset ilmaisisivatkin siihen halukkuutensa.

        Ensinnäkin soveltuvuusselvityspyynnön sovittelutoimistoon pitäisi saada rikosta tutkineen poliisiviranomaisen tai syyttäjän kautta. Edellyttäen, että kaikki sinne haluavat mennä ja että viranomainen puoltaa sovittelua. Sen jälkeen sovittelutoimisto tekee vielä oman arvionsa soveltuuko tapaus soviteltavaksi.

        Jos näin pitkälle pääsee, sovittelutoimisto tapaa rikoksen uhreja ensin vähintään kerran ennen vastaajan mukana oloa. Prosessi keskeytyy heti, jos joku osapuoli haluaa sen keskeyttää, tai jos sovintoa ei synny.

        Valtakunnallisen ohjeistuksen mukaan törkeissä rikoksissa sovittelusoveltuvuus on arvioitava erityisen huolellisesti.


      • SovittelunME

        Samassa rikosvyyhdissä on törkeä rattijuopumus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen kertaa kaksi. Näitä rikoksia on yleensä soviteltu vähän heikommalla menestyksellä.

        Jos saat koko homman soviteltua kättä päälle -meiningillä syyttäjää myöten, niin ota ihmeessä yhteyttä Guinnessin ennätysten kirjaan.


      • 20-13
        SovittelunME kirjoitti:

        Samassa rikosvyyhdissä on törkeä rattijuopumus ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen kertaa kaksi. Näitä rikoksia on yleensä soviteltu vähän heikommalla menestyksellä.

        Jos saat koko homman soviteltua kättä päälle -meiningillä syyttäjää myöten, niin ota ihmeessä yhteyttä Guinnessin ennätysten kirjaan.

        Älä nyt lannista kaveria. On noita sopivia sovittelutoimistoja parisen kymmentä ympäri maata. Helsingin Sörkässä on yksi, Riksussa on toinen, Turussa on kolmas ja Sukevalta löytyy jo neljäs. Niihin pääseminen ei edellytä edes rikoksen tekijän suostumusta.


      • Hiski94

        Terveisiä Phuketista ja vittu soon moro suomi paska finlandia. T. Hiski


      • Remely
        Hiski94 kirjoitti:

        Terveisiä Phuketista ja vittu soon moro suomi paska finlandia. T. Hiski

        Enjoy while it lasts. Koppi odottaa


      • no-huh-huh

        Toivotaan Hiskille jaksamisia, ei tule elämä olemaan helppoa.
        Tuomio kolahtaa, vaikka karkuun lähditkin, nyt pitää 30 vuotta kärvistellä, jos sinua ei siis löydetä Thaimaasta tai muualta.
        Nimimerkistä päätellen olet syntynyt 1994 ja rikostapaus sattui 2016 lopulla.
        2016 30 1=2047 voit palailla takaisin, ikää taitaa silloin olla jo n. 53 vuotta.

        Ehkä olisi ollut helpompi istua se vuosi pari mitä tästä käytännössä tulee.
        Elämä pakolaisena on todella hankalaa, kun ei ole terveydenhuoltoa eikä mitään.


      • Rahallapiäsee
        no-huh-huh kirjoitti:

        Toivotaan Hiskille jaksamisia, ei tule elämä olemaan helppoa.
        Tuomio kolahtaa, vaikka karkuun lähditkin, nyt pitää 30 vuotta kärvistellä, jos sinua ei siis löydetä Thaimaasta tai muualta.
        Nimimerkistä päätellen olet syntynyt 1994 ja rikostapaus sattui 2016 lopulla.
        2016 30 1=2047 voit palailla takaisin, ikää taitaa silloin olla jo n. 53 vuotta.

        Ehkä olisi ollut helpompi istua se vuosi pari mitä tästä käytännössä tulee.
        Elämä pakolaisena on todella hankalaa, kun ei ole terveydenhuoltoa eikä mitään.

        Jos fyffee riittää niin mikäs siinä. Pari miltsiä ylimääräistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe