"Osa korttelista muutetaan AL-korttelialueeksi."

hankolainenhangöbo

Kaupunginhallitus päätti viime kokouksessa hyväksyä Tahtaanniemen kaavaehdotuksen muistutuksien vastineet. Regatta Resortsin ehdotuksen mukaisesti "osa korttelista muutetaan AL-korttelialueeksi."

Asia löytyy kokouspöytäkirjan liitteenä.

EI, EI ja vielä kerran EI!!! AL ei ole Hangon eikä hankolaisten etu.

32

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinenhankolainen

      Mitä tuo sitten tarkoittaa käytännössä?

      • peittelyyritys

        Tarkoittaa, että hallitus ehdottaa, että hyväksytään Tehtaanniemelle rakennetut asuinkerrostalot, vaikka alueen käyttötarkoitus on tällä hetkellä toinen. Regatta Resorts on aloitteen tekijä.


    • Tyhymy

      Tarkoittaako tämä että rikos laillistetaan?

    • tenunenä

      kyllä sitä siinä yritetään,eikö tämä pidä vielä hyväksyä valtuustossa?? jos niin asia venytetään varpilla vaaliien yli

    • ALvsKL

      Voi muuten olla että AL tuo enemmän kiinteistöveroa kun KL pitkällä aikavälillä.

      • rahathankoon

        AL maksaa RR.lle 10 milj. Euro kokonneena maanarvona. Tämä täytyy valtuussa huomioida jos AL/KL juttu sinne koskaan tulee.


    • ajattelin

      Huomenlahja on kuin morsian aamulla, jonka salaisuus on murrettu, eikä sitä voi sen koomin enää uudelleen murtaa.

    • Muukalainenminäkin

      Mitä merkitystä tuolla kaavan muutoksella olisi...kysykää Suomalaisilta demareilta. Hangossa asuu paljon ihmisiä ympärivuoden vapaa-ajan asunnoissa. Satoja äänestää vaaleissa kaupungin talolla muukalaishankolaisina

    • EiDemari

      AL=voit siirtää kirjasi Hankoon, tulla Hankolaiseksi. Maksat silloin kuntaveron Hankoon, kiinteistövero sama kuin Hankolaisilla eli matalampi kuin vapaa-ajan asukin kiint.verotus!

      KL=käytännössä loma-asunto
      Maksat korkeampaa kiinteistöveroa lomaosakkeestasi, mutta et voi siirtää verokirjaasi eli muuttaa vakituiseksi asukkaaksi Hankoon!

      On ihan toinen juttu haluaako muuttaa korkeamman veroasteen Kuntaan, mutta sellainenkin klausuuli/ehto olisi mahdollista asettaa.

    • juridinenasia

      Rakentaa saa, mutta ei käyttää. Kaavassa puhutaan käyttötarkoituksesta. Tehtaanniemellä ei saa asua, sehän on liikerakennusten tontti. Sen sanoo jo lautamiesjärki.

      Pettyneet osakkeen ostajat voivat muuttaa kerrostalot Hangon Omena-hotelliksi. Voi olla, että tavismatkailija tulee pettymään, kun 500.000 euron huoneisto maksaa enemmän kuin sen satasen yö, mikä on taviksen budjetti.

      Käyttöastetta saa korkeammalle, kun toteuttaa samanlaista kampanjaa kuin hiihtokeskus Sappee: "Satasella Sappeeseen". Sillä saa mökin tai huoneiston ja hissiliput. "Huntilla Hankoon", joka sisältää luxus-sviitin Tehtaanniemen kerrostalossa ja SPA:n käytön vuorokaudeksi houkuttelee. Jo alkaa raha poikimaan ja Hangon talvimatkailu saa nousukiitoa.

      BUT asuinkerrostaloissa on ikkunat pimeinä. Kuinka monessa Merikadun kerrostalojen ikkunassa on valo tänä iltana? Kuinka monella Merikadun asunnon tai talon omistajalla on kirjat Hangossa? Yhden käden sormet riittää hyvin! Että joku muuttaisi Tehtaanniemelle ja Hanko saisi uusia veronmaksajia on tyhjää höpinää. Ei näillä veroäyreillä! Sinne voi muuttaa sellaisia jo hankolaisia, jotka ajattelivat hankkia paremman maiseman.

    • PieniNeuvo

      Käyttäisit oikeasti markkinointikykyjäsi mieluummin rakentavaan yhteistyöhön ja positiiviseen matkailunedistämiseen Hangossa!

      • seonfaktamyöspåsvenska

        Hesatrollit yrittää parastaan, mutta eivät päätä Hangon asioista.


    • HankolaisilleEiEtu

      Otetaan esimerkkinä Hankolainen joka haluaa muuttaa vakituisesta asunnostaan Tehtaanniemelle, ei voi nykytilanteessa laillisesti tehdä niin, koska nykyinen ja ehdotettu KL kaavamerkintä ei salli vakituista asumista!

      • JärkiKäteen

        Kirjoituksien perusteella, taidat olla "harrastelija juridiikan polulla" - ja yksinkertainen sallainen. Yritä nyt edes nähdä osa kokonaisuudesta, eikä täysjarrutus heti kun asiat etenevät.


    • Lakiakertokaamulle

      Miksi en saisi olla kesämökillä milloin haluan.
      Mikä laki vaatii että minulla pitää olla jokin kiinteä asunto.
      Kuten yllä sanottu Hangossa asuu tänään 140 kesämökillä asuvaa Hankolaista. koska heillä ei missään vaki asuntoa maksavat veronsa Hankoon ja äänestävät kaupungintalolla.

      Kysyn vielä kerran mihin sitä kaavamuutosta tarvitaan

    • Voillaleivottu

      On aivan sama mikä kaavamerkintä on Tehtaanniemellä, eli saa asua, joka koko- tai loma-aikaisesti. Kiinteistövero määräytyy lomarakentamisen mukaan, Han-gossa se on 1,30!
      Minkään lain varjolla ei kuitenkaan voi vaatia purkamaan, kun rakennuslupa on ajat sitten myönnetty. Uudistettu MRL tulee olemaan myös suosiollisempi.

    • Kysyverottajalra

      Kiinteistövero määräytyy asukkaiden kotipaikan mukaan. Hangossa monta kerrostaloa joissa verottaja muuttanut kiinteistöveron vapaaajan puolelle kun 51% talon asukkaista vapaaaikalaisia

    • Verottajax

      Tarkoitit varmaan 51% osakkeista muun kuntalaisten hallussa. Juuri näin se on.

      Jos Itäsataman kerrostalojen osakkeista on 51% hankoaisten tai ns muukalaishankolaisten, joilla ei muuta asunoa, hallussa tulee talosta kiinteistöveron osalta normaali asuintalo.

      Voit tarkistaa veroneuvonnasta

    • oksennusmuuten

      Rakennuslupaa ei ole myönnetty asuntorakentamiselle.

      Ihan hyvä, jos AL ei toteudu.

    • Totuuspitääopöis

      En kehtaa sanoa mutta ala ok...tamaan. Näin on suomen laittehty. Eikä Kolin uusi puoliue sinua pelasta

    • Toivossaonhyvä

      Jos muutetaan AL ksi niin voivat sitten vaatia kaikenlaisia erioikeuksia melun ja ympäristön suhteen. Eli voivat vaatia vielä suurempaa hiljaisuutta ym, pahimmassa tapauksessa alue nuukahtaa lisää. Mikä muuten on spa n tilanne nyt pääseekö sinne lainkaan kesällä?

      Hyvä puhallus. Saivat ilmaiseksi hienon tontin jonka muuttivat asuinalueeksi hyvävelijärjestönsä avulla. Ja yksityiskylpylän vielä. Miten ihmeessä tuo onnistui Hangossa? Ihmettelen...ihmettelen todella.

    • Mörököllikk

      Hiljaisuus määritellään siinä kaavassa jota nyt touhutaan...eli koskee rantoja ei spa aluetta

      • PariVuottaJoSamaTralli

        Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille kaavoittajille, nyt vietämme Juhlailta !!!


    • uhiteluriittäähesalaiset

      AL-päätös tapahtui ennen Hangon päätöksenteon itsenäistymistä, minkä takia hallituksen päätös on muutettava, päätettävä uudestaan oikein.

      Tehtaanniemen kaavoitusta varten perustettiin ennen itenäistymistä muodollinen komitea, joka päätti vastoin hankolaisten ja virkamiesten esitystä, että muutetaan asuinkerrostalojen alue AL:ksi. Ei-itsenäinen hallitus sitä puolsi.

      Nyt eletään 8-1 -aikaa, itsenäisyyden aikaa. Hankolaiset päättävät ja ulkopuolisten vaikuttaminen pitää eliminoida. AL ei tule kuuloonkaan.
      Asuinkerrostalot on rakennettu rakenusluvan ja kaavan vastaisesti. Lain mukaan kaava voittaa rakennusluvan. Voimassa olevassa kaavassa lukee liikerakentamisen tontti, mikä on suomeksi ja samma på svenska: ei ole kaavaa asunnoille eikä tule myöntää rakennuslupaa asunnoille. Eikä ole myönnetty. Ei niitä kaavoja jälkeenpäin muuteta.

      • PariVuottaJoSamaTralli

        Oletko Juristi, tai muuten vaan asioista kiinnostunut .


    • Söppelmann

      Rakennuslupa myönnetty aikaa sitten, toisen asian puitteissa valitus käynyt turhalla käsittelykierroksella hao:ssa, mitä vielä?
      Voi voi..

      • asiatkuntoon

        Rakennuslupaa ei ole myönnetty asuntojen rakentamiseen. Asian voi tarkistaa lupaviranomaiselta. Mitä viranomainen tekee, kun rakennetaan käyttötarkoituksesta poiketen? Kaikenlaista sopertajaa ja hesatrollia lepertelee ja muutamat poliitikot heitä mukailee. Asia pitäisi selvittää perusteellisesti. Tämä taitaa olla ihan MOT-asiaa.


    • HoppeliPom

      "Asiatkuntoon", jos pistäisit kaiken tuon energian johonkin toiseen asiaan, olisimme jo voineet saada vaikka jäähallin Span lisäksi. Kokeileppa positiivista keskittämistä, hajoita ja hallitse -sijaan!

    • Herratpellolla

      Hoppelipom. Jäähalli, uimahalli ja vielä pallomeri päälle, totuus on toisenlainen

    • Hoppelipom

      Niin, jäähallin tms. Jo tuolla energiamäärällään, joka nyt menee vaan hukkaan turhina kapuloina rattaisiin!!!

    • Punamulta

      Roxx pitää maalata punamullalla

    • Maalarix

      Roxx pitää maalata punamullalla, Rolle osaa sen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe