Hedman Prothers Adultia Markkinaoikeus

Markkinaoikeusvaltio

4.7.2016 Markkinaoikeuden mukaan kohtuullinen hyvitys elokuvan jaosta on 100 euroa ja tv-sarjan jakson osalta 50 euroa.

Miksi kiristyskirjeissä vaaditaan maksamaan 500 euroa hyvitystä?

Kun markkinaoikeis on jo todennut että 500 euroa on kohtuuton ja 50 eur/jakso & 100 eur/elokuva on kohtuullinen, vaativatko Hedman Partners, Adultia ym. tekijänoikeuksien-"puolustajat" jatkossa markkinaoikeudessa suurempia korvauksia kuin mitä sama markkinaoikeus pitää kohtuullisena?

Onko suunniteltu kuvio tämä:

Piraatti jakaa laittomasti jakson, jonka markkinaoikeus on määritellyt rikkeen 50 euron arvoiseksi ja tämä arvo on kaikkien tiedossa.

Tekijänoikeuksien-"puolustaja" vaatii 500 euron hyvitystä, josta 450 euroa väittää olevan kulukorvausta. (Ihme että Turre pystyy "neuvottelemaan" puolet pois "kulukorvauksista" ja hänellekin jää siivu... Ei se Turre mikään hyväveli ole... osaa vaan niin hyvin neuvotella että kulutkin on saatavia ja nykäsee välistä... ihan tosi)

Jos et suostu maksamaan kohtuutonta hyvitystä, tekijänoikeuksien "puolustaja" vaatii markkinaoikeudessa 10000 euroa korvausta oikeudenkäyntikulut, vaikka tietää markkinaoikeuden määritelleen korvausarvoksi 50 euroa. Miksi markkinaoikeus ei heti vireillepanossa tyrmää kohtuutonta vaatimusta tai jätä oikeuskulut syyttäjän itsensä hoidettavaksi, kun yritti järjetöntä eikä onnistunut?

Tehty rikos on 50 euroa, mutta saat syytteen jossa vaaditaan 10000 euroa korvausta loukatulle ja 10000 euroa kulukorvausta syyttäjälle. Oikeus tapahtuu: Korvaus 50 euroa loukatulle ja 10000 kulukorvausta syyttäjälle. Mitä hävittävää syyttävällä tekijänoikeuksien-"puollustajalla" on? Se on varmaa rahaa kun juttu on viety markkinaoikeuteen sisään.

Miksei parkkisakoissa ole sama? Loukkaat pysäköintijärjestystä, joten sinulta vaaditaan 10000 euroa korvauksia. Et tietenkään maksa koska vaatimus on järjetön. Oikeudessa todetaan että kohtuullinen summa on 50 euroa. Mutta koska olit pysäköinyt väärin, tulee sinulle maksettavaksi 10000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

12

1283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepa1211

      No tämä homma perustuu siihen, että ihmiset itse kriminoivat itsensä ottamalla yhteyttä ja antamalla tietoja. Totaalinen hiljaisuus vaan.

      • oikeusvammanen

        Miksi markkinaoikeus pitää suomalaista "rikollista" sidottuna, kun tekijänoikeus-"puolustaja" panee sitä nauraen perseeseen?


    • Ihmettelenpä

      Ihmettelen myös miksi markkinaoikeus ylipäänsä luovuttaa teletunnistetietoja muulle, kuin viranomaiselle jostain rikkeestä, minkä vakavuus on olematonta luokkaa.

      • OpeVaihtoon

        Viisainta vaihtaa operaattoria jos jakavat ip perusteella nimilistoja, sehän on rikos.


    • tappiotavaan

      Jos trolli vaatii kirjeessä 500€ rikkeestä, joka on oikeasti (marrkinaoikeudessa) määrältään 50€, pääset pälkähästä maksamalla sen 50€. Kiistät trollille 50€ ylimenevän osuuden.

      Jos trolli silti vie asian oikeuteen ja vaatii 10.000€ oik.kuluja, hän häviää jutun ja joutuu maksamaan sinun oik. kulut. Trolli tekee silloin tappiota.

      • Hedmanpartnerinvaihto

        Onko sulla juridista perustetta tälle, ettei voi periä Hedman taksojaan eli kulukorvausta. Tää olis just nimittäin se millä mentäis jos täyttää juridistiikan


    • näinSEmeneeNYT

      Juuri latasin vähän elokuvia ihan HPn kiusaksi. Yritin valita sellaisia joiden tuotantoyhtiöiden edustajana olette. Sen kun lähetätte laskun IP n haltijalle. Käytin täällä Helsingissä kyläillessäni naapurin avointa WLAN verkkoa jonka kautta kirjoitan tätäkin viestiä. Kaveri jonka luona olen kylässä on myös WLAN verkko ja sain siihen tunnukset. En viitsinyt kaverin verkon kautta ladata kun olisitte vinkuneet maksusta hänelle vaikka hän ei tekoa tehnyt, vaan minä. Noh, nyt laskunne menee naapurille, oli se sitten kuka tahansa.

    • kokemus_83

      Älä ole missään yhteydessä, älä maksa. Ei mitään hätää kunhan ei mene ottamaan yhteyttä kiristäjiin ja möläyttelemään. Heillä ei edes ole mitään todisteita tekijästä (vain yksi liittymän IP-osoite, joka ei yksilöi tekijää) ellet anna heille niitä.

      ~Kirje 2015 kesäkuussa, en maksanut~

      • Vittuunhp

        Tämä.


    • Huolestunut2017

      Onkoha ne nostanu hintoi? Mulle tuli 1000€.. ja mulla viel salaiset tiedot, mistä lie saanu? (Oon huolissani, et miten ne saa sen osoitteen....)
      Oon mukamas jakanu jtn star wars pornoa...?? Ööö. Jaa.. ja seki kuulemma vuos sitten..

    • Idiootti5678

      Mitä tehdä jos vastasin adultialle ja sanoin että en kiistä tekoa ja oma nimi näkyy siinä. Vähän alkaa kuumottelemaan kun niin hätiköidysti toimii nuori.

      • notopiratismi

        Aina kannattaa myöntä, välttyy suuremmalta pahalta. Jokainen pystyy yhden laskun maksamaan.
        Riski oikeuteen joutumisesta on liian suuri. Eivät kuitenkaan usko syyttömyyteen.
        Suurin osa maksaa ja selviää ilman häpeää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe