Kiteeläistä vanhustenhoitoa

Entinenkiteeläinen

11

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paskavaippa

      Kunpa vaan ei joutuis ikinä mihinkään laitokseen...ei oo hoitajia, josta seuraa, ettei voi olla hyvää hoitoo.

    • ikuinepohti

      No eipä se ole ainakaan syrjäkylien vanhuksillakaan sen parempaa, päin vastoin. Millä ihmeen rahalla he saavat hoidon ja palvelun, kun joka homma on ostettava kalliilla palkalla tekeviltä. Ei kodinhoito tee enää oikein muuta, kuin korkeintaan kotisairaanhoitoon kuuluvat hommat. Joutaisi koko kunnallinenkin kodinhoito yksityistää ja kunta antaisi palvelusetelit, joilla jokainen voisi ostaa tarvisemaansa palvelua seteli yrittäjiltä.

      • vissiEro

        Se on kotihoito ei kodihoito. Sama kuin joskus kuulee vanhempien saavan mukamas kodinhoitotukea vaikka se on kotihoidontukea. Ei siinä mitään kotia hoideta.


    • laskelmointi

      Kun tuntuu aina olevan pula rahasta vanhustenhoidossa ja sosiaalipuolen menot aina liian suuret, olisi mukava nähdä laskelma, paljonko pakolaisista on tullut Kiteelle kuluja tänä aikana ja paljonko niihin saatu valtiolta rahaa, vai saadaanko ollenkaan.

      • mahotontameininkiä2

        Kiteen huonekalutehtaalla tekivät satamäärin sänkyjä vastaanottokeskukseen. Hyvä, että paikallinen yrittäjä sai ison tilauksen ja työntekijät töitä, mutta eikö niille olis riittänyt halvemmat sängyt, kun ei hoitopaikoissakaan ole kunnollisiä sänkyjä, patjoja, petivaatteita, huonekaluja jne. Ja niiden asukkaat ja hoidokit kulkevat kuluneissa lumpuissa.
        Jos kaupunki huolehtisi heikommassa asemassa olevista, se olisi ylpeyden aihe ja plussaa imagolle. Heikoimmat ei tuota rahaa, eikä ole hyödyllisiä, ne on pelkkiä kulueriä. Persltk toivoo, että kuolisivat nopeasti, ilman tarvetta laitoshoitoon. Raha puhuu ja käyttää ainoan puheenvuoron.
        Sitä vielä ihmettelen, että mihin ne uudet sängyt joutuu, kun pakolaiset poistuu? Olen satavarma, ettei niitä opiskelijoille anneta.


    • Hävetkääverenimijät

      Niin Kiteellä kuin muuallakin näkyy olevan lastensa hylkäämiä vanhuksia. Vanhempansa hylänneet lapset sitten kiljuvat sosiaalisessa mediassa yhteiskuntaa hoitamaan lasten täydellisesti laiminlyömägt vanhukset. Vanhusten hoitaminen ei kuulu yhteuikunnalle, se on lasten ja muiden sukulaisten velvollisuus.

      Hirviöitä ovat nuo vanhempansa hylänneet lapset, ei suinkaan yhteiskunta.

      • vanhat-heitteillä

        nykyään ei asuta enää isoissa maataloissa. lapset asuu pitkien matkojen päässä. mistä työtä jos kaikki muuttaa kiteelle. vanhuksiaan hoitamaan. taitaa olla omais hoitajan liksa, niin pieni ettei sillä elä, saati elätetä perhettä. ei pidä enää syyllistää niitä joilla ei ole mahdollisuutta, tilanteen muuttamiseen.

        valtio hoitaa terveitä nuoria miehiä wokkien ilmais täysi hoidoissa ilmais terveyden hoito, hammashoitoineen yksityis klinikoilla. heille passataan kaikki valmiiksi nokan eteen. ikänsä raataneille ja suomeen veroja maksaneet vanhukset ei saa mitään apua. pakolois kulut yhdessä päivässä yli 5 miljoonaa €uroa.
        haittakulut vielä päälle, haittakulut , rikoksista johtuvat kulut.


    • rehtokii

      Ensinnäkään kovin monella ei ole töiden,lasten, tai matkojen takia mahdollisuutta hoitaa vanhuksia. Tämä rikkaita suosiva nykyjärjestelmä vielä erittelee hoidon mahdollisuuden. Rahalla saa ja on vara valita kellä sitä on. Muuten kunnat ja kaupungit ja virmat rahastavat köyhät ruokajonoon.

      • KöyhätKyykkyynOnOikein

        Niin? Aikaa rahan säästämiseen on jokaisella mahdollisuus 18 vuotiaasta asti. Pitää osata käyttää rahaa oikein ja osata säästää niin ei tarvitse eläkepäivillä sitten sossulta pyytää rahaa elämiseen.


    • elotäälläkallista

      eipä sitä rahaa jää säästöön, eläminen maksaa, asunto, ruoka ym. perustarpeet hinnoitettu suomessa kalleimman mukaan. monet työttöminä, tai osa aika työssä. suomessa EU heikoin osto voima. autokanta EU vanhin. vanhat ihmiset menee ennemmin hirteen, kuin sossuun.

      • kohtmuroh

        Se on täysin totta, vanhat vähällä ikänsä eläneet eivät mene soskusta rahaa kerjäämään, ne ovat eräät ryhmät, jotka sillä elättävät itsensä. Ja niitä hyysätään kaikin tavoin yhteiskunnan puolesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe