Mustat museokilvet

ajanmukaiset.kilvet

Mielestäni mustapohjaiset museokilvet pitäisi kieltää 1972 uudemmista vai mikä se tarkka vuosiluku olikaan kun valkopohjaiset kilvet tulivat käyttöön. Esim. uusimmassa Klassikot lehdessä on jopa kansikuvana Saab 9000 mustilla museokilvillä ja näyttää todella silmäänpistävän väärältä tuohon autoon kun niissä oli uutena valkopohjaiset kilvet. Kyseisen auton konepellin etureunassa on myös musta maalaus mikä ei ole alkuperäinen joten onko museotarkastuksissa ruettu katsomaan sormien läpi muutenkin autojen alkuperäisyyttä?

25

1066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet_mielestäni_oikeassa

      Museoautoon kuuluvat oman aikansa kilvet. Myös kunnon pitäisi olla omaa aikaansa peilaava. Myös 80-luvun spoilerit tulee sallia oman aikansa kummajaisina. Ei sen puoleen, olihan silloin aiheesta tyylikkäitäkin (ja kalliita) toteutuksia saksalaisilta virityspajoilta.

    • ItselläValkeat

      Joo,samaa mieltä koska autoon ei milläänmuotoa täällä saanut mustia kilpiä sen ollessa nuori joten miksi vanhanakaan.

      Oikeastaan omistajalla pitäisi raksuttaa tämän suhteen ihan omassa päässään ja huomata homman hölmö ulkonäkö joka ottaa pahasti silmään eikä museokilpiä ole tosiaankaan pakko ottaa mustina,ne voi yhtä hyvin olla tämmöiset normaalin väriset vaikka ottaisi kilpiin nyt tai käyttäisi siinä jo aiemmin kiinni olleita normaalikilpiä.

      Voi myös anoa autossa joskus aiemmin ollutta rekisteritunnusta jos tunnus vapaana.
      Mikäli auto on tuontiauto ilman suomi historiaa niin mielestäni valintakin on helppo,ei mustia kilpiä ellei ole vanhempi kuin noin 1972 jos nyt välttämättä kumminkin haluaa ja kyllähän ne istuvatkin tyyliin ihan ok.

    • Driver2

      Samoilla linjoilla, ei mustapohjaisia kilpiä, jos niitä ei alun alkaen ole ollut ajoneuvossa. Museo-autoissa on tarve jotenkin viestiä katsojille, että kyseessä on nimenomaan museo-auto. Millä tavalla tämän voisi välittää katsojille? T

      • Oliskonoin

        Laittamalla siihen mustat kilvet.


      • ajanmukaiset.kilvet

        Miksi museoautostatus pitäisi näkyä ulospäin muuten kuin uutta vastaavana olemuksena? Toki tuulilasiin voisi liimata jonkin tarran kuten 90-luvulla ajoneuvoverotarra mutta muuten auto voisi olla kilviltään kuten aikanaan uutena, esim. tuo Saab 9tonnari valkopohjaisin kilvin.
        Jos autoon lisätään jokin museoautomerkintä niin auto ei silloin näytä täysin uutta vastaavalta kun siinä on se lisäke mitä siinä ei uutena ollut. Ne ysäriverotarratkin heittäisin mielelläni helvettiin muista paitsi silloin uutena rekisteröidyistä autoista.
        Mietin sitäkin että museoautoissa olisi aina M- tai MR -alkuinen kilpi mutta itselläkin on tänä vuonna maaliskuussa uutena ostettu auto jossa on M-alkuiset kilvet niin eivät ehkä riitä kaikkiin museoautoihin. Paljonkohan niitä muuten kaikkiaan on rekisterissä?
        Lisään vielä että EU kilvetkin kieltäisin mielellään 2001 vanhemmista autoista. Nehän tuli vasta toukokuussa 2001 käyttöön uusiin autoihin.


    • KilvetAikakaudenMukaan

      Itse olen myös hämmästellyt mustapohjaisia kilpiä uudemmissa museoautoissa. On oikeastaan aika ironista, että auto jolta vaaditaan alkuperäistyyppisessä museokatsastuksessa alkuperäisyyttä, sallitaan rekkarit täysin eri aikakaudelta. Aika härskin näköistä on jos esim. 9000 Saabissa on mustapohjaiset kilvet. Nythän auto voidaan myös konservoida ja rekisteröidä museoautoiksi, jolloin hyväksytään joitan käytön aikana tehtyjä lisäyksiä ja muutoksia, mutta ei silloikaan uudempaan autoon oikein sovi vanhemman aikakauden rekkarikilvet.

      • L.DX.SDX.GT

        Tuo konservointi onkin mielenkiintoinen asia, hyväksytäänkö esim. 80-luvun autoon vain 80-luvulla tehdyt muutokset, esim. lisävarusteiden asennus, vaikkapa lisävalomaski ja penkinpäälliset vai myös 90-, 00- luvulla tai vaikka eilen tehdyt muutokset esim. alkuperäisen nuppiradion vaihto ufon näköiseen ledi-usb hirviöön myös?


    • museocorolla

      Mä meinaan laittaa -87 Corollaan mustat kilvet kohta.

      Siksi, että haluan ärsyttää pussihousuja, joiden mielestä tuollainen ei ole mikään museoauto, ja siksi, että haluan muistuttaa ihmisiä ajankulusta. Ihan arkinen ja eilinen corollakin on jo mr-iässä.

      • ajanmukaiset.kilvet

        En ole mikään pussihousu vaan itsekin sitä mieltä että 80-luvun autoja olisi hienoa saada jo museorekisteriin mutta ne kilvet saisi olla alkuperäisenkaltaisia valkopohjaisia eikä mustapohjaisia jotka kuuluu niihin 1972 ja vanhempiin autoihin.
        Aika tosiaan tuntuu kuluvan hirvittävän nopeasti, olen 42v ja tuntuu että nuo -87 Corollia oli vielä ihan äskettäin vilisemällä liikenteessä mutta tosiaan ensi vuonna jo 30 vuotta vanhoja.
        Uusien autojen rekisteröintiennätys on vuodelta 1989, siihenkään ei ole enää montaa vuotta että nekin saavuttavat 30v iän, mahtaakohan silloin tulla tavallista runsaampi määrä museorekisteriinkin autoja...


      • åänwijfujdf
        ajanmukaiset.kilvet kirjoitti:

        En ole mikään pussihousu vaan itsekin sitä mieltä että 80-luvun autoja olisi hienoa saada jo museorekisteriin mutta ne kilvet saisi olla alkuperäisenkaltaisia valkopohjaisia eikä mustapohjaisia jotka kuuluu niihin 1972 ja vanhempiin autoihin.
        Aika tosiaan tuntuu kuluvan hirvittävän nopeasti, olen 42v ja tuntuu että nuo -87 Corollia oli vielä ihan äskettäin vilisemällä liikenteessä mutta tosiaan ensi vuonna jo 30 vuotta vanhoja.
        Uusien autojen rekisteröintiennätys on vuodelta 1989, siihenkään ei ole enää montaa vuotta että nekin saavuttavat 30v iän, mahtaakohan silloin tulla tavallista runsaampi määrä museorekisteriinkin autoja...

        Onko myös enään jäännyt jäljelle noita korisarjoilla ehostettuja 80-luvun lopun automalleja joita auto 2000 lehdessä aikoinaan esiteltiin?


    • Jalzzu

      Tässä olis jo aika lähelle 80-luvun teini-customoitu Corolla konservointiin. Ainakin muutamat perushommat löytyy: Erikoisvanteet - nimenomaan off-road tyyppiset mielellään Mangelsit, lisävaloja, piiska-antenni, musta takalasinritilä, musta muovispoilkeri peräluukussa, hattuhyllyllä karvaa ja 6 x 9" kajarit, ralliratti, sekalaista teippausta ja tarraa, jonkinlaiset pallurat heiluu peilissä mutta ne vaihtoon ja perinteiset karvanopat tilalle, tuollaiset pakarit ei tainnut vielä silloin olla muodissa eli pilli takaisin ja siihen päähän Bilteman kromisomiste. Perää ylös.

      • Linkki-kuviin

      • exteini

      • Corolla.Shitbox_1.3_DX
        exteini kirjoitti:

        Täydellinen, helmi.
        Museoautoksi suoraan.

        Tässä toinen valioyksilö Corolla DX, ei muuta kuin museokatsastukseen ja läpi menee että heilahtaa:
        http://rsmg.pbsrc.com/albums/v719/twiggy144/Joke/ke70_4.jpg?w=280&h=210&fit=crop
        Tuossa on saman mallisarjan uudempikin versio:
        https://s1.cdn.autoevolution.com/images/news/toyota-corolla-wreck-refuses-to-die-pulls-a-hilux-invincibility-moment-109686_1.jpg


    • osaakokukaanneuvoa

      Osaako kukaan vastata, miten mustapohjaiset kilvet saa vaihdettua valkopohjaisiin ?
      Onnistuuko helposti ?
      Vai pitääkö museotarkastus tehdä uudestaan ?
      Vai onnistuuko ihan konttorilla kilpien vaihto helposti ?
      Mulle oikean väriset kilvet todella tärkeät.

      • sdjsklsldklk

        Kannattaa kysyä varmaan katsastuskonttorilta tuota, siellä tietävät parhaiten.
        Olen sitä mieltä että rekisterikilvillä on selvää merkitystä auton ulkoasuun ja MR-kilvetkin pitäisi olla samaa tyyliä kun autossa aikanaan uutena eli ei mustapohjaisia kilpiä 1972 ja uudempiin sekä EU kilvet eivät kuulu vm. 2001 vanhempiin autoihin.
        Muistelen lukeneeni myös että normaalien valkopohjaistenkin kilpien mitoissa oli jokin pieni muutos jossain vaiheessa mutta tuota ajankohtaa en tiedä eikä taida olla kovin suuresta muutoksesta kyse.
        Yksi erikoisuus on Mazda 323 Familia, Neo ja Mio vm. 1994-98 jossa oli kolme kirjainta ja kaksi numeroa valkoisella pohjalla, ilmeisesti autossa ei ollut varattu riittävästi tilaa normaalimittaiselle rekisterikilvelle joten joutuneet varustamaan ne poikkeavilla kilvillä.


    • aikalaisetkilvet

      Tuohan olisi helppo ratkaista niin että laitetaan -73 ja siitä eteenpäin valkoiset kilvet kolmella kirjaimella ja kolmella numerolla niin, että rekkari alkaisi aina MR ja vaikka vielä kolmas kirjain vanhan paikkakunnan mukaan kuten ennen oli etelä-suomi A, pohjois savo K keski-suomi X, Lappi L tai sitten eu-tunnuksen tilalle pienempi merkintä mr

    • kilpikyssäri

      Osaako kukaan sanoa siitä kilpien vaihdosta, kun jopa 1982 autoa ja moottoripyörää mustilla kilvillä ja ei sovi millään ilmeeseen.

      • pellentouhua

        katsastusasemalta saat tilata semmoiset kilvet kuin haluat


    • tragol

      -70 lopulla ja -80 luvun alussa silloinen trafi mahdollisti vanhojen (myös mustapohjaisten) kilpien vaihtamisen edellisestä autosta.
      Syynä- ja kyseessä olivat Neuvostoliitossa työskentelevät työmaaporukat esim. Finn-Stroi Oy. Rek. tunnuksen samana pysyminen ilmeisesti vähensi merkittävästi byrokratiaa ja paperisotaa maittemme välillä.
      Huvittavilta ne mustat kilvet jo silloin näytti vaikkapa Saab 900:ssa.

    • Antaasnyolla

      Hyvin alkaa tämäkin ketju: "mielestäni pitäisi kieltää". Onko tarkoituksena lopulta romuttaa tämäkin edes jotenkin toimiva systeemi?

      • ajanmukaiset.kilvet

        Ei ole tarkoitus mitään romuttaa, päinvastoin "edes jotenkin" toimivasta olisi hyvä saada paremmin toimiva.


      • Veroillasuominousuun

        Ota yhteys Soinin Timoon, niin saadaan kilpienvaihtoonkin OIKEIN PERKELEELLINEN VERO, ja opitte olemaan narisematta.


      • asiasoinillekuulu
        Veroillasuominousuun kirjoitti:

        Ota yhteys Soinin Timoon, niin saadaan kilpienvaihtoonkin OIKEIN PERKELEELLINEN VERO, ja opitte olemaan narisematta.

        Trafi taikka Liikenneministeriö on oikea osoite tehdä ehdotusta oikeanlaisien kilpien saamiseksi uudempiin museoautoihin.
        Itse teetin juuri vankilassa Trafin kautta uudet kilvet autooni, ei ollut edes kovin kallista 9€/kpl, kaksi kilpeä maksoi 18€!!


    • 81mallinmuseoa

      Eivät minustakaan sovi, kun eivät ole aikakautta jolla ko. autolla ajettiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe