Kissa ja talvi

kylamies

Syksyllä tuli taloon uusi pentu ja pidin sitä 2 viikkoa sisällä. Ulos päästyään se söi kupista ruokansa ja päästi 1,5 m päähän mutta ei tule sisälle. Ei vieläkään vaikka on pakkasta. Miten sille antaa juotavaa kun se jäätyy. Joskus se naukuu talon alla ikään kuin haluaisi sisälle mutta ei sittenkään. Mitä voisi tehdä.

43

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loukutus

      Lainata loukku elänsuojeluyhdistykseltä ja loukuttaa kissa, sen jälkeen pitää sitä sisällä

    • koettujuttu

      Olen aina ollut sitä mieltä, että kissan pentu pidetään sisällä ainakin yksi vuosi! Mikään nisäkäs eläin ei jätä avutonta lastaan yksin!! Se tarvitsee suojelijan, neuvvojan ja hellijän! Sama juttu, kun pentu tulee uuteen kotiin, se teljetään YKSIN saunalle, kylppäriin tms.! JULMAA!Pentu kotiutuu kaikkein parhaiten, kun se saa nukkua ja olla uuden "emon" lähellä! Sisällä ollessa se totuttelee uuteen kotiinsa, sen asukkaisiin ja ääniin, pikkuhiljaa voi lämpimillä keleillä harjoitella yhdessä ulkona olemista. Sydän ja järki peliin!

    • kissaraukka

      Tietysti houkuttelet sen sisälle, ruualla, tai otat loukulla kiinni.Ethän voi tietää onko sillä kaikki hyvin, kun et saa sitä kiinni,niin et voi kissaa myöskään tutkia.

      Pakkaset tulee,ja kissa kärsii ulkona kylmässä,koska kissat tulevat lämpimistä maista,ja nauttivat lämmöstä.Talvella on kissan paikka sisällä,lämpimillä ilmoilla voit ulkoilla sen kanssa,tai järjestää muuten turvallisen ulkoilun.

      Miten olet ajatellut sen rokotukset ja leikkuutukset hoidella,jos et sitä kiinni edes saa?

      Sinuna hommaisin nopeasti sen loukun,ja loukuttaisin kissan,ja pitäisin jatkossa siitä oikeasti huolta.Niin ettei se enää karkaa,eikä katoa.
      Kissa on helppo opettaa ulkoilemaan valjaissa,kissalle voi myös rakentaa aitauksen,niin tekee ihminen jolle kissan terveys ja turvallisuus on tärkeää.Niin tekee kissastaan oikeasti välittävä,ja vastuunsa kantava ihminen.

      Jos et viitsi huolehtia kissasta asianmukaisesti, ota se loukulla kiinni,ja hommaa sille koti,jossa se rokotetaan,leikataan,ja sen ulkoiluja vahditaan niin ettei sille käy mitään kamaluuksia.Koti,jossa kissasta välitetään oikeasti,ja se saa olla omistajansa seurassa.
      Sellaisen kodin ansaitsevat kaikki kissat.

      Ulos unohdetulla lemmikkieläimellä, ei kukaan tee mitään.Ulkona siitä ei omistajalleen ole seuraa, eikä iloa.Ja ksisa vaan siellä kärsii.

      Jatkuvasti lukee lehdissä,miten kissoille on onnettomuuksia ja kaikkea kamalaa käynyt,ja silti,kissoja otetaan ja niiden terveys tahallisesti vaarannetaan.Jätetään kissoja ulos pakkaseen,autoteiden lähelle, pienpetojen ulottuville,ja ties minne heitteille.
      Se on julmaa eläinrääkkäystä!

      • Vapaustuo

        Pientä kissanpentua ei kannata päästää ulos yksinään, koska se ei välttämättä osaa tulla takaisin. Vanhempana kissana kissa nauttii ulkonaolosta ja talvisinkin voi olla jonkin aikaa ulkona. Kun kissaa alkaa paleltamaan, niin heti tahtoo tulla sisälle lämpimään. Riippuu tietenkin asuinalueesta, voiko kissa olla vapaana ulkona.


      • niinhänseon
        Vapaustuo kirjoitti:

        Pientä kissanpentua ei kannata päästää ulos yksinään, koska se ei välttämättä osaa tulla takaisin. Vanhempana kissana kissa nauttii ulkonaolosta ja talvisinkin voi olla jonkin aikaa ulkona. Kun kissaa alkaa paleltamaan, niin heti tahtoo tulla sisälle lämpimään. Riippuu tietenkin asuinalueesta, voiko kissa olla vapaana ulkona.

        Suomessa, ei voi olla kissa vapaana,kuin omassa pihassa.Lakihan kieltää kissan heitteillejätön,sitä on jos pästää kissan vieraalle pihalle.Siellä omalla pihalla se pysyy vaan,niin että piha on aidattu kissan pitävästi ,tai on ulkoiluaitaus kissaa varten tehty.


    • kainalooooon

      Jos laskee pienen pennun ulos, on ihan sama, jos laskisi 1 - 6 vuotiaan lapsen yksin ulos! Emokaan ei tosiaan jätä pentuaan luonnossa!

      • No huomenna se loukku tulee.


      • lemmikkitalteen

        Hieno homma, tarkista loukku monta kertaa päivässä.Ilmat kylmenee,on hyvä,että kissa pääsis nopeasti sisälle tuvan lämpöön.

        Kyllähän se kissan olo aina ulkona pakkasissa kärsimystä on.Kun näkee kissan ulkona pakkasessa, se siellä usein paikaoillaan kyhjöttelee ja miukuu, ei se nautinnosta kerro,vaan kärsimyksestä.

        Tuskin kestää kauaa,että kissa loukkuun menee.Laita herkullista kissan ruokaa syötiksi, tonnikala käy myös hyvin.
        Loukutus onnea, pidetään peukkuja,että kisu loukkuun nopeasti menee ;)


    • Loukutettu on ja sisällä ollut tunnin. Ja sitten neuvoja lisää , viisaat. Pitäiskö se pitää koko talvi sisällä. Alunperin päästin sen säälistä ulos kun siellä on vapaus. Mikä on tarkka merkki siitä että sen voi päästää ulos. Entä jos veisi valjailla ulos ja taas sisään. Auttaako kertaus tällaisessa asiassa.

      • oletkovastuullinen

        Jos haluat,että kissa elää hyvän, turvallisen pitkän elämän.Niin et jätä sitä yksinään ulos heitteille.
        Jos ei ole väliä,mitä sille käy,ja haluat siitä eroon pikapuolin.Kannattaa hommata sille vastuullinen koti,jossa siitä huolehditaan.
        Kissa on lemmikkieläin, ei lemmikkiä saa hylätä yksin ulos vaaroihin,sellainen on äärimmäisen julmaa.Ja suomen laki ,kieltää kissan hylkäämisen,ja heitteillejätön.Heitteillejättö=kun kissa poistuu omistajansa pihasta.


      • Onnell
        oletkovastuullinen kirjoitti:

        Jos haluat,että kissa elää hyvän, turvallisen pitkän elämän.Niin et jätä sitä yksinään ulos heitteille.
        Jos ei ole väliä,mitä sille käy,ja haluat siitä eroon pikapuolin.Kannattaa hommata sille vastuullinen koti,jossa siitä huolehditaan.
        Kissa on lemmikkieläin, ei lemmikkiä saa hylätä yksin ulos vaaroihin,sellainen on äärimmäisen julmaa.Ja suomen laki ,kieltää kissan hylkäämisen,ja heitteillejätön.Heitteillejättö=kun kissa poistuu omistajansa pihasta.

        Lähes 30-vuotias kissamme pääsi ulos halutessaan ja kissa halusi myös talvella ulos. Se oli tosi onnellinen kissa. Sellaiselle alueelle,missä kissa eimvoi lajityypillisesti käyttäytyä, ei kannata hankkia kissaa vaan akvaariokaloja.


      • poljake

        Minulla on monta kissaa, eikä ne koskaan pääse ulos. Ne on ihan hyvinvoivia, täysipäisi kissoja, joilla on leikin mahdollisuudet hyvät kotona.

        Rotukissani eivät koskaan oe olleet ulkona, ja nuo rescuekissatkin ihan tyytyväisiä sisällä, ulkoilma on ilmeisesti ollut aika karsea paikka varsinkin pentuja ulos saaneelle naaraalle.
        Jos te ihmispöljät päästätte kissanne ulos, leikkauttakaa ne edes.
        Ja etsikää, jos ne katoaa.
        Paras keino päästä rasittavasta kissassta naapurustossa eroon on loukuttaa se, ja viedä löytötarhaan. Ei sitä sieltä kukaan kysy. Sitten 2 vk jälkeen se kuolee, tai sen saa joku yhdistys vaivoikseen.


      • inhotuksiaomistajia

        Maatiais ja sekotuskissoilla on todella julmia kohtaloita suomessa ,talven pakkasissa kiertelevät vieraissa nurkissa,turhaan ruokaa ja lämpöä etsien.
        Ihminen on todella julma,kun hylkää lemmikkinsä ulos,kylmään,ja vaaroihin.
        Se kertoo paljon ihmisestä, miten hän kohtelee heikoimpiaan.


      • raavitutlasit

        Älä ihminen hyvä päästä sitä ulos. Omat kattini eivät ole olleet ikinä ulkona.

        Su pitää vaan kestää se uloskerjäys.

        Siihen tottuu, tiedätkö? Sitä ei oikeastaan enää kuule hetken päästä.


    • avutonpentu

      Niinkuin tuolla alussa jo joku kirjoitti, emokaan ei jätä pentua yksin!!Pentu ei vielä osaa kaivata ulos, koska se keksii (ihmisen avustamana!)touhuja sisälläkin! Pitäisin sen sisällä kevääseen asti!

      • karmeitakohtaloita

        Ja sitten jättäisit kylmästi kissan heitteille vaaroihin kesänkorvilla vai?
        Onko se sinun käsitys vastuullisesta lemmikin pidosta?

        Minusta on kissalle parasta hommata vastuullinen koti, jos itse ei kevättä pidempään jaksa.Se, on kissalle parasta.Ei heitteillejättö ole kissan onni, se on laissa kiellettyä, koska heitteillejättö,on kissalle hengenvaarallista.

        Mun sukulaiselle, justiin viikko sitten sanoin.Ettei enää kissaa ottas ollenkaan.Kun se ottaa vaan ulkokissoja, ja niitä on sitten kadonnut,ja menehtynyt.Monta kissaa on ollut,ja muutamia vuosia ne vaan elää, tai ei ainakaan hänellä niitä näy.
        Ei se minusta ole kissoja kohtaan oikein, ottaa niitä elämään lyhyt,ja kivulias elämä vaarojen keskellä.

        Katsoppa vaikka karkureista, siellä on myös noita surullisia ulkokissankohtaloita, ihan kuvien kera. Liian monen nuoren ja vanhemmankin kissan elo on päättynyt tien varteen,ja täysin turhaan.Niillä olis ollut kymmeniäkin vuosia viellä elinaikaa, olla vastuullisen ihmisen lemmikkinä ja seurana.
        Mutta, kun niille kävi valitettavasti se erittäin huono tuuri,ja vastuuttomalle ihmiselle mukaan sen kasvattaja pienenä pentuna jo antoi.Niin ei elämästä nauttia kun hetken saanut, kulkemaan vaaroissa vaan joutuivat, ja kärsimään ennenaikaisen kuoleman.Niin turhia ja ennenaikaisia kuolemia kaikki ;/


    • madotusjnekuntoon

      Mikälisikäli sen vielä joskus tulet ulos laskemaan, muistathan sitten leikkauttaa ja rokottaa madottaa kisulin

    • kunkkukollit

      Ulkoileva kotikissa on eri asia, kuin heitteille jätetty tai villiintynyt kissa!
      "oletkovastuullinen" kirjoitti totuuden! Terkkuja kahdelta tyytyväiseltä, ulkoilevalta kissalta ja heidän palvelijoilta! ;)

      • takanlämmöstähei

        Juurikin eriasia,heitteillä kissa on laittomasti heti, jos se poistuu omistajan pihasta.Ja kotikissa,pysyy tietysti kotonaan,siellä omassa kodissa ;)

        Villiintynyt kissa on vieraalla maalla, ja metsästää ruokaansa,sekä näyttää villiltä.

        Jos vieras kissa ilmestyy pihaan,se on aina heitteillejätetty,ja sen saa ottaa kiinni löytöeläintaloon kuljetettavaksi.Pihaan ilmestyvällä kissalla on aina vastuuton omistaja,joka ei kissasta piittaa,tai se on karannut joltain vahingossa.

        Pihalle ilmestynyt kissa voi olla myös karannut,ja omistaja on iki onnellinen kun saa kissan takaisin kotiinsa löytöeläintalosta.Voi sitä jälleennäkemisen iloa :)

        Itse maksaisin mitä vain,jos rakas lemmikkini olisi kadonnut,ja lopulta sen saisin takaisin.Etsisin sitä päivittäin,ja kyselisin löytöeläintaloilta.Ja kun sen takaisin saisin,niin estäisin sen karkaamiset kaikin keinoin.Viellä ei ole lemmikkit kertaakaan karanneet,ja niitä on mulla ollut kohta neljäkymmentä vuotta,tuuria, mutta myös taitoa, se vaatii ;)


    • meidänomakissa

      Kissani ei ole karannut, ei hyljätty eikä villiintynyt, vaan rakastettu ja hoidettu kotikissa, joka ulkoilee ja käy tervehtimässä lajikumppaneitaan ulkona! Ruuan, lämmön ja muun huomion se hakee kotontaan, tuttujen ihmisten parista!

      • etkaiheitteillejätä

        Eli,se pysyy aina,vain omalla pihalla?
        Miten saat sen pysymään aina, vain omalla pihalla?

        Aidat/tarhat/kissaaita vai talutatko?

        Jos ei pysy omalla pihalla täysin varmasti , se on vieraalle maalle mennessään heitteillejätetty=eläinrääkkäystä


      • hoidossaeroja
        etkaiheitteillejätä kirjoitti:

        Eli,se pysyy aina,vain omalla pihalla?
        Miten saat sen pysymään aina, vain omalla pihalla?

        Aidat/tarhat/kissaaita vai talutatko?

        Jos ei pysy omalla pihalla täysin varmasti , se on vieraalle maalle mennessään heitteillejätetty=eläinrääkkäystä

        Taivahan tosi onkin tuo, mitä kirjoitit.
        Maatiais kissoja ei suomessa kyllä arvosteta.

        "Kotikissa päätyy eläinlääkärin vastaanotolle useimmiten vain akuuteissa tilanteissa. Kissan arvostuksesta kertovaa on, että vain kuusi prosenttia vastaajista on valmis laittamaan kissaansa rahaa juuri niin paljon kuin tarvitsee"

        http://www.kissanvuosi.fi/kissojen-arvostuksessa-parannettavaa/


      • Hiiripaistinamskis

        Ei niin, kun lapselle otetaan kesäkissa ja syksyn tullen se jätetään oman onnensa nojaan. Miksi ihmiset ottavat kissan, kun eivät ole valmiita hoitamaan niitä. Kissa nauttii, kun se saa metsästää ruokaa itselleen. Toki kotiruokakin on kissan mielestä tosi hyvää, mutta kunnon hiiripaisti onkin jo eri juttu.


      • kissatkärsiihaloo
        Hiiripaistinamskis kirjoitti:

        Ei niin, kun lapselle otetaan kesäkissa ja syksyn tullen se jätetään oman onnensa nojaan. Miksi ihmiset ottavat kissan, kun eivät ole valmiita hoitamaan niitä. Kissa nauttii, kun se saa metsästää ruokaa itselleen. Toki kotiruokakin on kissan mielestä tosi hyvää, mutta kunnon hiiripaisti onkin jo eri juttu.

        Nykyään löytöeläintalot täyttyy heitteillejätetyist ulkokissoist, ja vähemmi hylätyist kesäkissoista.Kesäkissat on vähentyneet miltei minimii, ulkokissoje määrät vaa lisääntyny,ja löytöeläintalol ne viedää turvaa vaaroja, ja kylmii säitä.
        Kissathan on alkujaa lämpimistä maista, niiden pitäs saada olla 15 asteises ilmas, navetat oli enne niil sopivii paikko.
        Nykyää ihmiset o julmii, ja tyhmii, ne hylkää niit pihoil, pakkasii ja vaaroihi, tosi julmaa touhuu.


    • yösuunnistusta

      Kissani kulkee, missä haluaa. Koskaan ei ole tullut minkäänlaisia valituksia naapureilta, eikä muiltakaan. Meillä on aina ollut kissoja, vanhimmat eläneet yli 20vee. Paljon on ihmisiä kylältä poistunut ja sairastunut vuosien mittaan, mutta kissat ovat ovat reippaina tulleet kotiin, kun huoltoa ja rapsutuksia kaipaavat.

      • vastuuttomienheitteillä

        Kissa kulkee, missä omistajansa haluaa.
        Vastuuttomien elukat liikkuu vieraissa pihoissa, autoteillä, ja yöt ulkosalla.Ja hyvinen kotien elukat pysyy omistajiensa hoivis, aina.


      • kerääsnekattiskakat

        Kissat sairastuttaa ihmisii, ku ne ulostavat kukka penkkeihi,ja lasten leikkipaikoil.Tosi on.


    • Ketjun aloittajana tunnen vastuuta sanoa painava sananen. Minusta eläimen tulee saada elää niin vapaasti kuin käytännössä mahdollista. Ahtaasti elävä eläin kärsii varmasti. Kotini lähellä ei ole tietä jossa kissa olisi vaarassa päivittäin jäädä auton alle. Sitten on ulkorakennuksia joiden alla voi olla sateensuojassa. Sitten on tilaa talon ympärillä jossa kulkea vapaana luonnossa. Kuolema tulee joskus jossain muodossa mutta se vapaa elämä, rikas elämä on mukava juttu.

      • vastuuta-kehiin

        Jos ei ole valmis huolehtimaan lemmikistään, ei sellaista tulisi myöskään hankkia. Kissat ovat todella väheksyttyjä eläimiä esimerkiksi koiriin verrattuna - kumpikaan ei lain silmissä saa juoksennella irrallaan omistajan hallinnan ulkopuolella, mutta kissojen kohdalla tätä tehdään surullisen usein "vapauden" verukkeella. Ulkona, kotipihan rajojen ulkopuolella ilman omistajan hallinnassa oleva kissa on lain silmissä heitteille jätetty, mikä on eläinsuojelurikkomus. Kissat ovat ulkona suurissa potentiaalisissa vaaratilanteissa, esimerkiksi liikenteen, petoeläimien, vaihtelevien säätilojen ja muiden kissojen sekä tautien armoilla. Leikkaamattomat kissat lisääntyvät ja muodostavat pahimmissa tapauksissa suuria villikissapopulaatioita. Kissat eivät kuulu Suomen luontoon, mutta silti ne tekevät siellä tuhojaan heitteillejätettyinä lemmikkeinä, ja metsästävät luontoon kuuluvia pikkunisäkkäitä ja lintuja. On arvioitu, että tällaiset kissat ovat olleet osasyyn jo yli 30 lajin sukupuuttoon. Vastuullinen kissan omistaja kykenee tarjoamaan kissalleen monipuolisia virikkeitä myös sisätiloihin, käyttämään kissaa ulkona valjaissa tai rakentamaan sille turvallisen ja virikkeellisen ulkotarhan.


      • Mitä jos yhden sanan tilalle laittaisi toisen.
        "Jos ei ole valmis huolehtimaan puolisostaan, ei sellaista tulisi myöskään hankkia. He ovat todella väheksyttyjä esimerkiksi koiriin verrattuna - kumpikaan ei lain silmissä saa juoksennella irrallaan omistajan hallinnan ulkopuolella, mutta heidän kohdalla tätä tehdään surullisen usein "vapauden" verukkeella. Ulkona, kotipihan rajojen ulkopuolella ilman omistajan hallinnassa oleva puoliso on lain silmissä heitteille jätetty, mikä on suojelurikkomus. Ihmiset ovat ulkona suurissa potentiaalisissa vaaratilanteissa, esimerkiksi liikenteen, petoeläimien, vaihtelevien säätilojen ja muiden ihmisten sekä tautien armoilla. Leikkaamattomat ihmiset lisääntyvät ja muodostavat pahimmissa tapauksissa suuria populaatioita. He eivät kuulu Suomen luontoon, mutta silti ne tekevät siellä tuhojaan heitteillejätettyinä , ja metsästävät luontoon kuuluvia pikkunisäkkäitä ja lintuja. On arvioitu, että tällaiset ovat olleet osasyyn jo yli 300 lajin sukupuuttoon. Vastuullinen omistaja kykenee tarjoamaan monipuolisia virikkeitä myös sisätiloihin, käyttämään ulkona valjaissa tai rakentamaan sille turvallisen ja virikkeellisen ulkotarhan."


      • eitervettäei

        Väärä palsta, koeta onneas treffipalstalta.Toista ihmistä, ei voi omistaa, vaikka haluaisikin ;)


    • vastuuta-kehiin

      Vertauksesi ei kuulu mitenkään tähän aiheeseen. Ihmisten aiheuttama ongelmallisuus luonnolle ja maapallolle on jo aivan toinen ongelma kuin kissojen heitteillejättö, johon myös etsitään ratkaisuja eri tavoin.

    • vauhdinhuumaa

      Ymmärrän täysin hyvin, ettei kissoja voi laskea ulos keskellä kaupunkia, tai vilkkaitten teitten läheisyydessä. Sellaisiin koteihin ei pitäisi edes ottaa kissaa! Oman sisäkissani kanssa vietämme aikaa paljon kesämökillä, missä se saa olla vapaana. Tunnen aina piston sisälläni, kun lasken kissan parkkipaikalla kopasta ulos. Sitä riemua katsellessa ei voi hyväksyä kissojen vangitsemista vain sisälle! Kissa juoksee rinkiä täyttä vauhtia, kipaisee välillä puuhun, juo vettä rannasta, ja juoksee taas tonttia ympäri!!Se on niiiiin onnellinen, ettei ole epäilystäkään millaisesta elämästä kissa nauttii!!Mökillä se käy vain syömässä sisällä, yöt enimmäkseen viettää verannan keinussa, ulkona, huonolla ilmalla nukkuu jalkopäässäni.

      • vastuuta-kehiin

        Jos kissan ulkoilua todella seurataan jatkuvasti, eikä sitä jätetä valvomatta pihalle, en näe kissan ulkoilussa mitään ongelmaa. Omistaja voi omalla välittömällä valvonnallaan varmistaa, ettei kissa joudu ongelmiin tai että se ei aiheuta ongelmia muille. Mutta heti, kun omistaja on epätietoinen lemmikkinsä liikkeistä ja kissojen kohdalla usein surullisen pitkiä aikoja ("käy se kerran viikossa sisällä pyörähtämässä -tyyppisesti) puhutaan jo rankasta välinpitämättömyydestä ja heitteillejätöstä. Näen itsekin melko ongelmallisena kissojen pitämisen ainoastaan sisäkissoina, ellei kyseessä ole suuri ja hyvin virikkeellistetty asunto. Kissa ei valtavasti poikkea villeistä sukulaisistaan ja nauttii totta kai ulkoilun tarjoamista virikkeistä. Mutta omistajalla on mahdollisuus tarjota näitä ulkoiluja turvallisesti - valjaissa, ulkotarhassa, tai välittömässä valvonnassa - jos kissa oppii antamaan itsensä tarvittaessa myös kiinni. Tällaista vastuullisuutta peräänkuulutankin jokaiselta lemmikin omistajalta - kissan omistajat mukaan lukien.


      • vastuujavalvonta
        vastuuta-kehiin kirjoitti:

        Jos kissan ulkoilua todella seurataan jatkuvasti, eikä sitä jätetä valvomatta pihalle, en näe kissan ulkoilussa mitään ongelmaa. Omistaja voi omalla välittömällä valvonnallaan varmistaa, ettei kissa joudu ongelmiin tai että se ei aiheuta ongelmia muille. Mutta heti, kun omistaja on epätietoinen lemmikkinsä liikkeistä ja kissojen kohdalla usein surullisen pitkiä aikoja ("käy se kerran viikossa sisällä pyörähtämässä -tyyppisesti) puhutaan jo rankasta välinpitämättömyydestä ja heitteillejätöstä. Näen itsekin melko ongelmallisena kissojen pitämisen ainoastaan sisäkissoina, ellei kyseessä ole suuri ja hyvin virikkeellistetty asunto. Kissa ei valtavasti poikkea villeistä sukulaisistaan ja nauttii totta kai ulkoilun tarjoamista virikkeistä. Mutta omistajalla on mahdollisuus tarjota näitä ulkoiluja turvallisesti - valjaissa, ulkotarhassa, tai välittömässä valvonnassa - jos kissa oppii antamaan itsensä tarvittaessa myös kiinni. Tällaista vastuullisuutta peräänkuulutankin jokaiselta lemmikin omistajalta - kissan omistajat mukaan lukien.

        Turvallinen ulkoilu, omistajan valvonnassa, tai aitauksessa, sekä sisälle päästy heti kun kissa haluaa.Parempaa elämää ei kissa voi toivoa.

        Ulos unohdetut, on karmeimpia kohtaloita, joista sitten luetaan lehistä, joita nähdään tienpenkoilla,ja jotka kuormittaa löytölöitä.

        Vastuu on lemmikitä otettava ,oikeasti, jos sellaisen ottaa.
        Ei ole vastuullista olla itse sisällä,jos lemmikki on yksin vaaroissa ulkona.
        Kannattaa lukea ne kissan pidon ohjeet ja säännökset lakipykälineen.Niin oppii tietämätönkin oikean,ja turvallisebn tar´van huolehtia kissastaan.Jos tuntuu vaikealta, kannattaa olla ilman.Ja kissat kiittää ;)


    • pikselipate

      Ensinnäkin kissa voi hyvin. Leikkii lattialla ja tuolilla ja sängyssä niin kuin pitääkin. Jopa katsoo silmiin ja naukaisee ja iskee silmää. Mutta on vieläkin sen verran arka ettei anna ottaa syliin vaikka haistelee jo varpaita. No.. nyt on niin etten vieläkään tiedä sen sukupuolta, vaikka se makaa joskus selällään niin karvat on sen verran pitkiä ettei siellä näy mitä vehkeitä siellä on. Mitäs tähän voisi neuvoa. Onko mitään muuta tuntomerkkiä kuin jalkovälissä olevat.

      • Kollimolli

        Vie eläinlääkärille terveystarkastukseen. Siellä selviää myös sukupuoli.
        Kollilla voi näkyä kivekset peräaukon alapuolella, mutta jos on piilokiveksinen kolli, ei niitä näy. Joskus kun kissa pesee itseään vatsapuolelta, voi siittimen (vaaleanpunainen) nähdä ulkopuolella. Silloin toinen takajalka on yleensä pään takana ja kissa istuu hieman takakenossa ja nuolee vatsaansa ja peräaukon ympäristöä.


    • esimerkkiä

      Minä päästän vähän yli kolme kuukautisen kissanpentuni ulos öiksi, jossa vanha, kissalle kiltti koirani katsoo sen perään. Minusta se on ihan sallittua, kun koiraan voi luottaa.
      Kissani on kuitenkin päivät sisällä ihmisten seurassa ja pääsee välillä käymään ulkona, että tottuu ulkona olemiseen.

      Jos kissaa haluaa pitää ulkona, suosittelisin omaa tapaani, jos on joku vanha narttukoira, jolla on äidinvaistot.:)

      • kylmiäsydämmiä

        Kissoja ei arvosteta, heitteillejättö ja hylkääminen on monen kissanomistajan mielestä "hyvää hoitoa", vain siksi, koska itse tekevät niin.
        Kun noudattaa lakia, tietää missä rakas lemmikki on, näkee sen,ja tietää, ettei se ole vaaroissa.Se, on hyvää mkissanpitoa, ei heitteille tahallisesti päiviksi ja öiksikin unohtaminen.


    • piseli

      Sillä on siitin. Peijakas sentään.

      • pissikääneihaise

        Onnea pojasta!! Pallit laskeutuu pennuilla vasta muutaman kuukauden ikäisenä, joten niitä ei oikeasti heti näe. Kun kisu on oikein hyvillään, pyörii selällään, tai pesee itseään, niin silloin se "katkarapu" joskus pilkahtaa! :)
        Hyvä olisi ne pallit kuitenkin poistaa 7-8kk iässä.


      • kissantuoksua
        pissikääneihaise kirjoitti:

        Onnea pojasta!! Pallit laskeutuu pennuilla vasta muutaman kuukauden ikäisenä, joten niitä ei oikeasti heti näe. Kun kisu on oikein hyvillään, pyörii selällään, tai pesee itseään, niin silloin se "katkarapu" joskus pilkahtaa! :)
        Hyvä olisi ne pallit kuitenkin poistaa 7-8kk iässä.

        Kyllä leikkuutus on tärkeää, tuurilla, kissa pysyy lähempänä pihaa sitten.Ellei joku kyörää sitä kauemmas, kuten meille kävi, vieras kissa, koira tai kettu.Silloin se voi kadota iäksi, tai vuosiksikin, muuttaa tai hakeutua uuteen kotiin.Kollinkin kusi kyllä haisee, vaikka se olis leikattukin.Meillä leikattu kolli kuseskeli saappaanvarsiin, merkkailu jäi sillä vaan tavaksi,ja kyllä ne haisi kamalalle.Ei lähde pesemällä,ei kulumalla haju.Leikkuuttaminen ei tee todellakaan kissan pissasta hajutonta.Se huomaa jokainen kissan wessan siivooja, kyllä haisee, vaikka olis leikattukkin laatikon käyttäjä.Jos muuta väittää, on hajuaistinsa pilannut.Kissan pissan hajuunkin turtuu,ja tupakoitsijat ei muutenkaan haista mitään.Sukulaiselta ei voi kyysyä haiseeko kissankusi, eihän ne kehtaa sitä myöntää,vaikka haju tulee heti ovella vastaan, vaikka kuinka siivoaisi.Talous jossa on kissa, siellä se myös haisee, ellei kokoajan olla laatikkoa siivoamassa.Itse kun on päivän poissa, niin sen hajun tullessaan huomaa, mutta siihen tottuu taas sitten hetkessä.


    • pikselipate

      Yksi hauska yksityiskohta vielä , olen pari kertaa avannut ovea ja mitä kissa tekee, se katselee 20s ja sitten pakenee huoneen perälle. Ei tahtonut ensin sisälle ja nyt ei ulos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe