Ameeba uuraisilla?

ameeba-ali

Onko jo levinnyt sinne?

7

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • housutpoisjahoitoon

      perseessäs on ameeboita, ota tikulla näyte ja vie labraan, nauravat siellä

    • siimahäntä-prinssinakki

      Tervatehtaantielle on kuulemma jo ameebat levinneet. Nyt ei auta syödä eikä juoda sillä suunnlla mitään etenkään huutokaupoissa, että ei saa amebatartuntaa.

    • OlioitaVaiEliöitä

      Vieläkö siellä vilisee niitä piskuisia?

    • hyllyväammmeeba

      iskeek se niiihin, joilla on paljon tatskoja?

    • Ameepa

      Ameepan nimi on Kuuskaista!

    • vrun

      Mikäpä vahinko lie sattunut yöaikaan kun yhden kadun tienvarressa oli isohko veripirskeläntti hangella? Aamuyöstä heräsin kesken unien - kuulin kuin naisen kirkumista ja melkoista nopeutta ajavien autojen ääntä tällä 40km- nopeusrajotusalueella.?

    • Postilaatikkomies

      Kannattaisiko kaivella postilaatikoiden ympäryksiä?

      lltalehti
      Operaattori pyysi yrittäjältä 135 000 euroa valokuituyhteydestä - valmis kaapeli löytyi postilaatikon alta
      Maanantai 19.12.2016 klo 15.29
      Joroisissa toimivalle yrittäjä Pekka Viljakaiselle ehdittiin sanoa monta kertaa, että hän ei tule ikinä saamaan valokuituyhteyttä hänen kotonaan sijaitsevalle yritykselleen.
      Yrittäjä Pekka Viljakaiselle sanottiin, että hänen haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen ei voi saada valokuituyhteyksiä.
      Väännön jälkeen hän sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu oli 135 000 euroa.
      Lopulta hänen postilaatikkonsa alta löytyi valmis kaapeli ja yhteyden asennus kesti kaksi tuntia.

      Pekka Viljakainen toimii yrittäjänä Etelä-Savossa Joroisissa. (JOONAS SALMELA)
      Viljakaisen taistelu valokuituyhteydestä kuulostaa uskomattomalta, mutta lopulta hän sai kuin saikin haluamansa. Viljakainen kertoo, että hyvä yhteys on hänen yrityksensä liiketoiminnan kannalta äärimmäisen tärkeää. Viljakainen tunnetaan myös Venäjän hallituksen neuvonantajana.
      Hän kirjoitti valokuituyhteystaistelustaan avoimen kirjeen liikenneministeri Anne Bernerille, joka julkaistiin maanantain Kauppalehdessä.
      - Itse sain jo haluamani, mutta kirjoitin auttaakseni muita yrittäjiä. Olen saanut tänään jo 300 sähköpostiviestiä, jossa annetaan positiivista palautetta siitä. En selvästi ole ollut ongelmani kanssa yksin, Viljakainen kertoo puhelimitse Iltalehdelle.
      Viljakainen kirjoittaa Kauppalehdessä kysyneensä tarjousta valokaapelista Joroisissa haja-asutusalueella sijaitsevalle yritykselleen kaikilta kolmelta isolta suomalaiselta operaattorilta. Operaattorit ilmoittivat, ettei alueella ole tarjolla valokaapeliyhteyksiä.
      Hurja hintalappu
      Lopulta hän oli yhteydessä erään operaattorin hallituksen puheenjohtajaan. Puhelun jälkeen hän lopulta sai tarjouksen kaapelista. Hintalappu 13 kilometrin mittaiselle valokaapelille oli 135 000 euroa ja päälle arvonlisäverot.
      Sen jälkeen hän sai kuulla eräältä paikalliselta asiantuntijalta, että Suomeen, myös luultavasti Joroisiin, on 80- ja 90-luvuilla kaivettu lankapuhelinverkkojen digitalisoinnin yhteydessä valokaapeleita laajasti. Operaattorit kertoivat, ettei alueella kaapeleita ole, mutta Viljakainen ei antanut periksi.
      Lopulta hän tilasi paikalle kaivinkoneet, joiden avulla hänen postilaatikkonsa alta löytyi ei pelkästään yhden, vaan kahden kotimaisen operaattorin valokuitukaapelit. Matkaa hänen kiinteistönsä kulmalle laskettiin lopulta 60 metriä.
      - Lopulta asennus kesti kaksi tuntia. Se tuntuu vähän hassulta, koska monta kertaa oli jo tullut ilmoitus, että yhteyden saaminen on täysin mahdotonta, Viljakainen sanoo.
      Miljoonahankkeet halvemmaksi
      Viljakainen sanoo, että teleoperaattorien tulisi selvittää se, minne kaikkialle valokuituverkkoja on vedetty. Siihen hän pyytää avuksi liikenneministeri Berneriä. Viljakaisen mielestä valtion tulisi velvoittaa operaattorit tekemään ja julkaisemaan kartoituksensa.
      - Vielä nykyisinkin monissa paikoissa tehdään alueverkkohankkeita, joille haetaan valtiolta rahaa. Ne maksavat aina miljoonia. Jos runkoyhteydet tulisivat näin helposti, hinta olisi varmasti alhaisempi, Viljakainen perustelee.
      Operaattorit tarjoavat nykyisin lähes poikkeuksetta mobiiliyhteyksiä, varsinkin haja-asutusalueilla. Niin tehtiin myös Joroisissa toimivalle yrittäjälle. Viljakainen kuitenkin sanoo, että mobiiliyhteydet eivät läheskään aina riitä nykypäivän tarpeisiin. Kaapelin löytymisen myötä hänen yhteytensä latausnopeus on 400 megatavua, jollaisesta mobiilimaailmassa ei voi edes unelmoida.
      - Ihmisillä on käsitys, että koko laajakaista voidaan hoitaa matkapuhelinverkolla. Se onkin ihan riittävä surffailuun ja Youtuben katselemiseen. Yrityksissä, joissa tarvitaan esimerkiksi jatkuvia videoneuvotteluyhteyksiä, tulee ongelmia, Viljakainen toteaa.
      JANI SAVOLAINEN
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe