Työttömät eivät makaa sohvalla kaljaa juoden.

Sivistynyttyötön

Tämä absurdi väittämä, että työttömät vain makaa sohvalla kaljaa juoden ei kovinkaan usein pidä paikkansa. Ei sitten ollenkaan.

Itselläni meni pari-kolme ensimmäistä vuotta pääosin töitä hakiessa. Tämä on oikeasti työtä, jos joku asiaa vähättelee. Soittelin päivät pitkät firmoihin ja laitoin hakemusta sähköpostiin. Katselin oman kaupungin ja 100km sisällä olevista kunnista erilaisia firmoja, joihin voisi soitella ja laittaa hakemuksen. Hain siis pääasiassa "piilotyöpaikkoja". Ei onnea.

Kolmannen vuoden jälkeen ei enää kiinnostanut, joten aloin panostaa itseni sivistämiseen. Haen viikottain kasan kirjoja kirjastosta, niin fiktiivistä kuin tietokirjaakin ja luen niitä päivät pitkät. Joskus lepotuolissa, joskus siinä kuuluisalla sohvalla ja vielä illalla sängyssä. Tänä vuonna olen lukenut paljon fiktiivistä ja faktuaalista historiaa, pääosin erilaisista sodista mm. muistelmien, päiväkirjojen ym. muodossa. Kun on viikossa 40 tuntia aikaa enemmän kuin työtä tekevällä niin ehtii vaikka mitä. Internetistä, TV:stä ja netflixistä tulee katsottua paljon dokumentteja. Hyvin halvalla saa itseään sivistettyä vaikka ihan yliopistotasolle saakka.

Kolmas harrastukseni on sitten matkailu onnibussilla. Kun näkee toisessa kaupungissa uuden museonäyttelyn, halvan teatteriesityksen, oopperan tai muun vastaavan, kannattaa heti ostaa halvalla lippu ko. tapahtumaan ja samalla Onnibussin liput. Monesti saa alle 10 eurolla matkat edestakaisin varausmaksu mukaanluettuna. Lippuja kulttuuritapahtumaan saa parista eurosta sinne pariin kymppiin (oma kipurajani). Ravintolaan ei kannata mennä syömään koska se on kallista vaan voi ottaa kaksi termaria: toiseen keittoa ja toiseen kahvia. Ne voi nauttia vaikka ostoskeskuksen odotuspenkeillä tai kesäisin puistossa. Joku leipomon tekemä tuore leipä tai pulla siihen mukaan vielä.

Tällaista on nyt harrastanut viimeiset 4,5 vuotta eikä oikeastaan kiinnosta edes palata enää työelämään, ei ainakaan kokopäivätyöhön. Voisin kyllä tehdä jotain osa-aikaista työtä muutaman päivän kuuakaudessa ettei vaikuta tukiin. Saisi lisää rahaa kulttuurillisiin elämyksiin eikä tarvitsisi aina kytätä tarjouksia. Kaiken kaikkiaan pointtini on se, että turha yrittää niputtaa kaikki työttömät loisiksi, jotka ryyppää ja makaa sohvalla. Osa meistä kehittää itseään ja nauttii kulttuurista.

21

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SohvaTyöttömänKulttuuria

      Mutta kun syyllistäminen on se toimiva hallinto menetelmä !!
      - Siksi valta media ja politikot syyllistää työttömiä. Häpäisee, haukku ja vähättelee. pakko Kuntouttaa kuin idioottia, jne..jne..
      Vaikka todellisuudessa se työtön on se edestämme annettu jeesus. Kun jeesus uhrataan köyhyyteen, leipäjonoon ja pakko kuntoutukseen, naulitaan markkinatalous ristille, niin silloin osa kansaa saa korkeamman elintason.

      Itse en häpeä sohvaa, nytkin olen sohvalla ja tukevasti työttömänä.
      - Uutena harrasteena hankin kumivaginan. Se on sähkökäyttöinen ja sillä saa värisyttävät orgasmit. Se on paljon parempi, kuin ikäiseni naiset voi tarjota.
      Ja Naiset ei oikein annan työttömälle miehelle, kun työtön on kai epäkelpo, tms. Naiset selvästi tarvitsevat jonkun titteli miehen. Työttömyys ja pelkkä Kikkeli ei kiinnosta. Olen aistinut, että tällainen vanhempi mies ei enää ilman rahaa kai saa kunnon pimpsaa? Niin omatoimisuus on melko pakollista.
      Sohvalla tyytyväisenä, siis täysin häpeilemättä onneen.

      Mitähän tähän sanoo, markkinatalous mies, nobelisti bengtti ??
      Onko bengtillä mitään onnellisuus tekijöitä?

    • AlistumisenMallia

      Olen absurdina sohvalla just nyt. En juo kaljaa. juon kahvia, syön torttua.
      Osa työttömistä häpeää työttömyyttään ja alkaa suorittaa kaikenlaista sijaistoimintaa, jotta "kuntoutuisi", tms. Jotta pelastuisi !
      Eli osa työttömistä uskoo tuohon hallinnon ja valta median propagandaan.
      Ja toimii alistuneena aasina niin, kuin oletetaan ja vaaditaan. Työtön On siis menettänyt oman säätelyn ja oman mielen.
      Työtön on oikeasti se Valta median ja hallinnon kyykytyksen ja syyttelyn uhri.

    • Totta, en ole ikinä käyttänyt mitään kahvia ja teetä vahvempaa.

    • OnpaHeikkkoaAinesta

      Ikävää, ettet silti osaa etkä tajua mitään.

    • tik_tak_tik_tak

      Voi olla, että heikompi aines, mutta todellakin myöskin parempi aines: Suomessa on maailman mittakaavassa ennätyksellinen työttömyys tohtoreilla(pl. lääketieteen tohtori). Yleensäkin, jos olet saanut päästötodistuksen korkeakoulusta olet hankalasti työllistettävässä asemassa, koska se tarkoittaa sinun ajattelevan omilla aivoillasi. Siispä on loogista, että korkeasti koulutettu mieluummin viettää hetken ansaitsemaansa vapaa-aikaa(tai kouluttautuu vielä lisää). Näin ollen ne, jotka ovat työllistyneet suoraan koulun penkiltä eivätkä ole viettäneet yhtään välivuotta - ovat kehnossa asemassa: Ei voi pyytää lisää palkkaa eikä toisaalta työn jatkuminen ole varmaa, koska työttömien hakemuksia vilistää koko ajan lisää ja on vain ajan kysymys, kun työnantajalle vastaan tulee niin hyvä hakemus, että vanha saa lähteä!
      Kello tikittää..

      • Näinpä. Jos on edes käväissyt yliopistossa, niin ovet muihin kuin korkeakouluduuneihin sulkeutuvat. Ei kukaan halua jotain sivistynyttä siivoojaa tai raksa-apulaista.


      • qwerreyrty

        Virhe. Korkeakoulun tai muun järjestetyn oppilaitoksen käynyttä ei voi automaattisesti määritellä 'omilla aivoillaan ajattelevaksi'. Sen sijaan hänet on opetettu siteeraamaan aikaisempien siteeraajien homehtuneita ajatuksia ja vatvomaan tarkoituksettomia, abstrakteja rakennelmia ja käyttämään kapulakieltä ja narisemaan. Olen havainnut, että eniten omilla aivoillaan ajattelevia löytyy itseoppineiden itsensätyöllistäjien joukosta. Itse kävin yhden puolikorkean koulun aikoinaan, ja se vain tuhosi luovuuttani. Ties mihin olisin vielä pystynyt, jos olisin tehnyt elämäni itse. Nyt alkaa olla jo myöhä.

        Parasta, mitä 'korkeasti koulutettu' voi itselleen tehdä, on hakeutua siivoojaksi, hoitajaksi tai muuhun konkreettiseen työhön, ihan omana matalataitoisena itsenään, siis ei asenteella 'minä olen oikeastaan liian hyvä tällaiseen'. Opetella aitoa kommunikointia, rehellisyyttä, huumoria, ystävällisyyttä, yhteistyötä, optimismia, järkevyyttä.


    • SynninTunnustus

      Kylläpä sitä ollaankin puhdasoppisia !
      Ei edes kaljaa. Varmaan siinä sitten pyhittyy pyhäksi pyhimykseksi kun ei kaljjaa, eikä sohvaa.
      Pääseekö siten sitten kieltäytymällä taivaaseen, tai se ahne lahtari tarjoaa töitä heti 5000e /kk palkalla, kun alamainen on nuhteeton ja pyhä !?
      Itte olen sohvalla joskus ja reilusti kaljjaa, piimää, maitoa, ja viinaa ja joskus kahvia ja josku pimperoaa ja joskus pitsaa ja joskus jotain muuta.........
      Ihan oman mielen mukaan. Enkä kumarra ahneus lahtaria tai muuta pervo ahnehtijaa, vaan kusen sen ahneen saasta kokoomus-kepu-sdp-vihreä sian päälle !

    • beethooven

      huomenna vihdoin päättyy tämä syksyn raivoraittius kun roudaan kunnon kuorman janojuomaa kulttuurimatkalta kesto 2,5 tuntia maissa Vana-Tallinast mistäpä muualtakaan?

    • TyöttömänäSohvalla

      Pitkäaikais työttömänä täälläkin, ja vielä syntisesti sohvalla nyt !!
      Lisäksi juon vodkaa, ja sopivasti nyt vodka alkaa nousta päähän, siis täällä on super syntistä meininkiä, ja vielä pitkäaikais työttömänä ! Super syntinen on meininki !!

      Yleensä juon vodkaa, kun juon, ja kaljaa en kehtaa litkiä.
      Enkä kehtaa noissa keksityissä eri kulttuuri tapahtumissa käydä. ( teatteri, näyttelyt, jne pönötys kulttuuri skeidaa..). Kun Ne on usein kuin tirkistely seurailu kulutus apinoille tehtyjä. Ihmistä ja ajattelua passivoivia tapahtuimia.
      Ja ei ole varaakaan, onneksi ! Töissä ollessa tuli käytyä noissa kulttuuri sirkuksissa, ja huomasin, miten ne laitostaa ajattelua nekin..

      Aivan kunnollinen, tavallinen elämä ja aidot, oikeat asiat merkitsee. En halua turhaa kulutus vaahtoa elämääni. Enkä ole myöskään kiinnostunut vallitsevasta super naivismi politiikasta. Isot valtapuolueet on täysin tuuliajolla !

    • ArbeitMachtTyötönFrei

      Itsenäisyyspäivän ajattelin viettää levossa sohvalla.
      On hupaisaa kun myös työttömät häpeää työttömyyttä,
      ja suorittaa jotain "sijaistoimintaa" saavuttaakseen hyväksyntää.
      Pitkälle siis on mennyt tämä syyllistämisen ja nöyryyttämisen pyhä sanoma !!

    • MeneTÖIHN

      Älä viitsi valehdella tekemisistäsi. Mene töihin ja lakkaa olemasta luuseti.

      • nytinnäin

        Mennään heti kun joku antaa niitä töitä.Ei töihin niin vaan mennä ymmärrätkö? Töitä haetaan ja työnantaja päättää kenet ottaa töihin.

        Tosin nyt ei enään kannata ainakaan oma-aloitteisesti esim. Työvoimakoulutukseen hakea jos sillä omalla aktiivisuudellaan menettää sen 9e/päivä kulukorvaukset ensi vuonna eli enemmän rahaa jää kuussa kun vaan makoilee ja odottaa jos työkkäri sanoo joskus et pitää hakea esim. Koulutukseen ja sit jos pääsee niin saa sen 9e per päivä. Se siitä aktiivisuudesta.


    • NäinSuomiNousee

      Suomihan nousee suhinalla sanoi sipilä juuri.....samaan aikaan ostovoima kuulemma noussut kun leipäjonot pidentyneet! Mahtavaa! Eikä kellään ole enää varmastikaan ulosotossakaan mitään? Esim :kämppää? Eli ne netin ulosottosivut on vain provo?

    • JohanTaasHarmittaa

      Tässähän on kyse koko ajan käytävästä työttömien parjauskampanjasta. Mitä nämä työttömien aktivointi- ja karenssisysteemit ovat kuin systemaattinen ajojahti työttömien leimaamiseksi laiskoiksi ja saamattomiksi vetelyksiksi.

      Koko ajatus työttömän aktivoimiseksi töihin on järjetön: työtön on siksi työtön, ettei hänellä ole töitä eikä se status muutu jollain tempulla. Jos töitä olisi, niin valtaosa menisi töihin ja se pieni vähemmistö jäisi makailemaan sohvalle.

      Hallitus keskittää kaiken tarmonsa työttömien aseman tukaloittamiseen sen sijaan että oikeasti yrittäisi löytää keinoja työttömien pääsemiseksi takaisin työelämään.

      Samaan aikaan paistatellaan "saavutuksilla" Suomen talouselämän käyntiinsaamiseksi, vaikka kaikki kehitys on tapahtunut ilman tai jopa huolimatta hallituksen toimienpiteistä.

    • rautalankako

      Sekä ne kommentoijat ovat huvittavia jotka sanovat: Menkää töihin! Töitä kyllä löytyy!

      Väännetään rautalangasta: Jos avoimia paikkoja on 30 000 ja työttömiä 400 000. Vaikka kaikki työttömät olisivat ammatiltaan siivoojia ja kaikki avoimet paikat siivoojan paikkoja niin silti jäis vielä 370 000 työtöntä eli töitä ei riitä kaikille!

      • t57

        Mummot ei kelpaa siivoamaankaan, hain viime kuussa kuuteen eri paikkaan mutta eivät ole kunahtaneetkaan. Tämän kunnan työkkärissä oli avoimia paikkoja 180, suurin osa erityisasiantuntijoille. Ei ole erityisosaamista muusta kuin työttömyydestä tai ei vissiin siitäkään kun ei korvaukset kaljaan riitä


    • työtönpummi

      Makaan sohvalla ja juon kaljaa parasta aikaa

      • hyvinvointitoimi

        oliko siitä mitään hyötyä ?


    • Sivistynyttyötön

      Päivää. Avaukseni kirvoitti keskustelua.

      Eilen tuli luettua viimeiset sivut Solzenitsynin mahtieepoksesta, Gulag. Vankileirien saaristo. Tänään hakemaan jouluksi luettavaa kirjastosta. Suosittelen. Kun on aikaa, ehtii paljon. Myönnän kyllä, että haen myös jouluksi viiniä ja suklaata, joita voin sitten napostella lukemiseni ohella, kröhöm, vaikka tässä absurdilla sohvalla :-)

      Katsellaan sitten ensi vuoden työttömien haastatteluissa, jos virkailija saa minut innostumaan jostain. Lähden sinne avoimin mielin. Nyt vielä kuppi kuumaa, tummapaahtoista presidentti-kahvia ja sitten kirjastoon.

      p.s. jouluna on paljon kulttuuritapahtumia, varsinkin kaunista musiikkia niin konservatorioissa kuin kirkoissakin, ja pääosin ilmaiseksi. Suosittelen kaikille!

      • AbsurdiTulonjako

        Terve absurdi. Täälläkin minäkin edelleen absurdina sohvalla.
        Ja toi Gulak systeemi on ollut toimiva, siellä kaikille löytyi töitä, isossa NL maassa.
        Tosin soltsenitsynin jutut ovat läntistä kylmäsota propagandaa, osittain, ikävä kyllä ( palkkioksi soltsenitsyn sai elintason ja turvapaikan usa..).

        Mutta kuitenkin stalinin aikaan työttömyys ongelmaa hoidettiin järjestelmällsesti.
        Ja Nl aika oli töiden kannalta toimiva, elintaso vaan ei kaikilla noussut riittävästi.
        Nyky suomessa elintasoa saa vain osa kansaa, ja iso osa on ilman palkkaa... kumma systeemi tämäkin !
        esim. nykyisessä Itä-Euroopassa moni haikailee vanhan sosialistisen systeemin perään ja nimittlee nyky eu menoa keinottelijoiden paratiisiksi...
        Ja Se keinottelu meno muistuttaa suomea...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe