Harrastus 5-vuotiaalle

Hobbyapojalle

Mitä kaikkea harrastusmahdollisuuksia löytyisi Kemistä viisivuotiaalle pojalle? Jotain voisi keksiä, kun energiaa tuntuu olevan. Jos vielä harrastuksen kuluista, maksuista yms saisi kuulla.

35

1185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hobbyapojalle

      Myös lähialueen kunnat kelpaa hyvin.

    • Kallista1234

      Kallista on lasten harrastaminen nykypäivänä. Pääseeköhän mihinkään urheiluseuraan alle satasen kausimaksun harrastamaan lapsi? Saisi joku toimittaja tehdä vähän vertailua harrastuskustannuksista Kemissä vaikka posariin tai yle Kemiin.

    • kerhotriittää

      Anna lapselle lapsuus, ei 5v lapsi tarvitse mitään stressaavaa harrastusta jossa täytyy kilpailla verenmaku suussa.Kyllä kilpailuyhteiskuntaan kerkeää myöhemminkin.

    • Harrastakaa

      Eivät kai viisivuotiaat vielä kilpaile? Ei kai siinä mitään väärä ole jos lapsi tykkää käydä tunnin viikossa touhuamassa muiden lasten kanssa ohjatusti? Enemmänhän ne ovatkin semmosia kerhon tyylisiä.

    • Halpaharrastus

      Vkv:lla (Veitsiluodon KisaVeikot)halvat maksut, myös vähävaraisilla mahdollista harrastaa. Kausimaksu 8 euroa ja sillä voi käydä kesäisin sarjakilpailuissa. Kyseessä siis yleisurheilu. Rakentaa hyvät pohjat mihin tahansa lajiin. Käsitteekseni myös talvisin toimintaa sisätiloissa.

    • Halpaharrastus

      Myös kemin innolla halvat maksut. Lajitarjontaa paljon.

    • Pena111

      Kemin Lämäreissä luistelu-/jääkiekkoharrastus taitaa olla halvinta koko Suomen mittapuulla ajateltuna. Olikohan se luistelukoulu n. 80€/vuosi. Ja sen jälkeen , jos haluaa pelaamaan, G-junnut(5-8v) on tällä hetkellä täysin ILMAISTA. Toki varusteista tulee muutama kymppi kuluja, mutta niitäkin löytyy käytettynä. Kaikissa juniori-ikäluokissa jääkiekko halvempaa Kemissä kuin esim. jalkapallo. Niin ne ajat muuttuu.....

    • Talkoohenki

      Vastavuoroisesti sitten VKV:n, Innon Kepsin kuin Lämäreiden harrastajan vanhempana saa kyllä kulkea sielunsa kyllyydestä talkoilemassa, inventaarioissa ja myymässä arpoja sekä muuta kampetta.
      Lätkässä sitten kustannukset ovat noiden ensimmäisten vuosien jälkeen ihan toisella tasolla.

    • Kemiläinen86

      Minä aloitin 80-luvulla pelaamaan 5-vuotiaana Jääpalloa Veitsiluodon vastuksessa. Silloin talvet oli talvia. Ensimmäisiä treenejä silloin aikaan pidettiin vielä tehdas-alueella. Jossain vaiheessa se muuttui sitten siihen hepolahden koulun kentän viereen.

      Kylillä paljon puhutaan,että nykynuoret ei harrasta mitään. Minkälaisia mietteitä? Mistä se johtuu? Jos itse muistelen omia kouluaikoja, niin ei siellä koulussakaan ollut montaa kymmentä jotka jotain harrastaisi urheiluseurassa yhtään mitään. Jotenkin tuntuu, että asiasta on otettu liikaa kantaa.

      Oisko vanhemmilla nykyään sitten tiukemmassa rahat taikka työvuorot on niin epäsäännölliset, että lapsia ei voi kuskata treeneihin. Tietenkin jossain vaiheessa, kun ikää lapselle tulee niin voi yksin tai kavereiden kanssa käydä treeneissä. Oli laji sitten mikä vaan.

      Tuosta lämärit hommasta, niin itsekin mietin et onpa halpaa, kun kavereiden mukulat pelaa kiekkoa. Itse ku pelasin kiekkoa vielä 90-luvulla maksut oli jotain 2500mk puolivuotta.

      Nykyään voi pelata sisällä, vaikka tietokoneella taikka konsolilla. Treenata niin paljon, että jossain vaiheessa voi tehdä aikamoista tiliä sillä.. Maailma muuttuu.

      -Kemiläinen

      • jääkiekko

        lämärit ilmainen


      • Kallista1234
        jääkiekko kirjoitti:

        lämärit ilmainen

        Ensimmäisen vuoden jälkeen ei todellakaan ilmainen. Kun muissa lajeissa puhutaan kausimaksuista, jääkiekossa puhutaan kuukausimaksuista.


      • Lämäri28

        Ilmanen =) Joo eikös se c-junnuhommaki pitäny olla 500€ kausi mutta ei se vissiin ollukkaan?


    • fgfhfh

      Jopas taas lapsettaa.

    • Tutkivaajournalismia

      Joku toimittaja saisi tehdä jutun 5-7 vuotiaan harrastuksista ja kausimaksuista sisältöineen Kemissä. Tulisi ilmi kuinka paljon ilmaa noissa maksuissa on, varsinkin ryhmissä missä ei ole kilpatoimintaa ja reissaamista. Täytyy muistaa että kaupunki kuitenkin maksaa lasten liikuntapaikkamaksut niin näistä ei kuluja synny ja vakuutukset vuodeksi n.5e.

      • OskariJämpti

        "kaupunki kuitenkin maksaa lasten liikuntapaikkamaksut niin näistä ei kuluja synny"

        Vai ei kuluja synny, kun kaupunki maksaa? Tiedätkö, mistä kaupunki kerää rahat, joilla liikuntapaikkamaksut maksetaan? Ne kerätään veroina, joita kaupunkilaiset maksavat. Viisivuotiaan harrastuksia tukekoon vanhemmat itse. Siitä ei kummoisia kustannuksia synny, jos ulkona liikutaan, leikitään ja vähän ehkä pelataan jalkapalloa tai muita pelejä. Talvella voidaan rakentaa lumilinnaa ja ennen kaikkea liikkua kävellen, hiihtäen ja kesällä pyöräillen. Siinä kertyy samalla liikkumisen perustaidot. Samanikäisten lasten vanhemmat voivat keskenään sopia vuorottaisista ulkoiluttamisvuoroista, jolloin lapselle kertyy laajempaa kokemusta harrastamisesta. Ei pidä olla niin avuton, että lasten harrastuksiinkin huudetaan yhteiskunnan apua.


      • ApuaAvuttomille

        "Joku toimittaja saisi tehdä jutun 5-7 vuotiaan harrastuksista "

        Joku toimittaja saisi tehdä jutun, miten lapsia kasvatetaan omatoimisesti ja omatoimisiksi. Juttu tai juttusarja pitäisi suunnata uusavuttomille vanhemmille.


      • Tarkkanaporkkana

        Pointti ei ollut lasten harrastamisessa vaan siinä että seurat ja järjestöt keräävät suuria kausimaksuja vaikka veroista jo Kemissä maksetaan lasten sali- ja hallivuokrat.
        Kommenttiin sen verran että jostakinhan ne lasten vanhemmatkin ovat kasvatustapansa oppineet.


      • Tanttunen
        Tarkkanaporkkana kirjoitti:

        Pointti ei ollut lasten harrastamisessa vaan siinä että seurat ja järjestöt keräävät suuria kausimaksuja vaikka veroista jo Kemissä maksetaan lasten sali- ja hallivuokrat.
        Kommenttiin sen verran että jostakinhan ne lasten vanhemmatkin ovat kasvatustapansa oppineet.

        "seurat ja järjestöt keräävät suuria kausimaksuja vaikka veroista jo Kemissä maksetaan lasten sali- ja hallivuokrat."

        Pakkoko niille seuroille on rahaa syytää? Monet ovat poliittisten järjestöjen ylläpitämiä ja tuotot uppoavat jos jonkinlaiseen puoluetyöhön tai alkoholilla kyllästettyihin juhliin. 5-vuotiasta pystyy vanhemmat itsekin ohjaamaan liikunnan ja luonnontarkkailun piiriin liikkumalla yhdessä lastensa kanssa.


      • omatoimista

        Lapsen kanssa voi käydä vaikka kerran viikossa uimahallissa pulikoimassa. Yleensä lapsille mieluista.


      • pikkuinenpoika

        Jos lapsi kyä tarhassa niin kyllä siellä on harrastusta ja virikkeitä ihan tarpeeksi.


    • Ihmejuttujakylla

      Mitä pahaa siinä on, jos lapsi käy kerran viikossa ohjatuissa harjoituksissa missä on asiansa osaavat ohjaajat? Se on kuitenkin vain se tunti tahi pari viikkoon. Lisäksi näissä harkoissa lapset saavat uusia kavereita.

      • ensvuonnaeskariin

        Kyllä pienelle lapselle voi tulla böönout jos on liikaa rasitusta.


    • euroja

      Nyt on ainakin jäävuoroja hyvin tarjolla "edustuskin" kun jäi kesänviettoon jo Helmikuussa.

      • päiväpulkassa

        Pulkkamäkeen! Lapset tykkäävät kovasti.


      • vanha-

        Ennen leikittiin pihaleikkejä, lapset itse järjestivät. Nyt on kaikki kovin ylhäältäohjattua.


      • suojasäällä
        vanha- kirjoitti:

        Ennen leikittiin pihaleikkejä, lapset itse järjestivät. Nyt on kaikki kovin ylhäältäohjattua.

        Lumilinnan tekemisessä kuluu energiaa.


    • eiei

      Nykyajan lapset eivät tiedä 50-luvun pihaleikeistä mitään esim. kymmenen tikkua laudalla oli paljon leikitty leikki. Voi niitä aikoja entisiä. Ei mennyt rahaa harrastuksiin, keksittiin itse kaikenlaista tekemistä. Oli se ihanaa aikaa vaikkakin köyhempää, mutta siihen tyydyttiin, kun ei muusta ollut tietoa. Nykyajan lapset on poispilattu liialla tarjonnalla. Aika entinen ei todellakaan koskaan enää palaa vaikka vois olla jossakin suhteeessa paljon parempaa .

      • Kuka-

        pelkää mustaa miestä. Oli meikäläisen nuoruudessa leikityin pihaleikki.


      • entislapset
        Kuka- kirjoitti:

        pelkää mustaa miestä. Oli meikäläisen nuoruudessa leikityin pihaleikki.

        Meillä oli laaja valikoima leikkejä, ainakin parikymmentä, valittiin niistä sen mukaan minkäikäisiä oli paikalla. Piilonen ja nurkkajussi kävi kaikille. Naruhyppely, nelimaali ja ruudut isommille. Välillä leikittiin kauppaa ja kotia taikka rakennettiin majoja ja lumilinnaa. Ei koskaan kysytty aikuisilta että mitä tehtäisiin.


    • yamahasrx120

      moottorikelkka tai motocross-pyörä.siitä ne pojat tykkää.jos ei moottoriurheilu miellytä niin painista saa puhtia ja hiihtohommista/jääkiekosta kuntoa. meidän lapset ainaski tykkää näistä lajeista.siinäpä harkinnan arvosia harrasteita.

      • 1.2.3.4.5.6

        Noin pienen moottoriharrastukseksi riittää, että poika pääsee tekemään junamatkan/linja-automatkan. Ne voi tehdä huvin vuoksi vaikkei tarvitsisikaan matkustaa minnekään, tekee vaan lapsen kanssa lapsen iloksi.
        Kun perheessä on auto, moni lapsi ei ole ikinä päässyt junaan.


      • tämätarvitaanjotta
        1.2.3.4.5.6 kirjoitti:

        Noin pienen moottoriharrastukseksi riittää, että poika pääsee tekemään junamatkan/linja-automatkan. Ne voi tehdä huvin vuoksi vaikkei tarvitsisikaan matkustaa minnekään, tekee vaan lapsen kanssa lapsen iloksi.
        Kun perheessä on auto, moni lapsi ei ole ikinä päässyt junaan.

        Junien yläkerrokset ja lastenvaunut on kivoja, ja jos lapsi ei ole allerinen voisi sijoittua lemmikkivaunuun.


    • hyväharrastus

      opeta sille taskubiljardia, housuja menee mutta haet aina uudet tamppiksen tarjousmyynnistä niin kulut saa pidettyä pienenä. jos intoa riittää niin seuraankin voi hakea ja pyrkiä jopa liigaan.

    • halapa

      Lämäreistä saa pitsalla kahet pelihousut ja hanskat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe