Lihapullakastike

Pitäisi tehdä lihapullia ja siihen sopiva ruskeakastike. Lihapullat pystyy tedä vaikka silmät kiinni, mutta se kastike siihen onkin jo ongelma. Mitään valmiskastikkeita EN syö. Joten löytyykö hyviä ohjeita? Kiitos
Ilmianna
Jaa

15 Vastausta



helppo sääntö muistaa on laittaa samanverran jauhoja ja voita, eli vaikka 3 rkl voita, 3rkl vehnäjauhoja.
sulata teflonpannulla rasva ja lisää siihen jauhot. sekoittele kunnes jauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta niitä joten "täydellä teholla" ei ihan kannata ruskistaa. kun jauhot ovat mukavan ruskeita, lisää kuuma vesi esim. vedenkeittimestä samalla koko ajan sekoittaen. Mauksi ja väriksi minulla on tapana lisätä lihaliemikuutio. jos kastike paakkuuntuu, ei haittaa mitään, siivilän läpi vaan! kiehuttele miedolla lämmöllä kastiketta muutamia minuutteja ja sitten vaan lihapullat sekaan. ei ole vaikeaa :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kotikokki kirjoitti:
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
Maustaa voi kastikkeen ihan omien mieltymysten mukaan. Jos on riistalihapullia niin katajanmarjat on todella käypänen mauste. Itse laitan yleensä mustapippuria,paprikajauhetta,chilipippuria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuten edellisessä vastauksessakin,laita rasva ja jauhot (paksu pohjaiseen) kattilaan mutta ÄLÄ ruskista. Sekoitat vaan keskenään. Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Väriä saat mm. soijakastikkeesta,lihaliemikuutiosta,ketsupista jne. Siis mausta makusi mukaan. Lopuksi liraus kermaa kruunaa koko homman.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokki kirjoitti:
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista?
Monille ruskistettu kastike aiheuttaa vatsavaivoja ja on muutenki huonommin sulavaa kuin ruskistamaton kastike. Esim. sappivaivosta kärsivä ei voi syödä ruskistettua kastiketta.Eikä sitä kermaa tarvitse litra kaupalla laittaa ja onhan olemassa kevyt vaihtoehtoja kermoissakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
syömäri kirjoitti:
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
samassa paistinpannussa missä paistoit lihapullat, älä pese pannua vaan lisää rasva ja ruskista jauhot, anna hautua hetken mausta pippureilla ja ennenkaikkea kermaa joukkoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ruskista lihapullat pannulla. Lisää pannulle vettä, lihaliemikuutio, haluamasi mausteet ja hieman kermaa. Suurusta maissijauhoilla.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kyllä ihan suosittelen tuota ruskistamista. Eipä millään kaloireilla ainakaan minun mielestä ole pakollista pelata, kunhan tulee vain hyvää :) Kerma sen kaiken kyllä tosiaan kruunaa :D
Ilmianna
Jaa
KYLLÄPÄ VIELÄ VANHAN AIKAISIA NEUVOJA TULI. Massena jauhoja nykyään käytetään jo kaikissa ravintoloissakin ja nopea vaivaton, laita kylmään tai kuumaan nesteeseen ei paakkunnu. minä teen näin kiehautan vesitilkassa lihaliemi kuution,sitten osa kermaa ,oikein aitoa kermaa ,pippuria ,sipulia ja soijakastiketta lopuksi tummaa tai vaaleaa maissenaa. minulla ei paino ongelmia 40kg ,vaikka juon punaista maitoa,ja voita,sekä aitoa lehmän kermaa. Mausteita voi milikuvituksen kanssa käyttää monen moista.terveisin heta..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En ole kuullu Massena jauhosta, mutta Maizena-suurusteesta kyllä. Itse en tekisi siitä kastiketta, sehän on perunatärkkelystä ja riisijauhoa, ei tule todellakaan oikean ruskean kastikkeen makua sillä vaikka kuinka maustausi kermalla ja muulla. Ihan vanhanaikaisesti ruskistamalla jauhoja voissa ja lisäämällä kylmän veden sekaan tulee parasta kastiketta. Mausteita voi jokainen käyttää mitä haluaa, perussoosiin riittää suola. Ruokahan on kuitenkin makuasia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tuo lehmä kerma?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusavutonko ?????
Hah, repesin, "lehmä kerma" :) :) .)
No lehmä kerma on lehmästä puristamalla saatua erikoiskermaa.

Oikea lehmäkerma on sitä kuohukermaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ekasviskerma
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lihapullakastike

Pitäisi tehdä lihapullia ja siihen sopiva ruskeakastike. Lihapullat pystyy tedä vaikka silmät kiinni, mutta se kastike siihen onkin jo ongelma. Mitään valmiskastikkeita EN syö. Joten löytyykö hyviä ohjeita? Kiitos

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta