Pitäisi tehdä lihapullia ja siihen sopiva ruskeakastike. Lihapullat pystyy tedä vaikka silmät kiinni, mutta se kastike siihen onkin jo ongelma. Mitään valmiskastikkeita EN syö. Joten löytyykö hyviä ohjeita? Kiitos
Lihapullakastike
15
3139
Vastaukset
- myy
helppo sääntö muistaa on laittaa samanverran jauhoja ja voita, eli vaikka 3 rkl voita, 3rkl vehnäjauhoja.
sulata teflonpannulla rasva ja lisää siihen jauhot. sekoittele kunnes jauhot alkavat ruskistua, mutta varo polttamasta niitä joten "täydellä teholla" ei ihan kannata ruskistaa. kun jauhot ovat mukavan ruskeita, lisää kuuma vesi esim. vedenkeittimestä samalla koko ajan sekoittaen. Mauksi ja väriksi minulla on tapana lisätä lihaliemikuutio. jos kastike paakkuuntuu, ei haittaa mitään, siivilän läpi vaan! kiehuttele miedolla lämmöllä kastiketta muutamia minuutteja ja sitten vaan lihapullat sekaan. ei ole vaikeaa :)- kotikokki
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
- Kotikokki
kotikokki kirjoitti:
Mitenkäs pippuri, valkosipuli (ellei jo lihapullissa), katajanmarjat (sain inspiraation, kun tuolla alempana on puhetta hirvenlihasta)
Maustaa voi kastikkeen ihan omien mieltymysten mukaan. Jos on riistalihapullia niin katajanmarjat on todella käypänen mauste. Itse laitan yleensä mustapippuria,paprikajauhetta,chilipippuria.
- Kotikokki
Kuten edellisessä vastauksessakin,laita rasva ja jauhot (paksu pohjaiseen) kattilaan mutta ÄLÄ ruskista. Sekoitat vaan keskenään. Lisää vesi koko ajan sekoittaen. Väriä saat mm. soijakastikkeesta,lihaliemikuutiosta,ketsupista jne. Siis mausta makusi mukaan. Lopuksi liraus kermaa kruunaa koko homman.
- kokki
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista? - Kotikokki
kokki kirjoitti:
miten loraus kermaa voi lopussa tehdä enää terveellisempää? kaloripommi siitä tulee.
ja kuinka se tekee terveellisemmäksi jos jauhoja ei ruskista?Monille ruskistettu kastike aiheuttaa vatsavaivoja ja on muutenki huonommin sulavaa kuin ruskistamaton kastike. Esim. sappivaivosta kärsivä ei voi syödä ruskistettua kastiketta.Eikä sitä kermaa tarvitse litra kaupalla laittaa ja onhan olemassa kevyt vaihtoehtoja kermoissakin.
- syömäri
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
- yx lihapulla
syömäri kirjoitti:
Laitappa kylmä vesi ruskistettuihin jauhoihin niin ei paakkuunnu
samassa paistinpannussa missä paistoit lihapullat, älä pese pannua vaan lisää rasva ja ruskista jauhot, anna hautua hetken mausta pippureilla ja ennenkaikkea kermaa joukkoon.
- jepu
Ruskista lihapullat pannulla. Lisää pannulle vettä, lihaliemikuutio, haluamasi mausteet ja hieman kermaa. Suurusta maissijauhoilla.
- Olga Vain
Kyllä ihan suosittelen tuota ruskistamista. Eipä millään kaloireilla ainakaan minun mielestä ole pakollista pelata, kunhan tulee vain hyvää :) Kerma sen kaiken kyllä tosiaan kruunaa :D
- merihuisku
KYLLÄPÄ VIELÄ VANHAN AIKAISIA NEUVOJA TULI. Massena jauhoja nykyään käytetään jo kaikissa ravintoloissakin ja nopea vaivaton, laita kylmään tai kuumaan nesteeseen ei paakkunnu. minä teen näin kiehautan vesitilkassa lihaliemi kuution,sitten osa kermaa ,oikein aitoa kermaa ,pippuria ,sipulia ja soijakastiketta lopuksi tummaa tai vaaleaa maissenaa. minulla ei paino ongelmia 40kg ,vaikka juon punaista maitoa,ja voita,sekä aitoa lehmän kermaa. Mausteita voi milikuvituksen kanssa käyttää monen moista.terveisin heta..
- oikea soosi
En ole kuullu Massena jauhosta, mutta Maizena-suurusteesta kyllä. Itse en tekisi siitä kastiketta, sehän on perunatärkkelystä ja riisijauhoa, ei tule todellakaan oikean ruskean kastikkeen makua sillä vaikka kuinka maustausi kermalla ja muulla. Ihan vanhanaikaisesti ruskistamalla jauhoja voissa ja lisäämällä kylmän veden sekaan tulee parasta kastiketta. Mausteita voi jokainen käyttää mitä haluaa, perussoosiin riittää suola. Ruokahan on kuitenkin makuasia.
- mitä on
tuo lehmä kerma?
- Göran Kurkku
Uusavutonko ?????
Hah, repesin, "lehmä kerma" :) :) .)
No lehmä kerma on lehmästä puristamalla saatua erikoiskermaa.
Oikea lehmäkerma on sitä kuohukermaa.
- merihuisku
Ekasviskerma
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031565
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781204- 881127
- 1391046
Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt580995Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1977Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8892- 20880
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9724Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8680