Mistä rahat Sveitsin hotelliin?

Ymmyrkkä

Hyvinkään kaupunki ilmoittaa osallistuvansa yrittäjien kaavailemaan hotellihankkeeseen. Kun kaupunki näin ottaa osavastuunsa hotellin kannattavuudesta, niin mistä kaupunki rahoittaa ilmoittamansa 16 miljoonaa? Yrittäjät 9 miljoonaa. Kaikesta muusta tingitään ja näperrellään pikkusummista. Mahdollinen lainakin pitää maksaa pois entisten lisäksi. Edellinen hotellikin meni konkurssiin asiakaspulasta johtuen. Hyvinkää ei ole edes Suomen napa.

14

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mäenlaskija

      Tässä maallikkona tehty erittely:

      Uimalan peruskorjaus ja laajennus v-2016 -18 8,0 M€ -> Tätä on suunniteltu jo ennen hotellihanketta, näkynyt kaupungin tulevien vuosien budjeteissa jo vuosia. Ei voitane laskea osaksi hotellihanketta vaikka hanke jouduttikin investointia. Hotellihanke toivottavasti parantaa uimalan kannattavuutta.

      Yhdyskäytävä hotellille v.2017 0,15 M€ -> Investointi. Toivottavasti parantaa uimalan kannattavuutta.

      Oppilaspaikat Härkävehmaan koulun oppilaille 3,3 M€ -> Voidaan rahoittaa kerrostalotonttien myynnistä saatavilla tuloilla?

      Härkävehmaan koulun purku 0,8 M€ -> Voidaan rahoittaa kerrotalotonttien myynnistä saatavilla tuloilla?

      Kentän siirto 1,0 M€ -> Voidaan rahoittaa kerrotalotonttien myynnistä saatavilla tuloilla?

      Uusi bussilinja 0,035 M€/vuosi, 3 v 0,105 M€ -> Investointi. Parantaa joukkoliikenneyhteyksiä uimalaan, mikä on hyvä asia.

      Lisäpanostus matkailuun 0,5 M€ -> Investointi, joka toivottavasti maksaa itsensä takaisin.

      Johtojensiirto ja valaistus 0,35 M€ -> Kunnallistekniikan rakentamiseen budjetoiduista/elinkeinopoliittiselle hankkeille varatuista rahoista?

      Osakekannan ostaminen 2,04 M€ -> Hotelliyhtiö maksaa tämän takaisin
      Yhteensä 16,245 M€

      Kun kerran kaikesta tingitään, on järkevää tukea hankkeita jotka ehkä lisäävät sitä pottia, mistä kaikki rahoitetaan. Hotellihankkeeseen liittyy tietysti riskejä myös kaupungin osalta, mutta minusta on hienoa, että paikalliset rahamiehet ovat lähteneet hankkeeseen mukaan isolla panostuksella. Heidän kukkarossaan epäonnistuminen tuntuisi paljon enemmän kuin keskivertoveronmaksajan.

      Kaupungin tehtävä ei ole vain rahoittaa sosiaalipalveluja. Kaupunkia pitää kehittää myös aktiiviväestöä ajatellen, ja myös nuoria ajatellen, jotka ehkä saavat tulevasta hotellista työpaikkoja. Välillä mietityttää miten vanhat änkyrät kehtaavat vastustaa kaikkea, mikä ehkä auttaisi nuoria elämän alkuun.

    • otemporaomores

      Hyvä mäenlaskija, juuri noin pitää ajatella. Mitä lie ymmyrkkä ajatellut kun väittää restellin menneen konkurssiin? Samalla menisi Rantasipi, Cumulus jne

      • Kiinteistöosaaja

        Aloittaja valehtelee koska ei tiedä asioista. Vuokrasopimuksen päättyminen oli syy toiminnan lopettamiseen. Olen jo toisessa ketjussa kirjoittanut Härkävehmaan koulun teknisestä kunnosta ja oppilaiden siirtymisestä Sveitsin kouluun, joten en ala toistamaan. Sammaloitunein parkkialueiden kohdalle on hyvä saada uusia tiloja. Tämä hanke ja Hangonsillan alue aivan keskustaan ovat niitä parhaita hankkeita mitä kaupungin taholta on koskaan tehty ja järkeviä. toivottavasti surkea liikennesuunnittelu ei pilaa näitäkin. Myös mukanaolo sairaalanmäen laajennuksessa on hyvä asia. Minulla ei ole mitään sidonnaisuuksia näihin hankkeisiin, vaan kerron asioita kokemuksen pohjalta.


      • otemporaomores

        Hyvä Kiinteistosaaja!!!
        Voiko tuon paremmin sanoa. Ja jos jollekin ei ole ihan selvää niin vielä lisäys: työpaikkoja on tulossa ihan mukavasti niin rakennusvaiheesa kuin valmistumisen jälkeenkin , joka ei sekään ole pieni asia tänä päivänä. Ja nyt on turha vastata, että Virolaiset rakentajat tulevat, tulevat jollei ole omia riittävästi saatavilla ja hyvä niin.
        Saadaan Sveitsi kuntoon aikataulussaan.


    • Projektimies

      Hankkeen merkitys ja sen rahoitus liittyvät toisiinsa. Rantasipi Sveitsi kumisi tyhjyyttään, joten sitä ei kannattanut yrittää jatkaa. Sijoittajat vaativat kylpylän (mitä se sitten onkaan) rakentamista osana sijoitustaan ja kaupungin vastuulla. Uimalassa oli juuri viime talvena iso remontti. Kaupungin edellytettiin osallistuvan hotellihankkeeseen ja siten vastuuseen 10 %'lla. Kun yrittäjät vaatii toimintaansa koulun ja kentän hävittämistä, niin sen kuuluu vastata purkamisista ja uusien rakentamisesta. Nyt tonttien myyntitulot kuluvat näihin, siis ei tuloja kaupungille. Moni muukin alue tykkäisi ilmaisista bussikuljetuksista kaupungin, siis veronmaksajien, kustannuksella. Yrittäminen on hyvä asia, mutta mikä siitä kuuluu kenenkin kustannettavaksi ja vastuulle on osa asiaa. Todelliset laskelmat puuttuvat edelleen ainakin julkisuudesta. Lähinnä mutu-tuntumaa.

      • Mäenlaskija

        Mikä on tämä 10 prosentin vastuu, josta kirjoitat? Jos kyse on tästä kahden miljoonan euron osakkeiden ostosta, sopimuksen mukaan sijoittajat maksavat sen takaisin myöhemmin korkojen kera:

        "Finex Capital Oy ostaa em. yhtiön osakekannan takaisin kaupungilta alueen kaavoituksen jälkeen. Kauppahinta on 2 M€ korotettuna vero- ja lainanottokustannuksilla sekä mahdollisesta lisärakennusoikeudesta perittävällä korvauksella."

        Koulun purkaminen voisi olla sijoittajien vastuulla, mutta siinä tapauksessa tontin myynnistä saatava tulo olisi luultavasti pienempi. Ei ehkä suuria tuloja kaupungille, mutta ei myöskään tappioita. Käsittääkseni Härkävehmaan koulu olisi melko suuren remontin tarpeessa. Tonttien myynnistä saatavilla tuloilla voitaneen ainakin osittain rahoittaa korvaavien tilojen rakentaminen tai saneeraus.

        Ilmaisia bussikuljetuksia ei ole käsittääkseni tulossa vaan lipuista joutunee maksamaan normaalin paikallisliikenteen taksan. Uimalan bussilinja on lienee varsin toivottu uudistus ilman hotellihankettakin. Se kenties mahdollistaa uimalan käytön mm. autottomille eläkeläisille.

        Ja vielä yksi kysymys: mitä laskelmia kaipaat? Sopimus on hyväksytty kaupunginhallituksessa ja se on edelleen luettavissa kaupungin nettisivujen kautta. Kaikki kustannukset on eritelty kaupunginhallituksen päätöksissä. Lisärakennusoikeudesta tai tonttien myynnistä saatavia tuloja ei ole eritelty, luultavasti koska hinnan suhteen on ratkaisevaa, kuinka paljon rakennusoikeutta tonteille kaavoitetaan.


    • Kunnan.Jauhot

      Ei välttämättä ketjun aiheeseen liittyen, mutta ei pois suljettuakaan on YLE.n MOT-ohjelman tutkimus kaupunkien ja kuntien hyväveli ja -sisko järjestelyistä. Eilen oli lähinnä Turun seudun kiinteistöjärjestelyt ja lähikunnista Järvenpää. Sopivasti osalliset olivat jäävejä virallisissa kokouksissa kun kuntien omaisuus vaihtoi omistajaa.

    • Billboy

      Se on kyllä hienoa, että homeinen hotellirakennus, muuttuu kuin taikaiskusta puhtoiseksi. Kaupungin kannattaa markkinoida sitä allergialiittojen lomakohteeksi. Kyllä remonttiässällä ja pensselillä saa pahempiakin korjattua.

    • Kehitystä.Tarvitaan

      Miksi Hyvinkää pitäisi olla se paikka, johon ei saisi investoida? Jokainen kasvuun tähtäävä kaupunki on joutunut ottamaan huomattavasti suurempiakin riskejä menestyäkseen. Hyvinkäällä on loistavat mahdollisuudet kehittyä entistä merkittävämmäksi ja tunnetummaksi aluekeskukseksi ja kehitys ja kasvu ei toteudu, jos ei tehdä mitään. Hankalimpina aikoina investoiminen luo kaupungille uskottavaa kasvukaupungin mainetta ja pitää huolen etulyöntiaseman vahvistamisesta. Suuret hankkeet, kuten Sveitsin alue, kylpylä, HYS ja Willakin pitävät huolen etulyöntiasemasta ja siitä, ettei 50km säteellä kannata investoida kilpaileviin hankkeisiin. Tämä antaa kaupungille ainutlaatuiset kasvu ja vetovoimatekijät.

      • Kiinteistöosaaja

        Nyt liioittelet. 50km säteellä on Helsinki, Espoo ja Vantaa jotka imaisevat suurimmat investoinnit jo päältä. Järvenpää komeine tornitaloineen ja asukas edellä hankkeinen ajaa ohitse että heilahtaa. Täällä tuijotetaan kutistuvaa Willaa kuin epäjumalaa ja kielletään tornitalot koska päättäjät ovat itsepäisiä haluamaan oikeasti uutta. Täällä ajetaan yrittäjäjärjestöjen jäsenien etuja kun muualla ovat asukkaat etusijalla. Kiitosta annan Hangonsillan ja Sveitsin hankkeelle sekä mukanaolosta HUS yhteistyölle sairaalanmäen hankkeessa.


      • Kehitystä.Tarvitaan

        Tarkoitin, että 50km on ns. suojavyöhyke, joka on vastaavien laajojen palvelujen suhteen kannattamatonta aluetta. Tämän 50km päissä on seuraavat laajat palvelut, kuten Hyvinkäältä katsottuna Helsinki, Hämeenlinna ja Lahti. Tämä vyöhyke pitää Hyvinkään erillään näistä palveluetapeista ja näin antaa sille erinomaiset mahdollisuudet kattavien palvelujen keskittymänä ja sitä kautta vetää investointeja ja asukkaita puoleensa. Toki Helsingin kakku on huomattavasti isompi, mutta se on ymmärrettävää, eikä sille voi mitään. Hyvinkää käyttää tätä nyt hyödykseen kehittämällä omaa vetovoimaansa ja palvelujen kattavuutta, sillä Hyvinkää on kuitenkin niin lähellä Helsinkiä, mutta huomattavasti edullisempi, että se kannattaa.
        Hyvinkää ei kuitenkaan ole mielestäni käyttänyt mahdollisuuksiaan läheskään kaikilta osin hyödyksi kasvukilpailussa, mikä on erikoista, vaikka potentiaalia olisi runsaasti. Ollaan ehkä liian maltillisia ja varovaisia.
        Hyvinkäällä on hyvin paljon ehdottomia kilpailuvaltteja verrattuna vaikka Järvenpäähän. Käytännössä Järvenpäässä ei ole lähellekään yhtä kattavaa palvelutarjontaa, kuin Hyvinkäällä ja käytännössä se joutuu aina tukeutumaan Hyvinkään ja pk-seudun palveluihin lähiöpaikkakunnan tyyppisesti.
        Tämän aluekeskus ajattelun pohjalta Hyvinkäätä tulee jatkossakin kehittää ja tähän asti tätä kehitystä ovat tukeneet laajojen kaupallisten ja kunnallisten palvelujen suurinvestoinnit, sekä nyt nämä nykyiset ja tulevat hankkeet.
        Ja mitä noihin tornitaloihin tulee, niin Järvenpäällä ei sitten olekaan muuta. Tornitaloja tulee myös tänne Koritsoonin alueelle aikanaan.


      • Kiinteistöosaaja
        Kehitystä.Tarvitaan kirjoitti:

        Tarkoitin, että 50km on ns. suojavyöhyke, joka on vastaavien laajojen palvelujen suhteen kannattamatonta aluetta. Tämän 50km päissä on seuraavat laajat palvelut, kuten Hyvinkäältä katsottuna Helsinki, Hämeenlinna ja Lahti. Tämä vyöhyke pitää Hyvinkään erillään näistä palveluetapeista ja näin antaa sille erinomaiset mahdollisuudet kattavien palvelujen keskittymänä ja sitä kautta vetää investointeja ja asukkaita puoleensa. Toki Helsingin kakku on huomattavasti isompi, mutta se on ymmärrettävää, eikä sille voi mitään. Hyvinkää käyttää tätä nyt hyödykseen kehittämällä omaa vetovoimaansa ja palvelujen kattavuutta, sillä Hyvinkää on kuitenkin niin lähellä Helsinkiä, mutta huomattavasti edullisempi, että se kannattaa.
        Hyvinkää ei kuitenkaan ole mielestäni käyttänyt mahdollisuuksiaan läheskään kaikilta osin hyödyksi kasvukilpailussa, mikä on erikoista, vaikka potentiaalia olisi runsaasti. Ollaan ehkä liian maltillisia ja varovaisia.
        Hyvinkäällä on hyvin paljon ehdottomia kilpailuvaltteja verrattuna vaikka Järvenpäähän. Käytännössä Järvenpäässä ei ole lähellekään yhtä kattavaa palvelutarjontaa, kuin Hyvinkäällä ja käytännössä se joutuu aina tukeutumaan Hyvinkään ja pk-seudun palveluihin lähiöpaikkakunnan tyyppisesti.
        Tämän aluekeskus ajattelun pohjalta Hyvinkäätä tulee jatkossakin kehittää ja tähän asti tätä kehitystä ovat tukeneet laajojen kaupallisten ja kunnallisten palvelujen suurinvestoinnit, sekä nyt nämä nykyiset ja tulevat hankkeet.
        Ja mitä noihin tornitaloihin tulee, niin Järvenpäällä ei sitten olekaan muuta. Tornitaloja tulee myös tänne Koritsoonin alueelle aikanaan.

        " Tornitaloja tulee....". Kertoisitko tarkemmin tuosta tulemisesta, koska asia kiinnostaa paljon.


      • Kehitystä.Tarvitaan

        Niin, eli tuonne Riihimäenkadun varteen on kaavailtu korkeiden rakennusten aluetta. Luonnoksessa oli alustava suunnitelma kolmesta tornitalosta tuolle alueelle. Suunnitelma on myös yhteydessä nykyisen liittymäpysäköintialueen muutoksiin.


    • Kallionkukko

      Seurailen täs entist kotikylääni. Onneks oon nykyään stadilainen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe