Kuu on väärinpäin!

Minulla on Android-puhelimessa Google Playstä ladattu Auringon nousu ja lasku -sovellus, joka näyttää Kuun väärinpäin. Ilmeisesti se on Australiassa tehty, sillä eteläisellä pallonpuoliskolla Kuu on tosiaan ylösalaisin!

51

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HjuvaJuttu

      No saamari. Tietenkin juuri näin.
      Tycho- kraateri on Suomesta katsoen kello seitsemässä, päiväntasaajalla kello 9-10 ja Australiassa jotain klo 11-1 välillä.

      Jos on näin niin sehän lopettaa puheet Plättämaasta.

    • Pallouskovainen

      Oikein todistettu.
      Mutta puheet Plättämaasta tuskin loppuvat. Kuulentojen tapauksesta päätellen jatkuu mistään piittaamatta samaa hamaan maailmanloppuun - kohtaa se sitten pallon tai plätän...

    • PuheetLoppuvatJust

      Minäkin lopetan jutut Lättämaasta jos tuo Kuujuttu on noin ja Ausseista katsottuna Tycho- kraateri on ylhäällä.
      Lisäksi jos vielä joku vaivautuu mittauksin näyttämään maan- ja vesien pintojen olevan ponkollaan.

      • jhhkjhkhkh

        Sinulle on osoitettu, että veden kaareutumista mitataan jatkuvasti esimerkiski laivatutkilla. Merenkulkijat ovat jo antiikin ajoista tienneet merenpinnan kaarevaksi ja Erastosthenes mittasi Maan ympärysmitan jo ennen ajanlaskumme alkua.

        Poikkeuksellisten kelien vallitessa, kun taitekerroin on juuri sopiva, valonsäde saattaa kaartaa maan kaarevuuden mukaan. Mukamas "suoran vedenpinnan" mittaaminen laserilla olisi silloin mahdollista, mutta silloinkin kyseessä on mittausvirhe. Tuubivideot, joita olet linkittänyt ovat selvästi feikkejä.


      • nimimerkki.toinen

        Mielenkiintoista. Minkälainen mahtaa olla laivatutkassa tuo kaarevuusnäyttö?


      • SurkeaaNillitystä

        Kun RF-horisontti tulee vastaan Maan kaareutumisen takia, ei tehonlisäys auta tuomaan maaleja horisontin takaa esiin, vaan mittauskyky putoaa hyvin nopeasti. Lattamaassa maalikaiut heikkenisivät etäisyyden neliöön, eikä tarkkaa rajaa olisi.
        Jokainen radiotekniikan perusteita ymmärtävä hiffaa asian, mutta vajakin pitää erikseen kysellä kaarevuusnäytöstä.


    • Pallouskovainen

      Tämä aihehan on vielä joutavampi kuin kuulentohuijaus. Kaikki johtunee siitä, että jotkut tehtailevat joko hupi- tai provokaatiomielessä videoita Youtubeen. En jaksa uskoa, että monikaan ottaisi niitä todesta, vaan halutaan itsekin vähän ilakoida. Tosin esimerkiksi minusta tästä itsekin "plätästä" aiheesta ei saa kunnon huumoria.

    • Ja kun plättärit eivät edes vastaa mihinkään väitteisiin niin keskustelu on aina turhaa.... Vastaukseksi tulee kysymys vesien pinnoista ja kyllä minä siihen aina vastaukset postaan, mutta flättäreiltä ei saa mitään.

      Esimerkki:

      Miksi kuu on ylösalaisin etelässä?

      Miten plättämaassa voisi olla myös eteläinen taivaannapa minkä ympäri tähdet kiertää öisin?

      Mites yötön yö?

      Kukaan flättäri ei vaan pysty vastaamaan noihin.

    • Puuhullu

      Minä katsoin Australiasta otettuja kuvia Kuusta.
      Ei tuo Tycho- kraateri ollut Kuun ylälaidassa.
      Niin että mitä helvettiä??????

      • Pistäppä linkkiä niin analysoidaan yhdessä sinun kuvasi.


    • puuhullu
      • Tuossa se kraateri on yläreunassa kun täältä pohjoisesta katsottuna sen pitäisi olla alareunassa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?


      • Ton videon mukaan kuu käyttäytyy niin kuin sen pallomaassa kuuluukin :)


    • Polariz

      Tähdet ja kuu toisinpäin on ihan linjassa lättäteorian kanssa. Piirrä kattoon kuu ja kävele huoneen toiselle puolelle. Siellä se on väärinpäin. Mutta nimimerkki Sillei ihmetteli että miten yötön yö voi toimia, ja tosiaan etelässä sellaista ei voi olla jos maa on tasainen. Pohjoisessa taas oikein hyvin. Olen siis yrittänyt tutkia sitä etelän yötöntä yötä ja tähän mennessä aika sekavaa. Tutkimusasemat tarjoaa editoitua webbikameraa ja muuta epäilyttävää. Siksi olen koittanut katsella mahdollisimman riippumatonta materiaalia, eli yksityisten kommentteja aiheesta. Luin mm. kirjan suomalaisista naparetkeilijöistä jotka hiihtivät 8v sitten etelänavalle. Kirjan kuvailut auringosta oli uskottavia ja siitä kyllä sai kuvan että olisi kokoajan kovin valoisaa ja ainakin siis mielikuvan yöttömästä yöstä sai kirjasta. Vaikka ei niillä sanoin, eikä yöaikaa kommentoitu...esimerkiksi että olisi aurinkoista yölläkin. Koko teoria on kuitenkin mulla nyt yhden todistajalausunnon takia vähän kiikunkaakun. Koitan löytää nyt hyvää todistusaineistoa etelän yöttömästä yöstä. Saa auttaa. Kirjassa kerrottiin muuten toinenkin mielenkiintoinen havainto auringosta, nimittäin se että se kiertää päinvastaiseen suuntaan kuin Suomessa. Ihan noilla sanoin sanottuna. Lättämaahan se sopisi, koska etelämanner on ulkopuolella kauriinkääntöpiiristä, joka on ulommaisin kohta jonne aurinko lättämaan yllä kiertää. Kierron ulkopuolelta aurinko näyttäisi kulkevan tosin päin kuin kierron sisäpuolella. Sopiiko se edes se nurinkurinen havainto pallomaailmaan? Koitin pyöritellä appelsiinia kädessäni mutta en oikein hahmottanut.

      • nimimerkki.toinen

        Kerrottiinko, että näkyikö tähtiä Etelänavalla? Oliko siellä näkyvillä edellisten retkikuntien jättämiä hiihtojälkiä tai laserheijastimia?


      • No joo kuu kyllä saattaisi toimia flättis teoriassakin ja yötön yö voi olla hankala todistaa "luotettavasta" lähteestä, mutta se näkyy isolle osalle eteläistä pallonpuoliskoa, että tähdet kiertävät eteläistä taivaan-napaa kuten meillä täällä pohjoisessa pohjoista taivaan-napaa.


    • PaloMagneti

      Tässä on yksi lähestymistapakuvaus South Polesta, Auringon ja tähtien kierrosta.
      En oikein osaa ottaa kantaa mutta meille selitetyt totuudet alkavat ontumaan yhä lisääntyvän tietotulvan valossa.
      https://www.youtube.com/watch?v=yAnKB-PMJbE

    • ressu1

      polariz mites tutkahorisontti ja korriolosis voimat...pitää ottaa muute esim tarkkuuskivärin kanssa huomioon

      • korrio...voi.. Thäh(!)OK

        Enemmän minua kuitenkin ihmetyttää, miten ne pingviinit siellä pärjää kun kuukausia ihan pimeää ja ei kai siellä meressäkään sen enempää valoa ole. Jäätiköllä varmaan äänen perusteella, että missä kaveri, mutta onko niillä vedessä joku keino löytää kaloja saaliiksi?

        Ei tarvitse vastata, jos ei ymmärrä kysymystä, eikä muutenkaan tiedä mistään mitään(!)OK


      • tarkkaManu

        Tarkka- ammunnassa ei oteta mitenkään huomioon maanpinnan kaareutumista koska sitä ei ole.
        Ainoastaan tuulen suunta ja voimakkuus huomioidaan etäisyyden lisäksi.


      • nimimerkki.toinen

        Kannattaa myös ottaa huomioon se, että pingviineillä on pää ylösalaisin. Siis että osaa pyssyllä tähdätä.


      • Pallouskovainen
        tarkkaManu kirjoitti:

        Tarkka- ammunnassa ei oteta mitenkään huomioon maanpinnan kaareutumista koska sitä ei ole.
        Ainoastaan tuulen suunta ja voimakkuus huomioidaan etäisyyden lisäksi.

        Se johtuu siitä, että maan kaareutuminen tulee suorassa ammunnassa otetuksi automaattisesti näkymässä huomioon. Kohde siis on juuri siinä suunnassa, missä näyttääkin olevan (ellei ole sääsuhteista johtuvia virheitä, jotka ampujen on erikseen tuulen ohella huomioitava).


    • ressu1

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Coriolis-ilmiö

      ja otetaan nytt en puhu mistään lussusta sako trgstä vaan esim barret m82...ja otetaan huomioon

      pingviinien silmät ovat soveltuneet vedenalla näkemiseen..yhden hypoteesin mukaan ne eivätt näkisi malla erityisen hyvin..toistaiseksi pingviinit eivät ole palauttaneet heille jätettyä kysely lomaketta... niillä on keskiverto kuulo verrattuna muihin lintuihin


      • Pallouskovainen
        pierettää kirjoitti:

        ai niin

        Nyt muistankin tuon coriolisin. Siitähän oli Myytinmurtajissa. Totesivat sen tieteellisillä kokeilla huuhaaksi(!)OK Hehe he heeeeeeeeeeeeeeeee(!)

        http://www.ew.com/sites/default/files/styles/tout_image_612x380/public/i/2014/09/05/Kari-Byron-MythBusters.jpg?itok=sbJFxVit

        Ei millään asteikolla kaunis, mutta pirun seksikäs pakkaus kuitenkin. Katselen Myytinmurtajia pelkästään tuijotellakseni tuota naista(!)OK

        Joskus minulle tulee sellainen kauhea epäilys, että nämä veijarit kuitenkin ovat tosissaan. Mutta eihän se voi olla totta, eihän...?


      • pierettää kirjoitti:

        ai niin

        Nyt muistankin tuon coriolisin. Siitähän oli Myytinmurtajissa. Totesivat sen tieteellisillä kokeilla huuhaaksi(!)OK Hehe he heeeeeeeeeeeeeeeee(!)

        http://www.ew.com/sites/default/files/styles/tout_image_612x380/public/i/2014/09/05/Kari-Byron-MythBusters.jpg?itok=sbJFxVit

        Ei millään asteikolla kaunis, mutta pirun seksikäs pakkaus kuitenkin. Katselen Myytinmurtajia pelkästään tuijotellakseni tuota naista(!)OK

        " Totesivat sen tieteellisillä kokeilla huuhaaksi"

        Eivät todenneet. Osa coriolisvoimaan liitetyistä väitteistä on huuhaata, mutta uskon kyseisen voiman huuhaaksi vasta kun matala- ja korkeapaineet paineet pyörivät satunnaisiin suuntiin.


      • nimimerkki.toinen

        Coriolis-voima on huuhaata aivan niinkuin keskipakovoimakin. Kumpikin syntyy pyörivässä koordinaatistossa olevan ihmisen päässä.


      • Olet oikeassa. Kyseessä on näennäisvoima kuten keskipakovoiman kohdallakin, mutta sen vaikutus on pyörivässä koordinaatistossa selvästi havaittavissa. Olisi varmasti oikeampaa kirjoittaa coriolis-ilmiöstä kuin -voimasta.


      • coriolisti
        nimimerkki.toinen kirjoitti:

        Coriolis-voima on huuhaata aivan niinkuin keskipakovoimakin. Kumpikin syntyy pyörivässä koordinaatistossa olevan ihmisen päässä.

        Tämä uskoakseni selitti minulle (näennäisen) coriolisvoiman: http://www.astro.utu.fi/zubi/phys/coriolis.htm

        Kun siis kappale, esimerkiksi irtoaa maanpinnalta, se jää jatkamaan Maan pyörimisestä saamaansa liikettä itään entisellä nopeudella. Mutta kun kappale tulee etelämmäksi tai pohjoisemmaksi, maanpinta sen alla liikkuu sitä hitaammin/nopeammin täällä pohj. pallonpuoliskolla). Näin se maasta katsoen kaartuu länteen/itään.

        Eikös tämä merkitse sitä, että pohjoiseen mentäessä oikealta alkaa tuulla yhä lujempaa, koska ilmakehä seuraa maanpinnan liikettä joka paikassa. Siten kaartuminenkin vähenee. Mutta etelään mentäessä tuulee toiselta suunnalta ja kaartuminen kasvaa.

        Se, että tuo näennäisvoima on suurin "korkeilla" leveysasteilla, johtuu siitä, että pallo niillä kaartuu vahvimmin "alaspäin" kohti napoja. Maapallon pyörimisliike siten hidastuu jyrkimmin niillä, kun on kyse pohjois/eteläsuuntaisista liikkeistä.

        Coriolisvoima vaikuttaa vahvimmin pituuspiirien suuntaisiin liikkeisiin.


      • coriolisti
        coriolisti kirjoitti:

        Tämä uskoakseni selitti minulle (näennäisen) coriolisvoiman: http://www.astro.utu.fi/zubi/phys/coriolis.htm

        Kun siis kappale, esimerkiksi irtoaa maanpinnalta, se jää jatkamaan Maan pyörimisestä saamaansa liikettä itään entisellä nopeudella. Mutta kun kappale tulee etelämmäksi tai pohjoisemmaksi, maanpinta sen alla liikkuu sitä hitaammin/nopeammin täällä pohj. pallonpuoliskolla). Näin se maasta katsoen kaartuu länteen/itään.

        Eikös tämä merkitse sitä, että pohjoiseen mentäessä oikealta alkaa tuulla yhä lujempaa, koska ilmakehä seuraa maanpinnan liikettä joka paikassa. Siten kaartuminenkin vähenee. Mutta etelään mentäessä tuulee toiselta suunnalta ja kaartuminen kasvaa.

        Se, että tuo näennäisvoima on suurin "korkeilla" leveysasteilla, johtuu siitä, että pallo niillä kaartuu vahvimmin "alaspäin" kohti napoja. Maapallon pyörimisliike siten hidastuu jyrkimmin niillä, kun on kyse pohjois/eteläsuuntaisista liikkeistä.

        Coriolisvoima vaikuttaa vahvimmin pituuspiirien suuntaisiin liikkeisiin.

        Esine kuitenkin omasta näkökulmastaan kulkee alkuperäiseen suuntaan ja suoraan. Se voi kuitenkin huomata maanpintaan suhteuttamalla todella kaartavansa. Esimerkiksi tykinammuksen kärki osoittaa koko ajan alkuperäiseen suuntaan, joten sen coriolisliike on sivuittainen yhä jyrkemmässä kulmassa.
        Tosiaan tykistöammunnassakin coriolisvoima tietääkseni huomioidaan.


    • ressu1

      mutta entä tutka horisontti

    • Vaktapiru
      • VaikuttaaSe

        Wiki:
        " siksi coriolisilmiö havaitaan maapallon pinnalla tarpeeksi pitkään ja nopeasti tapahtuvissa liikkeissä. Mikäli tarkastellaan vain Maan pinnan suuntaisia liikkeitä, ilmiö ilmenee voimakkaimmillaan napa-alueilla, mutta päiväntasaajalla ei lainkaan. Erityisesti siitä puhutaan meteorologiassa ja ballistiikassa."
        "Etumerkit ovat tärkeitä, sillä ne selittävät miksi coriolis vääntää pohjoisella pallonpuoliskolla liikkuvia kappaleita kuten tykinkuulia oikealle, eteläisellä taas vasemmalle, ja miksi matalapaineet pyörivät Suomessa vastapäivään ja Australiassa myötäpäivään."

        Vaikka coriolis voima on näennäisvoima, niin ilmiö on todellinen. Se huomioidaan tykistön ampuma-arvoja laskettaessa, tiedät sinä sitä tai et.


      • KranuaPutkeen

        Höpöpaskaa.
        Olen kranaatinheitinryhmän johtaja reservissä eikä tuollaista höpöä ammunnassa huomioida lainkaan eikä sitä edes koulutuksessa tuotu esiin millään tavalla.


      • coriolisti
        KranuaPutkeen kirjoitti:

        Höpöpaskaa.
        Olen kranaatinheitinryhmän johtaja reservissä eikä tuollaista höpöä ammunnassa huomioida lainkaan eikä sitä edes koulutuksessa tuotu esiin millään tavalla.

        Coriolis koskee enemmän tykistöä, mutta kyllä se vaikuttaa kaikkeen lentävään. Mutta nämä ovat tulenjohdon asioita.


      • nimimerkki.toinen

        Ei Coriolis vaikuta millään lailla lentäviin esineisiin. Se vaikuttaa vain ja ainoastaan niitä kiikaroivan ihmisen aivoihin.


      • coriolisti
        nimimerkki.toinen kirjoitti:

        Ei Coriolis vaikuta millään lailla lentäviin esineisiin. Se vaikuttaa vain ja ainoastaan niitä kiikaroivan ihmisen aivoihin.

        Ei se suoraan vaikutakaan, mutta esineestä ja maanpinnasta tulee eri paria ja se vaikuttaa epäsuorasti asiaan eli esimerkiksi ammuntaan.


      • VaikuttaaSe
        KranuaPutkeen kirjoitti:

        Höpöpaskaa.
        Olen kranaatinheitinryhmän johtaja reservissä eikä tuollaista höpöä ammunnassa huomioida lainkaan eikä sitä edes koulutuksessa tuotu esiin millään tavalla.

        Ei kai alikessun aivoja rasiteta ampumaarvolaskennan hienouksilla.


    • ressu1

      koskee ylijohdon tykistö eli kun ammutaan yli prikaatien taistelu alueiden esim rakentienheittimillä tai 155 kanuunoilla..tai tulevilla telahaupitseilla..tai tykistöohjuksilla.....yli 20 km matkat..

      Yli horisontin tutka (OTH)

      Korkeilla taajuuksilla tutkan toimintamahdollisuuksia rajoittaa horisontti ja tutkan ja maalin keskinäinen korkeus. Yli horisontin -tutka (OTH) käyttää lyhyitä aaltoja (HF) ja niiden kykyä heijastua ionosfääristä, keskipitkiä radioaaltoja (MF) tai pitkiä radioaaltoja (LF) ja niiden pinta-aaltoetenemistapaa. Siten tutka voi mitata satoja, jopa tuhansia kilometrejä horisontin taakse, yleensä merelle. Suuren aallonpituuden vuoksi yli horisontin -tutkien antennit ovat jopa satojen metrien laajuisia kiinteitä antennikenttiä. Niitä tarvitaan varsinkin valtamerien sotilaalliseen valvontaan ja sään ennustamiseen sekä laittoman maahantulon, salakalastuksen ja salakuljetuksen paljastamiseen.[20]

      • korrosio

        ressu1 on seonnut päästään ja häntä voitaneen pitää tutkahulluna.
        Linkitin jo aiemmin wikin höpinöitä, joista kopsasit.
        Tässä tämä vielä uudelleen:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tutka#Yli_horisontin_tutka_.28OTH.29

        Tykistö ei huomioi mitään olemattomia coriolisvoimia koska niitä ei ole. Usko jo nyt.


      • coriolisti
        korrosio kirjoitti:

        ressu1 on seonnut päästään ja häntä voitaneen pitää tutkahulluna.
        Linkitin jo aiemmin wikin höpinöitä, joista kopsasit.
        Tässä tämä vielä uudelleen:
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tutka#Yli_horisontin_tutka_.28OTH.29

        Tykistö ei huomioi mitään olemattomia coriolisvoimia koska niitä ei ole. Usko jo nyt.

        Parempi onkin sanoa sitä maapallon pyörimisliikkeen vaikutukseksi, koska mistään voimastahan ei ole kyse. Mutta se on huomioonotettava tekijä nimenomaan pitkämatkaisessa tarkkuusammunnassa.
        Tuo vaikutus siis johtuu kokonaan pallomaisen planeettamme pyörimisestä akselinsa ympäri.

        http://guns.wikia.com/wiki/Coriolis_effect


      • Jupiterin täplän reuna kiertää vastapäivään, mutta keskusta pyörii millon minnekkin päin.


      • coriolisti
        coriolisti kirjoitti:

        Parempi onkin sanoa sitä maapallon pyörimisliikkeen vaikutukseksi, koska mistään voimastahan ei ole kyse. Mutta se on huomioonotettava tekijä nimenomaan pitkämatkaisessa tarkkuusammunnassa.
        Tuo vaikutus siis johtuu kokonaan pallomaisen planeettamme pyörimisestä akselinsa ympäri.

        http://guns.wikia.com/wiki/Coriolis_effect

        Linkin järjestyksessä toinen Youtube-video näyttää havainnollisesti, mistä tässä corioliksessa on kysymys. Miesten heittelemät pallot siis lentävät suhteessa liikkumattomaan ympäristöön suoraan (odotettua, kun palloihin ei vaikuta mikään sivusuuntainen voima), mutta suhteessa pyörivään alustaan ne tekevät kaaren, joka johtuu nimenomaan alustan liikkumisesta.


      • Siis tuo coriolis-ilmiöhän on helpoiten esitettävissä foucaltin heilurilla. Tiedekeskus Heurekassa on esimerkiksi tämmöinen yksinkertainen mekaaninen heiluri, jonka heilumissuunta vaihtuu juurikin coriolis-ilmiön myötä.


    • JoJoOnYhtäHyvä

      Olen minäkin toljottanut Heurekassa tuota Foucaultin heiluria.
      On täyttä roskaa että se selittäisi yhtään mitään.
      Auringonpimennyksissä se sekoaa.
      Joissain kokeissa se on jopa vaihtanut kiertymissuuntaa!! Pyöriikö Maapallo silloin toisinpäin???

      Saisiko tähän järkeenkäyvän selityksen?

    • ressu1

      saisko esim jokun oikean fyysikon tänne todistamaan että maapallo on lättänä...lisäksi centti on turhaa myös ihmisten jotka ovat suteellisen tyhmiä hyväksi käyttää rahaa..tähän kuuluu noin 95% väestöstä...mukaan lukien minä...sinulla on mahdollisuus opiskella asioita ja tutustua niihin itssenäisesti silti päätät vain suoltaa paskaa päivästä toiseen keskustelu palstoille...mitä se kertoo sinusta ihmisenä ???

      • AivotJuotuKuolioon

        "...sinulla on mahdollisuus opiskella asioita..."

        Senttipellellä? Tuskin on. Kun katsoo hänen eilisiltaista vuodatustaan, niin huomaa kuinka sekaisin nuppi on. Samaa tyhjäpäistä länkyttämistä päivästä päivään vuosien ajan ja tuntuu, että tahti vain kiihtyy.


      • coriolisti
        AivotJuotuKuolioon kirjoitti:

        "...sinulla on mahdollisuus opiskella asioita..."

        Senttipellellä? Tuskin on. Kun katsoo hänen eilisiltaista vuodatustaan, niin huomaa kuinka sekaisin nuppi on. Samaa tyhjäpäistä länkyttämistä päivästä päivään vuosien ajan ja tuntuu, että tahti vain kiihtyy.

        Niin siinä käy, kun katsoo päivät pääksytysten Youtube-videoita ja vain niitä. Kyllähän nuo edeltävät viestit kertovat selvää kieltään. Todellisuudentaju siinä häviää, alkaa tosissaan uskoa huijauksiin ja salaliittoihin, jopa litteään Maahan.


    • JoJoHeiluuKans

      Jahas, pojat keskittyvät nyt sitten vain centin haukkumiseen.
      Olin kiinnostunut saamaan vastauksia Foucaultin heilurin epäjohdonmukaiseen käytökseen. Se nyt kuitenkin tuntuisi olevan ainoa todiste Maan pyöreydestä.

      Eurajoen heilurinkin seloste ja todiste on hävinnyt netistä epäluotettavana?
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Foucault’n_heiluri

      • coriolisti

        Maan pyöreydessä kun ei ole enää mitään puolustelemista eikä todistamista. Sehän on jo vuosisatoja ollut niin kiistaton fakta kuin voi olla. Se siis on yleisesti tunnettu tosiasia, jota ei tarvitse todistella. Riittaa kun katsoo ja näyttää karttapalloa.
        Ei pitäisi edes reagoida jankkaamiseenne. Ette itsekään usko puheisiinne.


      • lkjlkjljljl

        Taitavat ne epäjohdonmukaisuudet löytyä salkkarien jutuista. Tuo auringonpimennysanomalia on ollut esillä, mutta sitäkään ei ole kyetty varmistamaan. Lisäksi heiluri ei todista Maan pyöreyttä vaan sen pyörimisen. Taas kerran tuli salkkarin ymmärryksen taso osoitetuksi ihan salkkarin itsensä toimesta.

        Mitä senttiin tulee, niin eihän tuollainen itsensä kanssa keskustelu täysipäisen hommaa ole. Kaveri on sekaisin kuin salaman raiskaama uuniluuta.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe