Paha ummetus, apua kaivataan

Tomi1234567

Eli tilanne on tämä. 7.10.2016 oli kolosnokopia, oli ärtyvä suoli, sen jälkeen ollut lievää ummetusta aluksi, hoidettu levolacilla, sitten tuli väärä lääke librax hetkeksi kouristeluiden lievittämiseksi, jopa pahensi ummetusta. Nyt tilanne on se, etttä koko ajan on ulostehätä ja peräsuolta ei saa millään tyhjäksi. Suolessa ei toivottavasti ole tukosta, kun en ole oksentanut.
Olen käyttänyt Levolacia, psylium husk kuitujauhetta, vähän movicolia ja colonsofia. Näissä on seuraavat haittavaikutukset. Ilmavaivaa ja ihottumaa movicolista ja colonsoftista, mutta peräsuoli ei millään tyhjene.
Kävin proktoskopiassa toissa päivänä, piti tyhjentää sitä ennen metalxilla, peräsuoli kyllä tyhjeni vähän, en saanut ollenkaan kaikkea pois. Vastaanototon Jorvin terveyskeskusnainen kommentoi vain, että ei ole kirurgista hoitoa kun tähystetty, eikä puoltanut mitään vatsan magneettikuvausta tai tietokonemonografiaa, kun tulee säteilyä ja kolosnokopia on tehty. Väitti jopa peräsuolen olevan tyhjä, vaikka se ei todellakaan pitänyt paikkaansa, koska pidättelin sielläkin ulostetta. Vähän tulee kun oikein pinnistää.
Kaivelulla saa enemmän, mutta en halua totuttaa suolta siihen ja onhan se epähygieenistä.
Saattaa olla hyvinkin ahtautunut tai laajentunut paksusuoli, koska peräsuoli tyhjene kunnolla, mutta mikään ummetuslääke ei tunnu auttavan.
Lisäksi vatsa ääntelee nukkuessa uloste tuntuu karkailevan suolessa ja en voi nukkua ilman unilääkettä kunnolla. Unilääkettä toivottavasti ei hidasta suolen toimintaa. Tuntuu kuin pitäisi jatkuvasti olla pöntöllä ja siltikin tulee vain kokkare pois.
Mitä voisi tehdä. Ensi viikolla työterveysaika ja sitten pääsen luultavasti yksityiselle vatsan kuvauksiin ja toivottavasti jossain sairaalassa tyhjentävät suolen ja tekevät tarvittavat toimenpiteet, niin vaikeasti tyhjennettävissä suoli on.
Luultavasti vatsan kuvaus ei vaadi peräsuolen eikä varsinkaan paksusuolen tyhjennystä
Suolitukosta ei luultavasti ole, kun en ole oksentanut, mutta tämä ei kyllä ole enää ärtyvä suoli, se on fakta!
Miten saisi apua tähän. Onko jotain ruoka-aineita, jotka auttavat tähän. Kuituja syön hyvin, vältän maitoa, juon piimää. Onko jotain, mitä pitää välttää.
Saisiko apua nopeasti. Olen pitkään sairaslomalla töistä, koska en halua pidättää ulostetta liikaa ja pakko välillä yrittää saada edes jotain pois.
Millä ihmeellä suolen saisi löysäksi, siellä on ulostekovettumaa, joka on pahimpia ummetuksia mitä tiedän, voi olla syöpäkin.
Saisiko vinkkejä pikaisesti!

6

5979

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaikkiKokeillut

      Sinulla varmaan on peräsuolen laskeuma. Se selviää defekografiassa. Laskeumassa peräsuoli pullistuu ja siihen pullistumaan kerääntyy ulostetta ja siksi on tunne, ettei koskaan saa ulostettua peräsuolta tyhjäksi (joka pitää paikkaansa). Parhaiten saan helpotusta oloosi vesiperäruiskeella. Voit hakea sen apteekista tai kokeilla ihan bideesuihkulla suihkuttaa runsaasti vettä peräsuoleen. Kannattaa pitää uloste pehmeänä laktuloosin tai makrogolin avulla. Molemmat ovat turvallisia suolen nestepitoisuutta nostavia tuotteita, joita käytetään myös vauvoilla. Makrogolin (pegorion) ohjeessa on annostusohje suolitukoksen poistamiseksi. Sinulla tuskin on suolitukosta, koska jos olisi, niin olisit jo sairaalassa kipujen ja oksentamisen vuoksi.

    • VVHkannattaja

      Jos kysymyksessä on ärtyvä suoli, niin se johtuu viljatuotteista. ei siihen läkkeet auta.
      Ehkä kannattaa olla ilman näitä tuotteita kuukauden pari.
      Alussa on hyvä jättää ruokavaliosta pois myös erilaiset maitotuotteet sillä laktoosi aiheutta monia ongelmia

    • tomi34344

      Dekografiaan en pääse, proktoskopiassa sanottiin, että ei ole laskeumaa. Vatsan kuvauksiin menen yksityiselle lähiaikoina. Toistaiseksi vähän auttaa levolac.
      En käytä maitoa, juon piimää, joka pitäisi auttaa ummetukseen, ei juuri auta.

      • KaikkiKokeillut

        Kyselyt Tomi tätä samaa asiaa tällä forumilla kerta toisensa jälkeen ja olet saanut jo kattavat ohjeet.

        Piimä ei auta ummetukseen. Maitotuotteet ummettavat ja niitä tulee ehdottomasti välttää jos kärsii ummetuksesta. Maitotuotteissa oleva kaseiini hidastaa suolen toimintaa. Tutkittu juttu eikä mikään somehuuhaatieto.

        Ulostelääkkeitä tulee käyttää tarpeeksi suuria annoksia ja suolen sisältöä lisääviä valmisteita kuten ViSibliniä tarpeeksi kauan (viikkoja) säännöllisesti ja muistaa myös JUODA riittävästi. Muutoin ne eivät auta.

        Makrogolia käytetään vauvojenkin ummetuksen hoidossa, joten eiköhän se ihottumasti johdu jostakin muusta syystä kuin siitä. Makrogolia käytetään suolen tukkeuman hoidossa kahdeksan pussia vuorokauden sisällä, joten ota tarpeeksi iso annos. Tai juo pullo laktuloosia niin jo irtoaa.

        Laskeuma ei tule esille proktoskopiassa vaan sen voi havaita vain defekografiassa !


      • Vastaan vaikka juttu jo vanhempi. Tosiaan, en usko minäkään laskeuman tai tuppeuman selviävän muussa kuin defekografiassa. Itselleni tehtiin alkuvuodesta ja verkotusleikkauksella korjattiin keväällä. Pehmennysaineita pitää kyllä kåyttää, mutta jos kyse esim tuppeumasta (peräsuolen vetäytyminen itseensä), ei pehmeäkään uloste pääse tulemaan, jos reitti ei ole auki.


    • Tomi1234567

      Minulla on myös jonkin verran ulostetukkeumaa. Peräsuoli ei tyhjene kokonaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe