Judo loppuu Suomesta

Tekisimieliluovuttaa

Kun katsoo eri lajien kansallisten kilpailujen aikuisten sarjojen tuloksia, niin ei missään, toistan; ei missään muussa lajissa koko Suomessa ole niin vähän osallistujia kuin judossa! Kansallinen kilpailutoiminta on kaiken pohja lajissa kuin lajissa.
Todella heikolta näyttää. Mistä ne vetäjät tulevaisuudesta tulee?
Lajia ymmärtävät tuomarit, järjestöihmiset ym. jos aikuisia Judokoita, jotka tekee judoa kisailllen ei ole ollenkaan?
Kuvitelkaapa laji jossa on vain ne 4-6 olympialaisiin tähtäävää judoka, (aikuista) ja muut kilpailevia B-junnuja....
Ei ole tulevaisuutta, se on kuulkaa lajin loppu.

19

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväjudo

      Junioritoiminta on vilkasta ja uusia huippujudokoita on kasvamassa. Judo voi hyvin ja kasvattaa suosiotaan.

      • Dkfkffkekkkkfk

        Muutama vuosi sitten NFJO: hon otettiin 500 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, ja ilmoittautua piti heti kun mahdollista tai jäit ulos. Tämän vuoden kisassa n 270 kilpailijaa. Että se siitä innostuksesta


    • Krkenrnfjfjxknshsg14

      On tainnut aloittajan poika hävitä tänään, kun noin vetää mielen synkäksi. Minä taas uskon judon tulevaisuuteen. Nyt panostetaan huippujudoon kunnolla, Suomi saa tulevissa olympiakisoissa kenties mitalin ja sen seurauksena judon suosio räjähtää ja peruskurssit täyttyvät innokkaista lapsista.

      • Kuntojudoka

        Muksujudo ja peruskurssit seitsemän vuotiailla vetää hyvin harrastajia. Tuppaavat vaan lopettamaan kun ikä riittää muihin lajeihin. Pulaa on treenien vetäjistä kun uusia vetäjiä ei tule ja vanhat ei enää viitsi.


      • Judoateisti

        Juuri näin, osuit ytimeen; ikä riittää muihin lajeihin eli ollaan siinä 12-15 v eli parhaassa iässä itse oivaltamaan mikä olisi minusta mukava ja kenties sopiva laji juuri minulle.
        Mutta judossa ja kyllä monessa muussakin lajissa ( onneksi ei nyrkkeilystä, muuten oltaisiin tänä vuonna ilman O-mitalia!) uskotaan ihan oikeasti, jos et aloita alle 10 v niin ei ole mitään mahdollisuutta menestyä esim. EM tasolla. Totta varmaan jossain lajissa, mutta jos, joku nuori aloittaa 15 v esim . Judon, painin, hokin, hiihdon ja tekee sitä 10 v otollisesti toimintaympäristössä ( vanhemmat, seura, koulu, jne) niin on kumma jos 25 v ei ole jotain tulosta tullut ja jos näitä ja onkin tuhansia, jotka lopettaa 15 v jonkun muun lajin ja näillä on aika hyvät pohjat.
        Meillä judossa on iso ongelma, mitä Judollla on tarjota sporttiselle 15 v nuorelle? Väsyttävä alkeiskurssi aikuisten kuntoilijoiden kanssa, ukemia ja tekniikkaa. Randoria... Laadukkaita oheisreenejä.....
        Ja judokat, ei oteta hernettä nenään, tämä on koko Suomalaisen urheilukentän ongelma.
        Tämä asian esimerkillisesti avat hoitaneet BJJ, Grossfit ja Triathlon esimerkkinä vaan, aikuiskilpailijoita on vaikka kuinka paljon ja lajien tulevaisuus on erittäin hyvä, lajia oikeasti tehneistä ohjaajista ei tulevaisuudessa ole pula. Toisin kuin meillä esim. Judossa.

        Eli, kun salille tulee 15 v sporttisia mimmejä tai poikia, niin tarjotkaa heille oikeaa Judoa ja sitä tukevaa hikioheista. Valakaa uskoa, että 3-5 v harjoittelulla on jo mahdollisuus SM mitaleihin ja 7-12 v jo korkeammalle, ja yksikään niistä " superlupauksista" ei enään ole mukana.
        Tällä hetkellä U18 maajoukkueessa olevista ei kukaan ottele enään 7-10 v päästä, jolloin miehet keskimäärin ottavat rengaskisojen mitalin:(


    • Ilmo_idästä

      Nuorien ja muksujen innostusta sekä motivaatiota voisi lisätä jos kisoissa jo hieman menestyneet nuoret pääsisivät vetämään heille joskus treenejä. Meilläpäin se ei ole mahdollista kun ns. Virallisten valmentajien ego ei kestä sitä. Aina täytyy olla huomattelemassa pienistä virheistä tekniikassa. Judo on muutakin kuin pelkkää tekniikka...

      • Judoateisti

        Kyllä, juuri näin.
        Se sitä 60-70-luvun "puhdasta judoa"...
        Judo on paljonkin muuta kuin oppikirjatekniikkaa, kyllä.


    • Juuudooo

      se 60- 70-luvun judo on ihan eri laji kuin nykyinen kilpajudo. Se pitäisi ymmärtää. Vanhaa puhdasta judoa voi opettaa paapoille jotka eivät muuhun pysty ja nykyjudoa nuorille. Nuoria opettamaan lapsia se ainakin meillä motivoi.

    • Judoka

      Hyvä että tulevaisuutta pohditaa. Jos vielä munataan ainoa kansainvälinen hyvä junnukisa Suomessa niin huoleen on todella syytä.

      • kkrkkkrkkrkrkrkrkr

        Ei kai se kansainvälisyys ole pelkästään ulkomaalaisista vieraista kiinni. Käyppä joskus lasten junnucupeissa tai shiai-kisoissa. Siellä kuulee vieraita kieliä lähes yhtä paljon kuin suomea. Laskin tässä äsken poikani tämän vuoden otteluita ja reilusti yli 30% otteluista oli jotain muuta kuin syntyperäistä kantasuomalaista vastaan. Aika kansainvälistä menoa siis :)


      • Suomalainenjudolka

        Ovat silti Suomessa judo-oppinsa saaneet.... En ymmärrä näitä "Hän on tumma, ei siis suomalainen" näin esimerkkinä.


      • kkrkkkrkkrkrkrkrkr
        Suomalainenjudolka kirjoitti:

        Ovat silti Suomessa judo-oppinsa saaneet.... En ymmärrä näitä "Hän on tumma, ei siis suomalainen" näin esimerkkinä.

        Et vissiin ole pahemmin kisoissa käynyt, kun et ymmärtänyt mitä tarkoitin. En kirjoitellut tummista, vaan miten kisoissa kuulee suomen kielen lisäksi lähes yhtä paljon vieraita kieliä. Myös monen MENESTYVÄN judoseuran valmentajat ovat judo-oppinsa ulkomailla saaneita. Ei kansainvälisyys ole pelkästä ulkomaalaisista vieraista kiinni. Toki hienoa jos joku tänne kauas vaivautuu, mutta se nyt on vaan ymmärrettävä että ihan halpaa ja helppoa Suomeen tuleminen pelkän shiai-kisan takia ei ole.

        Minua v*tuttaa kun täällä itketään miten Suomessa kisat kuihtuvat. Kyllä kutsuja lähetetään, mutta aina ei vaan tule paljoakaan ulkomaalaisia. Onneksi jotkut jaksavat silti yrittää ja rakentaa suhteita ulkomaille. Ne joita ulkomaalaisten viraiden vähyys itkettää, niin tehkää itse asialle jotain. Menkään vierailuille, rakentakaa suhteita, kutsukaa, järjestäkään edullista majoitusta, kuskatkaa vieraita, TEHKÄÄ ASIALLE JOTAIN älkääkä vaan itkekö.


      • aegtssfdssdzvad

        Kymijoki / FJJO ei saisi hyytyä. Se ei kuitenkaan ole ainoa kv-junnukisa. Orimattilan Baltic Sea Openiin oli saatu tosi hyvä osanotto ulkomailta. Ranskalaisten tulemiseen uudestaan ei voi kuitenkaan laskea kaikkea, vaan pitää saada uutta porukkaa muualta.


      • 096790670

        Baltic Openissa oli ulkomaalaisia enemmän kuin kuin suomalaisia ja enemmän kuin FJOssa ottelijoita yhteensä


    • Judoka

      Judo on hieno laji, ei anneta kateuden pilata sitä työtä mitä sen eteen on tehty.

    • 35799754

      Tehdään judon eteen nyt myös se työ, mitä ei ole vielä tehty. Viestintä ja markkinointi esimerkiksi. Hyviä treenejä aloitteleville lajia vaihtaville teineille. Mielekästä kisaamista aikuisille harrastajillle ja veteraaneille... Aitoa kamppailua hyvissä puitteissa.

    • qwertyuiopyy

      heh, katsoppas vähän tarkemmin vaikkapa mäkihypyn, telinevoimistelun tai vaikkapa taitoluistelun SM-kisojen osallistujamääriä.

      • sitähänse

        Ja tulosta kansainvälisesti...
        samaa kuin judossa eli ei kehuttavaa.


    • ueyeyu

      Baltic sea openissa ilmoittautuneita 100 ulkomaalaista ja 40 suomalaista. Hyvä on suhde suomalaiseksi kisaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe