Joonako nielaisi valaskalan, vai toisin päin

Mitä.sanoisimme

"Joona oli kuolleena kolme päivää ja kolme yötä meripedon vatsassa, toiset uskovat hänen eläneen siellä. Jeesus sanoi: ”Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä,” Matt. 12:40. Tiedämme, että Jeesus oli tämän ajan kuolleena, mikä tarkoittaa sitä, että Hänen ruumiinsa oli hengettömänä haudassa ja Hänen sielunsa tuonelassa, Apt. 2:31. Jos uskomme Hänen sanansa kirjaimellisesti, silloin Joonaan ruumis oli vastaavasti meripedon vatsassa ja hänen sielunsa tuonelassa. Tätä todistaa se, että hänen sielunsa rukoili ensin tuonelassa ja hän toisti sitten rukouksen palattuaan ruumiiseensa eli kun hänet oli herätetty siellä henkiin, 2:2-3. Tämän jälkeen kala sylkäisi hänet kuivalle maalle, mikä kuvaa Kristuksen nousemista haudasta.

1Piet 1:11:sta perusteella itse asiassa Kristuksen Henki todisti Joonan rukouksessa Kristusta kohtaavista kärsimyksistä. Siten jae 2:7 sanoo sen, mitä Kristus kärsi meidän edestämme: ”Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.” Jeesus kuoli meidän edestämme iankaikkisen kuoleman, millä ei tarkoiteta ruumiillista kuolemaa, vaan iankaikkista eroa Jumalasta. Koska Kristus kärsi sen meidän sijastamme, Isä Jumalalla oli oikeus herättää Hänet kuolleista kolmantena päivänä.

Profeetta Joona todistaa siis omalla kohtalollaan väkevästi Herran Jeesuksen kärsimyksistä ja ylösnousemuksesta. Hän on VT:n evankelista ja niin hänen kirjansakin päättyy armon sanoihin:
”Enkö siis minä armahtaisi Niiniveä, sitä suurta kaupunkia, jossa on enemmän kuin sata kaksikymmentä tuhatta ihmistä, jotka eivät vielä tiedä, kumpi käsi on oikea, kumpi vasen, niin myös paljon eläimiä?”
Niinive edustaa tässä koko syntistä maailmaa, jonka Jumala on armahtanut ja puhdistanut Kristuksen kärsimysten ja ylösnousemuksen kautta. Mm. seur. UT:n jakeet todistavat tästä tutun Joh. 3:16 lisäksi.
”Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme” Room. 5:8. Hän ei kuollut selektiivisesti vain uskovien puolesta, vaan

”… yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet ja hän on kuollut kaikkien edestä...” 2Kor. 5:14–15.

”… olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja…” 1Tim. 4:10

JEESUKSEN OMA KYSYMYS: ”Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?” Joh. 11:26.

41

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minulle.selvää

      Raamattu sanoo että Joona kuoli ja oli tuonelassa ja sitten virkosi eloon. Onko siihen joku toinenkin tulkinta?

    • Tämä.ratkaisee

      "
      1 Piet 1:11:sta perusteella itse asiassa Kristuksen Henki todisti Joonan rukouksessa Kristusta kohtaavista kärsimyksistä. Siten jae 2:7 sanoo sen, mitä Kristus kärsi meidän edestämme: ”Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat minun ylitseni iankaikkisesti. Mutta sinä nostit minun henkeni ylös haudasta, Herra, minun Jumalani.” Jeesus kuoli meidän edestämme iankaikkisen kuoleman, millä ei tarkoiteta ruumiillista kuolemaa, vaan iankaikkista eroa Jumalasta. Koska Kristus kärsi sen meidän sijastamme, Isä Jumalalla oli oikeus herättää Hänet kuolleista kolmantena päivänä."

    • Kirjakääröt

      Joon.2:3. Biblia (1776). Ja sanoi: minä huusin Herraa minun ahdistuksessani, ja hän vastasi minua; minä paruin helvetin vatsasta, ja sinä kuulit minun ääneni.

    • Lue.kokonaan

      Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; MUTTA JOKA EI USKO, SE ON JO TUOMITTU, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
      Joh. 3:16‭-‬18

      • kortteentieltä

        Mikä ja kuka tuomaroi, sekä milloin?

        Viimeisellä tuomiolla, ja Sana. Jumalan Sana tuomitsee, tuo kaksiteräinen miekka. Jumalan Sanalla on aina ollut totettava elementti. Jo ennen aikain alkua, Sanallaan Jumala lupasi pelastuksen ja Sana oli tämä pelastus, ts. sijaisemme, uhri.
        Uhri toi esiin tekomme kun se aika koitti.
        ts. Jumala- lihaantulleena, että näkisimme Isän rakkauden, ts. Jumalan tahto, laki on rakkauden päämäärä.
        Osoittaa paikan, mitä kulkea, Henki voiman joka kirkastaa Kristuksen, ts. Hänet mitä seurata - askeleissa.

        Ihmisenä näemme Sanan, jonka kautta luotiin kaikki tämä luomakunta, jolle ojennettiin täydellisyys eteen. Kaikki oli sangen hyvää, siunattiin luomisessa tuo näkyvyys, Hyvyyteen, Jumalantyö.
        Se siunattiin levoksi. Jumala katsoi ja antoi luodulleen sen uskonkautta vaellettavaksi, Jumalan tahdossa ja siinä valinnassa elämä oli vapaehtoinen rakkaussuhden. Elää ja tehdä niin, kuin Herra halusi.
        Syö kaikista niistä puista, mitä annan. Mutta, kun et hallitse hyvää ja pahaa - niin älä syö siitä puusta, sillä jos siitä syöt, olet kuoleman oma. Syö vain Elämänpuusta, siis usko Sanaani ja siinä on rakkauden koetinkivi. Suhteenkivi, ollaanko kuuliaisia sanalle.

        Aivan tänäänkin, syömmekö siitä puusta, jota emme hallitse.
        Hyvän ja pahantiedon puu ja alamme jumalina tuomarinkin viittaa kantamaan päällämme, sekä jakamaan lampaisiin, sekä vuohiin toinen toistamme, - siinä emme hallitse rakkaudenvaltaa, vaan teemme virheitä, asetumme jumalaksi Jumalan rinnalle.
        Siis meillä ei ole elämää itsessämme, se on Jumalan ja Jumala antaa elämän - Pojalle, siis tälle sijaisellemme ja Poika antaa kelle hän haluaa.

        Kuka kuulee Minun ääneni, Hän saa elää.

        Ajassa ihminen sai kuulla Pojan äänen, joka tulee Minun tyköni, saa levon, siis Jumalan työ - sapattikin merkitsee lepoa, Edenissä annettu luomakunnalle, tuo merkitys on kumartua siinä Luojansa eteen, Herra pelastaa ja tekee kaiken työn. Se on luomisen kautta muisto- aikaan ja jokaisena viikkona HerranKansa tulee Hänen eteensä arjen tiimellyksestä Jumalan palveltavaksi.

        Jeesus elämänsä aikana opetti kansaansa, sai ajassa kohtalon,kun ei kuultu Häntä. Tapoimme, rakensimme ristin ja Hän kuoli.

        Siis "ristiä" katsellen näemme työmme, josta on tehtävä parannus.
        Rakkaudettomuus luomakunnassa, kaikenkattavana, on väärää kuuliaisuutta omaan jumaluuteen ja siihen, että syömme vääränpuun hedelmää. Siitä parannus on palaamista elämänpuulle, tämän Kristuksen luo. Kruunumme hänelle ja Hänen seuraamistaan, on uskollisuus Sanalle.
        Kun olemme kuulleet Hänen äänensä ja seuraamme Häntä, - Sanaa, niin Sana ei tule tuomioksemme. Elämänantaja antaa elämän ja se on Iankaikkisen elämän armolahja, Kristuksessa Jeesuksessa - meidän Herrassamme.
        Sitä on Herraus, Hän on Herra, ei meidän jumaluus, vaan Hänen. Näin kruunun heitto Jumalan valtaistuimella istuvan jalkoihin tarkoittaa, uskoa Sanaan. - joka tulee pelastukseksi.
        Ja näin sijaisen katsominen merkitsee Hengen voimaa, koska näemme valinnat. Me rakensimme ristin, on meidän työ, Uhri on siksi, että näemme, mitä saamme aikaiseksi ja rakkaus- Hänen puoleltaan ,että Hän alistui - että näkisimme tekomme kamaluuden.

        Rakkaus on lain päämäärä. Joka uskoo- Jumala asettaa tahtonsa, lakinsa sydämeen ja mieleen, että osaamme Hengessä seurata Häntä ja tahtoaan. Siksi rakkaus on ikuista. SE on elämä.

        Rakkaus näillä elämänpuulla ja hyvän sekä pahantiedonpuulla on koetinkivi, kelle annamme kunnian. Rakastammeko Luojaamme, vai rakastammeko vääränpuun puolella rienaajan tahtoa, "onko Jumala sanonut".. ette saa syödä, -kaikista puista-.

        Siis kuinka ovelaa, meillehän elämässä on muut sallittuja, mutta tuo jossa itse hallitaan tietoa - on harhaa, emme osaa, emmekä pysty. Silti otetaan syödään ja aletaan jumalattamaan ajassa, niin uskonnollisuudessa, kuin ateismissa.
        Siitä puusta on parempi olla syömättä.

        Luetaan Sanaa, se on elämäksi, älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi, jne. Jokainen elää rukouskammionsa jälkeen arkea ja Pyhää, Jumalan tahdon mukaan henkilökohtaisesti.
        Hedelmät kertovat, ketä palvotaan, kuka on herramme, tai Herramme.

        Viimeinen tuomio - on tuo Sana. Teimmekö niin, vai oltiinko muotojumalisia, vai uskovia Kristuksen seuraajia.

        Oltiinko tuomion alaisia, ilman elämänkirjan viestiä - nimeä siinä, vai oltiinko "en tunne teitä, te laittomuuden tekijät!!
        Sana Jumalan suusta tuomitsee silloin - En tunne, menkää tuleen.
        Kadotukseen - ja luodaan Uusi taivas ja maa - senjälkeen.
        Iankaikkisen elämän sanat ja armolahja - on Elämänantajan lahja. Kristuksessa. Hänen sijaisuusmuistoateria kertoo valinnan merkityksestä, että oikealla mielenlaadulla se on elämäksi.

        valinta ja Sana on avaintekijä, millaisen arvon annamme elämälle.

        Haluammeko rakastaa Häntä ja seurata Häntä ja millä metodeilla.

        kirjoitt.i Matti


    • Joonan.matka

      Jeesus puhuu että Joonas oli meripedon VATSASSA kolme päivää ja kolme yötä.Jeesus vertaa että niin myös Ihmisen Poikakin on MAAN POVESSA yhtä kauan. Käsitän että tässä puhutaan opetuslapsille vain ruumiin paikoista ,ei käsitellä hengen olotiloista.
      Raamatussa ei kerrota millaista se Joonaan tuonelassa olo oli. Jeesuksesta kerrotaan mitä hän teki tuonelassa. Joonaan kohta jää vajaaksi. Tietenki nousee ajatus olisiko voinut olla hegissä kalan vatsassa. Kuolema tuntuisi luonnolliselle .
      Hengen /sielun kuolemaan kummankaan kohdalla en usko. Raamatussa ei sellaista oppia ole.

    • vertaus

      Joona ei kuollut kalan vatsassa. Hän huusi Jumalaa avukseen ja kala oksensi Joonan ulos vatsastaan. Vertauskuva Jeesuksen haudassa oloajasta.

    • Kirjakääröt

      Matt.16:4. Biblia. Tämä häijy ja huorintekijä sukukunta etsii merkkiä, ja ei hänelle pidä merkkiä annettaman, vaan Jonan prophetan merkki. Ja hän jätti heidät, ja meni pois.

    • Joona.kuoli.hukkumalla

      Joona oli kuolleena kaislaan kietoutuneena kun meripeto nielaisi hänet. Joonassa oli sellainen Jumalan maku, että kala oksensi hänet rannalle.

    • Kirjakääröt

      Joon.2:7. Biblia. Minä vajosin vuorten perustukseen asti: maa salpasi minut teljillänsä ijankaikkisesti; mutta sinä otit minun elämäni ulos kadotuksesta, Herra minun Jumalani. Kirjoitetaan: iankaikkisesti.

    • Selvä.asia

      Kuollut Joona oli, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä kuten Jeesuksenkin.

    • Raamatun.todistus

      Jeesus sanoi: ”Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä,” Matt. 12:40. Tiedämme, että Jeesus oli tämän ajan kuolleena, mikä tarkoittaa sitä, että Hänen ruumiinsa oli hengettömänä haudassa ja Hänen sielunsa tuonelassa, Apt. 2:31. Jos uskomme Hänen sanansa kirjaimellisesti, silloin Joonaan ruumis oli vastaavasti meripedon vatsassa ja hänen sielunsa tuonelassa. Tätä todistaa se, että hänen sielunsa rukoili ensin tuonelassa ja hän toisti sitten rukouksen palattuaan ruumiiseensa eli kun hänet oli herätetty siellä henkiin, 2:2-3. Tämän jälkeen kala sylkäisi hänet kuivalle maalle, mikä kuvaa Kristuksen nousemista haudasta.

    • vertaus

      Raamattu ei missään opeta, että Jeesus olisi ollut kahdessa eri paikassa. Hän nukkui kuoleman tilassa, josta Jumala herätti hänet. Joona ei ollut kuoleman tilassa, vaan kala oksensi hänet ulos elävänä. Raamattu opettaa, että ihminen on kokonaisuudessa sielu. Jeesus oli kuollessaan ihmisruumiissa niinkuin Joonakin.

      • filade

        Ymmärrä VT:n sielu nimen käyttö ihmisestä.
        Paavali selventää, joka jo ihmisen luomisen yhteydessä on ymmärrettävissä; " Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme..."
        Jumala joka on kolmiyhteinen, samoin luotu ihminen; 1Tess.5:23. Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan, ja säilyköön koko teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne nuhteettomina meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

        Vain maallinen ruumis nukkuu ylösnousemuksen päivään, jolloin se muuttuu katoamattomaksi ylösnousemusruumiiksi.

        Vanhurskaan henki ja sieluruumis siirtyy kuolemassa kolmanteen taivaaseen, Jeesuksen kuolemassa tapahtuneen Aabrahamin Tuonelan osaston tyhjentämisen jälkeen (Ef.4:8-9). Jeesuksen todistamana ensimmäisten joukossa on toinen ristin ryöväri.


    • Umpiheterox

      Ongelma tässä on se että valaskalan nielu ei ole kuin käsivarren paksuinen. Näin siksi että valaskalat syövät lähinnä krillejä ja muuta pikkuelävää. Tätä ei raamatun kirjoittajat tienneet. Joona ei olisi millään mahtunut valaskalan nielaisemaksi. Ei sitten niin millään. Olkoot kuollut tai elävä silloin kun valaansa kohtasi.

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sinivalas

    • vertaus

      Joonan kirjassa sanotaan, Jumala toimitti suuren kalan nielaisemaan Joonan. Ei sanota mistä kalasta oli kysymys. Mutta esim. kaskelotti, jonka valtavan suuri pää muodostaa noin kolmanneksen ihmisen pituudesta, pystyy nielaisemaan ihmisen kokonaan. Kalastajat ovat myös löytäneet valkohain vatsasta kaksi kaksi kokonaista parin metrin pituista haita. Sukupuuttoon on myös ajettu kalalajeja, joista emme tiedä. Jumala on varmaankin tiennyt valita oikeankokoisen kalan...........Filaden opetus sielusta oli kyllä niin sekava, ettei sitä voi ymmärtää.

      • Umpiheterox

        Jos kaskeloti nappaa saaliin niin sillon se ottaa ensi hampaillaan kiinni ja puraisee sen kuoliaaksi? Sitten se jauhaa uhrin hampailla pienemmiksi palasiksi. Miksi sillä muuten olisi hampaat? Miksi sinulla hampaat? Miksi leijonalla on hampaat?

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kaskelotti

        Mahalaukussa taas on hyvin vahvoja vatsahappoja, jotka alkavat heti sulattamaan saalista. Jos sinulla on joskus ollut närästystä niin silloin olet saanut jonkinlaista esimakua siitä millaisia happoja nämä ovat. Ei tunnu kivalle, ei alkuunkaan.

        http://www.tohtori.fi/?page=5558530

        Mitä tulee väitteisiin "kadonneista kalalajeista" niin höpö höpö. Jos sellaisia todella olisi, siis näitä jättiläisiä, niistä olisi taatusti jäänyt fossiileja jäljelle. Yksinkertaisesti jo siksi että ne olisivat jättiläismäisiä. Sinivalas kun on suurin koskaan maapallolla elänyt eläin.

        Mutta ota yhteyttä Helsingin yliopiston eläintieteen laitokselle. Etsitä sinne näkemyksesi ja kysymyksesi. Mutta älä ihmettele jos luurin toisessa päässä hymyillään äänekkäästi kysymyksellesi. Tässä oon yliopiston numero 09 1911 jolla pääset keskukseen. Sitä kautta pyydä yhdistämään alan asiantuntijalle.


    • vertaus

      Jumala käski suuren kalan nielaisemaan Joonan. Ei sanota, mikä se oli. Kaskelotti, jonka valtavan suuri, kulmikas pää, muodostaa kolmanneksen sen ruumiin pituudesta, pystyy aivan hyvin nielaisemaan ihmisen. Kalastajat ovat myös löytäneet valkohain vatsasta kaksi kokonaista parimetristä haita. Isoja kaloja on myös kuollut sukupuuttoon, joista emme tiedä mitään. Jumala on varmaan osannut valita oikeankokoisen kalan tähän.......filaden opetus sielusta oli kyllä niin sekava, ettei sitä mitenkään voi ymmärtää.

      • Umpiheterox

        Lue vastaukseni tuosta edeltä ja sitten ei muuta kuin soittelemaan. Jos vain sun pokka pitää. Veikkaan että ei pidä....


    • Kirjakääröt

      Matt.12:40. Biblia (1776). Sillä niinkuin Jona oli valaskalan vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin pitää myös Ihmisen Poika maan sydämessä kolme päivää ja kolme yötä oleman.

      • Umpiheterox

        Mutta kun tuossa edellä uskonsoturikaverisi sanovat että se ei ollut valaskala vaan aivan joku muu isompi fisu. Nyt sinä pilaat heidän selityksensä lainaamalla suoraa Matteusta jossa nimenomaan mainitaan "valaskala". Vääritelevätkö nämä edellä olevat uskonsoturit nyt sitten raamatun tekstiä????


      • filade

        RK:lle käännös; Niin kuin Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin myös Ihmisen Poika on oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä.

        Joona 2. Mutta Herra käski suuren kalan nielaista Joonan, ja Joona oli kalan vatsassa kolme päivää ja kolme yötä.
        Joona rukoili Herraa, Jumalaansa, kalan vatsassa
        ja sanoi: "Minä huusin ahdistuksissani Herraa, ja hän vastasi minulle. (henki sieluruumis); Tuonelan kohdussa minä huusin apua, ja sinä kuulit ääneni... Minä vajosin alas vuorten perustuksiin asti, maan salvat sulkeutuivat ylitseni ainiaaksi. (henki sieluruumis yhtyy maalliseen ruumiiseen); Mutta sinä nostit minut elävänä haudasta, Herra minun Jumalani.
        Kun sieluni nääntyi minussa, minä muistin Herraa. Rukoukseni tuli luoksesi pyhään temppeliisi.


    • vertaus

      Anteeksi, että kirjoitukseni tuli pariin kertaan, mutta luotan kyllä enemmän Raamattuun , joka on Jumalan sana. Scientific Amercan lehti kirjoitti, kuten on käynyt menneisyydessäkin, syvyyksien lisätutkimuksissa tulee epäilemättä esiin ennestään tuntemattomia eläimiä, mm sellaisten ryhmien edustajia, joiden ajateltiin jo aikoja sitten kuolleen sukukupuuttoon. Koska en epäile Raamatun totuudellisuutta, minulla on pokkaa puolustaa sitä. Se on Luojamme kirja, ja Hän tietää, mikä on totta ja mikä valhetta. Onko sinulla pokkaa tutustua siihen avoimin mielin? Ihmisten mielipiteet muuttuvat, mutta Jumalan sana pitää.

      • Umpiheterox

        Vai niinkö meinaat? No kerro sitten mitkä olivat jesun viimeiset sanat ristillä?


    • Kirjakääröt

      Tässä vähän luojaa. 1Moos.8:19. Biblia (1776). Kaikkinaiset eläimet, kaikkinaiset matelevaiset, kaikkinaiset linnut, ja kaikki kuin maalla matelevat: läksivät arkista, jokainen kaltaisensa tykö.

    • vertaus

      Tarkoitatko Matt 27 46? Jeesuksesta oli paljon ennustuksia Raamatun hebrealaisissa kirjoituksissa. Näillä sanoilla hän täytti Ps . 22. jakeessa 1 olevat sanat, mutta huutaessaan taivaallista Isäänsä, hän myöskin tunnusti hänet Jumalakseen. Hän sanoi myös, se on täytetty. Hän täytti sen työn, miksi Jumala lähetti hänet maan päälle, varaamaan lunnaat ihmiskunnalle ja myöskin kertomaan Jumalan tahdosta ja jättämään mallin seuraajilleen. Uskon, että minulla ei ole uskonveljiä tällä sivustolla. En ole helluntailainen.

      • Umpiheterox

        Jos sinusta kerran raamattu on kokonaan totta niin miten ihmeessä voi olla mahdollista että kirjasta löytyy eri versioita siitä mitä hän sanoi viimeiseksi sanoikseen?

        1) Matt. 27:46,50 "Ja yhdeksännen hetken vaiheilla Jeesus huusi suurella äänellä sanoen: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit? Niin Jeesus taas huusi suurella äänellä ja antoi henkensä."

        2) Luuk. 23:46 "Ja Jeesus huusi suurella äänellä ja sanoi: Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni. Ja sen sanottuaan hän antoi henkensä."

        3) Joh. 19:30 "Kun nyt Jeesus oli ottanut hapanviinin, sanoi hän: Se on täytetty, ja kallisti päänsä ja antoi henkensä."

        Siinäpä sinulle pohtimista. Äläkä yritä vastata mihinkään muuhun kuin mitä kysytään. Jos kerran raamattu on kirjaimellisesti totta kuten sinä väität niin miten tällainen "sekamelska" voi olla selitettävissä? Varsinkin kun kyseessä on yksi raamatun tärkeimmistä kohdista. Ellei peräti tärkein. Vastausta, kiitos.


    • 44577890754

      Ei kannata ottaa Raamattua kirjaimellisesti. Kirja on käännetty ja väännetty monta kertaa ja kääntäjät lisänneet omia ns. totuuksiaan.

    • vertaus

      Sinä lyhyenä aikana, kun Jeesus riippui kidutuspaalussa, hän varmaan sanoi kaikki ne asiat, mitä Raamattu kertoo. Mitä merkitystä on sinulle, missä järjestyksessä hän ne sanoi? Suurin asia, mitä tässä kerrotaan, se, että hän lunnailla varasi mahdollisuuden saada jälleen ihmiselle mahdollisuuden saada hyvä suhde Jumalan kanssa ja saada anteeksi synnistä johtuvat virheet. Täydellinen ihminen Aadam myi meidät synnin alaisuuteen. Tarvittiin täydellinen ihminen ostamaan se takaisin, minkä Aadam aiheutti. Arvostakaamme tuota tekoa.

      • Umpiheterox

        Älä nyt vääristele raamatun sanomaa. Kaikkien noiden jesun viimeiseksi väitettyjen sanojen jälkeen tulee toteamus että sen jälkeen hän kuoli. Joten älä selitä. Lisäksi viimeiset sanat ovat ristiriitaisia. "Isä sinun käsiisi annan henkeni" on sanomaltaan aivan erilainen kuin "Jumalani Jumalani miksi minut hylkäsit".

        Toinen on rakastava toinen on syyttävä. Tässä nyt ei kovin paljon "panoksia" tarvita että tuon ymmärtää. Ja mitäkö merkitystä asialla on? Tietysti se että koska ne ovat erilaisia ja vielä keskenään ristiriitaisia niin ne paljastavat selkeästi että raamattu on ihmisen kirjoittama. Ei siis jumalan kynästä lähtöisin.


      • Umpihetetox

        Mitä tulee jesun antamaan sovitukseen niin onko jesu nyt sitten kuollut? Jos hän ei ole kuollut niin minkä ihmeen "lahjan" hän on ihmiskunnalle muka antanut? Varsinkin kun on myös selvää että koko ajan jesu tiesi "heräävänsä" kuolleista. Homma oli käsikirjoitettu etukäteen näin.

        Tämähän täällä on useasti todistettu että totutetaan jumalallista suunnitelmaa. Ja koska se jumalasta lähtöisin, niin kun te täällä vakuutettu, niin senhän oli pakko onnistua. Jesu siis tiesi heräävänsä. Mitä ihmettä hän sitten oikein muka uhrasi?


    • vertaus

      Jeesus oli täydellinen henkiluomus ennen maanpäälle tuloaan. Hän luopui tuosta elämästä ja tuli maan päälle ja koki pilkkaa ja sitä, että hänen henkeään uhattiin. Mutta hän tiesi tehtävänsä. Hän joutui todella kokemaan hirvittävän kuoleman kuin rikollinen ja alistui siihen rakkaudesta Jumalaan ja myös meihin ihmisiin. Ihmiskunta olisi muuten kuolemaan tuomittu. Raamatussa ei kyllä puhuta Jesu nimisestä persoonasta. Arvostamanta käytöstä. Pilkkaamisesta ei ole mitään hyötyä.

      • Umpiheterox

        Jos joku on huonoa käytöstä niin se että ei vastaa siihen mitä kysytään. Niin kuin sinä juuri nyt teet. Tiedät tämän itsekin. Ja samoin tiedät että et vastaa koska et pysty. Niin ja maailmassa tapetaan tänäkin vuonna oikeuden päätöksellä satoja syyttömiä ihmisiä. Sitä on tehty maailman sivu ja tehdään yhä edelleen.

        Ei tarvitse ajatella kuin natsi-Saksaa, Stalinin Neuvostoliittoa, Maon Kiinaa, keskiajan paavien toimia, kristittyjä valloittajia Amerikassa tai vaikka ISIKSEN toimintaa.

        Noissa tapettiin ja tapetaan hirvittävä määrä syyttömiä ihmisiä. Taivasten valtakunnan eteen on todistetusti tehty enemmän ruumita kuin minkään muun valtakunnan eteen. Mikä heidän "uhristaan" tekee vähäpäöisemmän kuin jesun "uhrauksessa"? Varsinkin kun jesu tiesi että hän herää kuolleista.

        PS. Joutuuko ihminen helvettiin vain sen vuoksi että hän sanoo "jesu" tai "jesse"?


    • Raamattuun.uskon

      Raamatussa ei mainita valaskalaa, vaan iso kala ja meripeto. Käännökset ovat eri asia.

    • vertaus

      Jos tarkoitat kidutushelvettiä, sinne ei kukaan joudu, koska Raamattu sanoo, että synnin palkka on kuolema ja, että kuolleet eivät tiedä mitään. Mikään väkivaltainen kuolema ei ole puolustettavissa. Jeesuksen uhrikuolemalla on kuitenkin paljon suurempi ja hänen uhrinsa ansiosta voi myös ne, jotka ovat menettäneet elämänsä kauheissa olosuhteissa, saada mahdollisuuden vielä elämään Jumalan lupaman ylösnousemuksen kautta. Haluat ilmeitesti vain venkoilla ja pilkata, joten en välitä vastata kirjoitelmiisi. Jos todella kiinnostaa, ota itse selvää. Olen yrittänyt vastata, mutta sinulle ei mikään kelpaa.

    • yhtätyhjän.kanssa

      Tämä umpih.pyörii useissa ketjuissa ilkkumassa uskovaisille.Kyselee ahnaasti ja itse antaa lopulta "vastauksen" omaan kysymykseensä.

    • Kirjakääröt

      Luuk.11:29. Biblia. Mutta kuin kansa kokoon tuli, rupesi hän sanomaan: tämä sukukunta on paha, etsii merkkiä, ja ei hänelle anneta merkkiä, vaan Jonan prophetan merkki.

    • näinköhänolisi

      Ihmetyttää umpiheteron kirjoittelu. Näyttää, että hän lukee Raamattua, mutta ei oppimismielessä. On sellainen sanonta, että lukee niinkuin piru Raamattua. Olisikohan näin?

      • rikkiviisas

        Päinvastoin,rakas Watson..hänhän nimenomaisesti etsii totuutta, vaan sitähän et sinä ymmärrä.


    • The_truth_is

      Jeesus ei ollut tiettävästi urheilumiehiä. Genesaretinjärven ympärijuoksussakin hän syyllistyi vilppiin oikaisemalla järven poikki

      Tämä tarina on tosi.

    • Pitkänenäinen_poika

      Kun Jeesus kuoli ja meni taivaaseen hän oli hyvin kiinnostunut näkemään isänsä. Taivaan portilla hän sai Pyhältä Pietarilta vinkin, että hänen isänsä on vanha parrakas mies, joka on tuolla jossain pilvien lomassa. Jeesus lähti etsimään isäänsä ja hyvin pian törmäsi vanhaan parrakkaaseen mieheen, joka selvästikin etsi jotain.
      -Mitä etsit?, Jeesus kysyi.
      -Poikaani. Hänet on helppo tunnistaa. Hänellä on käsissä ja jaloissa naulanreiät.
      -Isä!!!, Jeesus huudahti.
      Vanha mies sulki Jeesuksen voimakkaaseen syleilyyn ja ääni liikutuksesta väristen huusi:
      -Pinokkio

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe