Iso sim-kortti / uusi puhelin

Tietoakaipaava

Mihin uuteen hyvään älypuhelimeen käy vanha iso prepaid-simkortti? Minulla on vanha Kolumbus-prepaid-simkortti. Ja Saunalahti/Elisa ei vaihda sitä pienempään niin, että numero säilyisi. Ja en uskalla leikata sitä, koska jos se epäonnistuu niin sitten numeroni on mennyttä. Mitä muita mahdollisuuksia on, niin, että saisi sellaisen pienemmän joita uusissa puhelimissa tarvitaan. Tekeekö joku sellaisia maksusta, jotta numero pysyy samana?

15

2984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sim-leikkuri

      vaihtoehdot käytännössä on:
      a) leikata sim kortti
      b) vaihtaa puh. numeroa

      sim kortin kloonaus on käytännössä nyky simmeissä mahdotonta.

    • Tietoakaipaava

      Saunalahdelta sanottiin, että he eivät voi virallistaa liittymääni, koska on tunnistus ongelmia. En kyllä ymmärrä, jos prepaid-kortti on minulla ja otan sen vastuulleni virallisestikin, niin mitä ongelmaa siinä on? Taitaa olla kiinni vain hyvästä tahdosta. Luulisi, että heidän kannattaisi pitää kiinni asiakkaistaan. Jos se muutettaisiin normaaliksi liittymänumeroksi, niin sitten saisi noita pienempiäkin sim-kortteja ja voisin ostaa heiltä uuden kalliin älypuhelimen, mutta jos eivät suostu, niin tulee varmaan eteen se, että kävelen kilpailijan tiskille ostamaan uuden liittymän ja puhelimen.

    • Moikka "Tietoakaipaava"!

      Meillä prepaideja ei rekisteröidä lainkaan, joten emme voi tunnistaa sen alkuperäistä omistajaa millään tavalla. Ne eivät siis tavallaan ole "kenenkään" omia. Jos haluat rekisteröitävän liittymän, on latausliittymä sitten prepaidin tyyppinen vaihtoehto. Ei siis ole koskaan mahdollista vaihtaa prepaidia laskuttuvaksi liittymäksi tai esimerkiksi vaihtaa sen numerolle eri kokoista SIM korttia. Nämä ominaisuudet saat kuitenkin, kun tilaat lataus- tai laskutusliittymän. :)

      Tiia-Maria/ Sometiimi
      http://palsta.elisa.fi

    • Tietoakaipaava

      Ihan mikä vaan käy, jos vaan numero säilyisi samana. On se kumma että sitä ei saa virallistettua, koska otan siitä vaikka kirjallisen vastuu että numero on ollut aina minun. Luulisi että Saunalahti/Elisa haluaisi pitää asiakkaansa. Enkä ole varmaan ainoa joka näin haluaisi numeronsa säilyvän. Eletään tietotekniikka aikaa ja ei luulisi asian olevan vaikea. Jossain joku varmaan osaa neuvoa teitä siellä Saunalahdessa ja Elisalla.

      • Syy on juuri siinä, että Elisa haluaa pitää asiakkaansa. Jos sen voisi muuttaa sopimusliittymäksi, sen voisi siirtää toiselle operaattorille.


      • Tietoakaipaava
        okaro kirjoitti:

        Syy on juuri siinä, että Elisa haluaa pitää asiakkaansa. Jos sen voisi muuttaa sopimusliittymäksi, sen voisi siirtää toiselle operaattorille.

        Vaikka tämän prepaidin pitäisin niin eivät anna micro tai nano sim korttia minulle jotta voisin ostaa uuden puhelimen jossa tarvitaan pienempi sim kortti. Ei onnistu vaikka ostaisin heiltä kalliin uuden puhelimen. Täytyy varmaan ottaa yhteys kuluttajasuojavirastoon. Silloin vuonna 2006 ei ollut edes tietoa näistä pienemmistä sim-korteista. Ei luulisi olevan iso asia antaa pienemmät kortit prepaid asiakkaalle. Jos joudun ottamaan uuden numeron niin en ainakaan ota sitä Saunalahdelta.


      • Tietoakaipaava kirjoitti:

        Vaikka tämän prepaidin pitäisin niin eivät anna micro tai nano sim korttia minulle jotta voisin ostaa uuden puhelimen jossa tarvitaan pienempi sim kortti. Ei onnistu vaikka ostaisin heiltä kalliin uuden puhelimen. Täytyy varmaan ottaa yhteys kuluttajasuojavirastoon. Silloin vuonna 2006 ei ollut edes tietoa näistä pienemmistä sim-korteista. Ei luulisi olevan iso asia antaa pienemmät kortit prepaid asiakkaalle. Jos joudun ottamaan uuden numeron niin en ainakaan ota sitä Saunalahdelta.

        Leikkaamiseen on leikkureita. Sellaisella ei juuri riskiä ole. Tosin ne alkavat olka vähissä, kun kaikki ovat jo siirtyneet pienempiin.

        http://www.elektroniikkaosat.com/c-62/p-221125166/MicroSIM-korttileikkuri.html

        Toki noi maksaa vajaan kympin, mutta ei kortin vaihtokaan ole ilmainen.


      • Anonyymi
        okaro kirjoitti:

        Syy on juuri siinä, että Elisa haluaa pitää asiakkaansa. Jos sen voisi muuttaa sopimusliittymäksi, sen voisi siirtää toiselle operaattorille.

        Kyllä sen voi rekisteröidä myös laskutusliittymälle, on jo pitkään voinut muttei takaisin päin prepaidiksi.


      • Anonyymi

        Elisa veloittaa 7 euroa prepaid kortin vaihdosta (2021 alkaen tullut mahdolliseksi 3G aikasten simmien päivitys uuteen 5G tuettuun korttisettiin eli siitä irrotetaan nano/mikro/mini tai koko täys sim -kortti. Mukana vaaditaan henkkarit ja alkuperäinen puk-koodi. Maksu 7 euroa. Leikkaaminen kolumbuksen kortilla ei ole mahdollinen, sillä sirukontakti on epäkesko eikä osu leikkuriin ja siru on 3 aikanen, vetää kyykkyyn 4G nopeuksilla eli pitää käyttää 2/3G verkkotilassa. Toimii kyllä muuten ok, mutta leikkaus on haasteellinen ja vaatii käsityötaitoo, sekä silmää linjata sillä leikkauslinjakin menee osittain kontaktipinnan yli alareunassa. Yks hutiviilto niin se saattaa olla entinen. Oli vuosia leikattu versio ja erillinen 4G kortti toisessa simmipaikassa. Tämä simmien vaihto onnistuu toistaseksi ainoastaan Elisan (saunalahti, kolumbus ja ehkä jippii mitä lie liittymien prepaid korteilla).


    • vaihdasitänumeroa

      Ei ole vaikeaa vaihtaa numeroa, lähetät "Uusi numeroni" viestin kaikille kenelle olet soittanut, ja myös niille jotka ovat soittaneet sinulle, ja sitten vanha sim-kortti roskikseen ja uuden liittymän simmi puhelimeen. Tämä käy parilla näppäilyllä. Kohta joku sitten soittaakin.

    • envaihdanumeroa

      Yli kymmenellä viranomaisella on vanha numeroni. Pitäisikö heille kaikille soitella erikseen (verottaja, kela, terveyskeskus jne). Heidän numeronsa pitäisi jostain etsiä kun ne eivät tietenkään ole tallennettuna omalle kortilleni. Minulla on ollut sama numero yli 20 vuotta. Nyt nämä operaattorit hyppivät silmille uusine kortteineen.
      Kyllä puhelimella täytyy voida soitella elinikä ilman numeron vaihtoa.
      Uuden puhelimen jouduin ostamaan 20 vuoden jälkeen kun entinen hajosi.
      Siihen ei sitten kuulemma käykään tämä nykyinen sim-kortti.

    • Anonyymi

      Nyt ne vanhat elisan simmit (kolumbus ja oliko jopa jippii), voi vaihtaa 5G yhteensopivaan simmikorttipakettin entisellä numerolla elisa liikkeissä. Leikkaamallakin se toimii mutta sen leikkaaminen leikkurilla ei onnistu, koska siru on epäkeskossa sijainnissa ja toiseksi siru on 3G aikainen, se ei toimi 4G nopeuksillakaan.

    • Anonyymi

      Elisan sivuilla kerrotaan vanhojen elisa 3G prepaid simmien päivittämisestä 5G yhteenspivaan (jostain kesästä -21 alkaen mahdollistunut).

      • Anonyymi

        Ei ole mahdollista..


    • Anonyymi

      Elisalla taisi olla myös vanhemmilla kuin 2016 tulleissa korteissa kalliimpi prepaid data, kuin sen jälkeisissä (puolitoista euroa, kun uusissa senttiä vaille euron).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe