Äitini kuoli miksi mieheni kiukuttelee?

Surull1nen

Äitini kuoli joitain viikkoja sitten traagisesti. Avomies on käyttäytynut koko ajan hankalasti. On sairaalloisen huomionhakuinen ja kiukuttelee että kun ei olla nyt onnellisia.. Olen ihan lopussa ja murheen murtama. Mies haluaa myös liikaa hellyyden ja läheisyyden osoituksia minulta. Minä taas kaipaan henkisyyttä, rauhaa ja omaa aikaa surra. Hän ei ole nyt huomion keskipiste vaan äitini. Mies ei ole kokenut samanlaista menetystä. Meillä oli jo ennen tätä ongelmia..Mitä teen että saisin hänet lopettamaan vaatmukset ja kiukuttelun ja voisin surra rauhassa?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimmarinimi

      Olen hyvin pahoillani menetyksesi johdosta.

      Valitettavasti en osaa sanoa miksi avomiehesi ei paremmin osaa olla tukenasi. Ehkä suru on joillekin miehille sellainen asia, jota ei ole helppo jakaa toisten kanssa. Ainakin kaksi minulle läheistä miestä ovat päällisinpuolin olleet surematta isiensä kuolemaa, vaikka he ovatkin rakastaneet isiään paljon. Eli surutyö on ollut salaista ja yksityistä. Ehkä sen tyyppisten miesten on vaikeaa myöskään tukea kumppaniaan hänen surussaan.

      Teidän muihin ongelmiin en uskalla paljon puuttua. Jos rakastat häntä, niin voisi kai hänellekin joskus halin antaa vaikka muuten keskitytkin nyt äitiisi. Mutta tee myös selväksi, että tarvitset nyt rauhaa ja tukea, etkä jaksa kiukutteluja isolta mieheltä. On sinun aikasi saada hoivaa avomieheltäsi. Ja omaa yksinoloakin, jos siltä tuntuu.

      Kirkon taholta voit myös kysyä keskustelukumppania. Papit varmaan ainakin voivat antaa sielunhoitoa, eli jutella kanssasi äitisi kuolemaan, parisuhteeseen, ja muihin ajatuksissasi oleviin asioihin liittyen. Suosittelen lämpimästi.

    • EeEesres

      Jospa äitisi olikin miehellesi paljon tärkeämpi kuin tiedätkään. Usein anoppi on parempi monissa asioissa kuin vaimo konsanaan.

      • surkeitaäijiä

        Sano äijälle:Kasva aikuiseksi.
        Jos tuossa tilanteessa käyttäytyy noin on täys pelle.
        Ei ole äijällä kaikki palikat kohdillaan jos ei tunne edes tuossa tilanteessa empatiaa.

        Reppana on.


      • dassddasasd

        niinpä!


    • eijeesustajokapaikkaan

      Nämä sielunhoitajat kiertäisin kaukaa.
      Ja jeesustelijat.
      Tee surutyötä rauhassa ja käänny psykologin puoleen.

    • Surull1nen

      Kyllä minä sille muutaman halin joka päivä annankin mutta mieheni huomionhalu on tosi iso, se tukahduttaa... Tunnen isoa ahdistusta en voi jatkuvasti häntä halailla koska suren ja en vain jaksa. Usein sanon pitkään jatkuneen kiukuttelun jälkeen että nyt riittää muta hän ei usko..Terveytenikin on tosi huono. Ennen äidin poismenoa miehen huomionhalu oli myös narsistista luokkaa hän tuli koko ajan väkisin eteeni näyttämään lihaksiaan. Olen tässä koska kuitenkin haluan vielä yrittää hänen kanssaan mutta olen tosi pettynyt tähän hän tue minua nyt..Äiti kuoli yllättäen mutta hän myös kielsi minua pari viikkoa ennen kuolemaa menemästä äidin luo, koska vaan halusi itselleen huomiota..tämä on kauheaa...

      • Otan osaa! Olet joutunut ihan hirveän vaativaan tilanteeseen. Sinulle ei jäänyt aikaa edes valmistautua. Olet saanut täällä joitakin hyviä vastauksia. Ei itselläni mitään parempaa viisautta ole. Mutta oletko voinut puhua miehesi kanssa tästä asiasta ihan suoraan, syyttelemättä, mutta omat tunteesi kertoen? Voisitko kertoa sen minkä olet täällä kirjoittanut? Että hän on sinulle tärkeä, mutta nyt kaipaisit tukea ja myös rauhaa suremiselle.
        Joka tapauksessa nyt ei ole aika tehdä päätöksiä parisuhteen tulevaisuudesta, vaan nyt on aika surra ja koettaa selviytyä päivästä toiseen.
        Hae itsellesi keskusteluapua, se helpottaa, vaikkei itse tilanne miksikään muuttuisikaan. Psykologi tai pappi, tai joku sinulle jo entuudestaan tuttu henkilö..
        Seurakunnan apu ei maksa mitään. Sellaisen väärän käsityksen oikaisen tässä, että papit eivät suinkaan ala tuputtaa mitään hengellistä, jollei ihminen itse sitä toivo. Ihmisen olemusta ja hänen suruaan on kunnioitettava, hänen ehdoillaan keskustelu etenee.

        Voimia näihin päiviin!
        Lämmöllä,
        pappi Elisabet


    • Surull1nen

      Kiitos kauniista ajatuksista. Olen kertont hänelle jo moneenotteeseen mitä täälläkin kerroin, mutta hän lupaa ettei enää kiusaa minua, mutta se jatkuu heti päivän tai parin päästä se hänen kiusoittelu ja ylikoristunut huomionhaku. Joa vaikka sanon suoraan että olen nt isi ahdistunut ja suren, niin hän vaatii huomiota ja ei ymmärrä minua...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe