Valoa maailmaan

Selkeyttä

4. päivä joulukuuta

Jeesus palveli Isäänsä. Niin voit sinäkin.
Jäsenille ja muille:

•Osallistu kirkon kokoukseen omalla paikkakunnallasi – olet aina tervetullut kokouksiimme.
•Aseta tavoite polvistua rukoilemaan taivaallista Isää joulukuussa joka päivä.
•Auta kirkkorakennuksen siivoamisessa tai kunnossapidossa. Keskustele jonkun kanssa siitä, mitä Jumalan palveleminen tarkoittaa. Aseta tavoite, kuinka aiot edistyä tässä asiassa.

Nämä joulutervehdykset kullekin päivälle ovat sivuilta:
http://www.mormonit.fi/

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskoitseesi

      Kaikki USAsta tulevat uskonlahkot ovat kaupallisia, business-uskontoja. Ja suuri osa uskonlahkoista tulevat USAsta. Täytyy olla aivot pellolla, jos uskoo niihin.

      • kaksipisteto

        Jeesuksen isä ja lähettäjä on Jahve joka käskee näin ". Minä olen Jahve, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia." Kuka on teidän uskontonne Jeesus-nimisen hahmon isä jota palvotte?
        Onko jumalanne yhä Adam ja jos ei ole, miksi eräs elävä profeettane aikanaan väitti että on? Onko jumalanne nyt Korotettu ihminen ja jos on, miksi Nenada väitti ettei kukaan tiedä onko vai ei ?
        Onko uskonnossanne mitään mikä ei olisi ehtinyt muuttua tänä lyhyenä aikana kun uskontonne on ollut olemassa ja josta vositte olla varma että pysyy, kun itse jumalakaan ei ole pysyvä?


    • Höpölöpsis

      Eiköhän Suomessa kirkot siivota ja kunnossapidetä ammattilaisten toimesta.

    • samarin

      Temppelin selestisessä huoneessa ei kuitenkaan saa polvillaan rukoilla vaikka onkin joulukuu.

      • kaksipisteto

        Kuka nyt edes on se jumala jota mormonit palvovat? Tapanin mukaan Korotettu ihminen, mutta Nenadahan on sittemmin valistanut meitä täällä, että ei kukaan tiedä kuka jumala on, koska sitä ei ole ilmoitettu. Ehkä on Korotettu Ihminen, ehkä ei .
        Aatamikan se ei enää ole, ja Smithin oma viimeisin oma kanta oli jonkun hautajaispuheen innoitettu ilmoitus, että Korotettu ihminen on jumala. Tietääkö kukaan?
        Miten jokin uskonto voi olla tietämätön kuka sen jumala on, jumalahan on joka antaa ilmoitukset, käskyt ja on rukousten ja palvonnan kohde?


      • samarin
        kaksipisteto kirjoitti:

        Kuka nyt edes on se jumala jota mormonit palvovat? Tapanin mukaan Korotettu ihminen, mutta Nenadahan on sittemmin valistanut meitä täällä, että ei kukaan tiedä kuka jumala on, koska sitä ei ole ilmoitettu. Ehkä on Korotettu Ihminen, ehkä ei .
        Aatamikan se ei enää ole, ja Smithin oma viimeisin oma kanta oli jonkun hautajaispuheen innoitettu ilmoitus, että Korotettu ihminen on jumala. Tietääkö kukaan?
        Miten jokin uskonto voi olla tietämätön kuka sen jumala on, jumalahan on joka antaa ilmoitukset, käskyt ja on rukousten ja palvonnan kohde?

        Tuohon saat varmaan hieman erilaisia vastauksia eri jäseniltä.
        Kaikki (uskovat) mormonit varmaan vastaavat että Jumala on isämme. Osalle tuo riittää, enempää ei ihminen jumalasta kykene käsittämään. Sitten tarkemmin jos kysyy, niin oman kokemukseni mukaan suuri osa uskoo että jumala on ollut kerran ihminen koska Smith niin opetti. Hyvin harva uskaltaa ääneen olla eri mieltä kuin Smith. Osa sanoo että voihan se olla noinkin, mutta koska asiasta ei ole ilmoitusta kanonisoituna heidän ei ole tuota pakko ottaa Isän kohdalla kirjaimellisesti vaan joku uskoo että Isä (Elohim) on ensimmäinen kaikista jumalista. Osa ei halua ajatella muista jumalista mitään ja osa taas kovinkin tykkää spekuloida ihmisen iankaikkisilla mahdollisuuksilla.

        Kirkko hyvin pitkään salasi että Young opetti oppia Aadamista jumalanamme. Minullekin kirkossa opetettiin että.moinen oli antimormonien valhe. Ja törkeä vale kuulema olikin vaikka kirkkohan se tuossa valehteli meille silloisille jäsenille.


    • Eksytetyille

      Te ette edes tiedä Jumalien lukumäärää maailmankaikkeudessa ettekä luomisen alkamisajankohtaa eikä sitä tiennyt Joseph Smithkään mutta väitätte että Joseph Smith tietää enemmän kuin Pyhä Henki eli Gabriel:
      Aabrahamin kirjassa sanotaan suoraan että Kolob kuuluu samaan järjestykseen kuin maapallo eli aurinkokuntaamme.

      26-23 vuorokautta mittaista ajanjaksoa ennen aineen luomisen alkua kokoontui aineettoman maailmankaikkeuden yhdessä paikassa noin 90 (120-90) valovuoden päässä maasta kahdeksan Jumalaa, jotka kaikki olivat miespuolisia, ja jossa he pitivät neuvonpidon, mitä kukin tekisi myöhemmin. Meidät luonut Jumala (Jahve), joka loi kaiken rakkaudesta ja joka oli ja on rakkauden Jumala, valitsi aineellisen maailmankaikkeuden ja sen persoonien luomisen. Mitä muut noista Jumalista tekivät, en tiedä mutta he hajaantuivat tapaamisensa jälkeen eri puolille universumia. Meidän Jumalaltamme kesti noin 23 vuorokautta mittaista ajanjaksoa tulla (ohittaen kauempaa vasemmalta maahan nähden nykyisen Karhun tähdistön) lähelle paikkaa (Kolob eli Jupiter) josta Hän aloitti Kolobin eli Jupiterin luomisen luomuksenaan.

      Abrahamin kirjan luvussa 3 jakeissa 2-3 sanotaan seuraavaa:
      "Ja minä näin tähdet, että ne olivat hyvin suuria ja että yksi niistä oli lähinnä Jumalan valtaistuinta; ja oli monia suuria, jotka olivat lähellä sitä;
      ja Herra sanoi minulle: Nämä ovat hallitsevat tähdet; ja suuren nimi on Kolob, koska se on lähellä minua, sillä minä olen Herra, sinun Jumalasi; minä olen asettanut tämän hallitsemaan kaikkia niitä, jotka kuuluvat samaan järjestykseen kuin se, jonka päällä sinä seisot."

      Aabrahamin kirjan 3 luvun 16 jae sanoo:
      "sen tähden Kolob on suurin näkemistäsi kokaabeista, koska se on lähinnä minua:"

    • Katsoppastätä

      18.6.1844 Joseph väitti myös, että

      Pyhä Henki on vielä eräs hengellisistä ruumiista, ja odottaa aikaansa ottaakseen itselleen ruumiin samoin kuin Vapahtaja teki, tai niin kuin Jumala teki, ja kuten jumalat ennen heitä ottivat itselleen ruumiit ...
      The Words of Joseph Smith, s. 382

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe