Rahavirta seuraan?

pyrinseuranjohtokuntaan

Rahavirta seuraan tulee jäseniltä.kilpailuista,taphtumista ym.Mitä seurassa tehdään jos jäsen, jäsenet jatkuvasti lyövät laimin maksuja tai kieltäytyvät maksamasta laskuja.Kuvittelisin että seuralla on säännöllisiä laskuja ja maksupäivät laitettu niin että seura pystyy maksamaan.

5

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiistäPääseeEroon

      Yksi jäsen ei pysty pitkään laiminlyömään maksujaan koska siitä seuraa erottaminen tai käytännössä jäsen katsotaan eronneeksi.

      Monissa seuroissa entiset hallituksen jäsenet ovat pitäneet puolensa tekemällä toinen toisensa kunniajäseneksi, jolloin ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mutta edut säilyvät. Heistä on tullut hövelimpiin seuroihin aikamoinen rasite koska käyttävät paljon palveluita ilman maksua.

      Noin ylipäänsä seuran ongelmana ei pitäisi olla jäsenet, jotka eivät maksa laskuaan vaan seuran kokonaisjäsenmäärä. Jäsenmäärä on laskussa monessa seurassa ukkoontumisen ja mummoontumisen myötä. Uusia jäseniä on vaikea saada koska palvelut eivät vastaa sitä, mitä kaivataan.

      • MitaanTietamaton

        Joillakin seuroilla on pulmana ainaisjäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa kertasuorituksena mahdollisesti aikana, jolloin kassa on ollut tyhjä. Sen jälkeen on tullut liittomaksu, jonka seura maksaa kaikista jäsenistä.

        Itse olen ollut pitkään yhdistyksessä, jonka kustannustaso nousi merkittävästi aiheuttaen jäsenkadon. Siinä kunniajäsenet pitävät kunnia-asiana maksaa jäsenmaksun, vaikka sitä ei tarvitsisi tehdä.


      • Enpä ole kuullut tuommoisesta "tekemällä toisensa kunniajäseniksi" systeemistä. Useimmilla seuroilla ei ole kunniajäseniä lainkaan eikä kai yhdelläkään kuin aivan pari-kolme. Yleensä kunniajäseniksi muuten kutsutaan seuran ulkopuolisia, joille jostain syystä halutaan tällainen suosionosoitus suunnata.

        Sekoitatkohan "vapaajäseneen" tai "ainaisjäseneen"? Monilla seuroilla on käytäntöjä, miten riittävän kauan jäsenenä ollut voi vapautua jäsenmaksuista tai sitten voi ostaa ainaisjäsenyyden jollain esim. kymmenen vuoden jäsenmaksua vastaavan summan kertasuorituksella.


    • Ei kai kukaan jossain seurassa edes jäsenenä oleva oikeasti tuollaista kysy? Maksujen laiminlyönnistä seuraa jäsenyyden menettäminen tai vähintään sen palvelun (esim. venepaikan) käyttöoikeuden menetys, jota maksu koskee.
      Jäsenille kohdennettavien laskujen eräpäivät taitavat yleensä määräytyä lähinnä aiheen mukaan, esim. jäsenmaksut tyypillisesti alkuvuodesta, venepaikkamaksut keväällä ja telakointimaksut syksyllä.

    • varaamiraali

      Kuulostaa vähän oudolta, jos tuollainen alkaa tulemaan seuran taloudelle ylipääsemättömäksi. Aina on muutama, jotka eivät maksa laskujaan, mutta heille lähetetään muistutus muutamaan otteeseen, ehkä kohteliaasti ollaan muuten yhteydessä ja jos siltä vaikuttaa että halua laskun maksamiseksi ei ole kyseinen palvelu tai seuran jäsenyys perutaan yksissä tuumin.. Ei siinä sen kummempaa.
      Jos kyse on siitä että laskujen maksamattomuus uhkaa seuran taloutta kannattaisi hallituksen kääntää katseensa itseensä, mitä on tehty väärin, että näin on päässyt käymään. Ei merkittävä osa jäsenistöstä laiminlyö maksujaan silkkaa piittaamattomuuttaan. Yksi syy laajalle maksujen maksamattomuudelle, varsinkin pienissä yhdistyksissä on päätös säästää postinkuluissa ja sopia ja tiedottaa maksupäivämääristä jotenkin muuten. Aktiivijäsenten on ehkä vaikea ymmärtää, että suurin osa jäsenistöstä ei lue pöytäkirjoja, tai edes sitä pari kertaa vuodessa ilmestyvää tiedoitusläpsykkää. Sähköpostiin lähetettävillä laskuilla on se huono puoli, että kaikilla ei todellakaan vieläkään ole sähköpostia, ja osa ei lue ilmoittamaansa sähköpostiosoitteen sähköposteja ikinä. Itseasiassa monen yhdistyksen tulot tulee jäseniltä, jotka osallistuvat seuran toimintaan juuri sen verran, että maksavat postissa tulleen laskun jos ja sitten kun jaksavat. Veneseura on tässä vähän eri koska moni jäsenistä käyttää palveluja aktiivisesti, mutta periaate on myös veneseuroille tässä sama. Olen ollut monen pienen yhdistyksen kanssa tekemisissä ja nähnyt tuon virheen tapahtuvan. Jos hallitus ei onnistu tärkeimmässä tehtävässään, mikä on jäsenmaksujen lähettäminen postitse, ei sellaisella yhdistyksellä ole kummoista tulevaisuutta. Surin osa jäsenmaksun vastaanottajista maksaa sitten sen pienen maksun mukisematta ja yhdistyksen toimintaedellytykset on turvattu vuodeksi eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe