Radeon r9 380 kaatuu heti alkuunsa

WalluWaan

Moi! laitan tähän linkin vanhaan ketjuun, johon en ole löytänyt ratkaisua vuodenkaan jälkeen. En tiennyt miten tämä palsta toimii ja luulin, että ketju olisi pompahtanut esille. Viimeisin viesti siis kirjoitettu tänään. Toivottavasti en riko palstan sääntöjä.

Kaikki apu otetaan erittäin kiitollisena vastaam

Wallu Waan

25

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20A12V-ei-riitä

      Tuo sinun näyttöohjain ottaa yksinää 16A virran 12V jännitelinjasta, vanhemissa powereissa tuo tehon jako ei ollut tuota 12V linjaa suosiva, vaan 3.3V linjasta saatiin suuret virrat.

      Uudet poverit ovat valmistettu niin että tärkein ja suurin kuormitus on 12V linjassa, eli näyttöohjaimella. 550W riittää hyvin jos powerisi antaa ainakin 32A 12V linjaan.

      Tuossa on nykypäivän tehonjako eri jännitelinjojen suhteen. 12V on Emon, Kiintolevyjen, ja näyttöohjaimen tarpeita tyydyttämässä. 5V Emolle, kiintolevyt, USB väylät, 3,3V muistikammat.
      http://www.corsair.com/en/vs-seriestm-vs550-550-watt-power-supply

      Kyllä minä edelleen oon sitä mieltä että vika on powerissa, ja tarkemin 12V linjasta ei saada tarpeeksi, vaikka poweri muuten täyttääkin vaatimukset.

      Linux Mint 18 Sarah
      Xfce 64-bit

    • WalluWaan

      Kiitos paljon.

      Viratlähteen ostin, jossain vaiheessa ja se on siis uudehko. Tuollainen : https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37424/dnsbt/XFX-Core-Edition-550-W-ATX-virtalahde-musta

      Tuon mukaan siis antaisi 44A siihen 12V linjaan. Siis ymmärsinkö oikein, että se jakaa tuon 12V linjan esim emon ja kiintolevyn kanssa. Silloinhan vika saattaaisi olla juurikin siinä, että potku ei riitä.

      Tuossa vielä mun kokoonpano, jossa siis XFX TS550 virtalähde.

      4096MB Gigabyte Radeon R9 380 Gaming G1 Aktiv PCIe 3.0 x16 2xDVI/1xHDMI/1xDisplayPort (Retail)
      Intel Core i5 4460 4x 3.20GHz So.1150 BOX
      8GB (2x 4096MB) Crucial Ballistix Sport DDR3-1600 DIMM CL9-9-9-24 Dual Kit
      1000GB Seagate Desktop HDD ST1000DM003 7.200U/min 64MB 3.5" (8.9cm) SATA 6Gb/s
      Asus H81M-K (C2) Intel H81 So.1150 Dual Channel DDR3 mATX Retail
      Samsung SN-208FB/BEBE DVD-RW SATA 1.5Gb/s

    • WslluWaan

      Luin hieman huolimattomasti. Luulet siis, että 32 riittäisi noille kaikille yhteensä... Sitten vika ei liene virtalähteessä.

      • Hankalaksi-menee

        Kyllä tuo poweri riittää.

        Eipä tuossa paljon jää vaihtoehtoja, kerta virta tarve kyetään tyydyttämään täydellisesti, ja myös näyttöohjaimen ylimääräiset virtaliittimet on OK, ainut vaihtoehto on jäähdytys.

        Onko mahdollista että prosessorin tai näyttöohjaimen jäähdytys pinnat ovat 100% vastakkain. Onko tahnat OK.

        Jos olet sata-varma että myös jäähdytys on OK, voit vielä epätoivon vimmalla resotoida BIOSsin oletuksiin.

        12V linjaa käyttää pääsääntöisesti EMO, PROSESSORI ja NÄYTTÖOHJAIN, tänä päivänä suurin kulutus kohdistuu tähän jännitteeseen.

        Ellei BIOS bootissa huomauttele kokoonpanosta, ja edellä mainitut on tehty, on aika aloittaa osien kunnon tarkistus, tai pistettävä kaappiin odottomaan parempaa päivää.

        EMON testaat, vaihtamalla, varmasti kunnossa olevaa tavaraa sen päälle. Muistit, lisäkortit, prosessorit, näyttöohjaimet, siis kaikki roina varmasti toimivasta testattavaan emoon, sitten vain yksin kappalein palautat vanhaa kokoonpanoa välillä testaten ja BIOSin herjoja tulkiten. Pakkohan siinä on törmätä AHAA-elämykseen jossakin vaiheessa.


        Linux Mint 18 Sarah
        Xfce 64-bit


    • WalluWaan

      Ok, kiitos taas, mutta kummastuttaa, kun näyttis tosiaan toimii win 7 32-bittisessä (tosin siihen ei tosiaan ole ajureita, eli se ei siis toimi oikein, mutta kuva näkyy ja tuulettimet pyörivät, kuten pyörivät käynnistyksen jälkeen sen 5 sekuntia, niin kauan kun on näytöllä se mustavalkoinen kuva, josta pääsee Biosiin, sitten kun pitäisi tulla Windowsin latauskuva näyttis sammuu ja siihen syttyy jotkut error-valot) Luulen että kone jatkaa tässä vaiheessa Windowsin latausta normaalisti (en siis voi sitä mitenkään tietää varmasti). Eli kyse ei olisi koko koneen tiltistä. Näyttis on pienestä kotelusta johtuen lähelä kotelon pohjaa - n. 5cm siitä, mutta jos se ei haittaa en usko että kyse on jäähdytyksestä.

      Ongelma tuossa osa osalta kokeilussa on se, että eipä mulla ole niitä varmasti toimivia ylimääräisiä osia, Sain äsken kuulla, että saan koneen parin viikon päästä asiantunteviin käsiin, että toivottavasti siellä jotain selviää. Malttamattomana haluaisin tietenkin tietä äjo nyt, mikä on vikana, mutta ei kai tässä auta kun odotella.

      Mutta paljon kiitoksia avusta, olisin ehkä ravannut kauppaan ostamaan uutta virtalähdettä ilman neuvoja. Nyt siis odotellaan.

      Wallu Waan

      ps : bios ei ehdi bootissa sanoa oikein mitään, kun näyttis on päällä vain sen ajan kun biosiin pääsisi loggautumaan, ei siis niitä hetkiä kun ruudulle tulee tietoja systeemistä

    • luontoeikiitä

      "(näyttiksen paketissa lukee, että näyttis tarvitsee vähintään 500W)"
      Ei tosiaan riitä 550W, kun muille laitteille jäisi jäljelle vain 50W. Osta tehokkaampi poweri, vaikka alkuun 1000W.

      • WalluWaan

        Siis siinä on otettu myös emon tarvitsema virta huomioon (i7 3,2 Ghrz mukaan)

        Kaverilta sain hyvän linkin sivustolle, missä voi laskea tarvittavat virrat ja ton mukaan mun pitäis selvitä alle 500 Watin...


    • WalluWaan
    • Vilkaisin viimeistä viestiäsi tuosta vanhasta ketjusta, ja sen perusteella herää epäilys, että virtalähde kyykähtää tuon näyttiksen kanssa. Oletko koittanut jollain heikompi tehoisella näyttiksellä, että esiintyykö ongelmaa sen kanssa? Toinen, mitä voisi koittaa, jos vain mahdollista, niin olisi mitata paljonko virtalähde antaa ulos 12 voltin linjaan jännitettä. Tähän tarvitset yleismittarin. Mikäli mittaria ei löydy/et saa mistään lainaksi, niin ei se pakollista ole. Onko kone vakaa esim. jos ajat Memtest86 :n tai Prime95 testin?

    • WalluWaan

      Saan koneen kaverin kaverille huoltoon ennen joulua. Siellä pitäisi olla kaikenlaiset mittarit ja osaavat kädet, joten ei kai tässä auta kuin odotella.

      Yksi mahdollisuus mikä on tullut vastaan olisi BIOS:in päivittäminen, mitä olette siitä mieltä? Kokeilen tässä jossain vaiheessa kunhan ehdin emoon integroidulla näyttiksellä ja mietin voisiko sitä BIOSia kokeilla. Toisaalta emo on suurin piirtein yhtä vanha kuin näyttiskin, että eikö sen pitäisi olla silloin ajan tasalla?

      • Vilkaisin Asuksen sivuja, niin tuohon Asus H81M-K emoon on uusin bios versio ajankohdasta 2016/03/04. Emossa voi olla useamman version vanhempi bios asennettuna. Ilmeisesti emossa on ollut paljon ongelmia vakauden kanssa, koska monessa päivityksessä luki muutoksissa "Improve System Stability". Päivitys kannattaa tehdä, ja tekee sen käyttäen integroitua näyttistä.


      • WalluWaan

        Kokeilin nyt vihdoin tehdä sen Biosin päivityksen, mutta erittäinkin kummallisesti integroidun näyttiksen kanssa ei näkynyt mitään, näyttö meni vaan pois päältä. Mistäköhän tämä nyt saattaa johtua. Epäilisin, että minulla on vääränlainen DVI-liitin. Muistelisin kyllä että ostin DVI-I-liittimen, eikö sen pitäisi käydä myös emolevyn DVI-D porttiin?

        On tämä hankalaa... :D Kiitos kaikille tähän astisesta avusta.


      • Käy-käy
        WalluWaan kirjoitti:

        Kokeilin nyt vihdoin tehdä sen Biosin päivityksen, mutta erittäinkin kummallisesti integroidun näyttiksen kanssa ei näkynyt mitään, näyttö meni vaan pois päältä. Mistäköhän tämä nyt saattaa johtua. Epäilisin, että minulla on vääränlainen DVI-liitin. Muistelisin kyllä että ostin DVI-I-liittimen, eikö sen pitäisi käydä myös emolevyn DVI-D porttiin?

        On tämä hankalaa... :D Kiitos kaikille tähän astisesta avusta.

        Käy se.

        BIOS asetuksista määrittelet kumpaa käytät.


      • WalluWaan

        Ok, hyvä tietää. Pitää siis ensin mennä tuolla näyttiksellä muuttamaan se Bios ja sitten taas napata näyttis pois ja liitin integroituun takas.


    • WalluWaan

      No nyt tämä menee todella oudoksi. Vein koneen kaverin kaverille korjattavaksi ja hän saikin sen toimimaan pikku Biosin säädöillä. Konetta testattiin myös pelikäytössä. Myös tämä ensimmäinen kaverini kokeili konetta kotonaan ja se toimi, mutta täälläpä mun luona ei. 15s käynnistyksestä ja näyttis sammuu ja näyttiksen vikavalot syttyvät palamaan.

      Henkimaailman hommia.

    • Arvailua-vaan

      Oliko pojilla testattavana koko paketti, vai yksin omaan keskusyksikkö. Jos pojat ajo isolla resoluutiolla koska heillä on hyvät näytöt, ja päälle jäi asetukset joilla sinun vaatimattomampi näyttö ei kykene kuvaa tuottamaan.

    • WalluWaan

      Keskusyksikkö vaan. Ehkäpä noin.,m pitää kokeilla. Näyttö on aika uusi, mutta halvimmasta päästä ja esim HDMI-liitin puuttuu kokonaan. Ainoa mikä minua hämää on se, että alkukuva näkyy sen 15 s, sen jälkeen näyttiksen valot, jotka kertovat että tuuletin ei pyöri, syttyvät ja yhteys näyttöön sammuu. Se siis toimii sen alun, ennen Windows logoa.

    • WalluWaan

      Eipä tästä tosiaan uskaltaisi näyttökaupoille lähteä ennenkuin on asiasta varmuus. Yksi asia mikä myös minua hämää on se, että aikoinaan Windows 7 ilman näyttiksen ajureita kone toimi ja kun asensin Windows 10:n, niin silloinkin kone toimi noin 5 minuuttia ja sammahti vasta sitten.

      Sopiiko nuo oireet millään lailla mahdollisen näytön yhteensopivuuden kanssa?

      • Näyttöelin-vika

        Näyttö on varmasti yhteensopiva, mutta windowsiin asetettu näyttötila/resoluutio saattaa ylittää näytön kyvyn tuottaa kuvaa sillä asetetulla resoluutiolla.

        Näyttö menee pimeäksi heti kun windowsin käynnistys on siinä vaiheessa että se asettaa käytettäväksi määrätyn näyttötilan päälle. Käynnistyksen alkuhan tapahtuu niin sanotussa merkkitilassa.

        Windows kaverit kyllä osaa neuvoa kuinka käynnistät koneen vikasietotilassa ja korjaat asetukset omalle näytölle sopivaksi. Minulla on Linux, en tunne Windowsia hyvin enään. Jos sinulla olisi Linux järjestelmä osaisi hoitaa tuon automaattisesti, windows ei taida osata.



        Linux Mint 18.1 Serena
        Xfce 64-bit


    • WalluWaan

      Joo, kiitos paljon. Menen kaverille koneen kanssa huomenna ja koitan säätää siellä resoluutiota pienemmäksi. Ainoa mikä huolestuttaa on se, että Windows 10 asennettuani kone tosiaan toimi sen 5-10 minuuttia ihan normaalisti tuollakin näytöllä, jonka jälkeen se ei ole toiminut (paitsi siis muilla näytöillä). Kumma homma.

    • WalluWaan

      Mites on, kun näyttö on Acer K222HQL-näyttö, missä on 1920x1080 (60 Hz) resoluutio mahdollinen (ja siis toimii juuri tuolla resoluutiolla vanhassa koneessa), niin laittaisiko Windows 10 resoluution oletuksena vielä suuremmaksi kun tuo?

      • Vähiin-menee-vaihtoehdot

        Ei varmasti, mutta minä ajattelin että kun sinun kone oli pojilla syynissä, jos pojilla jäi oman monitorin resoluutio järjestelmä asetuksiin.

        Jos se ei ole asetuksista kiinni niin eihän siihen enään montaa selitystä ole jäljellä, kerran keskusyksikkö toimii moitteettomasti pojilla, poikien näytöllä, mutta ei sinun näytöllä.

        Linux Mint 18.1 Serena
        Xfce 64-bit


    • WalluWaan

      No sepä tämän niin kummalliseksi tekeekin, kun kone siis toimi minullakin ensin Win 7:ssa ennenkuin asensin ajurit ja myödhemmin vielä tosiaan sen 10 minuuttia Win 10:ssä ennenkuin kaatui. Tämä siis jo ennenkuin vein koneen kavereille. Siellä kuulemma testattiin sekä HDMI että DVI portit ja kummallakin toimi. Nyt minulla on vaan DVI käytössä tässä näytössä. Sama kaapeli ja näyttö toimivat kyllä vanhassa koneessa.

      On tämä mysteeri. Paljon kiitoksia kaikesta avusta. Aina se jotakin ideoita antaa. Pitää tosiaan kokeilla huomenna kolmannen kaverin luona mitä hänen näytöllään tapahtuu. Onko niin, että HDMI-piuhalla voi koneen liittää suoraan televisioon ilma kummempia kommervenkkejä?

    • WalluWaan

      Kiitoksia kaikille avusta. Uusi näyttö lähtee tilaukseen tänään. Ihan uusi juttu mulle, että näyttö ei toimi joidenkin kokoonpanojen kanssa. Vanhassa koneessa sama näyttö toimii ihan hyvin, eikä se ole montaakaan vuotta vanha. Mutta selvispä asia viimein ja kohta saan koneen rullaamaan. Eli vielä kerran kiitoksia avusta ja hyvät kevään odotukset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe