Miksi suomalaiset pelaa onenenpelejä?

Tätä olen ihmettelyt miksi suurin osa suomalisista hakkaa peliautomaatteja pelaa lottoja ja kenoa.

Käykää hyvät ihmiset raveissa. Pelatkaa pitkävetoa,tulosvetoa, monivetoa jne.. Käykää casinolla ja pelatkaa siellä pokeria ja/ tai kotona nettipokeria. Pelatkaa taidolla ja vaikka et voittava pelaaja oliskaan häviät näissä vähemmän kuin ns onnen peleissä jos vaan pelaat järkevästi ja kohtuulisilla panoksilla.

Opettakaa myös lapsellinne pelaamaan shakkia ja jättäkää ne arfikantähdet pois!

18

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsenäisyyspäivä

      Shakki on viisas valinta. Viihdyttävää ja opettaa ajattelemaan muutaman askeleen etukäteen. Afrikan tähdet opettavat luottamaan pelkkään sattumaan. Onnenpeleillä suomalaisia sumutetaan ja voitot ovat pelkkiä ''unelmia'', kuten valtion uhkapelifirma mainostaa tekemällä miljarditulosta. Suomalaisten haaveista. Palauttamalla max 40prosenttia, jos sitäkään. Mistään peleistä ei ole koskaan tullut muutamia satasia enempää vuosikymmenten kokemuksella. Ja mikä on input, ei uskalla edes ajatella.

      Suomalaiset kaipaavat enemmän järkeä ja vastuullisuutta toinen toistaan kohtaan. Perheet, suvut - näiden on pidettävä yhtä. Ja toistensa puolta. Varsinkin vaikeina aikoina, mitä elämme parhaillaan. Ihmisarvoa poljetaan surutta ja puhutaan vain leikkauksista, kun ihmiset ovat jo muutoinkin ehkä menettäneet elämänhalunsa ja merkityksellisyyen kokemisensa.
      Sitten pelit tarjoavat helpon houkutuksen; jos sentään onni potkisi ja saisi edes siten ''arvonsa'' takaisin - voittamalla niin paljon rahaa, että saisi kaiken aineellisen puutteensa kuntoon. Ystäviähän ja omaisia raharikkailla tuntuu eniten olevan. Särkyneet hylätään. Katse painetaan alas. Vaietaan. Syyllistetään. Julmastikin.

      Joka päivä 2-3 suomalaista, monenikäistä päättää elämänsä. Ihmisarvonsa menettäneenä. Hylättynä. Aineellisessa ja henkisessä tyhjiössä. Niinsanotut ystävät jätti. Omaiset hylkäsi. Pelit ottavat vastaan jokaisen. Raha kelpaa. Ja ennenstään jo köyhyydessä elävät eläkeläiset, työttömät ja sairastuneet - vievät vielä viimeisetkin roponsa ihmisarvoaan etsien. Jos vain olisi edes rahaa.. Jos vain kelpaisi. Suurin osa pelaajistahan kuitenkin ovat vähätuloisia, ei vauraita suomalaisia. Ei vauraa tarvitse luottaa onnenpeleihin, vaan sijoitukset tuottavat varmemmin ja vakaasti.

      Vähäväkisimpien houkutukseksi on luotu tämä suomalainenkin pelimaailma hävyttömien mainoksineen päivittäin lehdissä ja televisiossa, kuinka juuri sinun elämäsi voi muuttua hetkessä. Mainostarinat kertovat aina ihmeellisiä tarinoita, miten juuri vaikeassa tilanteessa ollut LiisaTerttu tai PekkaMatti saivat kuin ihmeen kautta voittolapun. Ja elämä kirkastui.

      Miten moraalitonta on syyllistää nykypäivänä heitä, joilla menee huonosti joko ilman palkkatyötä olevilla, sairastuneilla tai vanhuksilla - jotka eivät tehneet tarpeeksi RAHAA. Tämän itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksessa piispa Björn Vikström puhui niin viisasti, miten meidän on noustava tänä aikana sitä vastaan - kun ihmisarvo on uhattuna. On se virkamiesten tai poliitikkojen ajamana - jatkuva pienen ihmisen ''kyttääminen'' - hänen motiiviensa kyseenalaistaminen - sanalla sanoen kyykytys. Sitähän tämä uusi ilman palkkatyötä olevien pakottaminen nöyryyttäviin mukakursseihin ja nonstop haastatteluihin on - osoitetaan - että teillä ei ole mitään sanomista olosuhteisiinne nähden ja voimme täten joten evätä sen pienenkin perusturvan, mikä teillä on - koska poliittinen ''eliittimme'' näin on päättänyt suuressa viisaudessaan.

      Ei riitä, että ihmiset ovat hädissään ja uskonsa menettäneinä tulevaisuutensa suhteen. Heitä pitää vielä erikseen nöyryyttää ja nostaa lehtien palstoilla syyllistäen esiin koko maan kattavaan taloustilanteeseen. Miten halpamaista tämä nykyaika onkaan. Enää ei nousta omien puolesta sotiin. Omaa ei tueta. Omien keskuudesta etsitään syyllisiä, niiden heikompien keskuudesta. Ja samalla riistetään heitä - vaikkapa juuri tämän suomalaisen pelimafian kautta. Luvataa kuutta hyvää ja kahdeksaa kaunista. Ryöstäen. Valtio ryöstää pienet perinnöt omaisilta, joilla moni saisi hyvän alun elämälleeen - perustaa vaikka pieniä itseä työllistäviä yrityksiä. Valtio käy pienen ihmisen kimppuun sanktioiden uhalla. Valvontaa, valvontaa, valvontaa. Syyllistämistä. Rikkeiden etsintää. Sakotetaan liikenteessä pienistä ylinopeuksista valtiontalouden tasapainottamiseksi. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon, miten tässä maassa pelkkä raha ohjaa ''näennäismoraalia''.

      Suuren rahan pesijöitä ei nosteta valokiilaan, kuin ehkä pieneksi hetkeksi. Pienten ihmisten liikkeitä seurataan, kuin suurrikollisia konsanaan.

      Onhan todettu tutkimuksissa, että esim toimeentulotukea ei hae edes puolet siitä määrästä, joille se kuuluisi. Se nöyryyttämisrituaali, joilla ihmisen koko talous asetetaan julkisen tarkastelun alle on se syy, että moni elää sitten jopa vaikka ilman sähköjä ja kunnollista ruokaa. Laskut lähetetään takaisin suomalaiselle, ja kuuleman mukaan tois''suomalaiset'' saavat paljon parempaa ja runsaampaa palvelua.

      Totta tai ei. Jotain on fundamentaalisesti pielessä tässä maassa, mitä tulee ns virkamieskuntaan ja kyttäyskulttuuriin. Jatkuvasti kyseenalaistetaan ihmisten hätä ja avuntarve tai sen haku lähinnä on tehty niin hankalaksi, että moni jättää sen väliin ''valtion'' syödessä parempiin suihin.

      Tänä itsenäisyyspäivänä, ennen sadatta vuotta esi-isiemme taistelutahtoa kunnioittaen, haluan toivoa - että kansamme heräisi suurempaan yhteisvastuuseen toinen toisistaan välittäen - elämän kolhiessa. Omaiset, perheet.

      • Yxexpeluri

        Todella hyvä kommentti, sanoisko, että tyhjentävä. Noin minäkin ajattelen, en vaan osaa sanoa tai kirjoittaa ajatuksiani noin selkeästi. On pitkään ollut tunne, että Suomessa menossa jonkinlainen ryöstö monella sektorilla? Otetaan vaikka esimerkiksi Veikkaus Oy .Mistä johtuu valtava pelikirjon lisääntyminen, ja sen mainostamisen laajuus? Ikääkuin ihmisistä, tavalliset tallaajat saataisiin mahdollisimman moni pikkuhiljaa peilriippuvaisiksi. Kolikkopelit jotka ovat Suomessa levinneet lähes joka paikkaan on pirullinen keksintö. Ketkä niitä pelaavat, ja kuinka paljon? Menkääpä vilkaisemaan, ei ole yllätys siellä pelaa ihminen jolle kahdenkymmenen euron häviö on tuntuva tappio. Mielestäni ko.pelit eivät kuulu ruokakauppojen tuulikaappeihin. Mielipiteeni on ns:oma lehmä ojassa.


    • itspv

      Ystävät. Ja niin, ne viran'''omaiset''. Jotain inhimillisyyttä ihmisten kohtaamiseen, eikä heidän avuntarpeensa kyseenalaistamista. Jokainen voi tänäpäivänä joutua syrjään, joko sairastumisen tai vain palkkatyöstä sivuun siirtämisen vuoksi -tuotannollisiin syihin vedoten.
      Oman onnen seppien, joilla elämää sujuu mutkitta - on aivan liian helppoa siirtää syntipukkiefekti vähäväkisimpiin, tai vain hetkellisesti kaatuneisiin.

      Esi-isämme kaatuivat puolestamme konkreettisesti, jotta voisimme elää maassamme harjoittaen kulttuuriamme, kieltämme - tapojamme, jotka ovat olleet koko olemassaolomme perusta. Pitäen huolta toinen toisistamme, silloinkin - kun olosuhteet vaihtelevat jyrkästikin. Nyt ei ole aika jättää suomalaisia oman onnensa nojaan kaikenlaisten sanktioiden uhalla (vaikkapa sysäten valtion uhkapelifirman syliin hakien hetken toivoa ahdinkoonsa), vaan nostaa ja luoda uskoa. Pelkät juhlapuheet eivät riitä, mikäli käytännön toimenpiteet osoittavat heikommassa tilanteissa olevien syvää halveksuntaa ja lähestulkoon päälle sylkäisyä. Ihan valtiovallan taholta.

      Palatkaamme vanhojen hyväksi havaittujen arvojemme ääreen - kunnioittaen toinen toisiamme ja auttaen silloin, kun avun tarve on - ilman suurta numeroa koskaan siitä tehden!

      Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    • Jatkakaa

      Onnenpelit on oiva tapa kerätä irtohillot kansalaisilta itsenäisen Suomen tarpeisiin!

    • Näytä minulle henkilö, joka on yhdellä pelikerralla voittanut jostain vedonlyöntipelistä niin ison summan, että on voinut sen turvin jättäytyä pois työelämästä? Jos siinä onnistut, niin sitten myönnän mielipiteessäsi voivan olla jotain järjenhiventä.

      Peliautomaatit yms. tietysti ovat vain viihdettä, eihän niistä ole edes mahdollisuutta voittaa kuin muutama euro tai maksimissaan jokunen kymppi. Mutta viihdettä ovat toisaalta muutkin rahapelit, ei niitä oikeasti tienatakseen pelaa kuin muutama harva ammattilainen ja heille se sitten onkin kokopäivätyötä.

      • Näytä minulle henkilö, joka on yhdellä pelikerralla voittanut jostain vedonlyöntipelistä niin ison summan, että on voinut sen turvin jättäytyä pois työelämästä?

        Ei vedonlöynissä voiteta suurta summaa keralla vaan pikkuhiljaa noustaan pienemmillä voitoilla. Esimerkiksi 10 kohteen rekka on täysin väärin pelaamista. Kaikki kannattaa pelata singelnä. Toki panokset on oltava melko suuria. Näitä singeljä kun pelaa tuhansia niin niillä voi osaava huom. osaava pelaaja jäädä voitolle jopa kuukausi palkan verran.

        Tällä ei kerralla rikastusta, mutta voi ansaita kuukausipalkan. Juku kuukauisi voi tulla takkiinkin, mutta toisena kuukautana taas tuplasti. Sama netti/pokerissa Jotkut ammattilaiset ovat aloittaneet ihan pienellä ja vuosin aikana nouseet suurempiin peleihin. Toki pokeriturnaukissa voi voittaa kerralla suuriakin summia. Pitkän ajan hommaa ei kerralla suuren summan voittamista.

        Toki vedonlyönissäkin on monivetoa vekioveikkaus ja raveissa toto 76 jossa voi voittaa suuremoakin summia, mutta näissä peleissä tulee väistämättä myös pitkiä tappiojaksoja. Voittava vedonlönti on veikkauksen sekä muiden pelinjärjestäjien kertoimenlaskijan ja muiden pelaajien virheistä rankaiseminen.

        Esimerksi raveissa joku hevonen voi olla jäänyt liian vähälle huomiolle. Tällöin sen voittajakerroin voi olla liikaa eli on ns ylikerroin. Koska raveissa kertoimet ovat kuitenkin muuttuvat ei suuria summia kannata voittaja peliin lyödä vaan pysyä näissä 76 yms peleissä.

        Tunnetuin ammtailainen J:Vuoksenmaa on voittanut myös kerralla suuria summia. raveista miljoonan, mutta porukassa jakamassa pottia.

        http://www.iltalehti.fi/ravit/2012022615253737_rv.shtml


      • Pointtihan onkin juuri siinä, että tuo on ammattimaista, kokopäiväpelaamista. Ei sitä ole mitään järkeä verrata lottoon eikä sitä myöskään ole mitään järkeä harrastaa ihmisen, joka ei ole kovin paljoa kiinnostunut seuraamaan vedonlyönnin kohteena olevia urheilulajeja.

        Pidän omaa pelitapaani järkevänä: yksi rivi jokaisessa Suomessa laillisessa lottopelissä eli yhteensä 3,80€ viikossa. Nettokustannus jossain 100-150 euron välillä vuodessa (aina välillä jotain pikkuvoittoja tulee, vaikkei niillä sinänsä väliä ole). Ideana juuri haaveilu. Kuulun hyväpalkkaisiin eli nettovuosituloni ovat hiukan enemmän kuin keskiarvobrutto; ei minun ole mitään järkeä harrastaa "taitopelejä", niissä häviäisin varmasti ilman edes mahdollisuutta siihen "kertarysäyksellä vapauteen" -voittoon.


      • Ei ole väärin laittaa lottoon kerran viikossa joku ihan pieni summa. Itsekkin pelaan joskus lottoa jos potti on tarpkeeksi hyvä. Sadaoilla euroilla lottoaminen ja kenoaminen on kuitenkin typerää ja peliautomaattien hakkaaminen aamusta iltaan. Marketissa kun käy niin siellä ne samat naamat aina niitä peliautomaatteja hakkaa Vuoden varmaa häviämistä.

        Vedolyönissä kohteena löytyy nykyään jopa euroviisuja. Juuri tälläisistä yreisuheliun kaksin kammapiluista ja euroviisusta on mukava rankaista veikkausta ja muita vednvälittäjiä koska ovat joissakin kohteissa täysin pihalla. Nykään veikkaus lyö näissä aika herkästi kohteen kiinni ja laskee kerrointa. Toki kaikkia ei kiinnosta.

        Jos ei vedonlyönti ravit tai pokeri kiinnosta vaihtohtona on myös blackjackin pelaaminen casinolla jossa tasapelillä saa pitää panoksen. Oikella stragetialla pelaamalla tässä pelissä ei hivästi häviä joten tämän pelaaminen voisi olla hyvää "hupipelaamista" kun opettelee taulkon ulkoa jonka löyttää netistä.


      • Gambler1 kirjoitti:

        Ei ole väärin laittaa lottoon kerran viikossa joku ihan pieni summa. Itsekkin pelaan joskus lottoa jos potti on tarpkeeksi hyvä. Sadaoilla euroilla lottoaminen ja kenoaminen on kuitenkin typerää ja peliautomaattien hakkaaminen aamusta iltaan. Marketissa kun käy niin siellä ne samat naamat aina niitä peliautomaatteja hakkaa Vuoden varmaa häviämistä.

        Vedolyönissä kohteena löytyy nykyään jopa euroviisuja. Juuri tälläisistä yreisuheliun kaksin kammapiluista ja euroviisusta on mukava rankaista veikkausta ja muita vednvälittäjiä koska ovat joissakin kohteissa täysin pihalla. Nykään veikkaus lyö näissä aika herkästi kohteen kiinni ja laskee kerrointa. Toki kaikkia ei kiinnosta.

        Jos ei vedonlyönti ravit tai pokeri kiinnosta vaihtohtona on myös blackjackin pelaaminen casinolla jossa tasapelillä saa pitää panoksen. Oikella stragetialla pelaamalla tässä pelissä ei hivästi häviä joten tämän pelaaminen voisi olla hyvää "hupipelaamista" kun opettelee taulkon ulkoa jonka löyttää netistä.

        No, edelleenkin pointti on siinä, että itse pelaaminen ei minua niin paljoa kiinnosta. Eivätkä pienet voitot.

        Sinulla on ilmeisesti erilaiset kiinnostuksenkohteet.


    • AlistunutAlamainen

      Hyvä kirjoitus "itsenäisyyspäivä"! Kun ihminen on tarpeeksi köyhä, epätoivoinen ja usko mennyt elämän paranemiseen omin avuin ja elämä on vain elossaolon taistelua, pelit eivät todellakaan ole mitään viihdettä vaan ainoa oljenkorsi mihin tarttua ja sinne menee se viimeinenkin elämänhalu pelkkiin pettymyksiin.

      • adasdadss

        Todellakin näin on, AlistunutALamainen. Hyvin, hyvin totta - ja valtion uhkapeliyhtiö tarttuu varsin hyvin tähän tilanteeseen luoden mahdollisimman uskottavia (vaikka jos olisivatkin todellisia voittajia - joita epäilen) nyyhkytarinoita - miten yksinhuoltaja, köyhyysloukussa oleva työtön - leskeksi tullut - nuori opiskelija - asunnoton nuoripari jne jne.. voittivat lotossa päävoiton!

        Moraalitonta - valtion avulla tapahtuvaa houkuttelua alisteisessa asemassa olevien ihmisten kohdalla - luoda mielikuva, että hyvinkin mahdollisesti voitto osuisi heidän kohdalleen. Suhteessa 1:15 000000 jne jne.

        Pikavippifirmat tienaavat edelleen valtion suojeluksessa (plus perintäfirmat ja ulosotto valtion nimissä) lopulta maltaita epätoivoisen kansanosan taloudellisesta ahdingosta - jonka osin valtiovalta ovat tyhmillä ja lyhytnäköisellä politiikallaan (tyyliin thdä politiikkaa tullakseen vain uudelleenvalituksi - ei ratkaisevia päätöksiä parannusehdotuksia maan talouteen jo vuosikymmeniä sitten) on saanut aikaan.

        Ja nyt meillä on tämä talousnero ''ministeri'' entinen pitkäaikaistyötön Lindström et co, jotka päättävät eduskunnan siunauksella alkaa rankaisemaan ja nöyryyttämään jo köyhyysrajan alapuolella olevaa noin miljoonaa kanslaista. Ei riitä, että suuri osa on menettänyt jo terveytensä, toivonsa mahdollisuuksistaan - nyt heidät pitää nostaa tikun nokkaan syyllistämällä heidät valtion typeryksien tekemästä - tai sanotaanko - tekemättä jättämästä - poliittisesta päätöksenteosta.

        Syntipukit on aina pyritty etsimään heikoimmista, kun valtioiden talous käy tiukille.
        Näin se menee muissakin piireissä. Menestynyt Heikki on sukujuhlien kruunujalokivi, syrjäytETTY ReettaKirsi häväisty ja täysin vaiettu ennen niin lahjakas ex sukulainen. ;)


    • Korviamyötensuossa

      Mistä sen tietäisi vaikka nämä perintäfirmat ja ulosotto onkin kompuksessa pikavippifirmojen kanssa, että saisivat vain lisää asiakkaita. Kyllä tuli itselle surullinen että hyväkin mieli mitä tässä on kirjoitettu Itsenäisyyspäivä jne. nimimerkeillä. Itsellä on juuri siinä tilassa tilanne, että pitäisiköhän katsoa junien aikatauluja että tietäisi olla risteyksessä valmiina tai muu vastaava toimenpide. Mutta olen silti jaksanut päivä kerrallaan mennä eteenpäin, jospa se valo tunnelinpäästä tulisi joskus näkyviin.

    • 4444333

      Suomalaiset ovat niin ahdinkoon ajettuja ja nöyryytystoimenpiteitä pukkaa sairastuneille työyvyttömille, joille ei kuitenkaan ''eläkettä'' irtoa. Irtoaako nyt puolivuotta eduskunta-avustajalle suureläke (josta suurimman osan lomilla) 50senä kun nostaa metakkaa lehdistössä nöyryytkestään hakea sukkahousuja Sokokselta. MIelenkiinnolla seuraamme. Tietenkin nurkkaan ajetut (vähintään miljoona suomalaista) yrittäät tarttua viimeiseen korteen eli onnnenpeleihin joilla saavuttaa eläke ominvoimin, kun valtio näännyttää hengiltä voimattomaksi käyneet.
      Hyvä bisnes eli kultakaivos - Veikkas Oy Ab - sietääkn maksaa 30k kuussa kapellimestarilleen.

    • todisteita_on

      Nykyiset rahapelit on psykoloogisen tieteellisen tutkintatyön tulosta pyrimyksenä vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen (Manipuloinnin pyrkimys on sama kun aamulla käydä kusella, lähes mahdoton välttyä.). Liittyy ihan samaan asiaan voiko ihminen olla manipuloitu tappokoneeksi joka alkaa määrätystä merkistä toteuttamaan likaista työtään. Eli ei mitenkään hurmiossa rakennettu nykyinen rahapeliteollisuus vaan tarkasti suunniteltu uhreja etsiväksi.

      • Esa33

        Aivan niin


      • Tänään7102107

        Niin tuo on kyllä totta ja hyvin ovat onnistuneet vaikuttamaan pelaajiin huonontamalla
        todennäköisyyksiä ja voitonjakoa. Ajatus oli, että ihmiset lisäävät muka siten pelaamista, mutta ei se niin mene. Tosiasiassa tarkoitus pelata lisä-aikaa, jottei pelin tuotto laskisi. Kaikkien muutosten ajatuksena lisätä tuottoa, tosin tuo tuplauskin on
        ihan älytön, montako kertaa vuoteen osuu pääpottiin, ehkä 1-2 kertaa.


    • TrebentMusculars

      Veikkaus luo tarpeetonta hypetystä ns. VOITTAJA-uutisilla. Kuinkahan tiheästi esim. VIKING-lotosta tulee suomalaisille päävoittoja. Kun ei kenellekään tule edes kuukausittain. Veikkauksen peleissä isoja voittoja tulee harvoin ja harvoille. Siksi ne uutisoidaan näkyvästi. Näitä otkikoita emme lue mistään: "Enää 5,5 miljoonaa suomalaista, jotka eivät ole voittaneet EUROJACKpot-päävoittoa, yes mä oon varmaan seuraava..." / "99,99 prosentille pelaajista tuo pelaaminen tarkoittaa silkkaa rahanmenoa". "Eurojackpotissa ja Vikinglotossa voittotodennäköisyys päävoittoon on 1:95000000" Lohdutonta, mutta näin tää systeemi pyörii. Kun puoli Eurooppaa (köyhiä) ihmisiä kerää kolehdin, niin eipä tuosta moni rikastu varsinkaan, kun päävoittojen euromääräinen taso on suht. korkea. 46 miljoonaa on aivan liikaa yhdelle ihmiselle. 10 miljoonaa riittäisi omaan ja lasten perheiden elinikäiseen elättämiseen.

      Tarkennus: Taitaa lauantailotossa nykyään olla jo 18,5 miljoonaa erilaista riviyhdistelmää, kun numeroita hiljattain lisättiin. Ja tässä pätee sama kuin lentämisessä, voittamisen todennäköisyys on ihan yhtä lohduttoman surkea ekan kerran pelaavalla kuin 40 vuotta pelanneella. Näin se on. Surkeata. Mutta kääntäen: Onneksi lentäminen ei tule sen vaaralisemmaksi 50 vuoden lentämisen jälkeen.

    • twedrkjh9

      Lotossa on aina 7 oikein voittotodennäköisyys 1:18500000. Yhtään ei auta, että on "pelannut" 47 vuotta huonolla menestyksellä. Aina alkaa nollasta koko juttu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe