Kollageenin vaikutus ihoon

Ihon_pysyminen_hyvänä

Onko täällä sellaisia, jotka olisivat käyttäneet kollageenivalmisteita ja huomanneet sen vaikuttavan ihoa nuorentavasti? Itse olen hoitanut ihoani muutoin, mutta kollageenituotteita (lähinnä niitä joita niellään, pitäisi olla vaikutusta myös niveliin) en ole toistaiseksi hankkinut. Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia.

Itse olen yli 60-vuotias ja ajatellut, ettei kollageenilla ehkä enää ole vaikutusta.

8

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AuttaaIhanOikeasti

      Olen 50-vuotias ja käyttänyt nivelten vahvistamiseen tarkotettuja glucosamiini- ja kollageenivalmisteita nyt muutaman kuukauden ajan. Ensimmäinen vaikutus, jonka huomasin luontaistuotteilla olevan, oli nimenomaan ihon kunnon paraneminen. Se tuli minulle yllätyksenä. Ihoni muuttui nuorekkaan pehmeksi ja joustavaksi jo viikossa tai parissa aloittamisen jälkeen. Niveletkään eivät enää kipeydy yhtä helposti kuin aiemmin, mutta vaikutusta niveliin sai odottaa parisen kuukautta.

      • Nivelet

        Mitä kollageenivalmistetta olet käyttänyt,liha vai kala


      • kaikkeakanskysytään

        no justiinsa..


    • Kollageeni12
    • Ikäihminen

      Minä en edes muista mitä kollageeni on mutta kerronpa omasta ihon hoidostani. Käytän eriol-merkkistä kosteusvoidetta. En käytä iholla muuta edes kasvoissa. Ei ole ollut varaa. Minä käytän kuivaan ihoon natusan-merkkistä hoitoöljyä. On hyvää ja tehoaa varmasti eikä maksa paljoa.

    • Espanjafani

      Olen käyttänyt kollageeni valmisteita vuosia,ja minulla on aina ollut hyvä iho,uskon että auttavat,nyt kokeilen vivania kollageenijuomaa lisänä,olen 65.

    • gfdfgfgsdfgg

      Ihon vanheneminen on yksilöllistä, ja siihen vaikuttavat sekä perimä että elintavat elikkä ympäristö. Jos on tupakoinut, kännännyt, paahtanut liikaa auringossa ja syönyt epäterveellisesti, niin ihossa näkyy. Jos sen sijaan on syönyt terveellisesti ja järkevästi, pitänyt painonsa vakaana, liikkunut, ollut savuton ja raitis, niin ihokin kiittää. Auringon vaikutuksen voi katsoa vertaamalla auringolle altistunutta ihon kohtaa auringolle altistumattomaan. Esim. käsivartta reiden sisäosaan. Ehkä kannattaisi myös käyttää estrogeenikorvaushoitoa. Ilman sitä iho veltostuu huomattavasti vaihdevuosien jälkeen.

      Itse en usko ilman pitkäaikaisia virallisia tutkimuksia minkään lisäravinteen ylivoimaiseen tehoon. Eikö kollageenia saa lihasta - jos sitä siis syö? Miksi se pitäisi eristää ja syödä kalliina lisäravinteena?

      Moni väittämä monessa terveystuotteessa on ajan mittaan tai testaten osoittautunut vääräksi. Esim. kalaöljykapselit ovat turhimmasta turhin tuote. Niissä kalan matka ostajalle on niin pitkä, että öljy on jo härskiintynyt. Michael Mosleyn terveysdokumenttiohjelmissa testattiin myös proteiinijauheita urheilijoilla. Turhia, koska elimistö pystyy käsittelemään vain rajallisen määrän proteiinia päivässä. Ravinto kattaa saannin. Samoin antioksidanttismoothiet osoittautuivat turhiksi tai jopa haitallisiksi. Elimistö pyrkii tasapainotilaan. Kun saa nopeasti valmisteesta antioksidantteja, loppuu kehon oma antioksidanttituotanto. Lopputulos on, että antioksidanttismoothien jälkeen veren antioksidanttipitoisuudet ovat vuorokauden ajan alemmat kuin ennen smoothien juomista.

      Ihmisen ei ole loppujen lopuksi tarkoitettu elävän kovin vanhaksi. Ihannoidun paleodieetin alkuperäisellä aikakaudella kuoltiin 30-vuotiaina. Vielä sata vuotta sitten keskimääräinen elinikä ei ollut paljoa yli puolta nykyisestä. Sen ajan ihmisen kannalta oli sama, mitä myöhemmin ilmeneviä virheitä ja heikkouksia geeneissä on, kunhan lisääntyminen saadaan suoritettua. Vanhenemista ei voi estää. Jotain jälkiä se aina ihmiseen jättää. Ja jossain vaiheessa elämä loppuu.

      Oma ihon kuntoni parani, kun aloin suojautua kunnolla auringolta. Nyt on meneillään kolmas kesä pitkähihaisissa ja pitkälahkeisissa ja ensimmäinen kesä paksu kerros aurinkovoidetta naamalla. Ikääntyminen näkyy silti. Ja saa näkyäkin. En ole enää teini.

    • SannaE

      Tässä yhteydessä en voi olla vinkkaamatta mikroneulauksesta, joka lisää ihon luonnollista kollageenituotantoa. Viitisen vuotta käyttänyt ja en ikinä jättäisi pois. Totta on että vanheneminen on osa elämää, mutta miksi olla vanhan näköinen jos ei ole pakko?
      "Mieluummin epäluonnollisen kaunis kuin luonnollisen ruma" ;)
      https://sannaetna.blogspot.com/p/ihon-kiinteytys-ja-hoito.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe