Valmentajien näkemys luistelijasta

Kummastelija10

Onko tällä foorumilla tietämystä, millaisiin asioihin valmentajat kiinnittää huomiota valitessaan luistelijan seuran kilparyhmään/ tavoitteellisesti luistelevaksi nuoreksi? Olen ihmetellyt itsekseni valmentajien valintoja/perusteluita, joiden vuoksi joku valitaan kilparyhmään ja toinen luistelija ei tule valituksi. Miten valmentaja voi alakoululaisia valitessaan tietää lapsen kehitykseen vaikuttavista asioista kuten luistelijan biologinen ikä, kehitystaso, intohimo harjoittelua kohtaan tai mahdollinen vanhempien oikeanlainen tuki, lapsen luonne harjoittelua kohtaan , henkinen kantti kisatilanteissa? Vuosien varrella on tullut vanhempana seurattua näitä valitsemiskäytäntöjä eikä niissä tunnu olevan selkeää logiikkaa.

4

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nobodyknows12

      "Miten valmentaja voi alakoululaisia valitessaan tietää lapsen kehitykseen vaikuttavista asioista kuten luistelijan biologinen ikä, kehitystaso, intohimo harjoittelua kohtaan tai mahdollinen vanhempien oikeanlainen tuki, lapsen luonne harjoittelua kohtaan , henkinen kantti kisatilanteissa"
      Vastaus, ei mitenkään.

      Valmentaja katsoo lajiominaisuudet, rotaatio, nopeus, notkeus, kimmoisuus jne. Useissa seuroissa ei ole niin väliä huippuominaisuuksilla koska maksavia asiakkaita tarvitaan. Otetaan vaan joukkoon innokkaat lapset koska suuri prosentti putoaa matkalla. Siihen mennessä on monen valmentajan palkka maksettu. Superlahjakkaita on todella vähän, monet niistä on niitä laiskimpia ja monilahjakkaita jotka valitsee jonkun toisen lajin (jossa pääsee hepommalla). Kukaan ei voi ennustaa kenestä lopulta tulee mitään, koska kun mennään ylemmille tasoille sen superhyvän kroppa just petti.

    • kahdenluistelijanäiti

      Edellisellä kirjoittajalla hyvät näkemykset. Valmentajat yrittävät nähdä POTENTIAALIA.

      Jos pääsee kilparyhmiin, niin mukana tulee velvollisuuksia: osallistua lisä-leireille, lähteä ulkomaan kisoihin, maksaa ulkomaan kisojen valmentajakuluista oma osansa. Ja osallistua 'lahjakkuus-ryhmien' valintaleireille ja viikonloppuihin 5-6 krt/vuosi = lisää menoja 2000-3000,- vuodessa, nykyisen 4000-7000,- päälle. Olkaa valmiita tähän !

    • Snooppy

      Meillä ainakin halukkaita maksavia vanhempia tyttärineen olisi jonoksi asti etenkin yksinluistelun kilparyhmiin mutta kaikkia halukkaita ei oteta. Ei siis voi olla pelkkä se että katsotaan kuka haluaa jatkossakin satsata (rahallisesti) ja luistelijan ominaisuudet olisivat toissijaiset.

      Tuntuu minustakin ettei valinnat osu aina niihin kaikkein taitavimpiin. Mikä on sitten piilevä "potentiaali"? Luulen että ylempänä oltiin asian ytimessä, monilahjakkaimmat ovat joskus niitä laiskimpia ja valmentaja näkee sen ja toivoo että iän kartuttua lapsi alkaa suhtautua harjoitteluun intohimoisesti.

      Vanhemmat näkevät tälläisen lapsen ei-niin-hyvänä koska juurikin laiskuuden takia näyttää erikoiselta kun hän syö jäätä tai tekee omia liikkeitä tai luistelee laidalle valittamaan sijaistoimintona pissahätää muiden toistaessa jatkumona pikkuhyppyjä, häntä ei huvita toistella kun homma meni jo kerran oikein. Koska hän on 5-v.

      Tottakai jatkossa pitää jaksaa keskittyä ja toistaa mutta valmentaja varmaan voi vaan toivoa että intohimo lajiin nousee kilparyhmän myötä. Tai sitten vaihtaa lajia lennosta. Todennäköisesti tälläisellä liikunnallisesti lahjakkaalla mutta pienenä "laiskalla" lapsella on myös vanhempana lehmän hermot kilpailutilanteessa ja stressin sieto kovaan harjoitteluun myös parempi.

    • Mmnäitä

      No valmentaja katsoo ne fyyisest edellytykset jotka ovat aika samat kuin baletissa muttei ihan : jalkojen hyvä aukikierto luonnostaan ja liikkuvuuspotenyiaali . Ja luonnepuolelta tempperamenttia kovin flegmaattisesta tuskin tulee luistelijaa? LUonnepuoli vaikuttaa koko liikekieleen ihmisellä nimittäin. Jos on pelkästään sporttisen karkea tyyppi ei luisteluun saada pehmeyttä ja taiteellisuutta. Toisaalta liian herkkä voi olla löysä ilmaisultaan . Ja persoonallisuutta myös että osaa ottaa vastaan apua ja ei ole auktoriteteettiongelmaa pahemmin. Liian herkkä mimosa taas ei osaa erottaa herkästi valkun ohjeita persoonastaan ja masentuu kritiikistä .

      Näissä tekijöissä lienee pitkälle valinnan salat. Toisaalta ikinä ei voi tietää - villeistä varsoista tulee parhaimmat hevoset sanotaan luonneja persoonapuolella.:)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5078
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe