Tuomitseminen lestadiolaisuudessa

jsdkfsklf

Todellinen yhteys Jumalaan syntyy henkilökohtaisesta suhteesta. Sitä ei kukaan ulkopuolinen kykene määrittelemään. Henkilökohtaisen suhteen laatua ei voi kukaan arvioida, eikä täten kenenkään uskontilaa määritellä. Todellinen usko syntyy sydämessä. Se ei ole ulkonaista, tekoihin perustuvaa. Se ei noudata ulkopuolelta annettuja määräyksiä "oikeasta elämästä". Tästä syystä rajaus "uskovainen" ja "epäuskovainen" on täysin lestadiolaisten oma määritelmä, joka ei perustu Raamattuun. Näiden määritelmien pohjana käytetään ainoastaan ihmisen ulkoista olemusta, kuten ulkonäköä tai käyttäytymistä. Mutta voisin sanoa, että jos mittarina käytettäisiin todellista sydämen tilaa, voisi käydä niin, että lestadiolaisista tulee "epäuskovaisia" ja heistä, joita lestadiolaiset määrittelevät "epäuskovaisiksi" tuleekin uskovaisia.... Kuitenkin koko jaottelu on irrelevantti, sillä Raamatussa todetaan: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi." Mielestäni määritelmä "epäuskovainen" on suora tuomio ihmisestä, jonka sydämentilaa et tiedä. Joten miksi tuomitset, lestadiolainen? Ja miksi lestadiolaisuudessa käytetään ylipäätään ihmisistä tällaista tuomiota ja jaottelua?

23

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta.totta

      >>>Todellinen yhteys Jumalaan syntyy henkilökohtaisesta suhteesta. >>>

      Totta!

      >>>Sitä ei kukaan ulkopuolinen kykene määrittelemään.>>>

      Totta. vrt. hoitokokoustollot

      >>>Henkilökohtaisen suhteen laatua ei voi kukaan arvioida, eikä täten kenenkään uskontilaa määritellä. >>>

      Totta, paitsi sinäkin teet niin, ellet ole sitten hoitokokoustollo, jotka elävät sillä.

      >>>Todellinen usko syntyy sydämessä. Se ei ole ulkonaista, tekoihin perustuvaa.>>>

      Totta, yleensä se on illuusio, mutta se ei haittaa. Hyvä olo on IN.

      >>>Se ei noudata ulkopuolelta annettuja määräyksiä "oikeasta elämästä". >>>

      Totta, eikä anna määräyksiä.

      >>Tästä syystä rajaus "uskovainen" ja "epäuskovainen" on täysin lestadiolaisten oma määritelmä, joka ei perustu Raamattuun. >>>

      Totta, syyllistyit itse nyt samaan. Väität sinulla olevan parempi ns. Kirjan tulkinta. Pidät itseäsi parempana.

      >>>Näiden määritelmien pohjana käytetään ainoastaan ihmisen ulkoista olemusta, kuten ulkonäköä tai käyttäytymistä. >>>

      Totta. En yleistäisi.


      >>Mutta voisin sanoa, että jos mittarina käytettäisiin todellista sydämen tilaa, voisi käydä niin, että lestadiolaisista tulee "epäuskovaisia" ja heistä, joita lestadiolaiset määrittelevät "epäuskovaisiksi" tuleekin uskovaisia.... >>>

      Totta, niin voisi käydä.

      >>>Kuitenkin koko jaottelu on irrelevantti, sillä Raamatussa todetaan: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi." >>>

      Totta. Siksi sinuna antaisin lestadiolaisen uskoa tavallaan.

      >>>Mielestäni määritelmä "epäuskovainen" on suora tuomio ihmisestä, jonka sydämentilaa et tiedä. >>>

      Totta. Mitä mieltä olet heidän (VL)uskosta? Tuomitsitko jo ennen tuota kommenttia? Monestiko? Monestiko rivien välissä?


      >>>Joten miksi tuomitset, lestadiolainen? Ja miksi lestadiolaisuudessa käytetään ylipäätään ihmisistä tällaista tuomiota ja jaottelua?>>>

      Totta. Miksi olet tuota mieltä kilpailevasta lahkosta? Tuomituttaako?

      • suva

        No mutta..! Johan tuli täyslaidallinen vettä niskaan ! Kyllä ny kai saa kritiikkiä harrastaa tää viestin aloittaja! Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Kiitos.


      • ruotsalainenN
        suva kirjoitti:

        No mutta..! Johan tuli täyslaidallinen vettä niskaan ! Kyllä ny kai saa kritiikkiä harrastaa tää viestin aloittaja! Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Kiitos.

        Milloin jokaiseen Sinun kommenttiisi yhtyminen sanalla "totta", on sinulla muuttunut kritiikiksi? Et varmaan ole ruudinkeksinnästä koskaan kuullut?


    • Vapausjaarmo

      3Kaikki lähtivät kotiinsa, 8:1mutta Jeesus meni Öljymäelle. 2 Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.
      3 Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen 4 ja sanoivat: "Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. 5 Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?" 6 He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä.
      Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. 7 Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." 8 Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. 9 [i] Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä.* Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. 10 Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" 11 "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä

    • Laupiassamarialainen

      Muuan lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle. Hän kysyi: "Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?" 26 Jeesus sanoi hänelle: "Mitä laissa sanotaan? Mitä sinä itse sieltä luet?" 27 Mies vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." 28 Jeesus sanoi: "Oikein vastasit. Tee näin, niin saat elää."
      29 Mies tahtoi osoittaa, että hän noudatti lakia, ja jatkoi: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?"
      30 Jeesus vastasi hänelle näin:
      "Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin. 31 Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. 32 Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.
      33 "Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. 34 Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. 35 Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.' 36 Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?"
      37 Lainopettaja vastasi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta." Jeesus sanoi: "Mene ja tee sinä samoin

    • Skkss

      Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. 35 Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: 36 "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?" 37 Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. 38 Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. 39 Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. 40 Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat

    • 1kirjekorinttilaisille

      Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
      2. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
      3. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
      4. Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
      5. ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
      6. ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
      7. kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
      8. Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.
      9. Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
      10. Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
      11. Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
      12. Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
      13. Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus.

    • Matteus7

      Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2 Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan. 3 Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi? 4 Kuinka voit sanoa veljellesi: 'Annapa kun otan roskan silmästäsi', kun omassa silmässäsi on hirsi? 5 Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.
      6 "Älkää antako koirille sitä, mikä on pyhää, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaa niitä jalkoihinsa ja käy teidän kimppuunne ja raatele teitä.
      7 "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. 8 Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 9 Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? 10 Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? 11 Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.
      12 "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat.

    • tobiaskorpelainen

      Aloittaja on ihan oikeassa. Emme me vanhoilliset voida kieltää sitä, että syyllistymme arvosteluun ja tuomitsemiseen. Emme Raamatun mukaankaan voi nähdä ihmisten sydämiin, vaan ainoastaan liikkeemme antaman tuntemuksen mukaan, joka ei ole samaa kuin Jumalan kaikkinäkevä katse. Jos jotain muuta väitämme, olemme itse laiteilla.

      • henkivaltoja_vastaan

        Toisen sydämeen ei ihminen näe, jos toinen pitää suunsa kiinni eikä tee mitään. Kuitenkin ihmisen julkisia puheita ja tekoja voidaan arvioida Jumalan sanan valossa. Sitä varten uskovaiset ovat saaneet Pyhän Hengen lahjan, jotta he voivat erottaa valhesaarnan siitä, mikä on Jumalan sanan mukaista. Pyhä Henki myös varoittaa niistä, jotka vastustavat elävää uskoa. Tietenkin vastustajat yrittävät sumuttaa ja tehdä tyhjäksi Pyhän Hengen työn saavuttaakseen omat päämääränsä, jotka eivät ole Jumalasta.

        Ap. t. 10:45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin;
        Ap. t. 15:8 Jumala, joka tuntee kaikkien sydämet, osoitti hyväksyvänsä heidät vuodattaessaan Pyhän Hengen heihin yhtä lailla kuin meihinkin. [Ap. t. 10:45]
        Ap. t. 21:4 Tapasimme sikäläiset opetuslapset ja viivyimme heidän luonaan viikon ajan. Hengen vaikutuksesta he varoittivat Paavalia menemästä Jerusalemiin. [Ap. t. 20:23]


      • Dkdkk

        Raamatussa kehotetaan rakkauteen, kaikissa tilanteissa.. ei koskaan tuomitsemiseen. Vaikka mielestäsi jokin asia on "väärin" se ei välttämättä ole väärin jonkun toisen kannalta katsottuna. Ihmisenä et voi nähdä syitä toiminnan takana, ainoastaan oman tulkintasi toisesta ihmisestä tai tilanteesta. Katsoessasi "veljeäsi", "lähimmäistäsi" eli ketä tahansa toista ihmistä, katsot itseäsi. Sillä teko/asia/ihminen itsessään on neutraali. Havainnoitsija, eli sinä tai minä määrittelee kokemuksen antaen sille leiman "hyvä/paha", "oikea/väärä" ... Vaikka asia itsessään on, se synnyttää eri reaktioita riippuen siitä kuka havannoi. Kun ymmärrät tämän, tiedät että Jumalan totuus on suurempi kuin oma rajallinen havainnointikyky asioista, jolloin tuomitsemista ei enää ole. Sillä Jumala on suuressa viisaudessaan antanut jokaiselle juuri sen polun, jota kukakin kulkee. "Tuntemattomia ovat herran tiet." Sen leiman jonka annat toiselle, annat itsellesi. Sillä kokemusmaailmassa on kyse siitä miten itse näet itsesi, sillä sitä heijastat muihin. Joten miksi olet niin armoton itsellesi? Sillä armoton ihminen on sekä itselleen, että toisille armoton. Vain ihminen jota sattuu, kykenee satuttamaan. Sillä jokainen on peili itsestäsi.Jumalan rakkaus läpäisee kaiken, se on ehdotonta. Ainoastaan ihminen kykenee näennäisesti itsensä siitä erottamaan, ja ainoastaan itsensä, ei koskaan toista. Jumalan totuus on rakkaus, rauha, armo ja anteeksianto, ykseys. Erillisyys, pelko, tuomiteminen, ihmisten arvottaminen syntyvät ihmisen egosta, se on se pahuus - jokaisessa meissä. Joten ainoa kamppailu, jonka käymme, on sisäinen kamppailu. Valvokaa - omia sanoja, tekoja, ajatuksia, se tarkoittaa valitse rakkaus kaikissa tilanteissa. Valitsemalla pelon, vihan ja erillisyyden, olet "harhan" polulla.. kuitenkaan et koskaan eksy lopullisesti, vaan sinut johdatetaan sieltä, jos avaat sydämesi rakkaudelle ja anteeksiannolle.


      • HaeApua

        Aloittaja ja aloittaja, olet itse aloittaja, joka juttelet itsesi kansaa.


      • Dkdkd
        HaeApua kirjoitti:

        Aloittaja ja aloittaja, olet itse aloittaja, joka juttelet itsesi kansaa.

        Jos sinä olet minä ja minä olen sinä, niin kyllä, juttelen itseni kanssa, sillä totuus on että kukaan ei ole toisesta erillinen. Olemme kaikki yhden ilmentymä, se yksi on Jumala, joka on tehnyt meistä juuri tällaisia kuin olemme. Jos kaipaat elämääsi apua, pyydä, ja sinulle annetaan. Kysyvälle vastataan. Anna anteeksi niin olet vapaa.


      • B-rapunA-luokkaC-ovi
        Dkdkd kirjoitti:

        Jos sinä olet minä ja minä olen sinä, niin kyllä, juttelen itseni kanssa, sillä totuus on että kukaan ei ole toisesta erillinen. Olemme kaikki yhden ilmentymä, se yksi on Jumala, joka on tehnyt meistä juuri tällaisia kuin olemme. Jos kaipaat elämääsi apua, pyydä, ja sinulle annetaan. Kysyvälle vastataan. Anna anteeksi niin olet vapaa.

        Lopeta itsesi kanssa juttelu, myös siinä tapauksessa että olet yksinäinen. Voithan puhua vaikka seinille. Yöllä, kuten täälläkin. Seinillä on hyvä kaiku, toisin kuin täällä itsellesi ja yöllä.


      • Dldl

        Ehkäpä juuri siksi olen täällä - koska sinä olet täällä. :) Jostakin syystä tuli mieleeni kirjoittaa, ja aihe on herättänyt keskustelua. Hyvä niin, sillä se oli tarkoituskin. :) Oikeastaan toivoisin lisää kommentteja. Oikeastaan toivoisin, että uskonasioista voitaisiin keskustella rakkauden hengessä riippumatta näkemyseroista. Toivoisin, että totuus, joka on rakkaus, aukenisi ihmisille niin, että he voisivat olla vapaita.. jotta ei tarvitsisi enää taistella. Erillisyyden sijaan nähtäisiin ykseys ja lähimmäisen rakkaus, luovuttaisiin peloista ja löydettäisiin ilo, joka on elämän tarkoitus. Iloita, rakastaa ja olla vapaa. Se että pyrittäisiin löytämään armo ihmisten kesken ja anteeksi anto, se että tuetaan ja kannustetaan jokaista eikä poljeta maahan. Sitä että jokaisella on turvallinen ympäristö, henkisesti ja fyysisesti. Sitä että nähdään rakkaus jokaisessa riippumatta siitä mitä hän ilmentää. Mitä mieltä olet näistä ajatuksista?


      • tobiaskorpelainen
        Dldl kirjoitti:

        Ehkäpä juuri siksi olen täällä - koska sinä olet täällä. :) Jostakin syystä tuli mieleeni kirjoittaa, ja aihe on herättänyt keskustelua. Hyvä niin, sillä se oli tarkoituskin. :) Oikeastaan toivoisin lisää kommentteja. Oikeastaan toivoisin, että uskonasioista voitaisiin keskustella rakkauden hengessä riippumatta näkemyseroista. Toivoisin, että totuus, joka on rakkaus, aukenisi ihmisille niin, että he voisivat olla vapaita.. jotta ei tarvitsisi enää taistella. Erillisyyden sijaan nähtäisiin ykseys ja lähimmäisen rakkaus, luovuttaisiin peloista ja löydettäisiin ilo, joka on elämän tarkoitus. Iloita, rakastaa ja olla vapaa. Se että pyrittäisiin löytämään armo ihmisten kesken ja anteeksi anto, se että tuetaan ja kannustetaan jokaista eikä poljeta maahan. Sitä että jokaisella on turvallinen ympäristö, henkisesti ja fyysisesti. Sitä että nähdään rakkaus jokaisessa riippumatta siitä mitä hän ilmentää. Mitä mieltä olet näistä ajatuksista?

        Aivan oikein. Minäkin olen täällä ja rakastan vanhoillisia kuten myös muita uskovaisia, joilla on Jeesus Kristus sydämessä.


    • tobiaskorpelainen

      "" Pyhä Henki myös varoittaa niistä, jotka vastustavat elävää uskoa. ""

      Kyllä, mutta pitää myös muistaa, että se elävä usko ei ole samaa kuin vanhoillislestadiolaisuus ja jos on henkilö, joka arvostelee ja kritisoi vanhoillislestadiolaisuutta, niin täytyy myöntää, että se ei ole samaa kuin vastustaa elävää uskoa.

    • panomiesontosimies

      mitä helvetin pöpipäitä täällä kirjottelee.nussikaa leset perkeleesti sen te ainoastaan osaatte

      • Helsinki-8

        Itsehän taas vastasit itsellesi, olet lisäksi oikeassa, pöpihän sinä.


    • Kompastustus

      Kyllä toisten tuomitseminen on yksi parhaimmin sekä sisälle, että ulospäin näkyvistä opillisista seikoista vanhoillislestadiolaisuudessa. Se jo kertoo, kuinka savijaloilla seisova, ihmisvetoinen oppi on.

      • häiriköitä.olette

        kompastutussuus, olette tekopyhiä, omahyväisiä, elätte synnissä päivästä toiseen vakoillen täällä toistenne sanomisia, varsinkin sitä sanomaa millä ei ole kenellekkään merkitystä, sillä ne on vain pienessä päässänne keksittyjä valheita, herätkää,niin voitte vielä parantua tuosta saastasta, mitä täällä suollatte, päivästä toiseen...


    • sallipantu

      Kaikenmaailman runkkujusseja...

    • Turhaa riitelyä, nöyryys ja hiljaisuus ei ole läsnä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe