70-luvun talo surkeaakin surkeampi hankinta?

GÖedbY

Onko 70-luvun taloilla mitään rahallista arvoa käytännössä? Siihen aikaanhan taloja ei tehty kestämään kuin sellaiset 30-40- vuotta, joten tiensä päässä näemmä monet ovatkin... Silti eläkeläiset ja muut vetelehtijät kuvittelevat nettoavansa vähintään 130- mieluummin kuitenkin 150-170 te. usein täysin alkuperäiskuntoisilla mörskillään.

Tontin arvon tietysti ymmärtää. Mutta usein itse talolle on laskettu arvoa sellaiset satatuhatta vähintäänkin. Mistä sellainen arvo saadaan esim. 120m2. omakotitalolle? Kunnallistekniikka, tiilirunko..? Muuta on todella vaikea keksiä. Ja vaikka kaikki pinnat olisikin uusittu, niin katto lienee todellinen aikapommi, samoin mädät alajuoksut... Laskeskelin että halvimmillaan 70- luvun rötiskön korjaus tulisi maksamaan 50-60,000 euroa. Mieluummin sata tonnia... Ja siihen maalämpöpumppu päälle. Jota ei sitäkään voi asennuttaa edes kaikkialle...

17

3567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nbvvfgfgh

      Ei auta vaikka kuinka laskisit ja laskisit...

      Talon arvo määräytyy ainostaan ja pelkästään kysynnän ja tarjonnan mukaan.

      Jos talolle ei ole lainkaan kysyntää, arvo on nolla tai negatiivinen purkukuluineen. Jos taasen talolle on kysyntää, käypä arvo löytyy samalla kun ostaja maksaa kauppahinnan.

      Se on hyvä, että laskeskelee mitä itse on valmis maksamaan, enempää ei kannata maksaakaan. Toinen asia on sitten syntyykö kaupat siihen itse laskemaan hintaan.

      • Hömölä

        Joo ja aika suuri kysyntä näyttää olevan 70-luvun taloilla vuosi vuodelta... No mikäs siinä jos haluaa tontin itselleen.

        Rahanahneet eläkeläiset ja perikunnat elävät ihme kuplassa. talo jonka arvo laskee puoleen viiden vuoden aikana ei voi olla arvoltaan kaksin tai kolminkertainen siihen nähden mitä siitä on aikoinaan maksettu.


    • H.C.Andersen

      Aloittajalla juttu kulkee. Vain hyvä mielikuvitus yhdistettynä täydelliseen tietämättömyyteen saa näin hienoa runoa aikaan. Kannattaisi ruveta vaikka kirjoittamaan satuja lapsille. Niille menee läpi mikä tahansa.

      • AnderseninVeli

        Suomessa on ihan sama mitä välittäjät pyytää....ostaja maksaa sen mitä maksaa tai se homekämppä jää mustaksipekaksi käsiin...ja sen jälkeen se löytyy oikealla hinnalla ulosottomiehen sivuilta jos sitä ei myy ostajan hinnalla...ja näitä näkyy olevan paljon tulossa...UO-miehen lähtöhinta on :500€.....aikas moni tulee katumaan vielä "nollakorkoja"....arvaan että tulee kalliit kuukaudet vielä monelle...


      • Kila0

        Et siis tiedä ettei 70-luvun taloilla ole arvoa? Mihin perustat väitteesi että niillä jotain arvoa on? Toimivaan tasakattoonko?


      • hjiuouik

        Niissä on valesokkeli , että näyttää kun talossa olisi normaali sokkeli , mutta se on valetta. oikea sokkeli on vasta maapinnan alla.


    • 70-LukuNollaArvo

      Ei kai kukaan enää alle 2012 taloja osta!?? Alle sen rupeaa jo olemaan homeessa!

      • harvoin.tarjolla

        Jos talo maksaa 2012 niin se on leikkimökki. Älä mene halpaan.


      • Pilodfi

        Luulenpa että uusiin "ainoisiin oikeisiin hyväkuntoisiin taloihin" sisältyy parinkymmenenvuoden sisään isot ongelmavyyhdit...


    • Toisaalta miten 90- luvun talollakaan voi niin sairas arvo olla kuin edelleen on.? 70- luvun talojen ongelmat ovat hyvin tiedossa(iso osa korjattavissa), 90- luvun talojen ongelmat ovat tulossa tietoon mutta miten on tosiaan myös näiden 2000-luvun "aikapommien" kanssa?

      • Kinostaa

        Kerros nyt kiinnostuneelle mikä aikapommi tikittää näissä 2000-luvun taloissa?


      • tyhmääK

        Hintapommi ainakin on valtava. sadallatuhannella markalla sai aikoinaan talon jonka lainan inflaatio söi nopsaan pois. Nyt sellasesta voi saada sen satatuhatta euroo. Usein väitellään että se pitäisi suhteuttaa silloiseen hintatasoon(esim. 70luvun) mutta miksi jos silloin lainasta maksoi käytännössä vain osan ja lainan määrä ei sinänsä kasvanut? Uusien talojen omistajilla ei ole enää toivoakaan saada lainaansa maksettua mikä on todella säälittävää koska noin kolmella sadalla tonnillakin saa ainoastaan kohtalaisen uuden talon. Siitä sitten myyjessä ovi netota -50 tonnia itselle, koska samaa siitä ei saa kun itse erehtyi maksamaan.


    • asssss

      Ei omakotitaloja tehty kestämään vain 30-40 vuotta.

      Älä nyt sekota asioita! Alunperin 60-luvun ekoja kerrostaloja rakennettaessa (esim. rakennusliike Armas Puolimatka aloitteli), oli puhetta, että kaupunkiin muuttajille pitäisi saada nopeasti asuntoja. Oltiin sitä mieltä, että elementtitalot olisi ollut tarkoitettu kestämään vain sen 30-40 vuotta. Nehän rakennettiin halvemmalla siihen aikaan kuin esim. paikalleen valetut talot. Tiilitaloja tuskin rakennettiin (kerrostalot) tuskin enää siihen aikaan.

      Omakotitaloissa on tärkeää varmistaa, että remontoinneilla ei ole aiheutettu homevikoja.

    • KakeKeka

      70-luvun talot voisi saada pilkkahintaan ja saneerata asumisoikeusasunnoiksi tai jopa taloyhtiöiksi. Kumma etteivät asumisoikeusasunto businestä harjoittavat yhtiöt ole tätä vielä kekanneet.

    • lieneekötotta

      Homeestakin tehty tutkimus et puussa oleva home ei ole terveysriski jos se ei ole käsiteltyä puuta ja hajuhan se haitta silloin on paremminkin.

      • fghjkjhjjhbjjhjh

        Ulkoilmassa, varsinkin niin raikkaassa metsässä on hometta joka puolella, kivessä, kannossa, sammaleessa, kaikkialla ja ihminen on siinä ympäristössä asunut ja kehittynyt miljoonia vuosia. Joten ei tarvita edes tutkimuksia, niin päätyy samaan tulokseen, mitä esitit.


    • Ip6l8

      Mun perikunnan tiilitalo vuodelta62 , ei mitään ongelmia ei hometta katto ei vuoda.
      Pyynti 250te.
      Meidän uusi talo rakennuskustannukset 350te. Pyynti 500te

      Rakennappa 200m2 tiilitalo niin tiedät mitä maksaa. Jossain ainapitää asua.
      Aina voit ostaa uuden kolmion yhtiötä. Sitäkin korjaillaan muuon jälkeen pari vuotta vaikka uutena sulle myydään.ja saat vielä riidellä joka asiasta ennen kuin kämppäsi kunnossa.
      Tuttujen puheita ja kiroilua kuunellut.
      Niin talot onpks.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe