Alienien kieli

Idiootti87

Ulkoavaruuden olento, jonka raajat muistuttivat käsivarsia ja jalkoja, saapui Maahan. Laskeuduttuaan pellolle hänen kimppuunsa hyökkäsi maanviljelijä, joka leikkasi yhden hänen jaloistaan poikki polven korkeudelta. Tyytymättömänä saamaansa kohteluun hän lähti paluumatkalle planeetalleen. Matka kestäisi miljoonia vuosia. Kun eksobiologit tutkivat irti leikattua jalkaa, he päättelivät, että se saattoi kuulua ainoastaan ulkoavaruuden olennolle. Maanviljelijä kertoi heille, kuinka hän oli leikannut jalan irti, ja kuvasi olennon suuripäiseksi, kaljuksi, pitkäraajaiseksi ja hidasliikkeiseksi hominidiksi. Tiedemiehet ryhtyivät sitten lähettämään viestejä eri suuntiin kertoakseen olennon kotiplaneetan asukkaille, että heidän lähettiläänsä oli menettänyt jalan. Voitiin lähettää vain kahdenlaisia signaaleja, joina toimivat kaksi eri aallonpituutta. Vaikka tiedemiehet eivät tunteneet olentojen kieltä, he keksivät keinon halutun tiedon lähettämiseksi. Kuvaile tapa lähettää tieto olennon jalan amputoinnista. Huomioi, että viestin vastaanottavat olennot ovat erittäin älykkäitä.

5

2610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ohman

      Piirretään maanviljelijän kuvauksen perusteella kuva alienista jalan kanssa ja sitten ilman jalkaa x,y-koordinaatistoon.Kuvat voidaan piirtää karkeasti siten että ne muodostuvat esim. pisteistä, joiden koordinaatit ovat ei-negatiivisia kokonaislukuja.

      Sovitaan että aallonpituus 1 kuvaa x-akselia ja aallonpituus 2 y-akselia. Signaalit lähetetään vaikkapa 5 sekunnin pätkissä. Signaalin olemassaolo merkitsee ykköstä ja puuttuminen nollaa.Kuvien pisteet voidaan esittää binäärilukupareina. Valitaan yhden
      bittijonon pituudeksi niin suuri luku n että kaikki kuvapisteet voidaan ilmaista n:n nollan ja ykkösen avulla. Etunollia käytetään niin että lähetetyn jonon pituus on aina n.
      Kaksi eri jonoa erotetaan toisistaan siten, että ensin lähetetään n:n mittainen bittijono aallonpituudella 1 (x-koordinaatti) ja sitten toinen n:n pituinen bittijono aallonpituudella 2. Näin lähetetään vuorotellen kaikkien pisteiden koordinaatit joista pisteistä nuo 2 kuvaa koostuvat.

      Alienit ovat niin älykkäitä että pian älyävät systeemin ja ssavat kuvat piirrettyä.Kuvat voidaan lähettää monta kertaa. Uuden kuvan aloitusmerkki voisi olla vaikka se, että lähetetään molempia signaaleja yhtä aikaa jonkin ajan ja vasta sitten alkaa tuo pisteiden lähettely signaaleja vuorotellen.

      Onnistuuko vai tuliko minulle jokin ajatusvirhe?

      Ohman

      • Ohman

        P.S. Ja voihan tapahtumasta lähettää vaikka sarjakuvan joka kuvaa selostaa tuon amputaation.

        Ohman


      • Idiootti87

        Tuo on -minun mielestäni- hyvä ja yksinkertainen menetelmä(sarjakuva x ja y akselilla). Pitää olettaa tosin, että alieneilla on silmät. Jos sattuvat olemaan sokeita niin lienee mahdotonta tajuta tuota, koska tuo menetelmä perustuu visuaaliseen havaitsemiseen. Eli sokealle alienille tuo bittijono on varmaankin vain käsittämätöntä sillisalaattia josta ei saa mitään selvää.


      • Tulkinta-ostoslistaksi

        Syntaksista ei voi päätellä semantiikkaa.


    • Tummasilmien kieli.
      Bachmero amrhani ka. Tamarchin na sargaba tarachi. Tacmerin to figtio maratchamara. Amrama kah techamarana. Palche me orata okrani era.
      Belchamaraandera.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe