Ei kannata

Huijaustako

Onko mahdollista tehdä asiasta kansalaiadressia/lakialoitetta,koskien ns. eläkertymistä henkilöistä joiden eläkertymät on menneet hukkaan ja nuorena tehdyt työvuodet - ja työt tulee huomioida. Minusta Valtion ja päättäjien tulee tämä seikka huomioida.

Eli tällä tarkoitan heitä, jotka eivät ole saaneet eläkertymää alle 23v-vuotiaan aiememin vaikka työuraa ja työtä on tehty jo hyvinkin nuorena. Tässä on minusta aika suuri epäkohta heitä kohtaan.

Nythän kaikki korkeakoulu- AMK yms vastaavat suuripalkaiset saavat koulutuksista eläkertymää, samoin yliopisto-opiskelijat. MIksi näin ja miksi ei ammatillisista koulutuksista saa edellämainittuja etuuksia. Näinkö eriarvoisessa asemassa ollaan Suomessa.

Onko se vain rikkaille ja suuripalkkaisille tarkoitettu etu, heidän isoista palkoistaanhan he saavat jo suurempaa eläkettä kuin ns.pienipalkkainen henkilö.

Keskiverto duunari kerryttää n 20-30€ vuodessa eläkettä pienestä palkastaan ja jos vertaa suuripalkkoisten herrojen niin puhutaan ihan eri luvuista ja €uroista.

Nyt tulee ajaa myös alle 23v saamastaan palkasta eläkertymää, on muuten pitkä penni.

Saahan nyt nämä vanhat huru-ukot ja akatkin kun puolivammmaisina ja dementikkoina haalivat itselleen muka lisää "paljon rahaa" luulevat vaan kun verottaja vie osanasa.

Ehtiikö he nauttia aidosti eläkkeistään kun use sairastuu tai potkaisee tyhjää ennen aikojaan. Se siitä ahneudesta.
Ilmianna
Jaa
Luetuimpia

Missä piileskelee one coin tommi vuorinen

Tietääkö joku missä piileskelee kävelevä karikatyyri tommi vuorinen?? jos saan tyypin käsiini niin yeen siitä elävän karikatyyrin pelkillä nyrkeilläni ;)

Ruokaeiriitäedesmatilalla

Meillä on etelä-suomessa kohtuullisen kokoinen maatila. Mutta nyt talous on mennyt niin huonoon malliin, että vaimoni joutuu hakemaan meille ruoka-apua, että edes lapset saavat syödä kunnolla. Muuten rahat riittävät ainoastaan juuri ja juuri lainoihin ja laskuihin. Ne osat lainoista jotka on voinut laittaa koroille on laitettu koroille. Mutta jos asiat eivät muutu, niin tämäkään ei ole pitkäikäinen ratkaisu. Ainoa ratkaisu on valtiovallan suhtautumisen muuttuminen. Monet tietenkin sanovat että oma vika kun ei rahat riitä, ja yrittäjällä on aina yrittäjän riski. Mutta investointeja tehdessä tuottaja hinnat olivat toiset ja kukaan ei osannut ennustaa tällaista romahdusta hintoihin, eikä tukien pienenemistä saatika tukien ratkaisevia maksatusten viivästyksiä. Ja meillä ei todellakaan investoitu laajennuskiimassa, vaan investointeja harkittiin useampi vuosi ja proagrian lisäksi käytettiin muitakin konsultteja kauhu skenaarioitten kartoitukseen. Pankin kanssakin neuvoteltiin reilu vuosi suunnitelmista ja pankin rohkaisemana tehtiin suuret investoinnit. Kaikkien näiden suunnitelmien ja rohkaisujen pohjalta investointi tehtiin, ja muutama vuosi meni hienosti ja lainoja jopa maksettiin etuajassa. Mutta kuitenkin romahdus on ollut pahempi kuin missään kauhu skenaario laskelmassa on edes kuviteltu. Eikä kiinteistöveron hillitön nousu ole ollut siinä suhteessa mikään pienin asia. Nyt sitten tuottajahinnat ovat romahtaneet niin että tuottajahinnat eivät enää alkuunkaan kata tuotantokustannuksia. Lisäksi tuet ovat pienentyneet ja maksut ovat porrastuneet ja ne maksetaan myöhässä. Mitä muuta kuin maksujen myöhästyminen tarvitaan missään mussakaan yrityksessä, että yritys menee nurin ??!! En voi ymmärtää miksei valtio vastaa valtiovallan itsensä aiheuttamasta maatalouden kriisistä. Kriisi pysähtyisi siihen, kun valtio maksaisi tuet ajallaan, ja maksaisi maataloudelle venäjän pakoitteiden aiheuttamat vientitulojen menetykset täysimääräisinä. En voi siis kuin ihmetellä miksi suomi nuoleskelee eu:ta ja pelkää venäjää. Eiköhän se ole selvää ettei venäjästä ole suomelle mitää uhkaa. Iso osa venäjän rikkaista omistaa suomesta kiinteistöjä ja lomailee täällä, jopa Putinin entisellä vaimolla on asunto suomessa. Miksi siis venäjä on suomelle uhka? Eiköhän kuitenkin tukien alkuperäinen tarkoitus ollut tuottajahintojen alenemisen korvaus! Eli siis mahdollistaa halvempi ruuan hinta!

Osakkeet ovat tie onneen

Itsellä salkku 23 % tänä vuonna. Ihmettelen suuresti miksei kaikki sijoita osakkeisiin. Uskon tälle vuodelle vielä ainakin 20 % nousuun, koska kaikki odottavat romahdusta, mutta kukaan osaa sanoa miksi osakkeet muka putoaisivat.

Lue myös nämä

Kaikki ei selviä sinne asti !

Se on arpapeliä pääsettekö eläkkeelle vai ette. Lopettaka se haaveileminen siitä, että kun pääsette

Anssilta eläkkeelle ja verostus

Olen jäämässä eläkkeelle ansiosidonnaiselta tammikuussa. Osaako eläketietäjä kertoa pitääkö verotust

Saako työkyv. eläkeläinen yrittää?

Saako työkyvyttömyyseläkeläinen perustaa yrityksen ja kokeilla yrittämistä, jos tuotto jää alle sen

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kansalaisadressi/Lakialoite
Onko mahdollista tehdä asiasta kansalaiadressia/lakialoitetta,koskien ns. eläkertymistä henkilöistä joiden eläkertymät on menneet hukkaan ja nuorena tehdyt työvuodet - ja t
Ilmianna
Jaa
Luetuimpia

työkyvyttömyyseläk

1

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_ihan_helppoa

      Kirjoituksesi oli niin pitkä ja vähän sekavakin, että kommentoin vain yhteen asiaan eli tuohon vaatimaasi takautuvaan muutokseen eläkekarttumasta.

      Ajatus sinänsä, että jälkikäteen muutettaisiin vuosikymmenten takaisia lakeja ja niiden seurauksia, on melkoisen hankalaa. Takautuvaa lainsäädäntöä koskemaan mennyttä aikaa ei tehdä ihan noin vain, vaikka nykyajassa ja nykyisen näkemyksen mukaan tuolloinen lainsäädäntö tuntuisikin epäoikeudenmukaiselta.

      Esimerkkinä vaikeuksista voisi tietysti ottaa kustannukset.
      Tuolloin vuosikymmeniä voimassaolleen tuonaikaisen lain mukaisesti vakuutusmaksutkin määräytyivät tuon ajan lain mukaisesti. Jos takautuvasti laki muutettaisiin, niin pitäisikö tuolta ajalta periä myös uuden lain mukaiset vakuutusmaksutkin? Jostakinhan ne rahat lisääntyneisiin kustannuksiin kuitenkin pitää saada ja kohtuullista tietysti on, että niiltä kehen hyödyksi muutos tulisikin eli kuten työeläkkeissä muutenkin. Ei taida olla vaikeaa ymmärtää, mitä vaikeuksia tästä seuraisi.

      Kerätä maksuja tuonaikaisilta työnantajilta usean kymmenen vuoden ajalta jokaiselta työntekijältä. Entäpä, jos työnantaja ei enää olisi olemassa?
      Vakuutukset, siis myös eläkevakuutuksetkin, perustuvat todennäköisyyksiin ja oletuksiin, että osa vakuutetuista elää pitkään ja osa kuolee ennen eläköitymistä. Nämä lukumäärät ovat melkoisen hyvin tiedossa, joten vakuutusmaksun suuruudessa nämä on huomioitu. Siispä jouduttaisiin keräämään takautuvat vakuutusmaksut myös jo kuolleiden osalta. Muutenhan eli jos takautuvat vakuutusmaksut kerättäisiin vain niiden osalta, jotka saavat eläkettä, niin ne olisivat huomattavasti suurempia kuin ko ajan vakuutusmaksu muuten olisi.

      Muitakin ongelmia menneeseen aikaan kohdistuvan takautuvan lainsäädännön luomisessa varmasti tulisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe