Piippupatrol huijaus

OKT87

Hei!

Päätin poiketa periaatteistani ja kirjoittaa tänne pienen tarinan joka toivottavasti luo hieman näkökulmaa ja tervettä skeptisyyttä omakotitaloasujille.

Kesällä kun olin itse töissä, rouva kotona, pihaan oli saapunut Piippupatrol-nimisen yrityksen pakettiauto. Kohtelias nuori mies oli tarjoutunut tekemään ilmaisen tarkastuksen jo 30 vuoden ikään ehtineen omakotitalomme savupiipun hormeille sekä tekemään tarjouksen jos hormien kunnostustarvetta ilmenee.

Hänen mukaansa talomme toisessa (leivinuunin) hormissa oli vuoto takan hormin puolelle joka olisi paloturvallisuusriski. Yksi mainittava puute oli myös piipunhatun puuttuminen ja viimeisenä vaarallisen paksu nokikertymä hormien seinämissä.

Mies tarjosi kahden hormin kunnostusta pinnoitteella (joka on hänen mukaansa kiistatta parempi kuin kilpailevien yritysten) hintaan 2080€ johon sisältyisi matkakulut, materiaalit sekä työ itsessään. Työ kestäisi kahdesta kolmeen arkipäivää. Tässä kohtaa jo mietin että jos asiakkaat hyväksyvät puoletkin tarjouksistaan niin toiminta on merkillepantavan kannattavaa.

No, emme vastanneet tarjoukseen ja Piippupatrolin poika soitti kahden viikon päästä rouvalle ja kysyi olemmeko päättäneet tarjouksen hyväksymisestä. Yhdessä päätimme että odotamme että nuohoojan käyvän ja varmistavan tilanteen taholtaan. Puhelimessa tähän päätökseemme mies hieman kiertäen vastasi kertomalla nuohoojien olevan epäpäteviä ja -luotettavia arvioimaan hormien kuntoa. (Kukas sitten on pätevämpi,kysyn vaan?)

Nuohooja sittemmin kävi ja vaimoni mainitessa ko. firman vierailusta nuohouspiirin mies oli kerta kaikkiaan tuskastuneena valittanut tämän piippupatrolin aiheuttaneen pääosin turhaa häkellystä asukkaiden keskuudessa ilmeisesti keksimällä tai liioittelemalla tulisijahormien vikoja. Eihän siinä, paloturvallisuus kun taitaa olla moniin ihmisiin aika toimiva pelote.

Piipunhattua toki nuohoojakin suositteli ja kuvattuaan hormit pienestä lisämaksusta kameralla (jota piippupatrol ei siis tehnyt) totesi että hormit eivät ole nokeentuneet ja vikoja ei ole eli näiden puolesta voitte nukkua yönne rauhassa.

Tässäpä tämä, minä kannatan rehtiä liiketoimintaa raameissaan ja jokainen vetäköön johtopäätöksensä onko tämä sellaista.

16

3363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inssi_

      Aivan sama ryöstö meiniki on kaikkien pihaan ajaneiden myyjien kanssa, riippumatta siitä mitä myyvät.
      Ikkunat ja ovet, katot, vesi- ja viemäriputkistot, salaojat, asfaltoinnit.
      Sähköremontti kauppiaista en ole vielä kuullut, mutta messuilla olen jo tavannut heitäkin.

    • PiippuPatrol

      Hei!

      Tutkimme savuhormien tiiveyden painovoimaisella savukokeella, samalla jolla nuohoojat toteavat hormissa olevat vuodot tilauksesta. Kuvauksella ei nähdä mustassa ja nokisessa hormissa olevia vuotoja ja se ei yleensä anna lisäarvoa hormissa olevien vuotojen selvittämisen osalta.

      Väitteeseen että yrittäjämme on sanonut että nuohoojat ovat epäpäteviä arvioimaan hormien kuntoa suhtaudun epäilevästi koska kaikki yrittäjämme ovat itse nuohoojaksi valmistuvia. Uskon että yrittäjämme on sanonut ettei lakisääteiseen nuohoukseen kuulu painovoimaisella savukokeella tarkastus ja silmämääräisesti katsottuna on mahdotonta arvioida nuohouksen yhteydessä piipun päästä katsottuna onko hormissa mahdollisesti palo tai häkävaaraa aiheuttavia halkeamia.

      Olemme tehneet 18vuotta tulisijojen ja hormien kunnostuksia ja meitä on pidetty alan luotettavana osaajana tilaajina on ollut kunnat, seurakunnat, taloyhtiöt, rakennusvirastot ja tuhannet yksityiset kiinteistön omistajat ja meitä suosittelevat monet nuohoojat tekemään näitä tärkeitä kodin paloturvallisuutta lisääviä töitä ja on vähintäänkin arveluttavaa kirjoittaa tuollaisella otsikolla.

      Asia on vakava kun Turvatekniikkakeskus jo vuonna 2005 tutki asiaa ja silloin todettiin että joka 5. omakotitalon tulipalo lähtee vuotavasta tulisijasta tai hormista.

      Miksi näin jos nykyinen tarkkailu/tarkastus järjestelmä on toimiva?

      Et ole uskaltanut kirjoittaa omalla nimellä mutta olisitko ystävällinen ja ottaisit suoraan yhteyttä minuun niin tilaan teidän taloonne viranomaistarkastuksen yhdessä nuohoojan kanssa joka on todennut ettei korjaustarvetta ole ja johon minä myös osallistun. Onhan kyse teidän turvallisuudesta.
      Samalla selvitetään onko teille tarjottu tarpeetonta työtä ja voimme keskustella onko yrittäjämme tai nuohooja toiminut jollain tavalla väärin tässä tilanteessa.


      Juha Markkanen
      Ketjujohtaja
      050-5939660
      PiippuPatrol

      www.piippupatrol.fi

    • osataanmeilläkin

      Saitkos mitään raporttia nuohoojalta!

    • EtelänKapitalisti

      Voi hyvä jeesus näitä savolaisia vajakkeja ja niiden yksinkertaista järjenjuoksua. En voi kanssayrittäjänä sanoa muuta kuin että ihan turhaa yrityksen mustamaalausta, tai ainakin "hyvä" yritys. En ota sen enempää kantaa siihen onko mökkis hormissa ollut korjaustarvetta vai ei, mutta järkikin sanoo että savukokeella on helpompi ja varmempi huomata halkeamat hormissa kun millään kameralla. Sama kun puutarhaletkusta lähdettäisiin etsimään halkeamaa kuvaamalla se kameralla sen sijaan että paineistettaisiin se vedellä ja katsottaisiin mistä vesi tulee. Myöskään se että onko hormi rapaantunut vai nokeentunut on kaksi eri asiaa - nokipalo on vaarallinen mutta rapautunut hormi ja halkeamat siinä ovat vielä vaarallisempia.

      Onneksi olkoon vaan että menit maksamaan nuohoojalle periaatteessa turhasta kuvauksesta. Siinä vaan sitä mainostamaasi tervettä skeptisyyttä käyttämään, ja miettimään, että onko se nuohooja kuitenkaan niin pätevä tarkistamaan sitä hormin kuntoa kuin voisi olettaa..kysyn vaan. Ei muuten mutta kun jo lähdössä on ainakin tämän nuohoojan tarkastus-metodi ollut väärä. Tuli ihan varmasti halvemmaksi kuin hormin korjaus, mutta hormi on edelleen se sama vanha...todennäköisesti aivan paska.

      Otit myös näppärästi kantaa siihen että epäilit ko.firman liiketoiminnan olevan kannattavaa? Niin mitä sitten, et perustellut mikäköhän tässä väli-jeesustelussasi oli pointtina? Kuka edes lähtee tekemään kannattamatonta liiketoimintaa kun tyhjän saa pyytämättäkin, ja talkoillako ne sun mökkis puitteet pitäisi kunnostaa? Luuletko että sun kannattaa mennä edes tilaamaan mitään takuun alaista työtä firmalta joka ei kannata ja on parin vuoden päästä konkassa? Soittele sitten vaan takuiden perään, saat jättää reklamaatiot vastaajaan. Eikö sun kannattais muuten perustaa itse samanlainen pulju, tai mikä tahansa bisnes joka on "merkillepantavan kannattavaa" jos epäilet että sillä on taloushuolet hetkessä korjattu? Kuulostaa ihan kommareiden jorinoilta..

      Ei saatana te savolaiset ootte kyllä ahdistunutta porukkaa. Tonni vetoa että kirjoittaja käy palkkatöissä eikä ole ikinä toiminut yrittäjänä, sen verran ollaan taas irrallaan todellisuudesta. No toivottavasti olo keveni kun sait kehnoilla perusteluillasi annettua mielipiteesi siitä mikä on rehellistä työtä ja mikä ei. Neuvoisin siirtymään vielä parisataa kilometria itään päin, sieltä löytäisit kaltaisiasi kanssaTOVEREITA, jotka ovat varmasti valmiita jakamaan mielipiteesi ilman sen kummempaa kriittiikkiä.

      Turha ihmetellä ja voivotella miten Suomen taloudella pyyhkii huonosti kun porukka ajattelee näin..syvä huokaus ja vitutus :(

    • Jhfghh

      Niin piippupatrolli, "palo sai alkunsa" tulisijasta tai hormista? Eli moniko niistä syttyi hormista? Puhut juntti paskaa nuohoojiksi valmistuvista. Teille käy koulutukseen ukko kuin ukko, eikä niistä mitään nuohoojia valmistu, koska nuohoojat kouluttaa piirinuhooja.
      Ja mitä merkitystä on vuotaako toiseen hormiin koska kaikki on poistohormeja!

    • deaste

      Piippu Partolin kaveri löysi vuodon hormista, joka oli " mykkä ", eli siis suljettu alapäästänsä.

      Huijareita nämä ovat.

    • Figojaluca

      Olipa aikalailla sottaista hommaa eli tikapuut ja katto massattu myös.Ei lähde puhtaaksi. Ja kaiken kukkuraksi vika hormi tuli käsitellyksi.

    • liibalööpä

      Liiketoiminnan pitäisi olla aina kannattavaa johan liiketoiminnan edellytykset näin velvoittaa no piippu patrollin toiminnasta kuvaa se että herra markkanen vaihtanut täysin toimialaa.
      Toivottavasti porvoon ravintolassa ei ole tarjolla feikki .askaa

    • SaimaanPepe1

      " On rekisteriin merkittyjä puutteita oma-aloitteisten verojen veroilmoituksen antamisessa. "

      Tuollainen merkintä oli just tullut verottajalta Piippupatrolille eli virallisesti Mt Hormi ja Rakennus Oy:lle. Alkaa loppu häämöttää.

    • Juuritiivistys

      On myös maksamatonta verovelkaa.

      • ongelmatjäävät

        niitä voi sovitella ja sopia maksuaikatauluja ja pääsee sitä kautta rekisteristä pois, ainakin toistaiseksi.


      • veskuKas

        Patrolin toiminta on silla lailla ohi, että on poistettu ennakkoperintärekisteristä.


    • NickNailer

      "Nuohousalan Keskusliiton mukaan epäilyttävät horminkorjaustarjoukset ovat saattaneet kohota jopa useisiin tuhansiin euroihin. Tosiasiassa esimerkiksi noin kuusimetrisen hormin sisäpinnan uudelleen pinnoitus maksaa alle tuhat euroa, kerrotaan liitosta."

      Meillä on koko sukua koskeva yleispäätös: kukaan ei päästä kiinteistölle alueella "kartoituksia tekeviä", oli sitten kyseessä ikkuna-, käyttövesi-, ilmanvaihto-, katto-, savupiippu-, jne jne. koijari.

      Huvittavin oli yhteydenotto" keittiökartoituksia" alueella tekevältä. Oli juuri tullut projektista, jossa oli kasattu varsin suuri lukumäärä keittiöitä. Puhelussa kävi ilmi se, että olin peräti itse tehnyt edeltävien kuukausian aikana enemmän keittiöitä kuin soittaja koko elämänsä aikana.

      On itsestään selvää, ettei hyvällä ammattimiehellä ole aikaa eikä tarvetta tehdä "ilmaisia" kartoituksia.

      Kun kuulee puhelimessa sanan "kartoitus" on syytä joko poistaa pistoolin varmistus tai katkaista puhelu.

    • Näinkävi

      Kaikkiin pihaan ajeleviin kauppiaisiin on syytä suhtautua pienellä varauksella. Naapuri kierrätti katon maalaaja-tarjoajaa ympäri kiinteistöä/tonttia, ja viikon päästä "joku" tyhjensi autotallin pienkoneista ja työkaluista keskellä pvää kun talo oli tyhjä. Paikalle kutsuttu virkavalta antoi kokemusperäisen suosituksen olla esittelemättä kaikki nurkat vieraille... Saattoihan toki olla sattumaakin, mutta jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä..

      • osataanmeilläkin

        Nimetään tänne myös Restakoti,Ykköshormit,Fixi,Laatuhormi, Savohormi Laatuhormi, Lujahormi jo konkassa eli paskalla työllä ei enää takuuta ja kaikki jotka ilmapussilla tekevät on paskaa.


    • toksu11

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3774
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1861
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      951
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      900
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      858
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe