Omistusasumisen kannattavuus nyt.

Spaderman

Haluaisin avointa keskustelua ja mielipiteitä koskien omistusasumista Suomessa tänä päivänä. On paljon riskitekijöitä liikkeellä maailmassa. Esimerkiksi Kiina, fed koronnosto, brexit, italian pankit, deutche bank, kreikka, syyrian sota jossa myös usa ja venäjä, heikot luottoluokitukset, arvopaperiostot. On toki ihailtavaa havitella omistusasumista ja nollakorot houkuttelee entistä enemmän tällä hetkellä. Nyt kuitenkin Fed nosti ohjauskorkoaan luvaten samalla kolme koronnostoa ensi vuonna. 2013 jo puhuttiin, että ekp nostaa ohjauskorkoaan vuoden 2017 puolessa välissä mikä on kohta. Koronnosto on mielestäni hyvä asia, koska se realisoi pankkien toimintaa ja talouskehitystä. En pelkää korkojen nostoa vaan enemmänkin sitä, kuinka paljon kysyntä vähenee. Kun kukaan ei osta niin arvo laskee. Eli toisin sanoen tällä hetkellä ostaessa häviäisin moninkertaisesti esimerkiksi mahdollisesti 5 vuoden päästä. Mutta viiden vuoden päästä ostaessani ottaisin hyödyn hintojen putoamisesta itselleni. Samaan aikaan vuokralla asuessani olisin helposti säästänyt jo 10000 e vuodessa asuntoon rahaa ilman korkoja. Toinen asia, mitä mietin on se, että kuk maksan 20 vuotta lainaa yksiöstä kun suhteessa asuisin vuokralla niin kumpi on 20 vuoden laina-aikana järkevämpi? Lasketaan tillit tallit yhteen laina-asunnosta kuukausitasolle sisältäen varman 25000 putkiremontin, korot, marginaalit, laajat vakuutukset, kattoremontin 3000, parveke 2500, julkisivu 15000, maalämpö 2000, plus yhtiövastike siihen päälle. Laskepa samanlaisessa yksiössä asumisen kulut 20 vuodelle normaali vakuutuksella ja vuokran määrällä. Verrattuani asiaa pääsin siihen tulokseen, että vuokralla asuessani 20 vuotta saan paljon isomman rahallisen säästön kuukaudessa suhteessa lainanlyhennykseen. Ja huomioi ilman korkoja, ilman vastuuta, ilman riskiä. Ja kaiken lisäksi jos naapuri näyttää pitkää niin voi vaan vaihtaa asuntoa. Suomessa vallitsee ahneus, kateus ja omistamisen perinne, mutta olisiko järkevämpi kuitenkin miettiä vielä uudelleen? Ostanko 20 vuoden päästä asunnon käteisellä pois vai elänkö 20 vuotta isoilla kustannuksilla ja suurella riskillä? Elämä on valintoja täynnä.

29

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinsemeneee

      Kaltaisesi ihmiset asuvat vuokralla.

      • Spadetar

        Kaltaiseni ihmiset? Olenko jossain ryhmässä? Mahdollisuus olisi toki asua omistusasunnossa, mutta haluanko vielä on eri asia. Mielummin säästän vuokralla isomman summan lainanlyhennykseen verrattuna ja ostan isomman siivun asunnosta kerralla pois ja otan vain vähän lainaa tulevaisuudessa ottaen samalla mahdollisen hyödyn asuntojen halpenemisesta.


    • khbljhvjg

      Tyhmät asuvat vuokralla ja maksavat sijoitusasuntojen lainat pois.
      Mieti vielä ainakin 20 vuotta.
      Ja sitten taas mieti toiset 20 vuotta.
      Makselet eläkkeelläkin vielä vuokraa.
      Jos eläkkeestä jotain jää. Vaan onhan sulla säästöt vuokraa varten.

      • Spadetar

        Mulla oli oma asunto ja 130k lainaa. Arvo putos alueella 10k kahdessa vuodessa. Asunto piti myydä pois. Käteen ei jääny mitää mutta onneks just ja just plussan puolelle jäi niin että 200 lapaan. Olis ollut halvempi asua vuokralla tuokin aika ja ottaa edes takuuvuokrat. En tarkoita vuokralla asumista koko lopun ikää vaan tietyn "karenssiajan", jolloin säästöjä esim. Lainan puolittamiseen on jo kertynyt reippaasti. Kerro mulle, että kumpi on järkevämpi? Lama tulee, työt lähtee, korot nousee, euron arvo laskee, kysyntä heikkenee asuntomarkkinoille-> hintojen lasku. Onko tää oivallinen hetki asua omassa asunnossa vai olisko järkevämpi asua vuokralla pari vuottq ja katsoo tilanne uudelleen?


      • Spadetar

        Toisekseen.. tarkoitin nyt lähinnä sitä, että miksei voi asua vuokralla sitä 20 vuotta ja säästää rahat asuntoa varten paljon nopeammin kun erotus vuokran jälkeen suhteessa lainanlyhennykseen on paljon isompi. Toiset todella makselevat eläkkeellä sitä asuntoa vielä, mutta minäpä menen pankkiin ja lyön vaan rahat tiskiin?


      • talletus.tuottaa.rutosti
        Spadetar kirjoitti:

        Toisekseen.. tarkoitin nyt lähinnä sitä, että miksei voi asua vuokralla sitä 20 vuotta ja säästää rahat asuntoa varten paljon nopeammin kun erotus vuokran jälkeen suhteessa lainanlyhennykseen on paljon isompi. Toiset todella makselevat eläkkeellä sitä asuntoa vielä, mutta minäpä menen pankkiin ja lyön vaan rahat tiskiin?

        Asuntojen hinnat nousee 20 vuodessa "vähän" enemmän kuin pankki maksaa sinä aikana talletuksesta korkoa. Juuri nyt on paras aika ottaa lainaa kun korot ovat aivan maassa.


      • Spadetar
        talletus.tuottaa.rutosti kirjoitti:

        Asuntojen hinnat nousee 20 vuodessa "vähän" enemmän kuin pankki maksaa sinä aikana talletuksesta korkoa. Juuri nyt on paras aika ottaa lainaa kun korot ovat aivan maassa.

        Mitäs sitten kun korot nousee? Nouseeko asuntojen hinnat silloinkin? Fed nostaa jo ohjauskorkoaan ja ensi vuonna monta kertaa. Ei mene kauaakaan, kun ekp seuraa perässä. Mitä tällöin tapahtuu kysynnälle, kun uusi sukupolvi on tottunut nollakorkoihin ja korkovähennyksiin?


      • Spadetar
        Spadetar kirjoitti:

        Mitäs sitten kun korot nousee? Nouseeko asuntojen hinnat silloinkin? Fed nostaa jo ohjauskorkoaan ja ensi vuonna monta kertaa. Ei mene kauaakaan, kun ekp seuraa perässä. Mitä tällöin tapahtuu kysynnälle, kun uusi sukupolvi on tottunut nollakorkoihin ja korkovähennyksiin?

        90 luvun laman jälkeen lainansa ottaneet on tottunu ostamaan asuntonsa tällöin halvalla ja pohjalta ei tuttuun tapaan ole suunta kuin ylös päin. On totuttu siihen, että asuntojen hinnat vain nousee muttei ole huomioitu sitä, että 90 luvun lamassa asuntokauppansa hävinneet saavat vasta nyt velkansa maksettua pois. Nyt ollaan reippaasti asuntojen hinnoissa ylempänä Suomessa kuin suhteessa 80 luvun lopulla. Asumisen hinnassa on myös vuokra-asumisen kannalta pakko tiputtaa jossain välissä, koska monella ei ole enää kohta varaa perustoimeentuloon omalla palkallaan tässä maassa. Jos samaan aikaan palkat, etuudet ja palvelut vähenee mutta asuminen kallistuu niin yhtälö ei voi olla ikuinen. 2


    • ngfnf

      Kaikkien surkeinta on odottaa vuokralla asuntojen hintojen laskua, sillä ei pääse ikinä koskaan ei milloinkaan omilleen.

      Jos haluaa asua vuokralla niin siitä vaan. Jos se on oma valinta, niin onnea vaan valitsemallasi tiellä. Vuokralla asuminen itsemaksavana on kaikkien kallein vaihtoehto. Jos taasen haluat muuttaa joskus omistusasuntoon, kannatta se tehdä heti, jotta läskin isännän tukeminen ja hänen lainojensa poismaksu loppuu heti.

      • Spadetar

        Jos ohjauskorko olisi nyt alas päin suuntautuva niin varmasti asuntolainan ottaisinkin. Kuitenkin tilanne näyttää nyt siltä, että korot nousevat jyrkästi lähivuosina ja siksi ajankohtaistan kysymyksen juuri nyt. Findikaattorin sivuilta näkee selkeän kaavan siitä, mitä esimerkiksi 2008 tapahtui kun korot hetkellisesti pomppasivat. Tällöin asuntojen hinnat laskivat radikaalisti hetkellisesti. Lisää velkaa kuitenkin otettiin ja paljon jolloin korot saatiin alhaiseksi ja omistusasuminen kannattavaksi ja luotettavan näköiseksi. Vuokralla asuminen ei tuo omaan pussiin yhtään mitään, se on totta! Mutta juurikin lainakulut, yhtiövastike, 40000 remontit laina-aikana ilman korkovähennyksiä tulevaisuudessa on iso pommi kuukaudessa. Otetaan esimerkiksi kaksio johon otat lainaa 130000 ja lasket sen 20 vuodelle. Kiinteä korkokatto huom. (Normaali korko) 5%. Eli korot maksaa tänä aikana 85000e ja lainaa maksat yhteensä pois täten 130000. Koko hoito tulee lainasta maksamaan yksiöstä sinulle yli 200 000. Kuukausierä noin 850e kuussa plus vaikka normaali 150e yhtiövastike, vakuutus ja vesimaksu 20e. Laske tähän päälle vielä remontit 20 vuoden ajalta. Putki 25000, parveke, ovet, hissi, katto, ikkunat. Remontit 40000 karkeesti vielä päälle. Samanlaisesta asunnosta muualla maksat vuokraa 700e ilman velkaa, riskejä ja sitoumusta. Samaan aikaan kun korot nousevat niin kysyntä lakkaa ja pakkomyyntien tullen lama-aikaan asuntojen hinnat poljetaan alas. Asuntosi arvo laskee nopeammin, kuin maksat lainanlyhennystä. Toki saattaahan olla, että asuntojen hinnat vain aina nousevat ja nousevat. Korko on -0,1 eikä mitään muuttujia tule ikinä. Remontteja ei tarvitse koskaan tehdä ja vastikkeet pysyy aina samana. En ihan uskalla kuitenkaan olla optimisti tämän asian suhteen liikaa.


      • hfdghadwq

        Siis miinuskoroista haluaisit vielä alaspäin:) ??

        Tuo korkojen jyrkästi nouseminen on ihan itse päästäsi keksitty juttu. Joskus korot nousevat sehän on selvä. Joskus ne sitten laskevat.

        Miksi esim minä uudessa osakkeessa asuva maksaisin jotain 40 000 euroa remontteja? Joskus kun tätä rempataan asun jo jossain muualla tai hautuumaalla.

        Se on hienoa jos vuokra on 700 euroa kuukaudessa. Ota huomioon, että vuokra on 10 vuoden päästä yli 1000 euroa ja 20 vuoden päästä vähintään 1500 euroa. Ei taida riittää. Sitä se rahanarvon muutos teettää. Asuntolainan nimellisarvo ei muutu mihinkään, reaaliarvo sulaa merkittävästi vaikka lainaa ei lyhentäsi lainkaan. Vuokran maksaminenkaan ei tietysti vaikeudu kun palkatkin nousevat.

        Helppo laskelma vuokrasta 700 e/kk :

        eka vuosi 8400 euroa
        2. 9000
        3. 9500
        4. 9800
        5. 10 000
        6. 10500
        7. 10800
        8. 11000
        9. 11500
        10. 12500
        11. 13000
        12. 13000
        13. 13500
        14. 14000
        15. 14500
        16. 14500
        17. 15000
        18. 15000
        19. 15500
        20. 16000

        20 vuotta ja vuokraan palaa 225600 euroa.

        Tuo vuokran nousu on varmasti kovempaa kuin tässä laskelmassa kun inflaatio palaa taas joskus normaalitasolle. 20 vuodessa on mennyt saman verran kuin omistusasujalla. Omaisuutena on iso pino vuokrakuitteja ja olet maksanut vuokranantajallesi velattomaksi asunnon, jonka nimellisarvo on varmaan tuplaantunut.

        Huoletonta tuo varmaan on, jos ei sitten joudu muuttamaan pois eikä pyri koko elämänsä aikana parantamaan asumistasoansa. Perheen kanssa tuollaisessa kopissa ei voi asua, perheasunto maksaa ainakin tuplaten kuussa. Millä senkin maksaa??


      • Spadetar

        Tulevaisuudessa korkojen nousu ei voi olla kuin nousu suhdanteinen ja Suomessakin korkojen nousu alkaa erittäin pian, kun fed alkaa ensi vuonna nostelemaan useamman kertaa vuodessa korkoja jota ekp seuraa aina perässä. En ottanut selkoa kannastasi korkojen nostosta aiheutuvaan asuntohintojen muutokseen. Mitä olet mieltä siitä, miten nuori sukupolvi isoimpana uutena lainanottajana suhtautuu sijoittamaan omistusasumiseen lähitulevaisuudessa korkojen noustessa ja korkovähennysten poistuessa. Kaikki tuijottavat vain korkoja eli nyt kun ne on nollassa, kaikki ottaa lainaa ja sitten kun nousee niin kukaan ei ota... -> kysyntä heikkenee ja hinnat poljetaan alas.. asumisen hinnallakin tulee rajansa vastaan jossain kohtaa. Ei voi olla mahdollista, että perustoimeentulo ei enää riitä kattamaan edes asumiskustannuksia.


    • UkkoYliJ

      Minä asun velattomassa 2000-luvun omakotitalossa omalla tontilla PK-seudulla.

      Elämäni aikana olen vaimoni kanssa maksanut asumisesta saman verran kuin vuokralaiset jossain halvassa kaksiossa. En yhtään enempää.

      Toiset osaavat, toiset eivät. Panostus on ollut kuitenkin sama. Lopputulos on noin puoli miljoonaa euroa eri.

      • Tsek

        Oho! Ostitko könttänä pois koko hoidon ilman lainaa?


      • niin.ja.näin

        Täällä kutakuinkin samoin.. En ole laskenut missä suhteessa okt-asumisen hinta olisi halvassa vuokrakaksiossa asumiseen - sanoisin kuitenkin yksiöön..
        Rikas en ole, mutta nyt kuuskymppisenä on kuitenkin Vantaalla oma velaton talo omalla tontilla. Sijoitusasuntoina yksiö ja paritalon puolikas. Jo niistä saan ihan kivan eläkelisän.


      • Spadetar

        Nimenomaan ja aloitit lainanmaksun milloin? 90 luvun laman jälkeen kun asuntojen hinnat putosivat? Tässä kiinnostaakin tilanne nyt että kannattaako vielä nyt hypätä junaan vai odottaa että oikea varsinainen lama iskee ja asuntojen hinnat putoaa pilvilinnoistaan. Porukka on taas tottunu tohkeissaan siihen että asuntojen hinnat vain nousee, muttei ota historian sukupolvia huomioon jotka ovat myös joutuneet asuntokaupoista paljon kärsimään.


      • kokemuksen.ääni

        Suurin osa ennen 90 luvun lamaa ostaneista asui ihan normaalisti laman aikanakin asunnoissaan. Eivät he mitään kärsineet. Korkeintaa voi olla, että harmitti kun asunnon arvo putosi, mutta eihän se mihinkään realisoitunut, kun ei myynyt. Korot olivat kovat, se oli huono juttu. Vaihtaminenkin onnistui helposti kun seuraavankin asunnon arvo oli muuttunut. Varsinkin isompaan väliraha pieneni. Varmaan 10% oli ongelmia ja monella heistä jo valmiiksi ilman asuntolainaakin, siitä nämä vuosikymmeniä kestäneet kauhujutut sikiävät vieläkin.

        Asuminen kestää koko elinajan, joten kaikilla vaihtoehdoilla tulee niitä nousukausia, laskukausia ja lamoja... sehän kuuluu elämään.

        Kauanko ajattelit odottaa sitä 'varsinaista lamaa'?? 10 vuotta 20 vuotta 30 vuotta?
        Taitaa olla, että odotuksen jälkeen ei kannata sittenkään ostaa omaa. Vuokrat syövät nopeasti EHKÄ odotettavissa olevan hyödyn ja sitten kun asuntojen hinnat laskisivat omatkin mahdollisuudet taitavat mennä joukon mukana vaikeammiksi. Pelätään/ollaan työttömiä, "kuka hullu nyt tälläisinä aikoina asuntoa ostaa" ym.

        Muistan kun 1990 luvulla jengi mietti onko nyt oikea aika ostaa, samoin 2000-luvulla, samoin, 2010-luvulla ja tulee miettimään 2020-luvulla jne... OSTA SILLOIN KUN TARVITSET tai älä osta ollenkaan. Vuokrallakin ollessa pärjää, vaikka tulee vähän kalliimmaksi.


      • JunaMeniJo_
        Spadetar kirjoitti:

        Nimenomaan ja aloitit lainanmaksun milloin? 90 luvun laman jälkeen kun asuntojen hinnat putosivat? Tässä kiinnostaakin tilanne nyt että kannattaako vielä nyt hypätä junaan vai odottaa että oikea varsinainen lama iskee ja asuntojen hinnat putoaa pilvilinnoistaan. Porukka on taas tottunu tohkeissaan siihen että asuntojen hinnat vain nousee, muttei ota historian sukupolvia huomioon jotka ovat myös joutuneet asuntokaupoista paljon kärsimään.

        Nyt on ollut pahempi lama kuin 90-luvulla. Onko hinnat romahtaneet?


    • EiKannataOstaaNyt

      Just nyt ei kannata "hypätä junaan". Helsingissä kannattaa asua vuokralla kelan ja sossun piikkiin, jos ei siis ole "junassa". Jos on pieni liksa niin helsingissä ei kannata asua. Jos on (lähes) velaton oma kämppä, kannattaa harkita sen myymistä sieltä, sillä voittorahoilla elelee mukavasti jossain porissa. Pieni liksa siellä vastaa lääkärin liksaa stadissa. Varsinkin jos on iso kassa massia entisestä asunnosta irrotettuna. Stadissa kannattaa siis elää vain muiden piikkiin. Panostus elämän laatuun, ei orjatyöhön josta palkintona pitkä liuta laskuja asumisesta, pakollisista remonteista, parkkimaksuista jne.

    • MJK_

      Vuokranantajalla on tasan samat kulut kuin asunnon ostaneellakin. Vuokranantaja haluaa myös tuottoa sijoitukselleen, joten vuokralla asuminen ei voi koskaan olla halvempaa kuin omassa auminen. Vaikka 25 vuodessa kulut olisivat samat, niin silloin omistusasunnossa asuneella on reilusti enemmän rahaa (kun myy asuntonsa) kuin vuokralla asuneella.

      • hulla_vai_sossunelätti

        Niin, kulut ovat aikalailla sama sen 20-25 vuotta, mutta 25 vuoden jälkeen

        - omistusasuja omistaa velattoman asunnon eli on sen 250 000 € vuokraloista varakkaampi
        - omistusasujan kulut tästä eteenpäin 20-50 % vuokraloisen kuluista (pelkkä vastike .... vastike remonttikuluja, jos napsahtaa esim. putkiremontti maksettavaksi)
        - ja hupankeikkaa, eläkepäiviin mennessä omistusasuja säästää toiset 250 000 € vuokraloiseen verrattuna!

        Mitä tästä voimme päätellä?

        Vuokralla asuvat vain umpihullut ja sossunelätit!


    • lueymmärrätiedä
    • bADSYQERYTR

      En pysty käsittämään miten jotkut ihmiset edes voivat valehdella itselleen että vuokralla asuminen olisi jotenkin halvempaa kuin oman ostaminen. Totta on että on elämäntilanteita joissa vuokralla asuminen on järkevämpää, mutta se ei edelleenkään ole halvempaa. On myös totta ettei kaikilla ole ikinä varaa ostaa omaa, mutta sekään ei tee vuokralla asumisesta millään tavalla halvempaa.

      Omistusasunnon hinta aivan varmasti muuttuu vuosien varrella. Se voi joko nousta tai laskea, mutta onko joku käskenyt ostaa sellaisen asunnon mitä pystyy juuri ja juuri maksamaan nyt kun korot on nollissa? Asuuko joku vuokralla niin että joutuu heti muuttamaan pois jos vuokra nousee 5€? Myös vuokran nousu on aivan varma ilmiö.

      KUKAAN ei vuokraa asuntoa tappiolla. Niillä tehdään TUOTTOA. Se tuntuu olevan aivan käsittämätön asia vuokralla asuville. Jos sen vuokran joutuu maksamaan omasta pussistaan niin joka kerta tekee ihan itse tappiota.

      Toki iso osa suomalaisista tuntuu olevan nykyään sitä sorttia että vastuuta ei haluta mistään, eikä mitään ylimääräistä olla valmiita tekemään. Kuitenkaan mikään ei saisi maksaa mitään... Huoltoyhtiö tilataan vaihtamaan palovaroittimen paristo ja sitten ihmetellään kun siitä tulee lasku.

      Kyllä tässä maassa peli on jo menetetty eikä syynä ole asuntojen hintojen lasku tai korkojen nousu tai edes pääministerin "loistoideat". 20 vuoden kuluttua koko tästä maasta ei löydy montaa ihmistä jotka osaavat sitoa omat kengännauhansa.

    • kiitos_ed_sukupolvet

      Molemmat isovanhempani ostivat Helsingistä asunnon 1930-luvulla, minun vanhempani 1960-luvulla. Kun isovanhempani kuolivat, vanhempani perivät asunnot ja laittoivat ne vuokralle.
      Vanhempani elivät hyvin säästeliäästi, ostivat kesämökin 1970-luvulla hyvältä paikalta meren rannalta isolla tontilla, vaihtoivat autoa kahden vuoden välein, oli säästöjä, oli osakkeita ja käteistä rahaakin. Ainoana lapsena perin kaikki.

      Myin kaikki asunnot ja irtaimen pois, makselin perintöverot ja ostin itselleni pienen asunnon Helsingin keskustasta. Jäin töistä pois heti kun kiinteistökaupat oli tehty, siitä on jo aikaa vuosia vuosia. Mikäs tässä on elellessä, ei ole painaneet työ- eikä rahahuolet, matkustelen joka kuukausi, voin tehdä mitä haluan, en säästele enkä pihtaa.
      Omistusasuminen on mahdollistanut nykyisen elämäni, joten ei muuta kuin kiitän ja kumarran. Vanhempani ja isovanhempani mahdollistivat minulle täyden vapauden.

      • Kovarata

        Hyvä asenne.


    • EiYksiöOleAsunto

      Jos haluaa asua omakotitalossa, niin silloin se kannattaa ehdottomasti hankkia itselleen.

      Jos haluaa asua kerrostalokaksiossa tai kolmiossa, niin sitä ei välttämättä kannata hankkia omaksi, varsinkaan jos on pienituloinen ja voi saada vuokralla asumiseen asumistukea, eikä haittaa jos joutuu asumaan vuokratalossa lähiössä vähän ankeammissa olosuhteissa tai tyytymään yksityisen vuokranantajan vallan alla olemiseen.

      Moni haluaa mieluummin asua omakotitalossa, mutta aina se ei ole taloudellisesti mahdollista. Toiset taas haluavat asua kerrostalossa, mutta silloin valinta on mieluiten kantakaupunki, joka on kallis paikka. Suurin osa vuokrataloista on lähiöissä. Jos haluaa kantakaupunkiin vuokralle, niin vuokranantajat eivät aina ole niin helppoja tapauksia, vaan mielivaltan törmää. Joskus joutuu maksamaan osan vuokrasta pimeästi eikä saa koko summasta asumistukea.

      Lähtökohtaisesti kukaan ei halua asua yksiössä muuten kuin tilapäisesti. Kyllä pysyvässä asunnossa pitää olla makuuhuone erikseen, ja mieluiten myös työhuone.

      • hoitsu_yksiössä

        - kukaan ei halua asua yksiössä - et voi väittää noin, koska minä haluan!

        Voin olla vain yhdessä huoneessa kerrallaan, en tarvitse useampaa huonetta.

        Työt on työpaikalla, eikä niitä voi tuoda kotiin. Kieltämättä olisihan se hauskaa ja voisi herättää tosi mielenkiintoista keskustelua julkisissa kulkuneuvoissa, jos työpäivän päätteeksi vuodepotilan mukaani kotiin ottaisin :).

        Makuuhuone on kaikista turhin huone yksinasuvalle. Miksi kukaan maksaa kymmeniä tuhansia euroja siitä, että nukkuu 6-7h ja muuten huone on tyhjillään?

        Tämä vajaat 30 neliön yksiö oli unelmieni täyttymys. Heti kun astuin sisään, tiesin että tässä se on, tein kaupat viidessä minuutissa. Kotini on avara ja valoisa, isot ikkunat merelle, huonekorkeutta yli 5m, mahtuu sohva ja mahtuu divaanisänky, mahtuu kaikki mitä minä tarvitsen,.


    • VaiNiin___

      En jaksanut lukea löpinöitäsi, mutta muistutan että kaikki asunnot omistaa joku, myös vuora-asunnot.

    • omituista____

      Kästittämätön ilmö että vuokratuhnut osaavat aina laskea lainalle koron, mutta eivät vuokra-asumiseen vuotuisia vuokrankorotuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe