Hamsterin lopetus

Hamsukka

Onko kuristaminen ok jos hamsteri on tuskissaan eikä kykene liikkumaan ja haukkoo tuskissaan henkeä eikä reagoi mitenkään kun niskasta nostaa? Itse tein tämän ystävänpalveluksen ja lopetin kärsimykset.

14

2094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokematonomistaja

      Minusta tuo on oikein

      • akkavaa

        Typerä ja kiduttava lopetus. Nopein tapa on antaa luja isku päähän, Vasara tai puukalikka köy siihen hyvin. Olen lepettanut vuosikymmenien mittaan siten kissanpentuja, kanin, kanoja ja kalkkunoita ( joilta iskun jälkeen katkaisin kaulan, koska käytin lihat ruuaksi) .


      • Anonyymi
        akkavaa kirjoitti:

        Typerä ja kiduttava lopetus. Nopein tapa on antaa luja isku päähän, Vasara tai puukalikka köy siihen hyvin. Olen lepettanut vuosikymmenien mittaan siten kissanpentuja, kanin, kanoja ja kalkkunoita ( joilta iskun jälkeen katkaisin kaulan, koska käytin lihat ruuaksi) .

        Onneksi kissanpentuja on alettu arvostamaan enemmän nykyisin Suomessa. Vielä kun ulkomailla ei holtiton lisääntyminen olisi ongelmana..


    • eiseole

      Ei ole, tukehtuminen on kamala tapa kuolla ja on myös kielletty tapa hätälopettaa lemmikki. Niska olisi pitänyt katkaista

    • eläinsuojelurikkomus

      Ei ole ok missään nimessä, hidas ja kivulias kuolema. Eläinsuojelurikkomus. Lisäksi vaatii kuristajalta mielenvikaisuutta. Kai edes varmistit, että se todella kuoli? Tajuhan menee ensin ja vaikuttaa elottomalta. Sinuna ottaisin yhteyttä viranomaisiin, joskaan yksi hamsteri tuskin kiinnostaa ketään ja näemmä vähiten itseäsi.

    • joskuspakko

      Olisit lyönyt vasaralla päähän, paljon nopeampaa ja varmempaa. Tulee kerralla selvä. Joskus lemmikki on pakko tappaa koska on loukkaantunut pahasti ja hiiret, rotoat, hamsterit niin pieniä että harvoin niitä syrjäkyliltä sairauden takia lääkäriin viedään. silloin nopea kuolema on armelian. siis vasaralla päähän ja lujaa.

    • Hamsukka

      Jaa...kiitoksia vaan, nyt olen sitten rikollinen ja mielenvikainen...kysyn vaan vielä, kumpi tuottaa hamsterille(huom sellaiselle joka ei reagoi kun nostaa niskasta) enemmän tuskaa, se että kuristaa minuutin vai se että kituu tunteja? Kysymys oli siis kituvasta hamsterista, ei heikkokuntoisesta. En olisi ikinään pystynyt kuristamaan jos olisi reagoinut kun nostin niskasta, enkä ikinään olisi kyennyt vasaralla lyömään päähän tai kaulaa katkaisemaan ja verta vuodattamaan, jonkun villin eläimen kykenen lopettamaan ampumalla tai kaulan katkaisemalla mutta omaa rakasta lemmikkiä en.

      Myönnän että kuristamiseen liittyy riski ettei se onnistu, olen aivan 100% varma että nyt onnistui ja siksi pidin varmuudeksi tarpeeksi kauan ettei epäselvyyttä jää, tiedän kauanko kestää hamsterin jäykistymiseen kun se kuolee ja sama aika meni nyt kuristamisesta joten siihen kuoli.

      No oli suomen lait mitä tahansa niin tiedän että hamsuni on minulle kiitollinen kun lopetin kitumisen lyhyeen. Kuristaminenkaan ei ollut itsestään helppo ratkaisu, mutta Eino pojan tarinan luettuani oli helppo päätös kun tiesin että lopputulos on vain kuolema ja kyse on siitä kauanko haluan kitumisen kestää.

      • Anonyymi

        nostit vielä niskasta
        kyllä se kärsi enemmän tekosi vuoksi
        toivottavasti et ole ottanut enää eläimiä


    • Hamstereita_omistava

      Hyvä että pääsi kärsimyksistänsä. Itse ei ole onneksi tullut samanlaista tapausta kohdalle vaikka hamstereita omistankin, kerran piti hätälopettaa mutta asuin silloin kasvattajan naapurissa ja hän omisti hiilaripöntön jolla homma hoitui niin ei tarvinnut alkaa rajumpiin otteisiin.
      Pakko sen verran oikaista että verta ei niskan katkaisussa vuoda, mikäli siis haettiin katkaisulla takaa sitä että väännetään niska poikki joka on välitön kuolema.

    • hamstre

      Teit juuri oikein, kun päästit hamsterisi kärsimyksistä, mutta tuollainen tapa tappaa, on täysin väärin. Hamsterin lopettamiseen olisi voinut käyttää vaikkapa hiilidioksipönttöä. Hamsteri kuolee tällöin kivuttomasti, ja on paljon armeliaampaa tapa kuin kuristamalla. En olisi kyllä vasarallakaan tappanut hamsteria, niinkuin jotkun täällä suosittelikin, sillä hamsteri olisi luultavammin jäänyt kitumaan senkin jälkeen.

      • tarpeesklujaa

        Jos lyö vasaralla niin että pää on littana ja luut murskana, niin ei taatusti kidu. Ja jos epäilee ettei eka isku tappanut, niin vaihan sitä antaa vielä varmuuspaukautukset, niin että takuulla kuolee


    • Muttajooh

      Teit oikein, kun päästit hamsterin tuskistaan, ja on ymmärrettävää, jos on akuutti tilanne ettei ehdi paljon miettiä tappomenetelmää. MUTTA nyt olet viisaampi, jatkossa käytät sitten jotain toista lopetusmenetelmää, kuten hiilaripönttöä tai vastaavassa kiireisessä tapauksessa mieluummin niskan katkaisua, vai mitä?

    • eieijaei

      Voi pyhä lehmä mitä vouhkaajia täällä on kirjoitellut. Kannattaisiko vaivata järkikultaa ennen kuin pihisee ja puhisee esimerkiksi tuosta hiilaripöntöstä?

      Hiilidioksidi syrjäyttää hapen, mikä onkin hiilaripöntön toimintatapa; eläin siis menettää ensin tajunnan ja lopulta kuolee hapenpuutteeseen. Hiilaripöntöllä lopetus EI siis eroa hamsterin kannalta olennaisesti kuristamisesta hengettömäksi, ei vaikka miten vouhkaisitte. Kumpikaan ei siis hamsterin kannalta ole sen kummempi tapa kuolla, molemmissa se ehtii hätääntymään ennen tajunnan menetystä.

      Muut eläinsuojelulliset seikat sen sijaan tulevat mahdollisesti kyseeseen. Eläinsuojelulain mukaan lopetuksen saa suorittaa vain sen osaava henkilö, ja aloittajan osaamisen voinee kyseenalaistaa. Kuristamalla on helppo tehdä virheitä, joten on siinä ja siinä, että tuota osaamista voi kukaan todistaa. Niskan katkaisu vaatii vielä enemmän osaamista ja on perus lemmikinomistajan suorittamalle lopetukselle siksi mahdollisimman huono vaihtoehto, joten en missään nimessä neuvoisi ketään koskaan valitsemaan niskan katkaisua lemmikin lopettamiseen! Osaamattoman on erittäin todennäköistä aiheuttaa vamma väärään kohtaan, jolloin elikko vain halvaantuu, muttei kuole, jolloin lopetus pitkittyy.

      Hätälopetuksen voi periaatteessa suorittaa miten hyvänsä ja kuka hyvänsä, kunhan lopetus tapahtuu tarpeeksi nopeasti. Aika on määritelty 4 sekuntiin, eli lopetuksen aloituksesta täydelliseen tajuttomuuteen saa mennä vain 4 sekuntia. Siksi en neuvoisi osaamatonta katkaisemaan niskaa enkä myöskään missään nimessä mekaanisesti kuristaisi, sillä pienikin virhe johtaa auttamatta lopetuksen pitkittymiseen. Paras keino on hiilaripöntön puuttuessa melkein päähän kohdistuva isku, siinä kun ei ole virheen varaa kunhan iskee tarpeeksi kovaa. Sotkuistahan se on, mutta jollei ole kykenevä lähtemään päivystävän eläinlääkärin vastaanotolle lopetukseen, niin sitten pitää olla valmis hätälopettamaan lemmikkinsä oikein tai olla ilman lemmikkejä.

      Asiasta kukkaruukkuun: jokainen meistä on velvollinen hätälopettamaan myös luonnoneläimiä, joten esim. auton alle jääneet eläimet pitää jokaisen voida lopettaa päähän kohdistuvalla iskulla. Helpointen se tapahtuu iskemällä vaikkapa kivellä tai polkaisemalla kovaa. Itse olen kerran lopettanut liiskautuneen, mutta edelleen nipin napin hengissä olevan siilin polkaisemalla kovaa päähän. Kuljeskelin sitten lopun päivää verta tennarissa, mutta ainakin tein oikein niin lain kuin oman moraalinikin puitteissa.

    • Anonyymi

      Järkyttävää! Kuristaminen ystävänpalvelus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe